ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Οκτωβρίου 2022

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ (Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ) ΠΑΡΑΓΟΥΝ 300 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

 

 

ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΓΙΟΥΒΑΛ ΝΩΕ ΧΑΡΑΡΙ: «Γιατί χρειαζόμαστε τους Γκοΐμ ή τουλάχιστον τόσους πολλούς Γκοΐμ; Αφού είναι ασήμαντοι και άρα περισσεύουν. Προς το παρόν κρατάμε τους Γκοΐμ ευτυχισμένους με τα ναρκωτικά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια».



Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο γενικός γραμματέας του FDP (το κόμμα των Φιλελευθέρων στην Γερμανία) είναι ο (τούρκος; κούρδος;) Μπιτζάν Nτζιρ-Σαράι. Ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων είναι ο Ιρανός Ομίντ Νουριπούρ. 83 «ΓΕΡΜΑΝΟΙ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.

 

 

 


Το παράδοξο σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ότι όταν αναπτύσσονται σε κλίμακα, στην πραγματικότητα κάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πιο ακριβή

Τον μύθο πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι μία φθηνή και καθαρή πηγή ενέργειας καταρρίπτει ειδικός σε θέματα οικολογίας.
Ο Michael Shellenberger περιβαλλοντολόγος και ιδρυτής της Environmental Progress, σημειώνει ότι ένας από τους «πιο παραπλανητικούς τρόπους» με τους οποίους οι «προωθητές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πωλούν την τεχνολογία τους» είναι ο ισχυρισμός πως η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την αιολική και την ηλιακή είναι φθηνότερη.
Το παράδοξο σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ότι όταν αναπτύσσονται σε κλίμακα, στην πραγματικότητα κάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πιο ακριβή, είπε ο Shellenberger στο CPAC Australia στο Σίδνεϊ, όπως γράφει o ιστότοπος Epoch Times.

 


«Υπάρχουν βασικά δύο λόγοι», σημείωσε «απαιτούνται περισσότερα μηχανήματα, περισσότερες εφεδρικές γεννήτριες ενέργειας, περισσότερα συστήματα μετάδοσης και περισσότεροι άνθρωποι για να διαχειριστούν το χάος ενός ηλεκτρικού δικτύου με μεγάλη ποσότητα αναξιόπιστης ενέργειας που εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες».

Όταν τις χρειάζεσαι, δεν τις έχεις

Ο Shellenberger επικαλέστηκε μια πρόβλεψη του Γερμανού οικονομολόγου Leon Hirth πως η οικονομική αξία της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας μειώνεται σημαντικά καθώς καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε ένα έγγραφο για την Ενεργειακή Πολιτική το 2013, ο Hirth εκτίμησε ότι όταν η παραγωγή ενέργειας από ανεμογεννήτριες αποτελεί το 30% του δικτύου, η αξία της μειώνεται κατά 40% ενώ η αξία της ηλιακής ενέργειας μειώνεται κατά 50% όταν φτάσει στο 15%.
«Ο λόγος είναι εύκολο να γίνει κατανοητός», σημείωσε ο Shellenberger.
«Η ηλιακή και η αιολική παράγουν πάρα πολλή ενέργεια όταν δεν τις χρειάζεσαι και όχι αρκετή ενέργεια όταν τις χρειάζεσαι, και τα δύο αυτά επιβάλλουν κόστος στο ηλεκτρικό δίκτυο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Είπε ότι η ιδανική κατάσταση είναι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να συμβαδίζει με τη ζήτηση «ανά πάσα στιγμή».
«Κάθε φορά που αφαιρείτε την ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο και την επαναφέρετε, πληρώνετε ενεργειακές κυρώσεις, οι οποίες αυξάνουν το κόστος αυτής της ενέργειας κάπου μεταξύ 20 και 40%».
Ο Shellenberger επισήμανε ότι αυτό ισχύει είτε χρησιμοποιούμε ηλεκτρισμό για την άντληση νερού για τη λειτουργία υδροηλεκτρικών φραγμάτων είτε διοχετεύουμε την ηλεκτρική ενέργεια σε μπαταρίες λιθίου.
Σημείωσε ότι θα κόστιζε στις ΗΠΑ, τρία τέταρτα ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για να δημιουργήσουν επαρκή αποθηκευτικό χώρο για να δημιουργήσουν εφεδρικά αντίγραφα του ηλεκτρικού δικτύου ολόκληρης της χώρας για μόλις τέσσερις ώρες.
«Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας του δικτύου για τέσσερις ώρες, πρέπει να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας εάν βασιζόμαστε σε ηλιακή και αιολική ενέργεια για εβδομάδες ή μήνες, επειδή υπάρχουν χρονικές περιόδους όπου δεν υπάρχει ηλιακό φως ή άνεμος», τόνισε.

Τι γίνεται με τα απόβλητα;

Τα σχόλια από τον περιβαλλοντολόγο έρχονται καθώς οι δυτικές χώρες εντείνουν τις προσπάθειές τους για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές για να κινηθούν προς μηδενικούς ρύπους έως το 2050, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να θεωρείται η λύση καθώς δεν παράγουν αέρια θερμοκηπίου ούτε ρυπογόνες εκπομπές.
Αλλά ο Shellenberger, υποστήριξε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον από τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια.
Οι ανανεώσιμες πηγές παράγουν 300 φορές περισσότερα απόβλητα από τα πυρηνικά εργοστάσια, ενώ κάθε ηλιακό πάνελ που αφαιρέθηκε από μια ταράτσα κατηγοριοποιήθηκε ως επικίνδυνο απόβλητο, σημείωσε ο περιβαλλοντολόγος.
«Το πρόβλημα είναι ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον», υπογράμμισε.
Ο Shellenberger εκτίμησε επίσης ότι η ώθηση για περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα οι δυτικές χώρες να κινηθούν «προς την αντίθετη κατεύθυνση προς μια κοινωνία «υψηλότερης υλικής έντασης» από ό,τι έχουμε με τα ορυκτά καύσιμα και τα πυρηνικά».
Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας απαιτούν μόνο ένα μικρό κλάσμα εξόρυξης για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές τους σε σύγκριση με αυτό που απαιτείται για την υπεράκτια αιολική και ηλιακή ενέργεια.
«Χρησιμοποιούμε περίπου το 10% των υλικών στον κόσμο σήμερα για την παραγωγή ενέργειας, εάν κινηθούμε προς 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα αυξηθούν μεταξύ 40 και 50%, και αυτό θα είναι πληθωριστικό».
Είπε περαιτέρω πως «ως αποτέλεσμα του πολέμου κατά του φυσικού αερίου και αυτής της εμμονής με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κόσμος στην πραγματικότητα θα κάψει περισσότερο άνθρακα το 2022 από ό,τι ποτέ πριν».


www.bankingnews.gr

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/645809/i-apati-ton-ananeosimon-pigon-energeias-einai-panakrives-pio-epvlaveis-gia-to-perivallon-kai-otan-tis-xreiazesai-aplos-den-tis-exeis

 

 

 

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι αξιόπιστες, ούτε είναι φθηνότερες σε σχέση με τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας 

 

Η εξάρτηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνει τους κινδύνους

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι αξιόπιστες, ούτε είναι φθηνότερες σε σχέση με τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, όπως προκύπτει από διάφορα στοιχεία.
Η μετάβαση από τους υδρογονάνθρακες δεν είναι απρόσκοπτη όπως πολλοί ελπίζουν.
Π.χ. τα τελευταία στοιχεία της Διοίκησης Ενεργειακών Πληροφοριών στις ΗΠΑ δείχνουν σημαντική μείωση ΤΟ 2021 στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας λόγω της ξηρασίας που έφθασε σε ιστορικά επίπεδα.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι εκκλήσεις του Προέδρου Biden για το ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ να είναι 100% καθαρό έως το 2035 μάλλον αποτελεί όνειρο.

Το πρόβλημα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η βιωσιμότητα.

Η Καλιφόρνια και οι πολιτείες του Βορειοδυτικού Ειρηνικού ανακάλυψαν ότι οι ξηρασίες και τα κύματα καύσωνα έχουν οδηγήσει σε πτώση της ικανότητας υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Η περιοχή παράγει ένα μεγάλο μέρος της υδροηλεκτρικής ισχύος των ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές εκτιμούν ότι οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί των ΗΠΑ θα συνεισφέρουν 14% λιγότερο το 2021 από ό, τι το 2020.
Η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Καλιφόρνια θα μειωθεί κατά 49% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2021, η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ουάσιγκτον και το Όρεγκον ήταν 10% χαμηλότερο από το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών.

Η Καλιφόρνια προωθεί την επιθετική μείωση στις εκπομπές άνθρακα με τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά αυτή η στρατηγική έχει τα μειονεκτήματά της.
Ο φορέας δικτύου της πολιτείας, California Independent System Operator (CAISO), ζήτησε αύξηση της συμμετοχής του φυσικού αερίου για να αποτρέψει τις διακοπές λειτουργίας λόγω της απώλειας ορισμένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ίσως ήρθε η ώρα για την Καλιφόρνια να παραδεχτεί ότι η «πράσινη» στροφή ήταν καταστροφή και η μετάβαση δεν πρόκειται να είναι τόσο απρόσκοπτη όσο νομίζαμε.

Ο φορέας δικτύου της πολιτείας, California Independent System Operator (CAISO) παραδέχτηκε τον Αύγουστο 2021 ότι "σημαντικές μεταβολές στην παραγωγή αιολικής ενέργειας" είχαν ως αποτέλεσμα ο διαχειριστής του δικτύου να "μειώσει το φορτίο για να διατηρήσει την αξιοπιστία του συστήματος".
Η Καλιφόρνια στράφηκε στις μονάδες παραγωγής ορυκτών καυσίμων καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθίστανται αναξιόπιστες.
«Στις 15 Αυγούστου, σημειώθηκαν σημαντικές μεταβολές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα.
Οι πόροι αιολικής ενέργειας αύξησαν γρήγορα την παραγωγή κατά 1.000 MW αλλά στην συνέχεια μειώθηκε γρήγορα.
Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με μια άλλη απροσδόκητη απώλεια πηγών παραγωγής, οδήγησαν σε μια ξαφνική ανάγκη να μειωθεί το φορτίο για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματος»

Η άσχημη αλήθεια για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Όταν το Τέξας πάγωσε κυριολεκτικά τον Φεβρουάριο 2021, κάποιοι κατηγόρησαν τις ανεμογεννήτριες για τις διακοπές ρεύματος που άφησαν εκατομμύρια πολίτες στο σκοτάδι.
Άλλοι κατηγόρησαν τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.
Η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή.
Στην πραγματικότητα, τόσο οι ανεμογεννήτριες όσο και οι μονάδες φυσικού αερίου πάγωσαν λόγω του ανώμαλου καιρού.
Και όταν η Berkshire Hathaway του Warren Buffet είπε ότι είχε σχέδια για επιπλέον αύξηση της ηλεκτρικής παραγωγής, δεν μιλούσε για ανεμογεννήτριες.
Μιλούσε για περισσότερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο.

Η εξάρτηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνει τους κινδύνους

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στο Forbes, ο περιβαλλοντολόγος Michael Shellenberger αναφέρθηκε τόσο τις διακοπές ρεύματος στο Texas όσο και τις διακοπές στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο του 2020 ως παραδείγματα γιατί θα πρέπει να περιλαμβάνεται λιγότερη ηλιακή και αιολική ενέργεια στο δίκτυο και όχι περισσότερη:
Το συμπέρασμα του η μεγαλύτερη εξάρτηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημαίνει υψηλότερο κίνδυνο διακοπής ρεύματος.
Ο ήλιος και ο άνεμος είναι πηγές ηλεκτρικής ενέργειας που εξαρτώνται από τον καιρό και, όπως δείχνουν τα γεγονότα στο Τέξας και την Καλιφόρνια, δεν είναι αξιόπιστες, έγραψε ο Shellenberger, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Environmental Progress, μιας ερευνητικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.
Επισήμανε επίσης τη Γερμανία, όπου ο έλεγχος των ενεργειακών σχεδίων μετάβασης της χώρας έδειξε ότι ορισμένες από τις προβλέψεις ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, ενώ άλλες ήταν απολύτως εξωπραγματικές.

Οι άνθρωποι στη Γερμανία, όπως οι άνθρωποι στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, παρεμπιπτόντως, πληρώνουν περισσότερα για ρεύμα από τους ανθρώπους σε μέρη που εξαρτώνται λιγότερο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ενώ ορισμένοι μπορεί να είναι εντάξει αν πληρώνουν περισσότερα για καθαρότερο ηλεκτρικό ρεύμα, δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά μακροπρόθεσμα.
Και η προσιτή ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για τον πολιτισμό, σημειώνει ο Shellenberger.

Η προσιτότητα είναι μια ουσιαστική απαίτηση για την ενέργεια, εάν πρόκειται να συμβάλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ακόμη και αν βγάλουμε την οικονομική ανάπτυξη από την εξίσωση.
Ωστόσο, η προσιτή ενέργεια είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις της ισότητας μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει αξιόπιστη ενέργεια.

Η προσιτότητα και η αξιοπιστία, λοιπόν, είναι τα δύο πράγματα που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις καλές πηγές ενέργειας.
Ο ήλιος και ο άνεμος - σε αντίθεση με την υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι επίσης ανανεώσιμη πηγή - μπορεί να είναι μόνο ένα από αυτά τα δύο πράγματα, αλλά υπάρχουν προβλήματα αποθήκευσης.
Μπορούν να είναι προσιτές πηγές ενέργειας, όπως μας θυμίζουν συχνά.
Ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορούν να είναι αξιόπιστες.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα δισεκατομμύρια ξοδεύονται για την ενίσχυση της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος περαιτέρω διακοπών ρεύματος. Ίσως κάποια στιγμή, εάν ο άνεμος και ο ήλιος γίνουν οι κύριες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, τα κράτη θα χρειάζεται να καθιερώσουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.

Η περίπτωση της Βουλγαρίας

Στο παρελθόν η Βουλγαρία – επί εποχής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας - εξήγαγε τόσο πολύ ηλεκτρική ενέργεια για να κερδίσει συνάλλαγμα που οι διακοπές ρεύματος ήταν μέρος της ζωής.
Δεν ήταν μια ιδιαίτερα βολική ζωή, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν έτσι στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι στη δεκαετία του 1980, οι άνθρωποι μάθαιναν να ζουν με τις διακοπές ρεύματος.
Η κατανάλωση ενέργειας έχει αυξηθεί από τότε.
Για να είμαστε δίκαιοι, η περιορισμένη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας θα είχε απίστευτα θετική επίδραση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

 
energy1.png

energy2.png
energy3.png

www.bankingnews.gr

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=590281

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:


  1. Ήδη από τις 23 Απριλίου 2022, δηλαδή ακριβώς δύο μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, το πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο πηγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο ομάδες ειδικών σε σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο είχε φτάσει στη χώρα αυτή από την πόλη Χέρεφορντ από τη Βρετανική Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία (SAS).

    Η σύνθεση της μίας ήταν τουλάχιστον 8-10 άτομα. Πόσοι στη δεύτερη δεν έγινε γνωστό τότε.

    Εκείνη την εποχή μπορούσε κανείς μόνο να μαντέψει για τα καθήκοντα των Βρετανών σαμποτέρ.

    Αλλά είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι οι άνθρωποι που υπηρετούν στη SAS θεωρούνται από τους πιο υψηλά καταρτισμένους στον κόσμο στην οργάνωση πραξικοπημάτων, μαζικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, δολοφονιών επί πληρωμή πολιτικών προσώπων, στρατολόγησης πρακτόρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας, προετοιμάζοντας τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Δεν πρόκειται για συνηθισμένες ειδικές δυνάμεις, αυτοί είναι διανοούμενοι, σε κάθε ομάδα υπάρχει πάντα ένας ιδεολόγος, θα έλεγε κανείς ένας καθηγητής, και οι υπόλοιποι είναι εξειδικευμένοι ειδικοί…

    Με μεγάλη πιθανότητα, αυτοί οι ειδικοί έφτασαν για να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την αποτελεσματικότητα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών ενώ συντονίζουν τις δραστηριότητες των ομάδων δολιοφθοράς στα εδάφη της Ουκρανίας, τα οποία ελέγχονται από ρωσικά στρατεύματα», πρόσθεσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

    Είναι επίσης γνωστό ότι οι ειδικές δυνάμεις SAS συμμετείχαν στο παρελθόν αρκετά αποτελεσματικά στον πόλεμο της Κορέας, στη σύγκρουση στη Βόρεια Ιρλανδία, στον πόλεμο μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Αργεντινής για τα νησιά Φώκλαντ (Μαλβίνες), στα γεγονότα στον Περσικό Κόλπο και Εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

    Και παντού τα κύρια καθήκοντά τους ήταν η καταστροφή εχθρικών αρχηγείων, θέσεων διοίκησης, σιδηροδρομικών κόμβων, αποθηκών πυρομαχικών και όπλων κ.λπ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...