ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Ιουλίου 2021

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Akbaba: Οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι που ετοιμάζει η Τουρκία - Τέλος οι AGM-88 HARM.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: "Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ. ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ". Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 




Akbaba: Οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι που ετοιμάζει η Τουρκία - Τέλος οι AGM-88 HARM | Defencenet

Θα ενσωματωθούν στο οπλοστάσιο του TF-X.

Η Τουρκία αποκάλυψε πως ξεκινάει ένα νέο και απόρρητο σχέδιο για την δημιουργία πυραύλων αέρος-εδάφους αντι-ραντάρ (anti-radiation), οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους πυραύλους AGM-88 HARM.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Defense News, στέλεχος της κρατικής εταιρείας Roketsan, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, η Τουρκία φαίνεται πως έχει δώσει την έγκριση για την δημιουργία ενός νέου υπερηχητικού πυραύλου με την ονομασία «Akbaba», χωρίς ωστόσο να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για ένα απόρρητο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Αυτά που μπόρεσε να πει ωστόσο ο Τούρκος αξιωματούχος είναι ότι αυτός ο πύραυλος αναμένεται να ενσωματωθεί στο οπλοστάσιο του τουρκικού stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς TF-X, που θα τεθεί σε λειτουργία τα επόμενα χρόνια, ενώ ακόμα πρόσθεσε ότι τα βλήματα αυτά θα αντικαταστήσουν τους 100 πυραύλους αντι-ραντάρ αμερικανικής καταστευής AGM-88 HARM (High-speed Anti-Radiation Missile) που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία.

Το «απόρρητο πρόγραμμα» και οι μελλοντικοί χρήστες

Ο ίδιος στη συνέχεια τόνισε ότι δεν μπορεί να αναφέρει και άλλα στοιχεία για το πρόγραμμα «Akbaba» καθώς είναι απόρρητο, ενώ ακόμα και η ίδια η εταιρεία Roketsan δεν έχει καμία πληροφορία προσβάσιμη στον ιστότοπό της ούτε έχει αναφέρει κάτι. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι πυραύλους αέρος-εδάφους τύπου AGM-88 HARM διαθέτει και η ελληνική Αεροπορία.

Οι πύραυλοι αντι-ραντάρ χρησιμοποιούνται από μαχητικά αεροσκάφη εναντίον συστημάτων αεροπορικής άμυνας που διαθέτουν ραντάρ και έχουν ως στόχο να «τυφλώσουν» την εχθρική αεράμυνα. Επιπρόσθετα, το Defense News επικαλείται πληροφορία ενός Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι νέοι πύραυλοι αντι-ραντάρ αέρος – εδάφος «Akbaba» θα χρησιμοποιηθούν από την 151η Μοίρα «Λύκοι» της Αεροπορίας της Τουρκίας, η οποία ειδικεύεται στη χρήση πυραύλων HARM με μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D , αφού η Μοίρα έχει ως αποστολή την καταστολή εχθρικής αεράμυνας (Suppression of Enemy Air Defenses) και έχει ως έδρα την αεροπορική βάση στο Ικόνιο.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...