ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Ιουλίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ «ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ», ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΑ ΑΔΑΝΑ. ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ «ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ» ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ. «ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ».

 ΤΑ  ΠΡΟΒΑΤΑ  ΦΕΤΟΣ  ΤΑ  ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ  ΟΛΑ  ΚΑΙ  ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΜΒΡΙΘΕΙΑ  ΚΑΙ  ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΜΕ  ΤΑ...  ΕΜΒΟΛΙΑ

 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ - "ΦΑΡΜΑΚΑ" ΓΙΑ...ΙΟΥΣ.

 

 

 Ντοκουμέντο: Νέες φωτογραφίες από Κύπριους αιχμαλώτους το 1974 στα Άδανα

kypros1

 

 kypros3

 

 kypros5

 

kypros8

Ντοκουμέντο: Νέες φωτογραφίες από Κύπριους αιχμαλώτους το 1974 στα Άδανα.  Προερχόμενες από τουρκικά αρχεία.

Ακριβώς 47 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, νέες φωτογραφίες από νεαρούς -τότε- Κύπριος αιχμαλώτους στα Άδανα της Τουρκίας, έρχονται στο φως.

Οι φωτογραφίες εντοπίστηκαν από τον ερευνητή κ. Οδυσσέα Χρίστου  και αναρτήθηκαν στη σελίδα «1974 Μαρτυρίες & Τεκμήρια» στο Facebook, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, αφού πολλοί στην Κύπρο αναγνώρισαν στις φωτογραφίες συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα.
 

Όπως αναφέρει ο κ.Χρίστου το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό «βλέπει πρώτη φορά ο φως της δημοσιότητας και λήφθηκε στο πλαίσιο προπαγανδιστικής επιχείρησης των Τούρκων που δεν αντανακλά τις πραγματικές συνθήκες κράτησης.

Από τη διεξοδική έρευνα του κ.Χρίστου -και σε τουρκικές πηγές- προκύπτει πως την ημέρα της προπαγανδιστικής φωτογράφισης, στις φυλακές των Αδάνων, κρατούνταν συνολικά 385 αιχμάλωτοι. Οι τουρκικές πηγές μιλούν και για 93 Ελλαδίτες στρατιώτες.  Ωστόσο ο αριθμός αυτός αμφισβητείται σύμφωνα με τον Κύπριο ερευνητή. Υπάρχουν επίσης δύο λοχαγοί, ένας ανθυπολοχαγός, ένας δεκανέας, 62 οπλίτες, έντεκα αστυνομικοί και 292 Εθνοφρουροί και πολίτες οι οποίοι παρουσιάζονται από τους Τούρκους σαν μέλη της ΕΟΚΑ.

Τις τελευταίες, κάτω από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί ποικίλα σχόλια, από Κύπριους που έχουν αναγνωρίσει συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα. Συνολικά έχουν αναρτηθεί οκτώ φωτογραφίες, που έτυχαν ψηφιακής επεξεργασίας από τον κ. Χρίστου, προκειμένου ν’ αναγνωρίζονται τα πρόσωπα των αιχμάλωτων.

Ο κ. Χρίστου, διαχειριστής της σελίδας «1974 Μαρτυρίες & Τεκμήρια» κάνει έκκληση σε όποιον αναγνωρίσει κάποιο πρόσωπο να επικοινωνήσει μαζί του η να αφήσει σχετικό σχόλιο κάτω από τις φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

  Υ.Γ.

 

 

 Ειδήσεις - Με μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ και χωρίς... | Palo.gr

 

Με μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ και χωρίς στρατιωτική μπάντα η φετινή Eπέτειος αποκατάστασης Δημοκρατίας.

Οι επιλογές από την Κ.Σακελλαροπούλου.

Νέες επιλογές της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό της «αποκατάστασης της Δημοκρατίας» ενδεικτικές του πως αντιλαμβάνεται η ίδια και αυτοί που την στήριξαν, το αξίωμά της, αλλά και της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο της ιδιοκτήτριας της γάτας της Καρπάθου η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται εντός προεδρικού, διέρρευσε στα ΜΜΕ η απόφαση της προέδρου αναφορικά με τον εορτασμό της γιορτής της Δημοκρατίας.

Έτσι, αναφορικά με τον εορτασμό της γιορτής της Δημοκρατίας, η κυρία Σακελλαρόπουλου ενημέρωσε ότι θα μπαίνουν στον χώρο μόνο άτομα με ηλεκτρονικό πιστοποιητικό υγείας, ενώ μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι μεταναστών,  μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ++, (γνωστοί στη διεθνή ορολογία ως LGBT ή  GLBT ή LGB ή LGBTQ+ κ.ο.κ) ενώ για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση θα απουσιάζει η μπάντα της ΑΣΔΕΝ.

Αυτή η "ενοχλητική" μπάντα που έπαιζε τον εθνικό ύμνο και υποχρέωνε την κυρία Σακελλαροπούλου να κάθεται προσοχή.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος, η Σοφία Μπεκατώρου. Πρόκειται για επιλογή που σηματοδοτεί την απόφαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου να «υπενθυμίσει» πως αποτελεί διαχρονική απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να υπερασπίζεται όχι μόνο το δημοκρατικό πολίτευμα αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι έχουν προσκληθεί στη φετινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Στην εκδήλωση θα παίξουν τα ξύλινα και τα χάλκινα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ .

 

Η Κοντή Κνίτισα, Κατίνα Σαλαμάκι, που λερώνει το Προεδρικό, θα εορτάσει την Μεταπολίτευση , κάτω από το σύνθημα «Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς»

 ΣΠΥΡΟΣ  ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Η διορισμένη από τον Ανθύπατο Τζέφρυ , Κοντή Κνίτισα, Κατίνα Σαλαμάκι. κάλεσε τους ΛΟΑΤΚΙ μαζί και τους Πακιστανούς εποικιστές, και την Χαροκαμένη Μάνα του Αντάρτη Τζαζμπάντ ,για να συνεορτάσουν την Προδοσία που έφερε την Μεταπολίτευση.
 Μαζί και η «ηγεσία» των Ενόπλων Δυνάμεων και η πολιτική ηγεσία του προδοτικού Τόξου. ΟΛΑ τα καθάρματα κάτω από το κοινό τους Σύνθημα: «Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς». 
Αυτές είναι οι κοινές Αξίες ΌΛΩΝ των ΙΔΙΩΦΕΛΩΝ .

Η τρίτη ελληνική δημοκρατία, ξεκίνησε το 1974 με την εσχάτη προδοσία της Κύπρου επέζησε της εσχάτης προδοσίας της συνθηκολόγησης με την Διεθνή Χούντα των Επενδυτών και το ΔΝΤ και της εσχάτης προδοσίας της συνθηκολόγησης με την ΣΝΟΦ αλλά θα καταρρεύσει τώρα.

 

 

 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι ΜΚΟ;

 

 ΜΕ  ΤΙ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  Η  ΝΕΟΛΑΙΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 Το Σάββατο τα «Νέα» δημοσίευσαν πληροφορίες ότι στις γειτονιές της  Αθήνας  που έχουν εγκατασταθεί μουσουλμανικοί πληθυσμοί, έχουν δημιουργηθεί άτυπα σώματα «ισλαμικής αστυνομίας, που περιπολούν και επιβλέπουν εάν οι εδώ εγκατεστημένοι μουσουλμάνοι, τηρούν τους κώδικες – απαγορεύσεις της θρησκείας τους (κατανάλωση αλκοόλ, εμφάνιση γυναικών κ.α). Δεν είναι το πρώτο ρεπορτάζ για το θέμα. 

 Όπως επιγραμματικά έχει γράψει η Α. Διαμαντοπούλου στο βιβλίο της «Από το Ντεσεβό στο Drone»: «Η Αφρική γεννάει, η Ευρώπη γερνάει». Σήμερα είναι το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 2050 θα πέσει στο 7% σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.





 20/7/21

Οι κορυφαίοι προδότες της 20ης Ιουλίου 1974.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

 

-Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Στρατηγός Φ. Γκιζίκης.

- Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριος. 

-Αρχηγός Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Γρηγόριος Μπονάνος. -Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γαλατσάνος. 

-Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης. 

-Αρχηγός Αεροπορίας αντιπτέραρχος Παπανικολάου. 

-Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος Πρωθυπουργός. 

 

-Σπυρίδων Τετενές Υπουργός Εξωτερικών. 

-Ευστάθιος Λατσούδης Υπουργός Εθνικής Αμύνης. 

-Ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης. 

Από αυτούς δεν εκτελέστηκε κανένας. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  ούτε αυτοκτόνησε κανένας.

 

 Ο πιστός στο ΝΑΤΟ Λοχαγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο Επικεφαλής της 182ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, που έδρευε στο Βόσπορο στην Κερύνεια, που δεν έριξε ούτε μια οβίδα κατά την απόβαση του Αττίλα, έγινε το 2002 αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

 

Η τρίτη ελληνική δημοκρατία, ξεκίνησε το 1974 με την εσχάτη προδοσία της Κύπρου επέζησε της εσχάτης προδοσίας της συνθηκολόγησης με την Διεθνή Χούντα των Επενδυτών και το ΔΝΤ και της εσχάτης προδοσίας της συνθηκολόγησης με την ΣΝΟΦ αλλά θα καταρρεύσει τώρα.

 

 

Ο πιστός στο ΝΑΤΟ Λοχαγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο Επικεφαλής της 182ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, που έδρευε στο Βόσπορο στην Κερύνεια,  που δεν έριξε ούτε μια οβίδα κατά την απόβαση του Αττίλα, έγινε το 2002 αρχηγός ΓΕΕΘΑ!!!!  

 

 

 

 

 

 

 

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 Αντιπρόεδρος του «Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974»:

«Τον Μάρτιο του 1975, Πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπουργός Αμύνης ο Ευάγγελος Αβέρωφ και υπουργός Δικαιοσύνης ο Κωνσταντίνος Στεφανάκης… Εκδίδουν, λοιπόν μία απόφαση ο Αβέρωφ (για τους Στρατιωτικούς υπευθύνους) και μια απόφαση ο Στεφανάκης (για τους Πολιτικούς υπευθύνους) και λένε ότι για να μη διαταραχθούν οι Διεθνείς Σχέσεις, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΙΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΕΩΣ κατά απάντων των υπευθύνων της Κυπριακής Τραγωδίας!.. Δηλαδή, νομοθέτησαν ότι είναι ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ όσοι συνετέλεσαν στο να δοθεί το 37% της Κύπρου στους Τούρκους!.. Αυτές τις δύο Υπουργικές αποφάσεις τις ενέκρινε ΣΥΣΣΩΜΗ η Βουλή και κανένα κόμμα δεν ζήτησε ποτέ μέχρι σήμερα να αρθούν και να πάψουν να ισχύουν ...

 «Όχι μόνο δεν δικάστηκαν, αλλά και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον τους γι’ αυτά που κάνανε. Κι όχι μόνο γι’ αυτούς: Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και για όλους τους άλλους κατώτερων βαθμών… Δηλαδή, εμείς οι αυτόπτες μάρτυρες, οι Πολεμιστές της Κύπρου, θα μπορούσαμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη και να πούμε: Ο αξιωματικός τάδε δεν έκανε το καθήκον του. Οπότε, θα αναγκαζόταν κι αυτός να πεί ότι «εμένα μού έδωσε διαταγή ο τάδε, και σ’ αυτόν ο τάδε», οπότε θα φτάναμε σ’ αυτόν που έδωσε την αρχική διαταγή…»

«Στις 11 Νοεμβρίου του 2008, ο Σύλλογος «Βετεράνοι Κύπρου 1974», στείλαμε επιστολή στον τότε υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, στους  Αρχηγούς ΟΛΩΝ των Κομμάτων της Βουλής και στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά. Και ζητούσαμε το αυτονόητο: Να αρθεί μετά από 34 χρόνια αυτή η απόφαση του , για να μπορέσουμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη. Και ενώ ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν μας απάντησε και φυσικά ΔΕΝ έκανε τίποτα, την απάντηση την πήραμε λίγους μήνες μετά, από τον νύν Πρόεδρο της Βουλής και τότε υφυπουργό Άμυνας, Κωνσταντίνο Τασούλα…»

 «Διαβάζω επί λέξει: «Σχετικά με την από 11/11/2008 αίτηση του Συλλόγου «Βετεράνων Κύπρου 1974» μέσω της οποίας ζητείται η άρση της υπ’ αριθμόν τάδε απόφασης ΥΕΘΑ περί Αναστολής ενάρξεως Ποινικής Διώξεως, σάς γνωρίζουμε ότι οι λόγοι που επέβαλαν την ανωτέρω απόφαση, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ, και συνεπώς η ισχύς της κρίνεται επάναγκες να εξακολουθήσει»!.. Δηλαδή, μέχρι σήμερα, δεν μπορεί κανείς να προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον όσων πολιτικών ή στρατιωτικών συνετέλεσαν στην Τραγωδία της Κύπρου. Γι’ αυτό, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν ποτέ ο Ιωαννίδης, ο Μπονάνος, ο Γαλατσάνος κλπ. αλλά και πολλοί απ’ αυτούς γίνανε και επίτιμοι Αρχηγοί όταν αποστρατεύτηκαν!.. Σημειώστε ότι ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Μπονάνος κι ο Αρχηγός Στρατού Γαλατσάνος αποστρατεύτηκαν στις 19 Αυγούστου 1974, ενώ ο Αρχηγός της Αεροπορίας Παπανικολάου και ο Αρχηγός Ναυτικού Αραπάκης έμειναν στις θέσεις τους μέχρι τις 23 και τις 8 Ιανουαρίου 1975 αντιστοίχως… Κι όταν έφυγαν, έγιναν Επίτιμοι Αρχηγοί και απολάμβαναν προνομίων μέχρι το τέλος της ζωής τους…»

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΩΣ.. ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ!..

«Ο Δημήτριος Ιωαννίδης ήταν ένα εργαλείο που εκτελούσε διαταγές. Δεν μπορεί να είναι βλάκας ένας άνθρωπος που ήταν τόσα χρόνια έμπιστος του Παπαδόπουλου, που έχει φτάσει στον βαθμό του Ταξιάρχου, του Διοικητού της ΕΣΑ, που έχει πάρει τόσα Βραβεία Ανδρείας στον Πόλεμο του 1940 και στον Συμμοριτοπόλεμο!.. Είχε τιμηθεί για ανδραγαθίες ο Ιωαννίδης, είχε διοικήσει Μονάδες, ήλεγχε όλους τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς εκείνη την περίοδο, οι οποίοι τον πιστεύανε τυφλά. Ο Μπονάνος γράφει στο βιβλίο του «Η ΑΛΗΘΕΙΑ» : «Ο Ιωαννίδης μπορούσε με ένα νεύμα του να μάς θάψει όλους στην αυλή του Πενταγώνου» !!! ... Έ, δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκας ο Ιωαννίδης!.. Είναι πολύ μεγάλο το ελαφρυντικό της Βλακείας για να είναι αληθινό… Δεν υπήρξε ποτέ βλάξ ο Ιωαννίδης. Μωροφιλόδοξος ναι, ό,τι άλλο θέλετε ναι, αλλά όχι βλάκας. Μάλιστα, είχε εκπαιδευθεί να φιλτράρει Διαταγές και καταστάσεις, να τις αναλύει με τους συμβούλους του, οι οποίοι του επεσήμαιναν λεπτομερώς όλους τους ενδεχόμενους κινδύνους… »

  



Σαν σήμερα πριν 47 χρόνια η «οικουμενική» προδοσία της Κύπρου.Ανήμερα του Προφήτη Ηλία, η εκδρομή των Τούρκων στην παραλία «Πέντε Μίλι», της Κερύνειας.

 

Στις 5 το πρωί ,της 20ης Ιουλίου 1974, επτά τουρκικά αποβατικά, που είχαν την κάλυψη 4 αντιτορπιλικών, αποβίβασαν στην παραλία «Πέντε Μίλι», οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, το πρώτο απόσπασμα του Αττίλα. Ήταν δυο Ουλαμοί αρμάτων και δύο ενισχυμένα τάγματα, που δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση.

Ήταν η απαρχή της Τουρκικής εισβολής την οποία είχε ζητήσει ο Μακάριος.

Ο πιστός στο ΝΑΤΟ Λοχαγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο Επικεφαλής της 182ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, που έδρευε στο Βόσπορο στην Κερύνεια,   δεν έριξε ούτε μια οβίδα κατά την απόβαση του Αττίλα.

 Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη μαχητικών F-100 από τις Μοίρες 171,132, και 184 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν προσβολές κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας.

Στις 05: 30,έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών γύρω από τη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν και τα 19 C-47, τα 6 C-130, και τα 11 C-160d της Τουρκικής αεροπορίας. Συμμετείχαν και 12 ελικόπτερα.

Στις 20 Ιουλίου 1974 δεν αποβιβάστηκαν οι 40.000 του «Αττίλα» αλλά περίπου ένα Σύνταγμα. Το πόσοι ακριβώς αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» παραμένει ακόμα Εθνικό μυστικό της Τουρκίας που καλύπτει τους πράκτορες «έλληνες» φίλους της.

Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα εδώ και 47 χρόνια από τους διαφόρους «ερευνητάς» ιστορικούς, πολιτικούς κλπ είναι πολύ απλά.

 1.Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974;

2. Μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα;

3. Πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

 Για 47 χρόνια, αυτή είναι η ουσία της Προδοσίας των Ιωαννίδη, Αραπάκη, Παπανικολάου, Μπονάνου, Γεωργίτση, Καραμανλή, Αβέρωφ, Μακάριου, κλπ, εκ των οποίων ουδείς δικάστηκε. 

Οι προδότες χωρίζονται σε «δεξιούς» και «αριστερούς» ή σε «ΝΑΤΟδημοκρατικούς και ΝΑΤΟχουντικούς». 

Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974, μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα, και πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

 Και οι «έλληνες προδότες» δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί δεν βύθισαν τα τουρκικά αποβατικά που συνέχιζαν το πήγαινε έλα διαρκούσης της Γενεύης.

 Η κορυφή της προδοσίας του 1974 δεν ήταν ο αόρατος Ταξίαρχος, αλλά η τότε ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο μεν ναύαρχος Αραπάκης, δεν χρησιμοποίησε κατά του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου από 6 «παντόφλες» και ένα αρματαγωγό , τα «Γλαύκος ΙΙΙ», «Νηρευς ΙΙ», «Τρίτων ΙΙ», και δεν ανέκοψε το πήγαινε έλα του Αττίλα.

Ο δε (αεροπόρος) Παπανικολάου, δεν έστειλε ποτέ εναντίον του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου, τα 7 Φάντομ -4Ε που είχαμε και που μεταστάθμευσαν από την Ανδραβίδα στο Ηράκλειο και έμειναν εκεί . 

 Και παρά την απομάκρυνση των προδοτών, από την «Δημοκρατία», η προδοσία συνεχίστηκε και επί της άλλης βάρδιας των προδοτών.

Ο Τουρκικός στολίσκος συνέχισε να μεταφέρει στρατό ως και τον Αύγουστο.

Επί των ημερών του «Εθνάρχη».

 Διότι, «η Κύπρος κείται μακράν». Και για τα Φάντομ. 

Σπυρίδων Χατζάρας

17 σχόλια:

  1. Με προσευχή στο νεόδμητο τζαμί και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στην Κύπρο.
    Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις από το ξενοδοχείο Concorde στο κατεχόμενο Κιόνελι, στις 13:30.
    Προηγήθηκε προσευχή, στις 6:00, στο νεόδμητο τζαμί Χαλά Σουλτάν στη Μια Μηλιά, καθώς η σημερινή ημέρα συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών. Στις 8:00 θα συμμετάσχει στην τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ, στην κατεχόμενη Λευκωσία.
    Στις 9:00 θα ξεκινήσει στρατιωτική παρέλαση, στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσούκ, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Τουρκίας που συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο.
    Προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα
    Στην προκλητική τακτική του και τις αλυτρωτικές κορώνες επέμεινε και από τα Κατεχόμενα, όπου βρέθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έκανε ξανά λόγο για «δύο ξεχωριστά κράτη» στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την τουρκική εισβολή του 1974 «ηρωικό έπος».
    Παράλληλα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι «εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια», ενώ αναφορικά με τα «χαρμόσυνα νέα» προανήγγειλε την κατασκευή «προεδρικού μεγάρου» και κτιρίου «εθνοσυνέλευσης».
    «Είναι μια πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε το θέλουν είτε όχι», δήλωσε ο Ερντογάν.
    Ως μια μεγάλη υπόθεση χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος πρόεδρος. Συνέχισε λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή», όπως χαρακτήρισε το εθνικό μας ζήτημα, «είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησης, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974».
    «Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβρος: Οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν Κούρδισσες σε Τούρκους στρατιώτες!
    Προδοτική ενέργεια από τις ελληνικές αρχές.
    Οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν δύο Κούρδισσες πολιτικές ακτιβίστριες, που δικαιούνταν άσυλο, σε Τούρκους στρατιώτες στον Έβρο!
    Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Φωνή των Κούρδων», στις 29 Ιουνίου, οι Meral Şimşek και Dicle Muhamed, δύο Κούρδισες που είναι γνωστές για τις θέσεις τους εναντίον του στυγνού τουρκικού καθεστώτος, πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο και εισήλθαν στην Ελλάδα.
    Κυνηγημένες για τις απόψεις τους από το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο γυναίκες που πρόσκεινται πολιτικά στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), μόλις εισήλθαν στη χώρα μας παραδόθηκαν στις αρχές ως όφειλαν, εξήγησαν την κατάστασή τους και αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο.
    Όπως κατέστησαν σαφές στις ελληνικές αρχές, οι δυο γυναίκες αντιμετωπίζουν ψευδείς κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» στην Τουρκία και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται μάλιστα για γνωστές και προβεβλημένες ακτιβίστριες, καθώς για παράδειγμα τα κουρδικά ποιήματά της Şimşek δημοσιεύθηκαν σε ανθολογία ποίησης το 2021 στην Ελλάδα.
    Παρά τις παραινέσεις και το δίκαιο των αιτημάτων τους, οι ελληνικές αρχές στον Έβρο προχώρησαν σε απρεπή σωματική έρευνα και σε κατάσχεση των κινητών, των υπολογιστών και των χρημάτων των δύο γυναικών.
    Αγνοώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και παραβιάζοντας τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες, οι ελληνικές αρχές έβαλαν με τη βία τις δύο γυναίκες σε μία βάρκα στον ποταμό και τις οδήγησαν στην Τουρκία, παραδίδοντάς τες βορά στο στόμα των διωκτών και των καταπιεστών τους.
    Και συνεχίζει το περιοδικό:
    «Είναι γνωστό πως η Τουρκία είναι ένα φασιστικό καθεστώς το οποίο δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και διώκει τους αντιφρονούντες. Πόσο μάλλον τον Κουρδικό λαό και τους ακτιβιστές οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρώς στη φίμωση, τη λογοκρισία και τα κρατικά εγκλήματα. Υπό την έννοια αυτή, η παραβίαση των συνθηκών και των δικαιωμάτων ασύλου των δύο γυναικών καθίσταται ακόμα πιο επονείδιστη.
    Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές αρχές προχωρούν σε ένα τέτοιο έγκλημα, παραδίδοντας στο στόμα του λύκου τους αγωνιστές της ελευθερίας. Παρόμοια περιστατικά κατά Κούρδων προσφύγων έχουν συμβεί πολλές φορές κατά τα τελευταία χρόνια και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι τόσο ζοφερή και απαράδεκτη που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχει δόλος και για το τι τελικά συμβαίνει και παραβιάζονται τόσο βάναυσα τα δικαιώματα ασύλου του Κουρδικού λαού. Σε κάθε περίπτωση αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει άμεσα.
    Εμείς, ως πολιτιστικός φορέας που μάχεται για τα δικαιώματα του Κουρδικού λαού στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να μπει οριστικό τέλος στις παράνομες παραδόσεις των πολιτικών μας προσφύγων.
    Καλούμε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη χώρα να πάρουν θέση, και τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας να καταγγείλουν δημόσια και να απορρίψουν αυτές τις παράνομες πρακτικές των ελληνικών αρχών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα επενδύει πάνω από 50 εκατ. σε τζαμιά και Οθωμανικά μνημεία.
    Η ομολογία προέρχεται από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα πάνω από 50 € εκατ. (και θα συνεχίσει να ξοδεύει…) για την αναστήλωση Οθωμανικών τζαμιών και άλλων μνημείων! Ενώ, βεβαίως, την ίδια στιγμή ο Ερντογάν καταστρέφει τον Χριστιανικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και την μετατρέπει με βάναυσο τρόπο σε τζαμί, μέσα σε πανηγυρισμούς και σε προκλητικές φιέστες.
    Η είδηση, από μόνη της, δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκονται οι Ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες συμπεριφέρονται απέναντι στην Τουρκία, όπως επιβάλλουν οι Ευρωπαϊκοί κανόνες, αλλά και ο πολιτισμός και η παράδοση της Ελλάδος, ξεχνώντας ότι ο Ερντογάν γράφει όλα τα σχετικά στα παλαιά του υποδήματα και έχει ως μοναδική του πυξίδα την λογική της ισχύος και την επιδίωξη της επικυριαρχίας της χώρας ου έναντι της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα.
    ADVERTISING
    Γι αυτό, άλλωστε, κάνει ό,τι μπορεί για να κατακλύσει την Ελλάδα με παράτυπους μετανάστες μουσουλμανικού θρησκεύματος και κατηγορεί την Ελλάδα παντού ότι ‘δεν σέβεται τα παλαιά Οθωμανικά τζαμιά και δεν κατασκευάζει καινούργια’, για να έχουν και οι παράτυποι μετανάστες – μουσουλμάνοι τους δικούς τους τόπους λατρείας!
    Το σχετικό ρεπορτάζ, πιό αναλυτικά, έχει ως εξής:
    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «όπως έχω δηλώσει η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι μία πρόκληση για όλους, διότι ένα μνημείο παγκόσμιας αξίας με πολύ σοβαρούς, με τεράστιους συμβολισμούς, μετατρέπεται σε ένα ισλαμικό τέμενος για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας και με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο».
    Η κ. Μενδώνη, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά του τι σημαίνει σεβασμός στον Πολιτισμό και την Ιστορία ανέφερε πως το «υπουργείο Πολιτισμού από το 2000 μέχρι σήμερα, αυτή την εικοσαετία, έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων της οθωμανικής περιόδου, από τζαμιά, τεκέδες, τεμένη, μαυσωλεία, όλη την γκάμα των μνημείων της περιόδου αυτής, ακριβώς διότι σέβεται με τον ίδιο τρόπο τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια».
    Η υπουργός προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη που μίλησε για μια «προκλητική και απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει ένα οικουμενικής αξίας και σημασίας δημιούργημα, του παγκόσμιου πολιτισμού σε τζαμί» σημειώνοντας πως «πέρα την ιστορική και συναισθηματική αξία για μας τους Έλληνες, αλλά και για το σύνολο των χριστιανών σε όλο τον κόσμο, είναι ένα μνημείο που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ενταγμένο από το 1985 στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΠΡΟΦΗΤΗΣ" ΗΛΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
    Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו‎) το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι ο Ιεχωβά» ή «Ο Ιεχωβά είναι Θεός».

    Όλες οι πανέμορφες ελληνικές κορυφές, βουνών και λόφων, βρωμίζονται από την παρουσία ναών αφιερωμένων στον χασάπη προφήτη Ηλία, που έσφαξε με τα ματωμένα χέρια του, εκατοντάδες αθώους ανθρώπους.

    «καὶ εἶπεν Ἠλιοὺ πρὸς τὸν λαόν· συλλάβετε τοὺς προφήτας τοῦ Βάαλ, μηδεὶς σωθήτω ἐξ αὐτῶν· καὶ συνέλαβον αὐτούς, καὶ κατάγει αὐτοὺς Ἠλιοὺ εἰς τὸν χειμάῤῥουν Κισσῶν καὶ ἔσφαξεν αὐτοὺς ἐκεῖ». Γ΄ Βασιλειών 18.40.
    «Και είπε ο Ηλίας, πιάσατε τους προφήτες του Βαάλ, μηδείς εξ αυτών ας μη διασωθεί. Και έπιασαν αυτούς και καταβίβασεν αυτούς εις τον χείμαρρον Κισών ΚΑΙ ΕΣΦΑΞΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ» !

    «καὶ ἔσφαξαν αὐτούς, ἑβδομήκοντα ἄνδρας, καὶ ἔθηκαν τὰς κεφαλὰς αὐτῶν ἐν καρτάλλοις, ἤνεγκαν τὰς κεφαλὰς τῶν υἱῶν τοῦ βασιλέως· καὶ εἶπε· θέτε αὐτὰς βουνοὺς δύο παρὰ τὴν θύραν τῆς πύλης εἰς πρωΐ». Δ΄ Βασιλειών 10.8

    «Μετά έσφαξε και τους εβδομήντα γιούς του Αχαάβ και έβαλε τα κεφάλια τους σε καλάθια, και είπε βάλτε τα κομμένα κεφάλια τους σε δύο σωρούς
    στην πόρτα το πρωΐ» !

    Ο χασάπης «προφήτης» Ηλίας με πρόσχημα τις θρησκευτικές διαφορές (όπως οι τζιχαντιστές σήμερα), έσφαξε κοντά σε ένα χείμαρρο, στην αρχή 450 δεμένους ανθρώπους, μετά άλλους 400 και μετά άλλους 70. Με τα κομμένα κεφάλια γέμιζε με υπερηφάνεια καλάθια.

    Τώρα αν υποθέσουμε ότι για το σφάξιμο ενός δεμένου αιχμαλώτου και μέχρι οι βοηθοί του να πετάξουν το σφαγμένο ακέφαλο πτώμα στον χείμαρρο Κισών, ο προφήτης έκανε τρία λεπτά, για 450 άτομα ο προφήτης έσφαζε 22 ώρες συνέχεια.

    Αυτό και αν είναι θαύμα Κυρίου. Πολύ δύναμη έδωσε στον μακελάρη προφήτη του ο Γιαχβέ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αστυνομικός που εξέδιδε την 19χρονη ήταν υποψήφιος συνδικαλιστής...Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

    Ο αστυνομικός από την Ηλιούπολη που συνελήφθη και προφυλακίστηκε με την κατηγορία πως εξέδιδε μία 19χρονη, φαίνεται πως ήταν ενεργό μέλος συνδικαλιστικής παράταξης αστυνομικών.

    Όπως βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω, ο κατηγορούμενος είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της συνδικαλιστικού οργάνου της Μαχιμης Προοδευτικής Συσπείρωσης Των Αστυνομικών Αθήνας, ( Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α).

    Η συγκεκριμένη παράταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τότε διαμάχη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, ενώ ο συγκεκριμένος αστυνομικός, είναι μεταξύ των ατόμων που είχαν στείλει εξώδικο και είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, κατηγορώντας τους πως «δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξώδικα και τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν «καταρρεύσει» ενώπιον του δικαστηρίου.

    Από τότε μέχρι και τις τελευταίες ημέρες που αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση του αστυνομικού προκαλούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, την ώρα που έκανε… περίεργες αναρτήσεις σχετικά με την καθημερινότητά του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ. Ατζούν Ιλίτζαλι: Ο στενός συνεργάτης του ΣΚΑΪ σκηνοθέτησε την παράνομη επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Κύπρο.
    Τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα.

    Από την στιγμή της άφιξής του μέχρι και την αναχώρηση του, κάθε κίνηση είναι σχεδιασμένη και στην κυριολεξία σκηνοθετημένη.

    Την σκηνοθεσία της επίσκεψης έχει αναλάβει προσωπικά ο Ατζούν Ιλίτζαλι, παραγωγός του ελληνικού Survivor και συνεργάτης του ΣΚΑΙ ο οποίος διατηρεί στενές οικογενειακές σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο.

    Μάλιστα, δεν παρέλειψε να δώσει και μια γεύση από ριάλιτι οργανώνοντας ποδοσφαιρικό αγώνα «Διασήμων και Πολιτικών» τον οποίο θα παρακολουθήσουν ο Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ.

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Ατατούρκ» στην κατεχόμενη Λευκωσία και ο Ερντογάν θα κηρύξει την έναρξη. Ο Ιλίτζαλι θα παίξει με τους διάσημους και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού με τους πολιτικούς.

    Ωστόσο την λάμψη της επίσκεψης, χάλασε η τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση που αποφάσισε να σνομπάρει τον Ερντογάν, απέχοντας από την ομιλία του στη λεγόμενη «βουλή».

    Ο Ερντογάν ανέμενε πως μπροστά στα γεμάτα έδρανα θα εμφανιζόταν ως ο «πατέρας» των Τουρκοκυπρίων δεχόμενος τα χειροκροτήματα των «βουλευτών».

    Τα μισά έδρανα όμως ήταν άδεια και βρήκε παρηγοριά στην παρουσία πενταμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από το Αζερμπαϊτζάν την οποία χαιρέτισε ιδιαιτέρως, όπως ιδιαιτέρως ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους «βουλευτές» και ιδιαιτέρως στους παρόντες!

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Κομισιόν για διαφθορά στην Ελλάδα: «Γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά αργούν οι δικαστικοί φάκελοι».

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τη δεύτερη έκθεση σε επίπεδο ΕΕ για το κράτος δικαίου, που εξετάζει την κατάσταση στην ΕΕ συνολικά και αφιερωμένα κεφάλαια για κάθε κράτος μέλος. Η έκθεση του 2021 εξετάζει τις νέες εξελίξεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εμβαθύνοντας την αξιολόγηση των θεμάτων που εντοπίστηκαν στην προηγούμενη έκθεση και λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής «η έκθεση δείχνει πολλές θετικές εξελίξεις στα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που εντοπίστηκαν στην έκθεση 2020. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες οι οποίες σε ορισμένα κράτη- μέλη έχουν αυξηθεί, όπως για παράδειγμα η ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος και η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης».

    Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για τις αξίες και τη διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα, σημείωσε ότι «η έκθεση για το κράτος δικαίου είναι ένα χρήσιμο προληπτικό εργαλείο που έχει ενθαρρύνει την απαραίτητη συζήτηση μεταξύ των κρατών- μελών και άλλων παραγόντων. Η δεύτερη έκδοση δείχνει ότι τα κράτη- μέλη μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στην αντιμετώπιση ζητημάτων κράτους δικαίου. Ωστόσο, η έκθεση ήταν άνιση και υπάρχουν αιτίες σοβαρής ανησυχίας σε ορισμένα κράτη- μέλη, ιδίως όσον αφορά την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας. Επιπλέον, δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν τους τελευταίους μήνες- αυτό δεν είναι αποδεκτό. Η έκθεση ζητεί αποφασιστική δράση για τη βελτίωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και του πλουραλισμού. Κατά το επόμενο έτος, αναμένουμε από τα ευρήματα της έκθεσης του 2021 να θρέψουν τις συζητήσεις μεταξύ των κρατών μελών καθώς εργάζονται για την ενίσχυση του κράτους δικαίου».

    Ο επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς ανέφερε: «Τον τελευταίο χρόνο, η έκθεση για το κράτος δικαίου του 2020 ενθάρρυνε θετικές μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το κράτος δικαίου σε ορισμένα κράτη- μέλη. Επιπλέον, το Συμβούλιο Υπουργών το χρησιμοποίησε για τον εκσυγχρονισμό του διαλόγου για το κράτος δικαίου, με τακτικές συζητήσεις ανά χώρα. Έχω συζητήσει επίσης την έκθεση σε 20 εθνικά Κοινοβούλια. Η έκθεση του 2021, βασισμένη σε αυτή του περασμένου έτους, θα προωθήσει αυτήν τη διαδικασία».

    Όσον αφορά την Ελλάδα, μεταξύ άλλων η έκθεση αναφέρει: «Βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα μέτρα με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Ο Κώδικας Δικαστικού Προσωπικού εγκρίθηκε στις 24 Απριλίου 2021 και η επεξεργασία του Κώδικα Συμπεριφοράς για τη Διοικητική Δικαιοσύνη συνεχίζεται, αν και κανένα σχέδιο δεν έχει δημοσιευτεί. Λαμβάνονται μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας της δικαιοσύνης, ιδίως όσον αφορά τη συλλογή δικαστικών στατιστικών και τη δημιουργία εξειδικευμένων επιμελητηρίων σε δικαστήρια και μέτρα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις όσον αφορά τις ψηφιακές υπογραφές και την πλήρη εφαρμογή την ηλεκτρονική κατάθεση. Η μεταρρύθμιση του δικαστικού χάρτη αποτελεί προτεραιότητα. Οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στην αστική διαδικασία θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην απονομή της δικαιοσύνης, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις αποτελεσματικότητας. Εξακολουθούν να υφίστανται ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία διορισμού στις ανώτερες θέσεις δικαστών και εισαγγελέων.


    Προτείνεται ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς που έχει ξεκινήσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η συνταγματική αναθεώρηση του 2019 για το καθεστώς ασυλίας για τα μέλη του Κοινοβουλίου και τους υπουργούς οδήγησε σε παράταση του νόμιμου ορίου για τις έρευνες και άρχισαν να αίρονται οι ασυλίες σε ορισμένες υποθέσεις διαφθοράς, τερματίζοντας ένα σημαντικό εμπόδιο στη δίωξη διαφθοράς υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, παραμένουν ορισμένα πρακτικά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά τους πόρους για τη διερεύνηση της διαφθοράς και τις καθυστερήσεις στη διαχείριση των δικαστικών φακέλων».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη της προσάρτησης της Αμμοχώστου. ΑΦΑΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΕΛΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ.

    O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσαν πως ανοίγει το 3,5% της Αμμοχώστου επισημοποιώντας έτσι την έναρξη της προσάρτησης των Βαρωσίων.

    Φυσικά στην Αθήνα πιάστηκαν στον ύπνο και για άλλη μία φορά θα πείθουν τους εαυτούς ότι πρόκειται για «παράνομες ενέργειες» που δεν έχουν καμία ισχύ, κλπ...

    Η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατικοποιημένη και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει στην Κύπρο δήλωσαν χαρακτηριστικά.


    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, για ακόμη μία φορά, μίλησε για διχοτόμηση της Κύπρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την πρωινή προσευχή σε τζαμί της κατεχόμενης Λευκωσίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: «Πλέον δεν θέλουμε να λέμε «Βορράς – Νότος, πλέον λέμε “Τουρκοκυπριακό” (κράτος). Έτσι πλέον το βλέπουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής».

    Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Αζερμπαϊτζάν να αναγνωρίσει επίσημα το ψευδοκράτος: «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός επ’ αυτού. Το συζητάμε συνεχώς με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγεφ (σ.σ. πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν)»

    Την ίδια ώρα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει κι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα. Θα γιορτάσουμε την 47η επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΤΔΒΚ. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία για διπλή γιορτή. Όπως γνωρίζετε, έχουμε μαζικά εγκαίνια σήμερα».

    Αντιδράσεις τουρκικής αντιπολίτευσης

    Έντονη είναι η κριτική της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για την κατασκευή νέου προεδρικού μεγάρου, κοινοβουλίου και εθνικού κήπου στα Κατεχόμενα.


    Εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) τόνισε ότι «ο Τ/Κ λαός δεν έχει ανάγκη από παλάτια, αλλά από ευημερούσα οικονομία», ενώ αντίστοιχα εκπρόσωπος του ακροδεξιού Καλού Κόμματος (İYİ) αναρωτήθηκε αν «το καλό νέο ήταν να πνιγεί στο μπετόν η Λευκωσία;».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκληρή απάντηση του δικηγόρου του Ρότσιλντ για εξαγγελίες Ερντογάν: «Να σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

      Την καταδίκη του για την εξαγγελία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και αλλαγή του καθεστώτος της κατά παράβαση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

      Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

      «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την σημερινή εξαγγελία του Τούρκου Προέδρου για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

      Η εξαγγελία αυτή αποτελεί κατάφορη παραβίαση των αποφάσεων 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα οποία καλούν την Τουρκία να απέχει από μονομερείς και προκλητικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή.

      Υπογραμμίζουμε με έμφαση την ανάγκη διατήρησης του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως οι 550 (1984), 789 (1992) και 1251 (1999).

      Η Ελλάδα, σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην επίλυση του Κυπριακού στην βάση μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του ΣΑ ΟΗΕ και είναι συμβατή με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρχές που καλούμε την υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, Τουρκία να σεβαστεί».

      Να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Τρίτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον κυπριακό λαό και την κυπριακή κυβέρνηση. Στο επίκεντρο τέθηκε ο στενός συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Η Άγκυρα φοβόταν ελληνική εισβολή στην Μ.Ασία το 1974 και εκκένωσε την Αλικαρνασσό!

    Mια τεράστια ιστορική ευκαιρία να κτυπηθεί η Τουρκία «στην καρδιά» αποκαλύπτεται πλέον από τουρκικά αρχεία, σε ότι αφορά την εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 στον «Αττίλα 1» και εν συνεχεία στον «Αττίλα 2» στις 14 Αυγούστου.

    Ολος ο πόλεμος για την Ελλάδα και την Κύπρο, τελικά χάθηκε στον «Αττίλα 2»:
    Οι Τουρκοκύπριοι είχαν περιοριστεί μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα στο 4% των κυπριακών εδαφών έναντι 19% πριν από την απόβαση τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου.

    Με την έναρξη του «Αττίλα 1» ανεστάλησαν οι παραδόσεις στρατιωτικών υλικών και εφοδίων από αμερικανικής πλευράς ενώ διακόπηκε η παροχή αεροπορικού καυσίμου μέσω υποδομών ΝΑΤΟ, κάτι που αιφνιδίασε την Αγκυρα.

    Η Αγκυρα, όπως αναφέρει ο τότε υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hasan Esat Işık διατύπωσε την ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει ελληνική απόβαση και μόνο στην Μικρά Ασία.
    Η φημολογία είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Αλικαρνασσού, της Σμύρνης και άλλων παραλιακών πόλεων να ξεκινήσουν να εγκαταλείπουν στα σπίτια τους το διάστημα 22-24 Ιουλίου.

    Η κυβερνητική αναταραχή στην Αθήνα και η ανάληψη της διακυβέρνησης από την ανασφαλή νέα πολιτική κυβέρνησης δεν επέτρεψε να διειδεί την ιστορική ευκαιρία:
    Οι τουρκικές απώλειες στον «Αττίλα 1» ήταν βαριές και το ηθικό πεσμένο.

    Είχαν βυθίσει μόνοι τους το αντιτορπιλικό KOCATEPE και οι απώλειες της Αεροπορίας και του Στρατού ήταν εξ ίσου βαριές με αντάλλαγμα μόλις το 4% του κυπριακού εδάφους.

    Οι Τουρκοκύπριοι που κατείχαν το 19% του κυπριακού εδάφους βάσει της συνθήκης της Ζυρίχης, με εξαίρεση το Κιόνελι στην Λευκωσία που άντεξε την επίθεση της ηρωικής ΕΛΔΥΚ (οι Ελληνες στρατιώτες της νέας σειράς της ΕΛΔΥΚ είχαν φτάσει στο νησί πριν λίγες ώρες!), είχαν ηττηθεί σε όλα τα άλλα μέτωπα.

    Στις 20 Ιουλίου 1974 καταρρίφθηκαν από τους Ελληνοκύπριους ένα αεροσκάφος F-100D (55-3756) της 171 Μοίρας, ένα F-100C (54-2042) της 132 Μοίρας και ένα αναγνωριστικό RF-84F (52-7327) της 184 Μοίρας με αποτέλεσμα το θάνατο του χειριστή του υποσμηναγού İlker Kartel.

    Επιπλέον, ένα μεταγωγικό C-47 πραγματοποίησε βαριά προσγείωση μετά από προσβολή του από Α/Α πυρά ενώ εβλήθησαν ένα C-130B κι ένα C-160A χωρίς απώλειες.

    Από πλευράς της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, ένα Do.28D που εκτελούσε «απόρρητη αποστολή» (πιθανότατα συλλογής πληροφοριών) συνετρίβη σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία, φονεύοντας όλους τους επιβαίνοντες ενώ ζημιές υπέστησαν 12 από τα 72 συνολικά ελικόπτερα UH-1Β/D και AB-204B που χρησιμοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση της εισβολής.

    Την ίδια ημέρα φονεύθηκε στο έδαφος ο επισμηναγός Fehmi Ercan, χειριστής F-100 και ένας εκ των επτά Αξιωματικών Ελεγκτών Αέρος (ΑΕΛΑ) των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στον «Αττίλα 1» (εξού και η ονομασία του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 21 Ιουλίου 1974, ημέρα προσβολής της τουρκικής ναυτικής δύναμης από φίλια πυρά, απωλέσθηκαν συνολικά τέσσερα αεροσκάφη F-100, εκ των οποίων ένα -D (55-2825) της 111 Μοίρας κατά τη διαδικασία της προσγείωσης και ένα -C (54-2083) της 112 Μοίρας σε αναγκαστική προσγείωση, καθώς κι ένα αεροσκάφος F-104G (64-17783) της 191 Μοίρας.

      Στις 22 Ιουλίου 1974 σημειώθηκε εμπλοκή ζεύγους αεροσκαφών F-5A της 337 ΜΑΗ με χειριστές τους Υποσμηναγό Ι. Δινόπουλος και Ανθυποσμηναγό Θ. Σκαμπαρδώνη,με ζεύγος F-102A (54-1403, 55-3413) της 142 Μοίρας.
      Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών είχε λάβει διαταγή απογείωσης μετά τον εντοπισμό από τον σταθμό ραντάρ στα Δαρδανέλλια ενός C-47 της ΠΑ που φέρεται να εκτελούσε αποστολή αεροφωτογράφισης/συλλογής πληροφοριών.

      Η αερομαχία στην περιοχή μεταξύ Αγ. Ευστρατίου και Λήμνου έληξε με την κατάρριψη του ενός εχθρικού F-102A και τη συντριβή του δεύτερου κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης λόγω εξάντλησης καυσίμων στην Άναια (Söke) του Αϊδινίου, με αποτέλεσμα το θάνατο του χειριστή του, υποσμηναγού Ibrahim Çınar, μετά από δύο ημέρες νοσηλείας.

      Την ίδια ημέρα σημειώθηκε εγκατάλειψη ενός F-100D (54-2238) της 172 Μοίρας πλησίον Λευκωσίας και η καταστροφή ενός F-100C κατά τη διαδικασία της προσγείωσης.

      Τεράστιες απώλειες, αφού καν η Ελλάδα δεν είχε εμπλακεί στην σύγκρουση.

      Μόνο η αποστολή «ΝΙΚΗ» ενίσχυσε τους υπερασπιστές της Κύπρου από την Ελλάδα και η ματαίωση της αναχώρησης των 450 ανδρών της, υπό απόλυση σειράς, της ΕΛΔΥΚ που το αρματαγωγό «Λέσβος» επέστρεφε στην Ελλάδα και οι οποίοι επέστρεψαν στο στρατόπεδο στις 21 Ιουλίου.

      Δυστυχώς ενώ οι τουρκικές δυνάμεις ενισχύονταν καθημερινά, οι Ελλαδίτες πολιτικοί αναλώνονταν σε ανούσιες διαπραγματεύσεις στην Ελβετία μέχρι την 13η Αυγούστου .1974:
      Με την κατάρρευση των συνομιλιών οι Τούρκοι επιτέθηκαν με τεράστια υπεροχή σε όπλα και προσωπικό στις 14 Αυγούστου και από το 4% έφτασαν να κατέχουν το 37% του νησιού, καταλαμβάνοντας στις «νέες Θερμοπύλες» της Λευκωσίας το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

      Στην «Αττίλα 1» η ΕΛΔΥΚ είχε καταφέρει να καταλάβει το στρατόπεδο της ΤΟΥΡΚΔΥΚ!

      Τα F-4E Phantom της ΠΑ δεν πήγαν ποτέ, τα υποβρύχια T-209/1200 δεν τορπίλισαν ποτέ τον τουρκικό Στόλο, ούτε απόβαση αντιπερισπασμού έγινε στα «γυμνά» μικρασιατικά παράλια.
      Και ούτε κατ’ιδέαν η νέα κυβέρνηση τόλμησε να σκεφθεί ζεύξη του Εβρου και προέλαση στην πεδιάδα της Ανατολικής Θράκης.

      Να σημειώσουμε ότι λόγω της εισβολής οι παραδόσεις πολεμικού υλικού από τις ΗΠΑ στην Τουρκία έπαυσαν επί μία τριετία φέρνοντας σε κατάσταση αποσύνθεσης τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

      Ούτε αυτό αξιοποιήθηκε από την Αθήνα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ. Η ανάρτηση του Κ.Μητσοτάκη για τον "θρίαμβο" του Γ.Αντετοκούνμπο.
    «Οι απανταχού Έλληνες πανηγυρίζουν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ. Εφιάλτης Τσίπρας: «Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο είναι τιμή μας που είστε Έλληνες».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.
      Η ενώπιον του συμβουλίου της επικρατείας κατάθεση προσωπικής αίτησης ακύρωσης της συνθήκης των Πρεσπών απο τον Έλληνα εν ενεργεία Δικηγόρο στο Α.Π. και ΣτΕ κ Φώτη Π.Κανελλόπουλο.
      http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2021/07/blog-post_20.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ.
    Α.Μπλίνκεν για Βαρώσια: «Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν την έντονη αντίδραση του ΣΑ του ΟΗΕ». Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ.
    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, χθες Τρίτη 20 Ιουλίου, «καταδίκασε» την ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη μεταβίβαση τμήματος παραθαλάσσιας εγκαταλελειμμένης πόλης της Κύπρου στον τουρκοκυπριακό έλεγχο.


    Οι ΗΠΑ θεωρούν «την απόφαση να αφεθούν οι Τουρκοκύπριοι να πάρουν τον έλεγχο περιοχών στα Βαρώσια, που δεν συνάδει με προηγούμενες αποφάσεις του ΟΗΕ, απαράδεκτη και ασύμβατη προς τις δεσμεύσεις τους στο παρελθόν να ξαναρχίσουν συνομιλίες» για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

    «Προτρέπουμε η απόφαση να ανακληθεί», πρόσθεσε ο κ. Μπλίνκεν.

    Η υποψήφια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκές υποθέσεις Κάρεν Ντόνφριντ, καταθέτοντας ενώπιον της Επ. Εξωτερικών της Γερουσίας, ανέφερε πως χρειάζεται να παραπεμφθεί η κατάσταση με τα Βαρώσια στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να ενθαρρυνθεί η διεθνής κοινότητα να δώσει ισχυρή απάντηση σ’ αυτή την ενέργεια. Χαρακτήρισε επίσης την εξαγγελία για την Αμμόχωστο ως κίνηση ξεκάθαρα ασύμβατη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Η κ. Ντόνφριντ είπε πως παρόμοιες ενέργειες είναι προκλητικές, αποσταθεροποιούν την περιοχή και αποτελούν εμπόδιο σε οποιαδήποτε διευθέτηση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Απαντώντας σε ερώτηση του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, δεσμεύθηκε το θέμα των Βαρωσίων να αποτελέσει προτεραιότητά της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ... ΕΜΒΟΛΙΑ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΚΟ στη Λέσβο έδινε θέσεις Ελληνικών στρατιωτικών βάσεων μέσω social media στην Τουρκία.

    “Σκάφος που μετέφερε περίπου 22 άτομα προσγειαλώθηκε στη Λέσβο, νότια, στο παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου, κοντά στη στρατιωτική βάση. 05.00″.
    Η συγκεκριμένη ανάρτηση σε σελίδα Μ.Κ.Ο. στο facebook στις 23 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου, ενημερώνει για τις κινήσεις μεταναστευτικών ροών που μόλις έχουν περάσει τα Ελληνικά σύνορα. Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η Μ.Κ.Ο. έχει βίντεο και δεδομένα τοποθεσίας που επιβεβαιώνουν την παρουσία των παράνομων μεταναστών.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα, σε βάρος 4 μελών της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (δύο Βρετανοί, ένας Νορβηγός και ένας Αμερικανός), αλλά και 6 ακόμα ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος, της κατασκοπείας, καθώς και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Τα συγκεκριμένα άτομα, όπως διαπιστώθηκε, διαμοίραζαν μέσω social media, μεταξύ άλλων, στίγματα στρατιωτικών βάσεων, κινήσεις σκαφών του λιμενικού, φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων, συντεταγμένες, χώρους συγκέντρωσης και προορισμούς μεταναστευτικών ροών.

    “Ύποπτες” συνομιλίες στα κινητά τηλέφωνα 2 παράνομων μεταναστών, φαίνεται ότι βοήθησαν του αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης και της ΕΥΠ να “ξεσκεπάσουν” την δράση των 10 ατόμων, καθώς σε μηνύματα που αντάλλαζαν με διακινητές, είχαν αναφορές που “παρουσιάζονταν” διαδικτυακά από την συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο.

    Οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι βρίσκονταν σε “ανοιχτή επικοινωνία” με μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που λάμβαναν διευκόλυναν όχι μόνο την άφιξή των παράνομων μεταναστών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά παράλληλα έδιναν οδηγίες για τη μετάβαση τους είτε σε δύσβατες προς απόκρυψη περιοχές των, είτε σε χώρους και δομές υγειονομικής υποστήριξης, δυσχεραίνοντας συστηματικά το έργο των αρμόδιων ελληνικών Αρχών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...