ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Ιουλίου 2021

H Γερμανική Τhyssenkrupp παρέδωσε τις δύο τελευταίες Saar 6 στο Ισραήλ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Akbaba: Οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι που ετοιμάζει η Τουρκία - Τέλος οι AGM-88 HARM.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: "Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ. ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ". Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.



H Τhyssenkrupp παρέδωσε τις δύο τελευταίες Saar 6 στο Ισραήλ | Defencenet

 Η γερμανικήΤhyssenkrupp Marine Systems (TKMS) παρέδωσε στο Ισραήλ τις δυο τελευταίες κορβέτες Saar-6, σε εκδήλωση που έγινε στο Κίελο στις 27 Ιουλίου. Πρόκειται για τα πλοία INS «Atzmaut» και INS «Nitzachon».


ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ.  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ  ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΑΤΕΡΑ  ΣΤΟΝ  ΓΙΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ  ΕΓΓΟΝΟ.


Οι Saar-6 βασίζονται στις γερμανικές κορβέτες κλάσης «Braunschweig» (K-130), αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις έτσι ώστε να ενσωματώνουν ισραηλινής προέλευσης συστήματα και οπλισμό (συνολικά το Ισραήλ παρέλαβε τέσσερις Saar-6). Έχουν αυξημένο εκτόπισμα  στους 1.900 τόνους και μήκος 90 μέτρα ενώ επιτυγχάνουν μέγιστη εμβέλεια 4.000 ναυτικά μίλια.

Στα ηλεκτρονικά τους έχουν ραντάρ πολλαπλού ρόλου, τεχνολογίας AESA τύπου AESA EL/M-2248 MF-STAR μέγιστου βεληνεκούς 250+ χιλιομέτρων.

Ιδιαίτερα ισχυρός είναι ο οπλισμός για σκάφος αυτού του εκτοπίσματος και φέρει 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Barak-8, 16 βλήματα κατά πλοίων Gabriel V μέγιστου βεληνεκούς περί των 200 χιλιομέτρων, σύστημα C-Dome, ναυτική έκδοση του Iron Dome, με 40 βλήματα Tamir μέγιστου βεληνεκούς 70 χιλιομέτρων, ένα κύριο πυροβόλο OTO Melara των 76 χιλιοστών, δύο τηλεχειριζόμενους πύργους Typhoon και δύο εκτοξευτές τορπιλών των 324 χιλιοστών.

Τέλος, οι Saar-6 μπορούν να υποστηρίξουν ελικόπτερα τύπου S-70 Sea Hawk.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια:

  1. Τα LCS μετατρέπονται σε πλοία ναρκοπολέμου. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ...
    https://www.defencenet.gr/amyna/naytiko/909909_psahnontas-lyseis-ta-lcs-metatrepontai-se-ploia-narkopolemoy

    Τη μια τα γνωρίσαμε σαν σκάφη που κυνηγούν λαθρεμπόρους ναρκωτικών στην καραϊβική. Την άλλη ακούσαμε για τα απανωτά προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης κίνησης με αποτέλεσμα πολλά να υποστούν καταστροφικές μηχανικές αστοχίες με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή τους. Μετά καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται για φρεγάτες αλλά για σκάφη παράκτιας άμυνας. Τώρα γνωρίσαμε ακόμη μια πτυχή των «ανεξάντλητων» ικανοτήτων τους: Τα αμερικανικό Ναυτικό τα θέλει για… ναρκαλιευτικά. Ο λόγος φυσικά για τα σκάφη MMSC γνωστά και ως LCS που κάποιοι θέλουν να τα φορτώσουν στο ΠΝ ως «φρεγάτες» για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια.

    Ο Ναύαρχος Casey Moton, υπεύθυνος των Μη-επανδρωμένων και Μικρών Σκαφών του αμερικανικού Ναυτικού, δήλωσε ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμής της έκδοσης ναρκοπολέμου του LCS (Littoral Combat Ship) είναι προτεραιότητα για το Ναυτικό της χώρας.

    Η συλλογή ναρκοπολέμου είναι μια από τις τρείς συλλογές οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν στα LCS. Ωστόσο το μοντέλο αυτό, της εναλλαγής δηλαδή συλλογών αποστολής, δεν λειτούργησε και το αμερικανικό Ναυτικό επιθυμεί τα πλοία να έχουν μόνιμη διαμόρφωση αποστολής. Στη διαμόρφωση ναρκοπολέμου, το πλοίο θα ενσωματώνει μη-επανδρωμένο σκάφος επιφανείας με σύστημα σάρωσης βυθού και σόναρ AQS-20. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση δοκιμάστηκε για τρείς εβδομάδες στο πλοίο «Manchester» (LCS-14) με μη επανδρωμένο σκάφος MCM USV.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...


    Οικονομική ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιφέρειας.

    Με 20 εκ. ευρώ ενισχύονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας.


    Με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ύψος της ενίσχυσης για κάθε μέσο θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π).

    Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση».

    Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό «είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσειςαπασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαμε δεσμευτεί ήδη από την ψήφιση της σχετικής διάταξης του ν.4779/2021. Και το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε
    μέσου».

    Προθεσμία για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και την καταβολή της ενίσχυσης είναι η 31/12/2021.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φ.Φράγκος: Ζητεί την απόκτηση φρεγατών με ικανότητα στρατηγικού πλήγματος στην ενδοχώρα του αντιπάλου.

    Την άμεση απόκτηση φρεγατών με την ικανότητα στρατηγικού πλήγματος στην ενδοχώρα του αντιπάλου ζήτησε ο τ.ΥΕΘΑ και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

    Ο Στρατηγός Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ALPHA RADIO 88,6 fm της Καβάλας, στην εκπομπή της δημοσιογράφου Σίσσυς Ακοκαλίδου αναφέρθηκε στο θέμα των εξοπλιστικών, το κλείσιμο Μονάδων Καταδρομών και της θητείας.

    (Οι στρατηγικοί SCALP, των 1000+km, θα μπορούν να πλήξουν απο την Κρήτη, κατευθείαν την Άγκυρα! Είναι οι αντίστοιχοι των TOMAHAWK (που δεν μας αποδεσμεύουν οι Αμερικανοί!), οι Γάλλοι μας τους δίνουν!)


    Σε ερώτηση εάν θα πάρουμε την Αμερικανική Φρεγάτα διευκρίνισε:

    -Ο Αρχηγός ΓΕΝ σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ θέτει τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει η νέα φρεγάτα του Π.Ν.


    -Την διαπραγμάτευση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων αναλαμβάνει η ΓΔΑΕ του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πολιτικό προσωπικό και προϊστάμενο οι οποίοι μπορούν να παρακάμψουν ακόμη και τις ενδεχόμενες αντιρρήσεις των Αρχηγών για λόγους «Εθνικού συμφέροντος»

    -Ενώ απαίτησε να αφήσουν τις κωλυσιεργίες και να συναποφασίσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προκειμένου να γίνει η προμήθεια ταχύτατα:

    Μιας στρατηγικής φρεγάτας που να καλύπτει όλη την Αν. Μεσόγειο.
    Να έχει την δυνατότητα να φέρει πλήγματα σε μεγάλο βάθος και να έχει ανθυποβρυχιακή και αντιαεροπορική προστασία
    Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο απέκλεισε όσες φρεγάτες έχουν ESSM, και άρα και τις Αμερικανικές, και «έδειξε» προς της Belharra.

    Ενώ παράλληλα με όσα ζητεί γίνεται κατανοητό πως η φρεγάτες θα πρέπει να φέρουν και SCALP Naval.

    Προκειμένου, όπως είπε να παρέχει το πλεονέκτημα δεδομένου ότι η Α.Μέρκελ μας έχει ξεπουλήσει, καθώς θα παραδώσει τα υποβρύχια τύπου "Παπανικολή" 214 στο ΤΠΝ , που ναυπηγούνται μάλιστα στο GOLCUK και στην Κωνσταντινούπολη.

    Με αποτέλεσμα να μεταφέρουν τεχνογνωσία, ενώ παραβιάζουν την δέσμευση τους, ότι ποτέ δεν θα τις πουλούσε στο Τουρκικό Ναυτικο (ΤΠΝ).

    Απαιτείται:

    Ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής οπλικών συστημάτων με άμεση αναδιοργάνωση της ΕΑΒ..
    Ανάπτυξη τεχνολογιών "antidrones”συστημάτων
    Άμεση αναστολή αποφάσεων για το κλείσιμο:
    - μονάδων ειδικών δυνάμεων,

    -μονάδων ελιγμών και

    -μονάδων που επηρεάζουν το Χερσαίο Θέατρο Επιχειρήσεων καθώς και το Θέατρο Επιχειρήσεων στο Αιγαίο, που ατυχώς προβλέπω, ότι θα συνοδεύεται με παραιτήσεις δυσαναπλήρωτου προσωπικού..

    Για όσους αναρωτιούνται «εσύ τι έκανες όταν ήσουν Αρχηγός» ο Στρατηγός Φράγκος Φ. απάντα πως «δεν άφησα ποτέ να κλείσουν μονάδες Καταδρομών και Πεζοναυτών και η επάνδρωση τους ήταν στο 100%.

    Να αυξήσετε την θητεία στους 15 ή 18 μήνες ΥΕΘΑ κύριε Παναγιωτόπουλε χορηγώντας μετά την λήξη της θητείας έξι η εννέα βασικούς μισθούς, μειώνοντας το κόστος, για τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς η αναλογία είναι 1 προς 4 κληρωτών και ΕΠΟΠ..

    Ο Εθνικος Στρατός κερδίζει πολέμους, γιατί αγωνίζεται «Υπέρ Βωμών και Εστιών!!».

    Η πρόταση έχει υποβληθεί από το 2004, πέντε χρόνια πριν γίνω Αρχηγός ΓΕΣ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αεριωθούμενο μαχητικό drone ετοιμάζει η Τουρκία - Θα κάνει χρήση του Anadolu.

    H Baykar, η τουρκική εταιρία μη επανδρωμένων αεροσκαφών, παρουσίασε το νέο project της, που αφορά ένα μη επανδρωμένο μαχητικό με κινητήρα τζετ.

    Η παρουσίαση έγινε από τον Selcuk Bayraktar με φωτογραφίες για το MIUS (όπως λέγεται στα τουρκικά), όπου αποκάλυψε πως αυτό εξελίσσεται με κονδύλια της εταιρίας.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το MIUS θα είναι υψηλά υποχητικό αλλά με στόχο να ξεπεράσει την ταχύτητα του ήχου μετά το πρώτο πρωτότυπο.

    Η μεταφορική του ικανότητα θα φθάνει περίπου τον 1,5 τόνο (με μικτό μέγιστο βάρος απογείωσης τους 3,5 τόνους) ενώ θα διαθέτει αποθήκη οπλισμού για χαμηλό ίχνος στο ραντάρ, αλλά και σημεία ανάρτησης στις πτέρυγες.

    To μαχητικό θα μπορεί να μεταφέρει δύο SOM ή να αναλάβει ακόμα και αποστολές αέρος-αέρος ενώ θα μπορεί να δρα σε σμήνη και να κάνει χρήση του νέου μίνι-αεροπλανοφόρου της Τουρκίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SPIKE NLOS: Η ισραηλινή αντιαρματική «γροθιά» κοντά στην απόκτησή του από τον ΕΣ.


    Διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΓΕΣ και των Ισραηλινών της Rafael για την ολοκλήρωση του προγράμματος προμήθειας νέων βλημάτων SPIKE NLOS για τον ΕΣ.


    Οι αναφορές κάνουν λόγο για πρόγραμμα που μπορεί να αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ αν γίνει η πλήρης προμήθεια των 20 πυροβολαρχιών του Α/Τ συστήματος σε συνδυασμό με τα μη-επανδρωμένα ORBITER που θα εκτελούν αποστολές στοχοποίησης.

    Το σύστημα έχει μέγιστο βεληνεκές είναι της τάξης των 32 χιλιομέτρων ενώ φέρεται σε εκτοξευτές των 4 ή 8.


    https://www.youtube.com/watch?v=KEMpUZC0gCg&ab_channel=RAFAELAdvancedDefenseSystemsLtd.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δένδιας: Θέλουμε να αναπτύξουμε στρατηγική σχέση με την Ινδία.


    Την σημασία της πρώτης επίσκεψης υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας στην Ελλάδα έπειτα από 18 χρόνια, ανέδειξε σε συνέντευξή του στο ινδικό τηλεοπτικό κανάλι WION ο Νίκος Δένδιας. “Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση που θα αντικατοπτρίζει το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων” προσδιόρισε.


    Ο υπουργός Εξωτερικών προέταξε πως οι δύο χώρες συμμερίζονται τις ίδιες αρχές, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, την ειρηνική επίλυση διαφορών, καθώς και τη μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών.

    Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ινδό ομόλογό του στην Αθήνα, είπε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων τους εξέτασαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών δεσμών, μέσω ενός τακτικού πολιτικού διαλόγου, καθώς και μέσω των επαφών των δύο λαών, συμπεριλαμβανομένων των τομέων του εμπορίου και του πολιτισμού. Προσέθεσε πως θα συνεργαστούν τους επόμενους μήνες, προκειμένου να οριστικοποιήσουν μια σειρά συμφωνιών που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.


    Ως μια άλλη σημαντική διάσταση των σχέσεων τους, ανέφερε ότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ μπορεί να είναι γέφυρα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ινδίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ινδίας.

    Επιπλέον, ανέδειξε ότι εμφανίζονται ευκαιρίες για νέα σχήματα συνεργασίας και εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας η Ινδία να συμμετέχει ενεργά σε αυτά. “Έχουμε αναπτύξει μια στρατηγική συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προσβλέπουμε σε τριμερή διάλογο στο εγγύς μέλλον” ανέφερε ενδεικτικά.


    Επίσης, ο Νίκος Δένδιας είπε πως ενημέρωσε τον Ινδό ομόλογό του για τις εξελίξεις στην περιοχή όπου γειτνιάζει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι η επιδίωξη επιθετικών και ρεβιζιονιστικών πολιτικών από ένα συγκεκριμένο κράτος αποσταθεροποιεί όχι μόνο την άμεση γειτονιά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το εν λόγω κράτος χρησιμοποιεί θρησκευτικούς συσχετισμούς στην προσπάθειά του να αναβιώσει τα αυτοκρατορικά της όνειρα ή μάλλον, φαντάσματα του παρελθόντος.

    Ερωτηθείς σχετικά με την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι θα μπορούσε να είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας η προσπάθειά της να δημιουργήσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία σε πολλές χώρες. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως η Τουρκία παίζει όλο και περισσότερο τη θρησκευτική κάρτα για να προωθήσει τη γεωπολιτική της ατζέντα. “Έχουμε δει τέτοια παραδείγματα στην άμεση γειτονιά μας, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά όλο και περισσότερο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ειδικά στην Αφρική, ιδίως στην Ανατολική Αφρική. Αυτή είναι μια ανησυχητική τάση” είπε.



    Ακόμα, χαιρέτισε τη συμβολή της Ινδίας στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, καθώς και στις προσπάθειες της στην επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

    Δεν παρέλειψε, επίσης, να συγχαρεί την Ινδία για τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας στο ΟΗΕ από τον Ιανουάριο, στο οποίο θα προεδρεύει σε λίγες εβδομάδες. Επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει επίσης παρουσιάσει την υποψηφιότητά της για μια μη μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφάλειας για την περίοδο 2025-26 και τόνισε πως η υποστήριξη της Ινδίας θα είναι υψίστης σημασίας.

    Τέλος, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι η επίσκεψη του ομόλογου του Δρ. Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ ήταν μια ευκαιρία να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μαχάτμα Γκάντι στην Αθήνα και εξέφρασε την προσμονή του να επισκεφτεί το Νέο Δελχί στο εγγύς μέλλον.
    Ζ.Π.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις 12 Αυγούστου 1964 η Ελληνική κυβέρνηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Από σήμερον το πρωί η Ελληνική Αεροπορία έχει ρητή εντολή της κυβερνήσεως να καταδιώκει και να καταρρίπτει κάθε ξένο αεροσκάφος που θα αποτολμήσει να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδος. Όσον αφορά στην περίπτωση επιδρομής της Τουρκικής Αεροπορίας κατά της Κύπρου η Ελλάς θα αντιδράσει στρατιωτικώς χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβερνήσεως γνωστοποιήθηκαν σε Άγκυρα, Λονδίνο και Ουάσιγκτων με την υπογράμμιση ότι η εφαρμογή τους είναι ζήτημα τιμής για την Ελλάδα».

    Μετά από αυτό η Τουρκία σταμάτησε αμέσως τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα διαπιστευτήριά του παρέδωσε ο υπουργός Μεταφορών Κ.Καραμανλής στον Τ.Πάιατ...PRONEWS.

    Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ήταν το τελευταίο κυβερνητικό στέλεχος που «παρέλασε» από το γραφείο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ για να παραδώσει τα «διαπιστευτήριά» του στην Ουάσιγκτον.

    Η συνάντηση αυτή καθ' αυτή δεν είναι κακή ή καλύτερα δεν είναι ασυνήθιστη. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που έχουν επιβάλει στη χώρα οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις μετατρέποντάς την σε προτεκτοράτο.


    Όμως, ενώ η κοινοποίηση αυτής της συνάντησης θα μπορούσε να γίνει διακριτικά με μία απλή ανακοίνωση, ο Κώστας Καραμανλής έσπευσε να ανεβάσει φωτογραφία στα social media μαζί με τον πρέσβη!

    Και ρωτούμε για ποιο λόγο;

    Για να δείξει ότι έχει την τιμή να μιλάει με τον πρέσβη; Για να ευχαριστήσει τον κ.Πάιατ;

    Έχει καταλάβει ο κ.Καραμανλής τι όνομα και τι κληρονομιά κουβαλάει;

    Μία κληρονομιά πολύ βαριά για να φαίνεται ως «υποτακτικός» οποιουδήποτε πρέσβη, ο οποίος είναι κυριολεκτικά ένας διορισμένος υπάλληλος.

    Ή μήπως θεωρεί ο κ.Καραμανλής ότι είναι σωστό να αντιγράφει συμπεριφορές άλλων υπουργών οι οποίοι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν «πουθενά» και δεν τους ήξερε κανείς.

    Ας μάθει λοιπόν ο κ.Καραμανλής ότι πριν μερικά χρόνια αυτός που θα παρακαλούσε έναν άλλον Καραμανλή για μία φωτογραφία θα ήταν ο κ.Πάιατ και σίγουρα όχι το αντίστροφο.
    Ζ.Π.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντώναρος για Μητσοτάκη: «Πόθεν έσχες» σημαίνει από που τα έχεις, όχι «πόσα έχεις».
    Αιχμές προς τους πολιτικούς -με συγκεκριμένους αποδέκτες – μεσούσης της υπόθεσης του ψευδούς πόθεν έσχες της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη – περιέχει ένα tweet του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου.

    Επισημαίνει πως εδώ και χρόνια το πολιτικό σύστημα προσποιείται πως έχει ξεχάσει τα ελληνικά του αφού «πόθεν έσχες» σημαίνει από πού τα έχεις και όχι τι έχεις.

    Προσθέτει μάλιστα πως ο έλεγχος των πηγών του χρήματος είναι αστείος και έτσι «νομιμοποιούνται» αγορές ακινήτων, εταιρικές συμμετοχές και καταθέσεις σε τράπεζες.

    Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

    «Εδώ και χρόνια το πολιτικό σύστημα προσποιείται ότι έχει ξεχάσει τα ελληνικά του. Πόθεν έσχες σημαίνει:: ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ. Όχι τι έχεις. Ο έλεγχος των πηγών του χρήματος είναι αστείος. Κι έτσι “νομιμοποιούνται” αγορές ακινήτων, εταιρικές συμμετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...