ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Νοεμβρίου 2021

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ: «είναι ανθρωπάρια και υποκύπτουν σε πιέσεις». Πρόεδρος Αλβανικού Δικαστηρίου: «Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κωσταντίνου Κατσίφα είναι ελλιπής με σοβαρές ελλείψεις και ασάφειες. Έλλειψη σαφών συμπερασμάτων στις πράξεις πραγματογνωμοσύνης».

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ, ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ». ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ». («Es gibt noch Richter in Berlin»)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ".



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ», ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΓΚΡΕΜΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015. Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO): «Δικαστές, εισαγγελείς και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα».






 
 

Όσα ζήτησε η πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου Σουέλα Ντάσι.

 Η πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου Σουέλα Ντάσι ζήτησε να υπάρξει επιστημονική τεκμηρίωση για τον ακριβή προσδιορισμό του μοντέλου του όπλου που οδήγησε στο θάνατο τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, πριν από τρία χρόνια στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. 

 

Να θυμίσουμε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Αργυροκάστρου, Γιουλιάν Τσάγια, είχε ζητήσει τον περασμένο Μάϊο να κλείσει η υπόθεση, αποδίδοντας προκλητικά τον θάνατο του 35χρονου σε … «αυτοχειρία».

Με μία έκθεση - πρόταση που «μπάζει» από παντού ο εισαγγελέας Τσάγια επιχείρησε ουσιαστικά να δολοφονήσει για δεύτερη φορά τον Κατσίφα, υποστηρίζοντας πως ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία και όχι δολοφονία από τις αστυνομικές δυνάμεις της RENEA. Ωστόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου Ντάσι, προς τιμήν της, είχε διαφορετική άποψη, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα και ν΄ απαντηθούν τεκμηριωμένα βασικά ερωτήματα που παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ORA NEWS TV, που δημοσιοποίησε το σχετικό έγγραφο του δικαστηρίου Αργυροκάστρου, παρά την εισήγηση του εισαγγελέα Τσάγια, η πρόεδρος Ντάσι αρνήθηκε να βάλει στο αρχείο τον φάκελο της έρευνας υπ’ αριθμό «Νο 824» που αφορά τον θάνατο του Κατσίφα.

Η Ντάσι απέρριψε το αίτημα της εισαγγελίας, με το επιχείρημα πως: «η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Κωσταντίνου Κατσιφά είναι ελλιπής με σοβαρές ελλείψεις και ασάφειες». Όπως αναφέρει το ORA NEWS TV από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει, σύμφωνα την πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου: «έλλειψη συστηματικής και χρονολογικής παρουσίασης των ενεργειών του θύματος, καθώς και την απουσία επιστημονικής τεκμηρίωσης για τους οποίους δεν είναι δυνατός ο ακριβής προσδιορισμός του διαμετρήματος και το μοντέλο όπλου, από το οποίο απεβίωσε το θύμα» Επίσης: «έλλειψη σαφών συμπερασμάτων στις πράξεις πραγματογνωμοσύνης» που παρήγγειλε ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα η Ντάσι να διατάξει τη συνέχιση της έρευνας για τρεις μήνες επιπλέον.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο εισαγγελέας Τσάγια καλείται να τεκμηριώσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου τους ισχυρισμούς τους περί «αυτοχειρίας» του Κατσίφα, σ’ αδιευκρίνιστα σημεία της έκθεσής του που έχουν επισημανθεί από την πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου, όπως πχ το γεγονός πως δεν υπάρχει στον φάκελο επιστημονική τεκμηρίωση από ειδικούς εμπειρογνώμονες, που θα προσδιορίζει μ’ ακρίβεια το μοντέλο του όπλου, που οδήγησε στο θάνατο τον 35χρονο ομογενή.

To αλβανικό ρεπορτάζ, που χαρακτηρίζει «εξτρεμιστή» τον Κατσίφα. επισημαίνει πως ο εισαγγελέας Τσάγια και η πρόεδρος Ντάσι: «δεν βρίσκουν κοινή γλώσσα για την υπόθεση», που αφορά: «μία από τις σημαντικότερες δικογραφίες της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου». «Η υπόθεση σέρνεται από το δικαστήριο και την εισαγγελίας, χωρίς να καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα» τονίζει το ORA NEWS TV, καταλήγοντας πως ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση και παράδοση της νέας εισαγγελικής έκθεσης – πρότασης ορίστηκε η 13η Δεκεμβρίου 2021.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


34 σχόλια:

  1. Ρομά με καταγωγή από την Αλβανία ο οδηγός που «θέρισε» τον 47χρονο διανομέα στη Θεσσαλονίκη.
    Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 21χρονο οδηγό, ο οποίος «θέρισε» τον 47χρονο διανομέα φαγητού αργά τη νύχτα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.
    Ο 21χρονος είναι Ρομά με καταγωγή από την Αλβανία ενώ πριν λίγους μήνες είχε ξανά ατύχημα με το σπορ αυτοκίνητό του. Γείτονας του 21χρονου πατέρα δύο παιδιών αποκάλυψε ότι ο υπαίτιος του φονικού τροχαίου, ο οποίος δεν διέθετε καν δίπλωμα οδήγησης και φέρεται ότι παραβίασε διαδοχικά τρεις ερυθρούς σηματοδότες πριν παρασύρει το δίκυκλο του άτυχου 47χρονου, είχε ρίξει πάνω σε ένα δέντρο το αυτοκίνητό του, μάρκας Audi TT. «Το παιδί πήρε ένα αμάξι και γύριζε εδώ κι εκεί. Κάποιοι είπαν ότι μια θεία του από το εξωτερικό τού έστειλε κάποια χρήματα και πήρε αυτό το αυτοκίνητο το διθέσιο. Είπαν ότι του έστειλε 5.000 ευρώ και το έπαιρνε και έτρεχε. Μια φορά το τράκαρε σε ένα δέντρο στη γειτονιά. Έπαθε ζημιά 800 ευρώ. Αυτό έγινε πριν μήνες. Το χτύπησε στο δέντρο, πήγε και το έφτιαξε» ανέφερε ο ηλικιωμένος. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, η οικογένεια του 21χρονου Ρομά, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ασχολείται με τη συλλογή παλαιών αντικειμένων, κυρίως σίδερου και χαλκού.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: σκότωσε Έλληνα και αφέθηκε ελεύθερος. Σε αυτόφωρο αδίκημα δεν γίνεται προφυλάκιση εάν ο Δράστης δεν είναι ύποπτος φυγής ή δεν είναι ύποπτος διαπράξεως άλλων αδικημάτων.
    ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΣ;

    Μόνο οι έλληνες πολιτικοί και οι έλληνες δικαστές θεωρούν φυσιολογικό: ο Αλβανόγυφτος να είναι ταυτόχρονα ρακένδυτος, αλλά με Αudi. Να μην έχει δίπλωμα, αλλά να οδηγεί. Να τρακάρει, αλλά να έχει μπόλικα λεφτά να το επισκευάζει.
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αν ήταν κανένας Έλληνας φτωχός πατριώτης ο Πλιώτας θα τον μπουζούριαζε αμέσως.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ». Οι τούρκοι ετοιμάζουν και τέταρτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού Akkuyu.
    Η JSC Akkuyu Nuclear, θυγατρική του ρωσικού πυρηνικού ομίλου Rosatom, πήρε το πράσινο φως από το Πυρηνικό Ρυθμιστικό Συμβούλιο της Τουρκίας για να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής της τέταρτης μονάδας παραγωγής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού Akkuyu (NPP) στη νότια Τουρκία.
    «Η απόκτηση άδειας επιτρέπει την έναρξη εκτέλεσης όλων των εργασιών κατασκευής και εγκατάστασης στη μονάδα, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων πυρηνικής ασφάλειας», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Akkuyu Nuclear σε δήλωση που εκδόθηκε την Παρασκευή.
    Το έργο αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο χρηματοδοτείται από τη ρωσική Rosatom State Atomic Energy Corporation, θα είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία.
    Σύμφωνα με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2010, η Ρωσία είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη συντήρηση, τη λειτουργία και τον παροπλισμό του εργοστασίου μετά τη λήξη της ζωής του στα 60 χρόνια.
    Η Αναστασία Ζοτέεβα, επικεφαλής της Akkuyu Nuclear JSC, είπε ότι η έκδοση άδειας κατασκευής στην Akkuyu Nuclear για τη Μονάδα 4 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την υλοποίηση του έργου, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού τεσσάρων μονάδων.
    Σύμφωνα με το Caspian Νews, η διαδικασία αδειοδότησης του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας απαιτούσε 120 διαφορετικές άδειες και άδειες από διάφορες τουρκικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί όλες οι βασικές άδειες και άδειες, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης εκτίμησης θετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των αδειών κατασκευής μονάδων ισχύος.
    «Είμαστε τώρα έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε εργασίες και στις τέσσερις μονάδες ισχύος», είπε η Ζοτέεβα.
    «Στις αρχές του επόμενου έτους, θα ξεκινήσουμε την κατασκευή της θεμελιώδους πλάκας των κτιρίων των πυρηνικών νησιών».
    Η τοποθεσία Akkuyu συνδέεται θαλάσσια, είναι κοντά στο λιμάνι της Μερσίνης, που βρίσκεται στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας.
    Επιτρέποντας τη μεταφορά βαρέων μηχανημάτων στην τοποθεσία.
    Είναι κοντά σε κέντρα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας όπως τα Άδανα, το Ικόνιο, η Αττάλεια και η Μερσίνα. Μεγάλες ανησυχίες εγείρονται από το γεγονός ότι το πυρηνικό εργοστάσιο βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή και τυχών ατύχημα θα έχει τρομακτικές συνέπειες για ολοκληρη την περιοχή συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου
    Αποτελούμενο από τέσσερις μονάδες αντιδραστήρων τύπου VVER-1200, το έργο Akkuyu NPP θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά κατασκευαστικά κέντρα στον κόσμο.
    Μόλις ολοκληρωθούν, τέσσερις μονάδες παραγωγής νερού υπό πίεση συνολικής ισχύος 4.800 μεγαβάτ αναμένεται να παράγουν σχεδόν 35 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο — αρκετά για να καλύψουν το 90% της ετήσιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μιας μεγάλης πόλης, όπως π. Κωνσταντινούπολη, και να καλύψει έως και το 10 τοις εκατό των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας ολόκληρης της Τουρκίας.

    Το μεγάλης κλίμακας κοινό ρωσο-τουρκικό έργο υποτίθεται ότι θα περιορίσει την ευάλωτη εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό αέριο για ηλεκτρική ενέργεια.
    Ταυτόχρονα, ο πυρηνικός σταθμός θα είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει το μοντέλο συνεπένδυσης BOO (Build-Own-Operate), που σημαίνει ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη τόσο για τη βοήθεια στην κατασκευή του εργοστασίου όσο και για τη συνολική ασφάλεια και λειτουργία της εγκατάστασης μόλις ολοκληρωθεί. σε λειτουργία.

    Ο κρατικός πυρηνικός οργανισμός της Ρωσίας, Rosatom, κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας. Ο ενεργειακός κολοσσός είναι επίσης ο παγκόσμιος ηγέτης στην ταυτόχρονη υλοποίηση μονάδων πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, κατέχοντας το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ξένων κατασκευαστικών έργων στον κόσμο.

    Με το έργο Akkuyu NPP, ο κρατικός πυρηνικός οργανισμός της Ρωσίας, Rosatom, στοχεύει να συμβάλει στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ; ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. "Ο ΠΑΣΤΕΡ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΒΙΑ". Ο ΝΕΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΤΟΝ ΓΑΛΗΝΟ, ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ. "ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ. Η ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. Ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ".

      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/10/blog-post_22.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Ρόδος: Το Δικαστήριο αθώωσε Πακιστανό που κατηγορούνταν για βιασμό 10χρονης ανήλικης.
    Είχε φράξει το στόμα της ανήλικης με το χέρι του για να μην ακούγονται οι κραυγές της!
    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, έκρινε χθες 1η Νοεμβρίου, αθώο λόγω αμφιβολιών έναν Πακιστανό ο οποίος κατηγορούνταν για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης.
    Είχε κατηγορηθεί ότι στην Αντιμάχεια της Κω τον Απρίλιο του 2014, αφού παρότρυνε μια 10χρονη να τον ακολουθήσει στο σπίτι του, προσποιούμενος ότι σκόπευε να της προσφέρει μπισκότα και αφού εκείνη μπήκε μέσα, την έριξε πάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του και κρατώντας την από τα πόδια την βίασε.
    Το παιδί εφέρετο να προσπαθούσε απεγνωσμένα να καλέσει σε βοήθεια φωνάζοντας, όμως εκείνος της είχε φράξει το στόμα με το χέρι του, προκειμένου να μην ακουστούν οι κραυγές της.
    Στον κατηγορούμενο είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του στο Α.Τ του τόπου κατοικίας του την 1n και 15η ημέρα εκάστου μηνός και της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με την ανήλικη και τη μητέρα της.
    Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε με βεβαιότητα η διάπραξη των αδικημάτων για τα οποία κατηγορήθηκε και το δικαστήριο τον κήρυξε αθώο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΙΩΤΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ; Το ΕΦΚΑ πούλησε το κτήριο του Κεράνη στον Πειραιά 5,5 εκατομμύρια Ευρώ σε Ισραηλινή εταιρία και ο Κούλης το ξαναγόρασε για 80 εκατομμύρια Ευρώ για να κάνει το ερείπιο δικαστικό μέγαρο λέει.
    Δηλαδή πούλησε το δημόσιο 5,5 εκατομμύρια και το ξαναγόρασε από εβραίους για 80 εκατομμύρια...
    ΩΡΕ ΜΑΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΙΩΤΑ, ώρα να κυνηγήσεις τους 15χρονους φασίστες μαθητές της Θεσσαλονίκης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιωάννης Μάζης: « Κατασκευάζονται 42 μουσουλμανικές πόλεις στην Ελλάδα».
    Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στον ParapolitikaFM στις 1 Νοεμβρίου 2021.
    https://youtu.be/nCOdtFwc48M
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διάλυση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην Ευρώπη;
    https://www.amazon.com/Escape-Rome.../dp/0691172188
    Η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θεωρείται εδώ και καιρό μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία. Αλλά σε αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο, ο Walter Scheidel υποστηρίζει ότι η δραματική κατάρρευση της Ρώμης ήταν στην πραγματικότητα ό,τι καλύτερο συνέβη ποτέ, ανοίγοντας το δρόμο για την οικονομική άνοδο της Ευρώπης και τη δημιουργία της σύγχρονης εποχής.
    Κυμαίνοντας σε ολόκληρο τον πρόμοντερνο κόσμο, το Escape from Rome προσφέρει νέες απαντήσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ιστορίας: Γιατί εμφανίστηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; Γιατί τίποτα παρόμοιο δεν επέστρεψε ποτέ στην Ευρώπη; Και, κυρίως, γιατί ήρθαν οι Ευρωπαίοι να κυριαρχήσουν στον κόσμο;
    Σε μια απορροφητική αφήγηση που αρχίζει με την αρχαία Ρώμη αλλά εκτείνεται πολύ πιο πέρα από αυτήν, από το Βυζάντιο ως την Κίνα και από τον Τζένγκις Χαν ως τον Ναπολέοντα, ο Σάιντελ δείχνει πώς εξασφάλισε ο αφανισμός της Ρώμης και η διαρκής αποτυχία της οικοδόμησης της αυτοκρατορίας σε ευρωπαϊκό έδαφος ανταγωνιστικός κατακερματισμός μεταξύ και εντός κρατών.
    Αυτή η πλούσια ποικιλομορφία ενθάρρυνε πολιτικές, οικονομικές, επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που επέτρεψαν στην Ευρώπη να προχωρήσει ενώ άλλα μέρη του κόσμου υστερούν, επιβαρυμένα όπως ήταν από παραδοσιακές αυτοκρατορίες και αρπακτικά καθεστώτα που Ζούμε από την κατάκτηση.
    Μόνο όταν η Ευρώπη «δραπέτευσε» από τη Ρώμη ξεκίνησε έναν οικονομικό μετασχηματισμό που άλλαξε την ήπειρο και τελικά τον κόσμο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η άγνωστη επένδυση στο Βόλο που κίνησε το ενδιαφέρον της ExxonMobil.

    Η Stonepeak εξαγοράζει την Teekay LNG έναντι 6,2 δισ. δολαρίων
    Του Χάρη Φλουδόπουλου
    Προ ημερών πραγματοποιήθηκε στο Βόλο εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου FSRU ΑΡΓΩ που προβλέπεται να εγκατασταθεί στο λιμάνι της πόλης. Στην εκδήλωση εκτός από την εταιρεία Mediterranean Gas που αναπτύσσει το έργο, συμμετείχε και εκπρόσωπος του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού ExxonMobil.
    Άλλωστε, ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός έχει υπογράψει στρατηγική συμφωνία με την εταιρεία Mediterranean Gas για την τεχνική και εμπορική υποστήριξη του έργου, καθώς και για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
    Το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αρχικό σχέδιο ανάπτυξης: η Mediterranean Gas έχει υποβάλει αίτημα προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη χορήγηση άδειας Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) για το FSRU.
    Σύμφωνα με την Mediterranean Gas το FSRU “ΑΡΓΩ” έχει σχεδιαστεί προκειμένου να υποστηρίξει τις ενεργειακές ανάγκες της περιοχής και να συμβάλλει στην ασφάλεια επάρκειας σε φυσικό αέριο για τη χώρα και την Μεσόγειο συμβάλλοντας στη διαφοροποίηση της προμήθειας φυσικού αερίου και την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας, των Δυτικών Βαλκανίων και της Μεσογείου. Πλεονέκτημα για το έργο αποτελεί η χωροθέτησή του στην κεντρική Ελλάδα, κοντά σε γειτονικές βιομηχανικές ζώνες καθώς επίσης και η εγγύτητά του στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, το λιμάνι του Βόλου μπορεί να μετατραπεί σε κόμβο για την προμήθεια αυτόνομων μη διασυνδεδεμένων δικτύων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια με φορτηγά μεταφοράς, προμήθειας και διανομής υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου s (Small Scale CNG & LNG, CNG & LNG Truck Loading) καθώς και ως σημείο τροφοδοσίας LNG Bunkering για πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας, κρουαζιερόπλοια αλλά και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
    Το project προβλέπεται ότι θα περιλαμβάνει μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου, μια προβλήτα με σημεία πρόσδεσης, υποθαλάσσιους και χερσαίους αγωγούς, μετρητικό σταθμό και διοικητικές εγκαταστάσεις. Η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης προβλέπεται να φτάνει τις 170 χιλ. κ.μ. ενώ η μέση δυνατότητα αεριοποίησης υπολογίζεται στις 590.000 cm/h με μάξιμουμ τις 884.000. Σύμφωνα με τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία, το ΑΡΓΩ FSRU μέχρι το 2032 θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως 46 φορτία LNG ετησίως για τη μεταφορά έως 4,3 δισ. κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.
    Σημειώνεται τέλος ότι στόχος της εταιρείας είναι η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της υποδομής του FSRU μέχρι το Μάρτιο του 2023.
    capital.gr
    Ζ.Π.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καλλιέργεια αβοκάντο αφήνει τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα. Δύο αβοκάντο απελευθερώνουν 846.36 γραμμάρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ.
    Σώστε τον πλανήτη, κόψτε το αβοκάντο. https://www.news247.gr/kosmos/soste-ton-planiti-kopste-to-avokanto.9409427.html


    Νίκη Μπάκουλη
    02 Νοεμβρίου 2021 4
    Το αβοκάντο παρουσιάζεται εδώ και χρόνια ως αναγκαίο για την υγιεινή διατροφή. Για την ακρίβεια, ως superfood. Πρόκειται για φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Έχει διαπιστωθεί πως η καθημερινή κατανάλωση βοηθά από τη φρεσκάδα της αναπνοής μας έως τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, με οφέλη για τη λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού μας. Επίσης, καταπολεμά τη γήρανση, καθώς βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

    Για αυτό και επικρατεί φρενίτιδα, στο βαθμό που ο πλανήτης καταναλώνει 4.989.516.070 κιλά αβοκάντο κάθε χρόνο. Προ του Super Bowl στις ΗΠΑ ένα φορτηγό γεμάτο από αυτό το φρούτο έφευγε κάθε έξι λεπτά από το Michoacán (πολιτεία του Μεξικού) με προορισμό τις ΗΠΑ, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Στο κορυφαίο εμπορικό/αθλητικό γεγονός των ΗΠΑ καλύπτεται το 7% της ετήσιας κατανάλωσης στη χώρα.
    Στο Michoacán παράγονται τα οκτώ από τα 10 αβοκάντο που βγάζει το Μεξικό και πέντε στα 10, παγκοσμίως. Η αξία αυτής της αγοράς ήταν στα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Την ίδια ώρα, όπως ενημερώνει το We Forum η πηγή των περισσότερων αβοκάντο που κυκλοφορούν στον πλανήτη χρησιμοποιεί “3.800 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, σε νερό” καθημερινά, για την καλλιέργεια.

    Αυτός ο όγκος εξόρυξης νερού έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των σεισμών που προέρχονται από την υποβάθμιση του εδάφους.
    Aντίστοιχα προβλήματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ όπου υπάρχουν 3.000 παραγωγοί αβοκάντο. Η έλλειψη μέτρων ήταν ένας από τους παράγοντες που οδηγούν τώρα, τους ειδικούς στο να εκπέμπουν SOS.
    Κάθε αβοκάντο χρειάζεται 320 λίτρα νερό για να αναπτυχθεί. Μετρήσεις έδειξαν πως δυο αβοκάντο απελευθερώνουν 846.36 γραμμάρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η καλλιέργεια αφήνει τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα και κάνει δυσβάσταχτη τη ζωή των ιθαγενών του Μεξικού που ζουν στις περιοχές που 'βγάζουν' αβοκάντο. Επιπροσθέτως, έχει εκτιμηθεί ότι το αβοκάντο καλύπτει 114.644.642 διατροφικά χιλιόμετρα. Τα διατροφικά χιλιόμετρα είναι το πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει ένα τρόφιμο και αυτό το ταξίδι καθορίζει το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα ενός προϊόντος. Αντιλαμβάνεστε πως κάτι δεν έχει πάει καθόλου καλά.

    Για αυτό και η Guardian έγραψε “give peas a chance” -με σαφέστατη αναφορά στον ύμνο του αντιπολεμικού κινήματος της Αμερικής, τη δεκαετία του '70, τον οποίον συνέθεσε ο John Lenon. Εν προκειμένω, η ανάγκη που προκύπτει είναι να δώσει ο πλανήτης μια ευκαιρία στα μπιζέλια που μπορούν να αντικαταστήσουν στη διατροφή μας το αβοκάντο -και να σωθούν οι περιοχές στις οποίες καλλιεργείται.
    Όπως επισήμανε η Thomasina Miers, συνιδρύτρια του Wahaca -αλυσίδα με μεξικανικά εστιατόρια- τη τεράστια παγκόσμια ζήτηση για αβοκάντο έχει γίνει δυσβάσταχτη για τους ιθαγενείς που ζουν στις περιοχές όπου καλλιεργούνται. Εξήγησε ότι το εν λόγω φρούτο μπορεί να αντικατασταθεί στο γουακαμόλε με φάβα, παρασκευή που ονομάστηκε Wahacamole και παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα.
    Στο Καναδά σεφ αντικατέστησε στη συνταγή του γουακαμόλε το αβοκάντο με πάστα από σπόρους κολοκύθας και κολοκυθάκια, ενώ άλλη έκδοση -που υπάρχει στο Λονδίνο- περιλαμβάνει φιστίκια Αιγίνης και φραγκοστάφυλα που έχουν υποστεί ζύμωση. Ιρλανδός προτίμησε τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ.
    Η ανάγκη που υπάρχει για να μειωθεί η ζήτηση για το αβοκάντο, με τη χρήση εναλλακτικών σε συνταγές στις οποίες χρησιμοποιείται, έγινε και trend στο TikTok. Ένας εκ των δημοφιλών χρηστών, ονόματι Calum Harris κέρδισε 371.000 likes στη συνταγή γουακαμόλε με κατεψυγμένα μπιζέλια. Στο Instagram το #noavocado έχει 3.220 δημοσιεύσεις έως τώρα -με αυξητική τάση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

    Η αγγλική εφημερίδα «Telegraph» κατηγορεί τους Ήρωες του '21 για «εθνική κάθαρση» - Τους παρομοιάζει με Ταλιμπάν. Η «Telegraph» είναι παραδοσιακή εφημερίδα φυλλάδα των συντηρητικών και στην ηγεσία των συντηρητικών (και στην πρωθυπουργία) βρίσκεται αυτή τη στιγμή ένας εβραιότουρκος και στο υπουργείο των εξωτερικών ένας εβραίος, φανατικά ανθέλληνας.
    .
    Ένα δημοσίευμα σοκ που θα ζήλευε μέχρι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», καθώς επί της ουσίας κατηγορεί τον Έλληνες επαναστάτες του 1821 για εγκλήματα πολέμου!
    Σε έναν εντυπωσιοθηρικό, μάλιστα, τίτλο αναφέρεται σε… «μουσουλμάνους που τους έψηναν ζωντανούς», υπερκεράζοντας ακόμη και τις ίδιες τις αιτιάσεις των νοσταλγών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Τουρκία, που φέτος προσπάθησαν να σπιλώσουν τα 200 χρόνια από την επανάσταση, επικαλούμενοι τη σφαγή της Τριπολιτσάς.
    «Πολέμαρχοι, απαγορευμένες περιοχές και μουσουλμάνοι που ψήνονται ζωντανοί: Η άσχημη αλήθεια για την ελληνική απελευθέρωση 200 χρόνια μετά», είναι ο τίτλος του άρθρου που φιγουράρει στην ιστοσελίδα της «Telegraph», προσβάλλοντας την ιστορική μνήμη των απανταχού Ελλήνων. Ο υπότιτλος είναι εξίσου ενδεικτικός των προθέσεων του βρετανικού μέσου: «Το 1821 οι εφευρέτες της δημοκρατίας πάλεψαν για την ελευθερία τους από τους Τούρκους – αλλά ήταν η θηριώδης εκδίκησή τους εθνική εκκαθάριση»;

    Στο άρθρο εξαπολύεται λυσσώδης επίθεση κατά των επαναστατών του 1821, με τον αρθρογράφο να φτάνει μέχρις σημείου να παρομοιάσει τους κλέφτες που ζούσαν στα βουνά με τους… σύγχρονους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, καθώς, όπως λέει, τη Δευτέρα μπορεί να κυβερνούσαν την περιοχή τους για τον σουλτάνο και την Τρίτη να ανακήρυσσαν ένα δικό τους φέουδο. Δεν μένει εκεί, αλλά μην έχοντας προφανώς ακούσει ποτέ για την ερημοποίηση της Πελοποννήσου από τον Ιμπραήμ, τολμά να ισχυρισθεί πώς η ελληνική εκδίκηση ήταν τόσο βάρβαρη, όσο κάθε πράξη των στρατευμάτων του σουλτάνου, εξομοιώνοντας με έναν ανίερο τρόπο αυτούς που ξεσηκώνονταν ενάντια στον δυνάστη τους με τους μισθοφόρους που ερήμωναν χωριά.
    «Μία σειρά ευκαιριακών σφαγών»
    Για να θεμελιώσει τις απόψεις του, χρησιμοποιεί την άποψη του Βρετανού ιστορικού Γουίλιαμ Σεντ Κλερ, που είχε πει πώς «η αυτοαποκαλούμενη Ελληνική Επανάσταση ήταν απλά μία σειρά ευκαιριακών σφαγών». Φυσικά… κορωνίδα του άρθρου είναι η περίπτωση της Τριπολιτσάς, όπου στο άρθρο γίνεται αναφορά σε… μουσουλμάνους που καίγονταν ζωντανοί, ενώ συμπληρώνει πώς έξω από τις πόλεις, στην επαρχία, γινόντουσαν συστηματικές εκκαθαρίσεις πληθυσμού.
    Ακόμη κι αν ξεπεράσει κανείς την αστειότητα του να κατηγορούν Βρετανοί -που από ότι φαίνεται είναι απαραίτητο να τους θυμίζει κάποιος συχνά πυκνά τι έκαναν σε Ινδία, Αφρική και Πολυνησία- είναι σαφές ότι η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή εργάζεται εντατικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Επανάσταση του 1821 κόστισε στην Ελλάδα 1.500.000 Έλληνες νεκρούς.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Ο Μητσοτάκης αυτοσυστήθηκε σε ξένους ηγέτες ως «πρωθυπουργός της Ελλάδας».
    Για να μην έχουν αμφιβολία.
    Τα πάντα έχουμε δει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τ' ότι θα αυτοσυστηνόταν ως «πρωθυπουργός της Ελλάδας» δεν το περιμέναμε.
    Συγκεκριμένα σε βίντεο, το οποίο πιθανολογείται ότι είναι από την σύσκεψη των ηγετών του κόσμου για το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει σε ένα τραπέζι που βρίσκονται άλλοι ξένοι ηγέτες και τους λέει «είμαι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας».
    «Είμαι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας», είπε ο Πρωθυπουργός στους ξένους ηγέτες, προσπαθώντας να διαλύσει τις βάσιμες αμφιβολίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Το Facebook δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA» και μάλιστα πείραμα το όποιο πήγε πολύ καλύτερα απ' ό,τι οι ίδιοι περίμεναν.
    Τό εύσημα, σύμφωνα με τόν διευθυντή της CΙΑ, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός πράκτορας με τήν κωδική ονομασία " The Overlord " (Ο Επικυρίαρχος).

    Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg, δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κογκρέσου για την συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:

    «Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά έκπληκτοι με το γεγονός πόσοι πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνση τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, την αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο πού έγινε πραγματικότητα για την υπηρεσία μας ανέξοδα. Η υπηρεσία μας γλύτωσε πάρα πολλά λεφτά από τότε που ιδρύθηκε το Facebook».

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πράγματι ποιός λογικός άνθρωπος (δεν μιλάμε για τους
    νεοέλληνες – εδώ βασιλεύει ο απόλυτος παραλογισμός), θα παρέδιδε Ο ΙΔΙΟΣ, ΜΕ ΧΑΡΑ, στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, τον εαυτό του, τις φωτογραφίες του, τους γονείς του, τους φίλους του, την διεύθυνσή του και πολλά προσωπικά μυστικά του, που οι μυστικές υπηρεσίες θα έκαναν χρόνια για να τα αποκτήσουν;
    ΤΩΡΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΤΗ. ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΤΑ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ CIA ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΟΥΡΗΣΗ...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ «ΣΤΡΑΤΟΣ»: ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
    Ότι γενικώς, είμαστε μια χώρα που ο καθένας μπαίνει και κάνει ότι θέλει είναι λίγο πολύ γνωστό. Αυτό δείχνει και η παρουσία δύο Αλβανών μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο να βγάζουν φωτογραφίες.
    Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις 19:15, ένας 19χρονος και ένας 18χρονος μπήκαν σύμφωνα με τις αρχές στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Ταγματάρχη Πυροβολικού Στεφανάκη Ιωάννη» στο Αιγάλεω και με τα κινητά τους τηλέφωνα φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν εξοπλισμό που βρίσκονταν στο στρατόπεδο.
    Οι δύο νεαροί, όπως αναφέρει το defence.net εντοπίστηκαν από υπολοχαγό και συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με κατηγορίες Κατασκοπεία και Περί Οχυρών.
    Ο υπολοχαγός στην κατάθεση του είπε ότι ενώ βρισκόταν στο Γραφείο του Αξιωματικού Βάρδιας ξαφνικά άκουσε φωνές προερχόμενες από την πίσω πλευρά του κτιρίου που είναι το γεννητροστάσιο.
    «Αμέσως και βγαίνοντας έξω είδα τα 2 άγνωστα άτομα. Ρωτώντας άμεσα ποιοι είναι και τι θέλουν στο σημείο όπου τους εντόπισα αυτοί αποκριθήκαν ότι χάθηκαν.»
    Ο υπολοχαγός τους οδήγησε στην Κεντρική Πύλη ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον Διοικητή της Πυροβολαρχίας, τον Επόπτη της Μοίρας και την Αστυνομία. Σε έλεγχο που έγινε στα κινητά τους τηλέφωνα διαπιστώθηκε ότι είχαν δύο φωτογραφίες του στρατοπέδου και ένα βίντεο μικρής διάρκειας στο οποίο εμφανίζεται εξοπλισμός του στρατοπέδου.
    Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος είπε στους αστυνομικούς ότι χάθηκαν και ότι το στρατόπεδο θεώρησαν ότι είναι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος και ότι έβγαλαν τις φωτογραφίες καθώς περπατούσαν. Οι δύο νεαροί έχουν Αλβανικά διαβατήρια. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ΕΥΠ ενώ θα δικαστούν στο αυτόφωρο την Τετάρτη όπως αναφέρει το newpost.gr.
    Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Μαριόλης Παναγιώτης και Νάκου Θεανώ υπογράμμισαν: Μια τυχαία βόλτα σε ένα σημείο στο οποίο κακώς δεν υπάρχει περίφραξη ούτε σήμανση στρατιωτικού χώρου είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο νέων ανθρώπων και τους έφερε αντιμέτωπους με ένα σοβαρό κατηγορητήριο. Αναμένουμε την απαλλαγή τους με την ανάδειξη των κρίσιμων πραγματικών περιστατικών της ημέρας της σύλληψης τους.
    Στην κατεύθυνση της μη εμπλοκής τους συνέβαλε η απόλυτη συνεργασία τους με τις Αρχές καταδεικνύοντας τη θετική συμπεριφορά τους, η οποία απέχει ρητά από τη διασάλευση της τάξης πολλώ δε μάλλον από τον κίνδυνο της ακεραιότητας της χώρας μας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»: Έφεση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόφαση αποφυλάκισης του Γ.Πατέλη.
      Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης.
      Ο Γιώργος Πατέλης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για την συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τον περασμένο μήνα με απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Πενταμελούς Εφετείο Αναστολών της Αθήνας ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.
      Μετά την γνωστοποίηση της αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε να διαβιβαστεί το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης μόλις θεωρηθεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης.
      Πράγματι, ο κ. Πλιώτας ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Α.Π. Χαράλαμπο Μωϋσίδη να μελετήσει την εφετειακή απόφαση αποφυλάκισης, κάτι που έγινε. Στην συνέχεια ο κ. Μωϋσίδης, ζήτησε την αναίρεσή της. Η αναίρεση θα κριθεί σε ένα από τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.
      Τώρα, σε περίπτωση κατά την οποία οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος κάνουν δεκτή την αναίρεση του κ. Μωϋσίδη, τότε η υπόθεση θα αναπεμφθεί και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση, θα κρίνει και πάλι εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/blog-post_59.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ".
    Πριν από πέντε χρόνια, ο καθηγητής εγκληματολογίας του ΚΠΑ και τέως υπουργός Γιάννης Πανούσης, είχε κάνει μία δήλωση. Συγκεκριμένα διατύπωσε την άποψη ότι, «προκειμένου να μην γίνει η Ελλάδα, όπως διατύπωσε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένα απέραντο φρενοκομείο, να γίνει ένας έλεγχος (ψυχιατρικός εννοεί) και των πολιτικών».
    Δεν μπορεί να περνούν από περιοδικό έλεγχο καθηγητές, οδηγοί, αστυνομικοί, πιλότοι και πολλές άλλες ειδικότητες, και όχι οι πολιτικοί ή ορισμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, που επιδιώκουν μάλιστα να εξουσιάζουν την ζωή μας.

    Ο "ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ" ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ".
    «Aυτοί που μας κυβερνούν είναι ψυχασθενείς», δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM o Θεόδωρος Πάγκαλος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΚΟΚΚΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΥΟ ΒΡΕΦΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΥΝΕΛΕΣ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ 50.000.000 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΚΚΥΤΗ ΚΑΤ’ ΕΤΟΣ ΚΑΙ 300.000 ΘΑΝΑΤΟΙ.
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/07/50000000-300000.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεοκλής Ζαούτης: Το κύριο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ο εμβολιασμός.
      Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ανέλυσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία covid-19, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους να εμβολιαστούν.
      Ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος είναι 4.000 κρούσματα ανά ημέρα. Το 40% των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα είναι από την Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία. Το 25% των κρουσμάτων είναι στα παιδιά κάτω των 18 ετών. Όλα τα κρούσματα, στο 100%, είναι από την μετάλλαξη Δέλτα. Παρόμοια εικόνα εμφανίζουν και κράτη με αντίστοιχους πληθυσμούς, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Τσεχία, είπε ο κ. Ζαούτης.
      Σήμερα, όπως είπε, είχαμε 420.000 test και ο δείκτης θετικότητας είναι 1,6%. Νοσηλεύονται 2.832 πολίτες και 434 είναι διασωληνωμένοι. Ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος νοσηλείας είναι 280 ανά ημέρα.
      Το κύριο όπλο που έχουμε αυτή τι στιγμή είναι ο εμβολιασμός και σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Πρόσθεσε ότι είναι ένα εμβόλιο αποτελεσματικό όσο αφορά τη σοβαρή νόσο και την απώλεια ζωής και δεν είναι πλέον νέο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.
      Ο κ. Ζαούτης έκλεισε την παρέμβασή του καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και γι’ αυτούς που έχει περάσει το 6μηνο από την δεύτερη δόση, να λάβουν την τρίτη δόση.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Tο εμβόλιο κατά του ιού HPV μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
      Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet, διαπιστώθηκε πως τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μειώθηκαν κατά σχεδόν 90%.
      Η μελέτη εξέτασε τι συνέβη μετά την χορήγηση του εμβολίου κατά του ιού HPV σε κορίτσια στην Αγγλία το 2008. Σημειώνεται πως το εμβόλιο προσφέρεται σε κορίτσια μεταξύ 11 και 13 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στα αγόρια ξεκίνησε να χορηγείται από το 2019.
      Πλέον οι μαθητές που έλαβαν το εμβόλιο είναι ενήλικες περίπου 20 ετών. Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε πως μειώθηκαν κατά 87% τα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
      Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη μελέτη η μείωση είναι λιγότερο έντονη όταν μεγαλύτερης ηλικίας έφηβοι έκαναν το εμβόλιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λιγότεροι αριθμητικά έφηβοι μεγαλύτερης ηλικίας αποφάσισαν να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο ιδανικά πρέπει χορηγείται προτού γίνουν σεξουαλικά ενεργοί.
      Σύμφωνα με τη μελέτη, το πρόγραμμα HPV έχει αποτρέψει περίπου 450 καρκίνους και 17.200 προκαρκινικές αναπτύξεις.
      Ο εμβολιασμός μπορεί να εξαλείψει την ασθένεια
      Αξίζει να σημειωθεί πως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, σκοτώνοντας περισσότερες από 300.000 κάθε χρόνο.
      Ο HPV ευθύνεται για το 5% όλων των καρκίνων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και αιδοίου, της κεφαλής & τραχήλου, του πέους, του πρωκτού και των γεννητικών κονδυλωμάτων.
      Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από ιούς και τα στοιχεία τροφοδοτούν την ελπίδα ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε σχεδόν να εξαλείψει την ασθένεια.
      Η Cancer Research UK χαρακτήρισε τα ευρήματα «ιστορικά», τονίζοντας ότι το εμβόλιο σώζει ζωές. «Ο αντίκτυπος είναι τεράστιος», είπε ο καθηγητής Peter Sasieni, ένας από τους ερευνητές στο King’s College του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «απλώς η κορυφή του παγόβουνου». επειδή όσοι εμβολιάζονται είναι ακόμη νέοι για να νοσήσουν από καρκίνο, επομένως οι αριθμοί θα αυξάνονται μόνο με τον καιρό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την Ισραηλινή εταιρεία NSO απειλή για την χώρα.

    Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε την NSO Group, την ισραηλινή εταιρεία που ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, στη μαύρη λίστα του με την αιτιολογία ότι η εταιρεία θέτει απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
    Η NSO βρέθηκε στο επίκεντρο αυτό το καλοκαίρι μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως από έρευνες μιας κοινοπραξίας 17 διεθνών μέσων ενημέρωσης ότι το Pegasus φέρεται να επέτρεπε την κατασκοπεία σε βάρος δημοσιογράφων, πολιτικών, ακτιβιστών, ακόμη και αρχηγών κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
    Αυτά τα προγράμματα υπολογιστών «έδωσαν τη δυνατότητα σε ξένες κυβερνήσεις να προχωρήσουν στην καταστολή πέρα από τα σύνορά τους (...) για να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή», υπογραμμίζουν οι αμερικανικές αρχές σε ανακοίνωση.
    Αντιδρώντας η NSO δήλωσε «άναυδη» από την απόφαση.
    «Ο όμιλος NSO είναι άναυδος από την απόφαση» των ΗΠΑ και «θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξει», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που εδρεύει στα προάστια του Τελ Αβίβ, διαβεβαιώνοντας ότι η ισραηλινή εταιρεία έχει έναν «αυστηρό χάρτη δεοντολογίας που βασίζεται στις αμερικανικές αξίες».
    Το υπουργείο έθεσε επίσης στην μαύρη λίστα του μια άλλη ισραηλινή εταιρεία (Candiru), μια ρωσική εταιρεία (Positive technology) και μια εταιρεία της Σιγκαπούρης (Computer Security Initiative Consultancy PTE).
    «Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν τους ελέγχους εξαγωγών με αποφασιστικό τρόπο για να καταστήσουν υπόλογες εταιρείες που αναπτύσσουν, εμπορευματοποιούν ή χρησιμοποιούν τεχνολογίες για κακόβουλους σκοπούς, που απειλούν την κυβερνοασφάλεια μελών της κοινωνίας των πολιτών ή κυβερνήσεων, αντιφρονούντων και οργανώσεων που εδρεύουν εδώ και στο εξωτερικό», σημείωσε η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.
    Αυτή η μαύρη λίστα περιορίζει τις εμπορικές συναλλαγές με εταιρείες που περιλαμβάνονται σε αυτήν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΜΟΛΝΟΠΙΡΑΒΙΡΗ, ME TO ONOMA LAGENTIO, ΤΟ «ΦΑΡΜΑΚΟ» ΤΗΣ MERCK ΓΙΑ ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.
    ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ DNA;
    «Τα αποτελέσματα της μελέτης για την Μολνοπιραβίρη της Merck δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από κριτές. Κάποιοι ειδικοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την ασφάλεια του φαρμάκου, σκεπτόμενοι ότι θεωρητικά θα μπορούσε να προκαλέσει μεταλλάξεις και στο ανθρώπινο DNA».

    Το χάπι της Merck κατά της Covid-19, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς ως ένα σημαντικό νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έλαβε σήμερα για πρώτη φορά έγκριση, από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα.
    Ειδικότερα, η Merck ανακοίνωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.
    Τι γνωρίζουμε λοιπόν για τον τρόπο δράσης του εν λόγω φαρμάκου και γιατί θεωρείται ελπιδοφόρο στη μάχη κατά της Covid-19;

    Πώς δρα το χάπι της Merck
    Το συγκεκριμένο χάπι περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη και πρόκειται για μια εύκολη στη χορήγηση θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.
    Όπως έχουν εξηγήσει οι κ.κ. Δημόπουλος και Μαγιορκίνης, η μολνοπιραβίρη είναι ένα αντιικό φάρμακο που αντί να μπλοκάρει τον πολλαπλασιασμό του γενετικού υλικού του ιού, όπως άλλα αντιικά φάρμακα, «εξαναγκάζει» τον ιό να μεταλλαχθεί σε μορφές που δεν είναι βιώσιμες. Αυτό θεωρητικά έχει ως συνέπεια να μπορεί να μπλοκάρει ακόμα και την ικανότητα του ιού να αναπτύξει αντοχή μέσω μεταλλάξεων.
    Οι καθηγητές παρατηρούν ότι κάποιοι ειδικοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την ασφάλεια του φαρμάκου, σκεπτόμενοι ότι θεωρητικά θα μπορούσε να προκαλέσει μεταλλάξεις και στο ανθρώπινο DNA. Ωστόσο, από την μία τα νουκλεοσιδικά ανάλογα που προσλαμβάνονται κατά τον πολυμερισμό μορίων RNA δεν εισέρχονται ποτέ στο DNA, ενώ από την άλλη δείχνουν υψηλή προτίμηση στις ιικές RNA πολυμεράσες.

    Η κλινική μελέτη Φάσης ΙΙΙ που εξέταζε την αποτελεσματικότητα της μολνοπιραβίρης σε ασθενείς με υψηλή πιθανότητα να χρειασθούν νοσηλεία διακόπηκε πρόωρα καθότι η αποτελεσματικότητά του φαρμάκου ήταν εντυπωσιακή με συνέπεια να μην είναι πλέον ηθική η χορήγηση placebo στην ομάδα ελέγχου.
    Θα πρέπει σύμφωνα με τους καθηγητές να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί από κριτές, ωστόσο με βάση τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία τα αποτελέσματα ακούγονται πολύ ενθαρρυντικά για την αδειοδότηση του φαρμάκου σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    Ενδεικτικό, όπως τονίζουν ο κ. Δημόπουλος και ο κ. Μαγιορκίνης, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήδη έχουν συνάψει συμφωνία για την αγορά 1,7 εκατομμυρίων θεραπευτικών σχημάτων έναντί του ποσού των 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανεβάζοντας το κόστους κάθε θεραπευτικού σχήματος στα 700 δολάρια ανά άτομο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΝΕΟ «ΦΑΡΜΑΚΟ» ΤΗΣ MERCK ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ DNA;
      Πότε θα χορηγείται
      Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της μελέτης η μολνοπιραβίρη, όπως και τα άλλα ήδη διαθέσιμα φάρμακα, θα πρέπει να χορηγείται νωρίς μετά την διάγνωση, ενώ η αποτελεσματικότητά της σε προχωρημένη νόσο πιθανώς να είναι περιορισμένη.
      Το γεγονός ωστόσο ότι χορηγείται από το στόμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία χρήση της αμέσως μετά την αδειοδότησή της, τονίζουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ.
      Τονίζεται ότι η βρετανική ρυθμιστική αρχή συνέστησε σήμερα τη χρήση του φαρμάκου όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
      Οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ αξιολογούν ακόμα το φάρμακο της Merck, για το οποίο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών τον περασμένο μήνα.

      Αξιολόγηση από EMA με ταχείς ρυθμούς
      Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε στις 25/10 ότι έχει ξεκινήσει αξιολόγηση του φαρμάκου με ταχείς ρυθμούς.
      «Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του EMA ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση του από του στόματος λαμβανόμενου αντιιικού molnupiravir (…) που έχει αναπτυχθεί από την Merck για την αντιμετώπιση της Covid-19 στους ενήλικες», γεγονός που επιτρέπει την επιτάχυνση της διαδικασίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.
      Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών και κλινικών δοκιμών δείχνουν ότι «το φάρμακο μπορεί να περιορίσει την ικανότητα του SARS-CoV-2 (…) να πολλαπλασιασθεί στον οργανισμό, αποτρέποντας έτσι την ανάγκη νοσηλείας και τον θάνατο των ασθενών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του EMA.
      Αν εγκριθεί από τον EMA, το φάρμακο αυτό θα συμβάλει στο να σημειωθεί σημαντική πρόοδος επιτρέποντας αρκετά εύκολα τον περιορισμό των σοβαρών μορφών της νόσου.
      Με πληροφορίες από ΑFP, Financial Times, Reuters
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  18. Ποιος είναι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της εταιρείας Merck που δημιούργησε το «φάρμακο» για τον κορωνοϊό.
    Ο Νικόλας Καρτσώνης είναι ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Merck, η οποία εργάστηκε για τη δημιουργία του πρώτου αντιικού χαπιού κατά του κορωνοϊού, που χθες έλαβε το πράσινο φως από βρετανική Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.
    Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του ο Νικόλας Καρτσώνης είναι παθολόγος με ειδικότητα στις λοιμώδεις παθήσεις. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες εργάζεται ως επιστήμονας ιατρός στα Εργαστήρια Ερευνών της Merck (MRL), και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος Κλινικής Έρευνας σε Λοιμώδη Νοσήματα και Εμβόλια στο MRL και υπεύθυνος παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης αντιικών φαρμάκων της εταιρείας.
    Ο Νικόλας Καρτσώνης, ο τρίτος Έλληνας που διακρίνεται εν μέσω πανδημίας στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, μετά τους Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer) και Μενέλαο Πάγκαλο (Astrazeneca) είναι γιος Ελλήνων μεταναστών και έχει μεγαλώσει στο Νιου Τζέρσεϊ της Νέας Υόρκης. Ζει στο Penn Valley της Πενσυλβάνια και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Το 2019 έγραψε το πρώτο του βιβλίο.
    Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press για την τιμή του φαρμάκου (lagevrio) της Merck που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Νικόλας Καρτσώνης είχε δηλώσει ότι το τελικό κόστος της θεραπείας δεν θα φτάσει τα 700 δολάρια ανά θεραπεία.
    «Καθορίσαμε αυτή την τιμή πριν έχουμε δεδομένα, οπότε αυτό είναι μόνο ένα συμβόλαιο», είχε τονίσει υπογραμμίζοντας πως «θα είμαστε υπεύθυνοι για αυτό και θα κάνουμε αυτό το φάρμακο όσο το δυνατόν περισσότερο προσβάσιμο, σε όσους περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μπορούμε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα παρασιτοκτόνα στη μεσογειακή διατροφή αποδυναμώνουν ανοσοποιητικό & γονιμότητα.

    Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό, τη γονιμότητα, ακόμα και να σαμποτάρει την ανάπτυξη των παιδιών.


    Ωστόσο, δεν καταδικάζει το μοντέλο διατροφής, αλλά την πρώτη του ύλη, τα λαχανικά και τα φρούτα δηλαδή, που καλλιεργούνται πια με πάρα πολλά χημικά.

    Επιστήμονες με επικεφαλής ομάδα του πανεπιστημίου του Όσλο παρακολούθησαν Βρετανούς μαθητές που ακολούθησαν αυτή τη διατροφή και, πραγματοποιώντας εξετάσεις στα ούρα τους, εντόπισαν ποιες χημικές ουσίες υπήρχαν στα τρόφιμα που κατανάλωσαν.

    Διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά επηρεάζουν την ορμονική λειτουργία.


    ​​​​​​​«Πολλά από τα συνθετικά παρασιτοκτόνα που εντοπίστηκαν τόσο στα τρόφιμα όσο και στα δείγματα ούρων στην έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν στην κατηγορία των ενδοκρινικών διαταρακτών» αναφέρθηκε από τους επιστήμονες.

    Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν ενάντια σε αυτή τη διατροφή, καθώς, όπως επισημαίνουν, η έρευνα αυτή αφορά πολύ μικρό δείγμα, μόλις 27 άτομα.


    ​​​​​​​«Η έρευνα παρέχει ξεκάθαρα στοιχεία ότι τόσο η διατροφή μας όσο και ο τρόπος που παράγουμε τρόφιμα μπορεί να επηρεάζουν τα επίπεδα έκθεσης σε συνθετικά χημικά φυτοφάρμακα και, τελικά, την υγεία μας» σχολιάζει ο Κρις Σιλ, καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκασλ.


    ​​​​​​​Οι ειδικοί προτρέπουν τους λάτρεις της μεσογειακής διατροφής να προτιμούν προϊόντα οργανικής καλλιέργειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. «Μέχρι τα τέλη του 2022 θα αποκτήσουμε έλεγχο επί του ιού»;

    Οι επιστήμονες προσπαθούν να προβλέψουν πότε, και πού, η COVID-19 θα μετατραπεί σε ενδημική νόσο το 2022 και μετά, σύμφωνα με κορυφαίους ειδικούς σε θέματα νόσων με τους οποίους μίλησε το Reuters.


    Οι ειδικοί αυτοί αναμένουν ότι οι πρώτες χώρες που θα βγουν από την πανδημία θα έχουν κάποιο συνδυασμό υψηλών ποσοστών εμβολιασμού και φυσικής ανοσίας μεταξύ αυτών που μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία και η Ινδία. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι ο SARS-CoV-2 παραμένει ένας απρόβλεπτος ιός που μεταλλάσσεται καθώς εξαπλώνεται σε ανεμβολίαστους πολίτες.


    Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τελείως αυτό που ορισμένοι χαρακτήρισαν «καταστροφικό σενάριο» σύμφωνα με το οποίο ο ιός μεταλλάσσεται στο σημείο που θα διαφεύγει από την ανοσία, η οποία κατακτήθηκε με κόπο. Ωστόσο, εξέφρασαν την ολοένα και ισχυρότερη πεποίθηση ότι την ερχόμενη χρονιά πολλές χώρες θα αφήσουν το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας.

    «Μέχρι τα τέλη του 2022 θα αποκτήσουμε έλεγχο επί του ιού»


    «Πιστεύουμε ότι από τώρα έως τα τέλη του 2022, αυτό είναι το σημείο όπου θα αποκτήσουμε έλεγχο επί του ιού…όπου μπορούμε σημαντικά να μειώσουμε τη σοβαρή νόσηση και τον θάνατο», δήλωσε στο Reuters η Μαρία Βαν Κερκόουβ, επιδημιολόγος που ηγείται της μάχης απέναντι στην Covid-19 στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

    Η άποψη του οργανισμού βασίζεται σε μελέτες επιδημιολόγων που χαρτογραφούν την πιθανή πορεία της πανδημίας τους επόμενους 18 μήνες. Στόχος του ΠΟΥ είναι έως τα τέλη του 2022 να έχει εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού.


    «Εάν φθάσουμε αυτό τον στόχο, θα είμαστε σε μια πολύ, πολύ διαφορετική κατάσταση από επιδημιολογική άποψη», δήλωσε η Βαν Κέρκοουβ.

    Στο μεταξύ, η ίδια ανησυχεί για την πρώιμη άρση των μέτρων για την COVID. «Μου φαίνεται απίστευτο να βλέπω, για παράδειγμα, ανθρώπους στους δρόμους, σαν να έχουν τελειώσει όλα».

    Τα κρούσματα και οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού μειώνονται από τον Αύγουστο


    Τα κρούσματα και οι θάνατοι λόγω της COVID-19 μειώνονται από τον Αύγουστο σχεδόν σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ στις 26 Οκτωβρίου.

    Η Ευρώπη αποτελεί εξαίρεση, με το στέλεχος Δέλτα να προκαλεί νέο χάος στις χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως η Ρωσία και η Ρουμανία, καθώς και σε μέρη όπου έχει αρθεί η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας. Το στέλεχος αυτό συμβάλλει επίσης στην αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη και η Κίνα, που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού αλλά μικρή φυσική ανοσία λόγω των πολύ αυστηρότερων μέτρων lockdown.


    «Η μετάβαση θα είναι διαφορετική σε κάθε περιοχή διότι θα καθορίζεται από τα επίπεδα ανοσίας στον πληθυσμό από φυσική νόσηση και φυσικά τη διανομή των εμβολίων, που διαφέρει από χώρα σε χώρα», δήλωσε ο Μαρκ Λίπσιτς, επιδημιολόγος στο Harvard T.H. Chan School of Public Health.

    Αρκετοί ειδικοί είπαν ότι αναμένουν πως το αμερικανικό κύμα της Δέλτα θα ολοκληρωθεί αυτό τον μήνα και αποτελεί την τελευταία μεγάλη έξαρση της COVID-19.

    «Κινούμαστε από την φάση της πανδημίας σε μια περισσότερο ενδημική φάση αυτού του ιού, όπου ο ιός γίνεται επίμονη απειλή εδώ στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπος της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις



    1. Ο Κρις Μάρεϊ, έγκριτος επιδημιολόγος που ασχολείται με τις προγνώσεις των ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, αντίστοιχα βλέπει την αμερικανική έξαρση του στελέχους Δέλτα να τελειώνει τον Νοέμβριο.

      «Θα μπούμε σε μια πολύ μέτρια χειμερινή αύξηση» στα κρούσματα COVID-19, δήλωσε. «Εάν δεν υπάρξουν σημαντικά νέα παραλλαγμένα στελέχη, τότε η COVID αρχίζει πραγματικά να περιορίζεται τον Απρίλιο».

      Ακόμα και εκεί όπου τα κρούσματα κορυφώνονται καθώς οι χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς της πανδημίας, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα εμβόλια φαίνεται να κρατούν τον κόσμο έξω από τα νοσοκομεία.

      Ο επιδημιολόγος του Imperial College London Νιλ Φέργκιουσον είπε ότι για το Ηνωμένο Βασίλειο «το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας ως έκτακτη κατάσταση είναι πίσω μας».


      Η COVID-19 και πάλι αναμένεται ότι θα παραμείνει σημαντικός παράγοντας για ασθένειες και θανάτους για τα επόμενα χρόνια, όπως άλλες ενδημικές νόσοι, για παράδειγμα η ελονοσία. «Ενδημικός δεν σημαίνει και άκακος», δήλωσε η Βαν Κερκόουβ.

      Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι ο ιός τελικά θα συμπεριφέρεται περισσότερο όπως η ιλαρά, που συνεχίζει να προκαλεί εξάρσεις σε πληθυσμούς όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή.

      Άλλοι βλέπουν την COVID-19 να γίνεται περισσότερο μια εποχική αναπνευστική νόσος όπως η γρίπη. Ή, ο ιός μπορεί να γίνει λιγότερο φονικός, επηρεάζοντας κυρίως τα παιδιά, αλλά αυτό μπορεί να χρειαστεί δεκαετίες για να γίνει, είπαν ορισμένοι. Ο Φέργκιουσον από το Imperial College αναμένει ότι οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο από αναπνευστική νόσο θα είναι πάνω από τον μέσο όρο λόγω της COVID-19 για τα επόμενα δύο με πέντε χρόνια αλλά είπε ότι είναι απίθανο αυτό να καταβάλει τα υγειονομικά συστήματα ή να απαιτήσει την εκ νέου επιβολή κοινωνικής αποστασιοποίησης.

      «Θα είναι μια σταδιακή εξέλιξη», δήλωσε ο Φέργκιουσον. «Θα το αντιμετωπίζουμε ως έναν πιο επίμονο ιό».

      Ο Τρέβορ Μπέντφορντ, ιολόγος ειδικός σε υπολογιστικές μεθόδους στο Fred Hutchinson Cancer Center που παρακολουθεί την εξέλιξη του SARS-CoV-2, βλέπει ένα ηπιότερο χειμερινό κύμα στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η μετάβαση σε μια ενδημική νόσο το 2022-2023. Προβλέπει 50.000 με 100.000 θανάτους λόγω της COVID-19 στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, επιπλέον της εκτίμησης για 30.000 ετήσιους θανάτους λόγω της γρίπης.

      Ο ιός πιθανόν θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται, απαιτώντας ετήσιες ενισχυτικές δόσεις που θα είναι προσαρμοσμένες στις νεότερες παραλλαγές που θα κυκλοφορούν, δήλωσε ο Μπέντφορντ.

      Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο μια εποχικής COVID, στο πλαίσιο του οποίου ο ιός θα κυκλοφορεί παράλληλα με τη γρίπη, ο Γκότλιμπ και ο Μάρεϊ αναμένουν ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα υγειονομικά συστήματα.

      «Θα είναι ένα ζήτημα για τους διαχειριστές των νοσοκομείων πώς αντιμετωπίζεις τις εξάρσεις COVID και γρίπης τον χειμώνα», δήλωσε ο Μάρεϊ. «Αλλά η εποχή…της μαζικής παρέμβασης του δημόσιου τομέα στις ζωές των ανθρώπων μέσω εντολών, αυτό το κομμάτι πιστεύω θα τελειώσει μετά από την έξαρση αυτού του χειμώνα».

      Ο Ρίτσαρντ Χάτσετ, που διευθύνει τον Συνασπισμό για την Καινοτομία στην Προετοιμασία για την Αντιμετώπιση Επιδημιών (CEPI) είπε ότι όσο ορισμένες χώρες είναι καλά προστατευμένες από τα εμβόλια και άλλες ουσιαστικά δεν έχουν κανένα σκεύασμα, ο κόσμος παραμένει ευάλωτος.


      «Αυτό που με κρατά ξύπνιο τα βράδια για την COVID είναι η ανησυχία ότι θα μπορούσαμε να έχουμε την εμφάνιση μιας παραλλαγής που θα διαφεύγει από τα εμβόλιά μας και από την ανοσία λόγω προηγούμενης μόλυνσης», δήλωσε ο Χάτσετ. «Αυτό θα ήταν σαν να εμφανίζεται μια νέα πανδημία COVID ενώ ακόμα δεν έχουμε βγει από την προηγούμενη».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    2. Μπουρλάς: «Εάν εγκριθεί το χάπι της Pfizer μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού».

      Ο Άλμπερτ Μπουρλά, σε σειρά αναρτήσεών του στο Τwitter μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για το χάπι που ανέπτυξε και φαίνεται να μειώνει εντυπωσιακά τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, αναφέρει ότι «σήμερα είναι μια ημέρα περηφάνιας για την Pfizer».


      Η σημερινή ημέρα «δείχνει ξεκάθαρα τη δύναμη της επιστήμης αλλά και των επιστημόνων μας να αναπτύσσουν ταχύτατα ένα αγαθό που θα ωφελήσει το σύνολο της ανθρωπότητας» σημειώνει ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας.

      Ο ίδιος τονίζει ότι τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης μελέτης φάσης 2 έδειξαν ότι το αντι-ιικό χάπι, εάν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, φαίνεται πως έχει τις προϋποθέσεις να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, μειώνοντας την σοβαρότητα της νόσησης από COVID-19 και εξαλείφοντας έως και εννέα στις 10 νοσηλείες.

      «Μετά από σύσταση μίας ανεξάρτητης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεδομένων και σε συνεννόηση με την FDA, θα σταματήσουμε τις περαιτέρω εγγραφές στη μελέτη, λόγω της συντριπτικής αποτελεσματικότητας που καταδεικνύεται σε αυτά τα αποτελέσματα, και σκοπεύουμε να υποβάλουμε τα δεδομένα για επείγουσα έγκριση (EUA) το συντομότερο δυνατό» συμπληρώνει.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  21. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί και πέθανε.

    Ο θάνατός του, στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, χαρακτηρίζεται από στενούς συγγενείς του αυτοκτονία. Ο 55χρονος ήταν ανεμβολίαστος και την πιο κρίσιμη ώρα όταν έδινε μάχη για τη ζωή του, υπέγραψε για να μη διασωληνωθεί.

    Οι γιατροί προσπάθησαν, αλλά το τέλος του δικού τους ανθρώπου, ήταν αναπόφευκτο…

    Στενή συγγενής του θύματος περιγράφει στο Live News όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, από την στιγμή που ο 55χρονος νόσησε και κατέρρευσε στο σπίτι που έμενε με τον πατέρα του, μέχρι τις δραματικές τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι γιατροί βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια τους.

    «Κατέληξε. Δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, δεν ήταν εμβολιασμένος, πήγε σε λιπόθυμη κατάσταση που τον βρήκε ο άντρας μου και τον μετέφερε, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη ημέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, χρειαζόταν να διασωληνωθεί, δε διασωληνώθηκε με δική του θέληση. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί. Υπέγραψε να πεθάνει».

    Οι στενοί συγγενείς του 55χρονου παρακολουθούν τον άνθρωπό τους να αργοσβήνει και απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις, που όμως είναι αδύνατον να αποτρέψουν το μοιραίο.

    «Δεν ήθελε, δεν, δεν, τον παρακαλούσαμε, στείλαμε ότι νοσηλεύτριες είχαμε μέσα στο νοσοκομείο του Βόλου να το κάνει για εμάς, για τα αδέρφια του, για την ανίψια του, του στέλναμε μήνυμα, δηλαδή ύστατη προσπάθεια, εμείς, να το κάνει για εμάς, μία χάρη τελευταία να μας κάνει μια χάρη, να διασωληνωθεί και την απέρριψε κι αυτή. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όχι ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία».

    Οι γιατροί τούς έχουν ξεκαθαρίσει, πως για να εξαντλήσουν τα περιθώρια που τους δίνει η επιστήμη θα πρέπει να τον διασωληνώσουν. Όμως ο ίδιος o ασθενής είχε ήδη υπογράψει ένα χαρτί, που όπως λέει η κουνιάδα του, δεν άφηνε περιθώρια ούτε σε εισαγγελέα να παρέμβει.

    «Υπέγραψε χαρτί ότι δε θέλει να μπει στη διαδικασία και η Εισαγγελία δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί στην αρχή όταν μας πήρανε τηλέφωνο μας είπαν ότι αρνείται να διασωληνωθεί και θα ζητήσουμε την παρέμβαση Εισαγγελέα και θα διασωληνωθεί, και μετά μας παίρνουν και μας λένε έχει υπογράψει χαρτί άρνησης και δεν μπορεί να κάνει κάτι η Εισαγγελία».

    Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του έχει ήδη ξεκινήσει. Η κατάσταση του 55χρονου επιδεινώνεται ραγδαία και ο οργανισμός του λυγίζει το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

    Ένας ασθενής χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ένας άνθρωπος που πρόσεχε πολύ τη διατροφή και την υγεία του, έμεινε απροστάτευτος στη μάχη με τον κορωνοϊό και έχασε τη μάχη για τη ζωή του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

      Δεν έκανε το εμβόλιο, όπως λέει η συγγενής του όχι επειδή ήταν αρνητής, αλλά επειδή πάντα φοβόταν τις παρενέργειες που άκουγε.

      «Δεν ήτανε αρνητής του ιού, αυτός φοβόταν να κάνει το εμβόλιο, πίστευε ότι υπήρχε κορωνοϊός και ότι υπάρχει, πίστευε κανονικά, απλά φοβόταν μην έχει παρενέργειες από το εμβόλιο. Φοβόταν τη διασωλήνωση. Τα social media, οι ομάδες αυτές, το YouTube, αυτές έχουν κάνει μεγάλη ζημιά, γίνονται γιατροί όλοι από τέτοια».


      Πριν από λίγες μόνο μέρες σήκωσε πυρετό και έκανε τεστ που βγήκε θετικό. Τότε, ο ίδιος πίστευε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τη μάχη χωρίς να πάει σε νοσοκομείο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος, που αποδείχθηκε καθοριστικός.

      «Αν ένας είναι πιο γερός στην περιοχή άνθρωπος ήταν αυτός. Πολύ τυπικός, στη διατροφή του, στις εξετάσεις του, τίποτα. Μετρημένος, χωρίς αλκοόλ, χωρίς τσιγάρο. Την πρώτη ημέρα, που έκανε τεστ και βγήκε θετικός, είχε πυρετό, μετά από δύο μέρες άρχισε να ζορίζεται, πήρε αντιβίωση, το είχε πάρει όλο στραβά από την αρχή, το πήρε στραβά. Στο νοσοκομείο κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, δηλαδή οι γιατροί του λέγανε να μπει στο νοσοκομείο, οι παθολόγοι, ο πνευμονολόγος ότι έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο και αυτός δεν έμπαινε».

      Ο θάνατος του 55χρονου κρατά ανάστατη τις τελευταίες ώρες ολόκληρη την πόλη, με τους στενούς συγγενείς του να παραμένουν απαρηγόρητοι μετά την εφιαλτική τροπή που πήραν τα πράγματα.

      Οι ίδιοι ξέρουν πως έκαναν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν και να μεταπείσουν τον άνθρωπό τους που πλήρωσε με τη ζωή του τους φόβους και τη θεωρία που είχε από το ξεκίνημα της πανδημίας.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  22. «Δίπλα εμβολιασμένος, χωρίς προβλήματα υγείας, έχοντας τρέξει ορεινούς υπερμαραθωνίους και εδώ και 5 χρόνια (που είχα κόψει το τσιγάρο) να μην έχω αρρωστήσει ουσιαστικά ποτέ… αυτό που έζησα το βράδυ είχα να το ζήσω από παιδάκι με ανεμοβλογιά. Και ο σημερινός ξερόβηχας άλλο πράμα…
    »Ζόρικα μεν αλλά αντιμετωπίσημα και την ημέρα με καλή διάθεση, χαζοδουλειές και τηλεφωνήματα.
    »Η χειρότερη στιγμή, όμως, ήταν όταν μου πέρασε από το μυαλό πως θα ήταν η “φάση” αν ήμουν ανεμβολίαστος ή πως νιώθουν αυτοί που το περνάνε ανεμβολίαστοι.
    »Όντως, τις ίδιες μέρες, φίλη, γυμνάστρια, αθλήτρια, υγιέστατη, 7 χρόνια μικρότερη, αλλά ανεμβολίαστη, το περνάει με πολύ ψηλότερο πυρετό και τόσο μεγάλη εξάντληση που δεν μπορεί ούτε να φάει.
    »Κόψτε τις μ@λ@κίες, λοιπόν, και κάντε το εμβόλιο τώρα.
    »Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ούτε φόβος ούτε επιφυλακτικότητα ούτε πολιτική αντιδραστικότητα (σε τι άραγε;) ούτε θρησκευτική πίστη.
    »Πηγαίνετε κάντε το να σωθείτε και εσείς και οι γύρω σας και όλοι μας μαζί.
    »ΥΓ1. Είναι τεράστια ανοησία αυτό που λέγεται από τα στελέχη της κυβέρνησης ότι πρόκειται για επιδημία ανεμβολίαστων.
    »Εγώ, για παράδειγμα, δεν έχω καν υποψία που μπορεί να το κόλλησα (αν και τηρούσα τα μέτρα) και μια χαρά εμβολιασμένος είμαι.
    »Με 6.500 κρούσματα ημερησίως, όμως, δεν υπάρχει απόλυτη προστασία και τώρα θα υποστώ μια ταλαιπωρία, καθόλου αμελητέα.
    »Οπότε, η κυβέρνηση μας να αφήσει τις ανοησίες και να κάνει ό,τι πρέπει για να σταματήσουμε να ταλαιπωριόμαστε εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.
    »ΥΓ2. Εδώ και εβδομάδες πεθαίνουν κάθε μέρα 30, 40, 50 συμπολίτες μας, πάρα πολλοί περισσότεροι από τις υπόλοιπες δυτικές χώρες της ΕΕ.
    »Χθές βγήκε η κυρία Γκάγκα και δήλωσε ότι “αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κοροναϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό”.
    »Ελπίζω ότι αυτή η δήλωση είναι αυτό που φαίνεται, δηλαδή μια προειδοποίηση στους εκτός κοινωνίας του Μαξίμου και στους αντικοινωνικούς ακροδεξιούς υπουργούς ότι πρέπει να κάνουν κάτι.
    »Καλό είναι να βρουν τρόπο να τη λάβουν υπόψη τους αυτή την προειδοποίηση», καταλήγει ο δημοσιογράφος.
    Δημοσιογράφος του Kontra Channel, Φοίβος Κλαυδιανός, σε ανάρτησή του στο Facebook.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα εμβόλια COVID-19 σε ασθενείς με καρκίνο.

    Οι ασθενείς με καρκίνο έχουν έναν σοβαρό παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID-19 και επομένως είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα ώστε να προστατευτούν έναντι του SARS-CoV-2.
    Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) παρουσιάζουν συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 σε ασθενείς με καρκίνο σύμφωνα με το www.cancer.net/covid19.
    • Πρέπει οι ασθενείς με καρκίνο να εμβολιαστούν; ΝΑΙ. Οι ασθενείς με καρκίνο και με ατομικό ιστορικό κακοήθειας πρέπει να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19. Οι ασθενείς με καρκίνο έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον υπόλοιπο πληθυσμό να αναπτύξουν σοβαρές επιπλοκές της COVID-19. Επομένως, η προστασία του εμβολίου έναντι σε σοβαρή νόσο και θάνατο είναι υψίστης σημασίας. Τα μέλη της οικογένειας των ασθενών και οι φροντιστές των ασθενών ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να εμβολιαστούν έναντι του SARS-CoV-2 για τη δημιουργία μιας κοινωνικής «φούσκας» προστασίας γύρω από τον ασθενή.
    • Είναι ασφαλή τα εμβόλια για τους ασθενείς με καρκίνο; ΝΑΙ. Τα εμβόλια έναντι της COVID-19 είναι ασφαλή για τους ασθενείς με καρκίνο. Λίγα άτομα μπορεί να εμφανίσουν αλλεργική αντίδραση στα συστατικά του εμβολίου, γι’ αυτό και τα εμβόλια χορηγούνται υπό ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση.
    • Ποιες είναι οι παρενέργειες των εμβολίων; Οι συχνότερες παρενέργειες των εμβολίων περιλαμβάνουν άλγος στο σημείο της έγχυσης, καταβολή, πονοκέφαλο, μυαλγίες και αρθραλγίες, εμπύρετο, κρυάδες, ναυτία και οίδημα (πρήξιμο) λεμφαδένων. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες διαρκούν μερικές ημέρες. Σπανιότερα, μπορεί να παρατηρηθούν και σοβαρότερες παρενέργειες. Συνολικά, όμως, τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των πιθανών κινδύνων.
    • Μπορώ να εμβολιαστώ ενώ λαμβάνω θεραπεία για τον καρκίνο; Οι ειδικοί ερευνούν πότε είναι το καλύτερο χρονικό σημείο για τον εμβολιασμό των ασθενών που λαμβάνουν αντικαρκινική θεραπεία. Ορισμένες θεραπευτικές αγωγές όπως η χημειοθεραπεία ή η ανοσοθεραπεία μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού. Επομένως, ο κάθε ασθενής θα πρέπει να συμβουλευτεί τον θεράποντα ιατρό για το προγραμματισμό του εμβολιασμού έναντι της COVID-19. Για παράδειγμα, ο εμβολιασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μεσοδιάστημα μεταξύ των θεραπειών ή αφού περάσει ικανό χρονικό διάστημα μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών ή θεραπεία με CART-λεμφοκύτταρα.
    • Πρέπει να συνεχίζω να φοράω μάσκα, να πλένω τα χέρια μου και να ακολουθώ τους κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης μετά τον εμβολιασμό μου έναντι της COVID-19; NAI. Παρόλο που ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα σοβαρής νόσου και νοσηλείας λόγω της COVID-19, δεν εξαλείφει την πιθανότητα λοίμωξης. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό οι ασθενείς με καρκίνο να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα έναντι της COVID-19 στην καθημερινότητά τους.
    • Μπορώ να εμβολιαστώ αν έχω νοσήσει από COVID-19; Οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει από COVID-19 πρέπει και αυτοί να εμβολιαστούν έναντι του SARS-CoV-2. Ο εμβολιασμός αναμένεται να αυξήσει το επίπεδο των προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του ιού και να προσφέρει επιπλέον προστασία έναντι σε επαναλοίμωξη. Οι ασθενείς που έλαβαν πλάσμα αναρρώσαντωνή μονοκλωνικά αντισώματα ως θεραπεία για τη COVID-19 θα πρέπει να αναμένουν 90 ημέρες πριν λάβουν εμβόλιο COVID-19.
    • Πρέπει να κάνω αναμνηστική δόση; Οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτείας σχετικά με τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χάπια Merck και Pfizer για την COVID-19: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά και μια πρώτη σύγκρισή τους.
    Τα δύο νέα αντιιιικά χάπια των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών Merck και Pfizer, κατά της COVID-19 αναμένεται να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όταν πια καταστούν ευρέως διαθέσιμα.
    Στο μεταξύ, υπό διερεύνηση βρίσκεται το εύρος της χρήσης τους σε διάφορες ομάδες ασθενών.
    Αρχικά, τα χάπια δείχνουν πολλά υποσχόμενα σε ενήλικες με διαγνωσμένη λοίμωξη COVID-19, ενώ εξετάζεται κατά πόσο μπορούν να αποτρέψουν τη λοίμωξη και στους υγιείς ανθρώπους που εκτίθενται στον κορωνοϊό.
    Ακολουθεί μια σύνοψη όσων είναι ήδη γνωστά, καθώς και μια πρώτη σύγκριση των χαπιών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
    -Ποιο χάπι “δουλεύει” καλύτερα;
    Τα στοιχεία των κλινικών δοκιμών που παρουσίασαν οι δύο εταιρείες, δείχνουν ότι το χάπι της Pfizer έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τα πλήρη δεδομένα.
    Σύμφωνα με την Pfizer, το χάπι της μειώνει:
    -κατά 89% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου των ασθενών υψηλού κινδύνου με COVID-19, εφόσον αυτό χορηγηθεί μέσα σε τρεις μέρες από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, και,
    –κατά 85% αν χορηγηθεί μέσα σε πέντε μέρες.
    Η Merck είχε νωρίτερα (1η Οκτωβρίου) ανακοινώσει ότι το δικό της χάπι μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου κατά 50% στους ασθενείς με κίνδυνο βαριάς νόσου, αν το φάρμακο χορηγηθεί μέσα στο πρώτο πενθήμερο από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ενώ δεν έδωσε εκτίμηση αποτελεσματικότητας αν το χάπι της δοθεί πιο νωρίς, μέσα στο πρώτο τριήμερο.
    Το χάπι της Pfizer έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, ενώ της Merck Lavgevrio, τουλάχιστον στη Βρετανία όπου εγκρίθηκε για κυκλοφορία.
    -Γιατί είναι σημαντικά αυτά τα δύο χάπια;
    Μολονότι υπάρχουν αρκετά εμβόλια διαθέσιμα παγκοσμίως για την πρόληψη της COVID-19, είναι ακόμη περιορισμένες οι επιλογές θεραπείας για όσους έχουν πια αρρωστήσει από τον κορωνοϊό.
    Μέχρι στιγμής ασθενείς που δεν έχουν ακόμη εισαχθεί σε νοσοκομείο, αλλά κινδυνεύουν με βαριά COVID-19, μπορούν να πάρουν μόνο φάρμακα αντισωμάτων, τα οποία είναι δαπανηρά, όχι ευρέως διαθέσιμα και χορηγούνται ενδοφλέβια σε νοσοκομεία.
    -Πώς “δουλεύουν” τα νέα χάπια;
    Και τα δύο χορηγούνται επί πέντε μέρες σε δύο δόσεις:
    -της Pfizer τρία χάπια το πρωί και τρία το βράδυ, ενώ,
    -της Merck τέσσερα το πρωί και τέσσερα το βράδυ.
    Το χάπι της Pfizer ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων πρωτεάσης και μπλοκάρει ένα ένζυμο που χρειάζεται ο κορονοϊός για να πολλαπλασιαστεί μέσα στο σώμα του ασθενούς.
    Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ιός δεν μπορεί να αποκτήσει σταδιακά αντίσταση στο νέο φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε συνδυασμό με ένα άλλο, το ritonavir, ένα παλαιότερο αντι-ιικό που ενισχύει τη δράση των αναστολέων πρωτεάσης (αλλά μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές παρενέργειες και “παρεμβολές” με άλλα φάρμακα).
    Το χάπι της Merck ενεργοποιεί έναν βιολογικό μηχανισμό που έχει ως στόχο να προκαλέσει σφάλματα στον γενετικό κώδικα του κορωνοϊού.
    Επειδή επιφέρει τυχαίες γενετικές μεταλλάξεις στον ιό, είναι δύσκολο και σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την εταιρεία, ο ιός να γίνει ανθεκτικός απέναντι στο φάρμακο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Τι γνωρίζουμε για την ασφάλεια των χαπιών;
      Οι δύο εταιρείες έχουν δώσει έως τώρα περιορισμένα στοιχεία, αλλά δήλωσαν εμπιστοσύνη για την ασφάλεια των νέων θεραπειών.
      Η Pfizer ανέφερε ότι περίπου το 20% των ασθενών στις κλινικές δοκιμές – ο ένας στους πέντε – είχαν κάποιες παρενέργειες, κυρίως ήπιες.
      Σοβαρές παρενέργειες αναφέρθηκαν για:
      -το 1,7% των ασθενών που πήραν το χάπι (έναντι 6,6% όσων πήραν το εικονικό φάρμακο ή πλασίμπο!).
      -Η Merck ανέφερε ότι το 12% των ασθενών που πήραν το χάπι είχαν παρενέργειες.
      Άλλα φάρμακα της ίδιας κατηγορίας με το νέο χάπι έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με ανωμαλίες γέννησης σε ζώα.
      Η Merck διαβεβαίωσε ότι παρόμοιες μελέτες του νέου φαρμάκου της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε μεγαλύτερες δόσεις από αυτές που χρησιμοποιούνται στους ανθρώπους, δείχνουν πως το χάπι της δεν προκαλεί γεννητικές ανωμαλίες ούτε καρκίνο.
      -Τι γίνεται με την προμήθεια των χαπιών;
      Οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι κάνουν προσπάθειες να επεκτείνουν την παγκόσμια διαθεσιμότητα των χαπιών τους.
      Η Pfizer δήλωσε ότι αναμένει να παράγει περισσότερες από 180.000 σειρές θεραπείας έως το τέλος του 2021 και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια το 2022.
      Η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια σειρές θεραπείας έως το τέλος του 2021 και τουλάχιστον 20 εκατομμύρια το 2022.
      -Πόσο κοστίζουν;
      Στις ΗΠΑ τόσο τα εμβόλια όσο και οι θεραπείες COVID-19 παρέχονται δωρεάν από την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ οι άλλες χώρες διαπραγματεύονται τις τιμές με τις δύο εταιρείες.
      Η Merck έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ για προμήθεια 1,7 εκατομμυρίων σειρών θεραπείας, συνολικού κόστους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή περίπου 700 δολάρια για κάθε σειρά (δηλαδή για κάθε “πακέτο’ χαπιών για πέντε μέρες).
      Η Βρετανία έκλεισε συμφωνία για 250.000 σειρές χαπιών της Pfizer, αλλά σε τιμή που δεν αποκαλύφθηκε.
      Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...