ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α' ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ 15-3, Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ: "ΘΑΝΑΤΩΣΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑ". Ισραηλινό κτύπημα κατά κονβόι αμάχων Παλαιστινίων που εγκατέλειπαν μετά το τελεσίγραφο: Σκοτώθηκαν 70 άνθρωποι – Κυρίως παιδιά και γυναίκες. Ανήλικα θύματα ηλικίας δύο έως πέντε ετών. «Σκοτώστε σκλαβωμένες μάνες και παιδιά... και μόνο τις παρθένες κρατήστε… για πάσα χρήση»! Αριθμοί. ΛΑ 7-18. «Μακάριος όποιος πιάσει και συντρίψει τα ξένα βρέφη στον βράχο». Δαυίδ, Ψαλμός 136. Η (πρώην) υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγιελέτ Σάκεντ (Ayelet Shaked) προτείνει: «Πρέπει να σκοτώσουμε τις Παλαιστίνιες μανάδες, έτσι ώστε να μην γεννηθούν νέα μικρά φίδια...Πρέπει να πεθάνουν και τα σπίτια τους να εξαφανιστούν. Θα πρέπει να ακολουθούν τους γιους τους. Θα πρέπει να πάνε, όπως και τα φυσικά τους σπίτια στα οποία μεγάλωσαν τα φίδια. Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί».

 





Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΙΣΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ».

 


«AN O ΠOYTIN ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ». Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΙΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ (ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΠΕΝΕΤ) ΑΓΙΑΛΕΤ ΣΑΚΕΝΤ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.





Από το ξέσπασμα του πολέμου την 7η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 2.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πάνω από 700 παιδιά.

ΠΟΥ: «Η απομάκρυνση χιλιάδων ασθενών προς τη νότια Λωρίδα της Γάζας ισούται με ποινή θανάτου»


Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΒΡΑΑΜΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Ισραηλινό κτύπημα κατά κονβόι αμάχων που εγκατέλειπαν μετά το τελεσίγραφο: Σκοτώθηκαν 70 άνθρωποι – Κυρίως παιδιά και γυναίκες

Ανήλικα θύματα ηλικίας δύο έως πέντε ετών.





ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΜΑΣ!  Θάνατος σε όποιον δεν ορκιστεί υποταγή στο ΙΣΛΑΜ...





https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1001676133369


Όταν τολμάει να μιλήσει ένας Έλληνας για τα φρικτά εγκλήματα των ισλαμιστών λαθρομεταναστών μέσα στην πατρίδα μας εις βάρος αθώων Ελλήνων, όλο το καθεστώς της μαφιόζικης μπανανίας (ξενόδουλα κοπρόσκυλα, πληρωμένοι πολιτικοί, δικαστικοί («ΔΙΚΑΣΤΗΣ» Πικραμμένος: «Ναι» στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αλλά με επιφυλάξεις),  δημοσιογράφοι και εβραίοι), αρχίζουν την επίθεση με το γνωστό λεξιλόγιο. Λένε ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι δεν είναι το ίδιο.
Τώρα όμως βρε λαμόγια, που κτύπησαν τους περιούσιους, γιατί γαβγίζετε σαν κοπρόσκυλα και ζητάτε να σκοτώσουν όλους τους Άραβες;
Το σχέδιο των ισλαμιστών για να κατακτήσουν όλο κόσμο με τις μήτρες των γυναικών τους το γνωρίζουμε. Ποιος το προωθεί όμως;

 


 


 

 «Νομίζω πως ο αντισημιτισμός υφίσταται αναζωπύρωση, γιατί η Ευρώπη δεν έχει μάθει να είναι πολυπολιτισμική. Εμείς πρέπει να πραγματοποιήσουμε αυτόν τον οδυνηρό μετασχηματισμό. Η Ευρώπη δεν πρόκειται ποτέ να είναι οι μονολιθικές κοινωνίες πού ήταν κάποτε.
Οι Εβραίοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του τεράστιου μετασχηματισμού της.
Θα δυσανασχετήσουν πολλοί λόγω αυτού του πρωταγωνιστικού μας ρόλου, αλλά χωρίς αυτόν τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο και χωρίς αυτόν τον μετασχηματισμό η Ευρώπη θα πεθάνει».


Ιουδαία Barbara Lerner Spectre
Αμερικανίδα ιδρυτική διευθύντρια του Paideia, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Εβραϊκών Σπουδών στη Σουηδία

 



Ισραήλ: 70 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον οχημάτων που διέφευγαν από την πόλη της Γάζας, μετά το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για εκκένωση.

Εβδομήντα άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Ο ίδιος ο "θεός", ο Ιεχωβά διατάζει τους εβραίους να σκοτώνουν τα παιδιά των εχθρών τους.

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α' ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ 15,3: "ΘΑΝΑΤΩΣΤΕ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑ".

ΕΞΟΔΟΣ 11,5. ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ 31, 15-17. ΨΑΛΜΟΙ 135 (ή 137.9).4

Οι διαταγές του Ιεχωβά της Παλαιάς Διαθήκης πού εφαρμόζουν και σήμερα οι ιουδαίοι και οι μουσουλμάνοι: Το να σκοτώνουν τα παιδιά των εχθρών τους είναι αποδεκτό στον πολιτισμό τους. Να σκοτώνουν τα παιδιά των εχθρών τους είναι διαταγή του θεού τους γραμμένη στα ιερά τους βιβλία.








«Μακάριος όποιος πιάσει και συντρίψει τα βρέφη σου στο βράχο»! Β.Β. Ψαλμός (ΡΛΖ) 137 ή (Ο΄) Ψαλμός 136. και Ησαΐας 13.17-22.

«εξολόθρευσον παν ό,τι έχει και μη φεισθής (λυπηθείς) αυτούς, αλλά θανάτωσον και άνδρα και γυναίκα και παιδίον και θηλάζον (Ο΄ από νηπίου έως θηλαζόντος!) και βούν και πρόβατον και κάμηλον και όνον»! Α΄Σαμουήλ ΙΕ΄3 & Ο΄Α΄ Βασιλέων ΙΕ΄3

«Δεν θέλεις αφήσει ζών ουδέν το έχων πνοήν, αλλά θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς κατά κράτος» Δευτερονόμιο. Κ΄16,17

«αλλ’ εξολόθρευσε πάν το έχον πνοήν, καθώς προσέταξε Κύριος ο θεός του Ισραήλ» Ιησούς Ναυή Ι΄40

Σκότωσε όλα τα παιδιά στον Κατακλυσμό του Νώε

Σκότωσε όλα τα παιδιά στην καταστροφή της πεντάπολης των Σοδόμων

Σκότωσε όλα τα παιδιά (πρωτότοκα) στην Αίγυπτο. Θεός που σκοτώνει αθώα παιδάκια (πρωτότοκα Αιγύπτου)! Ενώ ο βασικός αντίπαλος του ήταν μόνο ο Βασιλιάς της Αιγύπτου Φαραώ! Έξοδος.11.5

Κατά τον δικός τους χριστιανικό θρύλο, 14.000 παιδάκια κάτω των 2 ετών, πλήρωσαν με την ζωή τους την οργή του Ηρώδη, κατά την γέννηση του στην Βηθλεέμ, πριν μπορέσει ο Ιωσήφ με την Μαρία να διαφύγουν στην Αίγυπτο.

Θεός που δίνει εντολές βρεφοκτονίας:

-«και τώρα θανατώσατε εκ των παιδίων πάντα τα αρσενικά, και θανατώσατε πάσας τας γυναίκας, όσαι εγνώρισαν άνδρα»! Αριθμοί 31.15-17

-«θανάτωσον άνδρα και γυναίκα και παιδίον θηλάζον»! Α΄ Σαμουήλ 15.3

-«θανατώστε νήπια και θηλάζοντα» (Ο΄) Β΄ Βασιλειών 15.3

-«θέλεις πατάξει πάντα τα αρσενικά εν στόματι μαχαίρας... τας δε γυναίκας και τα βρέφη και τα κτήνη και πάντα όσα ευρίσκονται εν τη πόλει... Ούτω θέλεις κάμει εις πάσας τας πόλεις. εκ των πόλεων όμως των λαών τούτων, τας οποίας Κύριος ο Θεός σου δίδει εις σε κληρονομίαν, δεν θέλεις αφήσει ζων ουδέν έχον πνοήν· αλλά θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς κατά κράτος»! Δευτερονόμιο 20.13-17

-«Βαβυλώνα, η μέλλουσα να ερημωθής… Μακάριος όστις πιάση και ρίψη τα νήπιά σου επί την πέτραν»! Ψαλμ.136 (ή137.9).

Εντολές θεού:

-Καταστρέψτε, κατεδαφίστε, συντρίψτε, κατακάψτε άλση. Δευτ.12.3.

Απίστευτη εντολή θεού:

-«Δώστε τα ψοφίμια στους ξένους να τα φάνε»: Δευτερονόμιο.14.21.

-Καταγκρεμίστε από γκρεμό 10.000 σκλάβους! Β Χρονικών ΚΕ 12

-Σκοτώστε σκλαβωμένες μάνες και παιδιά... και μόνο τις παρθένες κρατήστε… για πάσα χρήση! Αριθμοί. ΛΑ 7-18 .

-Προφήτης καταριέται παιδιά επειδή κορόιδεψαν τη φαλάκρα του … και αρκούδες παρά Κυρίου σκοτώνουν 42 απ’ αυτά τα παιδιά. Β΄ Βασιλ.2.23-25.

«Και προσευχήθη Ησαΐας ο Προφήτης και εβόησεν προς τον ουρανόν και απέστειλεν Κύριος άγγελον όστις αφάνισε πάντας... και την νύχτα εκείνη εξήλθεν ο άγγελος Κυρίου και επάταξεν εν τω στρατοπέδω των Ασσυρίων εκατόν ογδοήκοντα πέντε χιλιάδας και ότε εξηγέρθησαν το πρωί, ιδού, ήσαν πάντες σώματα νεκρά» Β΄ Χρονικών ΛΒ΄ 20 & Β΄ Βασιλέων ΙΘ΄35.

ΘΕΟΣ:-«Θέλεις πατάξει (τα έθνη) και κατά κράτος θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς. Δεν θέλεις δείξει έλεος. Θέλεις καταστρέψει… συντρίψει… κατακόψει… εξολοθρεύσει, κατακαύσει εν πυρί» Δευτερονόμιο 7.2-5

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, περισσότεροι από 320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών που δολοφονήθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον αυτοκινητοπομπών που διέφευγαν από την πόλη της Γάζας.



Η  (πρώην) υπουργός  Δικαιοσύνης  του  Ισραήλ  Αγιελέτ Σάκεντ (Ayelet Shaked)  προτείνει: «Πρέπει να σκοτώσουμε τις Παλαιστίνιες μανάδες, έτσι ώστε να μην γεννηθούν νέα μικρά φίδια...Πρέπει να πεθάνουν και τα  σπίτια τους να εξαφανιστούν. Θα πρέπει να ακολουθούν τους γιους τους. Θα πρέπει να πάνε, όπως και τα φυσικά τους σπίτια στα οποία μεγάλωσαν τα φίδια. Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί».



 «Αν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, είναι καλύτερο να κάνει αυτό που του λέει το Ισραήλ». Αυτά είναι τα λόγια της Αγιελέτ Σάκεντ, της Ισραηλινής Υπουργού Δικαιοσύνης του Νετανιάχου και τώρα  Υπουργού Εσωτερικών του Μπένετ, που έγινε  διεθνώς γνωστή ως υπέρμαχη της εξόντωσης των Παλαιστίνιων παιδιών (τα αποκαλεί «μικρά φίδια») και των μητέρων που τα γεννούν. Η 43χρονη Αγελέτ Σακέντ -ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή - ίδρυσε μαζί με τον Μπένετ τη «Νέα Δεξιά» και εκπροσωπεί τον φανατικό ακροδεξιό πολιτικό σχηματισμό «Yamina». «Η οικοδόμηση στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια είναι θεμελιώδης, ουσιαστική και αυτονόητη», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ayelet Shaked (Yamina). "Ο ηγέτης του κόμματος της ριζοσπαστικής δεξιάς Yamina Ναφτάλι Μπένετ..." Οι έλληνες δημοσιογράφοι - δια τον φόβο των ιουδαίων - αναφέρουν πάντοτε (κομψά) τον Μπένετ, όχι ως ακροδεξιό, αλλά ως "ριζοσπάστη δεξιό"... 
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu   (Βενιαμίν  Νετανιάχου)  είχε διορίσει  την Ayelet Shaked   (Αγιαλέτ  Σάκεντ)  ως Υπουργό Δικαιοσύνης στην τέταρτη  κυβέρνησή του. Η Shaked  είναι μέλος της Κνεσέτ (Βουλή), και αντιπροσώπευε τότε το ακροδεξιό κόμμα Habayit Hayehudi («Εβραϊκό Σπίτι»). Είναι γνωστή για τις ακραίες "ναζιστικές" απόψεις της.

 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014 στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η βουλευτής Shaked ζήτησε την  γενοκτονία των Παλαιστινίων.

 Σε μια δημοσίευση στο Facebook, την 17η Ιουλίου  2014, μια ημέρα πριν Ισραηλινοί εξτρεμιστές απαγάγουν τον Παλαιστίνιο έφηβο Muhammad Abu Khdeir και τον κάψουν ζωντανό, η βουλευτής υποστήριξε ότι ”το σύνολο του παλαιστινιακού λαού είναι ο εχθρός” και απηύθυνε έκκληση για την καταστροφή του, ”συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών του, των πόλεων και των χωριών του, της περιουσίας και των υποδομών του.”


 

  
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014
Η  υπουργός  Δικαιοσύνης  του  Ισραήλ  Αγιελέτ Σάκεντ (Ayelet Shaked)  προτείνει:
«Πρέπει να σκοτώσουμε τις Παλαιστίνιες μανάδες, έτσι ώστε να μην γεννηθούν νέα μικρά φίδια... Πρέπει να πεθάνουν και τα  σπίτια τους να εξαφανιστούν, έτσι δεν  θα δουν το φως νέοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί μας και το αίμα τους πρέπει να χυθεί στα χέρια μας. Το ίδιο ισχύει και για τις μανάδες των νεκρών τρομοκρατών».
 

ΠΩΣ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ  Η  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΤΗΝ  
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΩΝ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.  
ΕΧΟΥΝ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  ΟΙ  ΓΡΑΠΤΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΤΗΣ. 

Η Shaked αργότερα διέγραψε αυτό που είχε γράψει, το οποίο συγκέντρωσε 1.000 like και κοινοποιήσεις και όχι πριν αρχειοθετηθεί.
Το παρακάτω είναι μια μετάφραση των  γραπτών  της:   

«Ο  Παλαιστινιακός  λαός έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον μας, και πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο. Όχι μια επιχείρηση, όχι μια αργή κίνηση, όχι χαμηλής έντασης, όχι ελεγχόμενη κλιμάκωση, όχι καταστροφή των υποδομών της τρομοκρατίας, όχι στοχευμένες δολοφονίες. Αρκετά με τις πλάγιες αναφορές.

Αυτό είναι ένας πόλεμος. Οι λέξεις έχουν νόημα. Αυτό είναι ένας πόλεμος. Δεν είναι ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας  και όχι ένας πόλεμος κατά των εξτρεμιστών  και δεν είναι καν ένας πόλεμος εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής. Αυτά τα δύο είναι μορφές αποφυγής της πραγματικότητας. Αυτό είναι ένας πόλεμος μεταξύ δύο ανθρώπων.

Ποιος είναι ο εχθρός; Ο παλαιστινιακός λαός. Γιατί; Ρωτήστε τους, αυτοί άρχισαν.

Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο για μας να ορίσουμε την πραγματικότητα με τις απλές λέξεις που η γλώσσα θέτει στη διάθεσή μας. Γιατί πρέπει να σκαρφιζόμαστε ένα νέο όνομα για τον πόλεμο κάθε δεύτερη εβδομάδα, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε να τον αποκαλέσουμε με το όνομά του.

Τι είναι τόσο τρομακτικό στο να καταλάβουμε ότι το σύνολο του παλαιστινιακού λαού είναι ο εχθρός;

Κάθε πόλεμος είναι ανάμεσα σε δύο λαούς, και σε κάθε πόλεμο οι άνθρωποι που ξεκίνησαν τον πόλεμο, όλος ο λαός, είναι ο εχθρός. Μια δήλωση του πολέμου δεν είναι έγκλημα πολέμου. Το να ανταποκρίνεσαι με πόλεμο σίγουρα δεν είναι. Ούτε είναι η χρήση της λέξης «πόλεμος», ούτε ο σαφής ορισμός του ποιος είναι ο εχθρός.  Au contraire: η ηθική του πολέμου (ναι, υπάρχει τέτοιο πράγμα) βασίζεται στην παραδοχή ότι υπάρχουν πόλεμοι σε αυτόν τον κόσμο, και ότι ο πόλεμος δεν είναι η φυσιολογική κατάσταση των πραγμάτων, και ότι σε πολέμους ο εχθρός είναι συνήθως ένας ολόκληρος λαός, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών του, των πόλεων και των χωριών του, της περιουσίας και των υποδομών του.

Και η ηθική του πολέμου γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να μην πληγώσεις τους αμάχους του εχθρού. Δεν καταδικάζει τη βρετανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία βομβάρδισε και κατέστρεψε εντελώς τη γερμανική πόλη της Δρέσδης, ή τα αεροπλάνα των ΗΠΑ που κατέστρεψαν τις πόλεις της Πολωνίας και κατέστρεψαν το ήμισυ της Βουδαπέστης, μέρη του οποίου οι κάτοικοι ποτέ δεν είχε κάνει τίποτα στην Αμερική, αλλά που έπρεπε να καταστραφούν για να κερδίσει τον πόλεμο ενάντια στο κακό.

Τα ήθη του πολέμου δεν απαιτούν ότι η Ρωσία πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη, αν και βομβαρδίζει και καταστρέφει τις πόλεις και τις γειτονιές στην Τσετσενία. Δεν καταγγέλλει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών για τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων στην Αγκόλα, ούτε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βομβάρδισαν τον Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι, μια πόλη με ένα εκατομμύριο πολίτες, ηλικιωμένους, βρέφη, γυναίκες και παιδιά. Τα ήθη του πολέμου δέχονται ως σωστά, κατ ‘αρχήν, όχι μόνο πολιτικά, το τι έχει κάνει η Αμερική στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών βομβαρδισμών κατοικημένων τόπων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ρεύματος προσφύγων από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν τη φρίκη του πολέμου, για χιλιάδες από τους οποίους δεν υπάρχει σπίτι για να επιστρέψουν.

Και στον πόλεμο μας, αυτό είναι επταπλάσια πιο σωστό, επειδή οι στρατιώτες του εχθρού κρύβονται μεταξύ του πληθυσμού, και είναι μόνο μέσω της στήριξής του ότι μπορεί να αγωνιστεί. Πίσω από κάθε τρομοκράτη βρίσκονται δεκάδες άνδρες και γυναίκες, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να προβεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ηθοποιοί στον πόλεμο είναι εκείνοι που υποκινούν στα τζαμιά, που γράφουν τα δολοφονικά προγράμματα σπουδών για τα σχολεία, που δίνουν καταφύγιο, που παρέχουν οχήματα, καθώς και όλοι όσοι τους τιμούν και τους δίνουν ηθική υποστήριξη. Είναι όλοι μαχητές του εχθρού, και το αίμα τους θα είναι στα κεφάλια όλων τους. Αυτό τώρα περιλαμβάνει επίσης τις μητέρες των μαρτύρων, που τους στέλνουν στην κόλαση με λουλούδια και φιλιά. Θα πρέπει να ακολουθούν τους γιους τους, τίποτα δεν θα ήταν πιο δίκαιο. Θα πρέπει να πάνε, όπως και τα φυσικά τους σπίτια στα οποία μεγάλωσαν τα φίδια.

Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί.”

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

29 σχόλια:


  1. «Η Μοσάντ έβαλε την Τεχνητή Νοημοσύνη και “πιάστηκε στον ύπνο” – Η Χαμάς είχε κρυφτεί “στις σκιές”».
    Όπως είναι ευρέως γνωστό, η Μοσάντ θεωρείται η ισχυρότερη δύναμη πληροφοριών στον κόσμο, πιο αξιόπιστη ακόμα και από τη CIA. Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο (7/10) η Μοσάντ αιφνιδιάστηκε αφήνοντας τους πολίτες του Ισραήλ απροστάτευτους.

    Το μπαράζ ρουκετών της Χαμάς αποτέλεσε για το Ισραήλ μια ολοκληρωτική αποτυχία του συστήματος και εκεί κατάρρευσε ο μύθος της πανίσχυρης Μοσάντ.


    Ένα από τα κύρια λάθη της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών της Mossad, η οποία δεν μπόρεσε να προβλέψει την επίθεση της Hamas, ήταν ότι επαναπαύτηκε στην τεχνητή νοημοσύνη, τόνισε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter στο άρθρο του για το Consortium News.
    «Το μοιραίο λάθος του Ισραήλ ήταν να καυχιέται ανοιχτά για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην Επιχείρηση Τείχος Φρουράς (η κωδική ονομασία για την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας το 2021).

    Η Hamas προφανώς μπόρεσε να αναλάβει τον έλεγχο της ροής πληροφοριών που συλλέγει το Ισραήλ», έγραψε o Scott Ritter.
    Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η μονάδα ηλεκτρονικών πληροφοριών του Ισραήλ έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια συλλέγοντας μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών στη Λωρίδα της Γάζας: κλήσεις κινητών τηλεφώνων, email και πολλά άλλα.

    «Η Γάζα είναι το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος στον πλανήτη και χάρη στις δορυφορικές εικόνες, τα drones και το CCTV, κάθε τετραγωνικό μέτρο της Γάζας υπολογίζεται να φωτογραφίζεται κάθε δέκα λεπτά», εξήγησε ο Scott Ritter.


    Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών σημείωσε ότι ένας τέτοιος όγκος δεδομένων πληροφοριών δεν μπορούσε πλέον να υποβληθεί σε επεξεργασία με τυπικές μεθόδους ανάλυσης που βασίζονται στο ανθρώπινο μυαλό, για τις οποίες το Ισραήλ βασίστηκε στην τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποίησε με επιτυχία κατά της Hamas στην Επιχείρηση Guardian of the Walls.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον Scott Ritter, αυτό μπορεί να αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για την Hamas που κρύφτηκε «στις σκιές» στη χρήση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και άλλων πηγών πληροφοριών.

    Ο Scott Ritter σημείωσε ότι η Hamas πιθανότατα διατηρούσε το ίδιο επίπεδο επικοινωνίας για να αποφύγει να προκαλέσει υποψίες του εχθρού, διατηρώντας παράλληλα ένα περίπλοκο σχέδιο παραπληροφόρησης.

    «Ομοίως, η Hamas πιθανότατα διατήρησε τις φυσικές της κινήσεις και τη δραστηριότητά της για να διασφαλίσει ότι οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης του Ισραήλ δεν θα παρατηρούσαν κάτι ασυνήθιστο», έγραψε ο Scott Ritter.

    Στην κορυφαία θέση του συστήματος της Μοσάντ βρίσκεται από το 2021 ο Νταβίντ Μπαρνέα. Ωστόσο, η πανίσχυρη υπηρεσία του, με τα πιο εξελιγμένα μέσα κατασκοπείας, νικήθηκε. Οι πολίτες του Ισραήλ είχαν τη βεβαιότητα ότι η Μοσάντ πάντα γνώριζε τις κινήσεις των παλαιστινιακών οργανώσεων.

    Μετά τον βαθύ διχασμό στους πολίτες του Ισραήλ που επέφερε η δικαστική αναθεώρηση της κυβέρνησης Νετανιάχου, η Μοσάντ είχε προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες ότι η χώρα βγάζει μια εικόνα αδυναμίας και ταραχής, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ξένα κράτη, όπως το Ιράν, για να προκαλέσουν στρατιωτική σύγκρουση.


    Όμως, πέρα από αυτές τις γενικές προειδοποιήσεις, η υπηρεσία του Νταβίντ Μπαρνέα δεν είχε σαφή εικόνα για ότι η Χαμάς σχεδίαζε μια τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση. Οι προετοιμασίες που χρειάστηκε να κάνει η Χαμάς ήταν περίπλοκες, αλλά ουδείς τις αντιλήφθηκε. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη προειδοποίηση από το εκλεπτυσμένο δίκτυο κατασκοπείας που διευθύνει ο Μπαρνέα. Έτσι, το Ισραήλ «πιάστηκε στον ύπνο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οργή στην Αρμενία: Το Ισραήλ συνεχίζει να στέλνει όπλα στους ισλαμιστές του Αζερμπαϊτζάν!
    Στις 13 Οκτωβρίου, άλλο ένα φορτίο όπλων από το Ισραήλ προσγειώθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Αρμενίων.

    Παρά τον πόλεμο στο δικό του έδαφος, το Ισραήλ συνεχίζει να στέλνει στρατιωτικά όπλα και εξοπλισμό στο Αζερμπαϊτζάν. Το Αζερμπαϊτζάν που πρόσφατα εκδίωξε 120.000 Αρμένιους από τις πατρογονικές τους εστίες, με την τρομοκρατική Χαμάς να στέλνει συγχαρητήρια στον Αλίεφ για την μεγάλη του επιτυχία!
    Τους τελευταίους 2 μήνες, τα αεροσκάφη της Silk Way Airlines, ιδιαίτερα το Il-76TD με ταξινόμηση 4K-AZ40, πραγματοποίησαν τέσσερις πτήσεις. Συγκεκριμένα, δύο από αυτές τις πτήσεις κατέληξαν στο Gandzak (Ganja), κοντά στο κατεχόμενο Artsakh. Η Silk Way Airlines έχει κερδίσει τη «φήμη» για το ρόλο της στη μεταφορά όπλων από το Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν.

    Η συχνή μεταφορά νέων όπλων υποδηλώνει έντονα ότι το Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζεται για πιθανές στρατιωτικές δράσεις κατά της Αρμενίας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της Silk Way Airlines στη μεταφορά όπλων από το Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 13 Νοεμβρίου 2012, ΙΣΡΑΗΛ: «Οι Εβραίοι πρέπει να χαίρονται με την ισλαμοποίηση της Ευρώπης, γιατί αυτή είναι η τιμωρία τους για αυτά που μας έκαναν», λέει γνωστός Ραββίνος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Δεν αποκλείει εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία ο Α.Μπλίνκεν

      Διαγραφή
  3. ΥΠΕΞ Κίνας: «Η αδικία για την Παλαιστίνη σέρνεται για πάνω από μισό αιώνα».
    Η Κίνα καταδικάζει όλες τις πράξεις που βλάπτουν τους αμάχους και αντιτίθεται σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ και Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζόζεπ Μπορέλ, μετά συμπροεδρία του Στρατηγικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου Κίνας-ΕΕ.

    Όταν ο Κινέζος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, επεσήμανε ότι η Παλαιστίνη βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η συνεχιζόμενη σύγκρουση έχει προκαλέσει σοβαρές απώλειες μεταξύ των πολιτών και την ανθρωπιστική κατάσταση να επιδεινώνεται ραγδαία, προσθέτοντας ότι «η Κίνα καταδικάζει όλες τις πράξεις που βλάπτουν τους αμάχους και αντιτίθεται σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
    Ο Γουάνγκ Γι συνεχίζοντας επεσήμανε ότι το ζήτημα της Παλαιστίνης βρίσκεται στην καρδιά του ζητήματος της Μέσης Ανατολής και αποτελεί μια πληγή που συνεχίζει να σχίζεται στον σημερινό κόσμο.

    Η βασική αιτία αυτού του ζητήματος για την Κίνα έγκειται στη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του ονείρου ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης και στην αποτυχία να αποκατασταθεί η ιστορική αδικία που υπέστη ο παλαιστινιακός λαός.

    Όπως τόνισε το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην κρατική υπόσταση, το ίδιο και η Παλαιστίνη.

    Οι Ισραηλινοί έχουν αποκτήσει τις εγγυήσεις για την επιβίωσή τους, αλλά ποιος θα ενδιαφερθεί για την επιβίωση των Παλαιστινίων; αναρωτήθηκε λέγοντας επίσης ότι το εβραϊκό έθνος δεν είναι πλέον άστεγο στον κόσμο, αλλά πότε το παλαιστινιακό έθνος θα επιστρέψει στην πατρίδα του;

    «Δεν λείπουν οι αδικίες στον κόσμο, αλλά η αδικία για την Παλαιστίνη σέρνεται για πάνω από μισό αιώνα. Τα βάσανα που ταλαιπώρησαν γενιές και γενιές δεν πρέπει να συνεχιστούν. 

    Η απάντηση στο ερώτημα είναι η λύση των δύο κρατών και ένα ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης. Έτσι η Παλαιστίνη και το Ισραήλ θα μπορούσαν να συνυπάρξουν ειρηνικά και οι Άραβες και οι Εβραίοι να ζήσουν αρμονικά.

    Μόνο όταν η λύση των δύο κρατών εφαρμοστεί πλήρως μπορεί η Μέση Ανατολή να απολαύσει πραγματικά την ειρήνη και το Ισραήλ να απολαύσει διαρκή ασφάλεια.

    Ο σωστός τρόπος για να προωθηθεί η λύση των δύο κρατών είναι η επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών το συντομότερο δυνατό. Όλοι οι μηχανισμοί για την ειρήνη πρέπει να διαδραματίσουν θετικό ρόλο» σημείωσε ο Γουάνγκ Γι.

    Όπως εξήγησε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, ο ειδικός απεσταλμένος της κινεζικής κυβέρνησης για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής θα επισκεφθεί σύντομα τις εμπλεκόμενες χώρες στην περιοχή και θα καταβάλει ενεργές προσπάθειες για να διευκολύνει την παύση της βίας και την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

    Εν τω μεταξύ, η Κίνα ζητά να διεξαχθεί μια πιο έγκυρη, με μεγαλύτερη επιρροή και ευρεία βάση διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να οικοδομηθεί διεθνής συναίνεση για την ειρήνη και να εργαστεί για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Τέλος ο Γουάνγκ Γι τόνισε ότι στο ζήτημα της Παλαιστίνης, η Κίνα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της ειρήνης, της δικαιοσύνης, του διεθνούς δικαίου, των κοινών προσδοκιών της πλειοψηφίας των χωρών του κόσμου και της ανθρώπινης συνείδησης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Εβραίοι δεν είναι τελικά τόσο παντοδύναμοι, όσο προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι, όλα αυτά τα χρόνια. Στο marketing είναι πρώτοι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τούρκοι έχουν απαγορεύσει την "Κύρου Ανάβαση" του Ξενοφώντος εδώ και δεκαετίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκία προαναγγέλλει ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά της Κύπρου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ. Ισραηλινοί στρατιώτες τρίβουν τις σφαίρες σε αποκεφαλισμένα γουρούνια (που θεωρούνται ακάθαρτα στο ισλάμ) για να προκαλέσουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαζικές λιποταξίες Ισραηλινών στρατιωτών. Αρνούνται να μπουν στην Γάζα. Ντούγκιν: δεν φταίει ο καιρός, διστάζουν οι ΗΠΑ για ολική ρήξη με το παγκόσμιο ισλάμ.

    Υπάρχουν αναφορές για μαζικές λιποταξίες Ισραηλινών στρατιωτών, την άρνησή τους να συμμετάσχουν στον πόλεμο, μεγάλες διαφωνίες μεταξύ διοικητών που πιστεύουν ότι μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι αυτοκτονία. (Ισραηλινό Κανάλι 10) Αναβολή της επιχείρησης λόγω ”καιρικών συνθηκών” αναφέρουν οι NYT! Ωστόσο η αναβολή μπορεί να έχει άλλη εξήγηση από τον καιρό σύμφωνα με το Ρώσο διανοητή Αλεξάντερ Ντούγκιν:

    ”Η καθυστέρηση της επίγειας λειτουργίας μπορεί να έχει διαφορετική εξήγηση από τον καιρό. Υποθέτω ότι οι ΗΠΑ που παρατηρούν την ταχεία ανάπτυξη της εδραίωσης του μουσουλμανικού κόσμου σε αντιαμερικανική βάση διστάζουν αν το Ισραήλ θα πρέπει να το κάνει αυτό ή όχι. Ο υπολογισμός των άμεσων συνεπειών δείχνει πλήρη κατάρρευση της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στον ισλαμικό κόσμο. Κανένας μουσουλμάνος δεν θα συμφωνούσε με την εθνοκάθαρση της Γάζας – Naqba 2.0. Πολλές χώρες, κινήματα και πρόσωπα θα αντιδρούσαν. Κάποιοι από αυτούς βίαια. Η Δύση γενικά αντιμετωπίζει ευθεία αντιπαράθεση με το παγκόσμιο Ισλάμ. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ουδέτερος. Επίγεια επιχείρηση = διέλευση της τελευταίας γραμμής που χωρίζει ακόμα την ανθρωπότητα από την μη αναστρέψιμη διάσπαση, τον πόλεμο των πολιτισμών και την ολοκληρωτική καταστροφή.”

    To Iσραήλ δεν έχει την πολυτέλεια να εμπλακεί σε μακροχρόνιο πόλεμο πρέπει ότι είναι να κάνει να το κάνει με συνοπτικές διαδικασίες αφού οι 300.000 έφεδροι που κάλεσε αν κρατήσει καιρό η διαμάχη θα λείψουν από άλλους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας και θα παραλύσει το κράτος.

    Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, το Ιράν μεταφέρει στρατηγικά όπλα (πύραυλοι) προς και μέσω της Συρίας. Σύμφωνα με 3 ανώτερους αξιωματικούς του IDF που επικαλούνται οι NYT, η επίθεση “κατά της Λωρίδας της Γάζας αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ από την εισβολή στον Λίβανο το 2006”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Σικάγο: 71χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 6χρονο Παλαιστίνιο – «Εσείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε».
    Ο δράστης μαχαίρωσε και τη μητέρα του παιδιού.
    Ένας 71χρονος μαχαίρωσε μουσουλμάνα και τον μικρό γιο της, έξι ετών, σε μικρή απόσταση από το Σικάγο (βορειοανατολικά), επίθεση που η αστυνομία θεωρεί ότι συνδέεται με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
    Το παιδί, που δέχτηκε 26 μαχαιριές, υπέκυψε σε νοσοκομείο, ωστόσο η μητέρα του, 32 ετών, αναμένεται να επιζήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Γουίλ (Ιλινόι), στην οποία η επίθεση χαρακτηρίζεται «ειδεχθής».
    «Οι ερευνητές μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι τα δυο θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης έγιναν στόχος του υπόπτου επειδή ήταν μουσουλμάνοι και εξαιτίας της εξελισσόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στην οποία εμπλέκονται η Χαμάς και οι Ισραηλινοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά από το Σικάγο.
    Το γραφείο του σερίφη δεν δημοσιοποίησε την εθνικότητα των θυμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο στο Σικάγο του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR), το παιδί ήταν Παλαιστινιοαμερικανός.
    Η γυναίκα μπόρεσε να τηλεφωνήσει στο 911 (στην άμεση δράση) προσπαθώντας να απωθήσει τον δράστη.
    «Οι βοηθοί εντόπισαν τα δυο θύματα στο εσωτερικό της κατοικίας, σε υπνοδωμάτιο. Τα δύο θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στα στήθη, στους κορμούς και στα άνω άκρα τους», πάντα σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.
    Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα του παιδιού οδοντωτό μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με λάμα 15 εκατοστών.
    Ο επικεφαλής του γραφείου του CAIR στο Σικάγο, ο Άχμεντ Ρεχάμπ, δήλωσε στον Τύπο ότι ο δράστης χτύπησε την πόρτα των θυμάτων και αρχικά προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γυναίκα λέγοντάς της «εσείς, οι μουσουλμάνοι, πρέπει να πεθάνετε», επικαλούμενος SMS που έστειλε η γυναίκα στον πατέρα του δολοφονημένου αγοριού από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπάιντεν: «Θα ήταν μεγάλο λάθος για το Ισραήλ να ξανακαταλάβει τη Γάζα».
    Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα ήταν «μεγάλο λάθος» για το Ισραήλ να ξανακαταλάβει τη Γάζα, σημειώνοντας όμως ότι το Ισραήλ «πρέπει να απαντήσει» και «να κυνηγήσει τη Χαμάς» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας — τις οποίες συνέκρινε με το Ολοκαύτωμα.
    «Κοιτάξτε, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά», είπε ο Μπάιντεν. «Το Ισραήλ κυνηγά μια ομάδα ανθρώπων που έχουν εμπλακεί σε βαρβαρότητα που είναι τόσο συνεπής όσο το Ολοκαύτωμα. Και — έτσι νομίζω ότι το Ισραήλ πρέπει να ανταποκριθεί. Πρέπει να κυνηγήσουν τη Χαμάς», πρόσθεσε ο προεδρος των ΗΠΑ.
    Ερωτηθείς, στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου CBS, εάν συμφωνεί με μια «ολική πολιορκία» της Γάζας, ο Μπάιντεν είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι το Ισραήλ θα ενεργούσε σύμφωνα με τους κανόνες του πολέμου και ότι «θα υπήρχε η δυνατότητα για τους αθώους στη Γάζα να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και φαγητό και νερό.”
    Παράλληλα χαρακτήρισε την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων των ΗΠΑ στην περιοχή απαραίτητη και τόνισε ότι η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί εντελώς και πρέπει να βρεθεί δρόμος προς την ίδρυση κράτους της Παλαιστίνης.
    Προειδοποίησε ότι η απειλή της τρομοκρατίας μεγεθύνεται για τη χώρα του εξαιτίας της αναταραχής στη Μέση Ανατολή.
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν «καθαρά στοιχεία» ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ που πραγματοποίησε η Χαμάς νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
    «Δεν θέλω να μπω σε απόρρητες πληροφορίες. Αλλά για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για αυτό», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο «60 Minutes».
    Πιεζόμενος ξανά εάν το Ιράν βρισκόταν πίσω από κάποια σύγκρουση, ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία «σε αυτό το σημείο» ότι το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της επίθεσης.
    Ερωτηθείς για το μήνυμά του προς τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, και τις περιορισμένες μάχες στα σύνορα του βόρειου Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, ο Μπάιντεν είπε: «Μην το κάνετε. Μην, μην, μην.”
    Αξιωματούχοι της κυβέρνησης είπαν ότι οι πληροφορίες, μέχρι στιγμής, δεν έχουν δείξει ότι το Ιράν συμμετείχε στον σχεδιασμό της τρομοκρατικής επίθεσης του περασμένου Σαββάτου, αλλά συνεχίζουν να αξιολογούν νέες πληροφορίες καθώς συγκεντρώνονται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιουδαίος Μπλίνκεν: «Καταδικασμένη σε αποτυχία η ιδέα να εκδιωχθούν από τη Λωρίδα της Γάζας οι Παλαιστίνιοι».
    Την «ιδέα» οι Παλαιστίνιοι να εκδιωχθούν από τη Λωρίδα της Γάζας, που είναι «καταδικασμένη σε αποτυχία», δήλωσε χθες Κυριακή ότι απορρίπτει κατηγορηματικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, εκτιμώντας πως οι κάτοικοί της πρέπει να μπορέσουν να παραμείνουν σε αυτή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.
    Ο Α.Μπλίνκεν συνεχίζει την έκτακτη περιοδεία του για τη διαχείριση κρίσης στη Μέση Ανατολή μετά την πολύνεκρη επίθεση την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ με πάνω από 1.400 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, που προκάλεσε ισραηλινά αντίποινα με πάνω από 2.670 νεκρούς.
    Καθώς ο στρατός του Ισραήλ διέταξε πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του θύλακα, ενόψει χερσαίας επιχείρησης ευρείας κλίμακας, ισραηλινοί πολιτικοί προτείνουν ανοιχτά οι Παλαιστίνιοι να διωχτούν, να οδηγηθούν στη γειτονική Αίγυπτο.
    «Άκουσα απευθείας από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (Μαχμούντ) Αμπάς και πρακτικά όλους τους άλλους ηγέτες με τους οποίους μίλησα στην περιοχή ότι η ιδέα αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και δεν την υποστηρίζουμε», είπε ο Α.Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια που μεταδόθηκε χθες.
    «Πιστεύουμε πως ο κόσμος πρέπει να παραμείνει στη Γάζα, το σπίτι του. Θέλουμε όμως επίσης να υπάρξουν εγγυήσεις πως δεν θα διατρέξει κίνδυνο και ότι ο λάβει τη βοήθεια που έχει ανάγκη», συμπλήρωσε.
    Ο Ισραηλινός πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ντανιέλ Αγιαλόν κάλεσε την Αίγυπτο να συνεργαστεί και να εγκαταστήσει καταυλισμούς με σκηνές για τους Παλαιστίνιους, καθώς υπάρχει «σχεδόν απεριόριστος χώρος» στο Σινά, αχανή περιοχή που καλύπτεται από έρημο και τελούσε άλλοτε υπό ισραηλινή κατοχή.
    Το Κάιρο απέρριψε την πρόταση και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του επικεντρώθηκε σε μέσα και τρόπους να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατ. άνθρωποι και κυβερνά η Χαμάς.
    Ο Μαχμούντ Αμπάς τόνισε στον Α.Μπλίνκεν την Παρασκευή πως η εκδίωξη του πληθυσμού από τη Λωρίδα της Γάζας θα αποτελούσε «δεύτερη Νάκμπα» («καταστροφή» στα αραβικά), όρος ο οποίος παραπέμπει στον βίαιο εκτοπισμό και την απέλαση 760.000 και πλέον Παλαιστινίων όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, το 1948.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γάζα: Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια
    Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τουλάχιστον 4 νοσοκομεία στη Βόρεια Γάζα δεν λειτουργούν λόγω εκτεταμένων ζημιών
    Περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια των κτιρίων της Γάζας όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Άμυνα της Λωρίδας της Γάζας.
    Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι τουλάχιστον 4 νοσοκομεία στη Βόρεια Γάζα δεν λειτουργούν λόγω εκτεταμένων ζημιών που υπέστησαν από βομβαρδισμούς και συνολικά 21 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας έλαβαν εντολή εκκένωσης από τις ισραηλινές δυνάμεις. «Η αναγκαστική εκκένωση νοσοκομείων ισοδυναμεί με παραβίαση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου» τονίζει ο ΠΟΥ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. EΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ:
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ
    Eλληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος/Ατταλά Χάνα: ζητούμε από όλους να προσεύχονται για τη Γάζα για τους αδελφούς μας στη Γάζα που σκοτώνονται στα ερείπια. Ολόκληρες οικογένειες. Για να υπάρξει πραγματική ειρήνη πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και να έχει ελευθερία ο Παλαιστινιακός λαός όπως είναι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο. Η δικαιοσύνη είναι να τελειώσει η Κατοχή..Και η Ελλάδα ξέρει από κατοχή μπορεί να καταλάβει τον πόνο των ανθρώπων.
    Έχουμε την ιστορική εκκλησία μας στη Γάζα. Εκεί ο δεσπότης Αλέξιος και ο π. Σίλας με όλους τους χριστιανούς βρήκαν την εκκλησία σαν καταφύγιο άφησαν τα σπίτια τους. κάποια καταστράφηκαν. Προσεύχονται νυχθημερόν αν τους σώσει ο Θεός από αυτό το μεγάλο κακό. Όλοι οι χριστιανοί της Γάζας είναι μέσα στο ναό του Αγ Πορφυρίου Γάζας. Χτίστηκε τον 4ο αι. μ.Χ . Εξωτερικοί παράγοντες ζήτησαν από την 1ημέρα του πολέμου από δεσπότη και π. Σίλα να φύγουν και είπαν δεν φεύγουμε ό,τι κα να γίνει δεν εγκαταλείπουμε το ποίμνιο μας το λαό μας. Βομβαρδίζεται γύρω γύρω ο ναός. Δυστυχώς η προπαγάνδα στον κόσμο είναι υπέρ του Ισραήλ.
    Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες κι έμεινε ένα νήπιο αυτές τις εικόνες δεν τις δείχνουν στη Δύση. Οι άνθρωποι οι Ορθόδοξοι δεν θα βγουν από την εκκλησία.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έντεκα Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.
    Άλλοι 20 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το παλαιστινιακό συνδικάτο των δημοσιογράφων.
    Το παλαιστινιακό συνδικάτο των δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι έντεκα Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.
    Στην ανακοίνωση, το συνδικάτο με έδρα την Δυτική Όχθη, αναφέρει επίσης ότι «20 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από την ισραηλινή επίθεση» στην Γάζα.
    Περί τους 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές κατά του παλαιστινιακού θύλακα.
    Νεκροί και πέντε Κινέζοι πολίτες – Το Πεκίνο παρέχει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
    Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα πως πέντε Κινέζοι υπήκοοι σκοτώθηκαν, δύο αγνοούνται και έξι έχουν τραυματιστεί στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
    Επί του παρόντος, οι εμπορικές πτήσεις ανάμεσα στην Κίνα και στο Ισραήλ εξακολουθούν να λειτουργούν, ανέφερε το υπουργείο.
    Η Κίνα παρέχει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA και την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, ανέφερε εξάλλου η κινεζική κρατική τηλεόραση (CCTV).
    Η βοήθεια έχει σκοπό την ελάφρυνση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση επιτακτικών αναγκών, όπως για τρόφιμα και ιατρική φροντίδα, μετέδωσε η CCTV, επικαλούμενη την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Κίνας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γάζα: Παλαιστίνιος γιατρός ξεσπά σε λυγμούς βλέποντας νεκρούς τον πατέρα και τον αδερφό του.
    https://v16-web-newkey.tiktokcdn.com/9c6c89fcb2c8c1954d521ad4854abe5b/652dbded/video/tos/maliva/tos-maliva-ve-0068c799-us/o4msRlGALQZDE6OrDAEubKjbXdggFeInQZSBeO/?a=1988&ch=0&cr=3&dr=0&lr=tiktok_m&cd=0%7C0%7C1%7C3&cv=1&br=1840&bt=920&bti=NDU3ZjAwOg%3D%3D&cs=0&ds=3&ft=ApKJEBNTq8Zmo1vrsQ_vjAkfLAhLrus&mime_type=video_mp4&qs=0&rc=aDU2Z2VmOWVnaGhlNDtlNUBpM2d0Njg6Zm9objMzZzczNEAxNGIyL15hNTAxYV9gYy5eYSNzbTItcjRvZWpgLS1kMS9zcw%3D%3D&l=202310161648173F194D1C20F34543F2AF&btag=e00090000
    Συγκλονιστικό είναι βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας το οποίο καταγράφει τον θρήνο ενός γιατρού στη Γάζα, την στιγμή που βλέπει τους σορούς του πατέρα και του αδελφού του να φτάνουν στη μονάδα τραυμάτων στο νοσοκομείο al-Shifa.
    Οι συνάδελφοί του τον απομακρύνουν από το σημείο, τον αγκαλιάζουν και προσπαθούν να τον παρηγορήσουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. «Όχι» από το Ισραήλ στο αίτημα του ιουδαίου Β.Ζελένσκι για επίσκεψη στη χώρα – «Δεν είναι κατάλληλη στιγμή».
    Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει διατυπώσει ισχυρή στήριξη στο εβραϊκό κράτος.
    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απόηχο της επίθεσης της Χαμάς, αλλά η ισραηλινή πλευρά φαίνεται να αρνήθηκε γιατί όπως είπε τώρα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για μια τέτοια επίσκεψη, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
    Ο Ζελένσκι έχει διατυπώσει ισχυρή στήριξη στο Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει το αναμφισβήτητο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
    Το Ισραήλ έχει στηρίξει την Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.
    Ωστόσο, το εβραϊκό κράτος δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για το νέο εμβόλιο covid.

    Αναλυτικές οδηγίες για το επικαιροποιημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο XBB.1.5, που είναι διαθέσιμο από σήμερα, καθώς και για τη διαδικασία εμβολιασμού, έδωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

    Σήμερα το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού στο emvolio.gov.gr, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός που θα γίνεται σε 352 εμβολιαστικά κέντρα. Ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσει 23 Οκτωβρίου. Στις ομάδες που συστήνεται ο εμβολιασμός θα αποσταλεί sms, ενώ θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα κατ' οίκον για όσους έχουν ανάγκη. Ο εμβολιασμός γίνεται 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό ή τη νόσηση. Το νεότερο είναι ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να το κάνει και κάποιος που δεν έχει λάβει τον βασικό εμβολιασμό.

    Το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο δεν περιλαμβάνει τον αρχικό ιό, ο οποίος πλέον δεν ανιχνεύεται και περιλαμβάνει την παραλλαγή XBB1.5, που ανιχνεύεται σε υψηλά ποσοστά.

    Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, δεν μιλάμε για μαζικό εμβολιασμό αλλά για ευάλωτες ομάδες, ωστόσο όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο δωρεάν, ακόμη και εάν δεν ανήκει στις πληθυσμιακές ομάδες που συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

    Προτεραιότητα εμβολιασμού θα έχουν:

    Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
    Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις που τους θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας.
    Έγκυες.
    Άτομα με αυξημένη έκθεση στον SARS-CoV-2, όπως οι υγειονομικοί.

    Εάν είναι ικανοποιητική η εμβολιαστική κάλυψη υπολογίζεται ότι η μείωση των νοσηλειών θα φτάσει στο 30%.

    Η χώρα μας έχει προμηθευτεί περίπου 1,6 εκατομμύρια εμβόλια. Πρόκειται για την επικαιροποιημένη έκδοση που στοχεύει στο στέλεχος ΧΒΒ.1.5 του SARS-CoV-2, παρόμοια με την παραλλαγή «Eris».

    Παράλληλα, με βάση τη σύμβαση για την προμήθεια εμβολίων, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής δόσεων οποιαδήποτε στιγμή. Έτσι, στην περίπτωση που παρατηρηθεί αυξημένη ζήτηση, η Ελλάδα μπορεί να παραλάβει ανά πάσα στιγμή εμβόλια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΙΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΒΡΑΙΟ ΤΙΜΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ (=ΕΞΕΒΡΑΪΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ).
    Ποιος ήταν ο Ιουδαίος "προφήτης" Ωσηέ που τιμάται σήμερα;
    Ήταν γιος του Βεηρεί (ή Bενιή) από τη Γαλεμώθ (ή Bαλεθώμ) της φυλής Ισάχαρ και έζησε τον όγδοο αιώνα προ Χριστού στην Παλαιστίνη.
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ; ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ; ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ; ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ". ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ (ανύπαρκτο) ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ" ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΙΑΚΩΒ. Μία καλή μεταθανάτια συνταξιοδότηση και αποκατάσταση, εν τόπω χλοερώ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 15 λεπτά από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.
    Τουλάχιστον 1.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στη Γάζα.
    Οι αριθμοί θανάτων και τραυματισμών που παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αφορούν μόνο άτομα που εισάγονται σε νοσοκομεία, επομένως τουλάχιστον 1.000 επιπλέον Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που καθιστά τον πραγματικό αριθμό νεκρών πολύ μεγαλύτερο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καθηγητής Δημογραφίας Βύρων Κοτζαμάνης: «Αν δεν κάνουμε κάτι το 2050 θα είμαστε 9 εκατομμύρια».
    Το 2022 γεννήθηκαν 8.800 λιγότερα παιδιά από το 2021.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To Ισραήλ έριξε 10.000 βόμβες στην Γάζα μέσα σε μία εβδομάδα!
    Οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν είχαν ρίξει 5.000 μέσα σε ένα χρόνο!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. «O αμερικανικός στόλος προστασίας του Ισραήλ της Μεσογείου και οι ελληνικές μονάδες που τον «συνοδεύουν» είναι σε κίνδυνο από τους πυραύλους της Χεζμπολάχ».
    Ιταλικές πηγές και χάρτης σημαίνει συναγερμό στην αρμάδα του ΝΑΤΟ, αλλά και στις ελληνικές μονάδες επιφανείας, αφού πληροφορίες για ύπαρξη στο οπλοστάσιο της οργάνωσης Χεζμπολάχ επισημαίνουν την παρουσία δύο ισχυρών και επικίνδυνων αντι-πλοϊκών πυραύλων.
    Τον ιρανικής κατασκευής Noor (επίσης γνωστός ως C-802) και τον ρωσικής κατασκευής Yakhont.
    Το πως αυτοί οι πύραυλοι κατά μονάδων επιφανείας είναι στα χέρια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης δεν είναι γνωστό, και δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αλλά αποτελούν σημαντική απειλή λόγω του βεληνεκούς τους και της δυνατότητάς τους να στοχεύουν μονάδες επιφανείας.
    Ο αντιπλοϊκός πύραυλος Noor είναι προϊόν της στρατιωτικής βιομηχανίας του Ιράν. Είναι γνωστός για την αυτονομία του που φτάνει περίπου 120 χιλιόμετρα.
    Αυτή η ικανότητα του επιτρέπει να στοχεύει μονάδες επιφανείας σε σημαντική απόσταση από την ακτή.
    Ο πύραυλος είναι ευπροσάρμοστος, ικανός να εμπλέξει διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων πλοίων, και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.
    Ο Yakhont, γνωστό και ως P-800 Oniks, είναι ένας πιο τρομερός πύραυλος κατά πλοίων στο οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ.
    Αυτός ο πύραυλος είναι ρωσικής προέλευσης και έχει βεληνεκές περίπου 300 χιλιόμετρα, επεκτείνοντας σημαντικά την εμβέλεια των ναυτικών απειλών της Χεζμπολάχ.
    Ο Yakhont είναι γνωστός για την υπερηχητική του ταχύτητα και τις προηγμένες δυνατότητες στόχευσης, καθιστώντας το ένα τρομερό όπλο στα χέρια της Χεζμπολάχ.
    Το Ford Carrier Strike Group (CSG) είναι ένα κρίσιμο στοιχείο των δυνατοτήτων προβολής ισχύος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν.
    Αποτελούμενο από το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78) και μία ομάδα μάχης πλοίων συνοδείας και υποστήριξης, η αρμάδα παρέχει σημαντική ναυτική παρουσία στην περιοχή.
    “Η ύπαρξη όμως των αντιπλοϊκών πυραύλων της Χεζμπολάχ, ιδιαίτερα του Yakhont με το εκτεταμένο βεληνεκές του, εγείρει ανησυχίες για την αμερικανική ναυτική δύναμη”, αναφέρουν οι ιταλικές πηγές, απειλώντας όλα τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή αμερικανικά και μη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αξιωματούχος Ισραήλ: Οι ΗΠΑ μπορεί να εμπλακούν στον πόλεμο εάν κλιμακωθεί

    Οι ΗΠΑ μπορεί να εμπλακούν στον πόλεμο εάν κλιμακωθεί, είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Tzachi Hanegbi.
    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εμπλακούν εάν ο πόλεμος στη Γάζα κλιμακωθεί σε σημείο όπου το Ιράν και η Χεζμπολάχ συμμετάσχουν για λογαριασμό της Χαμάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αναπτύσσει νομοσχέδιο για τη χρήση του αμερικανικού στρατού στο Ισραήλ σε περίπτωση που η στρατιωτική σύγκρουση με τη Χαμάς κλιμακωθεί σε μεγαλύτερο πόλεμο με το Ιράν.
    Αυτό δήλωσε στο CNN ο Μάικλ ΜακΚόλ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
    «Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να επισημάνω αυτό το νομοσχέδιο», είπε ο Γερουσιαστής του Τέξας Μάικλ ΜακΚόλ στο CNN τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι οι Γερουσιαστές συντάσσουν το νομοσχέδιο ήδη «σε περίπτωση που είναι απαραίτητο».
    «Όμως έχουμε μια κατάσταση στη Μέση Ανατολή που αυξάνεται η ένταση μέρα με τη μέρα, και αν εμπλακεί η Χεζμπολάχ, το Ιράν έχει ήδη απειλήσει θα έχουμε περιφερειακό πόλεμο», τόνισε ο ίδιος.
    Παράλληλα για τη Μέση Ανατολή ετοιμάζεται να αναχωρήσει ο Τζο Μπάιντεν καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και την Ιορδανία ενώ ήδη δύο χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες τέθηκαν σε επιφυλακή για πιθανή ανάπτυξη στην περιοχή εκτός της αποστολής των δύο ομάδων μάχης αεροπλανοφόρου και τα επιπλέον μαχητικά.
    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και στη συνέχεια στην Ιορδανία την Τετάρτη (18.10.2023) για να συναντηθεί τόσο με την ισραηλινή όσο και με την αραβική ηγεσία, τη στιγμή που οι φόβοι ότι ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς μπορεί να επεκταθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή, πληθαίνουν.
    Σύμφωνα με το Associated Press, ο αρχηγός του Λευκού Οίκου θέλει να στείλει το ισχυρότερο μήνυμα μέχρι τώρα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν απολύτως το Ισραήλ.
    Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δεσμευτεί για στρατιωτική υποστήριξη, στέλνοντας δύο αεροπλανοφόρα και βοήθεια των ΗΠΑ στην περιοχή. Αξιωματούχοι είπαν ότι θα ζητήσουν από το Κογκρέσο επιπλέον βοήθεια ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τόσο για το Ισραήλ, όσο και για την Ουκρανία.
    Αύριο Τετάρτη (18.10.2023) ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί, πρώτα, το Ισραήλ για συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και για να διατρανώσει πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί.
    Ο Αμερικανός ηγέτης θα πάει κατόπιν στο Αμάν, στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Βασιλιά Αμπντάλα Β’, τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
    Όπως μετέδωσαν ιορδανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, θα συζητηθούν οι «επικίνδυνες» συνέπειες του πολέμου στη Γάζα και η εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης.
    Ο Μπάιντεν στις συνομιλίες που θα έχει θα «επαναλάβει την πεποίθηση ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειοψηφία του παλαιστινιακού λαού, που είναι επίσης θύμα» του πολέμου, τόνισε, δίνοντας το στίγμα των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.
    Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Πεντάγωνο έθεσε περίπου 2.000 στρατιώτες σε επιφυλακή για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή προς υποστήριξη του Ισραήλ.
    «Σήμερα (σ.σ. 17.10.2023), ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν έθεσε περίπου 2.000 στρατιώτες και διάφορες μονάδες σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας δίνοντας εντολή για προετοιμασία ανάπτυξης, αυξάνοντας την ικανότητα της αμυντικής δύναμης των ΗΠΑ να ανταποκρίνεται ταχέως στην εξελισσόμενη κατάσταση ασφαλείας στη Μέση Ανατολή», ανέφερε η ανακοίνωση του Πενταγώνου, διευκρινίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση για ανάπτυξη στρατευμάτων».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 40 δισ. δολάρια θα δαπανήσει για όπλα η Τουρκία το 2024: Αυξημένος κατά 150% ο αμυντικός προϋπολογισμός.
    Το τουρκικό ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολ. το 2023.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τουρκία διαθέτει 1.100 πολεμικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα καμία. Διαθέτει όμως την Μύκονο, χιλιάδες γκαρσόνια και τον Μητσοτάκη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  26. Ρώσος αναλυτής Αλεξάντερ Κοτς (Ιουδαίος;) : «Να αγοράσουμε πυραύλους από το Ιράν – Εκτός αν τους χρειάζονται».
    Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Αλεξάντερ Κοτς, σχολιάζοντας την επιδείνωση της κατάστασης στη διεθνή πολιτική σκηνή που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης και της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, σημείωσε ότι η Ρωσία και το Ιράν θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη συνεργασία τους στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, αναφέρουν σήμερα τα ρωσικά media.
    Συγκεκριμένα, ο Κοτς πρότεινε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αγοράσει ιρανικούς πυραύλους υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς για τις ανάγκες της ομάδας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχει στη στρατιωτική ειδική επιχείρηση (СВО) στην Ουκρανία. Αυτή η συμφωνία, σύμφωνα με τον ειδικό, μπορεί να εφαρμοστεί μετά την άρση του εμπάργκο που επιβλήθηκε από το ψήφισμα του ΟΗΕ στο Ιράν.
    «Θα ήθελα να πιστεύω ότι τελικά βασιζόμαστε σε κάποιο είδος στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με το Ιράν. <…> Το Ιράν έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα αξιόλογων πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να μας ενδιαφέρουν. Επιπλέον, τον Οκτώβριο λήγουν οι κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η εξαγωγή αυτών των πυραύλων από το Ιράν».
    Ταυτόχρονα, ο Κοτς τόνισε ότι μια τέτοια σύμβαση θα είναι επωφελής για τη Ρωσία όχι μόνο στον πολιτικό τομέα, αλλά θα διευρύνει σημαντικά το οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού όσον αφορά τα όπλα υψηλής ακρίβειας.
    Το μόνο απρόοπτο είναι το Ιράν να παρασυρθεί στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση και τότε θα χρειαστεί τους πυραύλους του, πιστεύει ο στρατιωτικός ανταποκριτής.
    «Θέλαμε, φυσικά, να εκμεταλλευτούμε τη στιγμή και να αγοράσουμε αυτούς τους πυραύλους από το Ιράν. Δεν θυμάμαι τα ονόματά τους, αλλά τα χαρακτηριστικά τους είναι πολύ καλά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό να αγοράζουμε όπλα από άλλες χώρες.
    50 κράτη βοηθούν την Ουκρανία και εμάς κανένα. <…> Και εάν το Ιράν παρασυρθεί σε μια μεγάλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, φυσικά, θα χρειαστεί το ίδιο, τους πυραύλους, δήλωσε ο Κοτς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...