ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Αυγούστου 2021

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: "ΠΟΙΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΤΡΙΤΟΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ";









Η αδερφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι επικεφαλής του Convergences Greece Forum «Συγκλίσεις» το οποίο τον Ιούνιο του 2020 μαζί με Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) , ανέλαβαν «την ευθύνη της προσπάθειας για την άμβλυνση των αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών στη δημιουργία αιολικών πάρκων», όπως ανέφεραν δημοσιεύματα.

Μάλιστα για αυτή τους την υπηρεσία οι δύο οργανώσεις πήραν 130.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, που έλαβε και τη σχετική απόφαση, πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου και σύμφωνα με τα πρακτικά, σημείο των οποίων δημοσίευσε το «Documento», ο σκοπός της ανάθεσης περιγράφεται, ως εξής:

«Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης κοινής πρωτοβουλίας ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ και EPLO/ISD για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων στην εγκατάσταση Αιολικών έργων, με τρόπο ισόρροπο και κοινά αποδεκτό, η ανάγκη για οργανωμένα επόμενα βήματα είναι ιδιαίτερα επιτακτική: οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, με σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτικές διαστάσεις, ενώ οι πιέσεις από την ΕΕ είναι πολύ πιθανό να ενταθούν (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) μέσω παρεμβάσεων προς την Κομισιόν των αντιτιθέμενων.

Η παρούσα πρόταση προγράμματος αποσκοπεί στην ανάπτυξη των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με παράλληλη διασφάλιση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συναίνεσης και τη διατήρηση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000, καθώς και την διατύπωση προτάσεων για το ενδεδειγμένο μείγμα λύσεων και τεχνολογιών».

Κάτοικοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Εύβοια έχουν κάνει πολλές καταγγελίες στις οποίες συνδέουν τις φωτιές, τις ανεμογεννήτριες και την κρατική ολιγωρία.




Είναι ΒΛΑΚΑΣ ή του συμβαίνει "κάτι άλλο"; 

Γελούσε την ώρα που έδινε απαντήσεις για τα 1000 καμένα σπίτια 

και τους ξεριζωμένους από το βιός τους νοικοκύρηδες! 

Ας τον βοηθήσει κάποιος ρε παιδιά!


Του Άρη Σπίνου


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους τηλεθεατές η στάση του πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα για την εθνική τραγωδία που κατέκαψε τη μισή Ελλάδα, τα σπίτια και τις περιουσίες χιλιάδων πολιτών.

Το χαμόγελο που είχε «καρφωμένο» στα χείλη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς απαντούσε στις ερωτήσεις, άφησε άναυδους όσους τον παρακολουθούσαν. Ο πρωθυπουργός μιλούσε για την ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή και την τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι που έμειναν ξαφνικά στο δρόμο, έχοντας ένα μόνιμο πλατύ χαμόγελο το οποίο έδειχνε ότι δεν έχει καμία ενσυναίσθηση για το δράμα που βιώνει η χώρα.







Το πανάσχημο φτωχικό που αγόρασε η πανάσχημη κομμουνίστρια.  "Ο όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα" όπως λένε στο χωριό μου.



Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών


Το 2012 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν μια απλή σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Τοποθετημένη, όμως, στο πέμπτο τμήμα του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου.

Στο τμήμα δηλαδή που είναι αρμόδιο για να ελέγχει αν η διοίκηση τηρεί τις διακηρύξεις του Συντάγματος και των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Και ειδικότερα για την προστασία των δασών από τους κάθε είδους οικοπεδοφάγους που βρίσκουν νομοθετικά «παράθυρα» για να κτίζουν στα καμένα.

Η δικαστής Σακελλαροπούλου δεν αποδείχθηκε κέρβερος.

Το αντίθετο.

Διαβάζουμε στις 12 Απριλίου 2013 στην «Ναυτεμπορική» με «πηγή» το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων»: « Τον δρόμο για την εγκατάσταση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) ακόμη και στις δασικές περιοχές άνοιξε το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Εισηγήτρια της απόφασης του ΣτΕ (1421/2013) ήταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ίδια ημέρα (12 Απριλίου 2013) η «Καθημερινή» δημοσίευσε απόσπασμα της εισήγησης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (με βάση την οποία ελήφθη η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία: «υπό την συνδρομή επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος επιτρέπονται, κατ’ εξαίρεση του Συντάγματος ,επεμβάσεις που μεταβάλλουν ή αλλοιώνουν τον δασικό χαρακτήρα μιας περιοχής».

Κατά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου «Η εγκατάσταση αιολικών μονάδων μέσα σε δάση και δασικές περιοχές δεν αντίκειται στις συνταγματικές επιταγές και βρίσκεται εντός των νομοθετικών πλαισίων».

Το καλύτερο: Κατά την Κατερίνα Σακελλαροπούλου «Ακόμη και στα μικρά νησιά που προστατεύονται περιβαλλοντικά από το Σύνταγμα είναι δυνατή η εγκατάσταση ανεμογεννητριών».

Είχε προηγηθεί πριν ένα χρόνο μια άλλη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η 2499/2012) που επέτρεπε την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες περιοχές.

Εισηγήτρια ήταν και πάλι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πάμε στα πιο σύγχρονα.

Στις 24 Ιουνίου 2021 η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) εξέδωσε την 504/2021 απόφαση με βάση την οποία η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έλαβε άδεια να εγκαταστήσει 16 ανεμογεννήτριες (με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα) στο Μαντούδι Ευβοίας.

Η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε

Από τις 6 Αυγούστου η περιοχή καίγεται.

Αλλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν κατασκευάζει μόνον ανεμογεννήτριες.

Το κατασκευαστικό φιλέτο του ομίλου είναι το συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων στο Μεταξουργείο.

Σύμφωνα με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόκειται για κτίριο υψηλής αισθητικής και σύγχρονου design που προέκυψε από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και περιλαμβάνει 40 πολυτελή διαμερίσματα.

Κάτι σαν το «Ελληνικό του Μεταξουργείου».

Ένα από τα 40 διαμερίσματα ανήκει στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο Μιχάλης Γουρζής, πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Η κόρη του Μιχάλη Γουρζή και σύζυγος του Γιώργου Γεραπετρίτη η Αλεξάνδρα Γουρζή είναι δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα ΑΠΕ και προϊσταμένη στο τμήμα δικαστικής εκπροσώπησης και νομικής υποστήριξης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την θέση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας είναι κοινό πολιτικό μυστικό ότι προέκυψε από πρόταση του Γιώργου Γεραπετρίτη την οποία αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε απλά ελληνικά τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι η σύζυγος του Νο 2 της κυβέρνησης είναι δικηγόρος στην ΡΑΕ που έδωσε άδεια για 16 ανεμογεννήτριες στο Μαντούδι Ευβοίας οι οποίες θα εγκατασταθούν από κατασκευαστικό όμιλο στον οποίο ο πεθερός του Νο 2 της κυβέρνησης (και πατέρας της δικηγόρου της ΡΑΕ) είναι αντιπρόεδρος και για να παρακαμφθεί το Σύνταγμα είχε εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ με εισηγήτρια δικαστίνα η οποία αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα από τον ίδιο κατασκευαστικό όμιλο και στην συνέχεια αυτή η ίδια δικαστίνα έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από πρόταση του Νο 2 της κυβέρνησης στον Νο1 της κυβέρνησης.

Εδω απο κατου, μπορείτε να ακούσετε όλο το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Αργύρης Ντινόπουλος για «Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις ανεμογεννήτριες και τον Γεραπετρίτη» στην εκπομπή «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ» που μεταδίδεται κάθε ημέρα (07.00-10.00) από τον ΕΛΛΑΔΑ FM.

 Antinews


https://youtu.be/NBB-0QnizBc


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



4 σχόλια:

  1. Πυρόπληκτος ρώτησε αυτό που «καίει» όλους τους Έλληνες: «Αν γίνει ένοπλη σύρραξη τι θα κάνει ο Κ.Μητσοτάκης;»

    ΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ...

    Η εικόνα του διαλυμένου κράτους & εξαφανισμένης κυβέρνησης δημιουργεί ανασφάλεια!


    Ένα εύλογο ερώτημα, το οποίο υπάρχει στις τελευταίες μέρες στο μυαλό πολλών εξέφρασε πυρόπληκτος του χωριού Κοκκινομηλιά στην Εύβοια ο οποίος ρώτησε στον αέρα τι θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «αν γίνει σύρραξη;».

    Συγκεκριμένα ο κάτοικος δήλωσε:

    «Εμείς ήμασταν πιστοί σε αυτά που έλεγε ο Μητσοτάκης ότι πρέπει να γλιτώσουμε, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε καμία υποστήριξη για να σωθούν οι περιουσίες. Οι οποίες κατά τον Μητσοτάκη φτιάχνονται. Η ανθρώπινη ζωή προέχει και οι περιουσίες και τα σπίτια φτιάχνονται. Τώρα πως θα φτιαχτούν, με τι δουλειές, με τι χρήματα, αυτό είναι άλλη ιστορία» αναφέρει οργισμένος και προσθέτει:

    «Εμείς που τελειώσαμε τα δημόσια σχολεία μάθαμε ότι εκτός από τη ζωή μαχόμαστε υπέρ βωμών και εστιών, ορισμένοι που σπούδασαν σε ξένα κολέγια μάθανε πώς να σώζουνε το τομάρι τους. Αυτό ακριβώς ήταν το διάγγελμα και αυτό ακριβώς έγινε. Εκτός από ανίκανος ο κύριος Μητσοτάκης είναι και επικίνδυνος! Αν γίνει μια σύρραξη τι θα πει; Εκκενώστε τη χώρα; Αυτό θα πει; Δεν είμαι αγανακτισμένος, ξέρω πολύ καλά τι λέω!» δήλωσε ο κάτοικος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αυτό είναι ένα ερώτημα που καίει όλους τους πολίτες μετά την πύρινη καταστροφή, διότι η εικόνα που έδωσε το κράτος συνολικά, από την πολιτική ηγεσία μέχρι τις υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν αποκαρδιωτική, ήταν μία εικόνα πλήρους διάλυσης.

      Την κρίσιμη ώρα δεν υπήρχε τίποτα, ούτε πρόληψη, ούτε συντονισμός, ούτε αποφάσεις, ΤΙΠΟΤΑ, μόνο ένα «τρέξτε να σωθείτε», το οποίο δεν αποτελεί πολιτική, το ίδιο έκαναν οι άνθρωποι και στον μεσαίωνα και στην παλαιολιθική εποχή όταν καιγόταν ο οικισμός τους.

      Μάλιστα ιδιαίτερα ανησυχητικό και πρωτοφανές ήταν ότι η κυβέρνηση «εξαφανίστηκε», κανείς δεν έβγαινε να μιλήσει ενώ η χώρα καιγόταν. Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση εξαφανίζεται από μία φωτιά.

      Μόνο ο κ.Χαρδαλιάς έβγαινε (σσ. ή μάλλον τον έβγαζαν) σαν «χαμένος» κι έλεγε πόσα SMS έστειλε, ενώ στην τελευταία συνέντευξη Τύπου έφτασε να βάλει τα κλάματα! Αυτός που υποτίθεται είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των Ελλήνων, έκλαιγε πλήρως ηττημένος από μία απλή φωτιά!

      Το ίδιο και ο κ.Χρυσοχοϊδης, ο οποίος βγήκε μία φορά σε άθλια κατάσταση και ψέλλιζε διάφορα, προτού εξαφανιστεί.

      Την ίδια ώρα ο αρχηγός της πυροσβεστικής κ.Κολοκούρης, εμφανώς σε πανικό, την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα, έλεγε στα κανάλια ότι φυλάει την Πάρνηθα λες και είναι δασοφύλακας, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος κ.Πελώνη έκανε αναρτήσεις στο twitter!

      Καλά, ο πρωθυπουργός εξαφανισμένος το μόνο που έκανε ήταν να βγάζει ανακοίνωσες ότι πάει στο Χαλάνδρι για να δει τι γίνεται!

      Όλα τα παραπάνω δεν δίνουν την εικόνα κυβέρνησης αλλά τσίρκου και ανθρώπων οι οποίοι είναι πολύ λίγοι για τα πόστα ευθύνης που τους έχουν ανατεθεί.

      Και ρωτάμε τι θα γίνει σε περίπτωση που γίνει ένοπλη σύρραξη με την Τουρκία;

      Ποια θα είναι η αντίδραση όλων αυτών των ανθρώπων που κατατροπώθηκαν από μία απλή φωτιά όταν θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις ζωής και θανάτου σε λίγα λεπτά, όταν ο εχθρός δεν θα είναι «αόρατος» αλλά ορατός;

      Ευχόμαστε μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Πυροσβεστική... και ο Θεός να μας φυλάει!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Η Μ.Σάκκαρη βρίζει όσους την επικρίνουν για το εθνόσημο: Τους αποκάλεσε «βλάκες» & «βαρεμένους».

    Τι είπε η τενίστρια και σύντροφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

    Η γνωστή τενίστρια και σύντροφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γιου του πρωθυπουργού, Μαρία Σάκκαρη σε συνέντευξή της επιτέθηκε στους επικριτές της για το γεγονός ότι δεν φορούσε το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποκαλώντας τους «βλάκες» και «βαρεμένους».

    «Αυτό με το εθνόσημο ήταν μια κακή στιγμή, μια κακή συνεννόηση μεταξύ πολλών. Δεν το γνωρίζαμε, δεν το κάναμε επίτηδες. Όποιος αμφισβητεί την αγάπη μας για την Ελλάδα, συγγνώμη, αλλά είναι βλάκας. Συγγνώμη για τα γαλλικά μου!

    Play Video
    Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αγάπη που έχουμε εμείς οι δυο γι’ αυτή τη χώρα και το πόσο περήφανοι αισθανθήκαμε και αισθανόμαστε κάθε μέρα που αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα.

    Μπορεί να είναι ατομικό το άθλημα, αλλά είναι γνωστό πόσο μεγάλη αγάπη έχω γι’ αυτή τη χώρα και για τον κόσμο της.

    Ναι, στεναχωρήθηκα, αλλά από την άλλη λέω υπάρχει κόσμος που είναι “βαρεμένος” και δεν χρειαζόταν αυτό για να το αποδείξει. Μιλάω, βέβαια, για τη μειονότητα, η πλειονότητα είναι πάντα μαζί μας και το εκτιμώ πάρα πολύ».

    Κυρία Σάκκαρη συγχωρέστε τους που πλήρωσαν το ταξίδι, την διαμονή σας και την συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχαν την απαίτηση να φορέσετε την σημαία τους στην ενδυμασία που αγωνιστήκατε.

    Μερικοί «περίεργοι» θέλουν να βλέπουν την σημαία της χώρας τους στις ενδυμασίες των αθλητών των οποίων την συμμετοχή πλήρωσαν από τα ελάχιστα λεφτά τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνας

    Και το πρόβλημα δεν είναι ότι «δεν το γνωρίζατε» όπως δηλώσατε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σας «έλειψε» το εθνόσημο. Δεν νιώσατε την έλλειψή του.

    Επίσης το ότι «είναι γνωστό πόσο μεγάλη αγάπη έχετε γι’ αυτή τη χώρα», συγγνώμη, αλλά δεν είναι γνωστό.

    Αλλωστε δεν αγωνίζεστε με το εθνόσημο, αλλά με το όνομά σας και τα πάτε πολύ καλά, μέχρι στιγμής. Κι εύχονται όλοι να συνεχίσετε να πηγαίνετε καλά και να γεμίζετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας. Αλλά μην μας πουλάτε «Ελλάδα», γιατί δεν σας σας πάει...
    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι καθόλου αόρατοι. Είναι οι γνωστοί τραπεζίτες της FED

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...