ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ, ΜΕΡΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΟΛΤΣ.

 


ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

 


Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΞΙΝΟΣ

  


Απόσπασµα από τη µυστική έκθεση του Γερµανού πρεσβευτή στην Αθήνα πρίγκιπα Φον Έρµπαχ, που στάλθηκε στον Χίτλερ στις 15 Νοεµβρίου 1940.





Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης – Παραδέχτηκε ότι τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 δεν θα αντικατασταθούν.

«Τα γερμανικά τεθωρακισμένα θα κατευθυνθούν στον Έβρο γιατί εκεί κρίνουν οι ΕΔ ότι είναι πιο χρήσιμα».


Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης – Παραδέχτηκε ότι τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 δεν θα αντικατασταθούν – Pronews.gr


Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΡΩΜΙΟΣ είναι τόσο συνηθισμένος στο σκύψιμο που ακόμα και τώρα που γίνεται επίσημη η έσχατη προδοσία από ένα διεφθαρμένο λαμόγιο, δεν κουνιέται φύλλο. Μαθαίνει το σκύψιμο στην εκκλησία. Προχθές προσκυνούσαν μία παντόφλα. Γι αυτό δημιούργησε σαν κράτος το πιο άθλιο προτεκτοράτο της οικουμένης. 


Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε και επίσημα ο Κ.Μητσοτάκης  καθώς παραδέχτηκε κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι τα ρωσικής κατασκευής ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 που αποσύρθηκαν από τα νησιά και δόθηκαν στην Ουκρανία δεν θα αντικατασταθούν.

Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης είπε ότι τα γερμανικά Marder θα μεταφερθούν στον Έβρο γιατί έτσι έκριναν οι ΕΔ!

Άρα ότι έφυγε ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ και φυσικά δεν μπορεί να εννοηθεί ως αντικατάσταση, η μεταφορά τεθωρακισμένων αυτοκινήτων M1117 για να πάρουν την θέση των ρωσικών ΤΟΜΑ.

Όλα ξεκίνησαν από μία ερώτηση προς τον Όλαφ Σολτς: «Θα είχατε πρόβλημα αν τα γερμανικά τεθωρακισμένα σταθμεύσουν στα σύνορα με την Τουρκία;».

Θα λέγαμε ότι επρόκειτο για ερώτημα «λαβής» για να πουν και οι δύο αυτά που ήθελαν.

Ο Όλαφ Σολτς απάντησε ως εξής: «Δώσαμε αυτά τα τεθωρακισμένα, ποτέ δεν ρωτάμε τι κάνει η Ελλάδα με αυτά. Είναι ένας αξιόπιστος εταίρος η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και δεν θα απαντήσω εγώ για αυτήν. Δεν υπάρχει περίπτωση κράτη μέλη της Συμμαχίας να αμφισβητούν την κυριαρχία».

Ο Γερμανός καγκελάριος με αυτό τον τρόπο ήθελε να πείσει πως δεν έχει καμία σχέση η Γερμανία με το που θα καταλήξουν τα Marder κάτι που δεν ισχύει καθώς οι Γερμανοί έχουν υιοθετήσει την τουρκική θέση ότι τα ελληνικά νησιά πρέπει να είναι «αποστρατιωτικοποιημένα».

Η απάντηση του Κ.Μητσοτάκη ήταν η εξής:

«Κρατώ τη στάση του κ. Σολτς. Νομίζω ότι η Γερμανία έχει τοποθετηθεί στο θέμα αυτό με απόλυτη σαφήνεια. Έχω ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιυο για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις αυτές και για το πώς μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση. Για τα γερμανικά τεθωρακισμένα μπορώ να απαντήσω ότι θα κατευθυνθούν στον Έβρο γιατί εκεί κρίνουν οι ΕΔ ότι είναι πιο χρήσιμα».

Έτσι λοιπόν άοπλα θα παραμείνουν τα νησιά του Αιγαίου και επιβεβαιώνεται το pronews.gr ότι τα παλιά ΤΟΜΑ Marder- 1A3 δεν θα εξοπλίσουν τα νησιά του Αιγαίου, καθώς οι Τούρκοι ουσιαστικά «απαγορεύουν» πλέον την μετακίνηση οπλικών συστημάτων (το τι έγινε στην περίπτωση των Μ1117 που επιχείρησαν να μεταφερθούν στα νησιά είναι γνωστό), αλλά στέλνονται σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

Η απόσυρση των BMP-1 ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των νησιών σε ό,τι αφορά τις αντι-αποβατικές επιχειρήσεις.


Συνολικά αποσύρθηκαν από τα νησιά:


122 ΤΟΜΑ BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά των πολυβόλων τους


15.000 βλήματα των 73 χλστ.


15.000 ρουκέτες των 122 χλστ.


20.000 επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ


3.200.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,


60 MANPAD FIM-92 Stinger,


17.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών


1.100 αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18





ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


8 σχόλια:


  1. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τεθωρακισμένα Marder: «Τι άλλαξε και πάνε στον Έβρο αντί για τα νησιά;»
    «Δημιουργείται κενό στην ισχύ πυρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».
    Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εξέδωσε ανακοίνωση για τα τεθωρακισμένα Marder που αντικαθιστούν τα BMP-1 και θα σταλούν στον Έβρο.
    Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Θωμάς Χατζηαθανασίου, όπου αναφέρουν:

    «Μετά τη σημερινή δήλωση του Πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό Καγκελάριο, ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, που αντικαθιστούν τα BMP-1 που παραχωρήθηκαν στην Ουκρανία, θα προωθηθούν σε μονάδες του Έβρου και όχι στα νησιά του Αν. Αιγαίου, αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από την προ μηνών δήλωση της κυβέρνησης ότι “η απομάκρυνση των BMP-1 από τα νησιά του Αν. Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την άμεση αντικατάστασή τους από τα νεοαποκτηθέντα γερμανικά Marder».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΣΟΚ: Δημιουργείται κενό στην ισχύ πυρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

      «Ανεξάρτητα από την επιχειρησιακή αξιοποίηση των τεθωρακισμένων Marder στο πεδίο του Έβρου, με την προϋπόθεση βέβαια του κατάλληλου εξοπλισμού τους και της σχετικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους, το κενό που δημιουργείται στην ισχύ πυρός στα νησιά του Αν. Αιγαίου είναι υπαρκτό, ακόμη και με την τοποθέτηση άλλων εκ των υπαρχόντων τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς» αναφέρουν οι δύο υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ για θέματα Άμυνας.
      «Αυτό το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί παρά μόνο με την εκεί τοποθέτηση τεθωρακισμένων αντίστοιχης ή καλύτερης ισχύς πυρός των BMP-1» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Θωμάς Χατζηαθανασίου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΥΡΙΖΑ: «Τα τεθωρακισμένα BMP-1 αποσύρονται από τα νησιά χωρίς αντικατάσταση & ο κ.Μητσοτάκης δηλώνει αισιόδοξος»
      «Αλήθεια από πού προκύπτει αυτή η αισιοδοξία;»

      Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος προβαίνει σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, μέσω της ανταλλαγής των γερμανικών Marder που θα τοποθετηθούν στον Έβρο αντικαθιστώντας τα ΒΜΡ-1 τα οποία αποσύρονται από τα νησιά για να σταλούν στην Ουκρανία.

      Παράλληλα, εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη για την αισιοδοξία του και θέτει μια σειρά από ζητήματα σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη στάση της Γερμανίας, είτε αφορά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια και την άρνηση του Βερολίνου για ευρωομόλογο και πλαφόν στις τιμές, αλλά και την γερμανική προσέγγιση για το Ουκρανικό.

      Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

      «Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με τον Καγκελάριο Σολτς.

      Αλήθεια από πού προκύπτει αυτή η αισιοδοξία;

      – Από το γεγονός ότι η Γερμανία δεν δέχεται όχι ευρωομόλογο και κοινό δανεισμό για ένα γενναίο πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης που έρχεται, αλλά ούτε καν πλαφόν στις τιμές ενέργειας;

      – Από το γεγονός ότι αντί τα τεθωρακισμένα οχήματα Marder να αντικαταστήσουν τα BMP1 που αποσύρονται από τα νησιά, θα τοποθετηθούν στον Έβρο;

      – Από το γεγονός ότι η Γερμανία περιορίζεται σε γενικόλογες και αυτονόητες δηλώσεις για την τουρκική επιθετικότητα χωρίς καμία όχι καταδίκη αλλά ούτε καν κριτική της γείτονος;

      – Από την ευθεία σύσταση του Γερμανού Καγκελάριου «να μην γίνονται συγκρίσεις μεταξύ Ουκρανικού και Ανατολικής Μεσογείου»;

      – Από τη σπουδή της Γερμανίας να πουλήσει υποβρύχια στην Τουρκία;

      – Από την αφωνία του Γερμανού Καγκελάριου για το προσφυγικό, για ένα δίκαιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο ή τουλάχιστον για την εργαλειοποίηση από την Τουρκία;

      – Από την επιμονή της Γερμανίας να αποκλείει την Ελλάδα από τις διεθνείς διασκέψεις για τη Λιβύη την ώρα που η μία τουρκολιβυκή συμφωνία διαδέχεται την άλλη;

      – Ή, τέλος, από το γεγονός ότι η μόνη συζήτηση Ελλάδας-Γερμανίας είναι για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας και όχι και για μια πρωτοβουλία ειρήνης και τερματισμού της ρωσικής εισβολής στα πρότυπα της πρότασης Ντράγκι;».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Τουρκία: Στη φυλακή η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου – Ζήτησε έρευνα για χρήση χημικών στο Ιράκ.
    Στη φυλακή μεταφέρθηκε σήμερα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας, Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί, κατηγορούμενη για τρομοκρατική προπαγάνδα, επειδή ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για πιθανή χρήση χημικών όπλων από τον στρατό, κατά των Κούρδων ανταρτών του PKK στο Ιράκ.

    Η Φιντζαντζίσυνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι της, στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα μεταφέρθηκε σε φυλακή στα προάστια της Άγκυρας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

    Φιλοκουρδικά ΜΜΕ και μέλη της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον στρατό ότι προσέφυγε σε χημικά όπλα, ενώ οι Κούρδοι μαχητές δημοσίευσαν κατάλογο με 17 ονόματα και φωτογραφίες ανθρώπων που φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από τοξικά αέρια στο βόρειο Ιράκ. Η Άγκυρα είχε κάνει λόγο για εκστρατεία παραπληροφόρησης.

    Από την πλευρά της, η Φιντζαντζί δήλωσε ότι είδε και εξέτασε τις φωτογραφίες των φερόμενων θυμάτων χημικών όπλων που αναρτήθηκαν στα social media. Επικαλούμενη την πιθανή χρήση τοξικών αερίων, η γιατρός ζήτησε να διεξαχθεί «ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθεί η ευθύνη των κρατών που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα όπλα», τα οποία είναι απαγορευμένα στο πεδίο της μάχης.

    Έπειτα από αυτή τη δήλωση, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα σε βάρος της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, την προηγούμενη εβδομάδα, η Φιντζαντζί υπογράμμισε ότι ζήτησε απλά της διενέργεια ουσιαστικής έρευνας. «Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Μέσω εμού, εκφοβίζουν την κοινωνία», είχε πει.

    «Η καθηγήτρια Φιντζαντζί πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως και άνευ όρων και δεν πρέπει να διωχθεί για το έργο της για τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογράμμισε σε ανακοίνωση το γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακάρ και ο ιουδαίος Γκαντζ συμφωνούν την επανέναρξη των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ.
    Ήταν η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού έπειτα από πάνω από μια δεκαετία.
    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ ζήτησε από το επιτελείο του να ξεκινήσει τη διαδικασία επανέναρξης των εργασιακών σχέσεων με την Τουρκία.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στην Άγκυρα.

    Ήταν η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού έπειτα από πάνω από μια δεκαετία.

    Ο Γκαντς, ο οποίος είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις ισραηλινές εκλογές την επόμενη εβδομάδα (την 1η Νοεμβρίου), θα έχει επίσης συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Νωρίτερα φέτος, ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ επισκέφθηκε την Άγκυρα στην πρώτη επίσκεψή του στην Τουρκία Ισραηλινού ηγέτη από το 2008.

    «Στην πορεία προς τα εμπρός, πρέπει να υιοθετήσουμε μια σταθερή, θετική προσέγγιση στις σχέσεις μας, διατηρώντας ανοιχτό διάλογο», είπε ο Γκαντζ.

    Από την πλευρά του ο Ακάρ δήλωσε: «Η βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας μας με το Ισραήλ, ειδικά σε τομείς όπως η άμυνα, η ασφάλεια και η ενέργεια, θα οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

    Οι καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ «θα διευκόλυναν την επίλυση ορισμένων ζητημάτων στα οποία έχουμε διαφωνίες, ειδικά για την Παλαιστίνη», είπε ο Τούρκος υπουργός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κίνα: Το κράτος πιέζει τις νεόνυμφες να κάνουν παιδί από το πρώτο τρίμηνο.
    Οι νέες γεννήσεις αναμένεται να μειωθούν κάτω από τα 10 εκατομμύρια.
    Πρόβλημα υπογεννητικότητας φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Κίνα, καθώς σύμφωνα μια νεόνυμφη, αναφέρει σε ανάρτησή της, ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τις τοπικές αρχές που τη ρωτούσαν εάν είναι έγκυος.
    Όπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες σχόλια πριν αποσυρθεί, ενώ πολλοί χρήστες δήλωσαν ότι είχαν αντίστοιχες εμπειρίες.

    Η συζήτηση έρχεται στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο 20ό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος την περασμένη εβδομάδα ότι η Κίνα θα εφαρμόσει μια πολιτική για να ενισχύσει τα ποσοστά γεννήσεων και να βελτιώσει την στρατηγική πληθυσμιακής ανάπτυξης της χώρας.

    Σε ανάρτηση στο Weibo, ένας χρήστης περιέγραψε την εμπειρία μιας συναδέλφου, που δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την υπηρεσία υγείας γυναικών στην πόλη Ναντζίνγκ.

    Σύμφωνα με την ανάρτηση, η γυναίκα αυτή ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι η δημοτική αρχή «θέλει οι νεόνυμφες να μείνουν έγκυες εντός ενός έτους και ο στόχος τους είναι να κάνουν έναν τηλεφώνημα κάθε τρίμηνο».

    Η δημοτική αρχή της Ναντζίνγκ και η Εθνική Επιτροπή Υγείας δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο. Η ανάρτηση, καθώς και όλα τα σχόλια που τη συνόδευαν, αποσύρθηκαν λίγες ώρες αργότερα.

    Έχοντας εφαρμόσει την πολιτική του ενός παιδιού από το 1980 έως το 2015, η Κίνα παραδέχεται ότι ο πληθυσμός της είναι στο χείλος της συρρίκνωσης –μια πιθανή κρίση που θα θέσει σε δοκιμασία την ικανότητά της να καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες και να φροντίζει τους ηλικιωμένους.

    Οι νέες γεννήσεις αναμένεται να μειωθούν κάτω από τα 10 εκατομμύρια. Πέρυσι ήταν 10,6 εκατ. καταγράφοντας μείωση κατά 11,5% .

    Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα δημογραφίας, ίσως έπληξε σοβαρά την επιθυμία των Κινέζων να αποκτήσουν παιδιά, η πολιτική της χώρας τους για «μηδενικά κρούσματα COVID».

    Ορισμένοι ειδικοί και ακτιβιστές ανησυχούν επίσης από την κλιμάκωση της ρητορικής της κυβέρνησης για την αξία των παραδοσιακών ρόλων των γυναικών και τα πισωγυρίσματα στα δικαιώματά τους, όπως οι νέες πολιτικές που αποθαρρύνουν τις αμβλώσεις που δεν είναι ιατρικώς απαραίτητες.

    Μία από τις γυναίκες που σχολίασε την αρχική ανάρτηση στο διαδίκτυο δήλωσε σήμερα ότι παντρεύτηκε πέρυσι τον Αύγουστο και ότι έως τώρα έχει δεχθεί δύο φορές τηλεφωνήματα από την τοπική κυβέρνηση, την οποία δεν κατονόμασε.

    Την πρώτη φορά τη ρώτησαν εάν έπαιρνε φολικό οξύ και εάν ετοιμαζόταν να μείνει έγκυος. Τη δεύτερη, εάν ήταν ήδη έγκυος.

    Όπως δήλωσε η ίδια, της είπαν: «Είστε παντρεμένη, για ποιο λόγο δεν ετοιμάζεστε ακόμα για μια εγκυμοσύνη; Αφιερώστε χρόνο στο να
    αποκτήσετε παιδί».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" δεν παρέστη στην έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο.
    Χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, πρώτη φορά στα χρονικά, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, στις 26 Οκτωβρίου του 1912, και του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

    Την έπαρση της σημαίας έκαναν τελικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.
    Στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου παρέστη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

    Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έψαλε τον εθνικό ύμνο και άγημα της ΣΣΑΣ απέδωσε τιμές. Την ώρα έπαρσης της σημαίας πραγματοποιήθηκαν χαιρετιστήριες βολές (κανονιοβολισμοί) από τη φρεγάτα «Σπέτσαι».

    Η απουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας από την καθιερωμένη τελετή στον Λευκό Πύργο σχολιάστηκε, γιατί η τελετή είναι καθιερωμένη εδώ και παρά πολλά χρόνια και γίνεται πάντα με την παρουσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εκτός αν συντρέχουν άλλοι, σοβαροί λόγοι απουσίας.

    Κύκλοι του γραφείου της κ. Σακελλαροπούλου ανέφεραν πως η παρουσία της δεν ήταν στο πρόγραμμα, επισυνάπτοντας μάλιστα και το σχετικό αρχείο. Όμως, στο πρόγραμμα που είχε δώσει τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονταν κανονικά η παρουσία της στην εκδήλωση.

    Ακόμα κι αν πρόκειται για παρανόηση μεταξύ Προεδρίας και Περιφέρειας, έπρεπε να παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε: «Αν οι ΗΠΑ εξαπολύσει το πρώτο πυρηνικό χτύπημα στη Ρωσία αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες θα υπήρχε ένα νέο ναυτικό στενό.

    Η πυρηνική δύναμη της Ρωσίας είναι τετραπλάσια από αυτή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σε σχέση με την έκταση της κάθε χώρας και τους στόχους που πρέπει να προσβληθούν.

    Το ίδιο ισχύει και για την Βρετανία: Θα βυθιζόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό.
    Θα πρέπει να τους κάνει να σκεφτούν λογικά και να καθαρίσουν το μυαλό τους. Δεν πρόκειται για πυρηνικό εκβιασμό. Αυτό θα κάνουμε πραγματικά αν δεχτούμε επίθεση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...