ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: «Η βάση των τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων που απειλούν την Ελλάδα πρέπει να δεχθεί προληπτικό αεροπορικό πλήγμα ακριβείας με Scalp και να καταστραφεί ολοσχερώς. Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά και κυρίαρχα κράτη, θυμηθείτε πώς έδρασε το Ισραήλ στον "Πόλεμο των 6 ημερών" όταν κατέστρεψε στο έδαφος την Συριακή και Αιγυπτιακή αεροπορία».



Οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Bora-2 και το έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην προμηθευτεί Scalp Naval. Στέρησαν από το ΠΝ την δυνατότητα κρούσης μέχρι την Άγκυρα...

 

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τον βαλλιστικό πύραυλο Bora-2: «Πλέον μπορούμε να χτυπήσουμε στόχους σε όλη την Ελλάδα». «Η απόσταση Σμύρνης–Aθήνας είναι μόνο 411 χιλιόμετρα». ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. «ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΔΕΝΔΙΑ.

 


ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΚΤΙΝΑ ΔΡΑΣΗΣ 1.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΤΙΜΟΝΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 


Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΪΑΤ: «ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΘΡΩΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΩΜΑΕΙ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ».









Το εγχώριο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο παρακολούθησε με δέος τους τουρκικούς πανηγυρισμούς για την υποτιθέμενη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου με την επωνυμία «Τυφώνας». Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα αυτός ο πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχους εντός της ελληνικής επικράτειας, επομένως συνιστά ευθεία απειλή για την εθνική μας κυριαρχία. Το πως πρέπει να απαντήσει η Ελλάς για να εξαλείψει αυτόν τον κίνδυνο προσδιόρισα με την παρακάτω αιχμηρή ανακοίνωσή μου:

 

Το προηγούμενο διάστημα το τουρκικό ερευνητικό Oruç Reis έκοβε και πάλι βόλτες ανενόχλητο στα ανοιχτά της Ρόδου. Τα θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας έχουν γίνει σουρωτήρι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει αδρανής, απαθής και ανύπαρκτη. Κάθε ανεξάρτητο Κράτος, που σέβεται την Εθνική του Κυριαρχία, θα βύθιζε αμέσως κάθε ξένο πλοίο που θα εισέβαλε σε περιοχή της απολύτου δικαιοδοσίας του. Θα κατέρριπτε πάραυτα κάθε κατασκοπευτικό drone, που διενεργεί υπερπτήσεις πάνω από το έδαφός του.

Δυστυχώς, παρά τα ψέματα που λένε τα στημένα ρεπορτάζ στα κανάλια της «Λίστας Πέτσα», η Εθνική Ασφάλεια της Χώρας μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την απραξία της κυβέρνησης. Η επίμονη άρνηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ και να επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, αποτελεί ανέλπιστο δώρο για τους «Γκρίζους Λύκους» και τον Ερντογάν.

Αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει καταχωρήσει επισήμως τις συντεταγμένες του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου και η Ελληνική κυβέρνηση δεν τολμά να κατοχυρώσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα νοτίως της Κρήτης. Αυτή η ασυλλόγιστη πράξη, την οποία δεν έχει καταγγείλει κανένα από τα ελεγχόμενα κόμματα της βουλής, συνιστά de facto Εθνική προδοσία.

Μία προδοσία που υλοποιείται ταυτόχρονα και στον τομέα της Εθνικής μας Άμυνας, εις ότι αφορά τα σχέδια για την ασφάλεια των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Με προσωπική εντολή του Μητσοτάκη αποσύρθηκαν όλα τα ρωσικά BMP-1 από την ενεργό υπηρεσία για να μεταφερθούν στην Ουκρανία. Τα πυροβόλα των 73 χιλιοστών, που φέρουν αυτά τα οχήματα, ήταν η μεγαλύτερη ισχύς πυρός, που θα αντιμετώπιζε ο εχθρός επί της ακτής. Στη θέση τους υποτίθεται πως θα έρχονταν τα γερμανικά Marder, τα οποία όμως τελικά θα πάνε στον Έβρο. Οι Γερμανοί μας επιβάλλουν de facto αποστρατικοποίηση των νησιών μας και η εγχώρια κυβέρνηση τους προσκυνάει.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτεί την άμεση μεταφορά βαρέος πυροβολικού και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για τη διασφάλιση της Εθνικής μας Κυριαρχίας και για την πάταξη της τουρκικής επιθετικότητας. Απαιτούμε επίσης την άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Έτσι το Αιγαίο θα καταστεί κλειστή Ελληνική θάλασσα. Έτσι θα ξεκινήσει εγκαίρως η εκμετάλλευση των πλούσιων ενεργειακών μας κοιτασμάτων.

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια:

  1. ΣΥΡΙΖΑ: «ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ».
    Γ.Κατρούγκαλος: «Να θέσει ο Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το θέμα του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου».
    Αναγκαία είναι μια συγκροτημένη στρατηγική αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας.

    Το πόσο αναγκαία είναι μια συγκροτημένη στρατηγική αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας, με πίεση από την ΕΕ και τους συμμάχους μας, αναδεικνύεται και από τη δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου, επεσήμανε με ανάρτησή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
    Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανάρτησή του στο Twitter, υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να θέσει το θέμα της δοκιμής του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
    Η Ν.Δ. μάλλον θα προτείνει στον Παυλόπουλο να γράψει μια ανακοίνωση καταδίκης του τουρκικού πυραύλου βάσει του διεθνούς δικαίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ.
    Υπουργείο Υγείας Γερμανίας: Σκοπεύει να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους
    Η σχετική νομοθεσία αναμένεται να είναι έτοιμη προς ψήφιση έως το τέλος του έτους
    Το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργού Καρλ Λάουτερμπαχ σκέφτεται να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους. Η ελεγχόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης για μη ιατρική χρήση περιλαμβάνεται και στην προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων.
    Σχεδιάζεται η αποποινικοποίηση της αγοράς και κατοχής έως 20 γραμμαρίων κάνναβης από την ηλικία των 18 ετών, ενώ θα επιτρέπεται η καλλιέργεια έως και δύο φυτών κάνναβης για προσωπική χρήση. Στη νομιμοποιημένη κάνναβη, η ποσότητα της μεθυστικής ουσίας THC δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 15%, «προκειμένου να αποφευχθεί η εγκεφαλική βλάβη που σχετίζεται με την κάνναβη», επισημαίνεται στο έγγραφο. Σε άτομα ηλικίας 18-21 ετών θα επιτρέπεται ωστόσο η πώληση μόνο προϊόντων με περιεκτικότητα έως 10%. Το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει επίσης τη διοργάνωση ακόμη και υποχρεωτικών μαθημάτων πρόληψης για τους εφήβους κάτω των 18 ετών.
    Ειδική ρύθμιση θα γίνει και για τα σημεία πώλησης των προϊόντων κάνναβης. Θα τεθούν ελάχιστες αποστάσεις από σχολεία και εγκαταστάσεις για παιδιά και εφήβους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η πώληση να γίνεται και από φαρμακεία, με στόχο να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια σε απομακρυσμένες περιοχές. Το εμπόριο κάνναβης χωρίς ειδική άδεια παραμένει παράνομο, όπως και η διαφήμιση προϊόντων κάνναβης. Η φορολόγηση θα γίνει πιθανότατα με τον ανώτατο δυνατό συντελεστή και η ζήτηση θα πρέπει να καλυφθεί αποκλειστικά με την εγχώρια παραγωγή, καθώς απαγορεύεται η εισαγωγή.
    Η σχετική νομοθεσία αναμένεται να είναι έτοιμη προς ψήφιση έως το τέλος του έτους, αν και ήδη τα περισσότερα κρατίδια δεν ασκούν διώξεις για κατοχή μικροποσότητας, αλλά η κάνναβη κατάσχεται. Η ιατρική χρήση κάνναβης εισήχθη στη Γερμανία το 2017.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ» ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ.
    https://directus.gr/apokleistiko-i-agkyra-alonei-episima-ta-choria-tis-xanthis-fytepsan-nees-enoseis-sti-periochi-idrythike-i-platforma-enoseon-tourkikon-meionotiton-eparchias-xanthi/


    Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
    ”Ακρωτηριασμό” και αποσταθεροποίηση επιδιώκουν τα ”όργανα” της Άγκυρας στη Θράκη! Εκτός ελέγχου η Τουρκία, η οποία μέσω των ανθρώπων της στη Θράκη, θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στη περιοχή!
    Πρέπει η Αθήνα άμεσα να αναλάβει δράση, καθώς οι σχεδιασμοί της Τουρκίας στη περιοχή είναι ξεκάθαροι.
    Αναλυτικά τι αναφέρουν:
    ”Ιδρύεται η «Πλατφόρμα Ενώσεων ”Τουρκικών” Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης».
    Στη σύσκεψη που έγινε στην ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης, αποφασίστηκε η ίδρυση της «Πλατφόρμας ”Τουρκικών” Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης», η οποία θα περιλαμβάνει μειονοτικές ενώσεις που θα λειτουργούν σε χωριά όλης της επαρχίας.
    Σύλλογοι ”τουρκικής” μειονότητας στην Ξάνθη συγκεντρώθηκαν στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Ο Ψευδο Μουφτής Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα παρευρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, εκτός από τους «αδελφούς συλλόγους» που λειτουργούν σε χωριά της Ξάνθης.
    Ο Ozan Ahmetoğlu, Πρόεδρος της ”Τουρκικής” Ένωσης Ξάνθης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με «αδελφικούς συλλόγους» και ευχαρίστησε όλους τους διευθυντές που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.
    Τα στελέχη του Συλλόγου στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σε φιλικό κλίμα και να μιλήσουν για τα μελλοντικά κοινά τους έργα και τους τομείς δραστηριότητας. Στη σύσκεψη που έγινε στην ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης, αποφασίστηκε η ίδρυση της «Πλατφόρμας Τουρκικών Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης», η οποία θα περιλαμβάνει μειονοτικές ενώσεις που θα λειτουργούν σε χωριά όλης της επαρχίας.
    Αποφασίστηκε επίσης η σύσκεψη κάθε τρεις μήνες με τη συμμετοχή των προέδρων και των υπευθύνων αυτών των συλλόγων και η συγκρότηση ομάδας επικοινωνίας. Αποφασίστηκε να παραστεί στη σύσκεψη των μειονοτικών συλλόγων στην Ξάνθη, αλλά και του Μουφτή Ξάνθης. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις της πλατφόρμας συμφώνησαν επίσης να κάνουν τις απαραίτητες διαβουλεύσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με τις δραστηριότητες και τις μελέτες που θα οργανώσουν από κοινού.
    Οι σύλλογοι που περιλαμβάνονται στην «Πλατφόρμα Συλλόγων ”Τουρκικών” Μειονοτήτων Επαρχίας Ξάνθης» είναι οι εξής:
    ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης
    Σύλλογος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Şahin
    Σύλλογος Νεολαίας Λινών
    Σύλλογος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νέων Demircik
    Σύλλογος Νέων Mustafaçova
    Αθλητική, Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Ένωση Yassiören
    Σύλλογος Νέων Koyunköy
    Σύλλογος Νέων Gökçeler
    Dinkler Honeysuckle Association
    Ένωση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Kırköy
    Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αλληλεγγύης και Αδελφότητας Ova
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Λαγός: Εις μνήμην Κεμάλ Φαρζλή
    https://elasyn.com/2022/10/18/kemal-farzli-eis-mnhmhn/
    Ο Γιάννης Λαγός αποχαιρετά έναν σπουδαίο Έλληνα, τον Κεμάλ Φαρζλή:
    “Πέθανε και κηδεύεται σήμερα ένας λεβέντης Έλληνας Πομάκος , ο Κεμαλ Φαρζλή. Όταν το 2016 ανεβήκαμε στα Πομακοχώρια για να κάνουμε κάτι το οποίο ποτέ δεν είχε γίνει ως τότε, μια εθνικιστική συγκέντρωση στο Πομακοχώρι Γλαύκη, ήμουν αυτήκοος μάρτυρας όταν του τηλεφώνησε ο τότε ψευδομουφτης Αχμέτ Μέτε και του είπε : “Τι είναι αυτά που κάνεις; Τον Λαγό έχεις φέρει εκεί; Διώξτον γιατί θα έχεις συνέπειες”. Η απάντηση του λεβέντη Κεμάλ ήταν: “Εδώ είναι η Ελλάδα και το σπίτι μου και κάνω αυτό που θέλω εγώ”. Ό,τι και να πούμε για την παρουσία του Κεμάλ είναι λίγο. Οι συναγωνιστές μου στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης με τους οποίους ζήσαμε όλες αυτές τις στιγμές γνωρίζουν ότι αυτό το κενό δεν καλύπτεται. Αδερφέ Κεμάλ, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου. Συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς σου, μακάρι η Θράκη μας να είχε και άλλους τέτοιους λεβέντες”.
    https://youtu.be/61O7ecJCtKc
    Ζ.Π.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κατάλογος αστεριών του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου Ιππάρχου,
    διαβάσθηκε σε παλίμψηστο της ελληνορθόδοξης ΙΜ Αγ. Αικατερίνης Σινά

    Του Γιώργου Λεκάκη
    Νέα στοιχεία για τον χαμένο κατάλογο αστεριών του αρχαίου Έλληνα αστρονόμου Ιππάρχου (*), του Ροδίου (190 – 120 π.Χ.) ήρθαν στο φως, χάρις στην πολυφασματική απεικόνιση ενός χειρογράφου παλίμψηστου και την επακόλουθη αποκρυπτογράφηση και ερμηνεία.
    Αυτά τα νέα στοιχεία είναι τα πιο έγκυρα - μέχρι σήμερα - και επιτρέπουν σημαντική πρόοδο στην ανακατασκευή του καταλόγου των αστεριών του Ιππάρχου.
    Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνεται ότι ο Κατάλογος Αστέρων αρχικώς συντάχθηκε σε ισημερινές συντεταγμένες. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι ο κατάλογος αστεριών του Πτολεμαίου δεν βασίστηκε αποκλειστικά σε δεδομένα από τον Κατάλογο του Ιππάρχου.
    Τέλος, τα διαθέσιμα αριθμητικά στοιχεία είναι συνεπή με μια ακρίβεια εντός 1° από τις πραγματικές αστρικές συντεταγμένες, γεγονός που θα έκανε τον Κατάλογο του Ιππάρχου σημαντικά πιο ακριβή από αυτόν του διαδόχου του Κλαύδιου Πτολεμαίου.
    To χειρόγραφο παλίμψηστο ευρέθη στην ελληνορθόδοξη ΙΜ Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Ο αρχαίος Έλλην αστρονόμος Ιππάρχου, έκανε την πρώτη στον κόσμο προσπάθεια πλήρους χαρτογράφησης του νυκτερινού ουρανού, γι’ αυτό και θεωρείται ο πατέρας της Αστρονομίας και της τριγωνομετρίας...
    ΠΗΓΗ: V. Gysembergh et.al. «New evidence for Hipparchus’ Star Catalogue revealed by multispectral imaging», https://doi.org/10.1177/00218286221128289 , Journal for the History of Astronomy, vol. 53, Issue 4, https://orcid.org/0000-0003-1633-9212,


    (*) Χαμένα έργα του Ιππάρχου (μάλλον στον εμπρησμό της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας) - αλφαβητική σειρά:
    «Εις τους Αρίστους»,
    «Παραλλακτικά - βιβλία δύο»
    «Περί αστερισμών»
    «Περί εκλείψεων Ηλίου κατά τα επτά κλίματα».
    «Περί εμβολίμων μηνών τε και ημερών».
    «Περί μεγεθών και αποστημάτων Ηλίου και Σελήνης».
    «Περί μηνιαίου χρόνου».
    «Περί της κατά πλάτος μηνιαίας της Σελήνης κινήσεως».
    «Περί της πραγματείας των εν κύκλω ευθειών» (Βιβλία 12).
    «Περί της των απλανών συντάξεως».
    «Περί της των συναναστολών πραγματείας».
    «Περί της των δώδεκα ζωδίων αναφοράς».
    «Περί της μεταπτώσεως των τροπικών και εαρινών ισημεριών».
    «Περί του ενιαυσίου μεγέθους».
    «Περί των δια βάρους κάτω φερομένων».
    «Περί των Αράτου και Ευδόξου φαινομένων - βιβλία τρία» (διεσώθη μέρος του).
    «Προς τον Ερατοσθένη και τα εν τη γεωγραφία αυτού λεχθέντα» (κριτική)
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερίνη: 11χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της από Ιρακινό.
    Κατερίνη: Σύμφωνα με καταγγελία 11χρονης, Ιρακινός την οδήγησε σε διαμέρισμα και την βίασε
    Σοκάρει νέα καταγγελία για βιασμό μίας ανήλικης μαθήτριας 11,5 ετών στην Κατερίνη. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του παιδιού, το περιστατικό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα το βράδυ στις 9 Αυγούστου.
    Όπως γράφει το thestival, h 11χρονη έπαιζε με μία φίλη της στην πλατεία Μακεδονίας, στο κέντρο της Κατερίνης.
    Ένας 30χρονος Ιρακινός προσέγγισε τα δύο παιδιά και πείθει το ένα από το δύο να τον ακολουθήσει. Η μικρή πείστηκε από τα λόγια του φερόμενου ως δράστη και πήγε μαζί του. Μάλιστα, ο 30χρονος την οδήγησε σε ένα διαμέρισμα σε κοντινή απόσταση από την πλατεία όπου και την βίασε.
    Η φίλη της όταν πέρασε αρκετή ώρα πήγε στη μητέρα της που ήταν μαζί τους στην πλατεία και στη συνέχεια ενημερώθηκε η μητέρα της ανήλικης και οι Αρχές.
    Ακολούθησε κινητοποίηση και εντοπίστηκε η 11χρονη μαζί με τον 30χρονο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Ο αλλοδαπός συνελήφθη.
    Παρουσία παιδοψυχολόγου η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς τα όσα έγιναν και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο 30χρονος «με πείραξε». Ακολουθεί ιατροδικαστική εξέταση και επιβεβαιώνεται ότι το παιδί έχει βιαστεί.
    Κάποιες ημέρες αργότερα η 11χρονη χρειάζεται να νοσηλευτεί στη παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου για 10 ημέρες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ.
    https://www.defence-point.gr/news/pyriniki-toyrkia-o-chronos-metra-antistrofa-i-osmosi-politikon-kai-stratiotikon-programmaton-vid
    Σε ανάλυση που είχε δημοσιεύσει το DP στις 14 Απριλίου 2021 το πρόβλημα του τουρκικού βαλλιστικού προγράμματος είχε τεθεί στη σωστή του βάση. Διότι πολλές απόψεις διατυπώθηκαν και πολλές αναλύσεις ακούστηκαν, το πραγματικό πρόβλημα ασφαλείας που αντιπροσωπεύει όμως δεν είναι ολοκληρωμένο εάν δεν συνδυαστεί με το αντίστοιχο πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας και τη δεδομένη επιθυμία της να αποκτήσει και πυρηνικό οπλοστάσιο.
    Διότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι το μέσο διά του οποίου θα αποκτήσει νόημα το μελλοντικό πυρηνικό της οπλοστάσιο. Αυτό δεν έκανε εξάλλου το Ιράν και σήμερα διαθέτει βαλλιστικό οπλοστάσιο με πυραύλους, το βεληνεκές των οποίων ανέρχεται στα 2.500 χιλιόμετρα;
    Αναφερόταν τότε: «Εφόσον τα αναφερόμενα βεληνεκή των περίπου 1000 χλμ., είναι ακριβή (υπάρχει το δυσάρεστο ενδεχόμενα να είναι επίτηδες υποτιμημένα!) τότε το σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας είναι εντός βεληνεκούς, με τους εκτοξευτές να βρίσκονται περίπου στο ύψος του Αφιόν Καραχισάρ. Η εύρεση αυτών των εκτοξευτών θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, όπως έδειξε και η αντίστοιχη προσπάθεια των Αμερικανών στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου να βρουν και να καταστρέψουν τους ιρακινούς Scud».
    Και συμπληρωνόταν: «Γενικά λοιπόν η Τουρκία διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό τακτικών βαλλιστικών πυραύλων (Tactical Ballistic Missile) και έναν σχετικά ικανό αριθμό βαλλιστικών πυραύλων θεάτρου επιχειρήσεων (Theater Ballistic Missile – TBM), και ειδικότερα του τύπου των Short Range Ballistic Missile – SRBM.
    »Γίνεται λοιπόν φανερό ότι η ανάπτυξη πυραύλων με μεγαλύτερο βεληνεκές (άνω των 1000 χλμ., οπότε πλέον μιλάμε για Medium Range Ballistic Missiles – MRBMs ή ακόμα και παραπάνω) δεν στοχεύει στη Ελλάδα, η οποία όπως είδαμε «καλύπτεται» ήδη από τα υπάρχοντα συστήματα (τα υπό ανάπτυξη αντίστοιχα με βεληνεκές 1000+ χλμ., απλά θα δώσουν τη δυνατότητα στην Τουρκία να τα χρησιμοποιήσει από θέσεις βαθιά στην Ανατολία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ικανότητά μας να τα βρούμε και να τα καταστρέψουμε)».
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει μία ανεξήγητη ολιγωρία στην αναβάθμιση του ελληνικού πυραυλικού Πυροβολικού από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία. Του πυροβολικού δηλαδή με βεληνεκές πέραν των 150 χιλιομέτρων.
    Μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει γνώση όσων γίνονται στην Τουρκία στον τομέα της αυτόνομης -αν και με κινεζική τεχνολογία στα αρχικά τουλάχιστον στάδια- ανάπτυξης πυραυλικής τεχνολογίας, η Ελλάδα αρνήθηκε, χωρίς καμία λογική εξήγηση, ακόμη και την εγκατάσταση εκτοξευτών SYLVER A70 στις νέες φρεγάτες Belharra FDI HN που θα ναυπηγηθούν στη Γαλλία! Αρνήθηκε δηλαδή επί της ουσίας, οποιαδήποτε μελλοντική προοπτική αξιοποίησης του SCALP Naval. Αυτό δεν δείχνει συνειδητοποίηση της πραγματικής διάστασης της απειλής που αντιπροσωπεύει και του τρόπου αντιμετώπισης του βαλλιστικού οπλοστασίου της Τουρκίας.
    Η Ελλάδα προτίμησε να αδιαφορήσει απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Επέλεξε συνειδητά να τις αγνοήσει και να επιστρέψει μετά από αποχή 15 τουλάχιστον ετών, στις πάγιες εξοπλιστικές της πρακτικές. Από την άλλη πλευρά αυτές τις επιλογές υποστήριξαν έμμεσα ή άμεσα ακόμη και μέσα ενημέρωσης επικεντρωμένοι στα αμυντικά ζητήματα, ακόμη και ακαδημαϊκοί που επιχείρησαν κατ’ επανάληψη να μειώσουν την αξία και την αποτρεπτική ισχύ όπλων όπως το SCALP -EG ή ακόμα και τη ναυτική έκδοση, το SCALP Naval. Διότι δεν πέρασε πολύς καιρός που οι Τούρκοι μας υπενθύμισαν ποια είναι η πραγματική σημασία αυτών των συστημάτων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν π.χ. εκτοξευτούν 100 βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον της Ελλάδας, με στόχο κρίσιμες υποδομές. Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει άρτιο σύστημα αντιβαλλιστικής άμυνας και εξουδετερώνει το 90% της απειλής. Συνειδητοποιούμε άραγε ότι οι 10 που θα περάσουν μπορούν να προκαλέσουν τρομακτική οικονομική ή/και στρατιωτική ζημιά στη χώρα, στοχεύοντας στην έναρξη του πολέμου την εξουδετέρωση στοιχείων της ελληνικής άμυνας για τα οποία σήμερα κομπάζουμε; Άρα στόχος είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΟΥΝ ΠΟΤΕ.

    Για να εξουδετερώσεις τη συγκεκριμένη απειλή δεν αρκούν οι αμυντικές δυνατότητες. Δεν μπορείς να αποτρέψεις τη χρήση βαλλιστικών από τον αντίπαλο μόνο με αμυντικά συστήματα. Απαιτούνται αξιόπιστες (αντ)επιθετικές δυνατότητες, ώστε στον υπολογισμό κόστους-οφέλους του αντιπάλου να βαρύνει η δυνητική ζημιά στις δικές του κρίσιμες υποδομές.
    Ζ.Π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει γνώση όσων συντελούνται στην Τουρκία στο τομέα της ανάπτυξης και παραγωγής πυραύλων οριζόντιας πλεύσης (οικογένεια SOM), των κατευθυνόμενων βομβών και πυραύλων, των περιφερόμενων πυρομαχικών και των UAV, η Ελλάδα επιμένει να μην αναθέτει προγράμματα ανάπτυξης χαμηλού ρίσκου και κόστους, UAV, Drones και περιφερόμενων πυρομαχικών, σε ελληνικές εταιρείες.
    Με λίγα λόγια, ενώ και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα γνωρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται απέναντι εδώ και πολλά χρόνια, περί άλλων τυρβάζουν, εθισμένοι άπαντες στον ρόλο του πελάτη… και μάλιστα με νοοτροπία εμιράτων και σεϊχάτων του Κόλπου μιας άλλης εποχής. Διότι σήμερα για να πουλήσεις σε αυτές τις χώρες πρέπει να γονατίσεις μπροστά στην τοπική αμυντική βιομηχανία…
    Άρα, η Ελλάδα δεν έχει αναπτύξει δυνατότητα να απειλήσει με συντριπτικά ανταποδοτικά πλήγματα την Τουρκία, στο πλαίσιο μιας μεταφοράς της λογικής Αμοιβαίως Εξασφαλισμένης Καταστροφής (MAD: Mutual Assured Destruction) που ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης περί πυρηνικής αποτροπής κατά τον Ψυχρό Πόλεμο…
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο ισχυρή Πολεμική Αεροπορία κι αν αποκτήσει η Ελλάδα, δεν θα μπορέσει να την αξιοποιήσει επιθετικά εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων και παραγωγικών υποδομών, πολλώ δε μάλλον όταν δεν φροντίζει να αποκτήσει κατά προτεραιότητα, από ατρακτίδια στοχοποίησης για την καθοδήγηση βομβών λέιζερ (LGB), μέχρι όπλα μακρού πλήγματος, υψηλής ακρίβειας.

    Όση άμυνα και να «παίξει» με τους Meteor και τους AIM-120C των Rafale και F-16 αντίστοιχα, δεν θα κατορθώσει να σταματήσει όλες τις τουρκικές επιθέσεις. Μπορούν οι Τούρκοι να επιτεθούν με «καταιγίδα» βαλλιστικών πυραύλων κατά μιας ελληνικής Μοίρας π.χ. F-35 στο έδαφος, οπουδήποτε στην Ελλάδα, στην αρχή μιας επίθεσης;

    Το ίδιο ισχύει και για το Πολεμικό Ναυτικό. Ακόμα και αν εξαντλήσει το απόθεμα των πυραύλων ASTER 30 που θα αποκτήσει, εκτοξεύοντάς τους εναντίον των εκατοντάδων τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων (αν δεν εξαπολυθούν εναντίον τουρκικού σμήνους UAV που θα απειλούν τα κορυφαία μας πλοία, ενώ παράλληλα υποτιμούμε αδικαιολόγητα τη σημασία του ηλεκτρονικού πολέμου…), σημαντικός αριθμός θα περάσει, πλήττοντας στόχους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

    Αν δεν έχει στη διάθεσή του όπλα όπως το SCALP Naval και άλλα πυραυλικά συστήματα, δεν μπορεί να ορθώσει απέναντι στην Τουρκία ένα ολοκληρωμένο σύστημα – τείχος αποτροπής. Να γνωρίζει δηλαδή η Τουρκία με βεβαιότητα εξαρχής, ότι σε περίπτωση που κινηθεί, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πράξει το ίδιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο συνδυασμός των βαλλιστικών με το τουρκικό πυρηνικό πρόγραμμα πρέπει να μας ανησυχεί…
    https://i-epikaira.blogspot.com/2022/10/blog-post_994.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΗΜΑ: «Μητσοτάκης και Τσίπρας συνωμοτούν κατά Κασιδιάρη».
    Ηλίας Κασιδιάρης
    Διαβάζουμε στην ενημερωμένη στήλη «Βηματοδότης» στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ότι σύμφωνα με πρωτοκλασάτο βουλευτή της ΝΔ: «Αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση που θα προκύψει προγραμματίζει να αυξήσει το πλαφόν για την εισδοχή στη βουλή από 3% σε 5%. Και γιατί να το κάνει αυτό; Ρώτησε κάποιος. Επειδή με αυτόν τον τρόπο μένει για πάντα εκτός βουλής ο Κασιδιάρης. Ο Τσίπρας συμφωνεί; Ήταν η δεύτερη ερώτηση. Και ο ενημερωμένος βουλευτής είπε πως μάλλον δεν έχει αντίρρηση».
    Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την παραπάνω διαρροή είναι πολύ σημαντικά και είναι τα εξής:
    Πρώτον: Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ προκαλεί πανικό σε ολόκληρο το διεφθαρμένο Σύστημα από ΝΔ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάζει τους δύο εθνικούς ολετήρες, Μητσοτάκη και Τσίπρα, να καταφεύγουν σε παρά φύση συμμαχίες για να μας σταματήσουν.
    Δεύτερον: Τα υπόγεια σχέδιά τους στοχεύουν στις εκλογές της επόμενης τετραετίας, αφού στις προσεχείς εκλογές είναι αδύνατον να σταματήσουν την ανοδική πορεία του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Τρίτον: Οι παράνομες φυλακίσεις, οι αντισυνταγματικοί νόμοι και οι μυστικές συνεννοήσεις των διεφθαρμένων κομμάτων δεν πρόκειται επ’ ουδενί να περιορίσουν την κυριαρχία των Εθνικών Ιδεών στην Πατρίδα μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...