ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2021

Η ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ; ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων».

 ΚΥΠΡΟΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ «ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ», ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΑ ΑΔΑΝΑ. ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ «ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ» ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ. «ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ».


ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΣΧΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: "Γιατί δεν φέρνουν φάρμακα (τα οποία υπάρχουν) και επιμένουν στα εμβόλια"; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ (TUM) ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ Helmholtz Zentrum München, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΦΑΡΜΑΚΩΝ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΩΝ.


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ - "ΦΑΡΜΑΚΑ" ΓΙΑ...ΙΟΥΣ.



Κάθε χρόνο τα εμβόλια σώζουν 5 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως (κυρίως μαύρα και κίτρινα), ενώ άλλα 3 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ εμβολίων. Με την ύποπτη προπαγάνδα σε λίγο θα αρχίσουν να πεθαίνουν από μη εμβολιασμό τα λευκά παιδιά, λόγω ανοησίας των βλακών γονέων τους.

Είναι αστεία όσα λέγονται. Δεν υπάρχουν καθόλου σοβαρές επιπτώσεις από τα εμβόλια. Μόνο για το εμβόλιο του κοκκύτη χορηγούσαμε παλιά 3.000 ουσίες και πλέον μόλις τρεις. Αν κάνουμε όλα τα εμβόλια μαζί, χορηγούμε συνολικά 87 ουσίες, απασχολώντας μόλις το 0,1 του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα εμβόλια είναι μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του ανθρώπινου πνεύματος. Είναι η πιο ασφαλής, η πιο σημαντική και η πλέον οικονομική υγειονομική παρέμβαση της ιατρικής επιστήμης. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ.


Το 1900 οι μαύροι της Αφρικής ήταν περίπου 100.000.000, σε άθλια κατάσταση και έτρωγαν ο ένας τον άλλο. Στη δεκαετία του 1950, ο πληθυσμός της Αφρικής ήταν περίπου 220 εκατομμύρια. Από το 2016 ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 1.216 δισεκατομμύρια. Το 2050 η Αφρική θα έχει πληθυσμό 2,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στον κόσμο θα είναι νέγρος τότε.

Με τα εμβόλια, και μόνο με τα εμβόλια, που ανακάλυψε η Λευκή φυλή, διασώζονται εδώ και 100 χρόνια τα ατελείωτα νεογνά των μαύρων. Αποτέλεσμα, το δώρο της Λευκής φυλής στην μαύρη: το 2100 οι μαύροι της Αφρικής θα ξεπεράσουν τα 4,5 δισεκατομμύρια και θα εισβάλουν μαζικά στην Ευρώπη για να εξαφανίσουν οριστικά τα υπολείμματα της λευκής ράτσας, η οποία βέβαια δεν θα τεκνοποιεί και μάλλον θα ανήκει τότε στο τρίτο ή τέταρτο φύλο.

Οι ηλίθιοι λευκοί ευρωπαίοι, οι οξυδερκείς αρνητές των εμβολίων, ισχυρίζονται ότι με τα εμβόλια επιδιώκεται η μείωση του πληθυσμού της γης. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Με τα εμβόλια από 1,6 δισεκατομμύρια που ήταν ο πληθυσμός της γης το 1900, έγινε σήμερα 7,5 δισεκατομμύρια και το 2100 ο πληθυσμός της γης θα φθάσει τα 12 με 14 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων η Λευκή φυλή θα είναι κάτω του ενός δισεκατομμυρίου και η μαύρη περίπου 4,5 δισεκατομμύρια.

Πρέπει ο λευκός γονιός να αντιληφθεί ότι η συνωμοσία λειτουργεί αντίστροφα. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ. Οι τριτοκοσμικές χώρες θα εμβολιάζονται κανονικά, τα παιδιά τους θα επιζούν και οι λευκές χώρες θα αποφεύγουν τα εμβόλια για τα ούτως ή άλλως λίγα παιδιά τους.

Το πράγμα δεν είναι παρά ένας άλλος παράλληλος τρόπος γενοκτονίας των παιδιών των λευκών οικογενειών.




ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων».


Στις 9 Μαΐου 2016, στην Ατλάντα της Γεωργίας των ΗΠΑ, ο Εθνικός Σύνδεσμος Μηνιγγίτιδας (www.nmaus.org) διοργάνωσε μια συζήτηση με θέμα «Κατορθώνοντας την επιτυχία των εμβολίων στην παιδική ηλικία στις Η.Π.Α.», πριν από το γκαλά που είχε θέμα “Give Kids a Shot”. Το πάνελ των ομιλητών ασχολήθηκε με μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γονέων που επιλέγουν να μην κάνουν χρήση παιδικών εμβολίων, των ιατρών που κρατάνε αποστάσεις από το προτεινόμενο πρόγραμμα εμβολίων και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στη δημιουργία ή την άρση των εμποδίων στον εμβολιασμό.

Στο πάνελ στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί καθηγητές, ήταν και η Carol J. Baker, MD, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μοριακής ιολογίας και Μικροβιολογίας στο Baylor College of Medicine, στο Χιούστον του Τέξας.

Η Δρ Carol J. Baker είπε:

«Μιλάμε για τη μειονότητα [των αρνητών των εμβολίων] και για στρατηγικές κατά της μειονότητας. Έχω λοιπόν τη λύση: Κάθε μελέτη που δημοσιεύεται τα τελευταία πέντε χρόνια, βλέπετε τους αρνητές των εμβολιασμών, δεν μιλάω για ανθρώπους που μπορούμε να τους μιλήσουμε και να συμφωνήσουν, αλλά για αρνητές. Ας απαλλαγούμε από όλους τους λευκούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί το Χιούστον είναι η πιο «διαφορετική» (πολυπολιτισμική) πόλη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν επτά ασιατικές γλώσσες που ομιλούνται σε αυτήν την πόλη. Βρίσκομαι στην μειονότητα για περισσότερα από 20 χρόνια στην πόλη του Χιούστον. Η πλειοψηφία τους είναι αυτό που όλοι μας λέμε «Ισπανόφωνοι» - δεν είναι φυλή ή εθνικότητα, είναι πολιτικός προσδιορισμός. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από την Κεντρική ή τη Νότια Αμερική, το Μεξικό. Μαντέψτε ποιος θέλει να εμβολιαστεί περισσότερο στο Χιούστον; Οι μετανάστες! [Μετά λέει: Είναι οι «καλά μορφωμένοι» - όσον αφορά τα χαρτιά που έχουν και τα χαρτιά στον τοίχο – εννοεί πτυχία [αυτοί που είναι οι αρνητές των εμβολίων], άνθρωποι που είναι εδώ και πολύ καιρό].




ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;


Κάθε αξιόπιστο εμβόλιο, εγκεκριμένο ΚΑΝΟΝΙΚΑ από τα αρμόδια όργανα, (όχι μετά πολιτική πίεση), είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν χρειάζεται να συζητάμε με τις ώρες πάνω σ' αυτό το ζήτημα, γιατί είναι χωρίς νόημα. Τα εμβόλια είναι μία από τις σπουδαιότερες και ασφαλέστερες κατακτήσεις του ανθρωπίνου πνεύματος. Όλα τα άλλα που γράφονται από αδαείς, είναι παραπληροφόρηση της κακιάς ώρας, για να μην γράψω κάτι χειρότερο. Και θα ήταν για γέλια, αν δεν επηρέαζαν ένα πληθυσμό άσχετων.

Το 2009 με την γρίπη των πτηνών οι πρώτοι που πήγαν και εμβολιάσθηκαν ήταν οι 80.000 ιατροί της Ελλάδος και όλοι οι ευρωπαίοι και αμερικανοί γιατροί. Ρωτήστε γι αυτό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 'Ολοι αυτοί, οι συνεχιστές του Ιπποκράτη, που έφαγαν 30 - 40 - 50 χρόνια στην εξάσκηση της Ιατρικής, δεν γνωρίζουν το αντικείμενό τους, είναι άσχετοι με την επιστήμη τους και τους πείθουν "διάφοροι" να κάνουν εμβόλια για να βλάψουν την υγεία τους;

Κάθε χρόνο όλοι οι συνταξιούχοι γιατροί εμβολιάζονται για την εποχική γρίπη. Ελάχιστοι κραυγαλέοι "ιατροί" αποφεύγουν τον εμβολιασμό και το δηλώνουν περήφανα στους αδαείς. Να είσαστε όμως βέβαιοι ότι αυτοί οι ελάχιστοι "ιατροί"- νούμερα παρακολουθούνται όλοι από ψυχίατρο και παίρνουν τακτικά τα φάρμακά τους. Κανένας ιατρός που έχει σώας τα φρένας, δεν αποφεύγει τους εμβολιασμούς, τόσον για τον ίδιο, όσον και για την οικογένειά του.

Όπως διαβάσαμε μάλιστα τελευταίως, πολλοί που προσφέρθηκαν να κάνουν τις πειραματικές δοκιμές για τα νέα εμβόλια για τον κορωνοϊό, είναι γιατροί. Εδώ μάλιστα το εμβόλιο είναι πειραματικό, άρα μπορεί να ενέχει και κάποιο κίνδυνο Και όμως πρώτοι οι γιατροί προσφέρθηκαν. Μήπως αυτοί οι γιατροί είναι αναλώσιμοι; Μήπως τους έχουμε για ξεμπέρδεμα;



Για την πανδημία, "οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν πλήρεις, απλές και φαινομενικά έλλογες και στέρεες εξηγήσεις" που φαινομενικά έρχονται "σε απόλυτη αντίθεση με την διαθέσιμη επιστημονική γνώση, η οποία είναι πολύπλοκη, σποραδική , μεταβαλλόμενη και γεμάτη αντιφάσεις", συνοψίζει η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι Kinga Polynczuk-Alenius.

"Σε αυτήν την περίοδο της αβεβαιότητας, είναι ιδιαίτερα αναγκαία η ταχεία διανομή αξιόπιστης πληροφορίας", είχε προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο η βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Αλλά πώς να συμφιλιωθεί ο -μακρύς- χρόνος των επιστημονικών δημοσιεύσεων με την έννοια του χρόνου του ευρέος κοινού, που είναι συνηθισμένο στις αστραπιαίες ταχύτητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απαιτεί στέρεες και οριστικές απαντήσεις.

"Πώς να επικοινωνήσει κανείς στην συγκυρία αυτή της ακραίας αβεβαιότητας;", λέει ο Mikael Chambru, ειδικός επιστημονικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Grenoble-Alpes.



"Η αποδόμηση μιας "μαλ..ίας" χρειάζεται 10 φορές περισσότερη ενέργεια από την ανάρτησή της", συνοψίζει ο καθηγητής Mathieu Rebeaud επαναλαμβάνοντας το συμπέρασμα μίας μελέτης της επιθεώρησης Science, που τόνιζε το 2018 ότι "τα ψέματα διασπείρονται ταχύτερα από την αλήθεια".




ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ (25%) ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ (ΔΙΕΘΝΩΣ 12%). 

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ.


ΓΙΑΤΙ; Είναι οι χρεοκοπημένοι νεοέλληνες πιο έξυπνοι, πιο δαιμόνιοι απο τους άλλους λαούς; Γι αυτό 1 στους 4 από τους πανέξυπνους ρωμιούς αρνείται να βάλει αυτόν τον διάβολο μέσα του; Ανάμεσά τους πολλοί "μορφωμένοι" πτυχιούχοι - τρομάρα μας.

Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν για υπουργούς και πρωθυπουργούς τους υιούς 10 - 20 μαφιόζικων οικογενειών που τους χρεοκόπησαν 6 φορές από το 1821; Μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως.


Ο Λουκιανός στο βιβλίο του «Αλιεύς ή αναβιούντων,» θα γράψει για τους «Γραικύλους», τα τυφλά όργανα της εξουσίας, τους διεφθαρμένους, τους χαμερπείς, τους γλοιώδεις, τους αγύρτες (απατεώνες, αερολόγους, φληνάφους, λήρους, γόητες).

Οι Έλληνες κατάντησαν: «Οργιλώτεροι μεν των κυνιδίων όντες, δειλότεροι δε των λαγωών, κολακευτικότεροι των πιθήκων, ασελγέστεροι των όνων, αρπακτικώτεροι των γαλών, φιλονεικότεροι δε των αλεκτρυόνων».



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


4 σχόλια:

  1. Αμερικανός διατροφολόγος: «Οι ασθένειες που έχουν τα κοτέτσια μπορούν να αφανίσουν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη!»


    Την ώρα που όλος ο κόσμος μαστίζεται από τον νέο κορωνοϊό, ο Αμερικανός διατροφολόγος, Dr Michael Greger, στο βιβλίο του «How To Survive A Pandemic», αναφέρει πως οι ασθένειες που υπάρχουν στα κοτέτσια μπορούν να αφανίσουν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη.
    «Με τις πανδημίες να εξαπλώνονται ραγδαία από άνθρωπο σε άνθρωπο, το ερώτημα δεν πλέον στο επίπεδο του 'αν', αλλά στο 'πότε'», αναφέρει στο βιβλίο του.
    Το 1997, είχε ξεσπάσει το Χονγκ Κονγκ η γρίπη Η5Ν1, με αποτέλεσμα την θανάτωση 1,3 εκατομμυρίων κοτόπουλων, ωστόσο το στέλεχος που προκάλεσε τον ιό δεν εξαλείφθηκε.
    «Όσο περισσότερα ζώα συνωστίζονται μαζί, τόσο περισσότερος είναι ο κίνδυνος μιας νέας πανδημίας και ειδικά οι ιοί που κρύβονται στους πνεύμονες των κοτόπουλων», σχολιάζει ο Greger.
    Αυτό, το αιτιολογεί με το γεγονός πως ο συνωστισμός δεν επιτρέπει στα κοτόπουλα να κινηθούν, μένοντας ακίνητα για ώρες στο ίδιο σημείο εισπνέοντας όλα όσα υπάρχουν στα κόπρανά τους.
    Όμως ο Greger, τονίζει πως ακόμη και αν αφήσουμε τα πουλερικά ελεύθερα, ο κίνδυνος μιας σοβαρής πανδημίας που να προέρχεται από τα κοτόπουλα, δεν μπορεί ποτέ να περιοριστεί: «Όσο υπάρχουν πουλερικά, θα υπάρχουν και πανδημίες».
    Αξίζει να σημειωθεί πως ο Greger είναι δηλωμένος vegan και υπέρμαχος της διατροφής εξολοκλήρου με λαχανικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Σαμόα, το κίνημα κατά των εμβολίων και οι ασθένεις που δεν ξεχνούν
    Του Αντώνη Δαρζέντα, παιδιάτρου
    Η Σαμόα φτιάχθηκε από τον Θεό, είναι το Μότο που συνοδεύει το ανεξάρτητο κράτος της Σαμόα μιας πανέμορφης καταπράσινης χώρας βόρεια της Νέας Ζηλανδίας που αποτελείται από εννέα ηφαιστειογενή νησιά.
    Η Σαμόα έχει μέση θερμοκρασία 26,5 βαθμούς Κελσίου με μια μεγάλη περίοδο βροχών από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Είναι ένας παράδεισος οργιωδους βλάστησης γεμάτος με αρτοκαρπούς, κοκοφοίνικες και κανδάνους. Τα ζεστά καλοκαίρια μετριάζονται από τους νοτιανατολικούς αληγείς ανέμους κάνοντας υποφερτή τη ζέστη.
    Είναι ένα κράτος με διακόσιες χιλιάδες κατοίκους και μέσο εισόδημα περίπου έξι χιλιάδες δολάρια. Όχι και άσχημα.
    Από Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο συχνοί κυκλώνες πλήττουν το νησί με μερικές φορές ανθρώπινα θύματα.
    Ωστόσο ο χειρότερος κυκλώνας ήταν η τελευταία και πρόσφατη επιδημία ιλαράς.
    Το 2013 η Σαμόα είχε εμβολιασμένα για ιλαρά το 90% των παιδιών της. Όμως το 2018 έγινε ένα τραγικό λάθος. Και μάλιστα δύο φορές. Δύο βρέφη πέθαναν μετά από εμβολιασμό για την ιλαρά. Η αιτία βρέθηκε. Έγινε κατά λάθος ανάμιξη της σκόνης του εμβολίου με αναισθητικό και μάλιστα ληγμένο αντί να γίνει η ανάμιξη με τον σωστό διαλύτη. Αν και η αιτία βρέθηκε γρήγορα, το γεγονός το εκμεταλλευτηκε το αντιεμβολιαστικό κίνημα της χώρας με επικεφαλής τον ακτιβιστή Edwin Tamasese και ο εμβολιασμός έπεσε κατακόρυφα ρίχνοντας το ποσοστό εμβολιασμού στο 34% το 2018, ενώ για έχεις ικανοποιητική συλλογική ανοσία απαιτείται για την ιλαρά πάνω από 90% εξαιτίας της μεγαλης μεταδοτικότητας του ιού.
    Η κυβέρνηση αρχικά αδράνησε μπροστά σε αυτή την πτώση του εμβολιασμού παρά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η ιλαρά χτυπούσε την πόρτα των όμορφων αυτών νησιών. Το 1891 και το 1893 η ιλαρά βρήκε τον πληθυσμό παρθένο και φυσικά χωρίς εμβόλιο και τον αποδεκάτισε. Πάνω από 35 χιλιάδες νεκροί τότε με τους μισούς να είναι ενήλικες.
    Το 1848 η Χαβάη έχασε το 10% του πληθυσμού της από ιλαρά. Το 1860 οι Νέες Εβρίδες έχασαν το 60% των κατοίκων τους. Το 1875 το ένα τέταρτο του πληθυσμού των νησιών Φίτζι πέθανε από ιλαρά. Οι επιδημίες συνέχισαν και τον 20ο αιώνα με χιλιάδες νεκρούς στα παραδεισένια νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Αλλά ο κόσμος ξέχασε.
    Η ιλαρά όμως δεν ξεχνάει.
    Τέλος του φετινού Σεπτέμβρη εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα. Και η νόσος βρίσκοντας ανεμβολίαστα τα παιδιά κορυφώνεται γρήγορα.
    Στις 17 Νοεμβρίου η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.
    Όλα τα σχολεία κλείνουν, όλα τα παιδιά έως 17 ετών απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις και κηρύσσεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Ο αντιεμβολιαστής Edwin Tamasese συλλαμβάνεται και κρατείται.
    Στις 2 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση σταματά όλες τις δημόσιες συναθροίσεις και τους εορτασμούς των Χριστουγέννων.
    Όλες οι ανεμβολίαστες οικογένειες διατάσσονται να βάλουν έναν κόκκινο σταυρό ή ρούχο μπροστά από τα σπίτια τους για να προειδοποίησουν τους άλλους και να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.
    Μερικές οικογένειες γράφουν πάνω σε αυτούς συνθήματα όπως «Βοηθήστε μας» ή «θέλω να ζήσω».
    Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση κλείνει τα πάντα, εκτός από τις δομές που ήταν υπεύθυνες για τον εμβολιασμό. Μέχρι την 22 Δεκεμβρίου είχε εμβολιαστεί πια το 94% του άνοσου πληθυσμού και η απαγόρευση άρθηκε. Η Σαμόα βγήκε από την επιδημία με τα κρούσματα να εξαφανίζονται.
    Αφήνοντας πίσω της όμως πεντεμιση χιλιάδες ασθενείς και ογδόντα ένα νεκρούς.
    Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές τις ιστορίας του υπέροχου αυτού νησιωτικού συμπλέγματος του Ειρηνικού από τότε που έγινε ανεξάρτητο.
    Χειρότερη και από τους μεγάλους κυκλώνες που μαστίζουν το νησί.
    Εκατόν είκοσι χρόνια μετά από την μεγάλη επιδημία που τους αποδεκάτισε οι Σαμοανοί είχαν ξεχάσει.
    Ο θάνατος της ιλαράς όμως δεν είχε ξεχάσει κανέναν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ: Αυτοί είναι οι οκτώ ιοί που απειλούν την ανθρωπότητα.
    «Καμπανάκι» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για εννιά ιούς -του κορονοϊού συμπεριλαμβανομένου- που μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την ανθρωπότητα εάν δεν ληφθούν μέτρα.
    Οι ιοί που περιλαμβάνονται στη λίστα, θα μπορούσαν να είναι η επόμενη μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα, αν δε γίνει σωστή έρευνα για την αντιμετώπισή τους.
    Εκτός από τον κορονοϊό, η λίστα περιλαμβάνει ιούς όπως ο Έμπολα και ο Ζίκα αλλά και την Ασθένεια Χ, που αποτελούν πιθανή απειλή για την ανθρωπότητα λόγω της δυναμικής τους να προκαλέσουν επιδημία.
    Η λίστα του ΠΟΥ
    Ιός Νίπα
    Ο ιός Νίπα που προκαλεί μία φλεγμονή που διογκώνει τον εγκέφαλο και είναι θανατηφόρος σε ποσοστό που φτάνει έως και το 75%, είναι πιθανόν η επόμενη μεγάλη απειλή.
    Μεταξύ των συμπτωμάτων που προκαλεί είναι ο έμετος, οι επιληπτικές κρίσεις και η διόγκωση του εγκεφάλου είναι μερικά από τα συμπτώματα του Νίπα, ο οποίος μεταδόθηκε πρώτη φορά από χοίρος σε αγρότες στη Μαλαισία το 1999.Κάποιοι ασθενείς μπορεί επίσης να παρουσιάσουν πνευμονία και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Η εγκεφαλίτιδα και οι επιληπτικές κρίσεις εμφανίζονται σε σοβαρές περιπτώσεις, και μπορεί ο ασθενής να πέσει σε κώμα μέσα σε 24 έως 48 ώρες.
    Το ποσοστό θνησιμότητας του ιού Νίπα κυμαίνεται μεταξύ 40% και 75 %, πολύ υψηλότερο από το ποσοστό θνησιμότητας του κοροναϊού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
    Έμπολα
    Ο Έμπολα είναι μια σοβαρή, συχνά θανατηφόρα ασθένεια που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω άγριων ζώων. Στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσα αίματος ή άλλων σωματικών υγρών.
    Έχει μέσο ποσοστό θνησιμότητας περίπου 50%.
    Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ξαφνικά και μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, κόπωση, μυϊκούς πόνους, πονοκέφαλο και πονόλαιμο. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να έχουν εμετούς, διάρροιες, εξανθήματα, συμπτώματα μειωμένης λειτουργίας των νεφρών και του ήπατος, και σε ορισμένες περιπτώσεις εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.
    Ζίκα
    Ο ιός Ζίκα, που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, πυροδότησε φόβους για επιδημία το 2019, όταν τα κουνούπια Aedes μετακινήθηκαν από την Αφρική απειλώντας το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ευρώπης.
    Υπήρχαν ιδιαίτερες ανησυχίες για τις εγκύους καθώς η ασθένεια μεταδίδεται από τη μητέρα στο έμβρυο, καθώς και μέσω σεξουαλικής επαφής ή μετάγγισης αίματος.
    Δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο εμβόλιο για την πρόληψη ή τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό Ζίκα.
    Τα συμπτώματα είναι γενικά ήπια, όπως πυρετός, εξανθήματα, επιπεφυκίτιδα, πόνος στους μύες και στις αρθρώσεις, αδιαθεσία και κεφαλαλγία. Ωστόσο η μόλυνση από τον ιό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει μικροκεφαλία στο έμβρυο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MERS και SARS
      Ο MERS είναι ένας ιός που μεταδίδεται στους ανθρώπους από μολυσμένες καμήλες. Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια που απαιτεί διασωλήνωση και υποστήριξη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
      Ο ιός φαίνεται να πλήττει σοβαρότερα τους ηλικιωμένους και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και με χρόνιες ασθένειες. Περίπου το 35% των ασθενών με MERS-CoV έχουν πεθάνει.
      Ο SARS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου 2003 όταν ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Κίνα και εξαπλώθηκε σε άλλες τέσσερις χώρες. Εναι ένας αερομεταφερόμενος ιός και μπορεί να εξαπλωθεί μέσω σάλιου με παρόμοιο τρόπο με τον κορονοϊό.
      Το πρώτο σύμπτωμα της ασθένειας είναι πυρετός που οδηγεί σε ξηρό βήχα. Στο 10% έως 20% των περιπτώσεων, η ασθένεια είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί διασωλήνωση.
      Το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου 3%.
      Αιμορραγικός Πυρετός Κριμαίας – Κονγκό
      Ο αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό είναι ένας ιός που μεταδίδεται μέσω ψύλλων και μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω επαφής με σφαγιασμένα ζώα.
      Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, μυϊκό πόνο, ζάλη, πόνο στον αυχένα, πόνο στην πλάτη, κεφαλαλγία, πονόλαιμο και φωτοφοβία (ευαισθησία στο φως).
      Οι ασθενείς με σοβαρή πάθηση μπορεί να παρουσιάσουν ηπατική ή πνευμονική ανεπάρκεια μετά την πέμπτη ημέρα της ασθένειας. Το ποστοστό θνησιμότητας κυμαίνεται από 10% έως 40%.
      Πυρετός Lassa
      Ο ιός Lassa μεταδίδεται μέσω τροφίμων ή από οικιακά είδη μολυσμένα με ούρα ή κόπρανα μολυσμένων αρουραίων Mastomys.
      Το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας είναι 1% ενώ περίπου το 80% των ατόμων που μολύνονται με τον ιό Lassa δεν έχουν συμπτώματα.
      Μία στις πέντε λοιμώξεις οδηγεί σε σοβαρή ασθένεια, όπου ο ιός προσβάλλει διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, ο σπλήνας και τα νεφρά.
      Πυρετός Rift Valley
      Ο Πυρετός Rift Valley ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στην Κένυα το 1931. Προσβάλλει κυρίως ζώα αλλά μπορεί να φτάσει και στους ανθρώπους από τα κουνούπια και τις μύγες.
      Στους ανθρώπους, μπορεί να εμφανιστεί ως ήπια ασθένεια τύπου γρίπης έως σοβαρό περιστατικό αιμορραγικού πυρετού που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.
      Δεν έχει τεκμηριωθεί η μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και το 2000, τα πρώτα κρούσματα της νόσου που αναφέρθηκαν εκτός της αφρικανικής ηπείρου εντοπίστηκαν στη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη.
      Ασθένεια Χ
      Ως Ασθένεια X χαρακτηρίζεται από τον ΠΟΥ ένας υποθετικός, άγνωστος ιός που θα μπορούσε να προκαλέσει μελλοντική πανδημία.
      Ο Μαρκ Γουλχάουζ, καθηγητής Επιδημιολογίας μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε ότι το 2017, αυτός και οι συνάδελφοί του έπεισαν τον ΠΟΥ να προσθέσει την Ασθένεια X στον κατάλογο των δυνητικά απειλητικών ιών.
      Αυτός ο άγνωστος ιός θα μπορούσε να προκληθεί από παθογόνα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...