ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Μαρτίου 2023

Παγίδες μαζικού θανάτου οι Ελληνικές σιδηροδρομικές σήραγγες των «ελλήνων πολιτικών». «Παντελής απουσία συστήματος πυρασφάλειας, απουσία φυγής επιβατών, δεν λειτουργούν οι εξαερισμοί και δεν υπάρχει τρόπος προφύλαξης από χημικά». ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;

 



ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΡΩΤΟΥΣΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΓΑΝΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ».



Στην χθεσινή  τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έγινε γνωστό πως σε 15 από τις 18 σήραγγες δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας και εξαερισμού! Και πλέον όλοι σκέφτονται αν στην κυβέρνηση θα κάνουν πως δεν ήξεραν.    Παρουσιάστηκε, μάλιστα, σχετικό έγγραφο για ην επικινδυνότητα που υπήρχε. Στην εκπομπή της ακούστηκε, δε, πως για ενάμιση χρόνο προσπαθούσε να κάνει ελέγχους η Πυροσβεστική στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά η συνεργασία με τον ΟΣΕ δεν ήταν εύκολη λόγω φόρτου εργασίας.

«Ακατάλληλες και οι 15 σιδηροδρομικές σήραγγες που ελέγχθηκαν. Παντελής απουσία συστήματος πυρασφάλειας, απουσία φυγής επιβατών, δεν λειτουργούν οι εξαερισμοί και δεν υπάρχει τρόπος προφύλαξης από χημικά», υποστηρίχθηκε στο «Φως στο Τούνελ».   «Είναι ενημερωμένοι ο ΟΣΕ, η ΡΑΣ και το Υπουργείο Μεταφορών και δεν έκαναν τίποτα. Η απάντηση των υπευθύνων είναι ότι έχουν “δεμένα τα χέρια τους”», τόνισε.


 





Επαμεινώνδας Μπούρας: «Είναι παγίδες θανάτου»    Για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στις σιδηροδρομικές σήραγγες μίλησε στην εκπομπή και ο μηχανολόγος και δικαστικός πραγματογνώμονας Επαμεινώνδας Μπούρας. Τόνισε πως τα τούνελ «είναι παγίδες θανάτου», καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Τα τούνελ είναι παγίδες θανάτου. Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Δεν υπάρχει αρμόδιος για τα μέτρα ασφαλείας, δεν υπάρχει φορέας επιθεώρησης, δεν έχουν γίνει ποτέ περιοδικές επιθεωρήσεις. Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι έξοδοι διαφυγής, εάν υπάρχει φωτισμός, εάν υπάρχουν συστήματα εξαερισμού», εξήγησε.

Ανάμεσα στις ελλείψεις είναι και η απουσία συστημάτων επικοινωνίας, γεννητριών, καθώς και η απουσία μέριμνας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

28 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον το 95 %. Αφού θέλουν να μετακομίσει εδώ το ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Έλληνες» διαδηλωτές για τα Τέμπη χωρίς καμιά Ελληνική Σημαία.
    ΤΕΜΠΗ: Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα κορυφώθηκε η 24ωρη πανεργατική απεργία για την τραγωδία των Τεμπών, στην οποία συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
    Κανένας δεν κρατούσε Ελληνική Σημαία. Αυτοί που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη δεν ήταν Ελληνόπουλα.
    ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ: ένας κατασκεύασμα που πεθαίνει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουρκία: Δοκιμές τροχοδρόμησης για το νέο τουρκικό μαχητικό MMU.
    Η Άγκυρα δεν εγκαταλείπει τα εξοπλιστικά της προγράμματα.
    Δοκιμές τροχοδρόμησης πραγματοποίησε το νέο υπό εγχώρια ανάπτυξη μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκιάς γνωστό ως MMU.
    Όπως σημειώνεται η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου και ήταν η πρώτη για το νέο μαχητικό θέτοντας σε λειτουργία των κινητήρες του.
    https://youtu.be/uwmF8-LxQEs
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΠΑ σε Τουρκία: «Και η Σουηδία θα πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο».
    Σε ανακοίνωσή του ο σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε τα εξής: «Σουηδία και Φινλανδία είναι και οι δύο ισχυρές, ικανές να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ καθώς μοιράζονται τις ίδιες αξίες και θα ενισχύσουν τη Συμμαχία, συνεισφέροντας παράλληλα στην ευρωπαϊκή ασφάλεια».
    «ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. CNN: Για σεισμό «αδιανόητων» διαστάσεων στην Κωνσταντινούπολη προειδοποιούν σεισμολόγοι.
    Στην Κωνσταντινούπολη, αυξάνεται η πίεση στις Αρχές να προετοιμαστούν για την «πιθανότητα μιας άλλης φυσικής καταστροφής αδιανόητων διαστάσεων», σύμφωνα το CNN.
    «Οι προοπτικές για την Κωνσταντινούπολη δεν είναι ευοίωνες», λέει ο καθηγητής Celal Sengor, ένας από τους σημαντικότερους γεωεπιστήμονες της Τουρκίας. «Θα εκπλαγούμε πολύ αν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια δεν συμβεί ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη. Τόσο κοντά είναι. Είναι μόνο μια πιθανότητα, αλλά η πιθανότητα είναι μεγάλη» υπογράμμισε ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.
    Με δύο βασικές γραμμές ρήγματος στην περιοχή της -τη Βόρεια και την Ανατολική Ανατολία- η Τουρκία είναι μια από τις πιο ενεργές σεισμικά περιοχές στον κόσμο. Είναι μια γεωλογική πραγματικότητα που έχει εντείνει την ανησυχία για την σεισμική ετοιμότητα της Κωνσταντινούπολης.
    Βρίσκεται επισφαλώς κοντά στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, το οποίο διέρχεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη και μέσω της Θάλασσας του Μαρμαρά, σύμφωνα με τη Γεωλογική Εταιρεία του Λονδίνου.
    Ιστορικά, το ρήγμα έχει «δώσει» αρκετούς καταστροφικούς σεισμούς, όπως αυτός των 7,6 Ρίχτερ που έπληξε την πόλη Ιζμίτ το 1999 σκοτώνοντας πάνω από 17.000 ανθρώπους και εκτοπίζοντας περίπου 500.000.
    Σήμερα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένας σεισμός στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας θα μπορούσε να φτάσει σε μέγεθος τα 7,2 – 7,8 Ρίχτερ, με καταστροφικές συνέπειες για τον εμπορικό και βιομηχανικό κόμβο της Τουρκίας. Η χρονική στιγμή ενός τέτοιου σεισμού, ωστόσο, είναι αδύνατο να προβλεφθεί. «Μπορούμε να προβλέψουμε ότι ένας σεισμός αυτού του μεγέθους θα συμβεί σύντομα, αλλά αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψεις», λέει ο Sengor.
    Μελέτη που διεξήχθη από το Παρατηρητήριο Kandilli και το Ινστιτούτο Σεισμικών Ερευνών εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 14.000 εάν ένας σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη συνέβαινε τη νύχτα. Ορισμένοι ειδικοί, ωστόσο, πιστεύουν ότι ο απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
    «Η εκτίμησή μου είναι περίπου 100.000. Θα είναι όλεθρος. Δεν μπορείς να υπολογίσεις μόνο τον άμεσο αντίκτυπο του σεισμού, πρέπει επίσης να σκεφτείς τι θα ακολουθήσει μετά. Θα υπάρξουν λεηλασίες, φωτιές, επιδημίες. Θα είναι τρομερό», λέει ο Sengor.
    Οι τρέχουσες προβλέψεις του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης δείχνουν ότι ένας σεισμός 7,5 Ρίχτερ κατά μήκος του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή περίπου 90.000 κτιρίων στην πόλη, ενώ άλλα 260.000 κτίρια ενδέχεται να υποστούν σημαντικές ζημιές. Είναι μια απογοητευτική πρόβλεψη που θα μπορούσε να αφήσει περίπου 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους άστεγους, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, δηλαδή περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης.
    Στο πλαίσιο προετοιμασίας για έναν μεγάλο σεισμό, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου παρουσίασε τον λεγόμενο «οδικό χάρτη» για την ετοιμότητα σε καταστροφές.
    Το σχέδιο περιλαμβάνει προβλέψεις για μεγαλύτερη κατανομή των πόρων της πόλης στο πρόγραμμα ετοιμότητας για καταστροφές, καθώς και λεπτομέρειες για νέα σημεία έκτακτης ανάγκης που θα δημιουργηθούν για να παρέχουν στους πολίτες κρίσιμες υπηρεσίες όπως στέγη, νερό και ενέργεια. Όμως η κύρια μεταξύ των προτεραιοτήτων της πόλης είναι το σύστημα ταχείας σάρωσης για την αξιολόγηση της ασφάλειας των κτιρίων της Κωνσταντινούπολης.
    Για περισσότερα από τρία χρόνια, ο δήμος διενεργεί αξιολογήσεις κτιρίων για ακίνητα που χτίστηκαν πριν από το 2000, όταν τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί για τους σεισμούς. Η υπηρεσία πλέον παρέχεται δωρεάν και από τον σεισμό του Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί κατά περισσότερες από 100.000, σύμφωνα με τον δήμο.
    Η Οζλέμ Τουτ, επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Σεισμών και Αστικής Βελτίωσης του δήμου, υπογράμμισε στο CNN ότι από τα 29.000 κτίρια που επιθεωρήθηκαν μέχρι στιγμής, το 50% βρίσκεται υπό υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γηρασμένες και χωρίς συντήρηση πολλές γέφυρες στην Ελλάδα.
    Τα προβλήματα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου με το θέμα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν έργα υποδομών.
    Σήμερα ουδείς γνωρίζει πόσο ασφαλείς είναι οι γέφυρες στη χώρα μας και κάθε πόσο ελέγχονται, με εξαίρεση αυτές που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους. Σύμφωνα με ειδικούς, οι γέφυρες που χτίστηκαν από το '50 έως το '80 στο παλιό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι αφημένες στην τύχη τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΙΤΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ. ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ WAGNER ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ.

    Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “Il Foglio”, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επικήρυξε τον Ιταλό υπουργό Άμυνας, Γκουίντο Κροσέτο. Μάλιστα, όπως αναφέρει προσέφερε το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δολοφονία του.
    Σύμφωνα, πάντα με το ρεπορτάζ, η υπηρεσία πληροφοριών της Ιταλίας υπέκλεψε τη σχετική εντολή του πρώην προέδρου του Κρεμλίνου προς την ομάδα Wagner.
    Τον Ιανουάριο, ο Μεντβέντεφ, χαρακτήρισε τον Κροσέτο ως “εκκεντρικό” και έναν από τους “αμέτρητους ανόητους στις δομές εξουσίας της Ευρώπης”. Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως Γαλλία και Πολωνία εξέφρασαν ανησυχία για την εντολή του Ρώσου.
    “Υπάρχει πραγματική απειλεί ότι το Κρεμλίνο κινείται εναντίον του Ιταλού υπουργού Άμυνας, με επιβράβευση 15 εκατομμύρια δολάρια για το “κεφάλι” του. Αυτό τουλάχιστον είναι το ρεπορτάζ που έφτασε στην κορυφή της κυβέρνησης σύμφωνα με τις πληροφορίες μας” έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
    Ο Κροσέτο, προειδοποίησε για την ανάγκη ισχυρής άμυνας της Ουκρανίας προκειμένου να αποτραπεί ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ρωσία απαντά στο «ένταλμα σύλληψης» Β.Πούτιν από το ΔΠΔ με εντάλματα σύλληψης της Αμερικανίδας και των δικαστών που το εξέδωσαν.
    «Θα εντοπίσουμε τους δικαστές και τους υπευθύνους της έκδοσης και θα τους συλλάβουμε».
    Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Β.Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin να διατάσσει έρευνα για «την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», σημειώνει το Tass.
    «Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής έδωσε εντολή στο κεντρικό γραφείο της υπηρεσίας να διεξάγει μια διαδικαστική αξιολόγηση σε σχέση με την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
    Βασικά η έρευνα αφορά την πρεσβευτή των ΗΠΑ στο ΔΠΔ (μια που οι ΗΠΑ δεν δέχονται την δικαιοδοσία του ΔΠΑ για τους πολίτες τους) Βαν Σάακ η οποία κίνησε την διαδικασία δηλώνοντας: «Πολλοί θεωρούν αδιανόητο να δικαστεί ο Πούτιν για εγκλήματα πολέμου. Πόσο σημαντικό είναι να επιδιώκουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όσο απίθανο κι αν φαντάζει αυτό; Αουγούστο Πινοσέτ, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Χισέν Χαμπρέ του Τσαντ; Για κανέναν από αυτούς τους άνδρες δεν πίστευε κάποιος ότι θα κατέληγε στο δικαστήριο και όμως αυτό συνέβη και με τους τρεις…
    Η Βαν Σάακ είναι η επικεφαλής του αμερικανικού γραφείου Παγκόσμιας Ποινικής Δικαιοσύνης και σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλων υπουργείων «για ζητήματα δικαιοσύνης και λογοδοσίας» όπως τα εκτιμούν οι ΗΠΑ, φυσικά.
    Το πρακτορείο ανέφερε ότι «ως μέρος της έρευνας, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή θα εντοπίσει τους συγκεκριμένους δικαστές του Δικαστηρίου που πήραν αυτές τις προφανώς παράνομες αποφάσεις όπως και αυτούς που τους επηρέασαν και θα οδηγηθούν στην ρωσική Δικαιοσύνη».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως το ένταλμα καθ΄αυτό μπορεί να μην αποτελεί υπαρκτό κίνδυνο -για την ώρα- για τον Ρώσο πρόεδρο, δημιουργεί όμως σοβαρά ερωτήματα για την ικανότητα της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας να ασκεί εξωτερική πολιτική και θα δημιουργήσει προβλήματα στις διακρατικές σχέσεις της Ρωσίας.
      Νωρίτερα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, με την Ρωσία να τοποθετείται με ένα πρώτο σχόλιο της, μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Maria Zakharova χαρακτηρίζοντας το ως «άκυρο και άνευ περιεχομένου».
      Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για διάπραξη «φρικαλεοτήτων» κατά τη διάρκεια της επίθεσης της στη γείτονά της.
      Το ΔΠΔ εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν ως «υπόπτου για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».
      Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει εντάλματα, τα πρώτα στο πλαίσιο της έρευνάς του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
      Η Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ουκρανία ανέφερε ότι ο εκτοπισμός και η μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία προς τη ρωσική επικράτεια συνιστά έγκλημα πολέμου, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα και για πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
      Η μεταφορά από τη Ρωσία, Ουκρανών παιδιών σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό της στην Ουκρανία, καθώς και στην ρωσική επικράτεια, συνιστά ένα «έγκλημα πολέμου», ανέφερε σήμερα η Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ουκρανία, η οποία επίσης επισημαίνει πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
      Ωστόσο ο επικεφαλής της Επιτροπής αυτής δήλωσε ότι δεν θα έχουν βρεθεί αποδείξεις για γενοκτονία.
      «Δεν βρήκαμε στοιχεία ότι διαπράχθηκε γενοκτονία εντός της Ουκρανίας», είπε σε δημοσιογράφους ο Eric Mose, επικεφαλής της Επιτροπής αυτής.
      Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εξετάζει στοιχεία και ότι υπάρχουν «κάποιες πτυχές που μπορεί να εγείρουν ερωτήματα» σχετικά με πιθανή γενοκτονία.
      Στην πρώτη έκθεσή της από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ερευνητική Επιτροπή του ΟΗΕ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι καταστάσεις που εξέτασε σχετικά με τη μεταφορά και εκτοπισμό παιδιών, εντός της Ουκρανίας και στη Ρωσική Ομοσπονδία αντίστοιχα, παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και συνιστούν έγκλημα πολέμου».
      Σύμφωνα με το Κίεβο, «16.221 παιδιά απελάθηκαν στη Ρωσία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», αλλά η Επιτροπή δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτά τα στοιχεία.
      Φυσικά είναι τα ορφανά παιδιά των ρωσικής καταγωγής κατοίκων της Ουκρανίας που σκοτώθηκαν από το ουκρανικό καθεστώς κατά την διάρκεια του πολέμου και η Ρωσία δεν έχει κρύψει την μεταφορά τους σε ασφαλή μέρη στο έδαφος της Ρωσίας.
      Είναι μία συνήθης πρακτική σε δι’άφορες περιοχές του κόσμου, όπως είχαν κάνει οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν, οι Γάλλοι στην Αφρική κλπ.
      Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν λάβει νομικά και πολιτικά μέτρα σχετικά με τη μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία και ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα τον Μάιο του 2022 που διευκολύνει τη χορήγηση ρωσικής υπηκοότητας σε ορισμένα παιδιά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Μεντβέντεφ: «Γνωρίζετε που θα χρησιμοποιηθεί το έγγραφο του εντάλματος σύλληψης του Β.Πούτιν».

    «Το ICC εξέδωσε ένα ένταλμα σύλληψης για τον Β.Πούτιν,. Δεν υπάρχει ανάγκη για να εξηγήσω ΠΟΥ αυτό το έγγραφο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί», ήταν τα λόγια του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σολτς για ένταλμα σύλληψης του Β.Πούτιν: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του δικού μας νόμου».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Παιδεραστής ο αδερφός του εισαγγελέα της του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εξέδωσε το ένταλμα κατά του Β.Πούτιν.
    Αποφυλακίστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες.
    ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ «ΔΙΚΑΣΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ…
    Ο Karim Ahmad Khan είναι ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο οποίος εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Ο Khan, Πακιστανικής καταγωγής, εργαζόταν στο παρελθόν ως Βρετανός δικηγόρος και ειδικός στο διεθνές ποινικό δίκαιο και στο διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Υπάρχει όμως ένα ενδιαφέρον σημείο στην προσωπική ζωή του γενικού εισαγγελέα που τις τελευταίες ώρες μονοπωλεί την επικαιρότητα μετά την απόφασή του να εκδώσει το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν: Ο μικρότερος αδερφός του (Imran Ahmad Khan) είναι επίσης πολιτικός και πρόσφατα καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο αγόρι.
    Εξέτισε μάλιστα ποινή φυλάκισης. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αποφυλακίστηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Στις 20 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Πρωτοδικείο Φλώρινας ενέκρινε την δημιουργία σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο “Μακεδονικής” Γλώσσας» στην Ελλάδα. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. «Ηνίοχος»: Οι Ισραηλινοί δεν έρχονται λόγω βελτίωσης σχέσεων με Τουρκία – Οι ΗΠΑ έχουν συμβολική συμμετοχή.
    Με τα... «χίλια ζόρια» η συμμετοχή και των σαουδαραβικών μαχητικών.
    Τα τελευταία χρόνια ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» είχε εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές ασκήσεις της Ευρώπης με σπουδαίες συμμετοχές που επιβεβαιώνουν την ισχυρή θέση της Ελλάδας στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής αλλά φέτος κανείς δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει ως διεθνούς επιπέδου ίδιας τάξης.
    Τα σημαντικότερα γεγονότα όμως που δείχνουν την φετινή υποβάθμιση είναι η μη συμμετοχή των Ισραηλινών στην άσκηση κάτι που οφείλεται στην προσέγγισή που έχει επιτευχθεί μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας.
    Να σημειώσουμε ότι θεωρείται μια μεγάλη απώλεια καθώς οι Ισραηλινοί με τις σχεδόν επί 15 ετών συμμετοχές της σε ελληνικές ασκήσεις έχει πλήρη γνώση του ελληνικού συστήματος αεράμυνας.
    Επιπλέον εντυπωσιακά υποβαθμισμένη είναι και η συμμετοχή των Αμερικανών καθώς θα βρεθούν στην άσκηση με MQ-9 Reaper από την Λάρισα και με ομάδες JTAC, χωρίς δηλαδή συμμετοχή μαχητικών με πολλούς να θεωρούν ότι η Ουάσιγκτον θέλει να τραβήξει πίσω πάλι την Τουρκία.
    Οι διεθνείς συμμετοχές θα ήταν ακόμα πιο λίγες (και αισθητές) καθώς αρχικά οι Σαουδάραβες δεν είχαν αποφασίσει να συμμετάσχουν κάτι που επιτεύχθηκε τελευταία στιγμή και με τα “χίλια ζόρια” μετά από συνεχείς εκκλήσεις του ΓΕΕΘΑ (που θεωρούσε ότι με την αποστολή των Patriot θα είχε το Ριάντ μαζί του αλλά το τελευταίο έχει επιλέξει να δώσει 20 δισ δολάρια στην Άγκυρα θυμίζοντας έτσι εποχές Κατάρ.
    Όταν δηλαδή ασκούνταν και μάθαιναν τα ελληνικά όπλα οι καταριανοί και εν συνεχεία εκτελούσαν ασκήσεις με την Τουρκία.
    Έτσι φέτος θα βρεθούν στην πίστα της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας η Γαλλία με Rafale, η Ισπανία με F-18, η Ιταλία με Tornado, η Ιορδανία με F-16, η Σαουδική Αραβία με F-15, η Σλοβενία με PC-9, οι ΗΠΑ με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-9, η Κύπρος με ένα ελικόπτερο και φυσικά η Ελλάδα με Rafale, F-16, Mirage 2000-5 και F-4 Phantom.
    Στον «ΗΝΙΟΧΟ 23» η Πολεμική Αεροπορία θα έχει στη διάθεση της, για πρώτη φορά, 12 υπερσύγχρονα Rafale και σύμφωνα με πληροφορίες, στην άσκηση θα αξιοποιηθεί όλη η δύναμη της 332 Μοίρας «Γεράκι».
    Οι «Ριπές» έκαναν «ντεμπούτο» σε διεθνείς ασκήσεις πριν από έναν μήνα, στη νατοϊκή άσκηση Neptune Strike, και τώρα ετοιμάζονται να σκεπάσουν το Αιγαίο στην πρώτη τους συμμετοχή στον «ΗΝΙΟΧΟ».
    Η Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να κάνει επίδειξη επιχειρησιακής ισχύος καθώς δίπλα στα Rafale θα βρεθούν και τα αναβαθμισμένα F-16 Viper της 343 Μοίρας «Αστέρι».
    Το βλέμμα των Επιτελών του ΓΕΑ και του ΓΕΕΘΑ θα είναι στραμμένο στη συνεργασία των δύο κορυφαίων μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο.
    Και οι δύο πλατφόρμες είναι εξοπλισμένες με ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA, ικανό να «φωτίσει» ολόκληρο το Αιγαίο και σύστημα ζεύξης δεδομένων Link 16 που τους δίνει τη δυνατότητα δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων.
    Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το βεληνεκές των 200 χιλιομέτρων του Α/Α πυραύλου Meteor, καθιστούν την Πολεμική Αεροπορία τον απόλυτο κυρίαρχο στον αέρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Volkswagen θέλει να γίνει και παραγωγός μπαταριών.
    Το Group VW σχεδιάζει να επενδύσει σε ορυχεία αλλά και μονάδες παραγωγής μπαταριών όχι μόνο για να καλύψει τις δικές του ανάγκες αλλά και για να πουλά σε τρίτους μπαταρίες.
    Οι Γερμανοί θέλουν πέρα από τις νέες μονάδες παραγωγής μπαταριών που έχουν στα σκαριά, να αποκτήσουν και δικά τους ορυχεία ώστε να μην εξαρτώνται από κανέναν και σε επίπεδο πρώτων υλών (λίθιο, νιικέλιο και κοβάλτιο).
    Μάλιστα, το σχέδιο τους προβλέπει την πώληση μπαταριών άνω του 40% της παραγωγής τους και σε τρίτους.
    Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης θέλει μέσω της νεοσύστατης εταιρείας της Powerco, να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο προμηθευτή μπαταριών. Ήδη ετοιμάζει νέα εργοστάσια σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική (Καναδά), με το budget για το σκοπό αυτό να αγγίζει τα $15 δισ.
    Η PowerCo θα ξεκινήσει άμεσα τις συνεργασίες της με «τρίτους», παραδίδοντας μπαταρίες για τις ανάγκες 1,2 εκατ. ηλεκτρικών μοντέλων της Ford, τα οποία θα πατούν ως γνωστών πάνω στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW.
    Η δημιουργία μπαταριών και η εξασφάλιση των πολύτιμων πρώτων υλών είναι νευραλγικής σημασίας παράγοντες για όλους τους κατασκευαστές καθώς όσοι καταφέρουν να αποκτήσουν την απαιτούμενη επάρκεια, θα μπορέσουν μελλοντικά να λανσάρουν και τα ηλεκτρικά τους μοντέλα σε σαφώς πιο λογικές τιμές πώλησης.
    Στην παρούσα φάση βέβαια μονάχα η ΒYD έχει καταφέρει να επενδύσει με επιτυχία σε αυτούς τους τομείς (με δημιουργία εργοστασίων αλλά και ιδιόκτητων ορυχείων ανά τον κόσμο), γι’ αυτό και σαρώνει σε πωλήσεις στην κινεζική αγορά, προσφέροντας μάλιστα και ιδιαίτερα οικονομικές προτάσεις στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.
    Η Powerco, που ιδρύθηκε πέρυσι, στοχεύει σε περισσότερα από €20 δισ. σε ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2030. Η παραγωγή των πρώτων μπαταριών του ομίλου θα ξεκινήσει το 2025 στο εργοστάσιο της Powerco στο Salzgitter της Γερμανίας, το 2026 θα μπει στο παιχνίδι και η μονάδα στη Βαλένθια της Ισπανίας και από το 2027 και το νέο εργοστάσιο στο Οντάριο του Καναδά.
    Με την επένδυση μαμούθ των €180 δισ. σε βάθος πενταετίας που ανακοίνωσε προ ημερών ο γερμανικός όμιλος αν μη τι άλλο παίζει τα ρέστα του για να ηγηθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τραμπ: «Την Τρίτη ο Μπάιντεν θα με συλλάβει». ΝΕΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ;
    Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση ανακοίνωσε ότι αναμένεται να συλληφθεί την Τρίτη στο Μανχάταν δείχνοντας την πλευρά Μπάιντεν ότι κρύβεται πίσω από όλα αυτά και μάλιστα κάνοντας χρήση αριστερών παρακρατικών!
    Η αναφορά του Τραμπ έγινε στην πλατφόρμα Truth Social το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters, με τον πρώην πρόεδρο της χώρας να υποστηρίζει πως «χωρίς να αποδείξεις και με παράνομες διαρροές, το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν αφήνει να εννοηθεί πως θα με συλλάβουν».
    Το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ την προεκλογική χρονιά αποφασίζει να ανασύρει μια παλιά υπόθεση ώστε να πλήξει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών εκ νέου.
    Μάλιστα όλα αυτά γίνονται όταν αποκαλύπτεται ότι προηγείται δημοσκοπικά σε όλες τις πολιτείες ενώ στα χέρια του Μπάιντεν μπορεί να σκάσει η βόμβα των τραπεζών.
    Ο Τραμπ υποστήριξε στον λογαριασμό του στο Truth Social ότι το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν θα τον συλλάβει την Τρίτη για τις κατηγορίες.
    Τους χαρακτήρισε «διεφθαρμένους και άκρως πολιτικοποιμένους», αποκαλώντας την υποτιθέμενη πληρωμή χρημάτων «παλιό και πλήρως απομυθοποιημένο παραμύθι».
    Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για το Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2024 προσκλήθηκε να καταθέσει ενώπιον μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής του Μανχάταν, με τον επί χρόνια συνεργάτη και πρώην δικηγόρο του Μάικλ Κοέν να καταθέτει τη Δευτέρα (20/3)
    Ο Τραμπ επέμεινε και πάλι ότι δεν είχε διαπράξει κανένα έγκλημα ενώ καλεί μάλιστα τους υποστηρικτές του να τον στηρίξουν για να «πάρουν πίσω το έθνος»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Έλον Μασκ: «Εάν ο Μπάιντεν συλλάβει τον Τραμπ τότε θα επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ με θριαμβευτικό ποσοστό».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  14. Μεντβέντεφ προς Λ.Γκράχαμ: «Είσαι αμερικανικό κάθαρμα – Πρόσεχε μην έχεις αεροπορικό ατύχημα».
    O Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ με την χθεσινή ακραία του δήλωση περί «κατάρριψης ρωσικών μαχητικών αν πλησιάσουν ξανά αμερικανικό εναέριο μέσο» δημιούργησε τις συνθήκες για μία εξίσου ακραία απάντηση στον ίδιο προσωπικά, από τον πρώην Ρώσο πρόεδρο Ν.Μεντβέντεφ, ο οποίος τον αποκάλεσε στο Telegram, «αμερικανικό κάθαρμα» και τον προειδοποίησε ότι, «σε τέτοια πλάσματα συμβαίνουν αεροπορικά ατυχήματα»!
    O Αμερικανός γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, αναφορικά με την κατάρριψη του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper από ρωσικά μαχητικά Su-27, δήλωσε χθες ότι «έπρεπε να είχαν καταρριφθεί» παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως αυτό θα άνοιγε «την πόρτα του φρενοκομείου», δηλαδή θα προκαλούσε έναν πυρηνικό πόλεμο, που θα είχε ως κατάληξη την καταστροφή των ΗΠΑ όπως και όλου του πλανήτη (οι απώλειες σε έναν πυρηνικό πόλεμο μερικών ημερών με συντηρητικές προβλέψεις υπολογίζονται ότι θα είναι περίπου σ3 δισ. άνθρωποι και οι επιζήσαντες θα πρέπει να επιβιώσουν σε ένα άθλιο ραδιενεργό περιβάλλον).
    Σήμερα ο Ν.Μεντβέντεφ με δηλώσεις του προχώρησε σε δηλώσεις που δείχνουν πως ο πλανήτης είναι κοντά στην «ώρα μηδέν».
    «Σχετικά με το αμερικανικό drone.
    Σύντομα συμπεράσματα: δεν υπάρχει διεθνής σύμβαση για αυτό το θέμα. Η Σύμβαση του Σικάγου του 1944 και άλλα διεθνή έγγραφα δεν ρυθμίζουν αυτά τα θέματα.
    Παρεμπιπτόντως, να σας θυμίσω ότι οι Αμερικανοί κατέστρεψαν τη Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών, που έδινε το δικαίωμα σε στρατιωτικές επιθεωρήσεις.
    Η εγχώρια νομοθεσία μόλις διαμορφώνεται.
    Όμως ο Αεροπορικός Κώδικας χρησιμοποιεί τους όρους «απαγορευμένες ζώνες» και «περιορισμένες ζώνες».
    Έτσι, σύμφωνα με το άρθ. 15 VC, καθορίζονται απαγορευμένες ζώνες, επικίνδυνες ζώνες, ζώνες περιορισμών στις πτήσεις αεροσκαφών και άλλα στοιχεία της δομής του εναέριου χώρου που έχουν δημιουργηθεί για την εκτέλεση δραστηριοτήτων στον εναέριο χώρο.
    Αυτό γίνεται από την κυβέρνηση. Τα drones πρέπει επίσης να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες. Ειδικά κατά την περίοδο των εχθροπραξιών, η οποία είναι γνωστή σε όλους τους χρήστες του εναέριου χώρου.
    Γενικά, μιλώντας με απλό τρόπο, οι Αμερικάνοι έχουν ξεφύγει τελείως. Και το να στέκεσαι στην τελετή μαζί τους είναι λάθος. Αν και χρειάζονται στρατιωτικές επαφές, φυσικά.
    Ειδικά με φόντο τις δηλώσεις Αμερικανών καθαρμάτων όπως ο γερουσιαστής Graham ότι είναι απαραίτητο να καταρρίψουμε ρωσικά αεροπλάνα. Παρεμπιπτόντως, αεροπορικά ατυχήματα συμβαίνουν μερικές φορές σε τέτοια πλάσματα».
    Σημειώνεται ότι ο Λ.Γκράχαμ είχε ζητήσει πριν ένα χρόνο την δολοφονία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.
    «Δεν υπάρχει ένας Βρούτος στην Ρωσία; Ένας ποιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Stauffenberg στον ρωσικό Στρατό;» είχε γράψει στο Twitter στις 4 Μαρτίου του 2022 λίγες ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία
    «Μια εσκεμμένη επίθεση σε ρωσικό αεροσκάφος σε διεθνή εναέριο χώρο θα σημαίνει ανοιχτή κήρυξη πολέμου ενάντια στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη» δήλωσε χθες ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ σε απάντηση των δηλώσεων του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ ο οποίος ζήτησε κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους.
    «Οι εκκλήσεις ορισμένων Αμερικανών γερουσιαστών ξεπερνούν κατά πολύ την κοινή λογική», πρόσθεσε ο Ρώσος πρεσβευτής, σχολιάζοντας τις απειλές του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να απαντήσουν στην απώλεια του αμερικανικού UAV με κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών που πλησιάζουν αμερικανικά αεροσκάφη σε διεθνή εναέριο χώρο.
    «Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξήγησε λεπτομερώς τους λόγους και την πορεία των ενεργειών των Ρώσων πιλότων κατά το επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα.
    Επαναλαμβάνω, για όσους δεν έχουν καταφέρει να δουν την κατάσταση αντικειμενικά: τα μαχητικά μας δεν ήρθαν σε επαφή με το αμερικανικό UAV», είπε ακόμη ο Αντόνοφ σχολιάζοντας την απώλεια του MQ-9.
    Ποτέ πριν στην Ιστορία δεν υπήρχε τέτοια ρητορική εχθρότητας ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.
    Ούτε ακόμα στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου όταν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση και το Σιδηρούν Παραπέτασμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΩΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ…

    Σε εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη που θα προβληθεί τις επόμενες μέρες, με καλεσμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Νέοι που ήταν στο τρένο και έζησαν τον εφιάλτη στα Τέμπη, απευθύνουν τα ερωτήματά τους στον πρωθυπουργό».
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το έγκλημα στα Τέμπη, σε μια προσπάθεια της εκπομπής να «ξεπλύνει» τα όσα έγιναν… ή μάλλον δεν έγιναν και προκάλεσαν τον θάνατο 57 ανθρώπων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες – Τα απέσυραν οι Αμερικανοί λόγω θανάτου εννέα στρατιωτών.

    Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες της 31ης Μονάδας Ναυτικής Εκστρατείας.
    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση δεκάδων επιθετικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο αφότου το Σώμα Πεζοναυτών «απαγόρευσε τα οχήματα μετά από ένα θανατηφόρο περιστατικό βύθισης το 2020», τονίζει το αμυντικό σάιτ defensenews.com.
    Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την αγορά από την Ελλάδα έως 76 επιθετικών αμφίβιων οχημάτων, αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων.
    Δηλαδή η Ελλάδα θα πληρωσει κιόλας για να πάρει τα αμφίβια που ευθύνονται για τον θάνατο εννέα Αμερικανών στρατιωτών την 30η Ιουλίου 2020.
    Το αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών τον Δεκέμβριο του 2021 περιόρισε τον στόλο των AAV στη στεριά και απαγόρευσε την ανάπτυξη ή την εκπαίδευση με αυτά στο νερό εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
    Σύμφωνα με έρευνα του Σώματος Πεζοναυτών φέρεται να διαπιστώθηκε η ανεπαρκής εκπαίδευση, η άθλια συντήρηση και η κακή κρίση που οδήγησαν στη βύθιση του AAV σε ένα από τα πιο θανατηφόρα εκπαιδευτικά ατυχήματα πεζοναυτών εδώ και δεκαετίες.
    Η είδηση έχει πάρει μεγάλη έκταση και στην Τουρκία.
    πηγή: geostratigika.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έψαχναν για δύο χρόνια τα πολεοδομικά σχέδια της Γέφυρας των Σερβίων – Τα βρήκαν στην Ιταλία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υψηλή Γέφυρα Σερβίων , ιστορικό ιντερμέδιο μετά οδύνης – Λεπτομέρεια από φωτογραφία κατασκευής 1974-1975 (Του Νίκου Μπουκουβάλα)
      https://kozan.gr/archives/462319

      Αν παρατηρήσουμε δεξιά είναι η παλιά μικρή μεταλλική γέφυρα του ποταμού η οποία κατακλύστηκε και βυθίστηκε με τη δημιουργία της λίμνης , δηλαδή κάτω απ τη σημερινή Νεράιδα . Η προκάτ μπετόν οριζόντια δοκός που βλέπουμε πριν την τοποθέτηση της , ή μία παρόμοια , στηρίχθηκε μεταξύ της 6ης και 7ης κολόνας/βάθρου και συνδέθηκε με τους ορατούς μεταλλικούς τένοντες/συρματόσχοινα . Αυτοί στο συγκεκριμένο τμήμα σήμερα έχουν οξειδωθεί σε τέτοιο βαθμό που μείωσε αρκετά την ελαστικότητα της Γέφυρας και την δυνατότητα επαναφοράς της στην οριζόντια διεύθυνση κατά επίπεδο .
      Σήμερα αποδίδεται σε πρωτογενή κατασκευαστική αστοχία του 1973-1975 που παρήγαγε φωλιά νερού πλησίον των ιμάντων και εντός του μπετόν , απ’ την οποία προκλήθηκε η οξείδωση επί δεκαετίες και η καταστροφή τους . Σαφώς και σίγουρα όμως αποδίδεται στην παντελή έλλειψη μελέτης και συντήρησης εδώ και 50 χρόνια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Απ’ το ιστορικό του έργου :
      Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ξεκινά η έρευνα για εκμετάλλευση της υδατόπτωσης προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον ποταμό Αλιάκμων στην περιοχή του χωριού Πολύφυτο . Προ του 1940 είχε εκπονήσει πρωτότυπη διατριβή για το ίδιο θέμα ο Σερβιώτης Κίμων Κοεμτζόπουλος στο Πολυτεχνείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία .
      1 ) Η έναρξη της εφαρμογής της ανιχνεύεται προς τα τέλη του 1968 με την άδεια γεωτρήσεων και γεωμελέτης που έλαβε η εταιρεία ΓΕΩΕΡΕΥΝΑ . Η εργασία της μελέτης ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 1970 .
      2 ) Λίγο πριν τον Οκτώβριο 1970 : οι πανίσχυρες κατασκευαστικές εταιρείες
      α . Οδών και Οδοστρωμάτων και
      β , Ε.Δ.Ο.Κ Ε.Τ.Ε.Ρ
      ως ανάδοχοι του έργου κατασκευής του Φράγματος έφτιαξαν δίπλα στο Πολύφυτο τα γραφεία της κοινοπραξίας και τον οικισμό της Δ.Ε.Η όπου στεγάστηκε το προσωπικό επιβλέψεως .
      Αυτό που λέμε Φράγμα Πολυφύτου ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Οκτώβριο 1970 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο 1973 . Είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που περιλαμβάνει :
      Α ) Την κατασκευή της σήραγγας εκτροπής του ποταμού Αλιάκμων με σκοπό να εκτρέψει τα νερά απ’ τη φυσική τους κοίτη . Με το έργο αυτό μπόρεσε να γίνει σε στεγνή κοίτη το οριακό ανάχωμα που οδήγησε στο χωμάτινο φράγμα Πολυφύτου που έχει ύψος 105 μέτρα πάνω απ τη θεμελίωση του και μήκος 297 μέτρα ,
      Β ) τον υπερχειλιστή με τρία θυροφράγματα για περιπτώσεις πλημμύρας ,
      Γ ) την υδροληψία που τροφοδοτεί με νερό το εργοστάσιο ,
      Δ ) την προσαγωγό σήραγγα διαμέτρου 7.00 – 8.50 μέτρων και μήκους 4.4 km , εκ των οποίων 3.8 km υπόγεια και 0.6 km επιφανειακά , που οδηγεί το νερό απ’ τη διαμορφούμενη τεχνητή λίμνη στο εργοστάσιο ,
      Ε ) τη δεξαμενή εκτονώσεως με ρόλο προστασίας και
      ΣΤ ) το κατακόρυφο φρέαρ πίεσης στο τέλος της προσαγωγού σήραγγας , όπου το νερό κατακρημνίζεται από ύψος 86 μέτρων και κυλινδρικής /κωνικής διαμέτρου 7 μέτρων , διακλαδίζεται σε τρείς αγωγούς , διέρχεται από σπήλαιο βαλβίδων και πέφτει με τεράστια , αλλά ελεγχόμενη ορμή , στους τρείς υδροστροβίλους 120 ΜW o καθένας . – Μελέτη του έργου Υψηλή Γέφυρα Σερβίων ( 1970 – 1971 ) ,
      ΞΕΚΤΕ Α.Ε. – Συνεργάτης Prof. Ing. Riccardo Morandi .
      3 ) Στο υπόγειο και εντυπωσιακό εργοστάσιο , τον Υ.Η.Σ Πολυφύτου , μετατρέπεται η μηχανική ενέργεια της υδατόπτωσης σε ηλεκτρική ενέργεια , μεσολαβούντος ενός πανίσχυρου εγκατεστημένου και θωρακισμένου μαγνητικού πεδίου . Τον Ιούλιο του 1971 είναι σε στάδιο κατασκευής .
      – Το έργο της μηχανολογικής/τεχνολογικής εγκατάστασης του εργοστασίου μελετήθηκε απ’ την ελβετική εταιρία ΕLECTRO-WATT
      – H προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού έγινε από τη γαλλική εταιρία ALSTHOM .
      – Η επίβλεψη των εργασιών γίνονταν από κοινού της Δ.Ε.Η και της ΕLECTRO-WATT.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
    3. 3 ) 1 Οκτωβρίου 1971 ο Στ. Πατακός , συνοδευόμενος απ’ τον Σπ. Μαρκεζίνη , τον υπουργό Γ . Πεζόπουλο και τρεις υφυπουργούς , όλοι τους στη γραμμή της στρατιωτικής χούντας , θεμελίωσε το Φράγμα του Πολυφύτου . Παρόντες επίσης οι πρεσβευτές της Ελβετίας και της Γαλλίας για προφανείς οικονομικούς λόγους .
      Με λίγα λόγια έγιναν τα εξής :
      – Καλοκαίρι 1971 , με μικρή παροχή του ποταμού τότε, έγινε μια προσωρινή εκτροπή απ’ την κοίτη του μέσω μικρής διώρυγας και κατέστη δυνατή η εκσκαφή των θεμελίων του Φράγματος Πολυφύτου σε βάθος 8 μέτρων από τη φυσική κοίτη του ποταμού Η προστασία του έργου έγινε με πλάκα σκυροδέματος και ογκόλιθους .
      – Απρίλιος 1972 , τέλειωσε η κατασκευή της σήραγγας εκτροπής .
      – Οκτώβριος 1972 , περατώθηκε ένα τμήμα του Φράγματος Πολυφύτου .
      – Οκτώβριος 1972 – Οκτώβριος 1973 έγινε η θεμελίωση και κατασκευάστηκαν τα βάθρα/κολόνες της Γέφυρας πριν τον σχηματισμό της λίμνης τον Οκτώβριο 1973 .
      – Οκτώβριος 1973 , ολοκληρώθηκε το Φράγμα , έκλεισε η σήραγγα εκτροπής και άρχισε να σχηματίζεται η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου . Το παλιό χωριό της Νεράιδας κατακλύστηκε απ τα νερά και εγκαταλείφθηκε με πόνο απ’ τους κατοίκους του .
      – Οκτώβριος 1974 , ο οριζόντιος φορέας ( τα δοκάρια που στηρίζονται στους οριζόντιους προβόλους των βάθρων ) της Γέφυρας έχει πρωτο – κατασκευασθεί και τοποθετηθεί με την κατάλληλη συναρμογή των τενόντων -συρματόσχοινων .
      – Aνάδοχος κατασκευής του έργου Υψηλή Γέφυρα Σερβίων ( 1972 – 1974 ) , Κοινοπραξία ΞΕΚΤΕ Α.Ε και ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ Α.Τ.Ε
      – 1976 η Γέφυρα μας εγκαινιάσθηκε μετά πολλών εντυπώσεων , διθυράμβων , ελικοπτέρων και αλεξιπτωτιστών του Στρατού , ήμουν παρών ως μαθητής της Γ’ Τάξης του Α ‘Δημοτικού Σχολείου Σερβίων .
      Η μείωση της ελαστικότητας συν τω χρόνω ήταν επιδεινούμενη με αντίστοιχη αύξηση της επικινδυνότητας . Η μειωμένη ελαστικότητα επέφερε τη συνεχή κρούση των οριζοντίων δοκών με τους εφαπτόμενους οριζόντιους προβόλους των κολονών/βάθρων με αποτέλεσμα τη μερική θραύση και εκτεταμένη ρηγμάτωση των προβόλων . Αυτό επέτεινε και έκανε οξύτατο το πρόβλημα της ευθυγράμμισης , της συνοχής και της ασφάλειας της Γέφυρας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  18. Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ. ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ.
    Η πράκτορας της CIA Βάλερι Πλέιμ έγραψε στο βιβλίο της: «Εντύπωση προκαλεί η προθυμία με την οποία Έλληνες πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και κοσμικοί της συμφοράς, σπεύδουν να παραδοθούν στην αγκαλιά της CΙΑ, για να αποκομίσουν τα κέρδη της επιτυχίας και της ανέλιξης».
    Η ΠΛΕΪΜ γράφει στο βιβλίο της για τον ρόλο που της ανέθεσε η CIA στην Ελλάδα:
    «Η αποστολή μου ήταν να βρίσκω πηγές και να στρατολογώ πράκτορες που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»
    «Κάθε ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας».

    Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιούς είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.
    Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, τις κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας: «τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – ίσως».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΤΑΚ ΙΙ.
    Η Ουκρανία παρέδωσε τους κινητήρες του επιθετικού ελικοπτέρου T929, γνωστού και ως ATAK-II, στην Τουρκία.
    Οι κινητήρες θα χρησιμοποιηθούν στο πρώτο πρωτότυπο του ATAK-II. Οι εργασίες συνεχίζονται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου Επιθετικών Ελικοπτέρων Βαριάς Τάξης που ξεκίνησε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) το 2019.
    Το επιθετικό ελικόπτερο T929 Ağır Sınıf, γνωστό και ως ATAK-II, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση φέτος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «SavunmaSanayiST» η Ουκρανία παρέδωσε τους δύο πρώτους κινητήρες Turboshaft TV3-117VMA-SBM1V-01T στην Τουρκία, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο πρώτο πρωτότυπο του ATAK-II με το όνομα T0.
    Στις 27 Ιανουαρίου 2023, οι κινητήρες έφτασαν στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Το πρώτο πρωτότυπο του επιθετικού ελικοπτέρου βαριάς κλάσης T929, το οποίο αυτή τη στιγμή συναρμολογείται, αναμένεται να ενσωματώσει τους κινητήρες και να ξεκινήσει τις δοκιμές εδάφους αυτόν τον μήνα. Οι πρώτοι χρήστες του επιθετικού ελικοπτέρου βαριάς κλάσης T929 θα είναι η Διοίκηση των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων και η Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.
    Η Ουκρανία θα προμηθεύσει στην Τουρκία 14 κινητήρες
    Στο πλαίσιο της συμφωνίας της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με την ουκρανική εταιρεία Motor Sich, θα παραδοθούν 14 κινητήρες για το ATAK-II. Ενώ σχεδιάζεται να παραδοθούν συνολικά 14 κινητήρες μέχρι το 2025, η πρώτη παράδοση των κινητήρων που θα ανήκουν στο Επιθετικό Ελικόπτερο Βαριάς Τάξης είχε προγραμματιστεί να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2022, ως 2 τεμάχια.
    Ωστόσο, λόγω των συνθηκών πολέμου στην Ουκρανία, οι παραδόσεις καθυστέρησαν κατά 4 μήνες. Το T929, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη, είναι στην ίδια κατηγορία με το αμερικανικής κατασκευής AH-64 Apache και το ρωσικής κατασκευής Ka-52.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  20. ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ: «Ο ΣΟΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ». Ο ΔΑΥΙΔ ΧΑΡΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.
    Η έρευνα για τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την υποτιθέμενη καταβολή ποσού χρημάτων στην πορνοστάρ Stormy Daniels για να εξασφαλίσει τη σιωπή της, διευθύνεται από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ.
    Ο συγκεκριμένος γενικός εισαγγελέας όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες που υιοθέτησε πλήρως ο δισεκατομμυριούχος, ισχυρός άνδρας του Twitter, έλαβε χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου, προκειμένου να εκλεγεί στην συγκεκριμένη θέση, από τον Τζορτζ Σόρος!
    Ο Έλον Μασκ μάλιστα προέβη σε μια εξαιρετικά σκληρή ανάρτηση:
    «Ο Σόρος βρήκε μια έξυπνη ευκαιρία επένδυσης:
    Οι πολλές μικρές εκλογικές διαδικασίες, όπως η εκλογή Γενικών Εισαγγελέων και Δικαστών, έχουν πολύ μεγαλύτερη ανταπόδοση ανά δολάριο που δαπανάται σε σύγκριση με τους μεγάλους εκλογικούς αγώνες, επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΡΩΜΙΩΝ: Μετρό Πειραιά: Αποκαλύφθηκαν 391 βλάβες και εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι.
    Η εισροή των υδάτων ξεκίνησε μόλις ένα μήνα μετά τα εγκαίνια.
    Η νεοσύστατη γραμμή 3 του Μετρό στον Πειραιά η οποία εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 2022, παρουσίασε το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες βλάβες αλλά και εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι.
    Μάλιστα, η εισροή των υδάτων ξεκίνησε μόλις ένα μήνα μετά τα εγκαίνια, τον Νοέμβριο, γεγονός που έγινε αντιληπτό από την έντονη δυσοσμία που άρχισε να υπάρχει στον χώρο.
    Οι αποκαλύψεις έγιναν βάσει των υπηρεσιακών εγγράφων που έφερε στο «φως» το Datajournalists.
    Σύμφωνα με τα έγγραφα, μετά την εισροή των υδάτων τα προβλήματα επεκτάθηκαν καθώς έντονες οξειδώσεις και διαβρώσεις στις τροχιές, καψίματα στην ηλεκτροφόρο τροχιά, λασκαρισμένοι σύνδεσμοι και άλλες αστοχίες εμφανίζονται και στα υπόλοιπα τμήματα προς τους σταθμούς Μανιάτικα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Αγία Βαρβάρα και Αγία Μαρίνα.
    Το πρόβλημα τέθηκε υπό παρακολούθηση και ανέδειξε πρόσθετες αστοχίες ακόμη και στην σκυροδέτηση του «κατασκευαστικού επιτεύγματος».
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΤΑΣΥ ζήτησε με επιστολές από την υπεύθυνη εταιρεία «Αττικό Μετρό» και από την κατασκευαστική να γίνουν ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων. Οι πιέσεις από την ΣΤΑΣΥ δεν σταμάτησαν, ωστόσο δεν έλαβε καμία ανταπόκριση.
    Στα υπηρεσιακά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος βλαβών, από αισθητήρες που δεν λειτουργούν και οθόνες μόνιτορ για τους οδηγούς με «παγωμένη εικόνα», μέχρι πόρτες ασφαλείας που προκαλούν ψευδείς συναγερμούς, αστοχίες στα επικοινωνιακά δίκτυα, προβλήματα στην ηλεκτρική τροφοδοσία, τα συστήματα πυρανίχνευσης, τις κάμερες ασφαλείας, τον φωτισμό, τον κλιματισμό, τις κυλιόμενες σκάλες, μέχρι και τις πιο απλές λεπτομέρειες όπως τα ρολόγια που ενημερώνουν τους επιβάτες για την ώρα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...