ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Ιουλίου 2021

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (Type 214TN) ΣΑΝ ΤΑ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΚΛΑΣΗΣ «ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ». ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ.



Έρευνα έδειξε ότι τα κοράκια είναι στο ίδιο νοητικό επίπεδο με χιμπατζήδες και ουρακοτάγκους.


Οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει στα Κατεχόμενα εκατοντάδες οστά αγνοουμένων Ελλήνων σε σημεία που έγιναν μάχες, ώστε να αποκρύψουν όλες τις μαζικές εκτελέσεις. Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΘΩΣ.

 

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: "Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ".


20.000 παράνομοι μετανάστες διαμένουν και σιτίζονται στις 24 δομές των Ενόπλων Δυνάμεων!

 

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: "Τα πιστά σκυλιά έχουν δώσει ΟΡΚΟ ΠΙΣΤΕΩΣ στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους, τον οποίο και τηρούν και σέβονται".


Σταμάτης Κραουνάκης: «Η ΝΔ έχει ανεχθεί αυτή την παταγώδη μετριότητα, τον εντελώς ανίκανο, που λέγεται Μητσοτάκης»;

 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΟΤΙ Ο ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ ΜΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;


 


Η  «ελληνική  κυβέρνηση»  ανακάλυψε  με εννιά χρόνια καθυστέρηση ότι η


Τουρκία αγοράζει υποβρύχια  σαν  τα  δικά  μας  Type 214.

 Όχι» από Γερμανία & Ισπανία στη ματαίωση παράδοσης σε Τουρκία των 6  υποβρυχίων Type 214TN & του αεροπλανοφόρου Anadolu | Pronews

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

 

«Η  Ελλάδα απειλείται από τα γερμανικά όπλα στα χέρια της Τουρκίας», δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών.  Λέει ότι η Γερμανία κατασκευάζει πολύ καλά όπλα, ενώ τα υποβρύχια τύπου 214 συγκαταλέγονται στα καλύτερα επιθετικά υποβρύχια στον κόσμο. «Το γνωρίζουμε πολύ καλά, καθώς και εμείς διαθέτουμε τέσσερα τέτοια υποβρύχια», λέει ο Δένδιας. «Αυτά τα υποβρύχια μας δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Αλλά η Άγκυρα έχει παραγγείλει επίσης έξι από αυτά τα υποβρύχια. Εάν η Γερμανία τα παραδώσει, η Τουρκία θα έχει και πάλι προβάδισμα έναντι ημών» συμπληρώνει.


 PRONEWS

Γερμανία και Ισπανία, απέρριψαν το αίτημα 53 ευρωβουλευτών για ματαίωση ή έστω αναστολή παράδοσης των 6 γερμανικών υποβρυχίων Type 214ΤΝ στην Τουρκία και του αεροπλανοφόρου κλάσης «Χουάν Κάρλος», TCG Anadolu που ναυπηγούνται, έτσι ή αλλιώς, στη Τουρκία.

Αυτό αναφέρουν πηγές από το Βερολίνο και τη Μαδρίτη οι οποίες αναφέρουν επίσης ότι και οι δύο χώρες είναι ιδιαίτερα διστακτικές στην επιβολή σοβαρών κυρώσεων στην Τουρκία, πέρα κάποιων λεκτικών προειδοποιήσεων -για ακόμη μια φορά- ότι εάν συνεχίσει την υπάρχουσα συμπεριφορά της στην Ν.Α.Μεσόγειο τότε θα έρθει αντιμέτωπη με κυρώσεις, αλλά μελλοντικά…

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η  γερμανική και η ισπανική κυβέρνηση διατείνονται ότι «Τα σκάφη ναυπηγούνται ήδη στη Τουρκία και είναι σχεδόν έτοιμα. Πώς θα επιβληθεί η απαγόρευση;».

Να σημειωθεί πως έχει ξεκινήσει η ναυπήγηση των 5 από τα 6 υποβρυχίων (ίσως και εντός του μηνός το πρώτο Type 214) ενώ το Anadolu παραδίδεται μέσα στο 2021 και ξεκινά η ναυπήγηση και του δεύτερου «μίνι» αεροπλανοφόρου, του «Θράκη».

Ο Ερντογάν θέλει νωρίτερα την παράδοση του TCG Anadolu στο τουρκικό Ναυτικό  | Pronews

 

  Υποβρύχια Type 214 | Στη γερμανική Βουλή το θέμα πώλησης προς την Τουρκία -  Οι εξελίξεις του προγράμματος ναυπήγησης τους - VIDEO | Ειδήσεις για την  Άμυνα, Ασφάλεια και Διεθνείς Σχέσεις

Όπως αναφέρεται επίσης τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Ισπανός πρωθυπουργός  Πέδρο Σάντσεθ είναι κάθετα αντίθετοι στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και θα αρκεστούν σε μια λεκτική και μόνο συμπαράσταση προς την Ελλάδα. Μάλιστα ο Σάντσεθ δεν θέλει να ακούσει ούτε καν για  κυρώσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι η έκθεση των ισπανικών τραπεζών σε τουρκικά δάνεια φτάνει τα 62 δισ.€.

Την αναστολή παράδοσης εξαρτημένων για την ναυπήγηση  των τουρκικών Type-214TN  είχαν ζητήσει νωρίτερα 50 Γερμανοί και Έλληνες ευρωβουλευτές από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή επιστολή που εστάλη σήμερα.

Τα υποβρύχια, τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά παράγονται σε μεγάλο βαθμό από τη γερμανική «Thyssen Krupp Marine Systems» και συναρμολογούνται στην Τουρκία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε εν όψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη, όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με την Τουρκία και όχι τις κυρώσεις φυσικά…

Σύμφωνα με την επιστολή, οι 53 ευρωβουλευτές «ανησυχούν πολύ για τις απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας εναντίον κρατών μελών της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο και φοβούνται ότι η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει υποβρύχια που παράγονται στη Γερμανία σε αυτή τη σύγκρουση».

Παρά τις απειλές της Τουρκίας, τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν μέχρι στιγμής σταματήσει ούτε κατ΄ελάχιστον τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία.

Ήδη τον Σεπτέμβριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ζητήσει από τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ να «εισαγάγει μια πρωτοβουλία στο Συμβούλιο για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να σταματήσουν την άδεια εξαγωγής όπλων στην Τουρκία», εφόσον -φυσικά- η τελευταία συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι παράνομες δραστηριότητες συνεχίστηκαν αλλά κυρώσεις δεν εμφανίστηκαν.

Επιστολή σε Σάντεθ και Ιγκλέσιας για ναυπήγηση τουρκικού αεροπλανοφόρου το οποίο έχει ήδη...  ναυπηγηθεί!

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς της Ελλάδας και της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και στον αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Με την επιστολή ζητούν το «πάγωμα» της συνεργασίας ισπανικών εταιρειών με την Τουρκία, σε ότι αφορά τη ναυπήγηση του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου «Αναντολού», το οποίο έχει ήδη… καθελκυστεί!

 

 Με έξι νέα τουρκικά υποβρύχια ανατρέπεται η ισορροπία στο Αιγαίο | ΕΛΛΑΔΑ |  thepressroom.gr

 Αλλαγές στις διαστάσεις των τουρκικών υποβρυχίων Type 214TN; - Πτήση &  Διάστημα

Το συνολικό μήκος των έξι υπό ναυπήγηση υποβρυχίων τουρκικών Type 214TN έχει αυξηθεί κατά 0,75m φθάνοντας τα 68,35m.
  
Τα έξι υποβρύχια προγραμματίζεται να εισέλθουν σε υπηρεσία με το Τουρκικό Ναυτικό μεταξύ 2021 και 2026. Τα υποβρύχια θα αντικαταστήσουν τέσσερα Type 209/1200.

Ο οπλισμός των Type 214TN θα περιλαμβάνει τορπίλες Mk48 Mod 6AT και DM2A4 και του Κ/Β UGM-84 Block I/II και Α/Α πυραύλους IDAS. Σε β΄ χρόνο θα υπάρξει πιστοποίηση της εγχώριας τορπίλης AKYA και K/B ATMACA Block I/II.
 
Πέρα από μήκος 68,35m, τα Type 214TN θα έχουν πλάτος 6,3m. Μετά τις τελευταίες μεταβολές, τα υποβρύχια θα είναι μεγαλύτερα κατά 2,05m από το αρχικό σχέδιο και θα διαθέτουν εκτόπισμα 2,040-2,050t εν καταδύσει.

Υπάρχει η διαρροή ότι θα έχουν ειδική επίστρωση RAM Τουρκικής προέλευσης (ASELSAN).  Σε Νατοϊκή άσκηση μάλιστα, ένα Τουρκικό Τ-209/1400 που είχε μπει πειραματικά η επίστρωση, κατάφερε να πλησιάσει στα 500μ. ένα Ιταλικό Τ-212, χωρίς να γίνει αντιληπτό…

 

 

 

Η  «ελληνική  κυβέρνηση»  ανακάλυψε  με εννιά χρόνια καθυστέρηση ότι η 


Τουρκία αγοράζει υποβρύχια  σαν  τα  δικά  μας  Type 214.

defencepoint,  Του Γιώργου Τσιμπούκη

Αναστάτωση και αιφνιδιασμό φαίνεται πως προκάλεσε στον ελληνικό λαό… διά των μέσων ενημέρωσης η πρόσφατη είδηση του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο συμφώνησε να παραδώσει στην Τουρκία έξι επιθετικά υποβρύχια  τα οποία κατασκευάστηκαν από κοινού με μια τουρκική εταιρεία.  


Την είδηση αυτή την μετέδωσε  το Δελτίο Ειδήσεων (Tagesschau) του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD το οποίο δημοσίευσε ουσιαστικά την γραπτή απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετική επερώτηση που κατέθεσε το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke).

Η είδηση προκάλεσε σόκ στον Ελληνικό λαό ο οποίος ξαφνικά… ενημερώθηκε ότι οι Τούρκοι απέκτησαν ή πρόκειται σύντομα να παραλάβουν έξι υπερσύγχρονα επιθετικά υποβρύχια τα οποία θα ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και στην Αν Μεσόγειο.

Σχεδόν το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ αναπαρήγαγαν την είδηση με εντυπωσιακούς τίτλους που μόνο τρόμο προκαλούσαν στους αναγνώστες τους οι οποίοι μάθαιναν ότι η Τουρκία προχώρησε σε ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που απειλεί την Ελλάδα από την «κακή» Γερμανία.

Όμως σε κανένα από τα δημοσιεύματα που είτε αποκάλυπταν τραγική άγνοια είτε στόχο είχαν να ανησυχήσουν τον αναγνώστη, δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία, ότι όπως αναφερόταν στο γερμανικό δημοσίευμα η συγκεκριμένη παραγγελία είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας στις 2 Ιουλίου του 2009.

Η σύμβαση αυτή ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2011 με την καταβολή της πρώτης δόσης από τα 2,5 δις ευρώ που θα κοστίσουν τα υλικά και υποσυστήματα που θα προδώσει η HDW και οι υποκατασκευαστές του υποβρυχίου.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα ναυπήγησης έξι υποβρυχίων για το Τουρκικό Ναυτικό ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2006 με την δημοσίευση πρόσκληση για την ναυπήγηση έξι υποβρυχίων με σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP: Air Independent Propulsion). Η πρόσκληση αυτή αναθεωρήθηκε επτά μήνες αργότερα τον Ιούλιο του 2007.

Τον Νοέμβριο του 2007 κατατίθενται  στο Τουρκικό Ναυτικό συνολικά τρείς προσφορές η πρώτη από τη γαλλική εταιρεία DCNS η οποία προσέφερε το υποβρύχιο Scorpene, τη γερμανική εταιρεία HDW/MFI Business Partnership η οποία προσέφερε το υποβρύχιο Type 214 και την ισπανική εταιρεία NAVANTIA S.A. η οποία προσέφερε το υποβρύχιο S-80A.

Τον Αύγουστο του 2008 δέκα μήνες μετά την κατάθεση των προσφορών το Τουρκικό Ναυτικό επιλέγει την γερμανική εταιρεία HDW/MFI Business Partnership και ξεκινά τις διαπραγματεύσεις για την παραγγελία, οι οποίες καταλήγουν στην υπογραφή της σύμβασης τον Ιούλιο του 2009.

Βασικό στοιχείο της σύμβασης είναι ότι και τα έξι υποβρύχια θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία στο ναυπηγείο Gölçük με υλικά και υποσυστήματα που θα κατασκευαστούν στο εξωτερικό και θα συναρμολογηθούν και ολοκληρωθούν στην Τουρκία.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί για το Τουρκικό Ναυτικό  την τελευταία παραγγελία για την ναυπήγηση υποβρυχίων σε ξένη εταιρεία, αφού μέσα από το πρόγραμμα ναυπήγησης των 6 Type 214 η Τουρκία φιλοδοξεί να αποσπάσει την απαραίτητη τεχνολογία για την σχεδίαση και ναυπήγηση του Εθνικού Υποβρυχίου του MiLDEN (Milli Denizaltı).

Για τον λόγο αυτό οι Τούρκοι είχαν ζητήσει από τους Γερμανούς την ολοκλήρωση στα έξι υπο παραγγελία υποβρύχια σειράς τουρκικών υποσυστημάτων αίτημα που οι Γερμανοί δέχτηκαν επισημαίνοντας όμως τον τεχνολογικό κίνδυνο και φυσικά το επιπλέον κόστος.

Έτσι τον Ιανουάριο του 2011  η Τουρκική Υπηρεσία Εξωτερικού Εμπορίου συνάπτει δάνειο ύψους 2,5 δις ευρώ με τις γερμανικές τράπεζες Bayerische Landesbank και WestLB, για την χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο ενεργοποιείται τον Ιούλιο του 2011.

Στο ποσό που οι Τούρκοι έλαβαν ως δάνειο για την ναυπήγηση των έξι υποβρυχίων  δεν υπολογίζεται το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής των τουρκικών υποσυστημάτων και αισθητήρων που θα ολοκληρωθούν σε αυτά τα σκάφη.

Το πρόγραμμα αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα που σχετίζονται με τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο Type 214ΤΝ όπως κωδικοποιήθηκε η τουρκική έκδοση, οι οποίες περιλαμβάνουν την επιμήκυνση του σκάφους κατά 1 μέτρο δηλαδή από 65,3 μέτρα που είναι η ελληνική έκδοση στα 66,3 μέτρα και την αύξηση του εκτοπίσματος από 1.860 τόνους σε κατάδυση που είναι η ελληνική έκδοση στους 2.023 τόνους.

Η επιμήκυνση του σκάφους επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ευστάθειας που είχε παρουσιάσει υπο συγκεκριμένες συνθήκες το αρχικό υποβρύχιο κλάσης Παπανικολής.

Τελικά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια στις 10 Οκτωβρίου του 2015 ξεκινά η ναυπήγηση του πρώτου από τα έξι υποβρύχια στο κρατικό ναυπηγείο του Gölçük το οποίο ειδικεύεται από την δεκαετία του 1970 στην ναυπήγηση υποβρυχίων.

Το πρώτο υποβρύχιο ονομάζεται TCG Pirireis, το δεύτερο TCG Hızır Reis, το τρίτο TCG Murat Reis το τέταρτο TCG Aydın Reis, ενώ για τα υπόλοιπα δύο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα ονόματα τους.

Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις η ναυπήγηση του υποβρυχίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2021 και οι δοκιμές εν’ όρμω και οι θαλάσσιες δοκιμές θα διαρκέσουν ένα χρόνο (αρχές 2021 – αρχές 2022), ώστε προς τα μέσα του 2022 με αρχές του 2023 να παραδοθεί το Piri Reis στο Τουρκικό Ναυτικό.

Φυσικά αυτό το χρονοδιάγραμμα ενδεχομένως να αλλάξει, λόγω πιθανών προβλημάτων που θα ανακύψουν από την ολοκλήρωση των άνω των 18.000 διαφορετικών υποσυστημάτων και λογισμικού που θα παράγουν 12 τουρκικές εταιρείες που το Τουρκικό Ναυτικό έχει δηλώσει ότι θα εγκαταστήσει στην κλάση υποβρυχίων Reis, με την προϋπόθεση φυσικά ότι τα γερμανικά συστήματα θα μπορέσουν να συνλειτουργήσουν με τα τουρκικά και δεν θα οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε φιάσκο.

Υπο αυτές τις συνθήκες τα έξι υποβρύχια κλάσης Reis θα παραδοθούν την χρονική περίοδο 2022-2028 με το πρώτο να καθίσταται πλήρως επιχειρησιακό το 2024 δηλ. 13 χρόνια αφότου ο Παπανικολής (S-120) εντάχτηκε στην δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού…

Με λίγα λόγια αυτά είναι τα έξι υπερσύγχρονα γερμανικά υποβρύχια που το Βερολίνο θα παραδώσει στην Τουρκία και θα ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο στο άμεσο μέλλον. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ   ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ:   Γιατί είναι εκτός πραγματικότητας η θέση να μην παραδώσει η Γερμανία τα υποβρύχια στην Τουρκία.

http://www.freepen.gr/2020/12/blog-post_928.html

 

 

 

 «Απειλούμαστε από γερμανικά όπλα στα χέρια της Τουρκίας"», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που φιλοξενεί η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Welt, ενώ ζητά από το Βερολίνο να σταματήσει την παράδοση έξι υποβρυχίων στην Άγκυρα.

 

Ο  Νίκος Δένδιας έχει και ένα συγκεκριμένο αίτημα προς το Βερολίνο. «Η Ελλάδα απειλείται από τα γερμανικά όπλα στα χέρια της Τουρκίας», δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών. Λέει ότι η Γερμανία κατασκευάζει πολύ καλά όπλα, ενώ τα υποβρύχια τύπου 214 συγκαταλέγονται στα καλύτερα επιθετικά υποβρύχια στον κόσμο. «Το γνωρίζουμε πολύ καλά, καθώς και εμείς διαθέτουμε τέσσερα τέτοια υποβρύχια», λέει ο Δένδιας. «Αυτά τα υποβρύχια μας δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Αλλά η Άγκυρα έχει παραγγείλει επίσης έξι από αυτά τα υποβρύχια. Εάν η Γερμανία τα παραδώσει, η Τουρκία θα έχει και πάλι προβάδισμα έναντι ημών» συμπληρώνει.

Γι’ αυτό και λέει ότι «η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει την παράδοση αυτών των υποβρυχίων στην Τουρκία». Θα μπορούσε ίσως κανείς να ρωτήσει, γιατί η Ελλάδα άξιζε αυτό το πλεονέκτημα περισσότερο απ’ ό,τι η Τουρκία. Αυτό μπορεί ο Δένδιας να το εξηγήσει: «Επειδή δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι εδώ. Δεν απειλούμε με πόλεμο. Δεν θέλουμε τίποτα από την Τουρκία. Και είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ. Γι’ αυτό και λέμε στους Γερμανούς φίλους μας: Μην δώσετε στην Τουρκία κάτι, με το οποίο θα είναι σε θέση να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Κάτι με το οποίο θα μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ΕΕ και τη Γερμανία». Η Τουρκία θα πρέπει να πάρει αυτά τα όπλα μόνο εάν αρχίσει και πάλι να συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρει, εάν όμως η Άγκυρα συνεχίσει τις προκλήσεις της, θα χρειαστεί και ένα ολοκληρωμένο εμπάργκο όπλων.

«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της Τουρκίας», ξεκαθαρίζει ο κ. Δένδιας. Έλληνες και Τούρκοι μοιάζουν σε τόσα πολλά. «Μας αρέσει ακόμα και το ίδιο είδος φαγητού. Θα μας άρεσε πολύ να ζούμε ως γείτονες μιας σύγχρονης, οικονομικά επιτυχημένης, κοσμοπολίτικης Τουρκίας. Αλλά όχι στο πλευρό ενός ριζοσπαστικού-ισλαμικού κράτους, που θέλει να ανατρέψει όλη την περιοχή». Είναι γνωστό, λέει ο ΥΠΕΞ, ότι η Κυβέρνηση Ερντογάν προωθεί την υπερσυντηρητική Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Μέση Ανατολή. Στην Ευρώπη προσπαθεί να εισαγάγει μια ισλαμική παιδεία, η οποία είναι σαφώς πιο κοντά στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ. «Ίσως ένα μέρος των Γερμανών πολιτικών ασυνείδητα φοβάται ότι η Κυβέρνηση Eρντογάν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως όπλο τη μετανάστευση», σκέπτεται ο ΥΠΕΞ. Ο Ερντογάν το επιχείρησε αυτό τον Μάρτιο του 2020, όταν ώθησε πολλούς μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα. «Αλλά αυτή η προσπάθεια απέτυχε, γιατί όχι μόνον η Ελλάδα προστάτεψε καλά τα σύνορα, αλλά και πολλά άλλα κράτη της ΕΕ απέστειλαν δυνάμεις».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ






  1. έπρεπε να είχε ξεκινήση είδη το μποικοτάζ στά γεμανικά καί ισπανικά προιόντα ιδιετέρα στά ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .

    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη,
      Σχέδιο της Τουρκίας να γίνει πυρηνική δύναμη.
      Τουρκικός πυρηνικός εφιάλτης. Έτσι αποκαλείται το «αποκαλυπτικό» σενάριο που έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό υπηρεσίες πληροφοριών, δεξαμενές σκέψης και κορυφαίες εφημερίδες του δυτικού κόσμου.
      Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Το εξήγγειλε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Σεπτέμβριο του 2019 σε ομιλία του στην Σεβάστεια.
      «Κάποιοι διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όχι έναν ή δυο.
      »Τότε γιατί να μην έχω πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές; Αυτό δεν το αποδέχομαι», είπε και το επανέλαβε λίγες ημέρες μετά από το βήμα του ΟΗΕ, ζητώντας «πυρηνική ενέργεια για όλους», ισχυριζόμενος πως η ανισότητα μεταξύ κρατών που έχουν πυρηνικά και όσων δεν έχουν υπονομεύει τις παγκόσμιες ισορροπίες.
      Αποχαρακτηρισμένη αναφορά Αμερικανού διπλωμάτη στην Άγκυρα με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 1966, που δημοσίευσε στις αρχές Νοεμβρίου το «Foreign Policy» υπό τον τίτλο «Η Τουρκία έχει από καιρό πυρηνικά όνειρα», αποκαλύπτει ότι ο στρατηγός Ρεφίκ Τουλγά και ο καθηγητής Ομέρ Ινονού είχαν διερευνήσει τις δυνατότητες να αναπτύξει η Τουρκία μια ατομική βόμβα.
      Στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» έγραψε ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND είχε πληροφορίες ότι ο Ερντογάν επεδίωκε τον εξοπλισμό της χώρας του με πυρηνικά όπλα.
      Έχοντας ως «μοντέλο» το Ιράν, σύμφωνα με τη «Die Welt», η Τουρκία ανέθεσε στη ρωσική Rosatom την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου και παράλληλα έλαβε βοήθεια για την κατασκευή βόμβας από το Πακιστάν.
      Κατά την περίοδο 1987-2002, οι Τούρκοι υποστήριξαν τον Πακιστανό πυρηνικό επιστήμονα Αμπντούλ Καντίρ Χαν, να μεταφέρει συσκευές φυγοκέντρησης στη Λιβύη, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και πρόσθετε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της BND, το 2010 με εντολή του Ερντογάν χτίσθηκε μια μυστική εγκατάσταση για τον εμπλουτισμό ουρανίου.
      Η γερμανική εφημερίδα συνέδεε επίσης το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας με τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.
      Τον περασμένο Ιούλιο ο πρώην διοικητής της κυπριακής ΚΥΠ, αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, προειδοποίησε για δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων από την Τουρκία.
      Μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» είπε ότι στη σύμβαση Ρωσίας – Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου «υπάρχει πρόνοια που καθορίζει ότι οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες θα έχουν τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου.
      »Ο εμπλουτισμός ουρανίου δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σχέση με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων».
      «Οι Τούρκοι έχουν πει εδώ και χρόνια ότι θα ακολουθήσουν ό,τι κάνει το Ιράν», δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου 2019 στους «New York Times» ο Τζον Χάμρι, πρώην υφυπουργός Άμυνας (1993-1997) των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «είναι αμφίβολο» να κατάφερε ο Τούρκος πρόεδρος να κατασκευάσει εν κρυπτώ πυρηνικά όπλα.
      Στο αμερικανικό δημοσίευμα υποστηρίζεται από ειδικούς ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να μπορέσει η Τουρκία να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, εκτός εάν αγοράσει ένα, αλλά εκεί «ο κίνδυνος για τον κ. Ερντογάν θα ήταν σημαντικός».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ αναγνώστη,
      Ο Δένδιας προειδοποίησε για πυρηνική απειλή από την Τουρκία – Έθεσε θέμα Ακούγιου. Στέφανος Μυτιληναίος Αρθρογράφος, Συγγραφέας
      20 Μαΐου 2020 Κορυφαίο ζήτημα το Ακούγιου
      Η ανάδειξη της επικινδυνότητας του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου αποτελεί κορυφαίο ζήτημα.
      Στο παρελθόν, ξένα δημοσιεύματα, έχουν υποστηρίξει ότι αυτή η ρωσοτουρκική συνεργασία μπορεί να καταστήσει την Τουρκία στο μέλλον πυρηνική δύναμη.
      Τι είπε ο Νίκος Δένδιας
      Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, σημείωσε ότι «σε μία φάση και δικής της κρίσης, αλλά και παγκόσμιας, της κρίσης του κορωνοϊού, αντί να προτάσσει την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, προτάσσει την επίλυση ανύπαρκτων διαφορών».
      «Η Τουρκία θέλει να κατασκευάσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου.
      »Δεν θα έπρεπε να συνεννοηθεί με τις γειτονικές χώρες για τις παραμέτρους ασφαλείας;
      »Υπάρχει ρήγμα στην ευρύτερη περιοχή.
      »Η περιοχή αυτή δεν στερείται σεισμών.
      »Δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα αυτό;», διερωτήθη ο κ. Δένδιας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ αναγνώστη, διάβασε το άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων» http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/1981-8-f-16.html
      Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
      Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΟΠΕΡΑ". ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ 1981 ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΜΕ 8 F - 16.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ αναγνώστη, διάβασε το άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_43.html
      Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
      ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ αναγνώστη, διάβασε το άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/blog-post_20.html
      Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020
      Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΘΕΣ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ αναγνώστη,
      Η πρότασή σου να κάνουμε μποϋκοτάζ στα Γερμανικά και Ισπανικά προϊόντα και ιδίως στα αυτοκίνητα, είναι ανεφάρμοστη και χωρίς δυνατότητες επιτυχίας, για πολλούς λόγους. Η οικονομία μας είναι εξαρτώμενη από το εξωτερικό μέχρι βαθμού ασφυξίας. Άλλωστε, όπως έληγε ο καθηγητής Πόρσε, στην σημερινή εποχή δεν δουλεύει η ευχή να είσαι ανεξάρτητος. Πολύ πιο ισχυρός γίνεσαι αν γίνεις αποτελεσματικά εξαρτημένος. Εννοούσε με την δυναμική έννοια. Όταν γίνεις δηλαδή το ισχυρότερο γρανάζι μιας οικονομικής μηχανής, όλοι θα φροντίζουν να σε ικανοποιούν, αλλιώς καταστρέφονται οι ίδιοι.
      Η Ελλάδα μπορεί όμως να κάνει ότι το Ισραήλ: να βομβαρδίσει το Ακούγιου και τα ναυπηγεία που φτιάχνουν με γερμανική και ισπανική βοήθεια τα επιθετικά πλοία οι τούρκοι. Ή πράκτορες της ΕΥΠ να σαμποτάρουν αυτά τα εργοστάσια.
      Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του βομβαρδισμού δεν είναι εκτός των δυνατοτήτων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση.
      ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ
      ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ» ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ.

      Διάβασε και το άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/f-16.html
      Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
      ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΟΚΤΩ F-16 ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Οι Τούρκοι δημοσιοποίησαν στο google maps την «γαλάζια πατρίδα» της φαντασίας τους.
    To Κέντρο Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης και ο επικεφαλής του, τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων, Τζιχάτ Γιαϊτζί, δημοσιοποίησαν έναν προκλητικό διαδραστικό χάρτη για την «Γαλάζια Πατρίδα», μέσω της εφαρμογής Google Maps.
    Ο χάρτης διχοτομεί το Αιγαίο Πέλαγος, σύμφωνα με την θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», τεμαχίζοντας παράλληλα και την ελληνική κυριαρχία στα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, τα οποία κατηγοριοποιεί αυθαίρετα σε:
    • Ελληνικά νησιά (Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη)
    • Νησιά που δόθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και είναι στρατικοποιημένα κατά παράβασή της (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Σάμος)
    • Νησιά που παραχωρήθηκαν στην Ιταλία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (Δωδεκάνησα)
    • Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που περιλαμβάνονται στη λίστα EGAYDAAK και σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς η κυριαρχία τους δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα με Συνθήκες.

    Παράλληλα παρουσιάζεται η αυθαίρετη χάραξη θαλάσσιων συνόρων με το περιβόητο τουρκολιβυκό μνημόνιο, καθώς και η πρόταση Γιαϊτζί για ορισμό ΑΟΖ ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, σε βάρος της Κύπρου. Το ίδιο και με την Παλαιστινιακή Αρχή.
    Ο χάρτης του «θεωρητικού» της «Γαλάζιας Πατρίδας» αποδίδει 462.000 χλμ θαλάσσιας έκτασης στην Τουρκία, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, και δικαίωμα υφαλοκρηπίδας στα νησιά.
    Η ερμηνεία της Τουρκίας, βασίζεται στον ισχυρισμό πως διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή, αν και αυτό σαφώς και δεν ισχύει. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στον διαδραστικό χάρτη του Γιαϊτζί, «πανηγυρίζοντας» πως αναρτήθηκε στο… Google.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Bloomberg: Ο Ντ.Τραμπ υπέγραψε κυρώσεις κατά της Τουρκίας!
    Θα τις διατηρήσει το φιλότουρκο επιτελείο Μπάιντεν;
    Σύμφωνα με το Bloomberg ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400, την ώρα που οι Ευρωπαίοι δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν τη λέξη.
    Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια δέσμη κυρώσεων που συνέστησε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι όμως δεν αποκάλυψαν τι περιλάμβαναν.
    Οι κυρώσεις θα επιβληθούν βάσει του νόμου Countering America’s Adversaries Through Sanctions, γνωστού ως CAATSA. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εξωτερικών δεν απάντησαν επίσης.
    Η λίρα έπεσε αφού το Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι οι κυρώσεις πιθανότατα θα στοχεύουν τους αμυντικούς αξιωματούχους της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της κορυφαίας υπηρεσίας προμηθειών άμυνας. Το νόμισμα διαπραγματεύθηκε 0,2% χαμηλότερα στα 7,9011 ανά δολάριο στις 9:33 π.μ. στην Κωνσταντινούπολη.
    Με την κίνηση αυτή ο Ντόναλντ Τραμπ εκθέτει τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία κατόπιν υποδείξεων από ξένα κέντρα ύβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως «φιλότουρκο» και όλα αυτά τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ «πάγωσε» και την πώληση των F-35 στην Άγκυρα, μία αγορά που θα έφερνε την Ελλάδα σε πολύ δεινή θέση.
    Τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Τζο Μπάιντεν θα διατηρήσει τις κυρώσεις του προέδρου Τραμπ, καθώς έχει γεμίσει το επιτελείο του με φιλότουρκους αξιωματούχους, ενώ πηγές αναφέρουν πως υπάρχει πρόθεση να «την χαρίσει» στην Τουρκία με τους S-400.
    Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως για την αντιρωσική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει ο Τζο Μπάιντεν η Τουρκία είναι κομβική σύμμαχος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα κατέλαβε τα Αντικύθηρα - Η Τουρκία πρέπει να επέμβει»
    Τουρκικά ΜΜΕ φιλοξενούν κι αναπαράγουν τις δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος για άλλη μία φορά έβαλε στο στόχαστρο τα Αντικύθηρα -Kucuk Cuca όπως το αποκαλούν οι Τούρκοι- υποστηρίζοντας πως είναι τουρκικά.
    Ο Γιαλίμ μάλιστα έχει εκδώσει και λίστα με 18 ελληνικά νησιά που υποστηρίζει πως «κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα από την Τουρκία»
    «Και πάλι η Ελλάδα εισέβαλε στο νησί Αντικύθηρα χωρίς ν’ αντιμετωπίσει εμπόδια. Σημαίες της Ελλάδας και της Ε.Ε. κυματίζουν στην είσοδο του λιμανιού του νησιού, που βρίσκεται υπό τουρκική κυριαρχία από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα Αντικύθηρα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερα από το Καστελόριζο ή την Πρίγκηπο στον Βόσπορο» γράφει η εφημερίδα Σοζκού.
    Ο Γιαλίμ, υποστηρίζει πως το νησί αξιοποιείται τουριστικά από την Ελλάδα, μ’ ανέγερση ξενοδοχείου και δρομολόγια πλοίων που μεταφέρουν τουρίστες, καλώντας την Άγκυρα να… «παύσει» από τα καθήκοντά τον Έλληνα δήμαρχο, τοποθετώντας Τούρκο… διαχειριστή.
    «Ο δήμαρχος του νησιού Αντικύθηρα είναι Έλληνας πολίτης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις τοπικές διοικήσεις, ο δήμαρχος πρέπει να είναι Τούρκος πολίτης. Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν έχει απολύσει μέχρι τώρα τον Έλληνα πολίτη Δήμαρχο Χαρκαλάκη και δεν έχει διορίσει διαχειριστή» λέει προκλητικά.
    Συνεχίζοντας ο επίσης απόστρατος αξιωματικός και γεωπολιτικός – στρατιωτικός αναλυτής, υποστηρίζει πως με την «κατοχή» των Αντικυθήρων η Ελλάδα ελέγχει το θαλάσσιο πέρασμα των Κυθήρων που ενώνει το Αιγαίο Πέλαγος -Θάλασσα των Νήσων» όπως το αποκαλεί- προς τη Μεσόγειο.
    «Επί του παρόντος, 19 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικοί βράχοι βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή. Η «Θάλασσα των Νήσων» έχει μετατραπεί σε ελληνική λίμνη. Η Τουρκία φυλακίστηκε στις ακτές της Μικράς Ασίας» δηλώνει συγκεκριμένα ο Γιαλίμ.
    Το δημοσίευμα της Σοζκού, αναπαράγεται από μεγάλο μέρος των τουρκικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
    Σύμφωνα με το αφήγημα του πρώην γενικού γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, εκτός από τα Αντικύθηρα, τα 3/4 της Κρήτης, καθώς και 14 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Κρητικό και Νότιο Κρητικό Πέλαγος είναι… τουρκικό έδαφος, που καταπατάει η Ελλάδα
    Ποιος είναι ο Γιαλίμ
    Αν και θεωρείται «κεμαλικός» ο Γιαλίμ κατάφερε -χαϊδεύοντας και τ’ αυτιά των ακραίων εθνικιστών- να επιβάλλει κάποιες από τις μαξιμαλιστικές του θέσεις στην ατζέντα της πολιτικής ζωής της χώρας.
    Μέσα από βιβλία, άρθρα, διαλέξεις, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ κ.α. ο Γιαλίμ, έχει καταφέρει να επιβάλλει μια σειρά από ακραίες θέσεις, ως επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου στρατηγικών μελετών «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think tank της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών.
    Ο Γιαλίμ ήταν αυτός που πρώτος έθεσε δημόσια στην Τουρκία, θέμα υποτιθέμενης παράνομης κατοχής από τη χώρα μας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρία που αρχικά υιοθετήθηκε, για πολιτικούς λόγους, από το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και στη συνέχεια από την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερτογάν, στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών τους επιδιώξεων.
    Ζ.Π.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...