ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Οκτωβρίου 2022

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. Ελέγχουμε 1.000 χλμ. ακτογραμμών με την Ελλάδα με 4 πυροβολαρχίες ATMACA που βομβαρδίζουν στόχους επιφανείας εμβέλειας πάνω από 250 χιλιόμετρα, μέχρι την Ελληνική βουλή και το Ελληνικό «Πεντάγωνο» - (που είναι τετράγωνο)».

 

 

 

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ! ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΥΤΕ Ο ΟΑΕΔ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΩΞΕΙ 700.000 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

 

 

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ (Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ) ΠΑΡΑΓΟΥΝ 300 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

 

 

Atmaca: Ο τουρκικός αντιπλοϊκός πύραυλος που θα αντικαταστήσει τους αμερικανικούς Harpoon

Οι τούρκοι «κλειδώνουν» το Αιγαίο και τις παραθαλάσσιες Ελληνικές πόλεις..
Από 600 έως 1.000 χλμ. ακτογραμμής θα ελέγχουν 3 έως 4 πυροβολαρχίες επάκτιας άμυνας ATMACA όπως αναφέρουν. Όλα αυτά χάρη στα 250 χλμ. + εμβέλειας του τουρκικού πυραύλου κατά στόχων επιφανείας.

 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.


ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Το ATMACA ( Accipiter ) είναι ένας πύραυλος κρουαζιέρας κατά πλοίων, παντός καιρού, μεγάλης εμβέλειας, ακριβείας, που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία κατασκευής πυραύλων ROKETSAN Το Atmaca θα τεθεί σε υπηρεσία με το Τουρκικό Ναυτικό για να αντικαταστήσει σταδιακά το υπάρχον απόθεμα πυραύλων Harpoon της χώρας .

ΑΤΜΑΚΑ
Atmaca Füzesi Sinop'da gerçekleşen deneme atışı
Εκτόξευση πυραύλων από εκτοξευτή ξηράς
Τύπος Αντιπλοϊκός πύραυλος κρουζ βλήμα
επιφανείας-εδάφους (KARA Atmaca)
Τόπο καταγωγής Τουρκία   
Ιστορικό σέρβις
Χρησιμοποιηθηκε απο Δείτε Χρήστες
Ιστορία παραγωγής
Σχεδιαστής ΡΟΚΕΤΣΑΝ
Σχεδιασμένο 2009-2018
Κατασκευαστής ΡΟΚΕΤΣΑΝ
Παραλλαγές Δείτε Παραλλαγές
Προδιαγραφές
Μάζα 750 κιλά (έκδοση κατά του πλοίου), 890 κιλά (KARA Atmaca)
Μήκος 4.800 - 5.200 χλστ
Διάμετρος 350 χλστ

Αποτελεσματικό πεδίο βολής > 220 km  /250 km  /+ 280 km (KARA Atmaca)
Κεφαλή Ισχυρή εκρηκτική διεισδυτική κεφαλή
Βάρος κεφαλής 220 κιλά (παραλλαγή κατά του πλοίου), 250 κιλά (KARA Atmaca)

Κινητήρας Safran Microturbo TRI-40 / Kale KTJ-3200
Άνοιγμα φτερών 1,4 μ
Μέγιστη ταχύτητα 0,85-0,90 Mach 

Σύστημα καθοδήγησης
INS/GPS+RA+DL

Πλατφόρμα εκκίνησης
  • Φρεγάτες
  • Κορβέτες
  • Περιπολικά σκάφη
  • Μπαταρίες παράκτιας άμυνας
  • Μη επανδρωμένο όχημα επιφανείαςνάπτυξη

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 όταν ο Υφυπουργός Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) της Τουρκίας υπέγραψε σύμβαση με τη Roketsan για τον σχεδιασμό ενός πυραύλου κρουζ εδάφους-εδάφους για τις απαιτήσεις των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων. Ο κύριος ανάδοχος, Roketsan, ξεκίνησε τις μελέτες σχεδιασμού τον Σεπτέμβριο του 2012, αφού έλαβε τα αποτελέσματα της προηγούμενης σύμβασης έρευνας και ανάπτυξης με τον Υφυπουργό Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας υπό τον συντονισμό της Διοίκησης του Κέντρου Ερευνών του Ναυτικού (ARMERKOM). Ο πύραυλος σχεδιάζεται να αναπτυχθεί για πολλαπλές πλατφόρμες, ικανές να εκτοξεύονται όχι μόνο από πολεμικά πλοία αλλά και από υποβρύχια, αεροσκάφη, παράκτιες μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων χερσαίας επίθεσης.

Μετά την ολοκλήρωση διαφόρων δοκιμών, η πρώτη εκτόξευση του Atmaca πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2017. Η σύμβαση σειριακής παραγωγής για το Atmaca υπογράφηκε μεταξύ της Roketsan και της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας στις 29 Οκτωβρίου 2018. Ο πύραυλος θα αναπτυχθεί στο τουρκικό ναυτικό Κορβέτες κλάσης Ada , φρεγάτες κλάσης Κωνσταντινούπολης , φρεγάτες κλάσης G και προγραμματισμένα αντιτορπιλικά κλάσης TF-2000 .

Χρονοδιάγραμμα

  • Στις 3 Νοεμβρίου 2019, οι Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη τους εκτόξευση από πλοίο από την κορβέτα κλάσης Ada TCG  Kınalıada στη Μαύρη Θάλασσα 
  • Την 1η Ιουλίου 2020 ο πύραυλος Atmaca χτύπησε επιτυχώς τον στόχο του από βεληνεκές >200 km
  • Στις 3 Φεβρουαρίου 2021, ο αντιπλοϊκός πύραυλος Atmaca χτύπησε επιτυχώς τον στόχο στη δοκιμαστική βολή με την κορβέτα TCG  Kınalıada χρησιμοποιώντας «ζωντανή κεφαλή» στη Σινώπη. 
  • Τον Ιούνιο του 2021 ο πύραυλος Atmaca έπληξε επιτυχώς το πρώην πλοίο TCG Işın (A-589) στο πλαίσιο της δοκιμής πιστοποίησης. Σηματοδοτεί την έναρξη της σειριακής παραγωγής του. ]
  • Τον Ιούνιο του 2021, το Atmaca ολοκλήρωσε 20 επιτυχημένες δοκιμαστικές βολές και αναμένεται να πιστοποιηθεί φέτος για κορβέτα κλάσης Ada .

Σχέδιο

Ο πύραυλος χρησιμοποιεί το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS), το αδρανειακό σύστημα πλοήγησης , το βαρομετρικό υψόμετρο και το υψόμετρο ραντάρ για να πλοηγηθεί προς τον στόχο του, ενώ ο ενεργός αναζητητής ραντάρ εντοπίζει τον στόχο με υψηλή ακρίβεια. Με βεληνεκές άνω των 220 χιλιομέτρων (140 μίλια), αυτός ο κατευθυνόμενος πύραυλος αποτελεί σημαντική απειλή για στόχους που βρίσκονται πέρα ​​από τη γραμμή όρασης λόγω της υψηλής εκρηκτικής κεφαλής κατακερματισμού του. Ο σύγχρονος σύνδεσμος δεδομένων του παρέχει στην ATMACA τη δυνατότητα να σχεδιάζει 3D αποστολές, να ενημερώνει στόχους, να επιτίθεται εκ νέου και να τερματίζει την αποστολή. πύραυλος είναι εξαιρετικά θαλάσσιος καθώς πλησιάζει τον στόχο.


Πιθανές πωλήσεις 

Αλγερία  Εθνικό Ναυτικό της Αλγερίας – Στις 3 Ιουνίου 2022, αποκαλύφθηκε ότι η Αλγερία είχε αναφέρει ότι αποκτούσε πυραύλους Atmaca.

    •  

       

       

      Atmaca: Ο τουρκικός αντιπλοϊκός πύραυλος που θα αντικαταστήσει τους αμερικανικούς Harpoon

      O πρώτος εγχώρια κατασκευασμένος αντιπλοϊκός πύραυλος cruise της Τουρκίας, Atmaca, θα αντικαταστήσει το παλιό απόθεμα της χώρας των αμερικανικών πυραύλων Harpoon, ανέφερε την Πέμπτη το Defense News.

      «Είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε μια ομαλή αντικατάσταση τα επόμενα χρόνια», δήλωσε αξιωματικός του Τουρκικού Ναυτικού. «Η προσπάθεια καλύπτει όλα τα μαχητικά πλοία του αποθέματός μας».

      Η δημοσίευση επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο από τη Roketsan, τον κρατικό κατασκευαστή πυραύλων της Τουρκίας, που παράγει το Atmaca, ο οποίος είπε ότι ο πύραυλος θα αντικαταστήσει περισσότερα από 350 Harpoons στο απόθεμα της Τουρκίας στα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

      Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι η Τουρκία στοχεύει να εξοικονομήσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια αντικαθιστώντας το Harpoon, επισημαίνοντας ότι ο Atmaca έχει περίπου τα μισά κόστη από τον αμερικανικό πύραυλο.


      Η Rokestsan και η Aselsan κατασκευάζουν από κοινού τον πύραυλο Atmaca. Ο τουρκικός πύραυλος έχει χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο αμερικανικό Harpoon και στον γαλλικό αντιπλοϊκό πύραυλο Exocet.

      Το TCG Kinaliada , μια τουρκικής κατασκευής κορβέτα κλάσης Ada, εξοπλίστηκε με το Atmaca το 2019. Ο πύραυλος είναι επίσης συμβατός με τις τουρκικής κατασκευής φρεγάτες κλάσης Istanbul και τα αντιτορπιλικά αντιαεροπορικής άμυνας κλάσης TF2000.

      Ο Atmaca έχει βεληνεκές άνω των 220 χιλιομέτρων και διαθέτει κεφαλή κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας βάρους 250 κιλών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον στόχων στη θάλασσα καθώς και σε παράκτιους στόχους.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



 


 

18 σχόλια:

  1. Ερντογάν: «Ο Αλλάχ με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία – Θα έρθουν κι άλλα τέτοια».
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες σε νέους προανήγγειλε και άλλες μετατροπές ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ μουσείων σε τζαμιά, όπως έγινε με την Αγία Σοφία.
    «Ο θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία, αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια» είπε. «Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλταν Αχμέτ και να μιλούσε. Απο την πρώτη στιγμή λέγαμε για την ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοιξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν θέλει ο Θεός θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.
    Επιπλέον ο Ερντογάν επανήλθε στην εμπρηστική ρητορική, εξαπολύοντας νέες απειλές. «Μετά τις απώλειες πριν από έναν αιώνα δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω όποιον στρέφει το βλέμμα του σε εμάς».
    «Αυτό που επιδιώκουμε μετά από τις απώλειες πριν από ἐναν αιώνα, να δώσουμε τον αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι. Όταν εργαζόμαστε για να ανυψώσουμε τον δικό μας λαό, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω κανέναν άνθρωπο που στρέφει το βλέμμα και την καρδιά του σε μας. Εμείς δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε που βρίσκεται στη γεωγραφία της καρδιάς μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τουρκική εφημερίδα SOZCU βάζει στο στόχαστρο την Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο και τη Σάμο λέγοντας ότι είναι επικίνδυνα σημεία για την Τουρκία, επειδή εκεί υπάρχουν προηγμένα οπλικά συστήματα που συνιστούν απειλή.

    Μιλά για διάλογο – Εξαγγέλλει γεωτρήσεις στη Λιβύη
    Επιπλέον, ο Ερντογάν την ώρα που μιλάει για διάλογο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ταυτόχρονα ανακοινώνει γεωτρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.
    «Όπως σε κάθε φόρουμ, έτσι και στην Πράγα είπαμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο, σε διμερή βάση, αντί να υποστηρίζει άδικες και παράνομες πρωτοβουλίες στο θέμα αυτό» είπε ο Ερντογάν.
    «Με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που κάναμε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της Λιβύη» πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Τουρκία ψάχνουν για εναλλακτικά μαχητικά των F-16.
    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είδε τα Eurofighter και τα τουρκικά ΜΜΕ τα παρουσίασαν ως φαβορί, καθώς πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν είχε δηλώσει «όπως και με τους S-400, έτσι αν δεν μας δώσουν οι ΗΠΑ F-16 έχουμε εναλλακτικές».
    «Mήπως τα εναλλακτικά μαχητικά είναι τα γαλλικά Rafale; Τα Εurofighter τα οποία είναι συμπαραγωγής Ιταλίας- Aγγλίας – Γερμανίας; Tα μαχητικά Saab της Σουηδίας ή μαχητικά της Ρωσίας και της Κίνας; Ο Xουλουσί Ακάρ στην επίσκεψη του στην Αγγλία εξέτασε και τα μαχητικά Eurofighter Typhoon τα οποία θεωρούνται ως η πιθανότερη εναλλακτική των F-16. Tα F-16 διαθέτουν τεχνολογία 4ης γενιάς, Τα Eurofighter θεωρούνται μαχητικά 4ης-5ης γενιάς και χρησιμοποιούνται ήδη απο Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανίας, Σαουηδική Αραβία και το Κατάρ».
    Την ίδια ώρα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία «εξοπλίζουν την Ελλάδα» και σχολιάζουν ότι «η Ελλάδα κάνει αγώνα δρόμου για τα εξοπλιστικά με στόχο την Τουρκία».
    Στο δελτίο ειδήσεων του Haber Global αναφέρθηκε: «Mετά τις ΗΠΑ και την Γαλλία τώρα και η Γερμανία εξοπλίζει την Ελλάδα. Ο στρατός της Γερμανίας θα παραχωρήσει στην Ελλάδα 40 τεθωρακισμένα οχήματα. Η Ελλάδα έχει μπει σε αγώνα δρόμου για να εξοπλιστεί εναντίον της Τουρκίας και οι χώρες του ΝΑΤΟ συσσωρεύουν τις δυνάμεις τους εκεί.
    Τα τεθωρακισμενα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν στα νησιά του Αιγαίου που αμφισβητείται το καθεστώς τους. Στην Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων απο την Τουρκία χτίστηκε βάση των ΗΠΑ. Η Γαλλία πούλησε μαχητικά Rafale και τώρα ήρθε η σειρά της Γερμανίας».
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερντογάν: «Η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας».

    Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έκανε λόγο για εχθρικές συμπεριφορές της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας».
    Είπε χαρακτηριστικά: «Αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα.
    Η φράση μας ‘θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’ έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσων έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας και τις υποχρεώσεις αυτής της πρότασης μας την εκτελούμε κατά γράμμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόβα γενικευμένης τουρκικής επίθεσης: Εντατικές προετοιμασίες για ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδες και νησίδες στο Αιγαίο – Στο στόχαστρο ακόμη και μεγάλο νησί! Δέσμευσαν όλη την Ίμβρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
    «ΝΑΥΑΡΧΟΣ» ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: «ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ». Τα Ισραήλ «ναύαρχε» βρίσκεται 70 χρόνια σε πόλεμο με τους Άραβες και δεν καταστράφηκε. Από 3.000.000 κατοίκους το 1970 έγινε 9.000.000 σήμερα. Το ίδιο και η Νότιος Κορέα με την Βόρειο. Το ίδιο και η Ταϊβάν με την Κίνα. Μετέτρεψαν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Αναπροσάρμοσαν όλη την οικονομία και την κοινωνία τους σε παραγωγικό μοντέλο βιομηχανοπολεμικής παραγωγής (εξειδίκευση με εξαγωγικούς στόχους). Χρησιμοποίησαν την απειλή πολέμου σαν αναπτυξιακή ευκαιρία. Οι «έλληνες πολιτικοί» έχασαν την ειρήνη και δεν κέρδισαν τον πόλεμο. Δημιούργησαν υπανάπτυξη, χρεωκοπία, υπερδανεισμό, αποβιομηχάνιση, ερήμωση της υπαίθρου, καταστροφή πρωτογενούς παραγωγής, γκαρσονοποίηση και μείωση του πληθυσμού.
    Το 1922 η Τουρκία είχε 15.000.000 πληθυσμό και η Ελλάδα 7.000.000 Το 1961 η Τουρκία είχε 24.000.000 και η Ελλάδα 8.000.000 Το 2018 η Τουρκία έχει 75.000.000 και η Ελλάδα 11.000.000

    Η μέση τουρκική οικογένεια έχει τέσσερα παιδιά και η μέση ελληνική ένα παιδί. Οι Έλληνες έχουν 350.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο, οι τούρκοι μηδέν. Στην Ελλάδα συντελείται πραγματική γενοκτονία.
    Επί πλέον στην Τουρκία δεν υπάρχουν αριστερά κόμματα, η επικρατούσα ιδεολογία των οποίων είναι η πραγματική θεομηνία - κατάρα για την βιολογική επιβίωση και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Ελληνικού λαού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ CRUISE SCALP-EG ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ, ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/cruise-scalp-eg.html


    ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ "ΝΑΥΑΡΧΟΣ" ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ".
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/09/blog-post_27.html


    ΕΛΕΟΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΝ».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_9.html

    Ο Ζ.Π. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/04/blog-post_13.html#more
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσαβούσογλου: Καλεί τους Τούρκους στη Γαλλία να επιτεθούν κατά των Αρμενίων (προφανώς και κατά των Ελλήνων που ζουν στην Γαλλία). Αυτό ήδη συμβαίνει στην Γερμανία.
    Την αντίδραση των αρμενικών οργανώσεων προκάλεσε η παρότρυνση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβούλτ Τσαβούσογλου, προς τους ομοεθνείς του που ζουν στη Γαλλία, «να ενεργούν κατά της αρμενικής διασποράς με πιο συντονισμένο τρόπο».
    Μία παρότρυνση, που έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τσαβούσογλου στο Στρασβούργο, όπου συναντήθηκε στο τουρκικό προξενείο με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στη Γαλλία.
    Ο Φράνκ Παπατζιάν, συμπρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού των Αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας, δήλωσε πως με την αναφορά αυτή ο Τούρκος υπουργός ενθαρρύνει τη βία κατά των Γάλλων αρμενικής καταγωγής. «Αισθανόμαστε απειλή από τα λόγια του Τούρκου υπουργού. Θεωρούμε ότι τα λόγια του συνιστούν έκκληση για βία και αναμένουμε από τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας», τόνισε ο Παπατζιάν.
    Παράλληλα, επέκρινε τη γαλλική κυβέρνηση επειδή, όπως σημείωσε, «δεν αντιδρά, διότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει την Τουρκία». «Η ιστορία των σχέσεων μεταξύ της γαλλικής και της τουρκικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι το Παρίσι δεν δίνει ποτέ τις κατάλληλες απαντήσεις στις προσβολές και τις απειλές της Άγκυρας», τόνισε ο Παπατζιάν, ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να απελάσει τον Τούρκο πρέσβη, να απαιτήσει δημόσια συγγνώμη και να θεωρήσει τον Eρντογάν υπεύθυνο σε περίπτωση επιθέσεων σε πληθυσμούς από Τούρκους κομάντο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλές οι Belharra και τα Rafale, αλλά ο πόλεμος θα κριθεί αλλού…

    Γρίβας Κώστας

    Είναι διαπιστωμένη και επιβεβαιωμένη ιστορικά η μεγάλη “επαγγελματική ασθένεια” των στρατιωτικών (και όχι μόνο), η απροθυμία τους να παρακολουθούν τις αλλαγές στην τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία του πολέμου, δηλαδή να εναρμονίζονται με τα νέα δεδομένα. Σε αντίθεση δε με ό,τι γενικώς πιστεύεται, αυτές οι αλλαγές δεν σχετίζονται πάντοτε με εξελίξεις στην τεχνολογία και ο πόλεμος δεν κρίνεται μόνο από αυτή.
    Μπορεί ένα στράτευμα να αναπτύσσει ολοένα και πιο εξελιγμένα από τεχνολογικής άποψης οπλικά συστήματα, τα οποία όμως να βρίσκονται σε δυσαρμονία με το επιχειρησιακό περιβάλλον. Ένα υψηλής τεχνολογίας στράτευμα μπορεί να απειλείται από όπλα που θα βασίζονται σε πιο πρωτόγονες τεχνολογίες, οι οποίες όμως θα στοχεύουν την αχίλλειο πτέρνα τεχνολογικά πιο προηγμένων συστημάτων.
    Μια άλλη συχνά εμφανιζόμενη επαγγελματική ασθένεια των στρατευμάτων ανά τον κόσμο είναι τα στεγανά που προκύπτουν μεταξύ των Κλάδων (Στρατός Ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία), μεταξύ των Όπλων (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό, Διαβιβάσεις, Μηχανικό), ακόμη και μεταξύ επιμέρους οπλικών συστημάτων. Το αποτέλεσμα είναι ο καθένας “να κάνει τον δικό του πόλεμο” και να αποκτά νοοτροπία μονομάχου.
    Έτσι, προκύπτει η τάση να εξετάζεται πως μια ομάδα πεζικού μπορεί να αντιμετωπίσει μια άλλη ομάδα πεζικού, ένα μαχητικό αεροσκάφος ένα άλλο μαχητικό αεροσκάφος, ένα πλοίο ένα άλλο πλοίο, ένα άρμα ένα άλλο άρμα κοκ. Με άλλα λόγια τίθενται στο περιθώριο μεθοδολογίες Συνδυασμένων Όπλων (combined Arms), διακλαδικότητας και υπερκλαδικότητας. Σχετιζόμενος με αυτήν την παθογένεια είναι και ο εγκλωβισμός σε απλοϊκά σχήματα αναφορικά με τις μαχητικές ικανότητες. Εγκλωβισμός, ο οποίος οδηγεί σε μια χιμαιρική αναζήτηση του απόλυτου όπλου, ή της τέλειας μαχητικής μεθοδολογίας.
    Το παράδειγμα του Γιομ Κιπούρ
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ https://slpress.gr/ethnika/__trashed-41/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέτοιμος ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ στα νέα δόγματα και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Ουκρανία: Βίντεο δείχνει τη νέα μορφή πολέμου. Ουκρανικό ΤΟΜΑ εξαερώνεται από βολή βλήματος λέιζερ πυροβολικού.
      https://twitter.com/i/status/1580596435682066435
      Ένα ουκρανικό ΤΟΜΑ καταστράφηκε πλήρως στην περιοχή Νόβα Κακχόβκα της Χερσώνας. Το ΤΟΜΑ εντοπίστηκε από ρωσικό drone “Orlan-30″ το οποίο διαθέτει καταδείκτη λέιζερ.
      Το drone στη συνέχεια προχώρησε σε κατάδειξη στόχου ενώ μέσω ασφαλούς δικτύου μετάδοσης δεδομένων ειδοποιήθηκε η πλησιέστερη πυροβολαρχία η οποία έβαλλε με βλήμα καθοδήγησης λέιζερ και το οποίο προσέβαλλε από την οροφή το ΤΟΜΑ σκοτώνοντας όλο το προσωπικό που μετέφερε.
      Το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε είναι άγνωστο, αλλά ανήκε σε ένα από τους τρεις τύπους που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία: Είτε το Krasnopol των 152 χλστ., είτε ένα από τα Kitolov-2M ή KM-8 Gran και τα δύο των 120 χλστ.
      Το βλήμα θα μπορούσε να είχε φύγει από ένα Α/Κ σύστημα όπως το 2S9 Nona των 120 χλστ. ή 2S19 Msta-S των 152 χλστ.
      Από το παραπάνω βίντεο γίνεται –για ακόμη μια φορά- φανερό πόσο έχει μεταβληθεί ο σύγχρονος εδαφικός πόλεμος. Συνεργασία UAV με πυροβολικό και πλήγματα ακριβείας που μπορούν να θέσουν εκτός μάχης οποιοδήποτε ΤΟΜΑ ή άρμα μάχης.
      Μια μορφή πολέμου για την οποία ο ΕΣ δυστυχώς δεν είναι καθόλου προετοιμασμένος.
      Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟ 1950.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ – ΠΡΩΤΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ – ΠΛΟΙΟ ΡΟΜΠΟΤ, ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΡΠΙΛΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ TOY ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ «Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/09/toy.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Επιπλέον βήματα με στόχο να διατηρηθεί η «ισορροπία στην Κύπρο» προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι σε μία περίοδο που η Άγκυρα βάζει ψηλά στην ατζέντα της νέα τετελεσμένα στο πεδίο του Κυπριακού.
    Ο Φουάτ Οκτάι με αιχμή πάντα την άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία, «η Τουρκία είναι ξεκάθαρη απέναντι στις ΗΠΑ που χαλούν τις ισορροπίες στην Κύπρο».
    Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ έχουν άρει τις κυρώσεις όπλων για το νησί» και υποστήριξε ότι «θα γίνουν επιπλέον βήματα για να διατηρηθεί η ισορροπία δυνάμεων στην Κύπρο».
    Ενίσχυση των κατοχικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων
    Όπως είπε ο Οκτάι «η Τουρκία ως εγγυήτρια χωρά θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα επεκτείνει την βάση μη επανδρωμένων στα κατεχόμενα».
    Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας «αυτό θα δώσει μια εναέρια στρατηγική στήριξη στις σχεδόν 40 χιλιάδες τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί».
    Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα από την ανακοίνωση της άρσης του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ απέναντι στην Κύπρο έχει ξεκινήσει να απειλεί και να επιχειρεί να το αξιοποιήσει ως δικαιολογία για την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί. Αλλά και την προσπάθεια της να μετατρέψει τα κατεχόμενα σε μία πάνοπλη βάση, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.
    Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου 2022 η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να αγοράσει πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΘΥΜΑ (ΚΥΠΡΟΣ) ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ. ΤΩΡΑ ΕΦΘΑΣΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ - ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΑ – ΟΠΛΑ.
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συρία, Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ανακαλύφθηκε τεράστιο ψηφιδωτό με σκηνές από τον Τρωικό Πόλεμο στην πόλη Έμεσα.
    Πρόκειται για το ένατο ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο.
    Ενα μεγάλο άθικτο ψηφιδωτό που χρονολογείται στη ρωμαϊκή εποχή αποκαλύφθηκε στην Συρία την Τετάρτη (12/10) και περιγράφεται ως η σημαντικότερη αρχαιολογική ανακάλυψη από τότε που ξεκίνησε η εμφύλια σύγκρουση στη χώρα πριν από 11 χρόνια.
    Το μωσαϊκό παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους στην κεντρική πόλη Ραστάν κοντά στη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
    Το ψηφιδωτό, έκτασης 120 τετραγωνικών μέτρων (περίπου 1300 τετραγωνικά πόδια), βρέθηκε σε ένα παλιό κτίριο, στο οποίο η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας πραγματοποιούσε ανασκαφή. Λιβανέζοι και Σύριοι επιχειρηματίες από το Μουσείο Nabu της γειτονικής χώρας αγόρασαν το ακίνητο, το οποίο χρονολογείται στον 4ο αιώνα, και το δώρισαν στο συριακό κράτος. Κάθε πάνελ ήταν γεμάτο με τετράγωνες, μικρές πολύχρωμες πέτρες με μέγεθος περίπου μισής ίντσας σε κάθε πλευρά.
    Ο Δρ Χιούμαν Σαάντ (Dr. Humam Saad), αναπληρωτής διευθυντής ανασκαφών και αρχαιολογικών ερευνών της διεύθυνσης, δήλωσε ότι μεταξύ των σκηνών που παρουσιάζει το ψηφιδωτό είναι μια σπάνια απεικόνιση των αρχαίων πολεμιστών Αμαζόνων.
    «Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια σπάνια ανακάλυψη, παγκόσμιας εμβέλειας», δήλωσε ο Δρ Σαάντ στο «Associated Press», προσθέτοντας ότι οι εικόνες είναι «πλούσιες σε λεπτομέρειες» και περιλαμβάνουν σκηνές από τον Τρωικό Πόλεμο μεταξύ Αχαιών και Τρώων.
    Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο ημίθεος ήρωας Ηρακλής σκότωσε την Ιππολύτη, βασίλισσα των Αμαζόνων, σε έναν από τους 12 άθλους του, αναφέρει το «AP».
    Το ψηφιδωτό απεικονίζει επίσης τον Ποσειδώνα, τον αρχαίο θεό της θάλασσας, και 40 από τις ερωμένες του.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν το γνωρίζουν.
    Η Χομς είναι η Αρχαία Ελληνική πόλη Ἔμεσα της Μικρής Μακεδονίας, πρωτεύουσα σήμερα της ομώνυμης επαρχίας της Συρίας, με περίπου 1.500.000 κατοίκους. Βρίσκεται 501 μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και 162 χιλιόμετρα βορείως της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού. Από κει καταγόταν ο Έλληνας φιλόσοφος Ιάμβλιχος. Στην Ελληνική αυτή πόλη γεννήθηκαν, έδρασαν και πέθαναν εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΙ;
    Ο Λευτέρης Πανούσης (http://panusis.blogspot.com/) ήταν άρρωστος και έχει εξαφανισθεί. Ο Μιχάλης Καλόπουλος (greatlie.com) διέγραψε και πουλά το ιστολόγιό του. Οι «Αυτόχθονες Έλληνες» (https://autochthonesellhnes.blogspot.com/) υπολειτουργούν. Ο μαχητικός τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης πέθανε ξαφνικά. Η Φιλονόη (https://filonoi.gr/) απογοητεύτηκε, όπως έγραψε, και σταμάτησε την αρθρογραφία. Οι διαχειριστές του «Θεόδοτου» (http://theodotus.blogspot.com/) εξαφανίσθηκαν χωρίς να αφήσουν ένα μήνυμα. Ο Κόκκινος Ουρανός» http://redskywarning.blogspot.com/) υπολειτουργεί. Το ιστολόγιο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ διεγράφη από το GOOGLE.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

    Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η νίκη. Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν΄ αγαπάς, να μην πονάς. Ένας είναι ο σκοπός σου, ο πόλεμος. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για την Μεγάλη Ιδέα. Άνδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών. Αυτοί οι Ευέλπιδες, οι αυριανοί ηγήτορες του Έθνους.

    Νεαρέ Εύελπι μάθε και εξασκήσου να είσαι απλός, ολιγόλογος, συγκρατημένος, σεμνός. Λίγα λόγια πολλά έργα. Ανθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία, πείσμα, αντοχή. Όποιος σε κοιτά, τα μάτια του σε γεμίζουν παλλικάρι. Περισσότερο να προσβάλλεσαι όταν σε κυριεύει ο πόνος. Μη θυμώνεις, χειρότερα είναι να χτυπήσεις έστω και εάν μόλις κρατιέσαι με έναν κόμπο στο λαιμό. Να φύγεις είναι δειλία. Μόνος σου αποφάσισες να γίνεις Αξιωματικός.

    Απελπισία, ύστερα γελάς και από την μια μεριά στην άλλη γίνεσαι άνδρας, δηλαδή μαθαίνεις να κρατάς μέσα σου τον πόνο και την απορία, έτσι χωρίς να φαίνεται, αλλά να επιμένεις πάντα στον σκοπό σου, στα όνειρά σου.

    Αν προχωρήσω, ακολουθείστε με…
    Αν υποχωρήσω, σκοτώστε με…
    Αν σκοτωθώ, εκδικηθείτε με…

    Παύλος Μελάς (Μίκης Ζέζας), Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού, Τάξις 1891

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. Θεσσαλονίκη: Αλλοδαπός χαράκωσε 2 αστυνομικούς στον λαιμό μέσα σε περιπολικό.
    Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
    Επίθεση μέσα στο περιπολικό δέχτηκαν δύο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, από μετανάστη τον οποίο είχαν προσαγάγει και τον μετέφεραν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.
    Αιματηρό επεισόδιο με θύματα δύο αστυνομικούς σημειώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ Πέμπτη της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, δέχτηκαν επίθεση από μετανάστη, τον οποίο είχαν προσαγάγει.
    Τα όργανα της τάξης πραγματοποίησαν έλεγχο των εγγράφων παραμονής του αλλοδαπού και διαπίστωσαν ότι τα χαρτιά που είχε στη διάθεσή του δεν δικαιολογούσαν την παραμονή του στην Ελλάδα, και αποφάσισαν να τον προσαγάγουν.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, τον επιβίβασαν σε όχημα και ξεκίνησαν για τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, αλλά ο προσαχθείς έσπασε το διαχωριστικό πλέξιγκλας και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς στον λαιμό.
    Πιθανότατα, χρησιμοποίησε τα θραύσματα από το διαχωριστικό. Οι αστυνομικοί παρέμειναν ψύχραιμοι, κατέβηκαν από το όχημα και ακινητοποίησαν τον δράστη της επίθεσης.
    Στους δυο αστυνομικούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. «ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ».
    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΜΥΝΕΤΑΙ. ΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ…ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ.
    Ολλανδός ΥΠΕΞ: Έκκληση για αποκλιμάκωση ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα και αλληλοσεβασμό των συνόρων. Άρα τα σύνορα της Τουρκίας τα παραβιάζει και η Ελλάδα. Την στιγμή πουτουρκικά αεροπλάνα και πλοία κυκλοφορούν έξω από την Αθήνα.
    Έκκληση για αποκλιμάκωση και Ατουρκικά αεροπλάνα λληλοσεβασμό των συνόρων, ιδίως μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ, απηύθυνε σήμερα, από τη Χάγη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Βόπκε Χούκστρα.
    Μιλώντας σε ολιγομελή ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Ολλανδία, ενόψει της επίσκεψης του ολλανδικού βασιλικού ζεύγους στην Ελλάδα στο τέλος Οκτωβρίου απάντησε σε ερώτημα για τη στάση της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, απέναντι στην Ελλάδα, ο κ. Χούκστρα επισημαίνοντας:
    «Ένα πράγμα για το οποίο έχω απευθύνει έκκληση (…) είναι η αποκλιμάκωση και ο αλληλοσεβασμός των συνόρων και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα κράτη του ΝΑΤΟ, νομίζω πως αυτό είναι κάτι που μπορούμε και πρέπει να αναμένουμε ο ένας από τον άλλο και αυτό ισχύει, φυσικά, όταν αγγίζει την ήπειρο, αλλά και όταν αγγίζει τα νησιά, και γνωρίζω πως οι ευαισθησίες αφορούν κυρίως συγκεκριμένα νησιά. Νομίζω ότι υπάρχει μια υποχρέωση για όλους να διασφαλίσουμε ότι θα αποκλιμακώσουμε και ελπίζω ότι θα διασφαλίσουμε ότι όλη η οικογένεια των μελών του ΝΑΤΟ θα καταφέρει να παραμείνει σε μια πορεία, που συνολικά είναι η πορεία που φέρνει ευημερία, σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή».
    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, καραβάνι χιλιάδων προσφύγων προσεγγίζει τα ελληνικά – και άρα και ευρωπαϊκά – σύνορα και τη θέση της ελληνικής πλευράς ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί αυτή την κινητικότητα, αλλά και ερωτηθείς πώς μπορεί η Ευρώπη να υπερασπιστεί τα σύνορά της στο Αιγαίο και τη Θράκη, ο κ. Χούκστρα απάντησε: «Συνολικά, μια συμφωνία είναι συμφωνία. Αν καταλήξετε σε μία συμφωνία, θα πρέπει να την τηρείτε εσείς οι ίδιοι και θα πρέπει να μπορείτε να περιμένετε από τους άλλους να την τηρήσουν επίσης. Και ιδιαίτερα αυτού του είδους τις διεθνείς συμφωνίες, που είναι δύσκολο να συναφθούν, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τις τηρούν όλοι».
    Πρόσθεσε πως τα δύο θεμελιώδη πράγματα που πρέπει να γίνουν στο μέλλον είναι, πρώτον, να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει έλεγχος της μετανάστευσης, κάτι που, όπως είπε, επί του παρόντος γίνεται ανεπαρκώς, τουλάχιστον στην Ολλανδία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...