ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Οκτωβρίου 2022

ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΑΜΠΟΤΕΡ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΝΩΤΑ. ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

 


Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ.

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΑΣ".




Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟ 12.000 ΕΖΗΣΑΝ. ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.

 



Μπογδάνος: «Χάσαμε φερόμενη ως Τούρκο πράκτορα;»

Αναφορά στην υπόθεση της φερόμενης ως αξιωματικού του τουρκικού στρατού, που υποδύθηκε την επικεφαλής της ομάδας των λαθρομεταναστών της νησίδας του Έβρου, έκανε από το βήμα της Βουλής ο Ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.



Συγκεκριμένα, είπε, δείχνοντας παράλληλα σχετικές φωτογραφίες:

«Αναγνωρίζετε αυτήν την γυναίκα; Αν δεν πρόκειται περί σατανικής ομοιότητος, είναι αυτή εδώ η Τουρκάλα αξιωματικός.

Υποδύθηκε, όπως διαβάζουμε, την επικεφαλής λαθρομεταναστών, που υπό την πίεση δήθεν ανθρωπιστών και κατ´ουσίαν “Τούρκων εσωτερικού”, έγιναν δεκτοί στην Ελλάδα. Μεταφέρθηκε σε δομή και έκτοτε αγνοείται.

Συγγνώμη, χάσαμε φερόμενη ως Τούρκο πράκτορα, δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση και ο αρμόδιος Υπουργός είναι ακόμα στη θέση του; Δεν έχει καν την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί; Καμία ντροπή;»


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια:

  1. ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
    Η μοιραία βόλτα του 22χρονου Παναγιώτη…
    Φονική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με ΙΧ – Φορούσε προστατευτικό κράνος και στολή.

    Στο χωριό Πύργος της επαρχίας Λεμεσού, ο 22χρονος Παναγιώτης Κωνσταντίνου το απόγευμα της Παρασκευής έδωσε την τελευταία γκαζιά της ζωής του.

    Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, η αγωνιστική μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα, με τον νεαρό αναβάτη να χάνει τη ζωή του.
    «Ο νεαρός μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα αυτό», είπε ο αξιωματικός της τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς.

    Όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 22χρονος ήταν αγωνιστικού τύπου και ο ίδιος έφερε κράνος και πλήρη προστατευτική στολή, με τις Αρχές να εξετάζουν αν επιτρεπόταν το δίκυκλο να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους.

    «Φαίνεται ότι είναι αγωνιστικού τύπου και θα γίνουν εξετάσεις για το καθεστώς του οχήματος αυτού, αν μπορούσε να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους ή εκτός δρόμου», επεσήμανε ακόμα ο κ.Καφάς.
    Οι άνδρες της τροχαίας Λεμεσού έκαναν και αλκοτέστ στον οδηγό του ΙΧ, το οποίο είχε μηδενική ένδειξη, ενώ εκδόθηκε και ανακοίνωση-έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το δυστύχημα να επικοινωνήσει με την τροχαία.

    Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που εξετάζονται, ο Παναγιώτης συνοδευόταν από άλλους μοτοσικλετιστές που απομακρύνθηκαν από το σημείο μετά το τροχαίο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στο Βασιλικό Χαλκίδας με τραυματία 20χρονο οδηγό μηχανής.
      Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και η κυκλοφορία διακόπηκε στο κέντρο του Βασιλικού.
      Σφοδρή σύγκρουση ταξί και μηχανής στο κέντρο του Βασιλικού σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 20χρονος οδηγός της μηχανής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

      Ο οδηγός του ταξί είχε σταματήσει γύρω στις 9:30 σε καφέ απέναντι από ένα βενζινάδικο λίγο μετά τη γέφυρα του Βασιλικού με κατεύθυνση προς Ερέτρια. Σύμφωνα με το eviathema.gr επιβιβάστηκε στο ταξί του και επιχείρησε να στρίψει πάνω στο κεντρικό δρόμο μέσα στο στενό μπροστά από το βενζινάδικο όμως προφανώς δεν είδε τον εικοσάχρονο οδηγό της μηχανής που κινούνταν πάνω στον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού (ερχόμενος από τη Γέφυρα προς την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου) έπεσε πάνω του εκσφενδονίζοντας μακριά το σώμα του 20χρονου, ο οποίος φορούσε κράνος.
      Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και η κυκλοφορία διακόπηκε στο κέντρο του Βασιλικού σχηματίζοντας δυο ουρές αυτοκινήτων και προς τις δυο κατευθύνσεις του δρόμου.
      Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σημείο ενώ έφθασε ασθενοφόρο που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο και αυτοκίνητο της τροχαίας για την καταγραφή και διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. Τροχαίο στην Ημαθία: Αυτοκίνητο παρέσυρε μάνα με τα δύο παιδιά της – Νεκρή η 15χρονη κόρη
      Με σοβαρά τραύματα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βέροιας η μητέρα και το δεύτερο ανήλικο παιδί της.
      Τροχαίο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας Ημαθίας.

      Αυτοκίνητο ΙΧΕ κινούμενο -προφανώς- με μεγάλη ταχύτητα, παρέσυρε τρεις πεζούς. Τη νεαρή μητέρα και τα δύο της παιδιά.

      Πληροφορίες της ιστοσελίδας emvolos, αναφέρουν πως από το σφοδρό χτύπημα, έχασε ακαριαία τη ζωή της μία 15χρονη κοπέλα, ενώ βαριά τραυματίες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βέροιας η μητέρα και το δεύτερο ανήλικο παιδί της.

      Αξίζει να σημειωθεί πως από το σημείο του δυστυχήματος έλειπε ο οδηγός, ο οποίος αναμένεται να ταυτοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. Χαλκίδα: 4χρονο κορίτσι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και τραυματίστηκε.
      Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 67χρονος παρέσυρε ένα κοριτσάκι 4 ετών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

      Η 4χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας από το σημείο που έγινε το τροχαίο, ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή του. Το τροχαίο συνέβη όταν ένα αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς Χαλκίδα και το οδηγούσε 67χρονος, παρέσυρε το κοριτσάκι.
      Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, η ανήλικη διέφυγε της προσοχής των δικών του, και προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. Ρέθυμνο: Θύμα εγκατάλειψης ο 20χρονος που ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο.
      Το τροχαίο ατύχημα συνέβη τη νύχτα της Πέμπτης στον δρόμο από Πλακιά προς τη Σούδα.
      Δεν προκάλεσε μόνο τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 20χρονου δικυκλιστή, αλλά τον άφησε αβοήθητο και έσπευσε να εξαφανιστεί ο ασυνείδητος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με τη μηχανή στο Ρέθυμνο! Ωστόσο, τα στοιχεία του είναι γνωστά και αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου.

      Το τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 10 τη νύχτα της Πέμπτης στον δρόμο από Πλακιά προς τη Σούδα, όταν το αυτοκίνητο χτύπησε τη μηχανή και ο νεαρός αναβάτης έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Ο οδηγός του Ι.Χ. συνέχισε την πορεία του, αλλά εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το σημείο του ατυχήματος και διέφυγε πεζός.

      Από τον αριθμό κυκλοφορίας, εξακριβώθηκε η ταυτότητα του κατόχου του οχήματος και οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο άτυχος 20χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά είχε υποστεί ακρωτηριασμό στο πόδι στο ύψος του αστραγάλου και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου νοσηλεύεται.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Περίπου 1.000 παράνομοι μετανάστες επιχειρούν καθημερινά, συνοδεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να περάσουν τον Έβρο και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος.

    Το ΕΣΚΕΕΣ (Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου και Επιτήρησης Συνόρων) ανακοίνωσε τα στοιχεία για την χρονική περίοδο από 5 έως 18 Οκτωβρίου για την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα ΜΟΝΟ από τα νησιά.

    Σε διάστημα 14 ημερών μπήκαν στην χώρα 572 αλλοδαποί από τα υποτιθέμενα ασφαλή θαλάσσια σύνορα.

    Σημειώνεται ότι από τον Έβρο, δηλαδή από τα χερσαία σύνορα, καθημερινά συνεχίζουν να εισβάλουν στην χώρα περί τους 250 με 300 παράνομους μετανάστες.

    Αυτό σημαίνει πως στην Ελλάδα συνεχίζει να εισέρχεται καθημερινά ένα ολόκληρο… χωριό.

    Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ξεκίνησε και πάλι τις οργανωμένες προσπάθειες για να πετύχει να διεισδύσουν στην Ελλάδα χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.

    Περίπου 1.000 παράνομοι μετανάστες επιχειρούν καθημερινά, συνοδεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να περάσουν τον Έβρο και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος.

    Αυτές οι πιέσεις έχουν αυξηθεί σταδιακά τον τελευταίο μήνα, όπως παρατηρούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έχουν εντοπίσει ένα νέο σχέδιο της τουρκικής πλευράς να έχει διαθέσιμους παράνομους μετανάστες κοντά στις όχθες του Έβρου, ώστε με κάθε ευκαιρία να τους σπρώχνουν στην Ελλάδα.

    Η τουρκική πλευρά κατά μήκος της δικής της συνοριογραμμής με τον Έβρο, στοιβάζει παράνομους μετανάστες σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, αγροικίες, στάνες και χοιροστάσια.

    Κατά διαστήματα και περιστασιακά τους παρέχει την υποτυπώδη τροφή, ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εμφανίζονται ξαφνικά φορτηγά, στα οποία επιβιβάζουν τους μετανάστες τους οδηγούν στο ποτάμι και τους πιέζουν με τη βία να περάσουν στην απέναντι όχθη και το ελληνικό έδαφος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα «μαζί» με δεκάδες πράκτορες της ΜΙΤ.
      Κάθε μέρα μπαίνει στην χώρα ένα ολόκληρο... χωριό.

      Καθημερινή είναι η εισβολή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και «μαζί» με αυτούς εισέρχονται στην χώρα και πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ.

      Οι Τούρκοι μαζί με τους παράνομους μετανάστες προωθούν καθημερινά στην Ελλάδα πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι έχουν στήσει οργανωμένα δίκτυα κατασκοπείας σε ευαίσθητες περιοχές.

      Φυσικά οι Τούρκοι πράκτορες προσποιούνται τους… παράνομους μετανάστες.

      Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και την είσοδο στην χώρα μας και επικίνδυνων ατόμων που στο παρελθόν είχαν υπάρξει μαχητές του ISIS και της Αλ Κάιντα ή και Τουρκμένω μαχητών που διαθέτουν συριακό διαβατήριο, δηλαδή έχουν συριακή υπηκοότητα αλλά ΤΟΥΡΚΙΚΗ εθνική συνείδηση.

      Aυτό σημαίνει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους από τους Τούρκους πράκτορες όπως και οι μαχητές του ΙSIS οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι και το κυριότερο επιχειρησιακά εμπειροπόλεμοι.

      Τούρκοι πράκτορες έχουν κατακλύσει από τα μέσα του καλοκαιριού την Θράκη, με συντονιστικό κέντρο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής εκμεταλλευόμενοι τις παράνομες μεταναστευτικές ροές η εκδίδοντας «τουριστικές βίζες».

      Στο «έργο» τους εντός της ελληνικής επικράτειας τους βοηθούν είτε Αλβανοί και Κοσοβάροι είτε μουσουλμάνοι εκ των παράνομων μεταναστών που έχουν εισέλθει στη Ελλάδα και έχουν πλέον προσωρινή άδεια παραμονής.

      Ανενόχλητοι “αλωνίζουν” σε όλη την χώρα και όχι μόνο στην Θράκη.
      Πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρουν περισσότερα απο 100 άτομα τα οποία εισήλθαν τόσο απο τον Εβρο με απλή τουριστική βίζα, μέσω Βουλγαρίας απο το μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου και φυσικά μέσω των υποτιθέμενων “ορδών” των παράνομων μεταναστών που συνεχίζουν να περνούν από συγκεκριμένα περάσματα στον Εβρο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Mayo Clinic: «Θα συλλέξουμε τα ιατρικά αρχεία όλων των ανθρώπων μέχρι το 2029»!
    Η Mayo Clinic θέλει να «συγκεντρώσει τα ιατρικά αρχεία όλων των ανθρώπων στον πλανήτη» κάτι το οποίο επί της ουσίας σημαίνει σχεδόν «ολικό φακέλωμα» όλων των ανθρώπων και κάθε δραστηριότητά τους.

    Οποιοσδήποτε ελέγχει τα ιατρικά αρχεία κάποιου ελέγχει και τον ίδιο.

    Η Mayo Clinic σύναψε δεκαετή στρατηγική συνεργασία με την Google το 2019, βάσει της οποίας “Το Google Cloud θα ασφαλίσει και θα αποθηκεύσει τα δεδομένα της Mayo Clinic και θα εφαρμόσει την τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing στην υγειονομική περίθαλψη”!

    Τρία χρόνια μετά την σύναψη μιας δεκαετούς στρατηγικής συνεργασίας με την Google, η Mayo Clinic ελπίζει να «συγκεντρώσει τα ιατρικά αρχεία όλων των ανθρώπων στον πλανήτη».

    Πρέπει να πούμε πως όταν κάποιος έχει πρόσβαση στους φακέλους υγείας οποιοδήποτε ατόμου, επί της ουσίας έχει τον πλήρη έλεγχο στο άτομο αυτό.

    Στην περιβόητη Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία, δήλωσε η Molly Biwer, εκπρόσωπος της Mayo Clinic:

    « Ελπίζουμε να συλλέξουμε τα ιατρικά αρχεία όλων στον κόσμο , ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε ασθένειες και καταστάσεις πριν καν εμφανιστούν, είναι ο υψηλός στόχος».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Τουρκία δεν έχει κάνει κάτι παράνομο για να της επιβληθούν κυρώσεις» λέει ο υφυπουργός Παιδείας Α.Συρίγος.
    Ξέγραψαν την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τις καθημερινές παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας, το casus belli και τόσα άλλα.
    Σε μία επικίνδυνη δήλωση για τα εθνικά συμφέροντα προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία γιατί η Τουρκία δεν έχει κάνει κάποια πράξη εναντίον, διαγράφοντας ουσιαστικά με μια μονοκονδυλιά την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τις καθημερινές παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας, το casus belli και τόσα άλλα.

    Τι και αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε πρωτοφανείς προκλήσεις και ακραία ρητορική, ο υφυπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τη στάση του κάλυψε απόλυτα την Άγκυρα.

    «Η Τουρκία δεν έχει κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που βάζουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις» δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον Real Fm.

    Συγκεκριμένα, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: «Απόφαση για κυρώσεις έχει ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρεις διαφορετικές συνεδρίες. Τον Μάιο του 2019, τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020. Το σώμα των κυρώσεων υπάρχει στη φαρέτρα της ΕΕ. Για να μπορέσει να εφαρμοστεί υπάρχουν δύο θέματα:

    Το ένα είναι η Τουρκία να κάνει κάποια παράνομη πράξη. Αυτή τη στιγμή η ρητορική της είναι τόσο επιθετική, δεν έχει κάνει όμως κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που βάζουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις. Το δεύτερο ερώτημα είναι οι κυρώσεις αυτή τη φορά να είναι αποτελεσματικές. Γιατί και την προηγούμενη φορά υπήρχαν πάνω στο τραπέζι αλλά ελήφθησαν εις βάρος κάποιων ήσσονος σημασίας αξιωματούχων του τουρκικού καθεστώτος. Είναι παντελός αδιάφορο αυτό».

    Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν διεκδικεί κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχουμε πια τη δυνατότητα -και όταν λέω “έχουμε”, εννοώ ως Ευρωπαϊκή Ένωση, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ευρωπαϊκοί θεσμοί- να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που τρίτα πρόσωπα στην Τουρκία, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εντοπιστούν να παραβιάζουν κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ρωσία. Αλλά αυτό δεν είναι δική μας απόφαση να την πάρουμε, είναι απόφαση των ευρωπαϊκών θεσμών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάθε Σεπτέμβρη επιστρέφουμε

    Τι είχαμε αφήσει πίσω μας;
    Τι ξαναβρίσκουμε;
    Και τι ήταν αυτό που δεν βρήκαμε, στα καλοκαιρινά ταξίδια μας;

    Και κάθε Σεπτέμβρη αναρωτόμαστε

    Μήπως, σαν δύστροποι κι εμείς πελάτες, στο ξενοδοχείο της Γης,
    νομίζουμε ότι ερχόμαστε εδώ, για να περάσουμε καλά;
    Ότι είμαστε οι τουρίστες της ζωής;

    Και έχουμε την απαίτηση οι παντες να μας εξυπηρετουν
    και να βρίσκουμε τα κρεβάτια μας στρωμένα
    και τους έρωτες μας ωραία τακτοποιημένους
    και τις επιθυμίες μας πραγματοποιημένες, στο menu,
    και τα όνειρα μας και τις προσδοκίες μας, όλα μαζί
    σε προσυμφωνημένα πακέτα all inclusive
    και ει δυνατόν με ποσοστά εκπτώσεων, επι του συνόλου του βιου;

    Και κάθε Σεπτέμβρη επιστρέφουμε...

    Για την αδειανή κάμαρα της ζωής μας,
    που, είτε το θέλουμε, ειτε δεν το θέλουμε,
    δεν θα' μαστε ποτέ επισκέπτες, ουτε καν περιηγητές,
    παρα μονον οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε ένα δράμα,
    που δεν θα υπήρχε χωρίς εμας.

    Και κάθε Σεπτέμβρη ξαναμαθαίνουμε

    Πως τα αληθινά ταξίδια, δεν γένονται έτσι,
    με δρομολογημένα βαπόρια και με πτήσεις τσάρτερ,
    ούτε μας περιμένει κανεις στις κλιματιζομενες ρεσεψιον
    ούτε θα βρούμε ποτέ βαστάζους να κουβαλήσουνε
    τις ενοχες μας, τα μυστικα μας και τις φοβιες μας
    Γιατί στα αληθινά ταξίδια της ζωης, δεν φεύγεις.

    Κι αν φύγεις, θα είναι με εισιτήριο χωρίς επιστροφή...

    Λευτερης Πανουσης
    http://panusis.blogspot.com/2022/09/blog-post_21.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...