ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Απριλίου 2023

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ: «Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΜIΣΘΟ 20.000 ΕΥΡΩ». ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ; Στην Ιταλία έχουνε την μαφία και στην Ελλάδα την κυβέρνηση. Σε άλλες χώρες θα είχαν ήδη καεί πόλεις από τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις.

 



ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΙΣ, ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΔΟΥΛΩΤΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ».

 

 

ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΛΤΙΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝΧΕΝΤΡΙΝ

 

 

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ γιατί: συνομίλησε ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ (!) με δικαστές και για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. Με τέτοιες κατηγορίες οι έλληνες πολιτικοί της μπανανίας και οι συνομιλητές τους δικαστές και εισαγγελείς – π.χ. Ντογιάκος, Κλάπα, Λεπενιώτη, Τζανερίκος - θα έπρεπε να βρίσκονται όλοι στην φυλακή. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΣΑΡΚΟΖΙ.






Λειτουργούν ως μαφία. Μία ακόμα απόδειξη. Ο Χρήστος Τζανερίκος επιβεβαίωσε την αποκάλυψη για τη συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, σημειώνοντας σε συνέντευξή του, ότι κυβερνητικοί παράγοντες του ζήτησαν να βοηθήσει στον αποκλεισμό του κόμματος, με αντάλλαγμα πιθανή αξιοποίησή του με θέση σε Αρχές.


«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Παράλληλα σημείωσε ότι η παραίτησή του δεν ήταν επακόλουθο πιέσεων μετά τη δήλωσή του. «Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι΄ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄αυτό».

«Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις», συμπλήρωσε.

Όσοι δικαστές ψηφίσουν υπέρ της απαγόρευσης Κασιδιάρη θα χαρακτηριστούν διαπλεκόμενοι συν τις όποιες νομικές ενέργειες που θα κάνει ο Κανελλόπουλος στο ΕΔΑΔ.

Το βρωμερό μαφιόζικο πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί το κράτος σαν λάφυρο και διαχρονικά λειτουργεί σαν συμμορία ενάντια στην πραγματική έννοια της δικαιοσύνης και το έθνος των Ελλήνων

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

46 σχόλια:

  1. «Παράνομες» οι εκλογές μετά τα όσα κατήγγειλε ο Χ.Τζανερίκος για απόπειρα εξαγοράς του; Eισαγγελέας υπάρχει ή μόνο Ντογιάκοι.
    Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χ.Τζανερίκου, ότι δηλαδή τον πλησίασαν «κυβερνητικοί παράγοντες» και του ζήτησαν «να βοηθήσει στον αποκλεισμό του “κόμματος Κασιδιάρη” από τις εκλογές με αντάλλαγμα ίσως μία θέση στις Αρχές», τίθεται σοβαρό ζήτημα κατά πόσο οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου θα είναι «νόμιμες».
    Το κόμμα «Έλληνες» θα μπορεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ακόμα και να εμποδίσει την διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών, πάντως σίγουρα να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, εάν τελικά τους απαγορευτεί να συμμετάσχουν σε αυτές.
    Γιατί άλλο είναι οι εκλογές με επτά πιθανά κόμματα για την Βουλή και άλλο με έξι. Είναι απλά μαθηματικά.
    Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το κόμμα «Έλληνες» αποσπά ψηφοφόρους από τη… ΝΔ και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Θα παρέμβει εισαγγελέας; Έχει γίνει καταγγελία για κάτι τόσο σοβαρό. Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση των δικαστικών αρχών.
    Σε ό,τι αφορά των Ευρωπαϊκό δικαστήριο προχθές ο πρώην υπουργός και συνταγματολόγος Ε.Βενιζέλος, είχε πει ότι:
    «Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν πάσχει από αντισυνταγματικότητα, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι το ζήτημα δεν είναι η συνταγματικότητα ή η μη συνταγματικότητα, αλλά γενικότερα η ασφάλεια των επιλογών που κάνουμε, των νομοθετικών ρυθμίσεων.
    Οι ρυθμίσεις δεν ελέγχονται μόνο ως προς τη συνταγματικότητα τους, αλλά ενδεχομένως και ως προς την πιθανή αντίθεσή τους με την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου.
    Θα αντέξει τη βάσανο του ευρωπαϊκού δικαστηρίου των ανθρώπων, αλλά ορισμένα επιχειρήματα τα οποία διατυπώνονται δημοσιά και ορισμένα γεγονότα τα οποία καταγράφονται αυτήν την στιγμή στον δημόσιο βίο, θα χρησιμοποιηθούν από τον κύριο Κανελλόπουλο ή οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο, προκειμένου μετά τις εκλογές, να γίνει η προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών στο ανώτατο ειδικό δικαστήριού, το εκλογοδικείο, και να γίνει και μεταξύ πρώτων και ενδεχομένως και δευτέρων εκλογών και ευρωπαϊκή προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων των ανθρώπων.»
    Τώρα όμως δεν μιλάμε για κρίση των δικαστών και για ερμηνείες. Έχουμε μία ξεκάθαρη καταγγελία από πρώην ανώτατο δικαστικό ότι του ζητήθηκε να αποκλείσει ένα κόμμα από την εκλογική διαδικασία, με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ μία θέση στις Ανεξάρτητες Αρχές!
    Πλέον υπάρχει μαρτυρία για άμεση παρέμβαση που θα έχει συνέπειες στο αποτέλεσμα των εκλογών.
    Τώρα μία προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να σταθεί μια χαρά.
    Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος αποκάλυψε σήμερα ότι κυβερνητικοί παράγοντες του ζήτησαν «να αποκλείσει από τις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, με αντάλλαγμα πιθανή αξιοποίησή του με θέση σε Αρχές»!
    «Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ… ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.
      Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».
      Σε ότι αφορά τον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, ο Χ.Τζανερίκος δεν είπε το όνομά του. Σημειώνουμε όμως ότι λίγες ημέρες πριν την παραίτησή του, ο Χ.Τζανερίκος συναντήθηκε με τον υπουργό επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη.
      Αυτό το παραδέχτηκε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου.
      Όπως παραδέχτηκε ο Γ.Οικονόμου «Eκείνο που συμβαίνει είναι ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, με δεδομένο ότι υπάρχουν και δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου, η κυβέρνηση είχε μια προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
      Αυτό όμως δεν συνιστά σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση, αντίθετα θα έλεγα ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο».
      Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Documento την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χρήστος Τζανερίκος εθεάθησαν επί της Ηρώδου Αττικού.
      Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να ομολογήσει επί της ουσίας ότι η συνάντηση έλαβε χώρα, παρότι στην απάντησή του υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης σε καμία φάση αυτής της περιόδου, είναι έξω από το αξιακό μας πλαίσιο, έξω από τη λογική μας, έξω από τη βασική μας και θεμελιώδη αρχή περί διάκρισης των εξουσιών».
      Μετά την πρώτη απάντηση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών δημοσιογράφοι του Documento ρώτησαν εάν μία τέτοια συνάντηση θεωρείται «θεσμική».
      «Σας είπα ότι η κυβέρνηση θεσμικά ενημέρωσε, υπήρχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, και το συγκεκριμένο πλαίσιο της νομοθετικής μας πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι το πλαίσιο αυτό είχε και μια σειρά από δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου» επέμεινε ο Γ. Οικονόμου, καταλήγοντας και στο… συμπέρασμα πως «οπότε ήταν θεσμικά επιβεβλημένο να υπάρχει μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό ήταν και καμία απολύτως παρέμβαση».
      Υπήρξε και νέα ερώτηση εάν υπήρξε κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση, καθώς και με ποια ιδιότητα συναντήθηκε ο Γ. Γεραπετρίτης με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, που λίγες ημέρες αργότερα οδηγήθηκε σε παραίτηση.
      «Αυτό που σας είπα είναι ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου ότι υπήρχαν και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου» παρέμεινε αμετακίνητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας απαντήσεις που αφενός επιβεβαιώνουν την ίδια την παρέμβαση, και καταφέρνοντας περισσότερο εκτεθεί.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Αν δεν επέμβει εισαγγελέας, τώρα, που υπάρχει απόπειρα χρηματισμού και επηρεασμού δικαστού από την κυβέρνηση, τότε πότε θα παρέμβει;
    Ένας ανώτατος δικαστής κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να τον χρηματίσει ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γεωργίου...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ; ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΡΙΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ;
    Γιατί δεν έχει επέμβει ακόμα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις του τ.Προέδρου του Α1 τμήματος του Α.Π.;
    Ο Κ.Μητσοτάκης καταδεικνύεται ως το άλλο πρόσωπο από τον τέως Αρεοπαγίτη οτι επενέβη για να βγάλει εκτός το «κόμμα Κασιδιάρη».
    Την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα ζητά όχι μόνο ο νομικός κόσμος αλλά και οι πολίτες μετά τις δηλώσεις του τ.Προέδρου του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζενερρίκου για τις πιέσεις σε σημείο παρέμβασης για να βγει “εκτός το “κόμμα Κασιδιάρη”.
    Με βάση τα λεγόμενα του ιδίου (και τα όσα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε να δειχτεί) ή συκοφαντεί ή το δίδυμο Κ.Μητσοτάκη -Γ.Γεραπετρίτη έχει διαπράξει κακουργήματα και αυτό είναι κάτι που οι πολίτες στην τελική ευθεία για τις κάλπες πρέπει να γνωρίζουν.
    Μετά την παρέμβαση του Ε.Βενιζέλου, του Ξ. Κοντιάδη, τα όσα δήλωσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα όσα ο ίδιος ο Χ.Τζενερρίκος είπαν άνετα μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι απλώς μια αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά ενέχει κακουργηματικές πράξεις που πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
    Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να εξακριβωθεί ότι αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ.Τζανερρίκου ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο (που φωτογραφίστηκε ως ο ίδιος ο πρωθυπουργός) προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, τότε πρόκειται όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις που σημαίνει ότι πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όπως δήλωσε ο Ξ.Κοντιάδης βάσει του άρθ. 167A και 237 Ποινικού Κώδικα).
    Αλλιώς πρέπει να κληθεί με την υπόνοια για συκοφαντική δυσφήμιση ο ίδιος ο κ. Τζανερρίκος, που θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να μάθει το όνομα του κυβερνητικού παράγοντα.
    «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει.
    Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; », αναφέρεται μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Φυσικά μετά από όλα αυτά γεννάται το ερώτημα, αν ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έχει ποινικές ευθύνες και γιατί δεν έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη.

    Τώρα όμως δεν μιλάμε για κρίση των δικαστών και για ερμηνείες. Έχουμε μία ξεκάθαρη καταγγελία από πρώην ανώτατο δικαστικό ότι του ζητήθηκε να αποκλείσει ένα κόμμα από την εκλογική διαδικασία, με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ μία θέση στις Ανεξάρτητες Αρχές!
    «Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.
    Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήλωση Βελόπουλου για τις καταγγελίες του τ. αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Χρηστού Τζανερικου


    “Η αποκάλυψη του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Χρήστου Τζανερίκου για την απόπειρα «εξαγοράς» με αντάλλαγμα υψηλά αμειβόμενη θέση σε «ανεξάρτητη αρχή» επιβεβαιώνει τις διαχρονικές καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης για το «παρακράτος συνδιαλλαγής» με φόντο τις ανεξάρτητες αρχές.

    Οι καταγγελίες Τζανερίκου αποδεικνύουν ότι οι δήθεν «ανεξάρτητες αρχές» λειτουργούν ως κέντρα τακτοποίησης κυβερνητικών «golden boys» με ιλιγγιώδεις μισθούς που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον Ελληνικό λαό. Στον αντίποδα, οι «διορισμένοι» συγκαλύπτουν και προωθούν της κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

    Αυτό ακριβώς είναι το παρακράτος που εμείς και καταγγείλαμε και θα το καταργήσουμε μόλις λάβουμε την λαϊκή εντολή.”
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣ: «ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙ Ο “ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ”, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΕΓΩ». Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ.
    ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.
    Μετά τις δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Οικονόμου, που προσπάθησε να διαψεύσει όσα δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος στο iEidiseis, ότι, Ανώτατος Κυβερνητικός παράγοντας, πιo ψηλά και από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προσπάθησε να τον επηρεάσει για να αποκλειστεί το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ του Ηλία Κασιδιάρη, ο Ανώτατος Δικαστής προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες, για όσα έγιναν.
    Ο Αντιπρόεδρος ΑΠ, ο οποίος παραιτήθηκε προχτές Δευτέρα, καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση, ήταν κατηγορηματικός και αποφασισμένος να προχωρήσει, λέγοντας ξεκάθαρα:
    «Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»
    Με νέα δήλωση του στο iEdiseis ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος μιλάει με στοιχεία και λεπτομέρειες, για όσα έγιναν μέχρι να φτάσει στην παραίτηση του, την περασμένη Δευτέρα.
    Απαντώντας στις ερωτήσεις μας είπε:
    «H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα. Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο. Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Έτσι μου πρότεινε να πάω στο γραφείο του και δέχτηκα, για να δω μήπως είναι θεσμικό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας. Πήγα λοιπόν και εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν έχω να προτείνω κάτι. Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι μεσολάβησε από τη συνάντηση μας με τον κ. Γεραπατρίτη μέχρι τις 6 Απριλίου, που κατατέθηκε η τροπολογία Βορίδη στη Βουλή;»
    Και συνεχίζει ο κ. Τζανερίκος:
    «Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει και με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη, πως και δεν μου ανέφερε τίποτα, για την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 6 Απριλίου; Δεν θα έπρεπε να έχει ζητήσει τη γνώμη μου, αφού τον ενδιέφερε η γνώμη μου; Θα μπορούσε να μου έχει πει «αυτό θα κάνουμε». Γιατί λοιπόν δεν ενημερώθηκα, αφού μου δόθηκε η πρωτοβουλία να πω τις απόψεις μου; Και γιατί δεν με ενημέρωσαν μετά και γιατί, αφού το αποφάσισαν δεν με ενημέρωσαν, αφού ήθελαν τη γνώμη μου;
    EΡΩΤΗΣΗ: H «επαφή» με τον Ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα πότε έγινε;
    Tζανερίκος: Το περασμένο Σάββατο, στις 8 Απριλίου. Εγώ δεν είχα καμία πρωτοβουλία, ούτε για τη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη, ούτε για τη δεύτερη “επαφή” με τον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα. Δεν είχα λόγο. Ας πουν λοιπόν αυτοί, γιατί συναντηθήκαμε? Γιατί είχαν αυτές τις πρωτοβουλίες; Για να κουβεντιάσουμε για τον καιρό, ή για τα γενικότερα θέματα της Δικαιοσύνης, που σοβούν εδώ και 50 χρόνια; Ας μας πουν εκείνοι που είχαν τις πρωτοβουλίες… Εκτός και εάν τις αρνούνται…
    EΡΩΤΗΣΗ: Tι έγινε στην επαφή σας αυτή;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tζανερίκος: Μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές.
      Και συμπλήρωσε o ο Ανώτατος Δικαστής:
      «Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιόν Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω πω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»
      Και κατέληξε ο κ. Τζανερίκος: «Γιατί πρέπει να προστατεύσω τον εαυτό μου και το κύρος της Δικαιοσύνης. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Γιατί εγώ δεν τα ξέρω όλα, ούτε μου τα είπανε».
      iEidiseis/Μαίρη Μπενέα
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΑΝ ΜΩΡΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΞΕΠΑΡΘΕΝΕΣ - ΠΟΥΤΑΝΕΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ για Τζανερρίκο: «Γιατί προσήλθε σε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες;»
    Αιχμές σε βάρος του Χρήστου Τζανερρίκου, αφήνει το ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του τ.Προέδρου του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, για τις πιέσεις σε σημείο παρέμβασης για να βγει “εκτός το «κόμμα Κασιδιάρη».
    «Οι σημερινές αποκαλύψεις του υπό παραίτηση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και για το δέλεαρ που του προσφέρθηκε, εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η Κυβέρνηση στο πεδίο της Δικαιοσύνης.
    Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να τα απαντήσει πρώτος απ’ όλους ο Υπουργός Δικαιοσύνης και να μην ερημοδικήσει για πολλοστή φορά» αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη και σημειώνει:
    «Τίθεται βέβαια και ένα ερώτημα: Ο κ. Αντιπρόεδρος γιατί προσήλθε σε συναντήσεις και έστερξε σε συνομιλίες επί του θέματος, που θα έκρινε σε λίγες ημέρες; Διότι οι πρώτοι φύλακες της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι οι λειτουργοί της, ιδίως αυτοί που έχουν τιμηθεί με τα ύπατα αξιώματά της».
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοντιάδης για Τζανερίκο: «Kακουργηματικές πράξεις οι πιέσεις και τα ανταλλάγματα».
    Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ξενοφών Κοντιάδης, μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του Α. Π. Χρήστου Τζανερίκου για πιέσεις και ανταλλάγματα της κυβέρνησης με στόχο να τον επηρεάσουν αναφορικά με το «μπλόκο» κόμμα Κασιδιάρη.
    Ο κ. Κοντιάδης τονίζει ότι πρόκειται «όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις»
    «Αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ.Τζανερίκου ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, τότε πρόκειται όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις, άρα πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (άρθ. 167A και 237 Ποινικού Κώδικα)» αναφέρει στην ανάρτησή του και προσθέτει:
    «Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι οφείλουν κατά τη γνώμη μου να καταθέσουν έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση και ο κ. Τζανερίκος να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Είμαι βέβαιος ότι είτε έτσι είτε αλλιώς οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα πράξουν τα δέοντα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναστάσιος Κανελλόπουλος: «Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία ώρα στην εξουσία».

    Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις του κ.Τζανερίκου, ο πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος των ΕΛΛΗΝΩΝ κ.Αναστάσιος Κανελλόπουλος προέβει στην κάτωθι ανακοίνωση:
    Η ψυχή της Κοινής Γνώμης συγκλονίζεται με όσα πρωτάκουστα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κύριος Χρ. Τζανερίκος καταγγέλλει δημοσίως «ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα», ότι επεχείρησε να τον δωροδοκήσει, υποσχόμενος σ’ αυτόν ωφελήματα, αν υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, «βοηθήσει στον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» από τις προσεχείς εκλογές.
    Η φοβερή αυτή καταγγελία συνιστά την κακουργηματική πράξη της αποπείρας δωροδοκίας δικαστού, η οποία τιμωρείται με κάθειρξη.
    Μετά από αυτήν την καταγγελία, πρώτον, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία ώρα στην εξουσία,
    Δεύτερον, δεν παρέχει καμμία εγγύηση διεξαγωγής τιμίων και αδιαβλήτων εκλογών
    Τρίτον, ο Λαός αντιλαμβάνεται τώρα, πλέον, τον λόγο που ο κύριος Μητσοτάκης, υποστηριζόμενος από το σύνολο των πάσης φύσεως συστημικών μέσων ενημερώσεως, θέλει να αποκλείσει το Κόμμα μας, από τη συμμετοχή του στις προσεχείς εκλογές
    Και, τέταρτον, ο Λαός περιμένει από τα Κόμματα της Αντιπολιτεύσεως να του πουν, εάν αμέσως μετά τις εκλογές, θα κινηθεί η διαδικασία παραπομπής του «ανωτάτου Κυβερνητικού παράγοντος», στο ειδικό Δικαστήριο.
    ΕΛΛΗΝΕΣ – Γραφείο Τύπου
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμη και ο πάμπλουτος κομμουνιστής Βαρούχ για καταγγελίες Τζανερίκου: «Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».
    Για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης
    «Πέραν των όσων καταγγέλλει ο κ. Τζανερρίκος και επιβεβαιώνουν δυστυχώς την λογική των “περιστρεφόμενων θυρών” με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους θεσμούς, ο κ. Γεραπετρίτης δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να συναντήσει έναν ανώτατο δικαστικό. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση», γράφει ο κ. Κριθαρίδης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΜΌΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Κασιδιάρης: «Ο νέος νόμος – έκτρωμα καταργεί de facto το Σύνταγμα της Ελλάδας».
    Τι ανέφερε ο πρώην βουλευτής.
    Σε μια λακωνική ανάρτηση προχώρησε ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού και πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία για απαγόρευση καθόδου του κόμματος «Έλληνες» στις Εθνικές εκλογές.
    Όπως ανέφερε ο Η.Κασιδιάρης:
    «Ο νέος νόμος – έκτρωμα καταργεί de facto το Σύνταγμα της Ελλάδος. Ταυτόχρονα όμως αφυπνίζει εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, που τάσσονται συνειδητά στο πλευρό μας. Γι’ αυτό θα νικήσουμε!»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΕΣΤΑ ΟΛΑ Κ. ΤΖΑΝΕΡΙΚΟ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ.
    Οι ανθέλληνες θέλουν να απαγορεύσουν Ελληνικά κόμματα. Θέλουν να επιτρέψουν μόνο κόμματα που έχουν σαν σύνθημα: «Να πεθάνει η Ελλάδα – να ζήσουμε εμείς».
    Πέστα κ. Αντιπρόεδρε του Αρείου Πάγου: ποιος, από το κόμμα των ανθελλήνων παιδοβιαστών, πήγε να σε δωροδοκήσει με αξιώματα και μισθούς; Σήμερα λούφαξαν οι συνταγματολόγοι του Κλεφτοπασόκ. Τους ξεμπρόστιασες και τώρα κρύφτηκαν.
    Ήρθε η ώρα για να ανοίξουν τα στόματα για την σκευωρία του Αιώνα των Σαμαρά – Βενιζέλου - Δένδια – Αθανασίου – Ντογιάκου – Κλάπα – Λεπενιώτη, που εκτελούσαν τις εντολές του ΚΙΣ.
    Όλοι αναλογιζόταν: εξαφανίστηκαν οι άνδρες από την Δικαιοσύνη; Όλοι έγιναν πούστηδες με κοκαΐνη σαν τον Ευστρατίου;
    Τζανερίκο, έχεις στα χέρια σου την Ελλάδα και τους Έλληνες αυτήν την στιγμή.
    Μη κάνεις πίσω.
    Καλή δύναμη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Αυτοί οι 200.000 Ελληνες που θέλουν να ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη πρέπει να ξέρουν ότι εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε. Τέτοια κόμματα δεν πρέπει να ψηφίζονται. Είναι απόφασή μας!».
    Μανώλης Κοττάκης
    «Είσαι πολύ σκληρός» μου παρατήρησε χθες το πρωί φίλος βουλευτής της Ν.Δ., μόλις διάβασε το σημείωμά μου για τις εκτεταμένες παραβιάσεις του Συντάγματος με ευθύνη της συντεταγμένης Πολιτείας.
    Πράγματι ήμουν, το παραδέχομαι. Αλλά, όπως απάντησα στον πολύπειρο βουλευτή της Ν.Δ., «σκληρή είναι η πραγματικότητα».
    Αντιλαμβάνομαι ότι τώρα, που όλοι ετοιμάζουν βαλίτσες για το πρώτο ελεύθερο Πάσχα μετά την πανδημία, κατά τη διάρκεια του οποίου θα κάνουμε επιτέλους Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 9 το βράδυ, κανείς δεν έχει διάθεση να συζητήσει για «ψιλά γράμματα» και θέματα όπως η… δημοκρατία και το… Σύνταγμα.
    Εχω πλήρη συνείδηση της… γραφικότητας του θυμού μας, καθώς, την ώρα που οι συμπολίτες μας τοποθετούν πάνω στις σχάρες, στην οροφή των αυτοκινήτων τους, τα ποδήλατα των παιδιών τους και ονειρεύονται ούζα και γαριδομακαρονάδες τη Μεγάλη Παρασκευή, είναι μεγάλη πολυτέλεια η συζήτηση για τη… σύνθεση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου. Δεκτόν. Εμείς όμως έτσι μεγαλώσαμε, με αυτές τις αξίες και με αυτές τις ιδέες – είναι πολύ αργά για να αλλάξουμε.
    Πριν δημοσιεύσω το σημείωμα που -παρά την υπέρμετρη φόρτιση- εγράφη εν πλήρη ηρεμία στη βεράντα του πατρικού μου στην Αίγινα το περασμένο Σάββατο (πριν από την έκρηξη του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κυρίου Τζανερίκου), μίλησα με δύο υπουργούς που εκτιμώ πολύ. Και από τους διαλόγους που είχα μαζί τους -ειδικώς από τον πρώτο- επείσθην ότι άξιζε να δημοσιευτεί. Κι ας «απασφάλισα».
    «Ούτε μισή ψήφο από αυτούς…»

    Στον πρώτο υπουργό επεσήμανα ότι συμφωνώ με τις απόψεις Βορίδη πως «στις δημοκρατίες νομοθετεί η κυβέρνηση κι όχι κάθε δικαστής». Αλλά με μια προσθήκη, για να μην ξεχάσουμε και τα νομικά που ξέρουμε: Η κυβέρνηση νομοθετεί «αφηρημένα και κανονιστικά». Οι νόμοι αφορούν αόριστο αριθμό προσώπων, δεν αποτελούν ατομικά διατάγματα υπέρ ή εναντίον κάποιων. Και, βεβαίως, δεν νομοθετεί «κάθε δικαστής», όπως είπε ο κύριος Βορίδης απαξιωτικά, με τη διαφορά ότι ο εν λόγω δεν είναι «κάθε», αλλά ο αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Και διαμαρτυρήθηκε για την εισπήδηση της εκτελεστικής εξουσίας στον χώρο ευθύνης της δικαστικής.

    Οι απαντήσεις που έλαβα δεν ήταν πειστικές. Μου ελέχθη ότι η τροπολογία δεν είναι αντισυνταγματική, γιατί αποτελεί συνέχεια προηγούμενης τροπολογίας, που δεν εκρίθη αντισυνταγματική ούτε από το Κοινοβούλιο ούτε από κάποιο δικαστήριο. Βεβαίως, πώς να κριθεί αντισυνταγματική από ένα Κοινοβούλιο που ποτέ δεν έχει αξιολογήσει ως αντισυνταγματικό τον εαυτό του; Πώς να κριθεί αντισυνταγματική η τροπολογία από δικαστήριο, αφού δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη; Ωστόσο, αυτό που με ξεπέρασε ήταν η δικαιολογία για την παράκαμψη της πενταμελούς σύνθεσης υπό τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου: «Αυτός ασχολείται με τις μισθωτικές διαφορές, δεν γνωρίζει…».
    Οταν έθεσα αυτή τη σκέψη σε κορυφαίο δικαστή, εκείνος σχολίασε: «Μα, δεν ντρέπονται; Εδώ επιχειρούν να στήσουν σύνθεση ανωτάτου δικαστηρίου με νομοθετική ρύθμιση και μιλάνε;»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια κόμματα δεν πρέπει να ψηφίζονται. Είναι απόφασή μας
      Ο κύριος υπουργός, ο οποίος μου διευκρίνισε ότι η τροπολογία είναι «της κυβέρνησης» και όχι του υπουργού Εσωτερικών, ξεκαθάρισε ότι «αυτοί οι 200.000 Ελληνες που θέλουν να ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη πρέπει να ξέρουν ότι εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε. Τέτοια κόμματα δεν πρέπει να ψηφίζονται. Είναι απόφασή μας!».
      Οταν, τέλος, του ζήτησα να διατυπώσει πρόβλεψη για την εκλογική συμπεριφορά αυτών των πολιτών ήταν σίγουρος: «Εμείς δεν θα πάρουμε ούτε μισή ψήφο από αυτούς. Δεν έχουμε αυταπάτες. Αρκετοί, για να μας εκδικηθούν για τον αποκλεισμό, θα ψηφίσουν απευθείας ΣΥΡΙΖΑ».

      Σιωπηρή παρασκηνιακή συμφωνία

      Ο δεύτερος υπουργός ήταν εξίσου αποκαλυπτικός. Με κάλεσε να παρατηρήσω με προσοχή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση. Είχε δίκιο. Πέραν μιας δήλωσης του γραφείου Τύπου, η έκρηξη του δικαστικού λειτουργού δεν έγινε αρχικώς καταγγελία στα χείλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μου άνοιξε τα μάτια ο κύριος υπουργός.
      «Ξέρεις, υπάρχει η υποψία για μια σιωπηρή παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό αυτού του κόμματος. Και για λόγους γεωπολιτικούς, αλλά και για λόγους εσωτερικούς. Τους πρώτους μπορείς να τους υποψιαστείς. Οσο για τους δεύτερους; Τα κόμματα συναινούν σιωπηρώς, διότι η μεν Ν.Δ. θεωρεί ότι ευνοείται από τον αποκλεισμό, καθώς μειώνεται ο πήχης της αυτοδυναμίας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί επίσης ότι ευνοείται από τον αποκλεισμό. Διότι οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς θα ψηφίσουν Αριστερά για να εκδικηθούν τον Μητσοτάκη… Ιδού γιατί!».
      Κλείσαμε το τηλέφωνο με τον κύριο υπουργό και μέσα μου μουρμούριζα «Κούνια που τους κούναγε!» αν σκέφτονται έτσι και οι μεν και οι δε. Ηταν προφανές μετά ταύτα τι συνέβη!
      Η μεν Ν.Δ. ψήφισε προ μηνός έναν ατελή κανόνα δικαίου, τον οποίο ούτε να διορθώσει μπορεί ούτε εμπιστεύεται. Για να είναι λοιπόν σίγουρη ότι όλα θα γίνουν καλώς καμωμένα, δεν «βελτίωσε» τον κανόνα δικαίου, αλλά επενέβη απευθείας στο Σώμα εκείνων που θα αξιολογήσουν τον κανόνα δικαίου και το «διαμόρφωσε»!
      Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, που χάλασε τον κόσμο για τον Ράμμο, κάνει πως δεν ξέρει τον Τζανερίκο. Κατόπιν όλων αυτών, μετά το πέρας των επικοινωνιών, ήμουν πλέον βέβαιος για το «Τυπωθήτω» του χθεσινού σημειώματος.
      Ηταν πράγματι φορτισμένο, ναι.
      Ελεγε ψέματα, όμως;
      Δεν νομίζω.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  14. 13 Απριλίου 1822. Η ΝΑΟΥΣΑ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΛΤΙΕΛ. Άρχισε η πολιορκία της Νάουσας από τον τούρκο διοικητή της Θεσσαλονίκης Mεχμέτ Eμίν πασά, τον επονομαζόμενο Αμπού Λουμπούτ (ο ροπαλοφόρος), με 15.000 στρατιώτες και 12 κανόνια. Τους Τούρκους ακολουθούσαν και 600 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν πληρώσει στον Mεχμέτ Eμίν πασά τα δικαιώματα πάνω στους εν δυνάμει Έλληνες σκλάβους, για την πώλησή τους στα σκλαβοπάζαρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η λεηλασία των τραπεζικών καταθέσεων.
    Όσοι έχουν αφήσει κάποιο κομπόδεμα στις τράπεζες, ας σκεφτούν σοβαρώς την πιθανότητα για κούρεμα καταθέσεων όπως έγινε στην Κύπρο το 2013 ή/και την επιβολή ορίου αναλήψεων όπως έγινε στην Ελλάδα το 2015. Τα μηνύματα/σημάδια από την τραπεζική αγορά των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρα. Επίκειται νέο 2008 με ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων.
    Αυτή την φορά τα capital controls θα συνδυαστούν με λεηλασία των καταθέσεων. Aν συμβεί το bank run, οι πολίτες δεν θα προλάβουν να αποσύρουν τα χρήματά τους. Μέχρι στιγμής οι εξωνημένοι "αναλυτές" καθησυχάζουν τον κόσμο ότι τάχα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.
    Σε μία χρεοκοπημένη οικονομία με ένα χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα, το μόνο όπλο των πλιατσικολόγων λίγο πριν το νέο πλιάτσικο, είναι να καθησυχάζουν τους καταθέτες ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Ξεκίνησε οικονομικό τσουνάμι που θα σαρώσει τις ΗΠΑ και την Κίνα».
      «Έχουμε ένα ψεύτικο νομισματικό σύστημα που παράγει χρήματα από το τίποτα».
      O διάσημος οικονομολόγος και επενδυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι επέμεινε στην πρόβλεψή του ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένα παγκόσμιο οικονομικό «τσουνάμι».
      Αναφέρει χαρακτηριστικά πως Credit Suisse, Deutsche Bank, Bank of Japan είναι έτοιμες προς κατάρρευση, οι ΗΠΑ θα σαρωθούν οικονομικά και θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και η Κίνα.
      Ο Κιγιοσάκι συζήτησε για τα χρήματα, τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDCs), καθώς και το έργο CBDC «FedNow» της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, με τον George Gammon, τον παρουσιαστή του «The Rebel Capitalist Show», κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του «The Rich».
      Συγκεκριμένα, οι δυο τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για το «γιγαντιαίο οικονομικό τσουνάμι» που έρχεται, για το οποίο ειδικότερα ο Kiyosaki είπε πως θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, επειδή θα είναι παγκόσμιο.
      «Credit Suisse, Deutsche Bank, Bank of Japan είναι προς κατάρρευση… Και το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Και η Κίνα έχει επίσης πρόβλημα». Η Silicon Valley Bank ήταν το πρώτο θύμα.
      Και μετά προέκυψαν τα προβλήματα στην ελβετική Credit Suisse και την Deutsche Bank.
      Το επόμενο θύμα είναι η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
      (…) Θα βιώσουμε ένα παγκόσμιο κραχ.
      (…) Βίωσα πολλά τσουνάμι, όλα στη θάλασσα».
      Εν τω μεταξύ, ο Gammon συμφώνησε και τόνισε ότι αυτό το τσουνάμι δεν μπορείτε ακόμη να το δείτε, είναι ακόμη στη… θάλασσα…
      Στον οικονομικό τομέα, όμως, υπάρχει σύστημα / δείκτης προειδοποίησης, είναι η απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, που είναι σαφώς υψηλότερη από την απόδοση 10ετούς.
      Το οικονομικό τσουνάμι που περιμένουμε φτάνει τα 100 πόδια.
      Σύμφωνα με τα λόγια του Κιγιοσάκι, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για ολόκληρο το νομισματικό σύστημα, καθώς «μια ρωγμή στα θεμέλια δείχνει τώρα πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό το σύστημα, ολόκληρο αυτό το νομισματικό σύστημα που απλώς δημιουργεί χρήματα από το τίποτα».
      «Η αμερικανική αυτοκρατορία θα καταρρεύσει, και αυτό σημαίνει ότι το δολάριο πιθανώς θα εκπέσει», καθώς θα πάψει να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα που στο παρελθόν είχε φέρει άνθηση στις ΗΠΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. Τρεις «δικαστίνες» (Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και Ασημίνα Υφαντή) δωροδόκησε ο Μητσοτάκης.
    Ο Χρήστος Τζανερίκος ενημέρωσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη πως τουλάχιστον οι τρεις από τους πέντε δικαστές του Αρείου Πάγου που θα συγκροτούσαν το τμήμα Α’ δεν θα δεχθούν να βγάλουν εκτός νόμου το μόρφωμα Κασιδιάρη, αν δεν συντρέχουν οι απαιτούμενοι από τον νόμο όροι.
    Ο Χρήστος Τζανερίκος αρνήθηκε τρεις φορές την προσπάθεια εξαγοράς από την κυβέρνηση. Έτσι η κυβέρνηση έθεσε μπρος το «σχέδιο Β» από κοινού με δικαστές του Αρείου Πάγου για να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του ανώτατου δικαστή.
    Όπως όλα δείχνουν, η αποκάλυψη του Χρήστου Τζανερίκου θορύβησε τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος τάχιστα έλαβε όλα τα μέτρα, ώστε να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή. Ανάμεσα στα μέτρα που εξέτασε το Μαξίμου ήταν η αξιοποίηση ενός ανθρώπου-κλειδί που έχει στενές σχέσεις τόσο με το Μαξίμου όσο όμως και με τον ανώτατο δικαστή. Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε το πρωί του Σαββάτου της 8ης Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Κολωνακίου.
    Εκεί ο άνθρωπος-κλειδί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατίας», επιχείρησε να μεταπείσει τον ανώτατο δικαστή, ζητώντας του να κάνει πίσω και να δεσμευτεί πως θα συνταχθεί με το σχέδιο της κυβέρνησης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. Ωστόσο, και αυτή η συνάντηση απέβη άκαρπη, προκαλώντας μεγάλους πονοκεφάλους στη κυβέρνηση, η οποία κατάλαβε πως βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές κάζο.
    Η δεύτερη άρνηση του Χρήστου Τζανερρίκου να ευθυγραμμιστεί με το Μαξίμου οδήγησε τον Γιώργο Γεραπετρίτη στην απόφαση να εφαρμοστεί το «σχέδιο Β», δηλαδή της αλλαγής του συσχετισμού των δικαστών που θα λάμβαναν τις σχετικές αποφάσεις.
    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», το Μαξίμου και ένα τμήμα του Αρείου Πάγου είναι οι ενορχηστρωτές της τελευταίας ρύθμισης που αφορά το κόμμα Κασιδιάρη.
    Σε αυτό το σχέδιο πρωταγωνιστές ήταν τρεις ανώτατοι δικαστικοί του Αρείου Πάγου, συγκεκριμένα από το το Α1 Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου, οι οποίοι και συνέταξαν τη σχετική ρύθμιση που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης.
    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι τρεις δικαστικοί του Αρείου Πάγου που ανέλαβαν την συγκεκριμένη υπόθεση είναι η Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και η Ασημίνα Υφαντή, οι οποίες είχαν αναλάβει σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής αλλά και των τηλεοπτικών αδειών.
    Αφού η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα μέσα πειθαναγκασμού του ανώτατου δικαστή και αφού είχε γίνει γνωστό πως έρχεται νέα ρύθμιση, προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε δράση επικοινωνώντας ο ίδιος με τον Χρήστο Τζανερίκο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο πρωθυπουργός στην επικοινωνία τους κράτησε πολιτική «μαστιγίου και καρότου» δηλώνοντας από τη μία πως αν ο δικαστής δεν συμμορφωθεί θα αλλάξει τον νόμο και από την άλλη πως αν δηλώσει πως δεσμεύεται να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική θα τον ανταμείψει με θέση στον κρατικό μηχανισμό.
    Ωστόσο και πάλι ο Χρήστος Τζανερίκος δεν πείστηκε και η επικοινωνία των δύο πλευρών έκλεισε με κακό τρόπο!
    Η τριπλή άρνηση του Χρήστου Τζανερίκου να συμμορφωθεί με τα σχέδια της κυβέρνησης είναι και αυτή που εν τέλει οδήγησε στην ψήφιση της νέας ρύθμισης Βορίδη το βράδυ της Τρίτης από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Η ψήφιση μάλιστα έγινε εν μέσω σαφών κυβερνητικών υπαινιγμών κατά του δικαστή που εμφανίζεται από τις κυβερνητικές διαρροές ως «φιλικός» προς τους νεοναζί.
    Σε αυτές τις πρωτοφανείς επιθέσεις της κυβέρνησης ο κ. Τζανερίκος αποφεύγει να απαντήσει, αρκούμενος στο να θέτει καυτά ερωτήματα προς την κυβέρνηση. Η «δημοκρατία», ωστόσο, μιλώντας με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον γνωστό αρεοπαγίτη, είναι σε θέση να γνωρίζει πως είναι θέμα χρόνου να σπάσει τη σιωπή του και να δώσει απαντήσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κλάπα σε ρόλο-κλειδί για τις εξελίξεις.

      Όπως πληροφορούμαστε, λύση στον γόρδιο δεσμό του μονού αριθμού των δικαστών στο Α’ Τμήμα θα δώσει η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, η οποία λόγω της εμπλοκής της με τη δίκη της Χρυσής Αυγής θα δηλώσει κώλυμα και θα ζητήσει να μη συμμετάσχει στην απόφαση.
      Έτσι, το Σώμα, από 10 δικαστές που έχει σήμερα, λόγω της απομάκρυνσης του Χρήστου Τζανερίκου θα μείνει με εννέα και θα μπορεί να πάρει την απόφαση.
      Η δικαιολογία της παραίτησης είναι λόγω ευθιξίας, αλλά η κυρία Κλάπα δεν έδειξε την ίδια ευθιξία να παραιτηθεί, επειδή συγγενικά της πρόσωπα δουλεύουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και αυτή ήταν η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Παππά για τις άδειες των καναλιών.
      Το μπαλάκι στον Άρειο Πάγο πέταξε χθες ο πρωθυπουργός για τη συμμετοχή ή όχι στις εκλογές του κόμματος Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη μετά την ψήφιση και της νέας τροπολογίας, αλλά υπό το βάρος των καταγγελιών του αντιπροέδρου του ανώτατου δικαστηρίου για παρέμβαση στο έργο του από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα.
      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Mega καλημέρα», υπογράμμισε: «Εμείς κάναμε το καθήκον μας, ψηφίσαμε τις διατάξεις, όλες τις σχετικές. Τώρα η ευθύνη περνάει στη Δικαιοσύνη και είμαι απολύτως σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Είπε ακόμα πως έχει «μεγάλη σημασία να μπορούμε και εμείς, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, να αποκρούουμε και να υψώνουμε αναχώματα στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων που κρύβονται πίσω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος και να τους απαγορεύσουμε τελικά τη συμμετοχή στις εκλογές».
      Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με οργισμένο αλλά όχι πειστικό ύφος, επιχείρησε να διαψεύσει τον Χρήστο Τζανερίκο για τις πρωτοφανείς καταγγελίες στις οποίες προέβη, ότι ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας (το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε) του ζήτησε το περασμένο Σάββατο να διευκολύνει για τη μη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές έναντι ανταλλάγματος στην ηγεσία κάποιας ανεξάρτητης Αρχής μετά την αφυπηρέτησή του.
      Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα για να μπει ένα ανάχωμα στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων με μανδύα κομμάτων σε εκλογές είναι επιλογή βαθιά αξιακή, που δεν την παζαρεύουμε με κανέναν. Όλοι κρίνονται και για τα λόγια και για τη στάση τους. Δεν παζαρεύουμε την άποψή μας ότι εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι στις εκλογές».
      Επίσης, επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως η στάση του απέναντι στο ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη είναι «πολιτικά ύποπτη», ενώ κατηγόρησε, επίσης, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αναπαράγει θέσεις της λεγόμενης αντισυστημικής Ακροδεξιάς».
      https://www.newsbreak.gr/parapolitika/458286/paraskinio-paraitisi-tzanerikos-hroniko-kyvernitiki-paremvasi-mitsotakis/
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  17. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.
    https://youtu.be/GUBrX0eaikA
    https://youtu.be/YOz1LmBAWJM
    https://youtu.be/rm-7z9tOR54

    Ο Γιάννης Μαντζουράνης υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αθηνών σε νέες αποκαλύψεις.
    – Υπήρξε επαφή τηλεφωνική ή διά ζώσης του κ. Τζανερρίκου και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη;
    – Συναντήθηκαν τέσσερις γυναίκες μέλη του Αρείου Πάγου σε οικία στην περιοχή του Παπάγου για να συζητήσουν την διαδικασία αντιμετώπισης της επίμαχης υπόθεσης από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο οι τρεις εξ’ αυτών θα συμμετέχουν στην ολομέλεια του μετά την ψήφιση της τροπολογίας Βορίδη;
    – Εάν αληθεύουν οι καταγγελίες του κ. Τζανερρίκου ότι του υποσχέθηκαν διορισμό σε Ανεξάρτητη Αρχή μετά την συνταξιοδότηση του, έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα, όπως αθέμιτη επιρροή σε δικαστές, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση εγκλήματος, δωροληψία και δωροδοκία Δικαστή, δεδομένου ότι η υπόσχεση οποιασδήποτε φύσης αθέμιτου ωφελήματος σε δικαστή στοιχειοθετεί το έγκλημα, που προβλέπεται και τιμωρείται στις διατάξεις του άρθρου 237 π.κ..
    Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα τι θα πράξει η εισαγγελική αρχή, θα διατάξει προκαταρτική εξέταση ή όχι;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προδότης Τσίπρας: «Να απαντήσει ο Μητσοτάκης ποιος κυβερνητικός παράγοντας πήγε να δωροδοκήσει τον Τζανερίκο».
    Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ποιος κυβερνητικός παράγοντας πήγε να δωροδοκήσει τον Χ.Τζανερίκο ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κεφαλονιά, λίγες ώρες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του «έδειχνε» ότι τελικά ο «ανώτατος κυβερνητικός» είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης.
    «Λέει ο επικεφαλής του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου ότι ο κύριος Γεραπετρίτης και ότι ακόμη ένας ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας επιχείρησαν να τον δωροδοκήσουν. Οφείλει να απαντήσει ο Μητσοτάκης. Ποιος είναι αυτός ο ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή; Ποιος είναι αυτός;», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
    «Παράνομες» οι εκλογές μετά τα όσα κατήγγειλε ο Χ.Τζανερίκος για απόπειρα εξαγοράς του;
    Μετά τις αποκαλύψεις του Χ.Τζανερίκου τίθεται σοβαρό ζήτημα κατά πόσο οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου θα είναι «νόμιμες».
    Το κόμμα «Έλληνες» θα μπορεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ακόμα και να εμποδίσει την διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών, πάντως σίγουρα να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, εάν τελικά τους απαγορευτεί να συμμετάσχουν σε αυτές.
    Γιατί άλλο είναι οι εκλογές με επτά πιθανά κόμματα για την Βουλή και άλλο με έξι. Είναι απλά μαθηματικά.
    Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το κόμμα «Έλληνες» αποσπά ψηφοφόρους από τη… ΝΔ και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Θα παρέμβει εισαγγελέας; Έχει γίνει καταγγελία για κάτι τόσο σοβαρό. Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση των δικαστικών αρχών.
    Σε ό,τι αφορά των Ευρωπαϊκό δικαστήριο ο πρώην υπουργός και συνταγματολόγος Ε.Βενιζέλος, είχε πει ότι:
    «Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν πάσχει από αντισυνταγματικότητα, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι το ζήτημα δεν είναι η συνταγματικότητα ή η μη συνταγματικότητα, αλλά γενικότερα η ασφάλεια των επιλογών που κάνουμε, των νομοθετικών ρυθμίσεων.
    Οι ρυθμίσεις δεν ελέγχονται μόνο ως προς τη συνταγματικότητα τους, αλλά ενδεχομένως και ως προς την πιθανή αντίθεσή τους με την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου.
    Θα αντέξει τη βάσανο του ευρωπαϊκού δικαστηρίου των ανθρώπων, αλλά ορισμένα επιχειρήματα τα οποία διατυπώνονται δημοσιά και ορισμένα γεγονότα τα οποία καταγράφονται αυτήν την στιγμή στον δημόσιο βίο, θα χρησιμοποιηθούν από τον κύριο Κανελλόπουλο ή οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο, προκειμένου μετά τις εκλογές, να γίνει η προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών στο ανώτατο ειδικό δικαστήριού, το εκλογοδικείο, και να γίνει και μεταξύ πρώτων και ενδεχομένως και δευτέρων εκλογών και ευρωπαϊκή προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων των ανθρώπων.»
    Τώρα όμως δεν μιλάμε για κρίση των δικαστών και για ερμηνείες. Έχουμε μία ξεκάθαρη καταγγελία από πρώην ανώτατο δικαστικό ότι του ζητήθηκε να αποκλείσει ένα κόμμα από την εκλογική διαδικασία, με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ μία θέση στις Ανεξάρτητες Αρχές!
    Πλέον υπάρχει μαρτυρία για άμεση παρέμβαση που θα έχει συνέπειες στο αποτέλεσμα των εκλογών.
    Τώρα μία προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να σταθεί μια χαρά.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κυβέρνηση -παρά τις στημένες δημοσκοπήσεις- φαίνεται ότι βλέπει ότι τις εκλογές του 2023 θα τις χάσει και γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει τρόπους για να αυξήσει τα ποσοστά της.
    Ακόμη και δωροδοκώντας δικαστές, όπως κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «να αποκλείσει από τις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, με αντάλλαγμα πιθανή αξιοποίησή του με θέση σε Αρχές»!
    Οι δηλώσεις του Τζανερίκου μπορεί να διαψεύστηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ωστόσο ο ίδιος ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αποκαλύψει ότι είχε συναντηθεί μαζί του.
    Μάλιστα ο Χ.Τζανερίκος «πέταξε και το μπαλάκι» στην κυβέρνηση, λέγοντάς ότι εάν ο «ανώτατος κυβερνητικός» δεν αποκαλύψει από μόνος του ποιος είναι και τι είπε, τότε θα το κάνει ο ίδιος.
    Συγκεκριμένα μετά τις δηλώσεις του Γ.Οικονόμου ο Χ.Τζανερίκος είπε: «Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί ενοχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μία μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Μητσοτάκης πρέπει να συλληφθεί. Ο Μητσοτάκης στη φυλακή. Ο Κασιδιάρης ΕΞΩ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Σακελαροπούλου έγινε ΠτΔ επειδή ως πρόεδρος του ΣτΕ χάρισε πρόστιμο 700 εκατ. στον Λάτση και στον Βαρδινογιάννη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι ήθελαν οι τέσσερεις πολεμοχαρείς ΔΙΚΑΣΤΙΝΕΣ αμαζόνες σε συνάντησή τους στου Παπάγου;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΕ: ΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    1. Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να μεταβάλει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.
    2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και: α) όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη της προηγούμενης παραγράφου με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους.
    3. Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο Κεφάλαιο αυτό: β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια, δ) η αρχή του πολυκομματισμού, ε) η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής λειτουργίας από το Σύνταγμα και τους νόμους, ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.
    Άρθρο 134 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Εσχάτη προδοσία.

    1. Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με κάθειρξη.
    2. Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ' αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.
    3. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια με πρόθεση μιας από τις αναφερόμενες στο άρθρο 134 πράξεις τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
    4. Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισσότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη.

    Άρθρο 135 - Ποινικός Κώδικας - Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.
    Ο Χρήστος Τζανερίκος ενημέρωσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη πως τουλάχιστον οι τρεις από τους πέντε δικαστές του Αρείου Πάγου που θα συγκροτούσαν το τμήμα Α’ δεν θα δεχθούν να βγάλουν εκτός νόμου το κόμμα Κανελλοπούλου, αν δεν συντρέχουν οι απαιτούμενοι από τον νόμο όροι.
    Ο Χρήστος Τζανερίκος αρνήθηκε τρεις φορές την προσπάθεια εξαγοράς από την κυβέρνηση. Έτσι η κυβέρνηση έθεσε μπρος το «σχέδιο Β» από κοινού με δικαστές του Αρείου Πάγου για να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του ανώτατου δικαστή.
    ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ: «Συναντήθηκαν (συνωμοτικά – μυστικά) τέσσερις γυναίκες (Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και Ασημίνα Υφαντή και μία άλλη) μέλη του Αρείου Πάγου σε οικία στην περιοχή του Παπάγου για να συζητήσουν την διαδικασία αντιμετώπισης της επίμαχης υπόθεσης από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο οι τρεις εξ’ αυτών θα συμμετέχουν στην ολομέλεια του μετά την ψήφιση της τροπολογίας Βορίδη;»
    ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ:
    Συναντήθηκαν (συνωμοτικά – μυστικά) τέσσερις γυναίκες (Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και Ασημίνα Υφαντή και μία άλλη) μέλη του Αρείου Πάγου σε οικία στην περιοχή του Παπάγου, για να διαπράξουν προπαρασκευαστική πράξη εσχάτης προδοσίας «με κατάχρηση της ιδιότητάς τους ως οργάνων του κράτους», «για να αλλοιώσουν ή να καταστήσουν ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία», «για να αλλοιώσουν ή να καταστήσουν ανενεργό το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια», «για να αλλοιώσουν ή να καταστήσουν ανενεργή την αρχή του πολυκομματισμού». «Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισσότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γερμανία: Οι αρχές εντόπισαν μαγειρεμένες νυχτερίδες σε βαν για να φάνε οι νέγροι της Γερμανίας.
    Την ανακοίνωση έκαναν οι Αρχές την Τετάρτη (12/4/2023).
    Και μετά οι ανόητοι συνωμοσιολόγοι γράφουν ότι τον κορωνοϊό τον έφτιαξαν άνθρωποι…
    Φάτε νέγροι νυχτερίδες κι αράχνες και κάντε κατάληψη των ευρωπαϊκών πόλεων.
    Μαγειρεμένες νυχτερίδες και σχεδόν έναν τόνο μη ψυγμένων ψαριών, κατάσχεσαν Γερμανοί αξιωματούχοι αφού η αστυνομία σταμάτησε ένα φορτηγό που είχε εισέλθει στη χώρα από το Βέλγιο.
    Την ανακοίνωση έκαναν οι Αρχές την Τετάρτη. Η ομοσπονδιακή αστυνομία δήλωσε ότι μια περίπολος τη Δευτέρα σταμάτησε το όχημα σε μια έξοδο αυτοκινητόδρομου στα όρια της συνοριακής πόλης Άαχεν και βρήκε τις νυχτερίδες κάτω από τα ψάρια.
    Ένας κτηνίατρος από το τοπικό γραφείο προστασίας των καταναλωτών στάλθηκε στο σημείο και διέταξε τη δήμευση των νυχτερίδων και των ψαριών. Η αστυνομία κατάσχεσε το φορτηγάκι, το οποίο ήταν ανασφάλιστο.
    Ο 31χρονος οδηγός, πολίτης της Ακτή Ελεφαντοστού, αντιμετώπισε ποινική δίωξη για τροχαία αδικήματα και παράνομη είσοδο, επειδή εισήλθε στη χώρα χωρίς χαρτιά ή άδεια οδήγησης, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
    Αντιμετωπίζει επίσης διοικητική διαδικασία για παραβάσεις των κανόνων υγιεινής των τροφίμων, ενώ οι τοπικές αρχές εξέταζαν αν παραβίασε τους νόμους περί διατήρησης που αφορούν τις νυχτερίδες.
    Δικαστήριο του Άαχεν διέταξε την Τρίτη την κράτηση του οδηγού μέχρι την παράδοσή του στις αρχές της Ιταλίας, όπου ήταν καταγεγραμμένος ως κάτοικος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ισραηλινοί αγοράζουν σαν τρελοί γη στην Κατεχόμενη Κύπρο ενώ γνωρίζουν ότι ανήκει σε Ελληνοκύπριους.
    Οι Ισραηλινοί είναι οι νούμερο ένα αγοραστές γης στην Κατεχόμενη βόρεια Κύπρο το 2022.
    Δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των συνολικών 2.672 «αδειών» του περασμένου έτους για αγορά ακίνητης περιουσίας στην Κατεχόμενη από τους Τούρκους Βόρεια Κύπρο δόθηκαν σε Ισραηλινούς.
    Αυτό ανέφερε το Philenews επικαλούμενο την εφημερίδα Halkin Sesi.
    Το Ισραήλ έχει πρεσβεία στις ελεύθερες περιοχές του διχοτομημένου νησιού, και γνωρίζει τη θέση της Λευκωσίας σχετικά με περιουσίες στο βορρά, οι οποίες βασικά ανήκουν σε εκτοπισμένους Ελληνοκύπριους.
    Σύμφωνα με τα αρχεία της Τουρκοκυπριακής εταιρείας περίπου 2.000 εταιρείες στο βορρά έχουν Ισραηλινούς μετόχους.
    Μέσω αυτών των εταιρειών, οι Ισραηλινοί αγόρασαν περίπου 25.000 στρέμματα γης στην αποσχισθείσα περιοχή.
    Ένα μεγάλο μέρος της γης που αγόρασαν οι Ισραηλινοί -κυρίως στη χερσόνησο της Καρπασίας, φέρεται να είναι αγροτικό.
    Φαίνεται ότι έχουν αγοράσει και δύο χιλιάδες στρέμματα στη Λεύκα για παράδειγμα.
    Στους εν λόγω Ισραηλινούς έχει χορηγηθεί επίσης «ιθαγένεια της ΤΔΒΚ» κατά πλήρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της τάξης.
    Επίσης οι Ισραηλινοί αυτοί έχουν ιδρύσει περίπου 200 εταιρείες στο βορρά του νησιού.
    Αναφορές τονίζουν επίσης την ίδρυση συναγωγής στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου που είναι διχοτομημένα μετά την εισβολή της Τουρκίας το 1974, αφού η Άγκυρα εξακολουθεί να διατηρεί στρατεύματα στο βόρειο τμήμα του κράτους μέλους της ΕΕ.
    Πάντως, Ισραηλινοί κάνουν παρόμοιες πράξεις και στις ελεύθερες περιοχές, ειδικότερα στη Λεμεσό, δημιουργώντας ντε φάκτο «κοινότητες» στο σώμα της Κύπρου.
    "Κι εδώ υπάρχει ζήτημα και στα κατεχόμενα και η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να θέσει ένα όριο σε όλη αυτή την επενδυτική «αδολεσχία», έστω και αν κάποιοι θεωρούν το κατοχικό Ισραήλ σωτήρα και συνέταιρο επειδή είχαν παγώσει προσωρινά οι σχέσεις του με την Τουρκία", αναφέρει Κύπριος ειδικός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Τουρκικό ινστιτούτο: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως στρατιωτική βάση στην Α.Μεσόγειο με στόχο την Τουρκία
      Σύμφωνα όμως με τουρκικό ινστιτούτο και τον Καθηγητή Anil Chechen, "το Ισραήλ μετατρέπει την Κύπρο σε στρατιωτική βάση του με στόχο την Α.Μεσόγειο και την Τουρκία, και αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από την Άγκυρα".
      Ο ίδιος αναφέρει σε ειδική έκθεση για την τουρκική κυβέρνηση: “το πρόβλημα ασφάλειας του Ισραήλ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την κατάληψη της Μεσοποταμίας, η οποία βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας.
      Παράλληλα, υπό έλεγχο τίθεται σταδιακά και η Κύπρος που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας.
      Εφόσον όλες οι επιθετικές κινήσεις που έρχονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής από την Ευρώπη χρησιμοποιούν την Κύπρο ως βάση στην Ανατολική Μεσόγειο.
      Εδώ θα πούμε ότι η Τουρκία ελέγχει τον τουρκικό πληθυσμό που είχε απομείνει από την Οθωμανική περίοδο στο νησί της Κύπρου, και η Άγκυρα είναι μέρος του Κυπριακού.
      Έτσι το νησί δεν αφέθηκε στους χριστιανούς Έλληνες και η κυριαρχία της χριστιανικής Ευρώπης στο νησί μέσω των Ελλήνων αποτράπηκε χάρη στην Τουρκία.
      Για το Ισραήλ, αυτό το αποτέλεσμα δημιούργησε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον για να εφαρμόσει τις πολιτικές που επιθυμεί μέσω του νησιού αυτού.
      Εφόσον το Ισραήλ είναι εβραϊκό κράτος, δεν ήθελε ποτέ ένα αμιγώς χριστιανικό ή μουσουλμανικό κράτος στην Κύπρο.
      Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την παραδοσιακή εβραϊκή πολιτική, στην Κύπρο, έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση μόνιμης αντιπαράθεσης Χριστιανών Ελλήνων και Μουσουλμάνων Τούρκων και αυτό το αδιέξοδο διατηρείται μέχρι σήμερα, στην κατεύθυνση της μελλοντικής κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή.
      Το γεγονός ότι ούτε η μουσουλμανική, ούτε η ελληνοχριστιανική κυριαρχία δεν είχε εδραιωθεί πλήρως στο νησί, ό ωφέλησε τα μέγιστα τα σχέδια του Ισραήλ.
      Η διχοτόμηση του νησιού σε βόρειο και νότο, και η συνεχής σύγκρουση μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών, παρείχε μια ευνοϊκή κατάσταση για το Ισραήλ να επέμβει τώρα που μιλάμε στην Κύπρο", ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.
      Την ίδια στιγμή οι οι Τούρκοι που κατέχουν το 40% της έκτασης του νησιού, μετέφεραν χιλιάδες παράνομους μετανάστες τους οποίους προώθησαν στην ελληνοκυπριακή πλευρά, με στόχο την εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού.
      Όλοι θέλουν από κάτι στην Κύπρο, για αυτό και ο μόνος δρόμος είναι ο εξοπλισμός της Εθνικής Φρουράς και ενεργοποίηση εκ νέου του ενιαίου δόγματος με την Ελλάδα άμεσα, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ευχολόγια.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
  26. 149 παράκτιες χώρες έχουν επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορα τους σε 12 μίλια, μόνο η Ελλάδα αρνήθηκε να το πράξει.
    Ο Αντιστράτηγος Ι. Μπαλτζώης, (πρώην υπασπιστής του Κ. Στεφανόπουλου και στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδος στην πρεσβεία μας στο Ισραήλ), μίλησε σχετικά με κυοφορούμενο σχέδιο διαπραγμάτευσης της Ελλάδος με την Τουρκία, με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.
    https://youtu.be/a3yPS7-MVDQ
    Ο Αντιστράτηγος ε.α. τόνισε στην εκπομπή ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ALERT TV του δημοσιογράφου Ανδρέα Καψαμπέλη, ότι “κάποιοι ( μέσα και απ’ έξω) πιέζουν αφόρητα να συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης και των τρελών απαιτήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο.
    Οι ίδιοι κύκλοι επιχειρούν να συμφωνηθούν τα πάντα σε μια συμφωνία πακέτο, παρόμοια με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.
    Οι Τούρκοι μιλούν για περιορισμό του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ κάθε χρόνο οι Γείτονες βάζουν και ένα θέμα στο καλάθι των διεκδικήσεων με την Τουρκία”.
    Ο ίδιος βλέπει μια σύμπνοια σε μια συνολική λύση πακέτο Ελλάδος Τουρκίας, τόσο από την νυν κυβέρνηση (ΝΔ), όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση ( ΣΥΡΙΖΑ) και άλλες πολιτικές δυνάμεις.
    Μάλιστα ο απόστρατος Αντιστράτηγος μίλησε και για επαλήθευση των απίστευτων λεγομένων της κ. Άννας Ψαρούδας Μπενάκη προς τον τότε πρόεδρο της Ελλάδος ( μόλις είχε αναλάβει), σχετικά με τον “ περιορισμό των ελληνικών συνόρων”…...για την ευημερία του ελληνικού λαού και της ΕΕ.
    Ο κ. Μπαλτζώης τόνισε επίσης ότι “σε σύνολο 149 παράκτιων χωρών που έχουν επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορα τους σε 12 μίλια, μόνο η Ελλάδα αρνήθηκε να το πράξει, ακόμα και νότια της Κρήτης, χάνοντας την ευκαιρία να διαλυθεί το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο”.
    Η επίσημη ελληνική κυβέρνηση μέσω ανακοίνωσης δήλωσε ότι το μόνο θέμα που θα συζητηθεί με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, τίποτε άλλο, για να είμαστε δίκαιοι.
    Υπάρχει όμως η αίσθηση στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι οι σύμμαχοι και ειδικά οι ΗΠΑ, μας “ σπρώχνουν” για λύση Πακέτο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
    Οι ενεργειακοί κολοσσοί που εμπλέκονται στην περιοχή θέλουν πάση θυσία ειρήνη και ηρεμία για να κάνουν την δουλειά τους.
    Μερικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν δεν δεχθούμε αυτούς τους εκβιασμούς από την Άγκυρα, ( και κερδίσει ο άχαστος Ερτνογάν) τότε θα δούμε σύντομα σενάρια στο Αιγαίο που ίσως δεν θα πιστεύαμε ποτέ.
    Από “ τουρκική επίθεση κορεσμού ταυτόχρονα, με drones, αεραποβάσεις, κανονικές αποβάσεις, δολιοφθορές από τουρκικές ειδικές Δυνάμεις υποβοηθούμενες από ειδικές ομάδες καμουφλαρισμένων πρακτόρων σε “μετανάστες”.
    Αυτά τα σχέδια τα επεξεργάζονται ήδη στην Τουρκία, παρ'όλη την προεκλογική περίοδο, τόσο οι Ισλαμιστές όσο και οι Κεμαλιστές για να μην ξεχνιόμαστε. Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν αλλάζουν πολιτική στο Αιγαίο αμφισβητώντας ελληνικά νησιά, θα φτάσουν και πιθανό στημένο πολεμικό επεισόδιο για να φέρουν Ελλάδα και ΗΠΑ προ τετελεσμένων γεγονότων.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσοτάκης: «Μετά τις εκλογές θα πάμε με την Τουρκία στο Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  27. Η Τουρκία εκτόξευσε τον πρώτο «κατασκοπευτικό» δορυφόρο της.
    Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Τουρκία θα διαθέτει ηλεκτρο-οπτική δορυφορική κάμερα με ανάλυση υπόμετρου σε τροχιά.
    Η Τουρκία εκτόξευσε σήμερα (15.04.2023) με επιτυχία στο διάστημα τον πρώτο της δορυφόρο παρατήρησης υψηλής ανάλυσης IMECE. Ο δορυφόρος, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΑ, θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες από οποιαδήποτε μέρος του πλανήτη.
    Ο δορυφόρος της Τουρκίας εκτοξεύτηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (15.04.2023) από τη διαστημική βάση Vandenberg στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο IMECE μεταφέρθηκε στο διάστημα και τέθηκε σε τροχιά με πύραυλο Falcon 9 της εταιρεία SpaceX, μετά από δύο αναβολές λόγω καιρού.
    Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Τουρκία θα διαθέτει ηλεκτρο-οπτική δορυφορική κάμερα με ανάλυση υπόμετρου σε τροχιά.
    https://twitter.com/i/status/1647151356153659392
    https://twitter.com/i/status/1647130498156601346
    Σημειώνεται ότι ο δορυφόρος παρατήρησης υψηλής ανάλυσης IMECE θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες από οποιαδήποτε μέρος του πλανήτη, αναφέρει το πρακτορείο.
    https://youtu.be/Dl_PeUIbjvc
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
    Κλείνουν οι τρεις τελευταίοι πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Γερμανία.
    Και τα τρία παρείχαν το 2022 περίπου το 6,5% της ενέργειας που χρειάζεται η Γερμανία.
    Εκτός λειτουργίας πρόκειται να τεθούν σήμερα Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου οι τρεις τελευταίοι πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Γερμανία, η οποία είχε λάβει την απόφαση από την προηγούμενη δεκαετία να απεξαρτηθεί από αυτή τη μορφή ενέργειας.
    Τα εργοστάσια που κλείνουν είναι το Έμσλαντ της Κάτω Σαξωνίας, το Ισάρ 2 στη Βαυαρία, το Νεκαρβεστχάιμ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.
    Και τα τρία παρείχαν το 2022 περίπου το 6,5% της ενέργειας που χρειάζεται η Γερμανία.
    Αν και η Γερμανία είχε αρχίσει να αποσύρει τα πυρηνικά εργοστάσια εδώ και δύο δεκαετίες, το 2010 η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα θα τα χρησιμοποιεί το αργότερο ως το 2036. Ωστόσο η καταστροφή στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας το 2011, μετά το τσουνάμι, ήταν ο καταλύτης για την απόφαση του Βερολίνου να θέσει εκτός λειτουργίας όλα τα πυρηνικά εργοστάσια.
    Από το 2003 ως σήμερα έχουν κλείσει 16 πυρηνικά εργοστάσια.
    Παράλληλα, ως το 2038 θα κλείσουν όλα τα εργοστάσια άνθρακα, με τα πρώτα «λουκέτα» να έρχονται περίπου το 2030.
    Πέρυσι το ηλεκτρικό ρεύμα στη Γερμανία παρήχθη κατά 30% από άνθρακα, 22% από τον άνεμο, 13% από φυσικό αέριο και 10% από τον ήλιο. το υπόλοιπο παρήχθη από πυρηνικά εργοστάσια, βιομάζα ή υδροηλεκτρική ενέργεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 600.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ.

    Τα στοιχεία της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, σημαίνουν προειδοποιητικό συναγερμό για την υποχώρηση του δυναμικού της πατρίδας.
    Αθροιστικά, από το 2010 που επιβλήθηκαν τα Μνημόνια έως και το 2021 μετανάστευσαν στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους συνολικά 592.200 άτομα, τα οποία ήταν κυρίως στο άνθος της ηλικίας τους και στην πλέον παραγωγική ηλικία.
    Είναι πρόδηλο ότι το πρώτο μεγάλο τσουνάμι της μετανάστευσης ξέσπασε στα πρώτα χρόνια των Μνημονίων, όταν χάθηκε μονομιάς πάνω από το 25% του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε χώρα εν καιρώ ειρήνης, η ανεργία εκτινάχθηκε κοντά στο 30%, και η αναζήτηση μιας καλύτερης και πιο ανθρώπινης μοίρας κατέστη επιβεβλημένη, δεδομένου ότι στην Ελλάδα ο βασικός μισθός υποχώρησε κάτω από τα 600 ευρώ μεικτά και καθιερώθηκε και ο υποκατώτατος για τους νέους.
    Την ίδια περίοδο πέρασαν τα σύνορα της επικράτειας και εισήλθαν στη χώρα 342.900 άτομα, διαμορφώνοντας ένα άκρως αρνητικό (και σε αυτήν την περίπτωση…) μεταναστευτικό ισοζύγιο.
    Το 2021, μολονότι η οικονομία φάνηκε να ανακάμπτει με σχετικά εντονότερο ρυθμό μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, η καθαρή μεταναστευτική ροή παρέμεινε αρνητική. Τι φανερώνει αυτό;
    Ότι παρά τις ανόητες πρωθυπουργικές εξαγγελίες και τον κωμικό αυτοθαυμασμό κάτι γραφικών και ασυνάρτητων περιπτώσεων τύπου Α. Γεωργιάδη, εξακολουθούν να υφίστανται δομικές και πολυετείς παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που απομακρύνουν τον γυρισμό στην πατρίδα, ώστε να βρεθούν «πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» κατά Μητσοτάκη, για τα νιάτα της χώρας. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να δίνει φορολογικά κίνητρα σε συνταξιούχους ξένων χωρών για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.
    Η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε την αθρόα «εισαγωγή» περίπου 150.000 μεταναστών με σκοπό να απασχοληθούν στις εργασίες γης και στη… βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, όπου τα μεροκάματα είναι άθλια και δεν αξίζουν σε αξιοπρεπείς ανθρώπους.
    Λίγο προτού κλείσει η Βουλή για εκλογές, η κυβέρνηση τακτοποίησε όσους φίλους της μπορούσε με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις. Όμως μόλις τη Μεγάλη Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης υπέγραψε την κλαδική σύμβαση που προβλέπει αύξηση 5,5% από 1/1/2023 για τους 160.000 εργαζομένους συνεχούς λειτουργίας στα ξενοδοχεία και τους εποχικούς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ. Τις τελευταίες ημέρες τους ρωμιούς τους έπιασε ο κοιλόπονος για το... Σουδάν. Έλυσαν τα δικά τους προβλήματα...
    Ζήνων Παπαζάχος: «ΔΕΞΙOTΕΡΑ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ» (zenonpapazaxos.blogspot.com)
    Η Ελλάδα της εποχής του 1905 είχε μόλις χάσει ένα πόλεμο από τους τούρκους (1897). Οι βούλγαροι είχαν εξολοθρεύσει τον ελληνικό πληθυσμό της Ανατολικής Ρωμυλίας και έσφαζαν ασταμάτητα τους Έλληνες της Μακεδονίας (τους Γκραικομάνους όπως έλεγαν). Ο Μακεδονικός Αγώνας είχε αρχίσει. Οι τούρκοι ετοίμαζαν τις χατζάρες τους για να σφάξουν και άλλους Έλληνες. Το ελληνικό κράτος, ως συνήθως, ήταν χρεωκοπημένο. Η διαφθορά των πολιτικών ήταν στα ύψη. Και οι Έλληνες αντί να ασχοληθούν με τα του οίκου τους κατά 95% και έστω το υπόλοιπο 5% να το αφιερώσουν σε υψηλή ανάλυση της διεθνούς πολιτικής, μάλωναν για μια ήδη τελειωμένη μάχη, χαμένη στην απέραντη Σιβηρία, ανάμεσα στους Ρώσους και στους Γιαπωνέζους. Ορισμένοι αμερόληπτοι μάλιστα, έδιναν και συμβουλές στους στρατηγούς του Ιαπωνικού στρατού.
    Έτσι η φράση «δεξιότερα, Κουροπάτκιν» έμεινε ως μνημείο της αργόσχολης και εκ του μακρόθεν κριτικής, χωρίς στοιχεία και σοβαρότητα. Έτσι και σήμερα ακούμε βαθυστόχαστες μελέτες και αναλύσεις, που αφορούν τα διεθνή θέματα, ενώ τα δικά μας πολλαπλασιάζονται φοβερά και θα μας πνίξουν κάποια ημέρα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έστειλε το Predator στο Σουδάν; – Οι μυστικές πτήσεις του Cessna και οι ισραηλινές υπηρεσίες – Pronews.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 σε νυκτερινή άσκηση προσβολής στόχου με πυρά πυροβόλου.
    Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο με νυκτερινή άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
    Στο βίντεο βλέπουμε τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 σε νυκτερινή άσκηση προσβολής στόχου με πυρά πυροβόλου 30 χιλιοστών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ παραμένουν ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ».
    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «ο καλύτερος σύμμαχος» της χώρας του, υποβαθμίζοντας τη διαρροή αμερικανικών διαβαθμισμένων εγγράφων που περιείχαν πληροφορίες για τη χώρα του.
    Το ένα από τα έγγραφα αυτά, που διέρρευσε στο διαδίκτυο, ανέφερε ότι οι επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, υποστήριζαν τις διαδηλώσεις κατά της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, την οποία προωθούσε η κυβέρνηση Νετανιάχου.
    Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα μιας «παρανόησης» είπε ο Νετανιάχου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Τα μέλη της Μοσάντ που υπηρετούν σε κατώτερες θέσεις «μπορούν να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις», όχι όμως και η ηγεσία της, είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτό εξηγεί το περιεχόμενο του εγγράφου. Επέμεινε επίσης ότι η μυστική υπηρεσία δεν του εναντιώνεται, αντιθέτως συνεργάζεται μαζί του «για την ασφάλεια της χώρας».
    Αφότου ανακοινώθηκε η μεταρρύθμιση, στις αρχές Ιανουαρίου, δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωναν κάθε εβδομάδα εναντίον της. Στα τέλη Μαρτίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια «παύση» στη διαδικασία υιοθέτησης της μεταρρύθμισης, η οποία είχε επικριθεί ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι «ενστάσεις» του δεν πλήγωσαν τη σχέση των ΗΠΑ με το Ισραήλ, τόνισε ο Νετανιάχου.
    «Η Αμερική είναι αναντικατάστατη για το Ισραήλ και συνιστά, μακράν, τον καλύτερο σύμμαχό του. Οι φίλοι μπορούν καμιά φορά να διαφωνούν», τόνισε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τον δρόμο του Εκλογοδικείου δείχνει ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Χρίστος Γεραρής, για την τελική – μετεκλογικά – κρίση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ανεξάρτητα από την απόφαση της Ολομέλειας του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου.
    Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας (ΑΕΔ), το οποίο υπό ειδική σύνθεση λειτουργεί και ως Εκλογοδικείο, ο Χρίστος Γεραρής τονίζει ότι έχει την τελική αρμοδιότητα για το κρίσιμο πολιτικό και νομικό ζήτημα.

    Όπως επισημαίνει, μάλιστα, για πρώτη φορά στα χρονικά το ΑΕΔ μπορεί να κληθεί είτε να ανακατανείμει τις έδρες ενός κόμματος στα άλλα κόμματα, εφόσον ακυρωθεί εκ των υστέρων η συμμετοχή του στις εκλογές, ή σε διαφορετική περίπτωση να αποφασίσει επαναληπτικές εκλογές σε όλη την επικράτεια.
    Ο Χρίστος Γεραρής, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, ειδικότερα σημειώνει:
    «Η οριστική κρίση για τη νομιμότητα του κόμματος «Ελληνες» στις προσεχείς εκλογές δεν θα γίνει ούτε από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, ούτε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
    Η αρμοδιότητα ανήκει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), το οποίο με 11μελή σύνθεση εκδικάζει τις εκλογικές διαφορές.
    Κατά την πάγια νομολογία του ΑΕΔ η νομιμότητα της απόφασης του Πρώτου Τμήματος του Αρείου Πάγου που ανακηρύσσει τους υποψήφιους βουλευτές, ως αναγόμενη στην εκλογική προδικασία ελέγχεται από το ΑΕΔ (Αποφάσεις: 52/1985, 48/1989, 10/2000, 25/2001).
    Η ερμηνεία αυτή έχει γίνει δεκτή και από το ΣτΕ, το οποίο έκρινε ότι αποκλειστικώς αρμόδιο για τον έλεγχο της νομιμότητας της αποφάσεως του Πρώτου Τμήματος του Αρείου Πάγου είναι το ΑΕΔ (ΣτΕ 213/2004).
    Δεδομένου ότι το ΑΕΔ αποφαίνεται μετά τη διενέργεια των εκλογών, θα δημιουργηθεί μείζον θέμα για το κύρος των εκλογών σε περίπτωση που είναι αντίθετες οι αποφάσεις του Πρώτου Τμήματος και του Εκλογοδικείου», επισημαίνει ο ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Επαναληπτικές εκλογές

    «Αναλόγως της περίπτωσης, θα ανακατανεμηθούν οι έδρες των λοιπών στη Βουλή κομμάτων ή θα διενεργηθούν επαναληπτικές εκλογές σε όλη την επικράτεια.
    Πρόκειται για ζήτημα που τίθεται για πρώτη φορά.
    Ευθεία προσφυγή ενώπιον του ΕΔΔΑ είναι απαράδεκτη διότι πρέπει να έχουν εξαντληθεί όλα τα εσωτερικά ένδικα μέσα, δηλαδή να έχει προηγουμένως ασκηθεί η ένσταση ενώπιον του ΑΕΔ και να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση.
    Τέλος, επειδή ακούγονται διάφορες απόψεις ως προς τον αριθμό του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, επισημαίνω ότι στις διοικητικές Ολομέλειες του ΣτΕ αποχωρεί ο νεότερος (σ.σ. με βάση την επετηρίδα αρχαιότητας) δικαστής για να υπάρξει περιττός αριθμός των συμμετεχόντων μελών», σημειώνει ο κ. Γεραρής.

    «Αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης;»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω να είναι πολλοί που δεν αντιλήφθηκαν σε τι στοχεύει η διεύρυνση την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή του δικαιοδοτικού οργάνου που θα κρίνει τη συνταγματικότητα των πρόσφατων ρυθμίσεων: οι πέντε αρεοπαγίτες, που αρχικά το συγκροτούσαν, συνταξιοδοτούνται όλοι τον Ιούνιο.
      Άρα δεν θα ήταν δυνατόν να δελεασθούν με υποσχέσεις προαγωγής από την κυβέρνηση. Τώρα προστίθενται οι νεότεροι του Τμήματος…», επισημαίνει με τη σειρά του ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, Θανάσης Διαμαντόπουλος.
      «Ο επί τιμή πρόεδρος του ΣτΕ κ. Χρ. Γεραρής αναδεικνύει τον κίνδυνο -εφόσον το ΑΕΔ κρίνει την απόφαση του ΑΠ περί συνταγματικότητας της απαγόρευσης συμμετοχής στις εκλογές κάποιου πολιτικού σχήματος ως λανθασμένη- να πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές σε ολόκληρη την επικράτεια.

      Προφανώς με το ίδιο εκλογικό σύστημα που θα έχουν διεξαχθεί οι εκλογές που θα ακυρωθούν.
      Αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης η έστω του ενδεχομένου της;», διερωτάται ο κ. Διαμαντόπουλος.

      Επικίνδυνοι δρόμοι

      Διαμορφώνονται επικίνδυνες καταστάσεις!

      Πρώτο και βασικό είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι θεραπαινίδα της εκτελεστικής εξουσίας και επιτέλους θα πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά ο μη διορισμός της ηγεσίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση, κάτι που άλλωστε είναι πάγιο αίτημα και των δικαστικών ενώσεων.

      Δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι πως δεν μπορεί να είναι επιτρεπτό στο πλαίσιο της Αστικής Δημοκρατίας να παραβιάζεται κατάφωρα το δικαίωμα των πολιτών να εκλέγουν οι ίδιοι τους βουλευτές και τα κόμματα που θα τους εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο.
      Ο λαός είναι εκείνος που θα αποφασίζει ποιος θα τον εκπροσωπεί και σε καμία περίπτωση μαγειρεμένες τροπολογίες, που αποκλείουν με προσχήματα κόμματα και σχηματισμούς από τις βουλευτικές εκλογές.

      Τρίτο σε αυτό το ζοφερό τοπίο και στην εν λόγω δυσώδη υπόθεση εντονότατη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως η ηγεσία της Δικαιοσύνης σιωπά.
      Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος δείχνει να είναι απλός παρατηρητής σε μία υπόθεση, η οποία σε μία ευνομούμενη πολιτεία θα είχε προκαλέσει τεκτονικό σεισμό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  35. «Η κινητικότητα δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα, αλλά με την προστασία του Ισραήλ». Καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης.
    «Έχουμε γίνει αποικία των ΗΠΑ, δουλοπρεπής η πολιτική μας».
    Ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης εδώ και 40 χρόνια ,προσπαθεί να αφυπνίσει τις ελληνικές κυβερνήσεις για την «ανάσταση» της ΑΟΖ! Δεν τα έχει καταφέρει ,αλλά δεν σταματά να παλεύει…
    Στη συνέντευξη του στο militaire channel είναι αποκαλυπτικός:
    •Χαρακτηρίζει πολύ κακή εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου. Μια συμφωνία για την οποία η ελληνική κυβέρνηση ανεξήγητα πανηγύριζε και την παρουσιάζει ως…μέγα επίτευγμα της εξωτερικής της πολιτικής! Ο κ. Καρυώτης θα στεναχωρήσει πολλούς από τους πανηγυρίζοντες, αλλά προφανώς ξέρει πολλά περισσότερα και γι ΄ αυτό οι απόψεις του θα έπρεπε να έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν.
    •Πιστεύει ότι οι Αμερικανοί μετά από τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα θελήσουν να «λύσουν» το «ελληνοτουρκικό πρόβλημα». Πως; Εκφράζει την εκτίμηση του.
    • Δεν κρύβει την άποψη του για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις: «Έχουμε γίνει αποικία των ΗΠΑ…Όλη αυτή η κινητικότητα στην περιοχή μας δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα,αλλά με την προστασία του Ισραήλ», λέει.
    • «Ακολουθούμε μια πολιτική φιλοαμερικανική η οποία είναι αρκετά δουλοπρεπής» ,προσθέτει ο κ.Καρυώτης.
    • «Δεν υπάρχει ουσιαστικά ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, υστερούμε» ,υποστηρίζει ο καθηγητής Καρυώτης.
    «΄Έχουμε γίνει αποικία των ΗΠΑ, δουλοπρεπής η πολιτική μας»! Ο Θόδωρος Καρυώτης μιλά για την ΑΟΖ - YouTube
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΒΡΩΜΟΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Στο Ισραήλ τα «ακροδεξιά» κόμματα είναι στην κυβέρνηση με περίπου 25%.
    Στην Τουρκία το AKP το Εθνικιστικό κόμμα της Μητέρας Πατρίδας του Erdogan παραμένει πρώτο κόμμα και ο Erdogan έχει πιθανότητες επανεκλογής.
    Στην Ιταλία τα αδέρφια για την Ιταλία και η Lega έχουν σχηματίσει κυβέρνηση, η Meloni με αρκετή διπλωματία… ούσα από την ακροδεξιά είναι πρωθυπουργός στην Ιταλία.
    Στην Ουγγαρία το κόμμα Fidesz με 48% παραμένει κυρίαρχο του πολιτικού συστήματος, ο Orban τα πηγαίνει πολύ καλά και υψώνει και φωνή απέναντι στην αντιρωσική υστερία.
    Στην Αυστρία το FPO είναι πλέον πρώτο κόμμα, το FPO έχει την ίδια ιδεολογική ταυτότητα με το Εθνικό κόμμα Έλληνες στην Ελλάδα.
    Στην Γερμανία το AFD η Εναλλακτική για την Γερμανία είναι σταθερά τρίτο κόμμα με 15% έως 16% όταν οι σοσιαλδημοκράτες που κυβερνούν βρίσκονται στο 21%.
    Στην Εσθονία το εθνικό κόμμα EKRE βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ποσοστά 19%…
    Στην Πορτογαλία μια καθαρά σοσιαλίζουσα χώρα το Εθνικό κόμμα Cheqa έχει εκτιναχθεί στο 15%, ποτέ στην ιστορία της Πορτογαλίας εθνικό κόμμα δεν είχε ποσοστά πάνω από 1%.
    Στην Ισπανία το VOX το Εθνικό κόμμα βρίσκεται σταθερά στο 15% έχει ξεπεράσει τους Podemos με 8% και πλησιάζει το Λαϊκό κόμμα το αντίστοιχο της ΝΔ που βρίσκεται στο 24%.
    Στην Γαλλία το Εθνικό κόμμα της LePen βρίσκεται στο 35% και είναι πρώτη δύναμη.
    Η LePen στις δημοσκοπήσεις, προηγείται με διαφορές από 7% έως 9% από τον δεύτερο για τις προεδρικές εκλογές… που δεν είναι της παρούσης.
    Και σε πολλές άλλες χώρες τα Εθνικά Κόμματα έχουν τεράστια απήχηση, στην κατηγορία Εθνικό κόμμα εντάσσονται και οι Ρεπουμπλικάνοι του Trump αυτού του ηγέτη που σε αντίθεση με τον Biden που είναι Πρόεδρος του Πολέμου ο Trump δεν διεξήγαγε στην θητεία του ούτε ένα στρατιωτικό πόλεμο.
    Στην Βραζιλία το 49% των πολιτών στηρίζουν εθνικό κόμμα…
    Στην Ρωσία ο Putin και το κόμμα του είναι Εθνικό κίνημα και σίγουρα δεν είναι κομμουνιστές.
    Τα Εθνικά κόμματα έρχονται για να κυριαρχήσουν αφού απέτυχε η παγκοσμιοποίηση.
    Ρωσία και Κίνα, με Ιράν, Σαουδική Αραβία προωθούν τον πολυπολικό κόσμο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...