ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Οκτωβρίου 2022

ΗΡΘΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΟΑΜ ΚΑΤΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ.

 

 

 

 

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. 

 

 ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΗΤΑΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ (Ι3) ΛΟΓΩ…ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑΣ, ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ Ή ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΤΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΕΣ ΓΟΒΕΣ –ΓΕΓΟΝΟΣ -. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑΡΗΔΕΣ, ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ.


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΛΙΖ ΤΡΑΖ: «ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙ.». ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΛΙΖ ΤΡΑΖ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΪΚΑ...

 







«Ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Nόαμ Κατς, επέδωσε τη Δευτέρα τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. 

 

Τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε σήμερα ο νέος πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Nόαμ Κατς. Διπλωμάτης καριέρας από το 1994, ο Νοάμ Κατς σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία του Ισραήλ με την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται, σκοπεύει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των σχέσεων στους τομείς της πολιτικής, της καινοτομίας και της τεχνολογίας, του εμπορίου και των επιχειρήσεων, του τουρισμού, της γεωργίας, του περιβάλλοντος, των θρησκευτικών υποθέσεων και του πολιτισμού. Παράλληλα, τονίζεται πως προσβλέπει σε συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους του Ισραήλ σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενέργεια.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο νέος πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα έγραψε: «Προσβλέπω στην περαιτέρω ενίσχυση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων και φιλίας μεταξύ των δύο κρατών μας, με στόχο την προώθηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα».

Για όσους τον ξέρουν μιλούν για το βαρύ πυροβολικό της Ισραηλινής Διπλωματίας. Πριν έρθει στην Αθήνα, ο Πρέσβης υπηρέτησε για επτά χρόνια ως Ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ. Ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας, ήταν υπεύθυνος για τη δημόσια διπλωματία του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο, επιφορτισμένος με την ανάπτυξη στρατηγικών επικοινωνίας για 108 διπλωματικές αποστολές. Προηγουμένως, ο Πρέσβης Κατς υπηρέτησε ως Υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον (2009-2014), Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ (2007-2009), Πρέσβης του Ισραήλ στη Νιγηρία, την Γκάνα και τη Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ECOWAS) (2002-2007), Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών (2000) και Εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Ισραήλ στη Ρώμη (1998-2000). Πριν από αυτό, υπηρέτησε στα Τμήματα Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Λάγος της Νιγηρίας.

Ο Πρέσβης έχει πτυχίο στην Ιστορία και μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Είναι απόφοιτος του προγράμματος Wexner Senior Leadership στο Πανεπιστήμιο Harvard (2017).

Διοικητής πεζικού στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, ανήλθε στο βαθμό του ταγματάρχη κατά τη διάρκεια της εφεδρικής του υπηρεσίας και έλαβε ειδική διάκριση για τη στρατιωτική του θητεία. Δίδαξε Ιστορία και Αγωγή του πολίτη στο λύκειο του Κιμπούτς Cabri, όπου έζησε για αρκετά χρόνια πριν ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα.

Ο Νόαμ Κατς γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1964. Είναι παντρεμένος με την Εϊνάτ και είναι πατέρας τριών παιδιών. Με βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας στην Αθήνα συστήθηκε μιλώντας Ελληνικά.





Ο νέος Ισραηλινός Πρέσβης στην Ελλάδα και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Ο νέος Ισραηλινός Πρέσβης στην Ελλάδα και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Την επίσκεψη του επερχόμενου Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Noam Katz, δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη, 20 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Β’.

Για αυτή την επίσκεψη, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Τήν Τετάρτην, 7ην/20ήν Ἰουλίου 2022, ὁ νέος μελλοντικός Πρέσβυς τοῦ Ἰσραήλ εἰς Ἑλλάδα κ. Νόαμ Κάτζ μετά τῆς συνοδοῦ αὐτοῦ  κ. Τάνη ἀπό τό Ὑπουργεῖον Ἐξωτερικῶν τοῦ Ἰσραηλ ἐπεσκέφθησαν τό Πατριαρχεῖον.

Τόν νέον Πρέσβυν καί τήν συνοδείαν αὐτοῦ ἐδέχθη ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Ἁγιοταφιτῶν.

Εἰς τό πλαίσιον τῆς ἐπισκέψεως ταύτης ὁ κ. Πρέσβυς ἐνημερώθη ὑπό τοῦ Μακαριωτάτου περί τοῦ ἀδιαρρήκτου συνδέσμου τῆς Παλαιᾶς καί τῆς Καινῆς Διαθήκης, περί τῆς συγκρούσεως Ἑλληνισμοῦ καί Ἰουδαϊσμοῦ ἐπί τῶν διαδόχων τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καί περί τῆς Ἐκκλησίας δεχομένης ὡς ἁγίους τούς ἑπτά Μακκαβαίους παῖδας, τήν μητέρα αὐτῶν Σολομονήν καί τόν διδάσκαλον αὐτῶν Ἐλεάζαρ καί ἑορταζούσης αὐτούς τήν 1ην Αὐγούστου ἑκάστου ἔτους.

Συζήτησις ἐγένετο ὡσαύτως καί περί τῆς σημερινῆς συνεργασίας μεταξύ Πατριαρχείου καί Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν τοῦ Ἰσραήλ διά τήν χορήγησιν διαμονῆς (vizas) εἰς τά μέλη τοῦ Πατριαρχείου, μοναχούς, μοναχάς καί διά τάς εἰσόδους καί ἐξόδους μέσῳ τοῦ ἀεροδρομίου Ben Gurion τοῦ Τέλ – Ἀβίβ.

Ὁ κ. Πρέσβυς ἐζήτησεν ἐξηγήσεις καί διά τάς σχέσεις τῶν  Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καί ἔλαβεν ἀπάντησιν ἀπό τόν Μακαριώτατον, ὅτι αὗται εὑρίσκονται εἰς κοινωνίαν ἤ  συνεργασίαν μεταξύ των  καθώς καί διά  τάς σχέσεις τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μετά τῶν ἄλλων Χριστιανικῶν Ἐκκλησιῶν καί ἔλαβε τήν ἀπάντησιν ὅτι αὗται ἐπικοινωνοῦν μεταξύ των καλλιεργοῦσαι τόν θεολογικόν διάλογον.

Ὁ Μακαριώτατος ἀνεφέρθη καί εἰς τήν ἀπ’ αἰώνων  δικαιοδοσίαν τοῦ Πατριαρχείου εἰς τάς τρεῖς Παλαιστίνας, ἐκτεινομένην ἕως καί τοῦ Κατάρ.

Ἐν τέλει ὁ κ. Πρέσβυς ἐζήτησε τάς εὐχάς τοῦ Μακαριωτάτου διά τήν ἐπιτυχίαν τῆς νέας ἀποστολῆς αὐτοῦ.

 

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Πολεμικού Ναυτικού από το 2020, που συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα, Ευάγγελο Βλιώρα.

 

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου:

Τήν μεσημβρίαν τῆς Τετάρτης, 7ης/20ῆς Ἰουλίου 2022, ὁ Ἀρχηγός τοῦ Ἑλληνικοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ Ἀντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης μετά συνοδείας συνεργατῶν αὐτοῦ καί τοῦ Γενικοῦ Προξένου τῆς Ἑλλάδος εἰς τά Ἱεροσόλυμα κ. Εὐαγγέλου Βλιώρα ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον.

Τούτους ὑπεδέχθη ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Ἁγιοταφιτῶν.

Εἰς τό πλαίσιον τῆς συναντήσεως ταύτης ὁ Μακαριώτατος ἀνεφέρθη εἰς τό ἔργον τοῦ Πατριαρχείου, θρησκευτικόν, πολιτιστικόν, εἰρηνευτικόν, ἐπιτελούμενον καί μέ τήν συμπαράστασιν τῆς πατρίδος ἡμῶν Ἑλλάδος, διαδόχου τῆς Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας εἰς τήν Ἁγίαν Γῆν.

Τό Πατριαρχεῖον προσεύχεται ὑπέρ τῆς Θείας ἐνισχύσεως τῶν Ναυτικῶν Δυνάμεων τῆς Ἑλλάδος, προκειμένου αὗται νά προστατεύουν αὐτήν ἐκ τῶν ἀπαραδέκτων καί ἀνιστορήτων προκλήσεων.

Εἰς ἀνάμνησιν τῆς ἐπισκέψεως ταύτης ὁ Ἀρχηγός τοῦ Ἑλληνικοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ ἐπέδωσεν εἰς τόν Μακαριώτατον τόν θυρεόν τοῦ Ναυτικοῦ καί τριήρην, ὁ δε Μακαριώτατος ἐπέδωσεν εἰς τόν Ἀρχηγόν τοῦ Ναυτικοῦ ἐπάργυρον εἰκόνα τῆς πόλεως Ἱερουσαλήμ.

Εὐχαριστοῦντες διά τούς λόγους Αὐτοῦ τόν Μακαριώτατον καί ζητοῦντες τάς εὐχάς Αὐτοῦ, οἱ ἐκλεκτοί ἐκπρόσωποι τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ τῆς Ἑλλάδος ἀνεχώρησαν διά προσκύνησιν εἰς τόν Πανάγιον Τάφον.

 

 

     

 





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΚΙΣΕ


https://kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3669%3A-5783&catid=49%3A2009-05-11-09-28-23&Itemid=42

 


Την Τετάρτη 28.9.2022, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ Omer Bar-Lev επισκέφθηκε το ΚΙΣΕ, συνοδευόμενος από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Αθηνών.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΙΣΕ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ και ο Γενικός Ταμίας Δανιήλ Μπεναρδούτ, οι οποίοι μίλησαν για το έργο του ΚΙΣΕ, για τη σημασία της ανάπτυξης και διεύρυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ισχυροί δεσμοί των εβραίων της διασποράς με το Ισραήλ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη συνεργασία του ΚΙΣΕ με το Υπουργείο Παιδείας για την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...

 

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΒΡΑΪΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣ ΑΣΑΝΑ 5783

Με αφορμή τον εορτασμό της εβραϊκής πρωτοχρονιάς 5783 (Ρος Ασανά), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης με τις ακόλουθες αναρτήσεις τους στο twitterευχήθηκαν στον ελληνικό εβραϊσμό.  

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, 26.9.2022:

«Χαρούμενο #RoshHashanah με υγεία και ευημερία, σε όλους τους Εβραίους φίλους μας στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε γωνιά της Γης. #ShanahTovah».

Υπουργός Εξωτερικών, 26.9.2022:

«Καλή Εβραϊκή Πρωτοχρονιά στους Εβραίους φίλους μας στην Ελλάδα, το Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι το Νέο Έτος να φέρει ευημερία και ευτυχία #ShanaTova!».

 

Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 25.9.2022:

«L' Shanah Tovah U' Metukah! Θερμές ευχές στους Εβραίους φίλους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για μια χαρούμενη και χαρούμενη Πρωτοχρονιά, γεμάτη υγεία και ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον».

 

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣ ΑΣΑΝΑ

«Σας στέλνω τις θερμότερες ευχές μου για την γιορτή της εβραϊκής πρωτοχρονιάς, Rosh Hashanah και την εορτή της Ημέρας της Εξιλέωσης, Yom Kippur, που την ακολουθεί.

Εύχομαι το νέο έτος να είναι γεμάτο υγεία και ευτυχία για όλους. Η παρά Θεού φώτιση να συντρέχει την ανθρώπινη πορεία μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και να μας χαρίζει θάρρος και όραμα: θάρρος για να αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος και όραμα για να χτίσουμε έναν καλύτερο, δικαιότερο κόσμο».

Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Αθήνα, 23.9.2022

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...