ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Νοεμβρίου 2021

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΝΟΜΠΕΛ. ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ; ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ... ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ; ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ... ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ; ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...

 

Η Ελληνική Ιατρική και τα Ελληνικά φάρμακα του Ιπποκράτη έσωσαν χιλιάδες Έλληνες στην Επανάσταση του 1821.

 

Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΗΞΗΣ ΤΥΠΟΥ TOKAMAK ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 100.000.000 ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΗΛΙΟΥ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.





ΕΒΡΑΙΟΣ  ΚΛΕΦΤΗΣ  ΚΑΙ  ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ;

ΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΚΡΙΤΗΡΙΑ  ΤΗΣ  ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ;  ΔΙΝΟΥΝ  ΤΑ   ΒΡΑΒΕΙΑ  ΜΕ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΦΥΛΕΤΙΚΑ  ΚΡΙΤΗΡΙΑ; ΤΑ  ΝΟΜΠΕΛ   ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΜΕΤΡΟ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.


Εφέτος  ένας αμερικανοεβραίος  τραγουδοποιός πήρε το Νόμπελ  Λογοτεχνίας (!)

Για το 2016 ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι ο Μπομπ  Ντίλαν.

Όπως  εξήγησε  η Επιτροπή, το Νόμπελ «απονέμεται στον Ντίλαν επειδή δημιούργησε νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα από τους στίχους του.
O Μπομπ Ντίλαν, πολύ μεγάλος μουσικός, στιχουργός και ποιητής επηρέασε όσο λίγοι την σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του.  Δεκάδες επίσημοι και ανεπίσημοι δίσκοι, βιογραφίες, διασκευές, ακυκλοφόρητες μαγνητοταινίες και τραγούδια μαρτυρούν το μέγεθος της επιρροής 
αυτής».
Κάποιοι  έγραψαν  ότι  είναι  ένα: «Νόμπελ νοσταλγίας απ' τον βρωμερό προστάτη ξεκούτηδων χίπηδων»,  συγγραφέας  Ιρβιν Γουέλς.

 

Το πραγματικό όνομα του Μπομπ Ντίλαν είναι Robert Allen Zimmerman, και γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1941στο Ντουλούθ (Duluth) της Μιννεσότα.

Ως μαθητής γυμνασίου άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, πιάνο και κιθάρα, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε συγκρότημα, τους Golden Chords ερμηνεύοντας τραγούδια των Τσακ Μπέρι (Chuck Berry) και Λιτλ Ρίτσαρντ (Little Richard), με έμφαση στη ροκ εν ρολ, κάντρι, φολκ και μπλουζ μουσική. Το 1959 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μινεάπολης. Εκεί άκουσε για πρώτη φορά την μουσική του φολκ θρύλου Γούντι Γκάθρι (Woody Guthrie), έγινε λάτρης του και αποφάσισε να τον συναντήσει. Για το σκοπό αυτό παράτησε τις σπουδές του και έφτασε στη Νέα Υόρκη, την μητρόπολη της μουσικής αλλά και το μέρος που μπορούσε να συναντήσει το ίνδαλμα του.

Ο Γκάθρι, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, έχρισε τον νεαρό θαυμαστή του από τη Μινεσότα διάδοχό του. Εν τω μεταξύ, ο Ρόμπερτ Ζίμμερμαν μετονομάστηκε σε Μπομπ Ντίλαν. Κατά μία εκδοχή, αυτό οφείλεται στην επιρροή από τον Ουαλό ποιητή Ντίλαν Τόμας (Dylan Thomas), ο οποίος πέθανε στην Νέα Υόρκη το 1953, στα 39 του χρόνια, από υπερβολική χρήση οινοπνευματωδών.  Θεωρείται πιθανό ότι προς τιμήν του o Ζίμμερμαν άλλαξε το όνομα του επιλέγοντας το Bob Dylan. Έμελλε με αυτό το όνομα, πέρα από μουσικός να γίνει και ποιητής-στιχουργός. Το 1960 άρχισε να παίζει σε διάφορους μουσικούς χώρους, με το νέο του όνομα και έχοντας ως μουσικό πρότυπο τον Γκάθρι. Τραγουδούσε σε πλατείες και folk bars στην περιοχή του Γκρίνουϊτς Βίλατζ (Greenwich Village). Ο γνωστός μουσικός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Σέλτον έγραψε γι' αυτόν: "Αυτό το αγόρι, μια διασταύρωση παιδιού του κατηχητικού και μπήτνικς έχει μεγάλο ταλέντο". Σύντομα, ο Ντίλαν υπέγραψε συμβόλαιο με την πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία Κολούμπια.

ΝΙΚΟΣ  ΔΗΜΟΥ:  «ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΕΙ  ΤΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΒΡΑΒΕΙΑ  ΝΟΜΠΕΛ»

 «Είναι αδύνατο να φανταστώ την ιστορία της Ευρώπης χωρίς τους Εβραίους.

 Χωρίς τον Μαρξ, τον Φρόιντ, τον Αϊνστάιν, τον Κάφκα, τον Βιτγκενστάϊν, τον Μπένγιαμιν, τον Πόππερ, τον Κανέτι, τον Σένμπεργκ, τον Κουρτ Βάιλ – τον Κύκλο της Βιέννης, το Bauhaus, ή την Σχολή της Φραγκφούρτης.

Σκεφθείτε ότι ενώ οι Εβραίοι είναι το 0,3% του πληθυσμού της γης (περίπου όσοι κι εμείς), έχουν πάρει το 21% των βραβείων Νόμπελ. (157 ως το 2005).

 Βρίσκονταν πίσω από τα μεγαλύτερα κινήματα του 20ου αιώνα. Πόσοι π. χ. γνωρίζουν ότι οι διανοούμενοι και καλλιτέχνες που πλαισίωναν την Σοβιετική Επανάσταση στα πρώτα δημιουργικά της χρόνια (από τον Άιζενστάιν μέχρι τον Μαγιακόφσκυ) ήταν Εβραίοι;»

 

Η  ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΟΥ  ΝΤΥΛΑΝ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  «ΚΟΚΚΙΝΟ  ΟΥΡΑΝΟ»

Ο Bob Dylan, γεννήθηκε το 1941, ως Robert Allen Zimmerman (εβραϊκό όνομα Shabtai Zisel ben Avraham) σε μια εβραϊκή οικογένεια στο Duluth της Μινεσότα. Του τραγούδια «διαμαρτυρίας» του έγιναν κάτι σαν εθνικοί ύμνοι για πολλούς στο κίνημα για τα «πολιτικά δικαιώματα» στις ΗΠΑ και γενικότερα σε αυτού του είδους την ιδεολογία και μόδα.

 

Τραγούδια όπως το The Times they are a Changin’” και “Blowin’ in the Wind είναι μέρος της συλλογικής μας μνήμης και έχουν παιχτεί ασταμάτητα, έχοντας επηρεάσει την μαζική κουλτούρα όλων των σύγχρονων γενεών. Τα τραγούδια του Dylan είναι ποίκιλα: ορισμένα επικρίνουν την αμερικανική πολιτική, όπως το With God on Our Side και Masters of War. Άλλα τραγούδια ασχολούνται με ιστορίες για την αδικία και τον ρατσισμό, όπως το “Only a Pawn in their Game”και το “The Death of Emmett Till”). Ο «ποιητής αγωνιστής» υπέρ των «δικαιωμάτων» και της «ειρήνης» και κατά του «ρατσισμού» Dylan - και προσφάτως βραβευμένος με το νόμπελ λογοτεχνίας - έχει το μέρος του στο «εικονοστάσι» των λίμπεραλ/αριστερών.

Είναι όμως αυτό που δείχνει (ή θέλουν να μας δείξουν) ο Dylan;

 

Κατά του «ρατσισμού» και υπέρ της «ειρήνης»;

 

Αφότου επισκέφθηκε το Ισραήλ το 1971, ο Dylan ανέφερε τον γνωστό φανατικό υπερεθνικιστή σιωνιστή Ραβίνο Meir Kahane ως έναν «πραγματικά ειλικρινή άντρα».

Ο Kahane είναι γνωστός για τις ρατσιστικές σιωνιστικές και τρομοκρατικές απόψεις του - και την υποστήριξή του σε ακραίες σιωνιστικές ομάδες. Το 1971, καταδικάστηκε για κατασκοπεία για την κατασκευή εκρηκτικών. Το 1970 ίδρυσε το Κόμμα ‘Kach’, το οποίο μπήκε στην Ισραηλινή Βουλή το 1984, αλλά το 1988 απαγορεύτηκε ως «ρατσιστικό» και «τρομοκρατικό». Οπαδοί του πρωτοστατούν σήμερα σε επιθέσεις κατά Αφρικανών μεταναστών (δες εδώ). Ο Kahane ίδρυσε επίσης την ακραία εξτρεμιστική οργάνωση ‘Jewish Defense League’ (JDL) στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, ο Dylan έγινε υποστηρικτής του χασιδικού κινήματος Chabad Lubavitch, που υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της Δυτικής Όχθης.

 

Ο Dylan φαίνεται να πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί για το πόσους αμάχους σκοτώνει, επειδή «ο Θεός είναι με το μέρος του Ισραήλ»:

 

Το 1983, είκοσι χρόνια αφότου τραγούδησε, “you dont count the dead” και “you never ask questionswhen Gods on your side,” («δεν μετράς τους νεκρούς» και «ποτέ δεν κάνεις ερωτήσεις, όταν ο Θεός είναι στο πλευρό σου»), ο Dylan έγραψε ένα τραγούδι για την αντιμετώπιση της διεθνούς οργής για την καταστροφική ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο το 1982, η οποία στοίχισε τη ζωή σχεδόν 18.000 Λιβανέζων αμάχων και τον τραυματισμό περίπου άλλων 30.000.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το λυρικό ταλέντο του Dylan και ίσως δυσκολεύεται  να τον αποκαλέσει «φανατικό», αλλά η υποστήριξή του στον ισραηλινό εξτρεμισμό πρέπει να προβληματίσει.

 

Στο τραγούδι του “Neighborhood Bully” (Ο Νταής της Γειτονιάς) από το άλμπουμ “Infidels” (1983) εξυμνεί την ισραηλινή επιθετικότητα και κατοχή, και για το λόγο αυτό θαυμάζεται από σιωνιστές. Στους στίχους μιλάει για τον νταή της γειτονιάς, που... απλά είναι ένας άνθρωπος, που οι εχθροί του, που είναι πολυπληθέστεροι, του λένε ότι πατάει την γη τους, ενώ ο «νταής» απλά ζει για να επιβιώσει. Τον καταδίκασαν επειδή είναι ζωντανός και αυτός δεν πρέπει να αντεπιτεθεί, αλλά να κάτσει να πεθάνει. Τον «νταή» της γειτονιάς τον έδιωξαν από κάθε γη και έχει περιπλανηθεί και εξοριστεί και ο λαός του διεσπάρη και καταδιώχτηκε και ότι δεν έχει συμμάχους και περιτριγυρίζεται από πασιφιστές, ενώ κάθε αυτοκρατορία που υποδούλωσε τον «νταή» εξαφανίστηκε, και η Αίγυπτος και η Ρώμη, ακόμα και η μεγάλη Βαβυλώνα. Τα ιερά του βιβλία καταπατήθηκαν, ενώ αυτός πήρε τα ψίχουλα του κόσμου και τα μετέτρεψε σε πλούτο, πήρε τις ασθένειες του κόσμου την μετέτρεψε σε υγεία και ότι θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες σε αυτόν τον νταή της γειτονιάς…

 

Σε συνέντευξή του το 1984, πάντως, αρνήθηκε ότι το τραγούδι έχει πολιτικό μήνυμα. «Μπορεί να είναι για οτιδήποτε» είπε.

 

Πίσω στα παιδικά του χρόνια στην Minnesota, οι γονείς του ήταν ηγέτες της τοπικής σιωνιστικής οργάνωσης για γυναίκες ‘Hadassah’ και της τεκτονικής δομής αδελφότητας ‘Bnai Brith. Πολλά καλοκαίρια πήγε στην Κατασκήνωση Herzl, στο Webster του Wisconsin, που ήταν μια καθαρά σιωνιστική κατασκήνωση.

Ο γαμπρός του Ντύλαν, τραγουδιστής Peter Himmelman, είναι σιωνιστής. Στηρίζει την στρατιωτική αντίδραση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς και των αμάχων στη Γάζα. Μάλιστα, ο Himmelman αποδοκίμασε τα λόγια του Χριστού στην επί του Όρους Ομιλία, λέγοντας σε έναν δημοσιογράφο, «Για τους Εβραίους, το να στρέψεις το άλλο μάγουλο είναι αμαρτία». Το φιλο-ισραηλινό τραγούδι του Maximum Restraint” ("Μέγιστη Αυτοσυγκράτηση") θυμίζει τον «Νταή της Γειτονιάς».

 

Χριστιανός;

 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Dylan ασπάσθηκε τον χριστιανισμό. Το 1979, συμμετείχε σε μαθήματα μελέτης της Αγίας στην Καλιφόρνια. Ο πάστορας Γκούλικσεν θυμάται ότι «ήθελε τον Χριστό στη ζωή του» και ότι προσευχήθηκε με άλλους και μία ημέρα «αναγεννήθηκε».

Το 1984, ο Dylan δημόσια αποστασιοποιήθηκε από την ταμπέλα "αναγεννημένος". Είπε στο περιοδικό Rolling Stone: «Ποτέ δεν έχω πει ότι είμαι αναγεννημένος Αυτό είναι απλά ένας όρος που τα μέσα ενημέρωσης έδωσαν. Δεν λέω ότι είμαι αγνωστικιστής, γιατί πάντα πίστευα ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη». Το 1997 είπε στο Newsweek: «Εγώ βρίσκω την θρησκευτικότητα και τη φιλοσοφία στη μουσική. Εγώ πιστεύω στα τραγούδια».  Σε συνέντευξη στην εφημερίδα The New York Times στις 28 Σεπτεμβρίου του 1997, δήλωσε ότι «δεν ανήκει σε καμία οργανωμένη θρησκεία».  Όμως ο Dylan είναι υποστηρικτής του ιουδαϊκού χασιδικού κινήματος Chabad Lubavitch τα τελευταία 20 χρόνια και ιδιωτικά συμμετείχε σε εβραϊκές θρησκευτικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Bar Mitzvahs των γιων του (κάτι σαν τελετές βάπτισης), επισκέφθηκε Χαμπάντ συναγωγές και στην γιορτή του  Γιομ Κιπούρ το 2007, παρακολούθησε την Ιουδαϊκή Σύναξη ‘Beth Tefillah’, στην Ατλάντα της Γεωργίας, όπου κλήθηκε να διαβάσει την Τορά.

 

Αλλά και την εποχή που φέρεται να ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, ίσως αυτό που ασπάστηκε να ήταν ο Χριστιανικός Σιωνισμός, ένα κίνημα που ήταν σε έξαρση εκείνα τα χρόνια μεταξύ των Αμερικάνων αναγεννημένων χριστιανών.  Μεγάλο μερίδιο της έξαρσης του φαινομένου είχε το βιβλίο του Hal Lindsey, “The Late Great Planet Earth”, που εκδόθηκε στα τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και έκανε θραύση μεταξύ των ευαγγελικών. Το βιβλίο απεικόνιζε το Ισραήλ και την κομμουνιστική Σοβιετική και την Κίνα ως στρατιωτικούς αντιπάλους στον σύντομα επερχόμενο Αρμαγεδδώνα.

 

Το σίγουρο είναι ότι ο Dylan ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τις ρίζες του.

Ένα από τα πρώτα πρωτότυπα κομμάτια του, στην πραγματικότητα, ήταν μια παρωδία του "Hava Nagilah", ίσως του πιο γνωστού εβραϊκού τραγουδιού στον κόσμο. Σε όλη την καριέρα του, τα τραγούδια του έχουν διανθιστεί με βιβλικές αναφορές και παραφράσεις και είναι επηρεασμένα από εβραϊκά θέματα και έννοιες. Εδώ βρίσκεται μία λίστα με «τα 10 πιο εβραϊκά τραγούδια» του από Εβραίο αρθογράφο.

 
 


ΕΒΡΑΙΟΣ  ΚΛΕΦΤΗΣ  ΚΑΙ  ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ;

Λογοκλοπή;

 

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του, ο Miles Mathis ισχυρίζεται ότι ο Bob Dylan είναι ένας απατεώνας.

 

Το 1963, το περιοδικό Newsweek κατηγόρησε τον Dylan για λογοκλοπή, ισχυριζόμενο ότι το 'Blowinin the Wind' είχε «αποκτηθεί» από έναν μαθητή Λυκείου. Όπως ο Mathis επισημαίνει, εάν ο Dylan είχε γράψει το τραγούδι, η Columbia θα είχε μηνύσει το περιοδικό Newsweek, με το άκουσμα της είδησης. Αν ο Dylan δεν είχε γράψει αυτό που είναι το πιο διάσημο τραγούδι του, πόσο τραγουδοποιός είναι;

Ο Mathis αναφέρει τον συνάδελφό του και συμπατριώτη του Εβραίο Leonard Cohen ως τον συγγραφέα-φάντασμα του Dylan. Η δισκογραφική εταιρία του Cohen ήταν επίσης η Κολούμπια. Επιπλέον, θα μπορούσε να εξηγήσει αυτό που η Joni Mitchell το 2010, αναφερόμενη στον Dylan είπε: «.. Είναι ένας λογοκλόπος, και το όνομα και η φωνή του είναι ψεύτικα. Τα πάντα για τον Bob είναι μια εξαπάτηση. Είμαστε σαν τη νύχτα και την μέρα, εκείνος και εγώ».

 

Η Mitchell ήταν ζευγάρι με τον Cohen για κάποιο καιρό, κι έτσι θα πρέπει να γνώριζε κάτι. Είχε την ευκαιρία να αλλάξει την άποψή της, αλλά αρνήθηκε.

 

Και όπως Mathis επισημαίνει, γιατί ο Dylan ή η δισκογραφική εταιρεία του δεν μήνυσαν για δυσφήμηση την Μίτσελ; Ο ισχυρισμός της λογοκλοπής είναι η πιο σοβαρή κατηγορία που θα μπορούσε να απευθύνεται σε έναν καλλιτέχνη.

 


Bob Dylan and Christian Zionism



.Bob Dylan has made a reappearance in the public eye this past year with the release of his album Shadows in the Night and the issuing of a set of outtakes from his classic mid-1960s LPs. The state of Israel—situated in the Middle East, allied with the U.S. government, idolized by millions of American Christians, and at odds with most of its neighbors—has been in the news virtually non-stop since 1967

 

Monday, October 17, 2016


THE  TIMES  OF  ISRAEL

 

With Bob on our side

Bob Dylan’s forgotten pro-Israel song, revisited

‘Neighborhood Bully’ laments the Jewish state is ‘outnumbered about a million to one,’ ‘got no place to escape to’

 

 

ΠΟΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΚΡΙΤΗΡΙΑ  ΤΗΣ  ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ;  
ΔΙΝΟΥΝ  ΤΑ  ΒΡΑΒΕΙΑ  ΜΕ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΦΥΛΕΤΙΚΑ  ΚΡΙΤΗΡΙΑ;

Η  απονομή  των  βραβείων  Νόμπελ  δεν  αφήνει  ποτέ  ικανοποιημένη την παγκόσμια λογοτεχνική  και  επιστημονική  κοινότητα, καθώς υπάρχουν  ισάξιοι αλλά και πολύ καλύτεροι συγγραφείς  και  επιστήμονες  από   αυτούς   στους  οποίους  δίνονται,  με  πολιτικά  και  φυλετικά  κριτήρια,  τα   βραβεία  Νόμπελ.

Στις  τελευταίες  δεκαετίες  το  κακό  παράγινε.  Δόθηκαν  βραβεία  σε   κυρίως ελάσσονες συγγραφείς  και  επιστήμονες, προξενώντας πολλά ερωτηματικά  σχετικά με τα κριτήρια της Σουηδικής Ακαδημίας.

ΒΡΑΒΕΙΟ  ΝΟΜΠΕΛ:  «ΕΝΑ  ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ» 

 Τέτοιες  απονομές  των  βραβείων  δικαιώνουν  τα  δύο μέλη της, που είχαν παραιτηθεί, όταν πρωτοθεσπίστηκε το βραβείο Νομπέλ λέγοντας ότι θα καταντήσει ένα «κοσμοπολίτικο λογοτεχνικό δικαστήριο», υπονοώντας την επικράτηση  αμφιλεγόμενων κριτηρίων.

 

ΤΑ  ΝΟΜΠΕΛ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΜΕΤΡΟ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ   ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Τα βραβεία  Νόμπελ  Λογοτεχνίας  δεν είναι μέτρο της λογοτεχνικής ικανότητας.

Εάν  εφαρμόζαμε τα κριτήρια της Σουηδικής Ακαδημίας στην επιλογή για το βραβείο Νόμπελ είναι  σχεδόν σίγουρο ότι o Σαίξπηρ θα απορρίπτονταν γιατί είχε συγγράψει το αντισημιτικό και ρατσιστικό έργο: «Ο  έμπορος της Βενετίας». Επίσης θα απορρίπτονταν ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Ντοστογιέφσκυ και ένα σωρό άλλοι γίγαντες της Λογοτεχνίας πριν το 1900.  Για μετά το 1900 δεν  το συζητάμε: δεν δόθηκε το βραβείο Νόμπελ στον μέγιστο αμερικανό ποιητή  Έζρα Πάουντ. Ούτε στον Γάλλο Σελίν, ούτε στον Έλληνα Παλαμά, ούτε  σε δεκάδες άλλους  πολύ μεγάλους λογοτέχνες.

 

 Σπουδαίοι λογοτέχνες που δεν τιμήθηκαν με το βραβείο είναι οι:
 Αντονέν Αρτώ, Ζωρζ Μπατάιγ, Mωρίς Μπλανσό, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πωλ Σελάν, Ρενέ Σαρ, Άντον Τσέχωφ, Τζόζεφ Κόνραντ, Χούλιο Κορτάζαρ, Ουμπέρτο Έκο, Ρόμπερτ Φροστ, Γκράχαμ Γκρην, Άλντους Χάξλεϊ, Ερρίκος Ίψεν, Τζαίημς Τζόυς, Φραντς Κάφκα, Νίκος Καζαντζάκης, Αλμπέρτο Μοράβια, Ρόμπερτ Μούζιλ, Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Τζορτζ Όργουελ, Φερνάντο Πεσσόα, Έζρα Πάουντ, Μαρσέλ Προυστ, Γερτρούδη Στάιν, Γουάλας Στήβενς, Λέων Τολστόι, Μαρκ Τουαίην, Βιρτζίνια Γουλφ, Κωνσταντίνος Καβάφης, Σύλβια Πλαθ, Μίλαν Κούντερα, Βλαντίμιρ Μαγιακόβσκι, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, και άλλοι.

 

 Πρωταθλητές στα Βραβεία είναι οι Άγγλοι συγγραφείς (28), οι Γάλλοι (14) και  οι Γερμανοί (13). Ακολουθούν οι Ισπανοί με 11, οι Σουηδοί με  7 βραβεία και οι Ιταλοί με 6.

 Το 26% των έργων βραβευθέντων συγγραφέων έχει γραφτεί στα αγγλικά, το 13,8 στα γαλλικά, 11,9 στα γερμανικά και 10,1 στα ισπανικά.

ΔΥΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ

Τα ελληνικά έρχονται στη 10η θέση μεταξύ 26 γλωσσών, χάρη στους δυο νομπελίστες μας, το Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη.
Τέσσερις χρονιές το βραβείο δόθηκε από κοινού σε δυο συγγραφείς: το 1904, το 1917, το 1966 και το 1974. Συνολικά 110 συγγραφείς έχουν βραβευθεί με Νόμπελ, εκ των οποίων  οι 13 είναι γυναίκες.

 
ΑΝΩΤΕΡΟ  ΤΟΥ  ΒΡΑΒΕΙΟΥ  ΝΟΜΠΕΛ  ΤΟ  ΞΕΚΑΘΑΡΑ  ΕΒΡΑΪΚΟ    
ΒΡΑΒΕΙΟ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ

Ο  ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΗΘΟΠΟΙΟΣ  ΜΑΪΚΛ  ΝΤΑΓΚΛΑΣ

Δείτε  ποιος σταρ του Χόλιγουντ πήρε το «Εβραϊκό» Βραβείο Νόμπελ

Το Genesis Prize, κάτι σαν το Εβραϊκό Βραβείο Νόμπελ, που αποδίδεται σε κάποιον ο οποίος προωθεί τον εβραϊκό πολιτισμό, φέτος δόθηκε στον Μάικλ Ντάγκλας. Συνοδεύεται μάλιστα, με το ποσό του 1 εκατ. δολάρια.

Η τελετή θα γίνει την Πέμπτη και με αυτή την αφορμή, ο Μάικλ Ντάγκλας και η γυναίκα του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς βρέθηκαν στην Ιερουσαλήμ και επισκέφθηκαν το Τείχος των Δακρύων.

Από τον Ιανουάριο, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το βραβείο θα δοθεί στον «ηθοποιό, παραγωγό και ακτιβιστή Μάικλ Ντάγκλας».

Ο διάσημος ηθοποιός  έχει εξομολογηθεί ότι η θρησκεία επέστρεψε στο σπίτι του από τότε που ο γιος του, Ντίλαν, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την θρησκευτική του καταγωγή.

Το ζευγάρι Ντάγκλας-Τζόουνς είχε χωρίσει για ένα διάστημα. Η επανασύνδεση επανήλθε με ένα οικογενειακό ταξίδι πέρυσι στην Ιερουσαλήμ. 

 


ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΝΟΜΠΕΛ...ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

Ο  ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ  ΑΓΓΛΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΟΥΙΝΣΤΟΝ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ  ΤΟΥ,  ΤΟΝ  ΙΟΥΔΑΙΟ  ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ  ΜΠΑΡΟΥΧ.  Ο  ΜΠΕΚΡΗΣ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ  ΕΧΑΝΕ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΟΣΑ  ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΤΟ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΔΑΝΕΙΖΕ  ΠΑΝΤΟΤΕ,  ΑΖΗΜΙΩΤΑ,  Ο  ΙΟΥΔΑΙΟΣ  ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ.  

Οι ιουδαίοι της ακαδημίας της Στοκχόλμης, που δίνουν τα βραβεία Νόμπελ, ήθελαν το 1953 να δώσουν ένα βραβείο Νόμπελ στον άγγλο πρωθυπουργό Ουίνστον Τσώρτσιλ. Το ήθελαν πολύ.
Να του δώσουν το βραβείο Νόμπελ ειρήνης, σε ένα γνωστό σιωνιστή πολεμοκάπηλο, που αιματοκύλισε την Ευρώπη για χάρη του χρηματοδότη του Μπέρναρντ Μπαρούχ, προκάλεσε τον θάνατο από την πείνα σε 200.000 έλληνες, λόγω ναυτικού αποκλεισμού το 1941, βομβάρδισε άγρια τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη και άλλα πολλά, θα ήταν ολοφάνερο σκάνδαλο.

(Ο  Τσώρτσιλ, γράφει ο διάσημος Άγγλος ιστορικός Δαυίδ Ίρβινγκ, δεν ήθελε να βομβαρδίζει στρατιωτικούς στόχους στην Γερμανία. Αυτό που επεδίωκε ήταν να σκοτώνει άμαχους Γερμανούς. Το είχε δηλώσει πολλές φορές:  «Δεν θέλω να βομβαρδίζω στρατιωτικούς στόχους. Θέλω να βρούμε τρόπο να κάψουμε ζωντανούς τους 600.000 πρόσφυγες Γερμανούς στην Δρέσδη». Και τον βρήκε... ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;)


Ένας σοφός ιουδαίος τότε σκέφτηκε: «να του δώσουμε το βραβείο Νόμπελ της Λογοτεχνίας».

Έτσι οι ιουδαίοι της Στοκχόλμης το 1953 τίμησαν τον Τσώρτσιλ με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας για το πεντάτομο ιστορικό έργο «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος», (ένα είδος πολεμικών απομνημονευμάτων με μπόλικη προπαγάνδα, ψεύδη και παραπληροφόρηση), που δημοσιεύτηκε από το 1948 έως το 1951, και το οποίο, ομολογουμένως, έχει μέτρια λογοτεχνική αξία.

Ο Τσώρτσιλ μισούσε για αδιευκρίνιστους λόγους, με ταλμουδικό μίσος τον Μεταξά. Στα Απομνημονεύματά του, (Ουίνστον Τσώρτσιλ, Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, εκδ. Γκοβόστη, 2010), ενώ αφιερώνει εκατοντάδες σελίδες στα αφορώντα την Ελλάδα γεγονότα του 1940-41, δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του Ιωάννη Μεταξά (ενώ δεν λείπουν εκτενείς αναφορές σε κάθε όνομα με το οποίο έχουν έρθει σε επαφή οι Άγγλοι...).
Μόνο στη φράση "αυτοκτόνησε ο Κορυζής, που αντικατέστησε τον Μεταξά", γράφει για μία φορά το όνομα Μεταξάς.
Σαν να ήταν ο Μεταξάς ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Δηλαδή, το ποιος ήταν ο Μεταξάς και ποιος ο πρωθυπουργός που είπε το ΟΧΙ, δεν θα το μάθει ποτέ ο ανύποπτος άγγλος ή αμερικανός αναγνώστης των Πολεμικών αυτών Απομνημονευμάτων.
Επί πλέον σ΄ αυτό το περισσότερο δημοφιλές βιβλίο του Τσώρτσιλ, για το οποίο οι ιουδαίοι της ακαδημίας της Στοκχόλμης του έδωσαν το βραβείο Νόμπελ, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον σιωνισμό, στην Παλαιστίνη ή στις μακροχρόνιες σχέσεις του με τους σιωνιστές, κάνοντας φανερό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράλειψη έγινε κάθε άλλο παρά τυχαία.

Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ.

Η αρχή της επιτροπής της σουηδικής ακαδημίας (και της νορβηγικής) που χορηγούν τα βραβεία Νόμπελ είναι σε κάθε ομάδα βραβευμένων με το Βραβείο, να υπάρχει τουλάχιστον και ένας ιουδαίος (ή ενεργός σιωνιστής) έστω και αν έχει εργασίες λιγότερο καλές.
Στον πολιτικό Τσώρτσιλ δεν μπορούσαν να του δώσουν το Βραβείο Ειρήνης (άρχισε ένα σωρό πολέμους). Έπρεπε όμως οπωσδήποτε να τον βραβεύσουν. Έτσι του έδωσαν το βραβείο λογοτεχνίας το 1953, γιατί έγραψε καλά, λέει, τα ...απομνημονεύματά του!


ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ  ΦΡΟΫΝΤ.

Η πιο διάσημη περίπτωση επιστήμονα που δεν πήρε το Νόμπελ Ιατρικής, παρότι προτάθηκε για αυτό 32 φορές (!), είναι του Αυστριακού «πατέρα» της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ.
Τελικά η επιτροπή απονομής των Νόμπελ αποφάσισε ότι πλέον δεν θα εξέταζε άλλη υποψηφιότητα του Φρόιντ, με το σκεπτικό ότι το έργο του δεν είχε αποδεδειγμένη επιστημονική αξία. Αφού έκλεισε το παράθυρο για την βράβευσή του με Νόμπελ Ιατρικής, το 1936 ο Φρόιντ προτάθηκε από τον Ρομέν Ρολάν για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, λόγω της συγγραφικής του δεινότητας, αλλά και πάλι εις μάτην.


Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ.
Ο Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης (10 Φεβρουαρίου 1870, 1944) ήταν ένας Έλληνας αστρονόμος, γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Γαλλία.
Ο Αντωνιάδης υπήρξε μια ηρωική μορφή της επιστήμης, ο πιο σημαντικός παρατηρητής του Άρη. Σχεδίασε ακριβείς χάρτες του κόκκινου πλανήτη, η απόκλιση των οποίων είναι μικρή σε σχέση με τους σημερινούς.
Για τον λόγο αυτό οι  περισσότερες τοπωνυμίες τις επιφάνειας του Άρη είναι ελληνικές. 
 Ο  Αντωνιάδης  προτάθηκε  για  το  βραβείο  Νόμπελ  αλλά  δεν  το  πήρε,  όπως  και  πολλοί  άλλοι,  γιατί  ήταν  Έλληνας.   Δεν  ήταν  εβραίος.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.









ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ  ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ  ΣΤΙΣ AΡΧΕΣ  ΤΟΥ 20ού  ΑΙΩΝΑ  ΗΤΑΝ  ΕΝΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ  ΙΑΤΡΟΣ.
ΕΝΑΣ  ΑΞΙΟΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΔΕΣΣΑ TΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Είναι γνωστός στο εξωτερικό για την ανακάλυψη της Ληθαργικής Εγκεφαλίτιδας  και την δημιουργία του ανεπανάληπτου Άτλαντα της Κυτταροαρχιτεκτονικής του ανθρώπινου εγκεφάλου. Στην Ευρώπη μελετούν την Ανατομία του Εγκεφάλου κατά φον Οικονόμου. Στην Ελλάδα μελετούν την Ανατομία του Εγκεφάλου κατά Μπρόντμαν...
Η  σύγχρονη  Νευρολογία και Νευροφυσιολογία  οφείλουν  πολλά  στην πρωτοποριακή έρευνα του φον Οικονόμου για την Κυτταροαρχιτεκτονική του εγκεφαλικού φλοιού και τη φυσιολογία του ύπνου.
Ανακάλυψε τους νευρώνες του άξονα, οι  οποίοι  στην  σύγχρονη ιατρική περιγράφονται ως οι νευρώνες   του φον Οικονόμου
Προτάθηκε  τρεις φορές για το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και  την  Ιατρική, (χωρίς  να  του  το  δώσουν).  Οι επιτροπές  που χορηγούν αυτά τα βραβεία  τον απέρριψαν γιατί ήταν  Ελληνικής καταγωγής. 
 

ΣΥΜΦΩΝΑ  ΜΕ  ΤΗΝ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΠΟΛΩΝΙΚΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ:
«Το 2011 σηματοδοτεί την 80ή επέτειο από το θάνατο του Κωνσταντίνου Αλεξάντερ φον Οικονόμου ο οποίος πραγματοποίησε  την πιο προηγμένη έρευνα σχετικά με την Κυτταροαρχιτεκτονική του εγκεφάλου.
Ο  Οικονόμου υπήρξε  ο  πρωτοπόρος της Αεροπορίας  και ο πρωτοπόρος της Νευρολογίας. Περιέγραψε  την Ληθαργική  Εγκεφαλίτιδα, ανακάλυψε  τους  νευρώνες  της  ατράκτου  και  μελέτησε  με  πρωτοποριακό  τρόπο  τα κέντρα  του  ύπνου  και  της  εγρήγορσης  στο  εγκέφαλο. 
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ επιχείρησε ταυτόχρονα  να  κατακτήσει  τα δύο μεγαλύτερα  όνειρα της ανθρωπότητας: τους  Αιθέρες  και την γνώση των μυστικών του  ανθρώπινου εγκεφάλου». Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου του Λούμπλιν,  2011, Πολωνία.

ΙΣΡΑΗΛ
H  θεωρία  του  ύπνου  από  τον  Κωνσταντίνο  φον  Οικονόμου:  
Από  τον  Περέτζ Λαβί,  
Εργαστήριο  ύπνου,  Ιατρική  Σχολή  Πανεπιστημίου  Χάιφας,  Ισραήλ, 1993.     
Σε  όλο τον  κόσμο (εκτός  από  την Ελλάδα),  γίνονται  συνεχώς διεθνείς  μελέτες  και  συνέδρια  για  την  θεωρία  του  Οικονόμου για  τον  ύπνο. 

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΣΥΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ, ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ.   
Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ ΤΟ 1976, ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΕΝΝΗΣΗ  ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ, OYTE YΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ. 
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ...

Ο ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ.





ΔΙΕΘΝΗΣ   ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ιστορία της εγκεφαλικής κυτταροαρχιτεκτονικής

Η καθοριστική εγκεφαλική κυτταροαρχιτεκτονική ξεκίνησε με την έλευση της ιστολογίας– την επιστήμη του τεμαχισμού και της χρώσης των κομματιών του εγκεφάλου για εξέταση.  Πιστώνεται στον βιεννέζο ψυχίατρο Theodor Meynert (1833-1892), ο οποίος το 1867 παρατήρησε τις περιφερειακές παραλλαγές στην ιστολογική δομή των διαφορετικών τμημάτων της φαιάς ύλης στο εγκεφαλικό ημισφαίριο.

Ο Paul Flechsig ήταν ο πρώτος που παρουσίασε την κυτοαρχιτεκτονική του ανθρώπινου εγκεφάλου σε 40 περιοχές. Ο Άλφρεντ Γουόλτερ Κάμπελ το χώρισε έπειτα σε 14 περιοχές. 

Ο Sir Grafton Elliot Smith (1871-1937),  από τη Νέα Νότια Ουαλία που εργάστηκε στο Κάιρο, προσδιόρισε 50 περιοχές.  Ο Korbinian Brodmann εργάστηκε στους εγκεφάλους των διαφορετικών ειδών θηλαστικών και ανέπτυξε μια διαίρεση του εγκεφαλικού φλοιού σε 52 διακριτές περιοχές (εκ των οποίων 44 στον άνθρωπο, και οι υπόλοιπες 8 στον μη ανθρώπινο πρωτεύον εγκέφαλο).  Ο Brodmann χρησιμοποίησε τους αριθμούς για να κατηγοριοποιήσει τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές περιοχές και πίστευε ότι καθεμία από αυτές τις περιοχές εξυπηρετούσε έναν μοναδικό λειτουργικό σκοπό. 

Ο Κωνσταντίνος φον Οικονόμου και ο Γιώργος Ν. Κοσκινάς, δύο νευρολόγοι στη Βιέννη, παρήγαγαν ένα έργο ορόσημο στην έρευνα του εγκεφάλου καθορίζοντας 107 φλοιικές  περιοχές με βάση κυτταροαρχιτεκτονικά κριτήρια.  Χρησιμοποίησαν τα γράμματα για να κατηγοριοποιήσουν την αρχιτεκτονική, π.χ., «Φ» για τις περιοχές του μετωπιαίου λοβού.






Γεώργιος Παπανικολάου: Ο Έλληνας ιατρός που σώζει 10.000.000 γυναίκες κάθε χρόνο από καρκίνο με την μέθοδό του.





Ο κορυφαίος γιατρός με την παγκόσμια ακτινοβολία γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας στις 13 Μαίου του 1883 και πέθανε το 1962 στο Μαϊάμι Φλώριδας.

Η πρωτοποριακή κυτταροδιαγνωστική μέθοδος του «Dr Pap» έγινε γνωστή με τις ιατρικές συντμήσεις «Pap smear» (επίχρισμα Παπανικολάου) και «Pap test» (δοκιμασία Παπανικολάου).

 Ο Έλληνας ιατρός Γεώργιος Παπανικολάου προτάθηκε πολλές φορές για το  βραβείο Νόμπελ από πολλούς Έλληνες και ξένους ερευνητές. Δεν του το έδωσαν γιατί ήταν Έλληνας.

Υπήρξε ο πρώτος στον οποίο απονεμήθηκε η ανωτάτη τιμητική διάκριση της Ακαδημίας Αθηνών. Μεταθανατίως του απενεμήθη και το Βραβείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.




ΙΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ: ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΠΕΛ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ








Το  1960  ένας  ευφυέστατος  Έλληνας  Ιατρός,  ο  Ιωάννης  Λυκούδης  από  το  Μεσολόγγι,  στηριζόμενος  σε  δικές  του  πολυάριθμες  παρατηρήσεις,  ανακάλυψε  ότι  το ΕΛΚΟΣ  ΤΟΥ  ΣΤΟΜΑΧΟΥ  ΚΑΙ  ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟΥ  προκαλούνταν  από την δράση μικροβίου.  Χορηγώντας  αντιμικροβιακά  φάρμακα  ο γιατρός  Λυκούδης  θεράπευσε  τότε  χιλιάδες  ασθενείς.  Έδωσε αντιβίωση σε όσους έπασχαν από έλκος και γαστρίτιδα  και διαπίστωσε θεαματικά αποτελέσματα.


Ζήτησε  να λάβει έγκριση για την επίσημη κυκλοφορία του ιδιοσκευάσματός του. Το  καθηγητικό  ηλίθιο  ιατρικό  κατεστημένο  της  εποχής  αντέδρασε  δυναμικά.  Όλες οι προσπάθειες  του  Λυκούδη  όχι μόνο συνάντησαν την απόρριψη, αλλά προκάλεσαν και τα ειρωνικά σχόλια των συναδέλφων του καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι χαρακτηριστική η απόφαση της  Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής, που ως αιτιολογικό της απόρριψης της αίτησης του αναφέρει μεταξύ άλλων: « Ως γνωστόν τα αντιμικροβιακά φάρμακα όχι μόνον δεν ωφελούν, αλλά βλάπτουν το έλκος του στομάχου». 


Η  ελληνική  ανόητη  ιατρική κοινότητα υπήρξε εχθρικότατη ως προς τον Ιωάννη Λυκούδη.  Όχι μόνο δεν εισακούστηκε ποτέ, αλλά στο τέλος πέρασε από πειθαρχικό ιατρικό συμβούλιο του  ιατρικού  συλλόγου  Αθηνών,  που του επέβαλε το πρόστιμο των  4.000 δραχμών! Ο Ιωάννης Λυκούδης αντιμετώπισε  ποινικές διώξεις  και  σύρθηκε στα  ευφυή  ελληνικά  δικαστήρια. Οι καταθέσεις μιας πληθώρας ασθενών του που ορκίστηκαν ότι θεραπεύτηκαν, και μάλιστα χωρίς  αμοιβή, θα πρέπει να ήταν η μοναδική παρηγοριά γι’ αυτόν.  Οι  έξυπνοι  ιατροί  των Αθηνών  ζήτησαν  να  του αφαιρεθεί  η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος,  επειδή τους κοινοποίησε μία επιστημονική  εμπειρία.

Το 2005 Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής πήραν δύο Αυστραλοί γιατροί που ανακάλυψαν ως αιτία του έλκους και της γαστρίτιδας το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και -προς τιμή τους- στην ομιλία  τους κατά την απονομή είπαν ότι το Βραβείο έπρεπε να το μοιραστούν με τον Έλληνα Λυκούδη, γιατί αναδιφώντας την σχετική Βιβλιογραφία για το έλκος βρήκαν την δική του διαπίστωση, οπότε έψαξαν προς την κατεύθυνση του μικροβίου ως αιτίου του έλκους. Για μεγάλο διάστημα η ιατρική επιστημονική κοινότητα απέδιδε τις ασθένειες αυτές σε εντελώς διαφορετικές αιτίες, υπερέκκριση υγρών, κακή διατροφή, λήψη φαρμάκων, αλκοόλ, ψυχολογικά αίτια…


Το 1999 δημοσιεύτηκε σε περίοπτη θέση στο The Lancet, στο Department of History μια συνοπτική αλλά περιεκτική περιγραφή της προσφοράς του με τίτλο: «John Lycoudis: an unappreciated discoverer of the cause and treatment of peptic ulcer disease», γραμμένο από τους Φερέτη, Ρήγα και Παπαβασιλείου. Μετά την απονομή του βραβείου Nobel 2005 στους B. Marshall and R. Warren ο Λυκούδης έγινε ευρύτερα γνωστός.


Ο Ιωάννης Λυκούδης πέθανε στο Μεσολόγγι το 1980, πικραμένος για την αντιμετώπιση που είχε από την πολιτεία και τους συναδέλφους του, αλλά σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα αποδειχτεί ότι είχε δίκιο, λίγα μόλις χρόνια πριν από την πρώτη παγκόσμια ανακοίνωση των Αυστραλών ερευνητών John Robin Warren και Barry Marshall, οι οποίοι τιμήθηκαν με την ανώτατη διάκριση, το βραβείο Nobel Ιατρικής το 2005, για την ανακάλυψή τους ότι το πεπτικό έλκος οφείλεται σε μικρόβιο, το οποίο κατάφεραν να απομονώσουν στο εργαστήριο και το ονόμασαν ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori). 


 Λίγο πριν πεθάνει με το παράπονο ότι αντιμετωπίσθηκε ως κομπογιαννίτης και τσαρλατάνος, απευθυνόμενος στους δικούς του ανθρώπους είπε «…να μου το φέρετε στον τάφο μου όταν ανακαλυφθεί ότι είχα δίκιο». 


 


 Αυτό που συμβαίνει στην ελληνική επιστημονική κοινότητα είναι ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει στην ελληνική πολιτική κοινότητα: οικογενειοκρατία, ανικανότητα και διαφθορά. Το οργανωμένο μαφιόζικο ελληνικό κράτος εναντίον του Ελληνικού Λαού.

Μόνο με καταστροφή του μαφιόζικου ελληνικού κράτους θα επιβιώσει ο Ελληνικός Λαός.






Ο Γερμανός ιατρικός ερευνητής Δρ Gerhard Domagk, παραλαμβάνει το βραβείο Νόμπελ από τα χέρια του Βασιλιά Carl Gustaf της Σουηδίας στην Αίθουσα Συναυλιών της Στοκχόλμης, στις 10 Δεκεμβρίου 1947. Η βράβευσή του ανακοινώθηκε το 1939, αλλά οι Γερμανοί αρνούνταν τα βραβεία Νόμπελ γιατί έλεγαν ότι τα περισσότερα δίνονται με πολιτικά κριτήρια.


ΟΙ ΣΟΥΛΦΟΝΑΜΙΔΕΣ.
Η σύγχρονη αντιμικροβιακή χημειοθεραπεία άρχισε το 1935, όταν ο Γερμανός Domagk δημοσίευσε τα αποτελέσματα επιτυχούς θεραπευτικής αντιμετώπισης του ερυσιπέλατος με το αζώχρωμα, την ερυθρά προντοσίλη.

Ο Gerhard Johannes Paul Domagk (1895 - 1964) ανακάλυψε την σουλφοναμιδοχρυσσοειδίνη (KI-730), του πρώτου εμπορικά διαθέσιμου αντιβιοτικού που διατέθηκε στην ιατρική κοινότητα με το εμπορικό σήμα Prontosil, για το οποίο και έλαβε το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας - Ιατρικής το 1939. Ο Domagk διαπίστωσε οτι το σουλφοναμίδιο Prontosil είναι αποτελεσματικό κατά του στρεπτόκοκκου, και αντιμετώπισε την ίδια του την κόρη με αυτό, σώζοντάς την από τον ακρωτηριασμό ενός χεριού.




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

17 σχόλια:

  1. Φιλοτουρκικό και φίλο-οθωμανικό παραλήρημα από τον νέο νέγρο δήμαρχο της Νέας Υόρκης.
    Ρεσιτάλ τουρκοφιλίας έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
    Ο Δημοκρατικός Ανταμς υπηρέτησε στο αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης για 22 χρόνια, κέρδισε τις εκλογές για τη δημαρχία της πόλης στις 2 Νοεμβρίου και θα αναλάβει καθήκοντα επίσημα την 1η Ιανουαρίου.
    Στη συνέντευξή του μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για την τουρκοαμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλους συντελεστές στην οικονομία μας».
    «Είμαι φίλος του τουρκικού λαού εδώ και στο εξωτερικό. Εχω έναν μεγάλο τουρκικό πληθυσμό που ζει στο Μπρούκλιν, πιθανώς έναν από τους μεγαλύτερους στη χώρα μας», είπε.
    Ρεσιτάλ τουρκοφιλίας έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
    Ο Δημοκρατικός Ανταμς υπηρέτησε στο αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης για 22 χρόνια, κέρδισε τις εκλογές για τη δημαρχία της πόλης στις 2 Νοεμβρίου και θα αναλάβει καθήκοντα επίσημα την 1η Ιανουαρίου.
    Στη συνέντευξή του μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για την τουρκοαμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλους συντελεστές στην οικονομία μας».
    «Είμαι φίλος του τουρκικού λαού εδώ και στο εξωτερικό. Εχω έναν μεγάλο τουρκικό πληθυσμό που ζει στο Μπρούκλιν, πιθανώς έναν από τους μεγαλύτερους στη χώρα μας», είπε.
    Η επίσκεψη του «φίλου της Τουρκίας Ερικ Ανταμς» στο τουρκικό σπίτι στη Νέα Υόρκη.
    «Θα συγκεντρώσουμε αντιπροσωπείες που θα εμπλέκουν επικεφαλής επιχειρήσεων για να εξετάσουν πώς να κάνουμε business εδώ στη Νέα Υόρκη και πώς μπορούμε να κάνουμε business στην Τουρκία», πρόσθεσε.
    Οσον αφορά τις διαπολιτισμικές σχέσεις, ο εκλεγμένος δήμαρχος είπε ότι θα ζητήσει από τους νέους Αμερικανούς να επισκεφτούν μέρη όπως η Κωνσταντινούπολη και η Καππαδοκία και άλλα μέρη στην Τουρκία «καθώς φέρνουμε νεαρούς τούρκους φοιτητές στη Νέα Υόρκη για να απολαύσουν τον πλούσιο πολιτισμό και εδώ».
    Ο Ανταμς, όπως είπε, έχει βρεθεί στην Τουρκία έξι φορές και ανυπομονεί να ταξιδέψει ξανά πολλές φορές.
    Αναφερόμενος στην Κωνσταντινούπολη, υπογράμμισε πως οι Τούρκοι γενικά «είχαν μια εξαιρετική ικανότητα να διατηρήσουν την ιστορία καθώς και μια εξαιρετικά σύγχρονη πόλη».
    «Και είναι αυτός ο συνδυασμός που σε παρασύρει στο να καταλάβεις πώς η Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανθρωπότητας και συνεχίζει να το κάνει στη διαμόρφωση του μέλλοντος», πρόσθεσε.
    «Κοιτάζοντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ορισμένα από τα επιτεύγματά της σε διαπολιτισμικό επίπεδο, πιστεύω ότι ο πολιτισμός μέσα από την Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο για την ιστορία της δικής μας χώρας. Αυτό είναι που με ελκύει σε αυτήν τη χώρα (Τουρκία)» τόνισε.
    Ενόχληση της ομογένειας
    «Ανυπομονώ να ξαναπάω στην Τουρκία και να επισκεφτώ με την Turkish Airlines όλες αυτές τις σπουδαίες πόλεις. Την επόμενη φορά θα πάω στην Καππαδοκία να πετάξω με τα αερόστατα» συμπλήρωσε.
    Σημείωσε πως στόχος του είναι να υπάρξουν και άλλες αδελφοποιήσεις τουρκικών πόλεων με κοινότητες της Νέας Υόρκης.
    Οι δηλώσεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες από την ελληνική ομογένεια, η οποία ενοχλήθηκε για τη μονόπλευρη παρουσίαση της οθωμανικής Τουρκίας.
    Σε συντονισμένες ενέργειες με τους Αρμένιους και τους Ελληνες της Κύπρου, ετοιμάζονται ήδη να στείλουν ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας ο Ελληνοαυστραλός Τζορτζ Καμπόσος -Πανηγύρισε με την ελληνική σημαία.
    Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πανηγύρισε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Ελληνοαυστραλός πυγμάχος Τζορτζ Καμπόσος, καθώς αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Lightweight!.
    Ο Τζορτζ Καμπόσος πήρε πανάξια τη ζώνη από τα χέρια του Αμερικανού Τεόφιμο Λόπες.
    Ο ομογενής πυγμάχος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο φαβορί του αγώνα, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του, φτάνοντας σε νοκ ντάουν επί του αντιπάλου του στον πρώτο κιόλας γύρο. Τελικά η νίκη ήρθε με split decicion, που του χάρισε τον τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.
    Καταγωγή από Σπάρτη
    Ο μεγάλος νικητής του αγώνα Τζορτζ Καμπόσος αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του, που μετανάστευσε στην Αυστρία από τη Σπάρτη. «Πίστεψα στον εαυτό μου και τον στήριξα. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον παππού μου, τον Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο 28χρονος πρωτοπυγμάχος.
    Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του: «Θέλω να απολαύσει τον γιο του. Ξεχάστε τα όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο σημαντικό». Όσο για τον Λόπεζ, μετά την ήττα του απώλεσε τρεις τίτλους (WBA, WBO, IBF), ενώ δήλωσε πως μπορεί να αλλάξει κατηγορία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Σχοινάς στην Θεσσαλονίκη στην πρώτη επέτειο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής.
    Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε σήμερα το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκε στις αίθουσές του από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Έφορο του Μουσείου, κ. Ευάγγελο Χεκίμογλου.
    « Δέν χωρα φασισμός στην δημοκρατική Θεσσαλονίκη Επέλεξα να βρίσκομαι εδώ στη πόλη μου με την μαρτυρική Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης στο τέλος μιας ιστορικής εβδομάδας. Μιας εβδομάδας που ξεκίνησε τη Τρίτη στο Στρασβούργο όταν είχα τη τιμή ως αρμόδιος αντιπρόεδρος να παρουσιάσω τη πρώτη στην ιστορία ευρωπαϊκή στρατηγική για την μάχη κατά του αντισημιτισμού. Ένα εμβληματικό κείμενο που θα συζητήσουμε με διεθνείς και ευρωπαίους ηγέτες την επόμενη Τετάρτη, σε μια Σύνοδο Κορυφής στο Μάλμε της Σουηδίας. Αυτή η εβδομάδα συνεχίστηκε την περασμένη Πέμπτη με την πρώτη επέτειο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής από την ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματικής οργάνωσης. Θέλησα πραγματικά να κλείσω αυτή τη βδομάδα με τους Εβραίους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη στη πόλη μου μια πόλη που φέρνει βαριά στους ώμους της το βάρος της ιστορίας. Την πόλη-σύμβολο που για αιώνες αποτέλεσε πολυπολιτισμικό επίκεντρο της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη αλλά και την πόλη που βίωσε το μαρτύριο των 60.000 Θεσσαλονικιών Εβραίων που χάθηκαν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς και αλλού» είπε και τόνισε : «Στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα αλλά και στη δημοκρατική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για τον φασισμό και το ναζισμό. Όσοι κάνουν το λάθος να επιμένουν σε αυτές τις πρακτικές να ξέρουν ότι η Ιστορία θα τους θυμίζει τι συνέβη».

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ Α: Ο Σχοινάς έκανε πολύ καλά που πήγε στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ασφαλώς το επόμενο ταξίδι του θα είναι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος της Χίου.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ Β: Ο Αλέξανδρος Σχινάς (1870 – 6 Μαΐου 1913) ήταν Έλληνας αγνώστου καταγωγής που στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μαρτίου 1913 δολοφόνησε τον βασιλιά Γεώργιο Α’. Οι περισσότερες πτυχές γύρω από την ζωή του, τα κίνητρα του καθώς και τον θάνατο του παραμένουν μέχρι και σήμερα ασαφείς. Οι αρχές μετά την σύλληψη του, τον ανέφεραν, ως επαίτη, ομοφυλόφιλο και αλήτη με περίεργες σοσιαλιστικές ιδέες. Ο Σχινάς συνελήφθη από την χωροφυλακή και ανακρίθηκε. Στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο του τμήματος της χωροφυλακής, όπου εκρατείτο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η «κυβέρνηση» του Κούλη – Πατέλη κατάφερε κάτι το μοναδικό: να εκτινάξει το χρέος της χώρας στα 650 δις ευρώ, δηλαδή 3,5 φορές το ελληνικό ΑΕΠ. Η Ελλάδα επί Μητσοτάκη παράγει πλούτο 182 δισεκ. τον χρόνο και χρωστάει στους τοκογλύφους 650 δισεκ.
    Ένα χρέος 650 δις. Ευρώ προφανώς είναι μη βιώσιμο και αδύνατο ποτέ να εξυπηρετηθεί, ακόμη και αν η Ελλάδα καταφέρει να πετύχει το θαύμα διψήφιου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης και βάλε, για τα επόμενα 50 χρόνια.
    Η Standard and Poor’s στις 22 Οκτωβρίου 2021 δεν αναβάθμισε την ελληνική οικονομία, την πιστοληπτική της ικανότητα και τις προοπτικές της οικονομίας.
    Αποτυπώθηκαν ήδη οι πρώτες μεγάλες απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στις «αγορές» μετά το νέο κύμα της πανδημίας που ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από τη χώρα. Η «σφαγή» έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου εξανεμίστηκε κεφαλαιοποίηση περίπου 3 δισ. ευρώ μέσα σε λίγες μέρες.
    Κατά τα άλλα η προσοχή του κόσμου και των ευφυών ακροδεξιών είναι στο καταραμένο εμβόλιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΑΒΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΜΠΑΤΗ, ΤΟΝ Τ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ.
    Το ίδιο συμβαίνει και σε μία μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου στο νομό Ηλείας, όπου θα συσκευάζεται το λάδι του σεΐχη, ο οποίος μετά το Real Estate και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εισέρχεται τρόπον τινά και στην αγροκαλλιέργεια.
    Πιθανότατα, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, οι εργαζόμενοι τους στις συγκεκριμένες δουλειές να μην τον δουν ποτέ, αφού ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης τόσο του ελαιώνα όσο και της μονάδας τυποποίησης, είναι ένας μυστικοπαθείς γαλαζοαίματος που δεν αρέσκεται καθόλου στη δημοσιότητα.
    Κάτι μάλλον αναμενόμενο για τον Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, γόνο μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα, μια και, εκτός από βαθύπλουτος επιχειρηματίας είναι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.
    Πάμπλουτός, ισχυρός και με κοφτερό μυαλό, ο σεΐχης δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα αγοράζοντας ακίνητα ξενοδοχεία και τώρα ελαιώνες.
    Αν κάποιος θέλει να τον χαρακτηρίσει, ο όρος «αινιγματική προσωπικότητα» ταιριάζει γάντι σε αυτόν το μυστικοπαθή γαλαζοαίματο που εσχάτως εισήλθε και στην αγροκαλλιέργεια, με αγορές ελαιώνων στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη με άγνωστο προς το παρόν τίμημα.
    Η Ερμιόνη με τον ελαιώνα που έχει 60.000 ρίζες και η μονάδα τυποποίησης στο νομό Ηλείας είναι μόνο η αρχή αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές στον συγκεκριμένο χώρο παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου.
    Τη νέα επένδυση του σεΐχη όπως και όλες τις υπόλοιπες στην Ελλάδα χειρίζεται η εταιρεία Druzy ΑΕ, συμφερόντων Αλ Ναϊάν, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και διευθύνουσα σύμβουλος η σύζυγος του Μαίρη Σάββα.
    Ο Aλ Ναϊάν σπανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, έρχεται στα μέρη μας και όταν συμβαίνει αυτό το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι αφού αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα δεν επιθυμεί την παραμικρή δημοσιότητα.
    Παρότι τυχαίνει τεράστιος επενδυτής στον χώρο του Real Estate και όχι μόνο, παραμένει στα 49 του χρόνια εν πολλοίς άγνωστος, ενώ στη χώρα μας έγινε ευρύτερα γνωστός όταν «χτύπησε» ένα ακίνητο – φιλέτο στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αεροπαγίτου και Μακρυγιάννη το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό, αλλά και το παλιό ξενοδοχείο – club Ερμιόνη στο Πόρτο Χέλι.
    Αμφότερα αναμένεται να μεταμορφωθούν με το νέο χρόνο, χάρη στον τεράστιο όμιλο του οποίου ηγείται ο Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, το πρώτο σε πολυτελή καταλύματα και το δεύτερο που βρίσκεται μέσα σε έκταση 220 στρεμμάτων σε ξενοδοχείο έξι αστέρων.
    Η επενδυτική εισβολή του στην Ελλάδα ήταν αναμενόμενη για αυτούς που γνωρίζουν πως κινείται μέσω του δικτύου του Royal Group UAE.
    Πρόκειται για έναν θηριώδη όμιλο με δεκάδες εταιρείες -λέγεται ότι ξεπερνάνε τις 60- ο οποίος έχει κύκλο εργασιών ύψους 75 δις δολαρίων.
    Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται σε πάνω από 10 δις δολάρια, αφού η μυστικότητα του διακρίνει κάθε λεπτομέρεια της ζωής του είναι πανταχού παρούσα – πόσο μάλλον σε ό,τι έχει να κάνει με τα περιουσιακά του στοιχεία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζέφρυ Παπανδρέου ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ: «Είπα στα παιδιά μου να δοκιμάσουν κάνναβη μπροστά μου».
    Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε προσφάτως σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου και εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην «ιδέα» του νομιμοποιηθεί η κάνναβη.
    Ο Γ.Παπανδρέου ερωτήθηκε εάν θα επέτρεπε στα παιδιά του να δοκιμάσουν κάνναβη και απάντησε: «Χρειάζεται σωστή ενημέρωση, πια είναι τα λεγόμενα σκληρά και ποια τα μαλακά» είπε αρχικά για να προσθέσει: «Τους είπα αν είναι να δοκιμάσετε ελάτε μπροστά μου να δοκιμάσετε».
    https://youtu.be/25P9bkUKJeI
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΕΑΣ: «ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ». Ο ΙΕΧΩΒΑ ΣΩΖΕΙ. ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ.
    Σε «λάθος δρόμο» η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 υποστήριξε ο Πατέρας Στυλιανός, σημειώνοντας ότι το πνευματικό και το ιατρικό κομμάτι αλληλοσυνδέονται.
    Αίσθηση προκαλούν όσα υποστήριξε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου, ο οποίος μάλιστα δηλώνει και γιατρός.
    Την ώρα λοιπόν που ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος «ξεσπά» κάνοντας λόγο για «ψεκασμένους» παπάδες, ο πατήρ Στυλιανός στέκεται στην αντίπερα όχθη.
    «Ο πνευματικός καθοδηγεί και δεν επιβάλλει» ανέφερε αρχικά μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, προσθέτοντας:
    «Στην Αμερική, επειδή ηγέρθη θέμα, δικηγόροι προσέφυγαν στα δικαστήρια, διότι ο όρος εμβολιασμός δεν περιελάμβανε τα λεγόμενα εμβόλια mRNA. Διεύρυναν τον ορισμό του εμβολίου κι έτσι από 1/9/2021 έχουμε νέο ορισμό. Αυτά τα οποία πλάσαραν ως εμβόλια, δεν είναι εμβόλια».
    Αποκάλυψε μάλιστα πως ο ίδιος έχει αποστείλει δύο ανοικτές επιστολές στην Ιερά Σύνοδο, μία τον Ιανουάριο και μία τον Μάρτιο, στις οποίες «με ατράνταχτα, με αντικειμενικά, με επιστημονικά στοιχεία, αποδεικνύω ότι βρίσκονται σε λάθος δρόμο».
    «Μακριά από νοσοκομεία»
    Παράλληλα, επικαλούμενος την περίπτωση του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με πυρετό και άφησε την τελευταία του πνοή 20 ημέρες αργότερα ο ιερέας και ψυχίατρος προτρέπει τους ασθενείς να μείνουν «μακριά από νοσοκομεία» και αυτό γιατί «σκοτώνουν, απλά σκοτώνουν».
    «Εκείνο που πρέπει να κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι απλό. Να βγάλει τον φόβο» πρόσθεσε.
    Αφού επανέλαβε ότι η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 «είναι σε λάθος δρόμο», τους κάλεσε σε δημόσιο διάλογο.
    «Δεν θέλουν να το ακούσουν, είναι δικαίωμά τους. Εγώ, όμως, θα το φωνάζω. Τους καλώ σε δημόσιο διάλογο» είπε.
    Δεν δίστασε μάλιστα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό εντοπίζονται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
    «Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο κ. Φάουτσι χρηματοδότησε την Ουχάν γι’ αυτόν τον ιό, ο οποίος είναι υβριδικός», κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. Πέθανε ανεμβολίαστος 46χρονος – Γιατρός του έλεγε να μην πάει στο νοσοκομείο.
      Ηταν πατέρας δύο παιδιών και αρνιόταν να κάνει το εμβόλιο αλλά και να πάει στο νοσοκομείο καθώς φοβόταν τη διασωλήνωση.

      Ύστερα από σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας του κοροναϊού ένας 46χρονος ανεμβολίαστος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
      Ήταν πατέρας δύο παιδιών και αρνιόταν να κάνει το εμβόλιο αλλά και να πάει στο νοσοκομείο καθώς φοβόταν τη διασωλήνωση.
      Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε ζητήσει τη βοήθεια του οικογενειακού γιατρού για να μην πάει στο νοσοκομείο.
      Η οικογένειά του, υποστηρίζει ότι ο γιατρός ήταν εκείνος ο οποίος τους προέτρεπε να μείνουν σπίτι.
      Όταν νόσησε ο 46χρονος, ο γιατρός τον επισκέφτηκε στο σπίτι, του έβγαλε ακτινογραφία και, παρότι διαπίστωσε ότι είχε πνευμονία, δεν τον παρότρυνε να μεταβεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ertnews. Όταν η κατάσταση της υγείας του 46χρονου επιδεινώθηκε, συγγενείς και φίλοι έπεισαν την σύζυγό του να τον μεταφέρει στο ΑΧΕΠΑ, όμως, ήταν πια πολύ αργά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. Θεσσαλονίκη: Πέθανε 46χρονος Αρχιμανδρίτης- Είχε κορωνοϊό και ήταν ανεμβολίαστος
      Νοσεί με κορωνοϊό και η οικογένειά του Αρχιμανδρίτη Θεολόγου.
      Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε νοσήσει από κορωνοϊό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανεμβολίαστος.

      Ο 46χρονος Αρχιμανδρίτης επιτελούσε κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ενώ ήταν και εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης.

      Σύμφωνα με το grtimes, ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος έφυγε από την ζωή το βράδυ της Δευτέρας και κηδεύτηκε χθες, Τρίτη ενώ με κορωνοϊό φέρεται να νοσούν ο αδερφός και οι γονείς του, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, επίσης ανεμβολίαστοι.

      Συγκεκριμένα, ο αδερφός του Πολύκαρπος Ουζούνης, Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 και οι δύο γονείς στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο παπα-Νικόλας: « οι παπάδες πήραν κόσμο στον λαιμό τους».
      Ιερέας στην Εράτυρα Κοζάνης: Ο κάθε γελαδάρης έγινε λοιμωξιλόγος. Όρσε!
      Ενας ιερέας από την Κοζάνη, σε μια σπαρταριστή συνέντευξη, δίνει την καλύτερη απάντηση στους συνωμοσιολόγους-αρνητές του εμβολίου.
      Ο παπα-Νικόλας περιγράφει τα όσα γίνονται στις τοπικές κοινωνίες σημειώνοντας πως οι ιερείς «πήραν κόσμο στον λαιμό τους».
      Ο παπα-Νικόλας Αλεξίου από την Εράτυρα Κοζάνης μιλώντας στο top channel ξέσπασε κατά όσων ιερέων και πνευματικών πήραν κόσμο στον λαιμό τους με τις θεωρίες κατά των εμβολίων. «Ο πάσα μήτρος και ο πάσα γελαδιάρης και χωραφιάρης γίνηκαν γιατροί και λοιμωξιολόγοι» λέει χαρακτηριστικά.
      Περιγράφοντας τα όσα συμβαίνουν στις τοπικές κοινωνίες ο παπα-Νικόλας μετέφερε διάλογο με μια πιστή:
      «Το έκανες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;»
      «Τι λες; Αυτό θα κάνω να βάλω τον Σατανά μέσα μου;» απάντησε εκείνη.
      «Ποιος στα λέει αυτά;»
      «Μου τα λέει ο πνευματικός μου»
      «Μωρέ τι ξέρει ο πνευματικός σου; Μαζί πηγαίναμε στο σχολείο, αυτός δεν ήξερε τι πάει να πει υπηρετώ. Εβλεπε στην ταμπέλα τη λέξη υπηρετώ και ρωτούσε εμένα τι σημαίνει»
      «Α, είναι γιατρός ο πάτερ Γαβριήλ!»
      «Να γιατρός ο πάτερ Γαβριήλ, να η γυναίκα στο νοσοκομείο, έκατσε 20 μέρες διασωληνωμένη και τώρα την κρατάνε τα παιδιά της» συνέχισε ο παπα-Νικόλας. Λίγες μέρες μετά τον ξαναβρήκε η πιστή, μετανοημένη πλέον
      «Δεν μου τσάκαγες το κεφάλι;» είπε στον ιερέα. «Αμ, τώρα θα στο τσακίσω;» της απάντησε. «Είμαι πολύ εξοργισμένος» συνέχισε τον απολαυστικό ξέσπασμά του ο παπα-Νικόλας. «Ο κόσμος πεθαίνει αβέρτα και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο το ντουνιά. Δεν έγινε μόνο για τους ορθοδόξους στην Ελλάδα που λένε αυτοί για να μας χώσουν το 666 μέσα στο δάχτυλο. Βρε είστε στα καλά σας; Χαζαμάρες των χαζαμάρων, ώ χαζαμάρες. Πήραν κόσμο στον λαιμό τους οι παπάδες, οι απλοί και οι πνευματικοί».
      https://youtu.be/uTAyOh9jJPI΄
      Ζ.Π.




      Διαγραφή
  8. Αύξηση κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών – Συναγερμός και στην Ελλάδα.
    Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (κυρίως ο υπότυπος Η5N1) σε χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης (Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ιρλανδία) παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ενώ πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και τα πρώτο περιστατικό στη γειτονική Βουλγαρία.
    Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ανίχνευση του ιού σε άγρια πτηνά, τα οποία ανευρίσκονται στο πεδίο νεκρά ή ημιθανή. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού στους άγριους πληθυσμούς των πτηνών, σε όλες τις χώρες μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός εστιών σε εκτροφές πουλερικών.
    Η τρέχουσα εικόνα στην Ευρώπη παρουσιάζει ομοιότητες με προγενέστερα επιδημικά κύματα, όταν στην Ελλάδα ο ιός ανιχνεύτηκε τόσο σε άγρια πτηνά (2016, 2017 και 2021) όσο και σε εκμεταλλεύσεις πουλερικών (2017).
    Με βάση τα παραπάνω επισημαίνεται ότι είναι αναγκαία η πιστή εφαρμογή της σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη «Θέσπιση μέτρων βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών».
    Ειδικότερα όσον αφορά τα οικόσιτα πουλερικά επισημαίνεται ότι:
    1. Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε μη περιφραγμένους χώρους.
    2. Τα οικόσιτα πουλερικά συνιστάται να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με άγρια πτηνά.
    3. Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.
    4. Οι τυχόν εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες των οικοσίτων εκτροφών πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πουλερικών.
    5. Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρετανία και Ισραήλ θα «εργαστούν μέρα νύχτα» για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
    Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ από κοινού θα «εργαστούν μέρα νύχτα» για να εμποδίσουν το Ιράν να γίνει δύναμη με πυρηνικό οπλοστάσιο, ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών σε άρθρο που συνυπέγραψαν και δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στην εφημερίδα The Telegraph.
    Το άρθρο δημοσιεύθηκε την παραμονή της επανέναρξης σήμερα Δευτέρα στη Βιένη, έπειτα από αναστολή πέντε μηνών, των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και τα συμβαλλόμενα μέρη στη συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης –επισήμως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ)– με σκοπό να επανενταχθεί η Ουάσινγκτον στη συμφωνία του 2015 και το Ιράν να επανέλθει στην πλήρη τήρησή της. Οι ΗΠΑ συμμετέχουν εκ του σύνεγγυς στις συνομιλίες.
    Το Ισραήλ και δυτικές χώρες ερίζουν επί χρόνια ότι σκοπός του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν είναι η απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου. Η Τεχεράνη το αρνείται.
    «Οι δείκτες του ρολογιού χτυπούν» και αυτό «αυξάνει την ανάγκη για στενή συνεργασία με τους εταίρους και τους φίλους μας για να ματαιωθούν οι φιλοδοξίες της Τεχεράνης», αναφέρεται στο άρθρο που υπογράφουν οι Λιζ Τρας και Γιαΐρ Λαπίντ, αντίστοιχα επικεφαλής της βρετανικής και της ισραηλινής διπλωματίας.
    Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ναφτάλι Μπένετ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι «πολύ ανήσυχη» διότι οι μεγάλες δυνάμεις θα άρουν κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος του Ιράν σε αντάλλαγμα για τους περιορισμούς στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, που θεωρεί πολύ ανεπαρκείς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πυραυλικά συστήματα που παράγουν κίνδυνο! Κινητή πυροβολαρχία με καταστρεπτικά αποτελέσματα.
    Την υπερπροβολή της οικονομικής κρίσης στην Τουρκίας από τα ελληνικά ΜΜΕ σχολίασε ο Κωνσταντίνος Γρίβας, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη ανάπτυξης εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.
    Πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα αν περιμένουμε από τους άλλους και δη την οικονομία να δράσει αντί ημών. Καμία χώρα δεν καταστράφηκε επειδή κατέρρευσε το νόμισμά της.
    Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να μας προβληματίζουν για την Τουρκία. Έκανε Ισπανία υποχείριό της. Τα ΗΑΕ δεν είναι απόλυτος εχθρός της. Μόνο απομονωμένη δεν είναι η Τουρκία. Στην Ελλάδα υπάρχει συνομωσία της σιωπής. Υπνοτιστική η θεωρία, ότι η Τουρκία καταρρέει. Διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού συστήματος εξουσίας.
    Τα ΗΑΕ έχουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σύστημα. Είναι ένα μέγα ρουκετοβόλο. Πήραν έναν αρματοφορέα και τον μετέτρεψαν σε μία πυραυλική βάση, το Jobaria MCL. Μπορεί να εξαπολύσει σε μερικά λεπτά πάνω από 200 ρουκέτες. Είναι πολύ ιδιόρυθμο όπλο, το οποίο είναι απλό σε κατασκευή, αλλά πολύ εντυπωσιακή ως προς τη σύλληψή του, η οποία έγινε με την τουρκική εταιρεία Roketsan.
    Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κυρίως τα πυραυλικά συστήματα της Τουρκίας παράγουν κίνδυνο για την Ελλάδα. Μπορούν να εξασφαλίσουν αιφνιδιαστικά πλήγματα εναντίον της χώρας μας. Δεν δικαιολογείται μία ιδιόρρυθμη αισιοδοξία, ότι η Τουρκία τελειώνει και εμείς γινόμαστε πανίσχυρη.
    Είμαστε εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ακραία δίπολα. Πρέπει να παράγουμε και εμείς αμυντικά συστήματα. Αυτό το Jobaria MCL είναι το παράδειγμα. Είναι μία κινητή πυροβολαρχία με καταστρεπτικά αποτελέσματα.
    Παράλληλα ο καθηγητής σχολίασε τον χάρτη του τουρκικού κόσμου, τον οποίο χάρισε ως δώρο ο Μπαχτσελί στον Ερντογάν, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας.
    Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας στην εκπομπή «Ο Εξαρχείων» στα Παραπολιτικά FM στις 25 Νοεμβρίου 2021.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 533 εκατ. χρωστούν Ν.Δ. και ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.
    Η Ν.Δ. το 2018 όφειλε 278.951.569,84 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ το 2018 όφειλε 254.073.885,35 ευρώ. Τα χρέη στις τράπεζες αυξάνονται κάθε χρόνο από 23 έως και 38 εκατ. ευρώ!
    Δύο πτωχευμένα κόμματα υπόσχονται να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μιλάμε για τη Ν.Δ. και το “συνεταιράκι” της, το ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ, που θα της δώσει ψήφο ανοχής. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που μπήκε σε Μνημόνια και τα κόμματα που την έριξαν σε αυτά μπορεί να επιστρέψουν στην εξουσία. Είναι η μόνη χώρα που δύο κόμματα που χρωστούν της Μιχαλούς με πολιτική αναίδεια θέλουν να κυβερνήσουν και πάλι.
    Μόνο στις τράπεζες η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ οφείλουν 533 εκατ. ευρώ! Πάνω από μισό δισ.! Η δε πορεία των οφειλών τους αυξάνεται κάθε χρόνο γεωμετρικά, κι ας λένε ότι πληρώνουν τα δάνειά τους. Τα στοιχεία από τους ισολογισμούς τους -το ΠΑΣΟΚ πρόσφατα κατάφερε να δημοσιεύσει ισολογισμό- είναι αποκαλυπτικά.
    Η Ν.Δ. το 2018 όφειλε 278.951.569,84 ευρώ. Και το ΠΑΣΟΚ το 2018 όφειλε 254.073.885,35 ευρώ. Τα χρέη στις τράπεζες αυξάνονται κάθε χρόνο από 23 έως και 38 εκατ. ευρώ!
    Το 2016 η Ν.Δ. όφειλε 224 εκατ. ευρώ, το 2017 όφειλε 250,5 εκατ. ευρώ και το 2018 όφειλε 279 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το χρέος στις τράπεζες αυξήθηκε από το 2016 στο 2017 κατά 26,5 εκατ. ευρώ και από το 2017 στο 2018 κατά 28,5 εκατ. ευρώ. Δεν το λες και χρηστή διαχείριση...
    Η πορεία των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ είναι ευθέως ανάλογη. Το 2016 όφειλε 203 εκατ. ευρώ, το 2017 το ποσό ανέβηκε στα 226 εκατ. ευρώ και το 2018 στα 254 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το χρέος στις τράπεζες αυξήθηκε από το 2016 στο 2017 κατά 23 εκατ. ευρώ και από το 2017 στο 2018 κατά 38 εκατ. ευρώ.
    Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν με την αποπληρωμή των δανείων τους. Θα τα πληρώσουν; Πότε; Και πώς; Οι απαντήσεις τους είναι πιο θολές από το πρόγραμμα της ΝΔ. Και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αρνούνται να δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής. Άσε που όλοι λένε ότι ο στόχος τους σε περίπτωση που συγκυβερνήσουν είναι να διαγράψουν τα δάνειά τους ή να τα ρίξουν σε μία bad bank (“κακή τράπεζα”).
    Υπάρχει και ένα άλλο θέμα: ο Κ. Μητσοτάκης, που εμφανίζεται ως ο εκφραστής των “νοικοκυραίων”, πώς αντέχει τα χρέη της Ν.Δ. να ανεβαίνουν κάθε χρόνο περίπου 25 εκατ. ευρώ; Υποτίθεται ότι πήρε μέτρα για να μειώσει τα κόστη, αλλά τα χρέη ανεβαίνουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΔ και ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ έχουν μαζί μεγαλύτερο χρέος από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα μαζί.
      Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα για την περίοδο 2017 έως και 2019 το συνολικό τραπεζικό χρέος της Νέας Δημοκρατίας μαζί με εκείνο του ΠΑΣΟΚ αγγίζει τα 563 εκατομμύρια ευρώ!
      Τα δυο ελληνικά κόμματα βγαίνουν πρωταθλητές στα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από άλλα ευρωπαϊκά κόμματα. Μεταξύ της Γερμανίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ολλανδίας, η χώρα μας κατέχει θλιβερή πρωτιά με τη Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ να καταλαμβάνουν τις δυο πρώτες θέσεις μεταξύ 24 ευρωπαϊκών κομμάτων.
      Η έρευνα που φέρνει την… πρωτιά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει στοιχεία από πέντε χώρες της Ευρώπης και αφορά στο ύψος των τραπεζικών δανείων που έχουν ως υποχρεώσεις τα κόμματα αυτά στις χώρες τους.
      Έτσι βλέπουμε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις ανάμεσα στα 24 περίπου κόμματα που εξετάστηκαν, με τεράστια διαφορά στα ποσά από τα υπόλοιπα. Με βάση τους ισολογισμούς των κομμάτων, φαίνεται λοιπόν πως η ΝΔ χρωστάει 309 εκ. ευρώ (2019) και το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 254 εκ. ευρώ (2018) ενώ το τρίτο στη σειρά κόμμα SPD (Γερμανία) χρωστάει 48.2 εκ. ευρώ. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση δύο κόμματα από την Ισπανία (PSOE: 40.2 εκ. ευρώ και PP: 22.5 εκ. ευρώ). Ο Σύριζα βρίσκεται στην 14η θέση με χρέος 3, 9 εκατομμύρια ευρώ.
      Αξιοσημείωτο είναι πως το 2017, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε διαβιβάσει στον οικονομικό εισαγγελέα, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, για τα δάνεια των κομμάτων. Η κ. Δημητρίου είχε δώσει επίσης την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα “για τη διακρίβωση της τέλεσης ή μη, αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων, και αν προκύψει κάτι το επιλήψιμο, να ασκήσει τα δέοντα”. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς διερεύνηση. Ενώ τον περασμένο Μάϊο υπογράφτηκε διάταξη στη Βουλή όπου οι υποθέσεις περί απιστίας τραπεζικών στελεχών μπήκαν στο αρχείο!
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. Ποιο είναι το πραγματικό χρέος της Νέας Δημοκρατίας;
      Kατατέθηκε ο ισολογισμός του δεύτερου μεγάλου μπαταχτσή της ελληνικής πολιτικής σκηνής… Αναφερόμαστε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που, σύμφωνα με τον ισολογισμό, ο οποίος σήμερα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, στο τέλος του 2020 εμφανίζει χρέος (κατά κύριο λόγο προς τις τράπεζες) ύψους 342.950.583,94 ευρώ. Μάλιστα σε σχέση με το 2019 αυτή η οφειλή προς τις τράπεζες αυξήθηκε κατά 34,28 εκατομμύρια ευρώ!
      Eίναι προφανές ότι η ετήσια καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης που έχει εκχωρηθεί προς τις τράπεζες δεν επαρκεί ώστε να καλύψει τις δόσεις του υπέρογκου δανεισμού με συνέπεια να μεγεθύνονται τερατωδώς οι υποχρεώσεις προς τις πιστώτριες τράπεζες, χωρίς εκείνες βέβαια να έχουν κινήσει έως σήμερα σχετικές διαδικασίες πλειστηριασμών… Όπως προκύπτει μάλιστα από σχετικές πληροφορίες το σύνολο των αρρύθμιστων δανείων που έχουν κοκκινίσει ξεπερνούσαν το 2020 τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι αυτός ο τόσο φερέγγυος και υγιής οργανισμός έλαβε νέα δάνεια αφού είχε ρυθμίσει τα παλαιά (άλλωστε ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ο Κ. Μητσοτάκης με το δανεισμό της Νέας Δημοκρατίας ). Όμως μία τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να ευοδωθεί καθώς το εν ισχύ καταστατικό της ΝΔ απαγορεύει τη λήψη νέων δανείων και ως εκ τούτου ακόμη και ο Κ. Μητσοτάκης ήθελε οι νομικές υπηρεσίες των τραπεζών θα απαγόρευαν τη χορήγηση δανείων.
      Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι με βάση τον εν ισχύ πτωχευτικό κώδικα ( που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε και έθεσε σε ισχύ) θα πρέπει οι πιστώτριες τράπεζες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη (όπως θα κάνουν για την πρώτη κατοικία πολλών οφειλετών) ώστε να ζητήσουν τη πτώχευση του κόμματος που ηγείται ο Κ. Μητσοτάκης και είναι εκ των τεράστιων μπαταχτσήδων του τραπεζικού δανεισμού!
      Καθίσταται προφανές (άρθρο 7 του νέου πτωχευτικού νόμου) ότι τα πολιτικά κόμματα δεν είναι, ώστε να εξαιρούνται από τις πτωχευτικές διαδικασίες:
      α) πάροχοι επενδυτικών υπηρεσιών και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών παρόχων επενδυτικών υπηρεσιών που λειτουργούν στην Ελλάδα,
      β) Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) και οι Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ), καθώς και οι διαχειριστές τους,
      γ) πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών πιστωτικών ή χρηματοδοτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα,
      δ) ασφαλιστικές ή αντασφαλιστικές επιχειρήσεις.
      Με βάση το άρθρο 76 (υποκειμενικές προϋποθέσεις): «Πτωχευτική ικανότητα έχουν τα φυσικά πρόσωπα. Πτωχευτική ικανότητα έχουν επίσης τα νομικά πρόσωπα που επιδιώκουν οικονομικό σκοπό». Είναι σαφές ότι η ΝΔ ως πολιτικός φορέας έχει οικονομικό σκοπό στους καταστατικούς σκοπούς της (άλλωστε διαφορετικά δεν θα μπορούσε να δανειστεί). Επίσης με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία είναι προφανές ότι η ΝΔ εμπίπτει στο άρθρο 77 παρ. 2 του πτωχευτικού κώδικα που ορίζει: «2. Τεκμαίρεται ότι ο οφειλέτης βρίσκεται σε παύση πληρωμών όταν δεν καταβάλει ληξιπρόθεσμες χρηματικές υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο, τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ή πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα, σε ύψος τουλάχιστον 40% των συνολικών του ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του για περίοδο τουλάχιστον έξι (6) μηνών, εφόσον η μη εξυπηρετούμενη υποχρέωσή του υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ. Η επιλεκτική εκπλήρωση ληξιπρόθεσμων χρηματικών υποχρεώσεων δεν αίρει την παύση πληρωμών, η οποία μπορεί να συνίσταται και στην αδυναμία εκπλήρωσης ακόμα και μίας σημαντικής ληξιπρόθεσμης χρηματικής οφειλής».
      Καθίσταται προφανές ότι κάποια από τα δάνεια (όχι όμως όλα) έχουν ρυθμιστεί σε εκατοντάδες δόσεις και ως εκ τούτου εμπίπτουν στη τελευταία διάταξη αυτής της παραγράφου που ορίζει «Η επιλεκτική εκπλήρωση ληξιπρόθεσμων χρηματικών υποχρεώσεων δεν αίρει την παύση πληρωμών, η οποία μπορεί να συνίσταται και στην αδυναμία εκπλήρωσης ακόμα και μίας σημαντικής ληξιπρόθεσμης χρηματικής οφειλής»!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  12. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ. ΜΥΣΤΗΡΙΟ.
    Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων δεν βρήκε καθόλου ίχνη σκοτεινής ύλης στον γαλαξία AGC 114905, έτσι ενισχύεται όλο και περισσότερο η πεποίθηση ότι υπάρχουν γαλαξίες στο διάστημα που δεν περιέχουν σκοτεινή ύλη.
    Ο εν λόγω γαλαξίας βρίσκεται σε απόσταση 250 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη και έχει περίπου το μέγεθος του δικού μας γαλαξία (αλλά περιέχει χίλιες φορές λιγότερα άστρα). Όμως, ερευνητές με επικεφαλής τον Πάβελ Μανσέρα Πίνια του Πανεπιστημίου του Γκρόνιγκεν και του Αστεροσκοπείου ASTRON της Ολλανδίας, δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν το παραμικρό ίχνος σκοτεινής ύλης.
    Οι ερευνητές αφιέρωσαν 40 ώρες λεπτομερών παρατηρήσεων με ένα άκρως εξελιγμένο τηλεσκόπιο στον συγκεκριμένο γαλαξία και θα κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society» της βρετανικής Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας (προς το παρόν έκαναν προδημοσίευση στο arXiv).Η κυρίαρχη επιστημονική θεωρία είναι μέχρι στιγμής ότι όλοι οι γαλαξίες μπορούν να υπάρξουν μόνο αν συγκρατούνται από τη σκοτεινή ύλη και τη βαρυτική «συγκολλητική» δύναμή της. Οι ίδιοι ερευνητές στο παρελθόν είχαν ανακαλύψει έξι γαλαξίες με ελάχιστη έως καθόλου σκοτεινή ύλη, αλλά η επιστημονική κοινότητα εμφανίστηκε διστακτική να αποδεχτεί την ανακάλυψη, θεωρώντας ότι έχουν γίνει λανθασμένες μετρήσεις. Όμως οι νέες πιο εξονυχιστικές παρατηρήσεις, οι οποίες για μια ακόμη φορά δεν βρήκαν σκοτεινή ύλη, φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στο σύμπαν.
    «Συνέβη αυτό που περιμέναμε και ελπίζαμε, καθώς επιβεβαιώνονται οι προηγούμενες μετρήσεις μας. Βέβαια παραμένει το πρόβλημα ότι η θεωρία προβλέπει πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει σκοτεινή ύλη στον γαλαξία AGC 114905, όμως οι παρατηρήσεις μας λένε ότι δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα, η απόκλιση ανάμεσα στη θεωρία και στην παρατήρηση έγινε πλέον ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο Πίνια.
    Οι αστρονόμοι εξετάζουν ήδη έναν δεύτερο γαλαξία με προσοχή και αν πάλι δεν παρατηρήσουν έμμεσα την «υπογραφή» της σκοτεινής ύλης σε αυτόν, τότε θα ενισχύσουν περαιτέρω την «αιρετική» θεωρία ότι όντως μπορούν να υπάρξουν γαλαξίες χωρίς σκοτεινή ύλη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...