ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Αυγούστου 2021

Προσκλητήριο στους Αφγανούς πρόσφυγες να εισβάλλουν στην Ελλάδα από τον «πρωθυπουργό σε αναμονή» Μ.Σχοινά! «Ανοιχτά τα σύνορά μας (εκτός του Ισραήλ) για όποιον απομακρύνεται από τη βία». Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

 

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ: Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δαυίδ Σασόλι: «Να εξασφαλιστεί άσυλο σε όσους εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν και κινδυνεύουν - εκτός από το Ισραήλ». Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.


             ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Σε προσκλητήριο να μπουν στην Ελλάδα -γιατί αυτή είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ- προχώρησε ο «πρωθυπουργός εν αναμονή» όπως πολλοί θεωρούν ότι θα είναι σε μια μεταβατική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ο Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Η απίστευτη δήλωση του που καταδεικνύει τους κινδύνους που βιώνει ο ελληνισμός από ανθρώπους που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά στην ΕΕ είναι η εξής: 

«Τα σύνορα της ΕΕ παραμένουν ανοικτά για όποιον απομακρύνεται από την βία και τους διωγμούς».

Μετά από τη αυτή τη δήλωση όλοι οι Αφγανοί πρόσφυγες νομιμοποιούνται να έρθουν στην Ελλάδα, χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας. Αυτή τη στιγμή 3 εκατ. πρόσφυγες έχουν φύγει από το Αφγανιστάν και αναμένεται να φτάσουν τα 5 εκατ.


Ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε επίσης: «Η κρίση στο Αφγανιστάν, και όχι μόνον, δείχνει με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια ότι αυτή είναι η στιγμή, ότι ήρθε η ώρα να συμφωνήσουν, οι χώρες μέλη, στην έγκριση του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης».

Ερωτηθείς από τη La Stampa, απαντά και σε άλλους λόγους που καθιστούν αναγκαία την έγκριση του Συμφώνου και σημειώνει:

«Τους περασμένους μήνες διαπιστώσαμε ότι η μεταναστευτική κρίση εργαλειοποιήθηκε και ότι οι πρόσφυγες έτυχαν εγκληματικής εκμετάλλευσης ως υβριδικό όπλο στην Λιθουανία και στην Πολωνία, με ευθύνη του Λουκασένκο, αλλά και στην Ελλάδα, στην Θέουτα και στην Μεσόγειο, με τους διακινητές που έχουν ως προορισμό την Λαμπεντούζα. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί αυτές τις υβριδικές επιθέσεις και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να το καταστήσει απόλυτα σαφές, αρχίζοντας από κυρώσεις και οικονομικά προνόμια. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει την Ένωση και, ακόμη περισσότερο, δεν μπορεί να το κάνει χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους. Για τον λόγο αυτό, καθίσταται αναγκαία η υπογραφή του Συμφώνου, που εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο».

«Ποια είναι τα εμπόδια που συναντούν οι χώρες μέλη;» ρωτά τον Μαργαρίτη Σχοινά η εφημερίδα του Τορίνο, και ο ίδιος απαντά:

«Υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που πρέπει να λυθούν, αλλά πλησιάζουμε στην αναγκαία αυτή λύση. Ένα από αυτά, για παράδειγμα, είναι ότι οι χώρες στις οποίες το μεταναστευτικό είναι λιγότερο αισθητό, θεωρούν ότι η διαχείριση των ροών είναι ένα «πρόβλημα» των άλλων, που δεν τους αφορά. Στην πραγματικότητα αφορά όλους και χρειάζεται μια ενιαία αντιμετώπιση, πρέπει να εργαστούν όλοι ως μια ομάδα. Η κρίση στο Αφγανιστάν και οι κινήσεις αυταρχικών καθεστώτων σαν του Λουκασένκο, απέδειξαν και στις χώρες που προβάλλουν τις μεγαλύτερες αντιστάσεις ότι η πίεση στα σύνορα της ΕΕ είναι ένα θέμα που αφορά όλους». 

Σε σχέση με την έκκληση του ΟΗΕ να μην κλείσει η Ευρώπη τα σύνορά της, προκειμένου να σωθούν οι άμαχοι πολίτες και σε ερώτηση για το πώς εννοεί να αντιδράσει η Ευρώπη, ο ίδιος υποστηρίζει:

«Δεν χρειαζόμαστε να μας το πει ο ΟΗΕ: τα σύνορά μας παραμένουν ανοικτά για όποιον απομακρύνεται από την βία και τους διωγμούς. Στην Ευρώπη θα συνεχίσει πάντα να επιτρέπεται η άφιξη των αιτούντων άσυλο. Την ίδια στιγμή, πρέπει να αναπτύξουμε μια πιο ορθολογική προσέγγιση, και να λειτουργήσουμε ως «Ομάδα Ευρώπη». Πρέπει, όμως, να είμαστε σαφείς: θα δεχθούμε μόνον όποιον χρειάζεται πραγματικά προστασία. Όποιος περνά παράνομα τα σύνορα, πρόκειται να ξανασταλεί πίσω.Τα σύνορα της ΕΕ παραμένουν ανοικτά για όποιον απομακρύνεται από την βία και τους διωγμούς».

Τέλος, αναφορικά τις διαφορές της σημερινής Ευρώπης συγκριτικά με εκείνη της μεταναστευτικής κρίσης του 2015, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε:«Το 2015 η συζήτηση ήταν σίγουρα ιδεολογική, συχνά τοξική. Δεν υπήρχε ισορροπία ανάμεσα σε ευθύνη και αλληλεγγύη. Αλλά τώρα καταλάβαμε τι χρειάζεται, η συμφωνία του Σεπτεμβρίου είναι πιο ισορροπημένη. Δεν έχει ακόμη υπογραφεί το κείμενο του Συμφώνου, αλλά ο τόνος και η ατμόσφαιρα είναι διαφορετικές, υπάρχουν πολύ θετικά μηνύματα. Από το 2015 διαπιστώσαμε πόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μας εκπλήξει θετικά, κατά την διάρκεια των κρίσεων και ότι βγαίνει απ’ αυτές, πιο ισχυρή και ενωμένη. Σήμερα έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα. Τα σύνορά μας ενισχύθηκαν διαρκώς με άνδρες και εξοπλισμό. Αναφέρομαι και στα μη γεωγραφικά σύνορα, τα οποία, όμως, καθορίζουν την Ευρώπη».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο:


 1. Ελληνική Λύση: «Ανεπαρκής για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα ο Μ.Σχοινάς».
  Η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει το «προσκλητήριο» του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, προς εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανούς.

  Η ανακοίνωση

  «Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς την ώρα που οι Ταλιμπάν καταλαμβάνουν το Αφγανιστάν, διαβεβαίωσε πως τα σύνορα της Ευρώπης θα παραμείνουν ανοιχτά για «όποιον έχει ανάγκη»

  Δηλαδή την ώρα που ένα κύμα εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών ετοιμάζεται να κατευθυνθεί στην ΕΕ και ειδικά στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς τους αποστέλλει και προσκλητήριο!

  Έδωσε παράλληλα «συγχωροχάρτι» στην Τουρκία, την οποία δεν τόλμησε καν να κατονομάσει ως χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό εις βάρος της Ελλάδας.

  Ο κ. Σχοινάς με αυτά που λέει και κάνει αποδεικνύεται, το λιγότερο, ανεπαρκής για τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συμφέροντα.»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...