ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. Ελέγχουμε 1.000 χλμ. ακτογραμμών με την Ελλάδα με 4 πυροβολαρχίες ATMACA που βομβαρδίζουν στόχους επιφανείας εμβέλειας πάνω από 250 χιλιόμετρα, μέχρι την Ελληνική βουλή και το Ελληνικό «Πεντάγωνο» - (που είναι τετράγωνο)».
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΟΥΗΔΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΖΙΜΥ ΑΚΕΣΟΝ. Υπέρμαχος του Swexit. Κέρδισε τις εκλογές γιατί ψηφίστηκε μαζικά από την Εργατική τάξη της Σουηδίας και ψηφοφόρους που ψήφιζαν παλιά τους σοσιαλδημοκράτες. Η Εργατική (και αγροτική) τάξη κάθε ευρωπαϊκού έθνους είναι πάντα πατριωτική. Πρέπει βέβαια να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για να την πλησιάσει.
Τα τρία κόμματα της σουηδικής δεξιάς συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, με την άνευ προηγουμένου υποστήριξη των ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ Δημοκρατών της Σουηδίας (SD) στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.
Ο Κρίστερσον, αρχηγός του σουηδικού συντηρητικού κόμματος των Μετριοπαθών, κατέληξε σε συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, έπειτα από τη νίκη του δεξιού μπλοκ στις εκλογές τον περασμένο μήνα.
Το μεγαλύτερο κόμμα από το μπλοκ αυτό, το δεξιό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας, δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αλλά συμφώνησε να στηρίξει τον σχηματισμό της, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά που το εθνικιστικό αντιμεταναστευτικό κόμμα θα έχει άμεση επιρροή στην πολιτική.
«Οι μετριοπαθείς (συντηρητικοί), οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι θα σχηματίσουν κυβέρνηση και θα συνεργαστούν με τους Δημοκράτες της Σουηδίας στη Βουλή», δήλωσε ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος των Μετριοπαθών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε αμέσως ένα σχέδιο για την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της Σουηδίας σε ηλεκτρική ενέργεια.
«Θα κατασκευαστούν νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες», δήλωσε η αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Έμπα Μπους Θορ κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας.
Τα τελευταία χρόνια το σκανδιναβικό βασίλειο έκλεισε έξι από τους 12 αντιδραστήρες του.
Αυτοί που εξακολουθούν να λειτουργούν παράγουν περίπου το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται σήμερα στη χώρα.
Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Κρίστερσον, η εντολή που έδωσαν στην κυβέρνηση οι ψηφοφόροι σημαίνει ότι “η αλλαγή δεν είναι μόνο απαραίτητη, η αλλαγή είναι εφικτή και εμείς τα τέσσερα κόμματα μαζί μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την αλλαγή”.
Εκτός από την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, η νέα κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους και θα επιβάλει πλαφόν στα προνοιακά επιδόματα για λαθρομετανάστες.
Έπειτα από οκτώ χρόνια σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης, η δεξιά έχει και πάλι τον έλεγχο στη Σουηδία ύστερα από την άνευ προηγουμένου επαναπροσέγγιση με τους ακροδεξιούς Δημοκρατικούς της Σουηδίας (SD), μεγάλους νικητές των εκλογών της 11ης Σεπτεμβρίου με ποσοστό-ρεκόρ ψήφων 20,5%.
Με την υποστήριξη των Δημοκρατών της Σουηδίας ο Κρίστερσον είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για την κυβέρνησή του. Θα γίνει πρωθυπουργός εφόσον η πλειοψηφία του κοινοβουλίου δεν καταψηφίσει τον διορισμό του.
Ο Κρίστερσον πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Αντρέας Νόρλεν και όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου θα τον ενημερώσει ότι “είμαστε έτοιμοι να πάμε σε ψηφοφορία τη Δευτέρα και να σχηματίσουμε νέα κυβέρνηση. Θα είναι μια τρικομματική κυβέρνηση με τους μετριοπαθείς, τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους. Αυτή η κυβέρνηση θα συνεργαστεί στενά με τους Δημοκράτες της Σουηδίας”.
Εάν ο πρόεδρος της Βουλής απαντήσει καταφατικά στη συμφωνία του Κρίστερσον, το κοινοβούλιο μπορεί να ψηφίσει για την προτεινόμενη κυβέρνηση τη Δευτέρα το νωρίτερο.
Η νέα κυβέρνηση θα καταστήσει δύσκολο για τους νέους μετανάστες να λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, ενώ η αστυνομία θα μπορεί να λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα απέναντι στις συμμορίες του εγκλήματος και οι ποινές για τα εγκλήματά τους θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.
Ο ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΣΟΥΗΔΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΖΙΜΥ ΑΚΕΣΟΝ
Ο ηγέτης των ακροδεξιών Σουηδών Δημοκρατών από το 2005, ο 43χρονος Τζίμι Άκεσον, εντάχθηκε στο κόμμα τη δεκαετία του 1990, βοηθώντας να σχηματιστεί μια ομάδα νεολαίας στην πατρίδα του το Σόλσβεσμποργκ (Sölvesborg), μια πόλη 9.000 κατοίκων στη νότια Σουηδία. Σε αυτήν τη μικρή πόλη των 9.000 κατοίκων, όπου η σουηδική σημαία κοσμεί τα περισσότερα σπίτια και πολλοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την γειτονική μητρόπολη του Μάλμε, το SD δημιούργησε το πρώτο του προπύργιο.
Το 2002, έγινε ηγέτης της εθνικής οργάνωσης νεολαίας των Σουηδών Δημοκρατικών και στη συνέχεια ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος SD το 2005, όταν η υποστήριξη των ψηφοφόρων ήταν σταθερά περίπου στο 1%.
Ο Άκεσον μεγάλωσε σε μια μεσοαστική οικογένεια με πατέρα επιχειρηματία και μητέρα που εργαζόταν ως βοηθός νοσοκόμου στο Sölvesborg. Εκεί, στις αγροτικές μικρές πόλεις και σε αγροκτήματα της Scania, η SD έχτισε το προπύργιο της, εν μέσω ανησυχιών για την πυκνοκατοικημένη από μετανάστες πόλη Μάλμε κοντά.
Αφού τελείωσε το σχολείο, ο Άκεσον σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Λουντ, όπου συνδέθηκε με αυτό που έγινε γνωστό ως «Συμμορία των Τεσσάρων» με τους μελλοντικούς ηγέτες του κόμματος Ρίτσαρντ Γιόμσοφ, Ματίας Κάρλσον και Μπγιρον Σέντερ, οι οποίοι συνέχισαν να χτίζουν την εκλογική βάση του κόμματος.
Γενικώς οι Σουηδοί Δημοκράτες διακήρυσσαν ότι «το ειρηνικό κοινωνικό κράτος της Σουηδίας είχε καταστραφεί από τη μουσουλμανική μετανάστευση».
Το κόμμα υποβλήθηκε σε μεγάλη αναμόρφωση υπό την ηγεσία του Άκεσον, αντικαθιστώντας το λογότυπο του μπλε και κίτρινου φακού με μια ανεμώνη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιουδαϊκής Guardian που ανησυχεί, το κόμμα συνέχισε να αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι υπέθαλπε βίαιους ρατσιστές και υποστηρικτές των Ναζί που έφεραν σβάστικα.
Το 2015, απέκλεισε ολόκληρη τη Σουηδική Δημοκρατική οργάνωση νεολαίας λόγω των δεσμών της με εξτρεμιστές. Οι επικριτές λένε, ωστόσο, ότι έκτοτε έχουν εκκαθαριστεί μόνο μέλη σε χαμηλά κλιμάκια του κόμματος, ενώ όσοι είναι υψηλότεροι στην κομματική ιεραρχία βρίσκονται ακόμα εκεί.
Οι αναφορές στη σημασία της «κληρονομιάς της φυλής», η οποία αντικατόπτριζε την ναζιστική ιδεολογία περί της φυλής της δεκαετίας του 1930, διαγράφηκαν από το πρόγραμμα του κόμματος το 2019.
Σε ένα άρθρο συζήτησης το 2009, ο Άκεσιον ισχυρίστηκε ότι η μουσουλμανική μετανάστευση στη Σουηδία ήταν «η μεγαλύτερη εξωτερική μας απειλή από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο».
Άλλωστε οι ρίζες του Sverigedemokraterna, των Σουηδών Δημοκρατών δηλαδή στα σουηδικά, είναι αναμφίβολα ακροδεξιές και "ναζιστικές". Άλλωστε, με την ίδρυση του κόμματος το 1988, ο πρώτος ταμίας του Γκουστάβ Έκστρομ ήταν βετεράνος των Waffen-SS.
Το κόμμα κέρδισε 5,7% των ψήφων όταν μπήκε στο κοινοβούλιο το 2010, 12,9% το 2014, όταν έγινε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Σουηδίας στο κοινοβούλιο, και 17,5% το 2018. Η άνοδός του ήρθε παράλληλα με την άνοδο των μεταναστευτικών ροών στη Σουηδία. Η χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχει υποδεχτεί περίπου μισό εκατομμύριο αιτούντες άσυλο την τελευταία δεκαετία.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. Αν εφαρμόσουμε αυτόν τον ορισμό στους νεοέλληνες, προφανώς αυτοί δεν είναι άνθρωποι. Οι νεοέλληνες δεν ξέρουν να κάνουν εργαλεία, μηχανήματα, συσκευές, οτιδήποτε. Δεν ασχολούνται καθόλου με την κύρια ανθρώπινη εργασία. Τους κατηύθυναν να ξεχάσουν ότι είναι άνθρωποι και να γίνουν μόνο υπηρέτες. Η ΓΚΑΡΣΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ο ΡΩΜΙΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΚΟΝΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.Π.
Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΤΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει νέες απειλές προς την Ελλάδα. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής του από την Αστάνα ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις απέναντι στην Ελλάδα, αναφέροντας συγκεκριμένα, «βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τον να σκεφτεί»
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Ερντογάν απάντησε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».
Ζ.Π.