ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Οκτωβρίου 2022

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: «ΜΕΤΑ ΤΟΝ TAYFUN ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΑΣ». Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΛΕΚΤΙΚΑ.

 


ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΡΦΗ. Η επίθεση των ουκρανών στην Σεβαστούπολη με ταχύπλοα drones: Θα μπορούσε να συμβεί και στο Αιγαίο; ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;





Χωρίς τίποτα να τον συγκρατεί ή να τον εμποδίζει, αφού στην Αθήνα επικρατεί πλήρης αφωνία στις τουρκικές δηλώσεις περί επικείμενου πόλεμου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας για την Ελλάδα δήλωσε, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη καθώς έρχονται και άλλα όπλα μετά τον βαλλιστικό πύραυλο TAYFUN.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος παρευρέθηκε στα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Τουρκίας, του TOGG, και μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως όταν ο TOGG βρεθεί στους δρόμους της Ευρώπης, η Ευρώπη θα πάρει φωτιά. «Θα πουν: “έρχονται οι τρελοί οι Τούρκοι”», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική Yeni Şafak.

Επιπλέον, έκανε αναφορά και στην δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου των 560 χλμ. της Τουρκίας, του Tayfun, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

«Μόλις εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι Tayfun, τι έκανε ο Έλληνας; Αμέσως μπήκε στην επικαιρότητα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών τους δικτύων.

Περιμένετε, θα έρθει και η συνέχεια του, θα ακολουθήσουν κι άλλα», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη της εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας από την Τουρκία, τα εγχώρια ΜΜΕ πανηγύριζαν, εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται, στην εμβέλειά του.

Η εφημερίδα «Turkiye» έγραφε χαρακτηριστικά: «Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας». Στο ρεπορτάζ αναπτύσσει τις δυνατότητες του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, που μπορεί να χτυπήσει στόχους και στα ελληνικά εδάφη.

Το απόρρητο πυραυλικό σχέδιο, με την ονομασία Tayfun, ή Typhoon στα τουρκικά, βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με πηγές του Βloomberg. Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη όπλων τουρκικής κατασκευής, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια:

  1. Πανηγυρίζουν οι Πακιστανοί: «Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα». Αναμένεται μεγάλο κύμα Πακιστανών στην Ελλάδα.

    Το έδαφος για την μαζική έλευση Πακιστανών στην Ελλάδα, σαν να μην είχε καθόλου Πακιστανούς αυτή η χώρα, είχε προετοιμάσει ο υπουργός Μετανάστευσης και «Ασύλου» Νότης Μηταράκης κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Πακιστάν τον περασμένο Φεβρουάριο όπου είχε συναντηθεί και με ένα Πακιστανό υπουργό Muhammad Ayub Afridi με χαρτοφυλάκιο «Πακιστανών Πολιτών στο Εξωτερικό και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού». Μόνο και μόνο από αυτόν τον τίτλο φαίνεται ότι το Πακιστάν έχει κάνει «επάγγελμα» την εξαγωγή Πακιστανών σε χώρες με ανοικτά σύνορα και εκπεφρασμένη πολιτική αλλοίωσης του κοινωνικού τους ιστού όπως η Ελλάδα.
    Όπως φαίνεται στο βίντεο Πακιστανός που διαμένει στην Ελλάδα, ένας εκ των δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων που ζουν εδώ, διαφημίζει την Ελλάδα ως χώρα προορισμού και μόνιμης εγκατάστασης.
    Τα καλά νέα ήδη έφτασαν στα πέρατα του Πακιστάν των 221 εκατομμυρίων!
    Ανοίξαμε κι άλλο το ανοιχτό μπουρδέλο και σας περιμένουμε!
    (Αντί για συμφωνίες επιστροφής λαθρό όπως κάνουν άλλες χώρες της Ευρώπης, κάνουν συμφωνίες για περισσότερους!)
    Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις της ελληνικής πλευράς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέσα από την επίσκεψη στο Πακιστάν επιθυμεί να πετύχει έναν διττό στόχο.
    Αφενός την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας διά της νόμιμης οδού μετανάστευσης και αφετέρου την επιστροφή στη χώρα τους όσων μεταναστών έχουν εισέρθει στην Ελλάδα παράνομα και δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα.
    «Προτάσσουμε την εποχική εργασία έως εννέα μήνες κατ’ έτος έναντι της μακροχρόνιας εγκατάστασης» είχε πει ο Νότης Μηταράκης αναφορικά με το θέμα.
    Δεν είναι όμως μόνο ο Ν.Μηταράκης.
    Ο Πακιστανός «δημοσιογράφος» Syed M.Jamil, μαζί με τον Επιτετραμμένο της Πακιστανικής Πρεσβείας Azeem Khan παρέθεσαν –πριν λίγες ημέρες- δείπνο στην υφυπουργό Μετανάστευσης Σ.Βούλτεψη.
    Εκεί «προέτρεψαν» για την μετατροπή του νόμου 4251/2014 από 7 σε 5 έτη.
    Ο συγκεκριμένος νόμος (της ΝΔ), νομιμοποιεί τους παράνομους αλλοδαπούς στα 7 χρόνια παραμονής στη χώρα, με ένα απλό έγγραφο.
    Οι Πακιστανοί ζήτησαν επίσης επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης και ανανέωσης των αδειών διαμονής. Η Σ.Βούλτεψη ανέφερε οτι νέος νόμος θα ψηφιστεί & δεσμεύτηκε πως τα προβλήματα με τις άδειες διαμονής θα επιλυθούν σύντομα. Συμφώνησαν πως θα συνεχιστούν οι συναντήσεις για την βελτίωση των σχέσεων με την «κοινότητα».
    Αυτό που μπορεί να συμπεράνει κάνεις από τα ανωτέρω είναι ότι αναμένεται νέο κύμα Πακιστανών στη χώρα, που μαστίζεται από πρωτοφανή υπογεννητικότητα και μείωση του πληθυσμού της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν επαρκή αποθέματα λιθίου και κοβαλτίου στον πλανήτη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Έρευνα για την εναλλακτική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε για Φινλανδική κυβερνητική υπηρεσία από τον αναπληρωτή καθηγητή Simon Michaux, αναφέρει ότι είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να βρεθούν οι απαραίτητες ποσότητες λιθίου και κοβαλτίου για να εξυπηρετήσουν τις παγκόσμιες ανάγκες για τη κατασκευή μπαταριών. Αναφερόμενος στον στόχο «Μηδενικών εκπομπών» της Βρετανίας για το 2050, ο Michaux δηλώνει ότι «απλώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, αλλά ούτε και οι πόροι για να γίνει αυτό μέχρι τον τρέχοντα στόχο».
    Για να αναφέρει μόνο ένα παράδειγμα του πόσο μη κοστολογημένο είναι το “Net Zero”, ο Michaux σημειώνει ότι «θεωρητικά» υπάρχουν αρκετά παγκόσμια αποθέματα νικελίου και λιθίου εάν χρησιμοποιούνται όμως αποκλειστικά για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.
    Αλλά δεν υπάρχει αρκετό κοβάλτιο και θα χρειαστεί να ανακαλυφθούν περισσότερα αποθέματα εάν αυτά υπάρχουν κάπου.
    Το θέμα γίνεται όμως πολύ χειρότερο.
    Όλες οι νέες μπαταρίες έχουν ωφέλιμη διάρκεια ζωής μόνο 8-10 ετών, επομένως θα πρέπει να παράγονται τακτικά νέες.
    «Αυτό είναι απίθανο να γίνει δυναντό, γεγονός που υποδηλώνει ότι ολόκληρη η λύση μπαταρίας μπορεί να χρειαστεί να επανεξεταστεί», λέει.
    Όλα αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται στην εύρεση μάζας λιθίου για μπαταρίες ιόντων βάρους 286,6 εκατομμυρίων τόνων. Ωστόσο, απαιτείται επίσης ένα «ενδιάμεσο αποθεματικό ισχύος» άλλων 2,5 δισεκατομμυρίων τόνων μπαταριών για την παροχή συστημάτων UPS (Uninterrupted Power Supply) που λειτουρτγούν με μπαταρίες εφεδρικής ενέργειας για όλες τια άλλες παγκόσμιες ανάγκες.
    Φυσικά, αυτό απλώς δεν είναι διαθέσιμο από τα παγκόσμια αποθέματα ορυκτών, δηλώνει ο Michaux.
    Ο Michaux εκπέμπει ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα. Οι τρέχουσες προσδοκίες είναι ότι οι παγκόσμιες βιομηχανικές επιχειρήσεις θα αντικαταστήσουν ένα περίπλοκο βιομηχανικό ενεργειακό οικοσύστημα που χρειάστηκε περισσότερο από έναν αιώνα για να κατασκευαστεί.
    Κατασκευάστηκε με την υποστήριξη της υψηλότερης θερμιδικά πυκνής πηγής ενέργειας που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος (πετρέλαιο), σε φθηνές άφθονες ποσότητες, με εύκολα διαθέσιμη πίστωση και φαινομενικά απεριόριστους ορυκτούς πόρους.
    Η αντικατάσταση, σημειώνει, πρέπει να γίνει μόνο όταν υπάρξει πολύ ακριβή ενέργεια, ένα εύθραυστο χρηματοπιστωτικό σύστημα κορεσμένο σε χρέη και ανεπαρκή ορυκτά |(πετρέλαιο/ φ.α.).
    Το πιο δύσκολο από όλα, πρέπει να γίνει μέσα σε λίγες δεκαετίες. Με βάση τους υπολογισμούς του, ο ερευνητής είναι της γνώμης ότι το σχέδιο για αντικατάσταση των δικινητήριων εσωτερικής καύσης δεν θα τελεσφορήσει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ερντογάν διαφημίζει τους βαλλιστικούς του πυραύλους βάζοντας και την Ελλάδα στο βεληνεκές τους. Λογαριάζει όμως χωρίς έναν βασικό παράγοντα: τα νησιά μας!

    Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayphun από την Τουρκία πριν λίγες ημέρες. Πρόκειται για ένα μικρού-μεσαίου βεληνεκούς πύραυλο, ο οποίος κατάφερε να πλήξει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 458 δευτερόλεπτα

    Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε δεκτή με διθυραμβικά σχόλια από τον τουρκικό τύπο, ο οποίος επισήμανε ότι οι δυνατότητες του πυραύλου είναι τέτοιες που μπορούν να επιφέρουν χτύπημα σε πολλά σημεία σε γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας.

    Ο πύραυλος αυτός αναμένεται να μπει σε υπηρεσία μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού υπάρξουν πρώτα και άλλες δοκιμές. Και θα προστεθεί σε ένα οπλοστάσιο μικρότερων πυραύλων όπως ο Yildirim (150+ χλμ.) και ο Bora (300 χλμ.).

    Η επιτυχημένη(;) εκτόξευση του Tayphun άνοιξε την όρεξη του Ερντογάν, με ειδικούς αναλυτές στην γειτονική χώρα να υποστηρίζουν ότι η Τουρκία έχει στα σκαριά έναν ακόμα μεγαλύτερο πύραυλο βεληνεκές στα 3.000 χιλιόμετρα.

    Ενώ παράλληλα δεν λείπουν και οι φήμες ότι σε συνεργασία με τους Ρώσους ετοιμάζουν και υπερηχητικό πύραυλο. Αν και αυτό το σενάριο μάλλον είναι μία μακρινή υπόθεση, καθώς η τεχνολογία πίσω από αυτά τα όπλα ξεπερνά τις υπάρχουσες δυνατότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

    Είναι προφανές ότι οι πύραυλοι και οι δοκιμές τους εντάσσονται στην γενικότερη ένταση που προκαλεί ο Ερντογάν με την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση και από την δική μας πλευρά.



    Το βασικότερο όπλο αντιμετώπισης όλης αυτής της κατάστασης είναι κάτι για το οποίο οι Τούρκοι έχουν εστιάσει την επιθετικότητά τους εναντίον της Ελλάδας και απαιτούν λυσσασμένα την αποστρατικοποίησή τους. Τα νησιά μας.

    Η γεωγραφική κατανομή τους στο Αιγαίο δημιουργούν μία ασπίδα η οποία δύσκολα μπορεί να διαπεραστεί από τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα των Τούρκων. Και με την κατάλληλα διατεταγμένη αεράμυνα, οι όποιοι βαλλιστικοί πύραυλοι της Τουρκίας αλλά και τα drones θα είναι μία εύκολη υπόθεση για να αντιμετωπιστούν.

    Η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους οπλικά συστήματα με τους Patriot και τους S-300 στην Κρήτη, ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλα οπλικά συστήματα. Είναι γνωστό σε όλους στο ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα (σε αντίθεση με την Τουρκία) διαθέτει μία εξαιρετική αεράμυνα, πραγματικό φρούριο που μπορεί να καλύψει τις περισσότερες απειλές από την τουρκική πλευρά.

    Παράλληλα η ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων με όπλα όπως οι νέες φρεγάτες και τα Rafale (ή τα F35 αργότερα), προσθέτουν έξτρα πονοκέφαλο στην Τουρκία, καθώς όχι μόνο θα μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε βαλλιστική επίθεση, αλλά και να εξαπολύσουν τα δικά τους όπλα (οι πύραυλοι Meteor και Scalp είναι κάτι που τρέμουν οι Τούρκοι επιτελείς) σε βάθος στην τουρκική ενδοχώρα.

    Στον αέρα τα τουρκικά F16 σηκώνονται πλέον με τον φόβο των Rafale που μπορούν να τα πλήξουν από μεγάλη απόσταση, ενώ και τα πολύ διαφημισμένα τουρκικά drones θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζονται με διάφορα μέσα, μεταξύ των οποίων και την ειδική “ασπίδα” από το Ισραήλ.



    Το ζήτημα που θα μπορούσε να ανακύψει είναι σε επιθέσεις “κορεσμού”, την συγκέντρωση δηλαδή πυρός πάνω σε έναν μόνο στόχο (όπως μία φρεγάτα). Εκεί η Τουρκία έχει ένα σαφές πλεονέκτημα καθώς η αμυντική της βιομηχανία είναι μία από περισσότερο αναπτυσσόμενες σε όλο τον κόσμο, με δισεκατομμύρια σε εξαγωγές, τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και διαρκή εξέλιξη των οπλικών της συστημάτων.

    Η Τουρκία λοιπόν μπορεί να παράγει μεγάλες ποσότητες όπλων, τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο εξελιγμένα ή αξιόπιστα όσο των πιο προηγμένων χωρών, δεν παύουν όμως να αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντα που δίνει ώθηση όχι μόνο στην εγχώρια οικονομία αλλά και στην τουρκική επιθετικότητα προς όλες τις χώρες της περιοχής.

    Εδώ το ελληνικό… τρένο έχει χαθεί δεκαετίες πριν, με λάθη επί λαθών και πλήρη απαξίωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.


    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Κλειδώνει» και η αγορά τέταρτης φρεγάτας Belh@rra μετά τις απειλές πολέμου της Τουρκίας!

    Ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση αγοράς και τέταρτης γαλλικής φρεγάτας Belh@rra από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις και τις απειλές πολέμου από τη γειτονική Τουρκία.
    Επί της ουσίας η χώρας μας θα ενεργοποιήσει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (option) ενός ακόμη υπερσύγχρονου πλοίου, βάσει των όρων που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Θυμίζουμε ότι είχαμε αποφασίσει να αγοράσουμε τρεις φρεγάτες με δικαίωμα option για μια ακόμη εάν το επιθυμούσαμε.
    Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού κρίνει πλέον απαραίτητη την αγορά και του τέταρτου πλοίου τύπου FDI HN, κι έτσι αναμένεται να δημιουργηθεί ένας στολίσκος από φρεγάτες Belh@rra οι οποίες έχουν πλήρη διαλειτουργικότητα με τα γαλλικά μαχητικά Rafale που αποκτά σταδιακά η χώρα μας, «κλειδώνοντας» με αυτό τον τρόπο κάθε εχθρική κίνηση στον ουρανό και τη θάλασσα του Αιγαίου.
    Στο γεγονός να παρθεί τόσο άμεσα η απόφαση αγοράς και τέταρτης φρεγάτας συνετέλεσε σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το γεγονός ότι οι Γάλλοι θα μας παραδώσουν τις δύο πρώτες εντός του 2025, τουτέστιν σε χρόνο – ρεκόρ και πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η δε τρίτη φρεγάτα αναμένεται να εγκαινιαστεί στις ελληνικές θάλασσες το 2026 και εάν όλα πάνε καλά την ίδια χρονιά ή το πολύ στις αρχές του 2027 θα έρθει και η τέταρτη.
    Καινοτόμο πλοίο με ασφάλεια στις κυβερνοεπιθέσεις
    Η φρεγάτα Belh@rra έχει υψηλές δυνατότητες σε κάθε τύπο μάχης: αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό αλλά και ανθυποβρυχιακό. Διασφαλίζει την άμυνα ενάντια σε επιθέσεις από αέρος ή από στεριά με τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Seafire της Thales, που είναι το πρώτο αμιγώς ψηφιακό πολυλειτουργικό ραντάρ με ενεργή κεραία και σταθερά πάνελ.
    Επίσης, είναι εξοπλισμένη με έναν μονό πλήρως ενσωματωμένο ιστό που διαθέτει όλους τους αερομεταφερόμενους αισθητήρες ώστε να επιτυγχάνεται σε μόνιμη βάση επιτήρηση 360°. Ως η πρώτη φρεγάτα στην αγορά που διαθέτει εγγενή προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, είναι εξοπλισμένη με δύο data-center που φιλοξενούν σχεδόν όλες τις εφαρμογές του πλοίου».
    Έχει εκτόπισμα 4.500 τόνοι, μήκος περίπου 122 μ., πλάτος 18 μ., μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, φέρει ελικόπτερο 10 τόνων και μη επανδρομένο όχημα VTOL και τα κύρια όπλα του είναι πύραυλοι Aster της MBDA, πύραυλοι Exocet MM40 B3C της MBDA
    Πυροβόλο 76 mm. τορπίλες MU 90 της Naval Group, αντίμετρα CANTO της Naval Group, πυραυλικό σύστημα RAM και ψηφιακό ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών «Sea Fire».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μελέτης Μελετόπουλος: Τι θα γίνει όταν οι Τούρκοι καταλάβουν ότι είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες;

    Μελέτης Μελετόπουλος: διδάκτωρ Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης.
    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μελετόπουλος μίλησε στο IRISTV.gr και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε εκτενή αναφορά στην πραγματική καταγωγή των Τούρκων, που όπως εξήγησε πρόκειται για εξισλασμένους Έλληνες! Μάλιστα εκτίμησε πως όταν αντιληφθούν οτι η το κράτος τους δημιουργήθηκε από εξισλαμισμένους πληθυσμούς, από τους οποίους Έλληνες σε μεγάλο βαθμό, τότε οι συνέπειες στη γειτονική χώρα θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων.
    Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει τουρκικό έθνος με την εθνολογική έννοια και πως η Τουρκία ποντάρει στον εθνικισμό ακριβώς για να κρύψει από τη μεγάλη μάζα του λαού της την πραγματική αλήθεια.
    Παρακάτω αναλυτικά όλα όσα είπε ο καθηγητής Μελέτης Μελετόπουλος για την Τουρκία
    Ιστορικά λάθη, ιδεοληψία και διαστρέβλωση της ιστορίας
    Ο πολυγραφότατος ιστορικός επισήμανε τις παγίδες στις οποίες οδηγεί η ιδεοληψία και η σκοπιμότητα στο χειρισμό των ιστορικών γεγονότων. Ανέλυσε επίσης τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία καταφεύγει σε αντιστροφή της ιστορίας και καταπίεση των ταυτοτικών συναισθημάτων του ίδιου του τουρκικού λαού. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα ουδέποτε προέβη σε διεκδικήσεις μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, αντίθετα με την αναθεωρητική πολιτική των γειτόνων μας. Ο ίδιος τόνισε: «Εμείς δεν χρειαζόμαστε να διαστρεβλώσουμε τίποτα . Την αλήθεια πρέπει να πούμε».
    «Το 1922 οι σύμμαχοί μας είτε στήριξαν την Τουρκία, είτε αποσύρθηκαν, είτε δεν υποστήριξαν ενεργά»
    Ο κ. Μελετόπουλος ανέλυσε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ της σημερινής κατάστασης και της περιόδου που προηγήθηκε της μικρασιατικής εκστρατείας, αναλύοντας τις κινήσεις και τις τοποθετήσεις των μεγάλων δυνάμεων τότε και τώρα. Έκανε εκτενή αναφορά στο ρόλο που έπαιξε η ενεργειακή παράμετρος και στις δύο περιπτώσεις αλλά και στο λάθος που δεν πρέπει επ’ ουδενί να υποπέσουμε ξανά: τον εθνικό διχασμό.
    Μελέτης Μελετόπουλος: «Ο τούρκικος εθνικισμός είναι η υπεραναπλήρωση της επίγνωσης των Τούρκων ότι δεν είναι Τούρκοι»
    Ο έγκριτος ιστορικός αναφέρθηκε επίσης στην εθνο-φυλετική σύσταση του Τουρκικού κράτους, την ανομοιογένοια του λαού και την «ένταση με την οποία προβάλλεται η Τουρκική ταυτότητα ως αντίρροπο στο γεγονός ότι δεν υπάρχει τουρκικό έθνος με την εθνολογική έννοια». Τόνισε χαρακτηριστικά ότι όταν οι γείτονές μας συνειδητοποιήσουν ότι το κράτος τους δημιουργήθηκε από εξισλαμισμένους πληθυσμούς, από τους οποίους Έλληνες σε μεγάλο βαθμό, αυτό θα έχει κατακλυσμιαίες συνέπειες.
    «Η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ένα ακυβέρνητο καράβι.» – Οι παθογένειες της ελληνικής παιδείας και τι χρειάζεται να αλλάξει
    «Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κάνει κακή δουλειά» σημείωσε ο επί δεκαετίες δάσκαλος και Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής. Τόνισε επίσης μια θεμελιώδη παθογένεια που εντοπίζει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα: «Δεν έχει γίνει μία Εθνική συμφωνία για το τι είδος ανθρώπου θέλουμε να παράξουμε μέσω του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.» Πρότεινε επίσης συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και μάλιστα τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Αξιολόγησης η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «να μην υπάγεται στον Υπουργό ούτε στο πολιτικό σύστημα».
    «Η δομή της Ελληνικής γλώσσας καθιστά τον ανθρώπινο εγκέφαλο εκρηκτικό μηχανισμό»
    Ο κ. Μελετόπουλος δεν παρέλειψε φυσικά να εστιάσει στα δυνατά σημεία του Ελληνικού πολιτισμού, όπως αναδείχτηκαν ανά τους αιώνες. Εξήγησε πώς να αντλήσουμε δύναμη και γνώση από την ιστορία αλλά και πώς να αξιοποιήσουμε ένα ανεκμετάλλευτο εργαλείο: την Ελληνική γλώσσα, δια της οποίας, όπως ανέφερε γλαφυρά, αποκτούμε «ένα μηχανισμό ανώτερης στρατηγικής ευφυΐας και αχαλίνωτης δημιουργικότητας.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Η Ιαπωνία επεκτείνει το βεληνεκές επάκτιου πυραύλου ώστε να μπορεί να κτυπά τις ακτές της Κίνας. Θα φτάνει τα 1.300 χλμ.
    Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το βεληνεκές ενός νέου επάκτιου πυραύλου κατά στόχων επιφανείας και ξηράς, που βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης, πέραν των 1.000 χιλιομέτρων για να υπερασπιστεί καλύτερα τα απομακρυσμένα νησιά της, συμπεριλαμβανομένου του νησιώτικου συμπλέγματος Senkaku, δήλωσαν ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές την Κυριακή.
    Η προβλεπόμενη αναβάθμιση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς θα θέσει τις παράκτιες περιοχές της Κίνας και τη Βόρεια Κορέα εντός της εμβέλειάς της, σε μια στιγμή που η Ιαπωνία θέλει να εντείνει την αποτροπή της εν μέσω πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας και της στρατιωτικής δυναμικότητας της Κίνας.
    Το Senkaku αποτελεί εδώ και καιρό πηγή τριβής για το Τόκιο και το Πεκίνο, το οποίο διεκδικεί την ομάδα των ακατοίκητων νησίδων στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.
    Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους με άνευ προηγουμένου ρυθμό από την αρχή του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία.
    Ο πύραυλος που ελπίζει να αναπτύξει η Ιαπωνία περιέχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που θα κάνουν δύσκολη την αναχαίτιση.
    Αφού εκτοξευθεί από έναν κινητό εκτοξευτή, η κεφαλή διαχωρίζεται σε μεγάλο ύψος και πετά σε ακανόνιστη τροχιά πριν βυθίσει με υπερηχητική ταχύτητα προς τον στόχο της.
    Η έρευνα για τον πύραυλο ξεκίνησε το έτος 2018 και τα τρέχοντα πρωτότυπα έχουν βεληνεκές αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Αυτά αναμένεται να παραχθούν μαζικά από το επόμενο έτος και να αναπτυχθούν επιχειρησιακά το 2026. Η βελτιωμένη έκδοση θα επεκτείνει την αυτονομία πέρα από τα 1.000 χλμ.
    Επιπλέον, η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει πυραύλους cruise Tomahawk που έχουν αναπτυχθεί στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 2.500 χλμ. πετώντας σε μικρό ύψος σχετικά χαμηλά στο έδαφος, για να ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...