«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπερασπιστεί το Ισραήλ»
Liz Truss: I'm a huge Zionist and I'll never let Iran get nukes
Liz Truss: I'm a huge Zionist and I'll never let Iran get nukes
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων προέτρεψε τη βρετανική κυβέρνηση να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Μιλώντας σε εκδήλωση των Συντηρητικών Φίλων του Ισραήλ στο Μπέρμιγχαμ, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας είπε στο κοινό ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπερασπιστεί το Ισραήλ» και περιέγραψε τον εαυτό της ως Σιωνίστρια.
Η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και οι περισσότερες άλλες διεθνείς πρεσβείες στο Ισραήλ, βρίσκεται επί του παρόντος στο Τελ Αβίβ και όχι στην Ιερουσαλήμ.
Η Μαρί βαν ντερ Ζιλ είπε στη δεξίωση των Συντηρητικών Φίλων του Ισραήλ την Κυριακή: «Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι ότι η κυβέρνηση πρόκειται να μεταφέρει την πρεσβεία, όπως η Αμερική, στην Ιερουσαλήμ – την πρωτεύουσα του Ισραήλ».
Η πρέσβης του Ισραήλ στο Λονδίνο, Τζίπι Χότοβελι, παρευρέθηκε επίσης στη δεξίωση, όπου πρότεινε να γίνει «επανεξέταση» της τοποθεσίας της βρετανικής πρεσβείας.
Είπε στην κατάμεστη εκδήλωση: «Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικό για να δείξει τη φιλία μεταξύ του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου από αυτό το βήμα».
«Υπάρχει μόνο μία πρωτεύουσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αυτή είναι το Λονδίνο. Υπάρχει μόνο μια πρωτεύουσα στο Ισραήλ, η Ιερουσαλήμ», συνέχισε.
«Τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια, ήταν η Ιερουσαλήμ, πάντα το πνευματικό μας σπίτι. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ιστορική αλήθεια».
Υποστήριξε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να μετεγκαταστήσουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ «προώθησε την ειρήνη», συμβάλλοντας στη συμφωνία ορόσημο του Αβραάμ.
Απευθυνόμενος στη δεξίωση, η πρωθυπουργός Τρας επανέλαβε τις προηγούμενες παρατηρήσεις της σχετικά με την απαγόρευση στο ιρανικό καθεστώς από την απόκτηση πυρηνικών όπλων, μαζί με την υποστήριξή της στο αμφιλεγόμενο έργο Μνημείο του Ολοκαυτώματος του Γουέστμινστερ.
Η
πρωθυπουργός Τρας διακήρυξε ότι είναι «τεράστια Σιωνίστρια και
τεράστιος υποστηρικτής του Ισραήλ» και δεσμεύτηκε ότι «θα ενίσχυε τη
σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ισραήλ από δύναμη σε δύναμη».
Απευθυνόμενος
στις ανησυχίες για τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν, ο πρωθυπουργός
υποστήριξε: «Πιστέψτε με, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιτρέψει ποτέ -
μαζί με τους συμμάχους μας - το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».
Ορκιζόμενος
την «απόλυτη, ολόψυχη υποστήριξή της», η πρωθυπουργός είπε: «Σε αυτόν
τον κόσμο - όπου αντιμετωπίζουμε απειλές από αυταρχικά καθεστώτα που δεν
πιστεύουν στην ελευθερία και τη δημοκρατία - δύο ελεύθερες δημοκρατίες,
το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, πρέπει να σταθούν δίπλα τους στους
ώμους και θα είμαστε ακόμα πιο κοντά στο μέλλον».
Ο
υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Τζένρικ επανέλαβε τα προηγούμενα σχόλιά του που
αναφέρονται σε μια έκταση γης που αυτή τη στιγμή προορίζεται για μια
νέα πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην ισραηλινή πρωτεύουσα και είπε
ότι «είναι με χαρά να ακούσει τον Πρωθυπουργό να δεσμεύεται στην
αναθεώρηση για τη μεταφορά της Πρεσβείας μας στην Ιερουσαλήμ». .
Τόνισε: «Έχουμε μια τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ εκεί που περιμένει να πάει. Είναι καιρός να αναλάβουμε την ευθύνη και να φτιάξουμε αυτήν την Πρεσβεία και να αναγνωρίσουμε ότι η πραγματική πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ είναι προφανώς η Ιερουσαλήμ».
Η Υφυπουργός Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού Μισέλ Ντόνελαν ανακοίνωσε ότι μία από τις πρώτες διεθνείς επισκέψεις της θα είναι στο Ισραήλ και είπε ότι «υπάρχουν τόσα πολλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από το Ισραήλ».
Η Marie van der Zyl συναντά τον Υπουργό Εξωτερικών James Cleverly (Συμβούλιο Αντιπροσώπων)
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι και αρκετοί άλλοι ανώτεροι πολιτικοί του Συντηρητικού Κόμματος ήταν επίσης παρόντες και υποστήριξαν την πρόταση του Τρας να μεταφερθεί η πρεσβεία.
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Όχι» από τη Λιζ Τρας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα
Δείτε το απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο στο 4:25'
Αρνητικά αλλά και αμήχανα απάντησε η βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας σε ερώτηση που δέχτηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνένετυξη που παραχώρησε στους Sunday Times να θεωρεί πως το κλίμα για την επιστροφή τους ξαναζεστάθηκε, όπως φαίνεται όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.
Ο ίδιος πάντως όπως είπε σκοπεύει στην επικείμενή του επίσκεψη στο Λονδίνο να θέσει την επιστροφή των Γλυπτών στην βρετανική κυβέρνηση.
Σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε η κυρία Τρας στο δίκτυο GB News, ρωτήθηκε και για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στην απάντησή της η βρετανίδα πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρα αρνητική αλλά διαφάνηκε ταυτόχρονα και μια αμηχανία.
Όταν, δηλαδή, ο δημοσιογράφος της ζήτησε να τοποθετηθεί επί της πρότασης του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Οσμπορν για συμφωνία περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα η κυρία Τρας απάντησε: «Α, α, δεν το στηρίζω αυτό».
Υπενθυμίζεται πως μόλις τον Ιούνιο ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, πρώην υπουργός οικονομικών του Κάμερον, δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά.
Είπε ότι «στο Βρετανικό Μουσείο τα γλυπτά αφηγούνται την ιστορία ενός πολιτισμού σε σύγκριση με τους άλλους πολιτισμούς, της Κίνας, της Ινδίας, και άλλων τόπων της Μεσογείου... Στην Ελλάδα αφηγούνται μόνον την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Νομίζω ότι υπάρχει μία συμφωνία που μπορεί να επιτευχθεί, και να αφηγηθούμε και τις δύο ιστορίες, στην Αθήνα και στο Λονδίνο, εάν και οι δύο προσεγγίσουμε το θέμα χωρίς πολλές προϋποθέσεις, χωρίς πολλές κόκκινες γραμμές».
Ο Όσμπορν κατέληξε ότι «οι λογικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να κανονίσουν κάτι που να αξιοποιεί στο έπακρο τα μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά αν οποιαδήποτε πλευρά πει ότι δεν υπάρχει καμία προσφορά, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία».
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Ακάρ: «Θέλουμε να μοιράσουμε τα πλούτη του Αιγαίου – Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε».
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Άγκυρα διατηρεί την ένταση «στο κόκκινο» με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, να επιδίδεται σε ένα νέο κρεσέντο επιθετικότητας, προχωρώντας σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.
Στη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας ο Χ.Ακάρ ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με ψέματα και προκλήσεις.
«Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.
Δηλώνοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική, ο Χ.Ακάρ είπε: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες.
Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (σσ από τους Έλληνες), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».
«Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε»
«Μην παραπλανηθείτε με κάποιες μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα κάποιων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν. Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δε μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα.
Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πληρεξούσιο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και κατέληξαν πέφτοντας στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε “Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε“», συνέχισε.
«Σοβαρές συνέπειες» σε όσους στηρίζουν την Ελλάδα
Ο ίδιος, μάλιστα, προειδοποίησε και με «σοβαρές» συνέπειες προς όσους στηρίζουν την Ελλάδα.
«Επειδή είναι προκατειλημμένοι, αγνοούν αυτό που κάνει η Ελλάδα… Εμείς λέμε ότι αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας να έχετε αντικειμενικά κριτήρια.
Αν στηρίξεις την Ελλάδα δημόσια και δεν κρατάς τις ισορροπίες, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για όλους», είπε χαρακτηριστικά.
Τι ανέφερε για τα νησιά
Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς (GASA) κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και τόνισε ότι: «Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 με τη Χίο. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά τα Ίμια είναι ένα ορόσημο.
Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει, αν πεθάνουμε, αν γίνουμε μάρτυρες, είμαστε βετεράνοι. Είναι τόσο απλό».
Ζ.Π.
Βασιλακόπουλος: «Ελάχιστο ποσοστό των γιατρών δεν έχουν εμβολιαστεί».
ΑπάντησηΔιαγραφή«Κατανοείτε ότι η ιατρική κοινότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην πλειοψηφία της.
Το να υπάρχουν μεμονωμένες γραφικές φωνές, οι οποίες χαλάνε τη συνολικότερη εικόνα, είναι αναμενόμενο.
Η ιατρική μαθαίνει με τα πειράματα και τις εργασίες, δεν μαθαίνει με τη φαντασία ούτε με την έμπνευση. Η τεράστια πλειοψηφία όλων των ειδικοτήτων, είπε τα λογικά πράγματα και αυτά που ήταν ιατρικώς αποδεδειγμένα.
Συμφωνώ ότι υπήρξαν φωνές αντίθετες, παραπλανητικές, άνθρωποι που πίσω από τα λεγόμενά τους είχαν άλλες επιδιώξεις, αλλά αυτό δεν χαλάει τη μεγάλη εικόνα.
Η μεγάλη εικόνα είναι οτι οι γιατροί βγήκαν μπροστά και όχι μόνο. Πήραν και μέρος της δυσαρεσκειας της κοινωνίας για το κακό που τη βρήκε. Δε φταίμε εμείς οι γιατροί που υπήρξε ο κορονοϊός».
“Αν είχαμε τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλο τον κόσμο ώστε να επιτευχθεί γρήγορα ανοσία της αγέλης, πριν προλάβει ο ιος να αλλάξει, θα μπορούσαμε να το έχουμε πετύχει.
Τώρα, εμβολιάστηκε ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού του κόσμου-περίπου το 65%- νόσησαν και πάρα πολλοί άλλοι, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο σε σημαντικό ποσοστό στην ανοσία της αγέλης.
Γι΄αυτο και βλέπετε κάθε καινούργιο επιδημικό κύμα που έρχεται, δεν αφήνει το ίδιο αποτύπωμα που άφηναν τα προηγούμενα”.
“Εάν δεν είχαμε εμβολιαστεί καθόλου, τι θα είχε συμβεί; Θα είχαμε θρηνήσει εκατομμύρια νεκρούς παραπάνω. Αυτό θα το ήθελε η κοινωνία,για ποιο λόγο; Για να αποφύγει να κάνει ένα εμβόλιο; Ποιο είναι το κακό που έκανε το εμβόλιο”;
“Κανένα εμβόλιο δεν κάνει παρενέργειες πολλά χρόνια μετά, γιατί το εμβόλιο είναι μία παροδική διέγερση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δεν είναι μία μόνιμη και το εμβόλιο είναι πολύ μικρότερη διέγερση, γιατί είναι απέναντι σε ένα αντιγόνο, απ΄’ότι είναι η ίδια η νόσηση από τον κορονοιο.
Κάποιος φοβάται ότι χρόνια μετά το εμβολιο θα του κάνει κάποιο πρόβλημα.Υπάρχει έστω και ένας που να φοβάται ότι επειδή κόλλησε κορονοϊό, χρόνια μετά θα έχει κάποιο πρόβλημα; Ούτε ένας. Καταλαβαίνετε πόσο παράλογος είναι αυτός ο φοβος;”
“Η γνώση που έχουμε για το εμβόλιο σήμερα είναι τεράστια. Όλα τα στοιχεία λένε ότι οι όποιες επιπλοκές που μπορεί να κάνει το εμβόλιο είναι πολύ πολύ πολύ μικρότερες από το όφελος που μπορεί το εμβόλιο να προσφέρει”.
“Η υποχρεωτικότητα, δεν είναι ιατρική απόφαση. Είναι απόφαση του κράτους με βάση το πόσο χρήσιμο είναι κάτι και απαραίτητο να γίνεται ή όχι.
Η δική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να εμβολιαστεί υποχρεωτικά το 100% του ελληνικού πληθυσμού.
Όποιος δεν καταλαβαίνει το καλό για τον εαυτό του και την κοινωνία ναι, υποχρεωτικά. Με το εμβόλιο περιορίσαμε τη μετάδοση του ιού και σώσαμε χιλιάδες, έως εκατομμύρια ζωές.
Το ζήτημα είναι να αποδείξουμε με την κουβέντα οτι ήταν άχρηστος ο εμβολιασμός; Αυτό δε γίνεται γιατί από τότε που υπήρξαν τα εμβόλια, καταφέραμε και μειώσαμε τη θνητότητα”.
«Ένα εκπαιδευτικός ο οποίος παρά το ότι έχει σπουδάσει, δεν έχει την ευθυκρισία να καταλάβει τι είναι σωστό να κάνει και τι δεν είναι και δεν μπορεί να ακούσει τα προτάγματα της επιστημονικής κοινότητας, πως μπορεί να αναλύσει σωστά άλλα πράγματα;
Αν δε σας αρέσει η λογική μου, λυπάμαι, να απολογηθώ. Είναι η ίδια λογική που μου λετε για τον ανεμβολίαστο υγειονομικό. Για να μην εμβολιάζεται ενας υγειονομικός, δεν καταλαβαίνει Χριστό, από τα επιστημονικά δεδομένα.Πως θα καταλάβει το θέμα της υπέρτασης; Θα πάθει μετάλλαξη ο εγκέφαλός του και θα γίνει έξυπνος;
Δικαίωμα στη χαζομάρα έχουν όλοι. Να είσαι υγειονομικός και να μην έχεις κάνει το εμβόλιο; Η επιεικής έκφραση είναι ότι είναι χαζος. Είναι αυταπόδεικτο. Σας ενοχλεί η αλήθεια; Θα ήθελα να ρωτήσω, πως αυτός ο μεροκαματιάρης άνθρωπος, αντέχει 13 μήνες χωρίς δουλειά.”
“Ελάχιστο ποσοστό των γιατρών δεν έχουν εμβολιαστεί. Όλοι οι άλλοι όντας βλάκες, πήγαν κι εμβολιάστηκαν. Η συζήτηση είναι παντελώς άχρηστη, προσπαθείτε να υποστηρίξετε πράγματα τα οποία είναι κοινωνικά και επιστημονικά παράλογα και δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω σε αυτή την κουβέντα».
Ζ.Π.
Συρία: 39 θάνατοι από επιδημία χολέρας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια πρώτη φορά καταγράφονται κρούσματα και θύματα μετά από 13 χρόνια.
Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πρώτη μεγάλη επιδημία χολέρας στη Συρία τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, η συριακή κυβέρνηση κατέγραψε σχεδόν 600 μολύνσεις στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα.
Το συριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι κατέγραψε 39 θανάτους, εκ των οποίων 34 στο Χαλέπι, στον βορρά, και 594 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις, σε 11 από τα 14 κυβερνεία της χώρας, με τις περισσότερες να καταγράφονται στο κυβερνείο του Χαλεπίου.
«Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε πολύ καθυστερημένες ιατρικές συστάσεις ή στο ότι παρατηρήθηκαν σε ανθρώπους που έπασχαν από χρόνιες νόσους», πρόσθεσε το υπουργείο.
Δεν διευκρινίζεται εάν αυτά τα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν τις περιοχές εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης στον βορρά.
Για πρώτη φορά από το 2009, η χολέρα, μια οξεία διαρροϊκή λοίμωξη, εμφανίστηκε εκ νέου στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Συρία όπου σχεδόν τα δύο τρίτα των εργοστασίων επεξεργασίας νερού, οι μισοί σταθμοί άντλησης και το ένα τρίτο των υδατόπυργων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τα 11 χρόνια πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Σχεδόν ο μισός πληθυσμός στη Συρία εξαρτάται από εναλλακτικές και συχνά επικίνδυνες πηγές πόσιμου νερού, ενώ τουλάχιστον το 70% των ακάθαρτων υδάτων δεν περνά από επεξεργασία, υπογραμμίζει η Unicef.
Επιδημία χολέρας έπληξε φέτος το καλοκαίρι και το Ιράκ για πρώτη φορά μετά το 2015.
Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει την «ανησυχητική επανεμφάνιση» της χολέρας, ασθένειας που ευνοείται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, έπειτα από χρόνια εξασθένησης.
Τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, 26 χώρες ανέφεραν επιδημίες χολέρας, έναντι λιγότερων από 20 χωρών ετησίως την περίοδο 2017-2021, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Ζ.Π.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν λέγεται «δημογραφικό», «προσφυγικό», ή «μεταναστευτικό» αλλά είναι «κυβερνητικό» .
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
Διαδοχικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν την ίδια πολιτική εποικισμού και αντικατάστασης πληθυσμού.
Ρητορική εξαπάτησης για τον χαζό ψηφοφόρο και πρακτική ενσωμάτωσης για τον «μουσαφίρη».
Όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του εποικιστικού τόξου, υλοποιούν τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις τους έναντι των «Άνωθεν» και «Έξωθεν» με βάση το «Ενωσιακό Δίκαιο» και τη «Ενωσιακη Πολιτική», (Μπίλντερμπεργκ και Σόρος).
Η λύση είναι απλή καμία «ενσωμάτωση».
Η παράνομη είσοδος θα γίνει κακούργημα αναδρομικα και δεν «διορθώνεται» εις τον αιώνα τον άπαντα.
Το κόστος της φιλοξενίας δεν θα επιβαρυνει τον προυπολογισμό κι τον φορολογούμενο αλλά θα πρέπει να το επωμιστούν οι ΜΚΟ και οι «φιλάνθρωποι» που λένε ότι οι «δυστυχισμένοι» είναι «ευπρόσδεκτοι».
Όχι στους καταυλισμούς.
Από δέκα στα "Ανάκτορα" των Φιλανθρώπων της Εκάλης και των οπαδών του Ξένιου Δία.
Προτείνω τη επαναφορά του ΑΝ 509 «Περί μέτρων ασφαλείας του Κράτους, του πολιτεύματος, του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών». καταργήθηκε το 1974, από τον Προδότη ΚΟΥΦΟ όταν νομιμοποιήθηκε εκ νέου το Κομμουνιστικό Κόμμα. Που εκτός από την ποινή του θανάτου για όσους σχεδιάζουν την απόσπαση τμήματος της επικρατείας θα προβλέπεται η ποινή του θανάτου για όσους επιδιώκουν την πληθυσμιακή μεταβολή και τον εξισλαμισμό της Ελλάδος.
Ζ.Π.
ΜΕΤΑ την Siemens και τον Χριστοφοράκο! ΓΛΙΤΩΝΕΙ (με παραγραφή) και ο Γιάννος Παπαντωνίου… Mόνο τον Κασιδιάρη ξέρει να κυνηγάει το σύστημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά την Siemens με τον Μιχ. Χριστοφοράκο και τους υπολοίπους, «πηγαίνουν» προς παραγραφή και το (…ξεχασμένο) σκάνδαλο των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου;
Αρκεί να θυμίσουμε ότι οι υποθέσεις αυτές αφορούν την περίοδο μέχρι το 2003, επομένως συμπληρώνεται οσονούπω η 20ετία στην οποία παραγράφονται τα κακουργήματα. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου προφυλακίστηκαν τέτοιες ημέρες το 2018, εκείνη αποφυλακίστηκε μερικούς μήνες αργότερα ενώ τον Απρίλιο του 2020 αφέθηκε ελεύθερος και ο Γιάννος. Έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Και μολονότι μπαίνουμε στον πέμπτο χρόνο, δεν έχει γίνει η δίκη ούτε καν σε πρώτο βαθμό. Άρα; (Πόσες …παραγραφές να αντέξουμε πια!)
Ζ.Π.
Βρετανικό μουσείο: Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ζητούν να επιστρέψει τη Στήλη της Ροζέτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Στήλη της Ροζέτας χρονολογείται από το 196 π.Χ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.: ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Εξέχοντες Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανανέωσαν την έκκλησή τους για την επιστροφή της Στήλης της Ροζέτας από το Βρετανικό Μουσείο στην Αίγυπτο.
Η διαδικτυακή εκστρατεία των αρχαιολόγων έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 2.500 υπογραφές και έχει σκοπό να «πει στους Αιγυπτίους τι τους έχουν πάρει», δήλωσε η Μόνικα Χάνα, κοσμήτορας του College of Archaeology στην αιγυπτιακή πόλη Ασουάν.
Η Στήλη της Ροζέτας χρονολογείται από το 196 π.Χ. και ανακαλύφθηκε από τον στρατό του Ναπολέοντα στη βόρεια Αίγυπτο το 1799. Περιήλθε στην ιδιοκτησία της Βρετανίας μετά την ήττα του Ναπολέοντα υπό τους όρους της Συνθήκης της Αλεξάνδρειας του 1801 μαζί με άλλες αρχαιότητες που ανακάλυψαν οι Γάλλοι, και μεταφέρθηκε με πλοίο στη Βρετανία. Βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο από το 1802.
Φέροντας εγχάρακτες επιγραφές του ίδιου κειμένου στα ιερογλυφικά, στη δημώδη αιγυπτιακή γλώσσα και στα αρχαία ελληνικά, χρησιμοποιήθηκε από τον Γάλλο Ζαν-Φρανσουά Σαμπογιόν προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει τα ιερογλυφικά από το 1822, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατανόηση της αρχαίας αιγυπτιακής γλώσσας και του πολιτισμού.
Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι έχουν κάνει έκκληση και άλλοτε για την επιστροφή της Στήλης της Ροζέτας, αλλά ελπίζουν πως οι αυξανόμενες επιστροφές από μουσεία της Δύσης καλλιτεχνικών θησαυρών που αφαιρέθηκαν από χώρες υπό αποικιοκρατικό ζυγό θα βοηθήσουν την υπόθεσή τους.
«Είμαι βέβαιη πως όλα αυτά τα αντικείμενα θα επιστραφούν τελικά, επειδή ο δεοντολογικός κώδικας των μουσείων αλλάζει• το θέμα είναι απλώς πότε» είπε η Χάνα.
«Η στήλη είναι ένα σύμβολο πολιτισμικής βίας, η στήλη είναι ένα σύμβολο πολιτισμικού ιμπεριαλισμού. Άρα, η επιστροφή της στήλης είναι ένα σύμβολο των πραγμάτων που αλλάζουν — ότι δεν βρισκόμαστε πια στον 19ο αιώνα αλλά ότι εργαζόμαστε με έναν κώδικα δεοντολογίας του 21ου αιώνα», είοπε ακόμη.
Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει επίσημο αίτημα από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την επιστροφή της Στήλης της Ροζέτας.
Σε δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος σημείωσε πως 28 εγχάρακτες στήλες με το ίδιο κείμενο που έγραψαν Αιγύπτιοι ιερείς έχουν ανακαλυφθεί, ξεκινώντας με τη Στήλη της Ροζέτας το 1799, και πως 21 παραμένουν στην Αίγυπτο.
Το μουσείο ξεκινά μια έκθεση με τίτλο: «Ιερογλυφικά: ξεκλειδώνοντας την αρχαία Αίγυπτο» στις 13 Οκτωβρίου, η οποία ρίχνει φως στη Στήλη της Ροζέτας.
«Το Βρετανικό Μουσείο προσδίδει μεγάλη αξία στις θετικές συνεργασίες με συναδέλφους σε όλη την Αίγυπτο», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Αίγυπτος λέει πως η επιστροφή των καλλιτεχνικών θησαυρών βοηθά να ενισχυθεί ο τουριστικός της τομέας, σημαντικός για την εισροή δολαρίων στη χειμαζόμενη οικονομία. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ανοίξει ένα νέο μεγάλο μουσείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας όπου θα παρουσιάζονται οι πιο διάσημες αιγυπτιακές συλλογές.
«Οι αιγυπτιακές αρχαιότητες είναι από τα πιο σημαντικά τουριστικά περιουσιακά στοιχεία που έχει η Αίγυπτος, τα οποία τη διακρίνουν από τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Άχμεντ Ίσα, την περασμένη εβδομάδα σε μια εκδήλωση για τη 200ή επέτειο της Αιγυπτιολογίας.
Ζ.Π.
Ηλίας Κασιδιάρης: Αν είχα εισακουστεί το 2012 οι τούρκοι θα ήταν αποκλεισμένοι στις ακτές τους».
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης σχολίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Συγκεκριμένα ο Ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ έγραψε:
«Αν είχα εισακουστεί το 2012 όταν φώναζα: (Α) Για άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και (Β) Για εξορύξεις υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης, σήμερα εμείς θα ήμασταν πλουσιότεροι και οι τούρκοι θα ήταν αποκλεισμένοι στις ακτές τους»
Ζ.Π.
Να τολμήσει η Αθήνα οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο: Η λογική του «ισοδύναμου τετελεσμένου» ως κίνηση αποτροπής.
ΔιαγραφήΤου ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Λίγα 24ωρα πριν να τον υποδεχθούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια της Ε.Ε., στη σύνοδο της Πράγας, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το χαρτί του τουρκο-λιβυκού Μνημονίου για να ενισχύσει και να διευρύνει τα μέτωπα της έντασης. Συντηρώντας το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, της ανατολικής Μεσογείου (κυπριακή ΑΟΖ), χρειάστηκε και το… όπλο της Λιβύης. Την ώρα, που ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν πήγε στην Άγκυρα και συνάντησε τον εξ απορρήτων του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραχήμ Καλίν, μεγάλη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετέβη στην Τρίπολη της Λιβύης. Υπογράφηκε, στα πλαίσια του τουρκο-λιβυκού συμφωνία για έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά, με την εμπλοκή της τουρκικής εταιρείας πετρελαίων ΤΡΑΟ. Παρακολουθώντας τις τουρκικές ενέργειες θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως έχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο ακολουθεί, εφαρμόζει σε όλες τις περιπτώσεις. Πρότυπο, το οποίο σε κάποιο βαθμό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… πετυχημένο είναι αυτό της Κύπρου. Από τις συμφωνίες οριοθέτησης με το ψευδοκράτος, τα συμβόλαια του κατοχικού καθεστώτος με την ΤΡΑΟ μέχρι και τις έρευνες και τις γεωτρήσεις που έγιναν και θα γίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ, αποτελούν μοντέλο, που «μεταφέρεται» και σε άλλες περιπτώσεις.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εξέλιξη, με την Τουρκία και το καθεστώς της Τρίπολης; Τα επόμενα βήματα θα δείξουν εάν η Άγκυρα θα κρατήσει το χαρτί αυτό εκβιαστικά για να έχει την Αθήνα στην πρίζα ή θα προχωρήσει σε ενέργειες. Δηλαδή, να προχωρήσει η κατοχική Τουρκία και να ξεκινήσει έρευνες σε περιοχές, που βρίσκονται εντός της ελληνικής θαλάσσιας περιοχής. Να ξεκινήσει έρευνες και στη συνέχεια γεωτρήσεις σε περιοχές που καλύπτουν και την τμηματική οριοθέτηση που έγινε μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου (γι’ αυτό και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στο Κάιρο την Κυριακή για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σούκρι).
Η επίσκεψη στην Τρίπολη και οι υπογραφές, εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Άγκυρας στην περιοχή. Εντάσσονται στα πλαίσια της επεκτατικής πολιτικής της κατοχικής δύναμης, με τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τους κατασκευασμένους χάρτες της τουρκικής μεγαλομανίας. Η Άγκυρα χρησιμοποιεί το καθεστώς της Τρίπολης, που ειρήσθω εν παρόδω αμφισβητείται η νομιμότητά του εκ των έσω, από το κοινοβούλιο, για να εκπληρώσει τα σχέδιά της. Χρησιμοποίησε το καθεστώς, σε μια χώρα που βιώνει συνθήκες χάους, για την προώθηση της επεκτατικής πολιτικής.
Είναι σαφές πως με τη νέα αυτή εξέλιξη, η κατοχική δύναμη τεντώνει περισσότερο το σχοινί και δεν την απασχολεί κατά πόσο θα κοπεί. Η Αθήνα επικαλείται -και σωστά- το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Το ζητούμενο είναι πώς αντιμετωπίζεται η επεκτατική Τουρκία. Η αποτροπή περνά μέσα από διάφορες κινήσεις. Η αποτροπή πιθανού κτυπήματος από την Τουρκία ή εξαναγκασμού της Ελλάδος να πράξει τούτο, περνά μέσα και από τη λογική του «ισοδύναμου τετελεσμένου». Και μέσω της δημιουργίας φόβου στην Τουρκία ότι θα έχει σημαντικό κόστος αν επιτεθεί κατά της ελληνικής πλευράς. Πέραν από τη στρατιωτική ισχύ, που είναι απαραίτητη και σημαντική και λειτουργεί αποτρεπτικά, υπάρχουν κι άλλες κινήσεις να γίνουν. Όπως για παράδειγμα, να τολμήσει η Αθήνα να καλέσει τη Λευκωσία για συνομιλίες για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών. Μετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το 2019, η Αθήνα προχώρησε σε συμφωνία με το Κάιρο (2020), αν και αυτή η επιλογή της τμηματικής οριοθέτησης μεταξύ 27ου και 28ου μεσημβρινού, άφησε την περιοχή ανατολικότερα ανοικτή στην Τουρκία για τις παράλογες αξιώσεις της. Διά της παραλείψεως έγινε κι αυτό! Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, για να προχωρήσει χρειάζεται πολιτική απόφαση και αποφασιστικότητα να προστατευτούν τα συμφέροντά τους. Να τολμήσουν χρειάζεται. Έχοντας σχέδιο, πολιτική και όχι όπλο το θεαθήναι.
Ζ.Π.
Γράφει ο Άρης Σαπουνάς, Υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην Τετάρτη μετά από σχεδόν 2 χρόνια είχαμε επιτέλους την ευκαιρία να δούμε τον Ιδρυτή του Κινήματος, Ηλία Κασιδιάρη. Είχαμε την τύχη έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες για λίγες στιγμές να του δηλώσουμε την στήριξή μας σε αυτήν την σκληρή δοκιμασία που περνά. Δεν θα πω ότι τον εμψυχώσαμε. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο έγινε. Μόλις μπήκε ο Ηλίας στην αίθουσα είδαμε έναν άνθρωπο αγέρωχο, κρατώντας ψηλά το κεφάλι έχοντας απίστευτα ακμαίο ηθικό. Μάλλον λοιπόν αυτός μας εμψύχωσε. Παρότι εδώ και 2 χρόνια παράνομα έγκλειστος μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
Το ακμαίο ηθικό του Ηλία τρομοκράτησε τα διεφθαρμένα ΜΜΕ. Αμέσως λοιπόν προχώρησαν σε μια ακόμη επίθεση λάσπης τόσο εναντίον του Ηλία όσο και εναντίον των ανθρώπων που ήταν στο ακροατήριο για να στηρίξουν τον Ηλία. Τα μπουκάλια και τις ύβρεις που εξαπέλυσε η άλλη πλευρά εναντίον μας επιμελώς τα απέκρυψαν. Πραγματικά βρίσκονται τόσο αυτοί όσο και οι θλιβεροί πολιτικοί μας αντίπαλοι σε απελπισία. Πίστευαν τον Οκτώβριο του 2020 ότι φυλακίζοντας παράνομα τον Ηλία θα απαλλαγούν από τον ελεύθερο και εθνικό λόγο του. Έκαναν μεγάλο λάθος όμως. Λάθος που αρχίζουν και το συνειδητοποιούν τώρα. Βλέποντας έναν Ηλία όχι μόνο να δηλώνει παρών στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αλλά έχοντας πετύχει το ακατόρθωτο. Να παραδέχονται και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και πολιτικοί του αντίπαλοι ότι παρότι φυλακισμένος και έχοντας αυτή την πρωτοφανή απαγόρευση των επικοινωνιών του θα είναι πανηγυρικά μέσα στην επόμενη βουλή!!
Κρατώντας το κεφάλι ψηλά ο Ηλίας Κασιδιάρης μας δίνει το παράδειγμα της εθνικής αντίστασης. Του Έλληνα που μάχεται για αξίες και ιδανικά αψηφώντας τις κακουχίες και τις σκληρές δοκιμασίες που χρειάζεται να περάσει κάποιος. Του Έλληνα που είναι έτοιμος να υποστεί την οποιαδήποτε θυσία για την πατρίδα του. Γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΗΛΙΑ!!
Ζ.Π.
Με ένα άκρως αποκαλυπτικό άρθρο με τον εύγλωττο τίτλο: «Η ακροδεξιά σφήνα προβληματίζει το Μαξίμου», το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ, του συγκροτήματος Μαρινάκη, αναδεικνύει τον απόλυτο πανικό που έχει προξενήσει στο Μέγαρο Μαξίμου η ραγδαία άνοδος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με τον αρθρογράφο Άγγελο Κωβαίο, τέσσερα είναι τα σημεία που δημιουργούν πονοκέφαλο στο περιβάλλον του Μητσοτάκη: 1) Το ποσοστό που καταγράφουν όλες οι συστημικές δημοσκοπήσεις σημαίνει ότι το τελικό ποσοστό του Κόμματος στην κάλπη είναι πολύ πάνω από 3%. 2) Η είσοδος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ στη βουλή ακυρώνει κάθε ελπίδα της ΝΔ να κερδίσει την αυτοδυναμία (θα χρειαστεί 40%) και κάνει ακόμα πιο μακρινό το σενάριο συμπλήρωσης των 151 εδρών μαζί με τους βουλευτές του Βελόπουλου, ο οποίος θεωρείται δεδομένο δεκανίκι του Μητσοτάκη 3) Το 10% της αδιευκρίνιστης ψήφου κρύβει μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο καταγραφής πολύ υψηλών εκλογικών ποσοστών. 4) Την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών, με ένα ισχυρό Εθνικό Κόμμα στη βουλή και υπό συνθήκες κοινωνικής έκρηξης, αλλάζουν όλα τα δεδομένα και δημιουργούνται προοπτικές ανατροπής του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Συμφωνούμε απόλυτα με όλες τις παραπάνω διαπιστώσεις και είμαστε βέβαιοι πως η ευρεία εκλογική νίκη του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ θα σημάνει ένα ευοίωνο και ελπιδοφόρο Μέλλον για τη Χώρα μας. Για την ενημέρωσή σας παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ:
https://www.tovima.gr/printed_post/i-akrodeksia-sfina-crprovlimatizei-to-maksimou/
Ζ.Π.
Ο ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ένα ακόμα παραλήρημα από αυτά που έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες, εμφανίστηκε ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος -που αλλού;- στην εφημερίδα των συντακτών για να τονίσει μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε όσους έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτοδίκως (!) η υποψηφιότητά τους σε εκλογικούς συνδυασμούς. Καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στα στελέχη των συστημικών κομμάτων, πολλά από τα οποία κατηγορούνται ή κατηγορήθηκαν στο παρελθόν για πολύ σοβαρά αδικήματα.
Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε στον κύριο Καθηγητή ότι ο νομικός μας πολιτισμός έχει θεσπίσει το τεκμήριο της αθωότητας για να προστατεύσει τους κατηγορούμενους από περιπτώσεις κακοδικίας, αρνητικής προκατάληψης ή μεροληψίας όπως έγινε στο πρωτόδικο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι σε δεύτερο βαθμό η αλήθεια θα λάμψει και όπως τόνισε και η Εισαγγελέας της έδρας στο πρωτόδικο δικαστήριο θα αποδειχθεί πλήρως η αθώωση. Κατά τούτο, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι και παραμένει αθώος και δεν μπορεί να απωλέσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, όσες μηχανορραφίες και αν απεργαστεί ο Βορίδης και η παρέα του. Μπορεί ο Μάκης Βορίδης να αρέσκεται στις... τραβεστί πολιτικές - είναι πασίγνωστο από το προηγούμενο κόμμα που ήταν - αλλά μια νέα συνταγματική εκτροπή συνιστά πραξικόπημα.
Επίσης, ουδείς μπορεί να πάει κόντρα στο Σύνταγμα και στην ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών να επιλέξουν ποιους θέλουν να τους εκπροσωπούν. Κανένας Μητσοτάκης και κανένας Βορίδης δεν είναι αρμόδιοι να αποφασίζουν. Το νομικό τμήμα του κόμματός μας, παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και προειδοποιεί για πολλοστή φορά ότι σε περίπτωση θεσμικής εκτροπής, θα υπάρχουν βαρύτατες νομικές συνέπειες για τους παραβάτες.
Ζ.Π.
Οι ανθελληνικές ενέργειες Μητσοτάκη – Δένδια που μας έφτασαν ως εδώ. Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος Αντιναύαρχος ε.α. (ΠΝ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μεσημέρι της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, ο ΥΠΑΜ Χ. Ακάρ μαζί με μία πολυπληθή αποστολή Τούρκων αξιωματούχων, επισκεύθηκαν την Τρίπολη όπου και υπέγραψαν με τον Πρωθυπουργό της Λιβυής μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές εταιρείες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Λιβύης. Λίγο μετά την υπογραφή του μνημονίου, το Λιβυκό κοινοβούλιο απέρριψε τη συμφωνία με την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς την ως παράνομη.
Η Τουρκία με αυτήν την συμφωνία, πέραν από τα οικονομικά ωφέλη που θα υπάρξουν αποσκοπεί προφανώς και στην αύξηση της γεωπολιτικής και της στρατιωτικής της ισχύος στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα επιτευχθεί γιατί η Τουρκία στο πλαίσιο προστασίας των εταιριών που θα κάνουν τις έρευνες αλλά και του καθεστώτος του «ψευτομνημονίου», αναμένεται να αναπτύξει στην περιοχή ναυτικές και αεροναυτικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, ο ναύσταθμος στην Μισράτα που χρηματοδοτείται από την Τουρκία και αναμένεται να είναι λειτουργικός στα τέλη του 2023 θα μπορεί να φιλοξενεί τουρκικές φρεγάτες ενώ το αεροδρόμιο της Αλ Βατίγια κάλιστα μπορεί να φιλοξενεί τουρκικά και όχι μόνο (βλ. Κατάρ και Πακιστάν) αεροσκάφη.
Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία επιχειρεί να περικυκλώσει την Ελλάδα, με δυνατότητα απειλής από τα δυτικά, αλλά και από βορράν μέσω διευκολύνσεων της βάσης Υποβρυχίων που έχει παραχωρήσει η Αλβανία στην Τουρκία. Βέβαια η απόσταση της Λιβύης από την Ελλάδα είναι μεγάλη (περίπου 500 ναυτικά μίλλια) σε σχέση με την αμεσότητα της απειλής στο Αιγαίο.
Επιχειρησιακά οι αντιδράσεις της Ελλάδας πρέπει να περιλαμβάνουν δημιουργία ευέλικτων αμυντικών συστημάτων και ενίσχυση των μονάδων στα δυτικά σε περίπτωση που απαιτηθεί. Επίσης δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού και προειδοποίησης μέ δορυφορική απεικόνηση, περιπολίες αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και χρήση μη επαναδρωμένων αεροσκαφών. Τέλος ετοιμότητα για έγκαιρο, προληπτικό και αποτελεσματικό πλήγμα για καταστολή της απειλής από δυσμάς.
Ζ.Π.
ΔιαγραφήΌλες αυτές οι κινήσεις της Τουρκίας γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά από πολλά μα πολλά εσκεμμένα ή όχι σημαντικότατα σφάλματα και ενέργειες. Οι βασικότερες από αυτές τις ενέργειες οι οποίες εύκολα αλλά και με επιείκια μπορούμε να τις αποκαλέσουμε ανθελληνικές, είναι οι παρακάτω:
• Μυστική συμφωνία του Βερολίνου με την Τουρκία το καλοκαίρι του 2020. Ο κος Π/Θ δεν έχει αρνηθεί την ύπαρξή της.
o Απαράδεκτη ανοχή κινήσεων του τουρκικού πλοίου ερευνών Oruc Reis το καλοκαίρι του 2020 και άλλων ερευνητικών το 2021 στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
o Προβληματική συμφωνία ΑΟΖ με Ιταλία που άφησε ανοικτά παράθυρα για ερμηνίες από την Τουρκία.
o Ανθελληνική συμφωνία ΑΟΖ με Αίγυπτο, όπου η Ελληνική ΑΟΖ εκ των πραγμάτων τερματίζει ανατολικά στο μέσον της Ρόδου.
o Αδιαφορία για την υποστήριξη του στρατηγού Χαφτάρ όταν μας την ζήτησε.
o Ανοχή και λίαν υποτονικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της συμφωνίας της «ψευτοΑΟΖ» μεταξύ Τουρκίας και πρώην Π/Θ της Λιβύης Φάραζ.
o Φιλοτουρκική στάση σε όλες τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, αλλά και στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ.
o Ανοχή τουρκικών παρενοχλήσεων στα πλοία ευρωπαϊκών χωρών εντός της «Ελληνικής ΑΟΖ», ιδίως στην περιοχή της Κρήτης.
o Μη ανακύρηξη μονομερώς του συνόλου της Ελληνικής ΑΟΖ, σύμφωνα και με το Δίκαιο της θάλασσας.
o Αδιαφορία για συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου .
o Επίσημη παραίτηση από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Λεκάνης του Ηροδότου.
o Υποβάθμιση και απαξίωση του Χάρτη της Σεβίλλης, που μπορεί να μην έχει νομική ισχύ, πηγάζει όμως από το Δίκαιο της θάλασσας.
o Ελλειπέστατη επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων με αποτέλεσμα να διεκδικεί η Τουρκία.
o Απομέιωση των αμυντικών δυνατοτήτων μας στα νησιά του Αιγαίου.
o Ανοχή συνεχούς καταπάτησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας με την πτήση αεροσκαφών και UAvs άνωθεν νήσων του Αιγαίου.
Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και των παράλογων και συνεχώς αυξανόμενων διεκδικήσεων, μόνον ένας τρόπος υπάρχει και αυτός είναι η (νόμιμη και δημοκρατική) απομάκρυνση του διδύμου Μητσοτάκη - Δένδια από την διακυβέρνηση της χώρας μας. Μετά όλα αντιμετωπίζονται και λύνονται από ένα καθαρό πατριωτικό κόμμα όπως το Εθνικό Κόμμα των Ελλήνων. Οι δηλώσεις του κου Τσαβούσογλου ότι η συμφωνία με την Λιβύη δεν αφήνει περιθώριο σε «μαξιμαλιστικές αξιώσεις (της Ελλάδας) για την θαλάσσια δικαιοδοσία» φυσικά δεν ευσταθούν και είναι επιτακτική ανάγκη να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά, κυρίως σε διπλωματικό επίπεδο.
Ζ.Π.
In.gr: «Ο Λιάκος προφυλακισμένος ανεβαίνει και τρομάζει την κυβέρνηση».
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ένα άκρως υβριστικό παραλήρημα προσωπικά κατά του Ηλία Κασιδιάρη προέβη το in.gr με αφορμή τη δημοσκοπική άνοδο του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Η βεβαιότητα των δημοσκόπων για την είσοδό μας στην επόμενη βουλή έχει προκαλέσει στην κυριολεξία παροξυσμό όχι μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ, που εισέπραξαν αφειδώς εκατομμύρια ευρώ από τη “Λίστα Πέτσα”. Στο επίμαχο συκοφαντικό κείμενο, ο μόνιμος υβριστής μας, Βασίλης Κανέλλης, εξαπολύει νέο οχετό ύβρεων κατά του ιδρυτή του Κόμματος μας, όπως: «Νεοναζί, πατενταρισμένος εχθρός της δημοκρατίας, υβριστής θεσμών, υποκινητής μίσους, οπαδός του Χίτλερ και άλλα». Όλες οι παραπάνω άθλιες και συκοφαντικές αναφορές θα απαντηθούν σε νομικό επίπεδο και οι υβριστές θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ποιό είναι όμως το πολιτικό συμπέρασμα από το άρθρο αυτό, που αποτελεί συνέχεια μίας σειράς πανικόβλητων αναφορών από τις ναυαρχίδες των εκδοτικών συγκροτημάτων; Μα φυσικά, η συγκλονιστική άνοδος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό και ανατρέπει την κυριαρχία των μεγάλων συμφερόντων και της διεφθαρμένης κυβέρνησης της ΝΔ. Μας υβρίζουν γιατί δεν έχουν κανένα πολιτικό επιχείρημα για να μας αντιμετωπίσουν. Μας φοβούνται γιατί μόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως βουλευτής, πολέμησε στην ολομέλεια της βουλής και στις εξεταστικές επιτροπές τα άνομα συμφέροντα των μεγαλοεκδοτών, εργολάβων και καναλαρχών. Φανταστείτε πόσο πιο ισχυρός θα επιστέψει στην πολιτική ζωή, έπειτα από το έγκλημα της παράνομης φυλάκισής του αλλά και τη μεγάλη νίκη των εκλογών.
Για όσους αναγνώστες μας έχουν γερό στομάχι, παραθέτουμε αυτούσιο το υβριστικό παραλήρημα του in.gr
https://www.in.gr/2022/10/03/apopsi/xadia-den-polemas-tin-akrodeksia-kai-ton-fthino-laikismo-pou-therieyei/
Ζ.Π.
Χένρι Κίσσινγκερ: “Η Ρωσία «έχει χάσει τον πόλεμο», αλλά τώρα «πρέπει να αποτρέψουμε την πυρηνική του κλιμάκωση. Θα μπορούσαμε να τη νικήσουμε ακόμη και σε αυτό το σενάριο, αλλά θα ανατρεπόταν η φύση των διεθνών σχέσεων και ολόκληρου του παγκόσμιου συστήματος» και για τον λόγο αυτόν «η διπλωματία πρέπει να επιστρέψει στη δράση».
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροειδοποίηση απηύθυνε o ιουδαίος Χένρι Κίσσινγκερ από το βήμα σεμιναρίου του Council on Foreign Relations στον (ιουδαίο;) Ρώσο πρόεδρο, ένα μήνυμα που συνοψίζεται στο ότι η Δύση δεν θα σταθεί με σταυρωμένα τα χέρια αν ο Πούτιν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία και ότι η Ρωσία θα χάσει σε έναν συμβατικό πόλεμο.
Ταυτόχρονα, ο σφαγέας της Κύπρου Κίσινγκερ -πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Νίξον- τόνισε ότι είναι απαραίτητο να ανοίξουν ξανά οι διπλωματικοί δίαυλοι με τη Ρωσική Ομοσπονδία, για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση.
Έκκληση Κίσινγκερ: «Να αποφευχθεί μια πυρηνική κλιμάκωση».
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της με τη χρήση πυρηνικών βομβών» είπε ο Κίσινγκερ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», σημειώνοντας ότι ο τερματισμός του πολέμου θα ήταν προτιμότερο να επιτευχθεί «μέσω συμβατικών όπλων και διαλόγου», για να επιτραπεί στο άλλο μέρος να γνωρίζει ξεκάθαρα τι αντιμετωπίζει και επομένως να το έχει υπόψη του στη στρατηγική του αξιολόγηση.
Για τον Κίσινγκερ, η χρήση πυρηνικών όπλων «θα άλλαζε την ίδια τη φύση των διεθνών σχέσεων με απαράδεκτο τρόπο, γιατί θα άνοιγε την πόρτα στην αδιάκριτη χρήση απεριόριστων τεχνολογιών, τις οποίες ο καθένας θα μπορούσε να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».
Ερωτηθείς κατά πόσον είναι δυνατή η συμβίωση με μια Ρωσία που κυβερνάται από τον Πούτιν, ο οποίος έχει διαφορετική ιδέα για την παγκόσμια τάξη από τη Δύση, ο Κίσινγκερ απάντησε: «Δεν ξέρω. Το ιστορικό στρατηγικό πλεονέκτημα της Ρωσίας ήταν πάντα το μέγεθός της, που της επέτρεπε να νικήσει τους εξουθενωμένους εισβολείς πριν φθάσουν στη Μόσχα. Όλα αυτά δεν υπάρχουν πια».
Σίγουρα, λέει, «πρέπει, πέρα από τις προσωπικότητες, να προχωρήσουμε τον διάλογο με τη Ρωσία, γιατί εν προκειμένω τίθεται το ερώτημα για το ρόλο της ως χώρα. Με άλλα λόγια, είτε θα είναι μελλοντικά το ανατολικότερο τμήμα της Δύσης, είτε το προκεχωρημένο φυλάκιo της Ανατολής στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον πρώην διπλωμάτη, θα ήταν «ουσιώδης», υπό αυτή την έννοια, «η συμβολή της Κίνας, η οποία, θέλοντας να παρουσιαστεί ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το βάρος της για να αποφύγει την κλιμάκωση και να διατηρήσει την τάξη».
Κίσινγκερ: «Ο Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τη θέση του απέναντι στη Ρωσία»
Σε άλλη ομιλία του στην Asia Society, στη Νέα Υόρκη, με θέμα τη σχέση Μόσχας-Πεκίνου, στο πλαίσιο της κρίσης στην ανατολική Ευρώπη, ο Κίσινγκερ τόνισε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε να «αναστοχαστεί» τη θέση του απέναντι στη Ρωσία, υπό το φως των εξελίξεων στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Ο Σι Τζινπίνγκ έδωσε στον Πούτιν μια λευκή κάρτα. Πρέπει να πίστευε ότι η εισβολή θα ήταν επιτυχής» είπε ο Κίσινγκερ, σύμφωνα με τον οποίο ο Κινέζος πρόεδρος προσπαθεί να αποτρέψει την ίδια αντίθεση που η Δύση επιφύλαξε για τον Ρώσο στρατηγικό εταίρο του.
Ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέτασε επίσης την ανάπτυξη των σινο-αμερικανικών σχέσεων, σημειώνοντας πως μια ανοιχτή σύγκρουση θα μπορούσε να έχει «καταστροφικό αντίκτυπο» στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Σι Τζινπίνγκ είναι «ένας ένθερμος υποστηρικτής» ενός ισχυρού κομμουνιστικού κράτους και θα συνεχίσει να προωθεί τον εθνικισμό και τη στρατιωτική ενίσχυση της χώρας του, ακόμη και αν εκτονωθούν οι εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο Χένρι Κίσινγκερ.
Ζ.Π.
ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Γιατί οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Global Ecology and Biogeography.
Ένας από τους πιο συχνούς μικροκαυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια, είναι οι τσακωμοί για την θέρμανση, αφού συνήθως οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άντρες, οπότε αναζητούν ένα πιο θερμό μέρος.
Με βάση νέα μελέτη, πρόκειται για ένα «δώρο» της φύσης προς τον άνθρωπο, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιείται σωστά.
Σύμφωνα με την thesun.co.uk, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο -τόσο σε θηλαστικά, όσο και σε πτηνά- παρατηρείται το φαινόμενο τα θηλυκά να κρυώνουν περισσότερο από τα αρσενικά.
Έτσι, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτό γίνεται, ώστε το ζευγάρι να πάρει μια μικρή απόσταση μεταξύ του, με στόχο να νιώσει ηρεμία και γαλήνη, ώστε να σταματήσουν τυχόν προστριβές και εντάσεις.
Χαρακτηριστικά, ο Δρ Eran Levin αναφέρει ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες αισθάνονται τη θερμοκρασία διαφορετικά. Αυτή η διαφορά στη θερμική αίσθηση δεν προέκυψε για να μπορούμε να μαλώνουμε με τους συντρόφους μας για τον κλιματισμό, αλλά μάλλον το αντίθετο».
«Από εξελικτική άποψη, ο σκοπός είναι να κάνει ένα ζευγάρι να πάρει κάποια απόσταση, έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να απολαμβάνει λίγη γαλήνη και ηρεμία», προσθέτει στη συνέχεια.
Μάλιστα, τονίζει ότι «η μελέτη μας έδειξε ότι το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό για τον άνθρωπο. Παρατηρείται μεταξύ πολλών ειδών πτηνών και θηλαστικών. Τα θηλυκά προτιμούν ένα πιο ζεστό περιβάλλον από τα αρσενικά και σε ορισμένες στιγμές αυτές οι προτιμήσεις προκαλούν διαχωρισμό μεταξύ των δύο φύλων».
Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Global Ecology and Biogeography και αναφέρει επίσης ότι ο συγκεκριμένος διαχωρισμός μεταξύ αρσενικών και θηλυκών μειώνει τον ανταγωνισμό για τους πόρους στο περιβάλλον και κρατά μακριά τα αρσενικά που μπορεί να είναι επιθετικά και να θέτουν σε κίνδυνο τα μωρά.
Ζ.Π.
Νόαμ Κατς! Το "βαρύ πυροβολικό" της Ισραηλινής διπλωματίας ανέλαβε την θέση του πρέσβη στην Αθήνα με "αυξημένα καθήκοντα". Συστήθηκε με βίντεο μιλώντας Ελληνικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤου Άρη Σπίνου
«Ο νέος Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Nόαμ Κατς, επέδωσε τη Δευτέρα τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Για όσους τον ξέρουν μιλούν για το βαρύ πυροβολικό της Ισραηλινής Διπλωματίας.
Πριν έρθει στην Αθήνα, ο Πρέσβης υπηρέτησε για επτά χρόνια ως Ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ. Ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας, ήταν υπεύθυνος για τη δημόσια διπλωματία του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο, επιφορτισμένος με την ανάπτυξη στρατηγικών επικοινωνίας για 108 διπλωματικές αποστολές.
Προηγουμένως, ο Πρέσβης Κατς υπηρέτησε ως Υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον (2009-2014), Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ (2007-2009), Πρέσβης του Ισραήλ στη Νιγηρία, την Γκάνα και τη Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ECOWAS) (2002-2007), Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών (2000) και Εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Ισραήλ στη Ρώμη (1998-2000). Πριν από αυτό, υπηρέτησε στα Τμήματα Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Λάγος της Νιγηρίας.
Ο Πρέσβης έχει πτυχίο στην Ιστορία και μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Είναι απόφοιτος του προγράμματος Wexner Senior Leadership στο Πανεπιστήμιο Harvard (2017). Διοικητής πεζικού στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, ανήλθε στο βαθμό του ταγματάρχη κατά τη διάρκεια της εφεδρικής του υπηρεσίας και έλαβε ειδική διάκριση για τη στρατιωτική του θητεία. Δίδαξε Ιστορία και Αγωγή του πολίτη στο λύκειο του Κιμπούτς Cabri, όπου έζησε για αρκετά χρόνια πριν ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα.
Ο Νόαμ Κατς γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1964. Είναι παντρεμένος με την Εϊνάτ και είναι πατέρας τριών παιδιών. Με βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας στην Αθήνα συστήθηκε μιλώντας Ελληνικά.
Ζ.Π.