ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Αυγούστου 2021

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΕΚΛΑΠΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ. ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 400 Π.Χ.

 

ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

 

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΖΩΝ ΓΟΥΕΗΝ

 

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΑΙΝ ΝΤΕΛΟΝΟι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης ενός Αρχαίου ελληνικού αριστουργήματος που αγοράστηκε μέσω διαδικτύου και θεωρείται ότι είχε κλαπεί από μουσείο στη Λιβύη.


Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη αστυνομία, το αριστούργημα που κατασχέθηκε είναι η προτομή του Ασκληπιού, του Έλληνα θεού της Ιατρικής επιστήμης, που χρονολογείται από το 400 π.Χ.

Το αίτημα για αναζήτηση του κομματιού έγινε σε επικοινωνία από την Ιντερπόλ Τρίπολης, στη Λιβύη, προς το εθνικό της κέντρο στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία της Ιντερπόλ, το γλυπτό βρίσκεται στη βάση δεδομένων του οργανισμού με τα κλεμμένα έργα τέχνης.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δήλωσε ότι το ανακτημένο αριστούργημα κατασχέθηκε από την Υπηρεσία Εσόδων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Viracopos, Campinas, στο Σάο Πάολο και παρέμεινε στην τελωνειακή μονάδα κατασχέσεων από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά απελευθερώθηκε από τον αγοραστή μετά την παρουσίαση των εγγράφων εισαγωγής.

Ο παράνομος χαρακτήρας της αγοράς δεν μπορούσε αρχικά  να επαληθευτεί. Το αντικείμενο αναμένεται τώρα να αναλυθεί από ειδικούς και μόλις επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα και η προέλευσή του, τότε θα επιστραφεί στη Λιβύη.

Ο αγοραστής της Αρχείο ελληνικής προτομής αναμένεται να ερωτηθεί σχετικά με την προέλευση του αντικειμένου.ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ. ΞΕΝΑΓΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ: ΡΩΜΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ, ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΡΟΥΡΙΑ, ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ, ΧΩΡΙΑ ΒΕΡΒΕΡΙΝΩΝ... 

 


ΟΙ ΤΟΥΑΡΕΓΚ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΑΡΕΓΚ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ Ε ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

 

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΟΖ. ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ: «Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης».


ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΑΣΣΟΣΙΕΪΝΤΕΤ ΠΡΕΣ. ΡΩΙΤΕΡ κλπ), ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΑΝ «ΡΩΜΑΪΚΕΣ». 

 

 ΟΙ «ΙΟΥΔΑΙΟΙ» ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΡΩΜΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. 

 

Η ΛΙΒΥΗ, ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3.000 ΧΡΟΝΙΑ

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΓΕΡΑΣΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ Ο ΓΕΡΑΣΗΝΟΣ 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΚΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...