ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Ιουλίου 2021

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΣΧΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: "Γιατί δεν φέρνουν φάρμακα (τα οποία υπάρχουν) και επιμένουν στα εμβόλια"; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ (TUM) ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ Helmholtz Zentrum München, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΦΑΡΜΑΚΩΝ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΩΝ.

 

ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ

 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ - "ΦΑΡΜΑΚΑ" ΓΙΑ...ΙΟΥΣ.

 


Οι γιατροί από το πρώτο έτος σπουδών τους μαθαίνουν για την φύση των ιών. Πράγματα που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι μη γιατροί.  Δικαιολογημένα ο κόσμος δεν γνωρίζει, ούτε οι δημοσιογράφοι τον ενημερώνουν σωστά.

Δεν υπάρχουν φάρμακα για τους ιούς, δηλαδά  ιοκτόνα φάρμακα, ούτε η ιατρική θα μπορέσει να κατασκευάσει τέτοια φάρμακα στα επόμενα 100 χρόνια. Ο λόγος: οι ιοί είναι απίστευτα μικροί, δεν είναι μικρόβια ή μύκητες ή παράσιτα, τα οποία έχουν το μέγεθος των ανθρώπινων κυττάρων  Δεν κυκλοφορούν μόνο στο αίμα και στα αγγεία, όπου θα μπορούσαμε ίσως, με κάποια φάρμακα (ενδοφλέβια), να τα σκοτώσουμε. Εισέρχονται κατά χιλιάδες μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα όπου πολλαπλασιάζονται ταχύτατα κατά εκατομμύρια. ΄Έτσι για να σκοτώσουμε τους ιούς,  πρέπει να σκοτώσουμε τα ανθρώπινα κύτταρα δηλαδή να πεθάνουμε τον άνθρωπο. 

Οσοι ισχυρίζονται ότι έκαναν ιοκτόνα φάρμακα είναι αγύρτες ή αντιμετωπίζονται με κατανόηση από το ιατρικό σώμα. Πρέπει να μας αποδείξουν με ποιόν τρόπο θα εισέλθει το φάρμακό τους στα ανθρώπινα κύτταρα για να σκοτώσει μόνο τον ιό, χωρίς να πειράξει τα κύτταρα. Τα αντιβιοτικά δεν εισέρχονται στα κύτταρα. Κυκλοφορούν στο αίμα και σκοτώνουν εκεί, και μόνο εκεί, τα μικρόβια, τους μύκητες και τα παράσιτα. 



Τα  φάρμακα  που  αντιμετωπίζουν  τα  μικρόβια,  τα  αντιμικροβιακά  ή  αντιβιοτικά,  χωρίζονται  σε  δύο  κατηγορίες: 

α.  στα  βακτηριοστατικά  και 

β.  στα  βακτηριοκτόνα. 

Τα  πρώτα  σταματούν  την  αναπαραγωγή  του  μικροβίου  και  ο  ίδιος  ο  οργανισμός  κάνει  την   σπουδαιότερη  δουλειά,  δηλαδή   σκοτώνει  τα  μικρόβια  που  έπαψαν  να  αναπτύσσονται.  Τα  δεύτερα  σκοτώνουν  άμεσα  τα  μικρόβια  μέσα   στον  οργανισμό, ΚΥΚΛΟΦΟΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. 

Τα  αντιβιοτικά  αντιμετωπίζουν  τα  μικρόβια  μέσα  στα  αγγεία,  μέσα  στο  αίμα.  Δεν  εισέρχονται  στα  κύτταρα,  γιατί  είναι  τοξικά  για  τα  κύτταρα.  Επίσης  τα  «αντιβιοτικά» δεν είναι δραστικά στους ιούς, διότι προϋπόθεση για τη δράση τους είναι η ικανότητα του παθογόνου να έχει  δικό του μεταβολισμό, ενώ οι ιοί αποτελούν «παράσιτα» σε βάρος του ανθρωπίνου κυττάρου, δεν έχουν δικό τους μεταβολισμό.


ΟΙ  ΙΟΙ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΖΩΝΤΑΝΟΙ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ  ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ  ΚΥΤΤΑΡΑ.   

ΔΗΛΑΔΗ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ  ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ  ΚΥΤΤΑΡΩΝ  ΝΑ   ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.   

ΕΙΝΑΙ  ΑΚΙΝΗΤΟΙ,  ΝΕΚΡΟΙ. 

ΜΟΝΟ  ΟΤΑΝ  ΜΠΟΥΝ  ΜΕΣΑ  ΣΕ  ΖΩΪΚΑ  Ή  ΦΥΤΙΚΑ  ΚΥΤΤΑΡΑ  ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ  ΚΑΙ  ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. Όταν ένας ιός μολύνει ένα κύτταρο, ο ιός αναγκάζει το κύτταρο να παράγει χιλιάδες ακόμη ιούς.


Καμιά ίωση δεν θεραπεύει η Ιατρική. Ο Ιός κάνει τον κύκλο της και υποχωρεί. Ο οργανισμός βγάζει αντισώματα για να σκοτώσει τους ιούς στα αγγεία, όχι στα κύτταρα. Αυτό κάνουμε και με τα εμβόλια. Δημιουργούμε αντισώματα για να σκοτώσουν τον ιό,  πριν μπει στα κύτταρα.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙ  Η ΙΑΤΡΙΚΗ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; 

Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; στον επιχείλιο Έρπητα; στον Έρπητα γεννητικών οργάνων; στον Έρπητα Ζωστήρα; στην Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; στην Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοϊό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; στα Οξυτενή  Κονδυλώματα; στην Μολυσματική τέρμινθο; στην Λύσσα; στον Δάγγειο; στον ιό Έμπολα;


Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι γιατροί, και μάλιστα πανεπιστημιακοί, μιλούν για φάρμακα για μία ίωση, (με  την  έννοια  που  δίνει  ο  κόσμος  στην λέξη  "φάρμακο"),  ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουμε αποτελεσματικά φάρμακα για τους ιούς.

Βρε αφιλότιμοι, ασχετίλα ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση;

Διάφοροι  μεγαλογιατροί, ή "ερευνητές", Έλληνες  και  ξένοι,  που  αναφέρονται  από  δημοσιογράφους,  ότι  πέτυχαν  "θεραπεία"  του  Κορωνοϊού,  δεν  στέκουν  στα  καλά  τους,  χρειάζονται  ψυχίατρο  και  πολύ  υποπτεύομαι  ότι  μάλλον  παρακολουθούνται  και  παίρνουν  κατάλληλη  ψυχιατρική  αγωγή  και  οι  συνάδελφοί  τους  το  γνωρίζουν  αυτό.   

Δεν  μπορούμε  να  νικήσουμε  με  φάρμακα  ούτε  τον  απλό  ιό  που  μας  προκαλεί  το  συνάχι  και  διαδίδεται  ότι  βρέθηκαν φάρμακα  για  να  θεραπεύσουν  τον  Κορωνοϊό. 

Διάφορα  "φάρμακα"  πιθανόν  να  ανακόψουν την  θανατηφόρα  έκβαση  της  νόσου  και  να  προσφέρουν  τον  χρόνο  στον  ίδιο  τον  οργανισμό  να  αντιδράσει. Τώρα  τελευταία,  κυρίως  με  τον  ιό  HIV,  προσπάθησαν,   με σχετική  επιτυχία,  να  παρασκευάσουν  «αντιβιοτικά»,  που  προσπαθούν  να  σκοτώσουν  τους  ιούς  πριν  μπουν  στα  κύτταρα  ή  να  μιμηθούν  τον  τρόπο που  μπαίνουν  στα κύτταρα  και  να  μπλοκάρουν  τον  πολλαπλασιασμό  τους. Το ίδιο περίπου  κάνουν τα Μονοκλωνικά Αντισώματα.

Είναι  δηλαδή,  σε  κάθε  περίπτωση,  ιοστατικά  φάρμακα  και  όχι  ιοκτόνα.  Καθυστερούν  την  λοίμωξη  μέχρι  ο  ίδιος  ο  οργανισμός  να  δημιουργήσει  ιοκτόνα  αντισώματα. Ο δρόμος είναι μακρύς, το θέμα υπερβολικά δύσκολο και συνδέεται με τον Καρκίνο και την Αναπαραγωγή του ανθρώπου. Ίσως σε εκατό με διακόσια χρόνια, αν η επιστημονική έρευνα συνεχισθεί απρόσκοπτα, (αμφιβάλλω - η ερευνητική Λευκή Φυλή καταρρέει σαν τους Αρχαίους Έλληνες), να έχουμε ιοκτόνα "φάρμακα".    


Ζ.Π.




ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ (TUM) ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ Helmholtz Zentrum München, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΦΑΡΜΑΚΩΝ"  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΩΝ.


Ένα 20εδρο με τριγωνικές επιφάνειες μπορεί με τα κατάλληλα αντισώματα να γίνει «παγίδα» αδρανοποίησης ιών για τους οποίους δεν έχουμε θεραπείες ή εμβόλια.


«Παγίδα»  - οριγκάμι για ιούς κατασκεύασαν επιστήμονες | in.gr  17  Ιουλίου 2021


Μέχρι τώρα, έχουμε αναπτύξει αντιβιοτικά κατά των επικίνδυνων βακτηρίων, αλλά λίγα «αντίδοτα» για τη θεραπεία λοιμώξεων από ιούς. Ορισμένες από τις ιογενείς λοιμώξεις μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό, αλλά η ανάπτυξη νέων εμβολίων είναι μακρά και δύσκολη διαδικασία.


Μια διεπιστημονική ερευνητική ομάδα από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) το Helmholtz Zentrum του Μονάχου και Πανεπιστήμιο Brandeis των ΗΠΑ το επιχειρεί τώρα να προσεγγίσει το πρόβλημα διαφορετικά: εγκλωβίζουν και εξουδετερώνουν τους ιούς με νανο-κάψουλες ειδικά φτιαγμένες από γενετικό υλικό DNA, με την τεχνική των οριγκάμι. Η ομάδα έχει αναπτύξει νανοδομές από DNA, που μπορούν να παγιδεύσουν τους ιούς και να τους καταστήσουν αβλαβείς.

Η μέθοδος, όπως αναφέρει  το  άρθροδοκιμάστηκε σε κυτταρικές καλλιέργειες στους ιούς της ηπατίτιδας και της οικογένειας των αδενοϊών, δημιουργώντας ελπίδες για την επιτυχία της και στους κοροναϊούς.

Νανοδομές DNA

Πριν εμφανιστούν οι νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, ο Hendrik Dietz, καθηγητής Βιομοριακής Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Φυσικής του Πολυτεχνείου του Μονάχου και η ομάδα του, ασχολούνταν με την κατασκευή συναρμολογούμενων αντικειμένων μεγέθους ιών.

Ήδη από το 1962, ο βιολόγος Donald Caspar και ο βιοφυσικός Aaron Klug είχαν ανακαλύψει τις γεωμετρικές αρχές σύμφωνα με τις οποίες κατασκευάζονται οι «πρωτεϊνικοί φάκελοι» (το περίβλημα) των ιών. Με βάση αυτές τις γεωμετρικές προδιαγραφές, η ομάδα του Hendrik Dietz στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, υποστηριζόμενη από τους Seth Fraden και Michael Hagan από το Πανεπιστήμιο Brandeis στις ΗΠΑ, ανέπτυξε μια ιδέα που επέτρεψε την παραγωγή τεχνητών σωμάτων μεγέθους ιού, κενών στο εσωτερικό τους.

Το καλοκαίρι του 2019, η ομάδα διερωτήθηκε αν τέτοια κενά σώματα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος «παγίδας ιών». Εάν υπήρχε μια εσωτερική επένδυση φτιαγμένη από μόρια που συνδέονται με ιούς, θα μπορούσαν να δεσμεύουν τους ιούς και να τους απομακρύνουν από την κυκλοφορία. Ταυτόχρονα όμως, τα κενά αυτά σώματα, θα έπρεπε επίσης να έχουν αρκετά μεγάλα ανοίγματα, ώστε οι ιοί να μπορούν να μπουν μέσα.

«Κανένα από τα αντικείμενα που είχαμε κατασκευάσει χρησιμοποιώντας τεχνολογία origami DNA εκείνη την εποχή δεν θα μπορούσε να ενσωματώσει ολόκληρο τον ιό – ήταν απλά πολύ μικρά. Η κατασκευή σταθερών κοίλων σωμάτων αυτού του μεγέθους ήταν μια τεράστια πρόκληση», επισημαίνει ο Hendrik Dietz.

Κιτ για «παγίδα» ιών

Ξεκινώντας από το βασικό γεωμετρικό σχήμα του εικοσάεδρου, όπου οι 20 επιφάνειες είναι τριγωνικές, η ομάδα αποφάσισε να κατασκευάσει τα κενά σώματα – «παγίδες» του ιού από τρισδιάστατες, τριγωνικές πλάκες. Για να συνδεθούν οι πλάκες DNA μεταξύ τους, σε μεγαλύτερες γεωμετρικές δομές, οι άκρες πρέπει να είναι ελαφρώς λοξές. Η σωστή επιλογή και τοποθέτηση των σημείων σύνδεσης στα άκρα διασφαλίζει ότι τα πάνελ αυτοσυναρμολογούνται και δημιουργούν τα επιθυμητά αντικείμενα.

«Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε τώρα να προγραμματίσουμε το σχήμα και το μέγεθος των επιθυμητών αντικειμένων χρησιμοποιώντας τις συγκεκριμένες τριγωνικές πλάκες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 180, και να πετύχουμε απόδοση ως και 95%. Παρόλα αυτά, η διαδρομή δεν ήταν εύκολη και είχε και πολλές επαναλήψεις», είπε ο Hendrik Dietz.


Οι ιοί «μπλοκάρονται» αξιόπιστα

Με την αλλαγή των σημείων σύνδεσης στις άκρες των τριγώνων, οι επιστήμονες της ομάδας όχι μόνο μπόρεσαν να δημιουργήσουν κλειστές άδειες σφαίρες, αλλά και σφαίρες με ανοίγματα ή μισά κελύφη. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παγίδες ιών.

Σε συνεργασία με την ομάδα της καθηγήτριας Ulrike Protzer, επικεφαλής του Ινστιτούτου ιολογίας στο TUM και διευθύντριας του Ινστιτούτου ιολογίας στο Helmholtz Zentrum München, η ομάδα δοκίμασε τις «παγίδες» ιού, σε αδενοϊούς και σε πυρήνες του ιού της ηπατίτιδας Β.

«Ακόμα και ένα απλό μισό κέλυφος του σωστού μεγέθους, δείχνει μια μετρήσιμη μείωση της δραστηριότητας του ιού. Εάν βάλουμε πέντε σημεία σύνδεσης με κατάλληλα αντισώματα, μπορούμε ήδη να αποκλείσουμε τον ιό κατά 80 τοις εκατό, εάν ενσωματώσουμε περισσότερα, επιτυγχάνουμε πλήρη αποκλεισμό» σημείωσε ο Hendrik Dietz.

Για να μην αποδομηθούν αμέσως αυτά τα νανοσωματίδια DNA από τα σωματικά υγρά, η ομάδα ακτινοβόλησε τα τελικά δομικά στοιχεία με υπεριώδη ακτινοβολία και επεξεργάστηκε το εξωτερικό τους περίβλημα με πολυαιθυλενογλυκόλη και ολιγολυσίνη. Τα σωματίδια κρατήθηκαν σταθερά στο πλάσμα ποντικιών για 24 ώρες.

Μια «κατασκευαστική» αρχή

Τώρα το επόμενο βήμα είναι να δοκιμαστούν οι «παγίδες» αυτές σε ζωντανά ποντίκια – πειραματόζωα, αν και ο καθηγητής Ντίετζ εκτιμά ότι το υλικό αυτό, θα είναι ανεκτό και στο ανθρώπινο σώμα. Και επιπλέον μπορούν να κατασκευαστούν με ένα λογικό κόστος.

Η δημιουργία τους ανοίγει νέους δρόμους, αφού εκτός από «παγίδα» ιών, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε νέους ιούς που αναδύονται, μπορεί να αποτελέσει φορέα αντιγόνων για ταυτόχρονους πολλαπλούς εμβολιασμούς ή ως «όχημα» για τη μεταφορά DNA ή RNA για την εφαρμογή γενετικών θεραπειών ή ως «όχημα» για την μεταφορά φαρμάκων.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

31 σχόλια:

  1. Η Εκτέλεση του Τσάρου Νικολάου από τους Ιουδαίους.

    ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Την 1η/14 Αυγούστου 1917, στις 06:10 π.μ., ένα τρένο με μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας και τους υπηρέτες του με την ένδειξη «Ιαπωνική Αποστολή Ερυθρού Σταυρού» αναχώρησε από το Τσαρκσκόγιε Σέλο (από το σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξανδρόβσκαγια).

    Στις 4 (17)Αυγούστου 1917 το τρένο έφθασε στο Τιουμέν. Με τρία Ατόμπλοια μεταφέρθηκαν το βράδυ της 6ης /19ηςΑυγούστου 1917 στο Τομπόλσκ . Ο Νικόλαος και η οικογένειά του έζησαν για αρκετές ημέρες στο ατμόπλοιο «Ρωσία», περιμένοντας την επισκευή του πρώην σπίτιού του Γενικού Κυβερνήτη.

    Στις 11/24 Αυγούστου 1917, μετακόμισαν στο σπίτι. Στις αρχές Απριλίου 1918, το Προεδρείο της Πανρωσικής Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής (VTsIK) ενέκρινε τη μεταφορά των Ρομανώφ στη Μόσχα με σκοπό τη διεξαγωγή δίκης για αυτούς, αλλά στα τέλη Απριλίου του 1918, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο Αικατερίνμπουργκ, όπου επιτάχθηκε ιδιωτική κατοικία του εμπόρου Ιπάτιεφ, για να φιλοξενήσει τους Ρομάνοφ.

    Εδώ μαζί τους ζούσαν πέντε άτομα του προσωπικού: ο γιατρός Μπότκιν, ο υπηρετης Τρούπε, η Καμαριερα Ντεμίντοφ, ο Μάγειρας Χαριτόνοφ και ο βηθός μάγειρα Σέντεφ.

    Φρούραρχος στο σπίτι του Ιπάτιεφ ήταν ο πλωτάρχης Αβντέεφ διοικούσε την φρουρά . Ήταν ένας μέθυσος. Βίαιος και στενόμυαλος. Ο διοικητής και άλλοι δέκα «τσεκίστες» έμεναν στον ίδιο όροφο με την βασιλική οικογένεια .Οι κρατούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να αφήνουν τις πόρτες των δωματίων του ανοιχτές.

    Τον Ιούνιο, η φρουρά άλλαξε με επικεφαλής τον Εβραίο Γιάκοβ Γιουρόβσκι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Σοβιέτ των Ουραλίων και μέλος της ηγεσίας της Τσεκά. Και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάκοβ Μοϊσέβιτς Σβερντλόφ .
    Οι άλλοι Τσεκιστές ήταν αλλοδαποί, αιχμάλωτοι μπολσεβίκοι. Αυστριακοί, Φιλανδοί Ούγγροι, Λετονοί/ Πολλοί από αυτούς ήσαν επίσης Εβραίοι.

    Ο Γιουρόβσκι έλαβε οδηγίες από τον Σβερντλόφ στις 21 Ιουνίου 1918 σχετικά με τις προετοιμασίες για μελλοντική εκτέλεση. Λίγες μέρες πριν την εκτέλεση έλαβε τηλεγράφημα πού έλεγε: «Μας θορύβησε η προέλαση του Λευκού Στρατού. Πληροφορηθήκαμε για την απειλή που συνιστούν οι Τσεχοσλοβάκοι ληστές στην Κόκκινη Πρωτεύουσα των Ουραλίων και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Εστεμμένος δολοφόνος, θα μπορούσε να ξεφύγει από την ποινή του λαού, η Εκτελεστική Επιτροπή, εκτελώντας τη βούληση του λαού, αποφάσισε να εκτελεστεί ο Τσαρος Νίκολας Ρομάνοφ, που ειναι ένοχος για αμέτρητα εγκλήματα».

    Τις επόμενες ημέρες, ο Γιουρόβσκι και ο υπαρχηγός του, Ερμάκοφ,εξέτασαν το έδαφος δεκαοκτώ χιλιόμετρα από την πόλη, προκειμένου να βρουν ένα μέρος αρκετά διακριτικό ώστε να θάψει τα πτώματα και να κρατήσει τον τόπο ταφής μυστικό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 16 Ιουλίου, ο Γιουρόβσκι έλαβε την άδεια από τον Σβερντλόφ από τη Μόσχα για να εκτελέσει όλη την οικογένεια.

      Τα ξημερώματα 17ης Ιουλίου 1918, ο Νικόλαος Β', η Αλεξάνδρα Φιοντόροβνα, τα παιδιά τους, ο Δρ Μπότκιν και οι τρεις υπηρέτες (εκτός από τον μάγειρα Σέντνεφ εκτελέστηκαν στην έπαυλη του Ιπάτιεφ στο Αικατερίνμπουργκ.

      Μετά τα μεσάνυχτα, της 16ης Ιουλίου ο Γιουρόβσκι ζήτησε από τους Ρομανόφ και τους υπηρέτες τους (Γεβγκένι Μπότκιν, Άννα Ντεμίντοβα, Ιβάν Καριτόνοφ και Αλόις Τρούπ) να προετοιμαστούν για να μεταφερθούν σε ασφαλέστερο μέρος.
      Όλοι κατέβηκαν τις εσωτερικές σκάλες στο υπόγειο.

      Ο πρώην Τσαρος κρατούσε τον γιο του στην αγκαλιά του. Υπήρχαν δύο καρέκλες, όπου καθόταν ο αυτοκράτορας και η αυτοκράτειρα, ο Αλέξιος ήταν στην αγκαλιά του πατέρα του, η μεγάλη Δούκισσα και οι υπηρέτες τους στέκονταν δίπλα στο αυτοκρατορικό ζευγάρι.
      Ο Γιουρόφσκι, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο να πάρει μια κάμερα για να αποδείξει την καλή τους υγεία στη Μόσχα, πήγε να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της σφαγής και στη συνέχεια άνοιξε τη διπλή πόρτα όπου ήταν το εκτελεστικό απόσπασμα .
      Οι δώδεκα άνδρες παρατάχθηκαν σε τρεις σειρές. Είχαν περίστροφα. Έξω, από το σπίτι, ο οδηγός του φορτηγού έβαλε μπρός τη μηχανή για να καλύψει τον ήχο των πυροβόλων.
      Ο Γιουρόφσκι έβγαλε μια εφημερίδα από την τσέπη του και άρχισε να την διαβάζει γρήγορα: «Επειδή οι γονείς σας συνεχίζουν την επίθεσή τους εναντίον της Σοβιετικής Ρωσίας, η Εκτελεστική Επιτροπή των Ουραλίων εξέδωσε το διάταγμα για να σας εκτελεσει».

      Οι πυροβολισμοί άρχισαν αμέσως χωρίς διαταγή Πύρ. Πύρ κατα βούληση.
      Οι περισσότεροι στόχευαν τον Τσάρο. Το σοκ των πολλαπλών σφαιρών τον σκότωσαν ακαριαία. Η Αυτοκράτειρα και η Μεγάλη Δούκισσα Όλγα πρόλαβαν να κάνουν το σταυρό τους. Ο Τσάρεβιτς είχε επιζήσει και Γιουρόβσκι τον εκτέλεσε με δυο σφαίρες στο κεφάλι. Τα θύματα ήταν έντεκα .
      Ο Νικόλαος Β', η σύζυγός του Αλεξάνδρα Φεντορόβνα,οι τέσσερις κόρες τους Όλγα, Τατιάνα, Μαρία και Αναστασία,ο γιος του Αλέξης,ο οικογενειακός γιατρός Γεβγκένι Μπότκιν,η υπηρέτρια Άννα Ντεμίντοβα, ο Αλεξέι Τρούπ και ο μάγειρας Ιβάν Χαρτιτόνοφ.

      Τη διαταγή εκτέλεσης έδωσε ο ιουδαίος Γιάκοβ Μοϊσέβιτς Σβερντλόφ στις 21 Ιουνίου 1918 και την έφερε εις πέρας ο Ιουδαίος Γιάκοβ Γιουρόφσκι. Από τα επτάμελη του Αλίτ Μπιρό , που κυβερνούσε ο Γκιρς Γιάνκελεβιτς Μπριλιάντ . Χιρστς Απφελμπάουμ , ο Λεβ Ρόζενφελντ και Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρονστέιν ήσαν Χαλδαιο-Ιουδαίοι. Οι Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ και Αντρέι Σεργκέγιεβιτς Μπουμπνόφ, είχανχαλδαιο-ιουδαικό DNA.

      Ζ.Π.




      Διαγραφή
  2. ΜΕΡΚΕΛ - ΚΑΣΝΕΡ: «Σημειώνουμε την αντίδραση για την πώληση των υποβρυχίων στην Τουρκία αλλά δεν αναστέλλεται η σύμβαση».

    Στα ανέκδοτα το έχουν γυρίσει οι Γερμανοί μέσω διπλωματικών κύκλων καθώς αναφέρουν ως καταγεγραμμένη την αντίδραση και την ανησυχία της ελληνικής διπλωματίας στην παράδοση των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, έστω και αν δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναστολής του προγράμματος.

    Γερμανικές διπλωματικές πηγές που παρακολουθούν τις διαρκείς παρεμβάσεις της Αθήνας για το εν λόγω θέμα επαναλαμβάνουν όσα είναι ήδη γνωστά, ότι δηλαδή η άδεια από τη γερμανική κυβέρνηση για τη ναυπήγηση των υποβρυχίων είχε δοθεί το 2009, όταν συνάφθηκε η συμφωνία, και μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί.

    Υποβρύχια τα οποία συναρμολογούνται στην Τουρκία, καθώς είναι σύμπραξη μιας γερμανικής και μιας τουρκικής εταιρείας, και το πρώτο, που καθελκύστηκε τον Μάρτιο, αναμένεται να ενταχθεί στον τουρκικό στόλο σε διάστημα ενός έτους, για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα πέντε.

    Η γερμανική διπλωματία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Τουρκίας, διατηρώντας ωστόσο τις αμφιβολίες της ότι ενδεχόμενες κυρώσεις θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείριση της πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Γερμανικές πηγές σημειώνουν τις προσπάθειες του Βερολίνου για την εκτόνωση της έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο το 2020, ενώ πλέον στρέφουν το βλέμμα στην Κύπρο και στην επίσκεψη του τούρκου προέδρου.


    Ξεκαθαρίζουν δε ότι η θέση της Γερμανίας στο Κυπριακό παραμένει σταθερή και ξεκάθαρη υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Την ίδια στιγμή γερμανικές πηγές κάνουν σαφή διάκριση ανάμεσα στην αλληλεγγύη του Βερολίνου και της ΕΕ σε κράτη-μέλη όπως η Κύπρος και η Ελλάδα και τις αντιδράσεις που πρέπει να υπάρχουν σε συγκεκριμένα γεγονότα, με τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα με τρίτες χώρες, μεταξύ αυτών και η Τουρκία, σημειώνοντας ότι η διπλωματία είναι εξαιρετικά πολύπλοκη.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ν.Παναγιωτόπουλος: «Καλύτερη από οποτεδήποτε άλλοτε η στρατηγική σχέσης Ελλάδας και ΗΠΑ».

    Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη με κεντρικό θέμα τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι «έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους οι ομάδες εργασίας» των δύο χωρών για να προχωρήσουν οι τροποποιήσεις επί της συμφωνίας ενισχύοντας τις υφιστάμενες κοινές υποδομές σε Σούδα, κεντρική Ελλάδα και Αλεξανδρούπολη. Όπως λέει, πιθανότατα θα επεκταθεί και η χρονική διάρκεια της συμφωνίας ενώ δεν υπάρχει επί του παρόντος ζήτημα πρόσθετων περιοχών αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται.


    Στη Γαλλία στις 21 Ιουλίου ο Παναγιωτόπουλος

    Στις 21 Ιουλίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στη Γαλλία για την επίσημη παραλαβή του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους Rafale από τα συνολικώς 18 που θα ενισχύσουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία ως το καλοκαίρι του 2023. Όπως διευκρινίζει στη συμφωνία για τα Rafale προβλέπεται ότι θα υπάρχει συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε επίπεδο μελλοντικής συντήρησης και υποστήριξης των αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου. Για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που «χρειαστούν 2 με 3 μήνες για να ληφθεί η σωστή απόφαση δεν θα έχουμε ξεφύγει από το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει».

    Αναφορικά με τα ελληνικά drones, ο υπουργός αναφέρει ότι «σύντομα θα είμαστε σε θέση να επιδείξουμε απτά αποτελέσματα από ελληνική ερευνητική προσπάθεια» ενώ προσθέτει ότι «υπάρχει και η παράμετρος για συνέργεια με ισραηλινές εταιρείες για μεταφορά τεχνογνωσίας σε ελληνικές βιομηχανίες».

    Για την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθαρίζει ότι θα ακολουθηθεί «η γενική πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με τον εμβολιασμό» ενώ συμπληρώνει: «Όπως αντιμετωπίσαμε επιτυχώς την κατάσταση σε επίπεδο κληρωτών θητείας και μονίμων στελεχών στις υπόλοιπες φάσεις της πανδημίας, έτσι θα κάνουμε και σε αυτήν (σ.σ.: για τη μετάλλαξη του ιού). Η στρατιωτική ηγεσία έχει εκπονήσει τα σχέδιά της. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τον τρόπο να τα εφαρμόζουμε επιτυχώς». Παρατηρεί, δε, ότι «είναι αδιανόητο να τεθεί εκτός μάχης ένα πολεμικό πλοίο εξαιτίας της αμέλειας μέλους του να θωρακιστεί απέναντι στον ιό, μη κάνοντας το εμβόλιο».

    Επαναλαμβάνει, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται» και συνεχίζει: «Όσο εκτιμά η Ελλάδα ότι υφίσταται στρατιωτική απειλή για τα νησιά της, τόσο διατηρεί το δικαίωμα να οργανώσει την άμυνα κάθε σπιθαμής του εδάφους της, στα νησιά και στο σύνολο της εδαφικής εκτάσεώς της». «Ευελπιστώ», επισημαίνει, «σε ένα ήρεμο καλοκαίρι χωρίς κανένα εφησυχασμό από πλευράς μας».

    Για τη στρατιωτική θητεία, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζει «ότι είναι πολύ νωρίς να ανοίξουμε τη συζήτηση για στράτευση στα 18», ειδικά «προτού δούμε τον πραγματικό αντίκτυπο» από την πρόσφατη αύξηση της θητείας. «Τα επιτελεία», λέει, «παρακολουθούν από κοντά τα αριθμητικά δεδομένα».

    Τέλος, για την επιτυχία της έκθεσης DEFEA 2021, ο υπουργός αναφέρει ότι είχε να πραγματοποιηθεί τέτοια έκθεση από το 2010 ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες «να παρουσιάσουν τη δυναμική τους και τα πιο σύγχρονα συστήματα άμυνας και ασφάλειας».
    Ζ.Π.

























    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το «Μακεδονικό» Ινστιτούτο στη Βουλγαρία επικρίνει την ελληνική έκδοση του Πομακοελληνικού λεξικού.

    Tο λεγόμενο «Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο», με έδρα τη Σόφια, επισημαίνει ότι η ανακήρυξή των Πομάκων ως «ανεξάρτητης “εθνοτικής ομάδας» είχε ως στόχο την αφομοίωσή τους.


    Μάλιστα, σημειώνει ότι «δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη της γλωσσολογίας, ανεξάρτητα από τη γλωσσική μορφή στην οποία ντύνονται αυτές οι εκδόσεις».

    «Η ανακήρυξη αυτού του τμήματος των Βούλγαρων Μουσουλμάνων, που παρέμειναν μετά τους πολέμους του 1913, 1919 και 1944 στην Ελλάδα, ως ανεξάρτητης “εθνοτικής ομάδας” και της δημιουργίας μιας νέας ‘φιλολογικής γλώσσας’ διαφορετικής από τη βουλγαρική φιλολογική γλώσσα, αποσκοπεί στον διαχωρισμό αυτού του εθνοτικά βουλγαρικού πληθυσμού από τους συγγενείς του στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, και ακολούθως στην αφομοίωσή του» επισημαίνει σε άρθρο του το «Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο».


    Στο ίδιο άρθρο προστίθεται πως «Εάν ο νότιος γείτονάς μας θέλει πραγματικά να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμβάσεις για την εισαγωγή της μητρικής γλώσσας στα σχολεία, τότε μετά την αφαίρεση της πραγματικά ξένης τουρκικής γλώσσας σε αυτά (μελετήθηκε μόνο για θρησκευτικούς λόγους), θα έπρεπε να αποκαταστήσει τη φιλολογική βουλγαρική γλώσσα και το αυθεντικό σλαβικό αλφάβητο».

    «Αντί της βουλγαρικής»

    «Η παραμέληση των παραδοσιακών σλαβικών-βουλγαρικών γραμμάτων και η χρήση ελληνικών ή λατινικών είναι ιδιαίτερα ενδεικτική του σκοπούμενου έργου. Η αντικατάσταση του ονόματος της γλώσσας – “Pomak”, αντί της βουλγαρικής, ρίχνει επίσης φως στους στόχους των συγγραφέων της …», καταλήγει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου 2021.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Πέντε»: Έγινε η πρώτη ανάγνωση του σεναρίου της νέας ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα.


    Στην πρώτη ανάγνωση ενός καταπληκτικού σεναρίου παρευρέθησαν σήμερα για πρώτη φορά οι συντελεστές της νέας ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα, "Πέντε".


    Το σενάριο αφορά το άγνωστο για τους περισσότερους θέμα του Ολοκαυτώματος της Σαμοθράκης το 1821 παράλληλα με τις σφαγές της Σάμου και της Χίου από τον Καρά Αλι.

    Χωρίς δεύτερη σκέψη και πάρα του ότι στο νησί δεν υπήρχε οργανωμένος και εκπαιδευμένος στρατός, οι Δημογέροντες αποφάσισαν να σηκώσουν το λάβαρο της Επανάστασης χωρίς να φοβηθούν το θάνατο και έχοντας στην διάθεση τους πενιχρά μέσα και κάποια πυρομαχικά που τους παρέδωσε το ζεύγος Βισβίζη.

    Ήταν αποφασισμένοι όμως να μη ζήσουν άλλο κάτω από τον Τουρκικό ζυγό.

    Τουλάχιστον 9.000 κάτοικοι ζούσαν στη νησί και μετά την Τουρκική αδυσώπητη εκδικητική μανία επέστρεψαν από τα σκλαβοπάζαρα μόνο 33 οικογένειες.

    Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα Αυγούστου στη Θράκη και στην πρώτη ανάγνωση του σεναρίου συμμετείχαν εξαιρετικοί ηθοποιοί διακεκριμένοι που θα τους θαυμάσουμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως Γιάννης Αϊβάζης, Βύρωνας Κολάσης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καρμάτης, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Αντώνης Σιώπκας, Μανώλης Σαββίδηε, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Κωνσταντίνος Καραθωμάε, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Χριστίνα Πιερή, Γιάννησ Περδίκης, Σταύρος Παρχαρίδηε, Βασίλης Τελίδης, Αριστείδης Σιναπίδης, Γιάννης Λαζαρίδης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά.

    Στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες για τις ανάγκες των γυρισμάτων θα έρθει και ο διεθνούς φήμης Νεοζηλανδός ηθοποιός Manu Bennett(Spartacus, Arrow κλπ) που θα υποδυθεί κεντρικό ρόλο και καταλυτικό για την εξέλιξη της πλοκής.

    Guests: Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Ίμβριος

    Η ταινία "Πέντε" είναι η τρίτη μετά την "Έξοδο" και την "Πολιορκία" και ολοκληρώνει τη θαυμάσια αυτή ιστορική τριλογία του Βασίλη Τσικάρα που παρά το υψηλό επίπεδο παραγωγής ποτέ δεν στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αλλά με πάθος και αφοσίωση στο όραμά του προχωράει με στήριγμα την ιδιωτική πρωτοβουλία και στη συγκεκριμένη ταινία και Δήμων της Θράκης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Economist: Ενοχλήθηκε από την κατάκτηση του EURO 2020 από την Εθνική Ιταλίας γιατί... είχε μόνο Ιταλούς!

    «Το πρόβλημα της Εθνικής Ιταλίας είναι πως υπάρχουν πάρα πολλοί Ιταλοί σε αυτήν» γράφει το «Economist».

    Επίθεση στην Εθνική Ιταλίας κάνει με άρθρο του το «Economist», το οποίο ουσιαστικά την κατηγορεί... για ρατσισμό!
    «Μια νίκη της ευρωπαϊκής ιδέας και της ιταλικής δεξιάς», χαρακτηρίζει την κατάκτηση του EURO 2020 από την Ιταλία.


    Θυμίζουμε ότι η Ιταλία νίκησε την Αγγλία με 3-2 στα πέναλτι, την Κυριακή το βράδυ, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 1968.


    Ενώ όμως οι Ιταλοί -και το σύνολο της Ευρώπης- ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς , κάποιοι απογοητευμένοι οπαδοί της Αγγλίας επιτέθηκαν λεκτικά στους μαύρους παίκτες της ομάδας τους που αστόχησαν στα πέναλτι.

    Πάνω σε αυτό το περιστατικό με ρατσιστική χροιά βασίστηκε το άρθρο του Economist, κατηγορώντας την Ιταλία για μία «ακόμα χειρότερη μορφή ρατσισμού» επειδή -άκουσον άκουσον- έκανε το σφάλμα να έχει μόνο Ιταλούς στην ομάδα της!

    «Η πιο εντυπωσιακή πτυχή της ιταλικής ομάδας των 26 ποδοσφαιριστών ήταν ότι, στη βασική 11άδα, δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης έγχρωμος. Αν και τρεις από τους παίκτες ήταν γεννημένοι στη Βραζιλία, είχαν ρίζες ιταλικές από τους παππούδες τους και συνεπώς ιταλική καταγωγή».

    Και το άρθρο στο παγκοσμίου φήμης «Economist» συνεχίζει, αναπτύσσοντας μία αλλοπρόσαλλη λογική:

    «Το πώς η ομάδα της Ιταλίας κατέληξε τόσο σοκαριστικά ξέχειλη από Ιταλούς εξηγείται από τους νόμους για την ιταλική ιθαγένεια. Βασικά, η ιταλική ιθαγένεια βασίζεται στο «jus sanguinis» («δικαίωμα του αίματος»): που μεταβιβάζεται τον Ιταλό γονέα σε Ιταλό τέκνο. Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο απονέμουν την υπηκοότητα με αυτόν τον τρόπο, από την Ιρλανδία και τη Γαλλία έως την Ιαπωνία.

    Το αντίθετο, το «jus soli» («δικαίωμα του εδάφους» ή «υπηκοότητα των δικαιωμάτων γέννησης»), παρέχει υπηκοότητα σε οποιονδήποτε γεννιέται στην επικράτεια ενός έθνους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απονέμουν την ιθαγένεια με αυτόν τον τρόπο.

    Τέλος πάντων το αποτέλεσμα είναι ότι αυτοί οι Ιταλοί παίζουν στην ιταλική ομάδα… Αλλά δεν είναι καθόλου Ιταλοί. Είναι κακοί Ιταλοί που αμφιταλαντεύτηκαν στο να γονατίσουν πριν από τα παιχνίδια τους (μια πράξη που εισήχθη από τις ΗΠΑ μετά το κίνημα Black Lives Matter). Και όχι μόνο αυτό, κατακτώντας το τρόπαιο, η ιταλική ομάδα έκανε τους δεξιούς πολιτικούς στην Ιταλία χαρούμενους, κάτι εγκληματικό».

    Όπως ήταν φυσικό το άρθρο αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ιδίως από χρήστες στα social media.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε στο Τέξας!

    Ένα σπάνιο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε στο Τέξας, ανακοίνωσαν χθες τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το πρώτο κρούσμα του ιού που επιβεβαιώθηκε στην Πολιτεία αυτή.

    Η ιογενής ασθένεια εντοπίστηκε σε έναν Αμερικανό κάτοικο, ο οποίος είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Νιγηρία. Επί του παρόντος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ντάλας.

    «Αν και σπάνιο, αυτό το κρούσμα δεν συνιστά λόγο ανησυχίας και δεν αναμένουμε καμία απειλή για το ευρύ κοινό», δήλωσε ο δικαστής της κομητείας του Ντάλας, Κλέι Τζένκινς.

    Εκτός από τη Νιγηρία, κρούσματα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων έχουν επιβεβαιωθεί σε χώρες της κεντρικής και της δυτικής Αφρικής από το 1970. Ένα μεγάλο ξέσπασμα κρουσμάτων σε ανθρώπους στις ΗΠΑ καταγράφηκε το 2003, σύμφωνα με τα CDC.

    Η ομοσπονδιακή υπηρεσία τόνισε πως συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους υγείας για να επικοινωνήσει με επιβάτες και άλλους που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή.

    Η ευλογιά των πιθήκων, που ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών με την ευλογιά, είναι μια σπάνια αλλά δυνητικά σοβαρή ιογενής ασθένεια που συνήθως ξεκινά με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και πρήξιμο των λεμφαδένων και σταδιακά εξελίσσεται σε ένα εκτεταμένο εξάνθημα στο πρόσωπο και το σώμα.

    Μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων. Τα CDC επισήμαναν ότι καθώς οι ταξιδιώτες φορούσαν μάσκες για προστασία από τον νέο κορονοϊό, ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού της ευλογιάς των πιθήκων μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων σε άλλους επιβάτες στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια ήταν χαμηλός.

    Ο ασθενής μολύνθηκε με το στέλεχος του ιού που συναντάται συχνότερα σε περιοχές της Δυτικής Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας, πρόσθεσαν τα CDC.


    Έχουν αναφερθεί τουλάχιστον έξι κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νιγηρία, πριν από το τρέχον κρούσμα, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τα CDC. Η μόλυνση του Αμερικανού δεν σχετίζεται με τις προηγούμενες.

    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ιαπωνία σπάει τα κοντέρ με ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων 319 Tb/s.

    Παγκόσμιο ρεκόρ μέσω οπτικών ινών.


    Μία νέα τεχνολογία που ανέπτυξαν Ιάπωνες μηχανικοί, ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων το οποίο είχε καταγραφεί στα 178 Tb/s.

    Η ομάδα κατάφερε να μεταφέρει δεδομένα σε ένα οπτικό καλώδιο 3.000 χιλιομέτρων με ταχύτητες που άγγιξαν τα 319 terabits το δευτερόλεπτο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνολογία αυτή είναι συμβατή με τις υπάρχουσες υποδομές.

    Για το επίτευγμα χρησιμοποιήθηκε οπτικό καλώδιο που περιέχει τέσσερις οπτικές ίνες αντί για μία, κάτι το οποίο θεωρείται standard σήμερα για να αποφευχθεί η παραμόρφωση του σήματος σε μεγάλες αποστάσεις. Η τεχνολογία ονομάζεται wavelength-division multiplexing και πρόκειται για τη δέσμη ενός laser η οποία χωρίζει το σήμα σε 552 κανάλια καθώς το στέλνει στις 4 οπτικές ίνες. Κάθε 70 χιλιόμετρα υπάρχει ένας ενισχυτής σήματος για να κρατά τις απώλειες στο ελάχιστο.

    Ο μέσος ρυθμός δεδομένων και για τις τέσσερις οπτικές ίνες ήταν 580 gigabits το δευτερόλεπτο, ενώ η ταχύτητα ρεκόρ των 319 Tb/s επιτεύχθηκε στο μέγιστο μήκος κύματος των 552 καναλιών. Η ομάδα θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στη βελτίωση δυνατότητας μετάδοσης και στην επέκταση της απόστασης.

    Η έρευνα παρουσιάστηκε στο International Conference on Optical Communications.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

    Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; στον επιχείλιο Έρπητα; στον Έρπητα γεννητικών οργάνων; στον Έρπητα Ζωστήρα; στην Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; στην Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοϊό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; στα Οξυτενή Κονδυλώματα; στην Μολυσματική τέρμινθο; στην Λύσσα; στον Δάγγειο; στον ιό Έμπολα;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάρχουν φάρμακα για τους ιούς, δηλαδά ιοκτόνα φάρμακα, ούτε η ιατρική θα μπορέσει να κατασκευάσει τέτοια φάρμακα στα επόμενα 100 χρόνια. Ο λόγος: οι ιοί είναι απίστευτα μικροί, δεν είναι μικρόβια ή μύκητες ή παράσιτα, τα οποία έχουν το μέγεθος των ανθρώπινων κυττάρων Δεν κυκλοφορούν μόνο στο αίμα και στα αγγεία, όπου θα μπορούσαμε ίσως, με κάποια φάρμακα (ενδοφλέβια), να τα σκοτώσουμε. Εισέρχονται κατά χιλιάδες μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα όπου πολλαπλασιάζονται ταχύτατα κατά εκατομμύρια. ΄Έτσι για να σκοτώσουμε τους ιούς, πρέπει να σκοτώσουμε τα ανθρώπινα κύτταρα δηλαδή να πεθάνουμε τον άνθρωπο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καμιά ίωση δεν θεραπεύει η Ιατρική. Ο Ιός κάνει τον κύκλο της και υποχωρεί. Ο οργανισμός βγάζει αντισώματα για να σκοτώσει τους ιούς στα αγγεία, όχι στα κύτταρα. Αυτό κάνουμε και με τα εμβόλια. Δημιουργούμε αντισώματα για να σκοτώσουν τον ιό, πριν μπει στα κύτταρα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με φάρμακα ούτε τον απλό ιό που μας προκαλεί το συνάχι και διαδίδεται ότι βρέθηκαν φάρμακα για να θεραπεύσουν τον Κορωνοϊό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι γιατροί, και μάλιστα πανεπιστημιακοί, μιλούν για φάρμακα για μία ίωση, (με την έννοια που δίνει ο κόσμος στην λέξη "φάρμακο"), ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουμε αποτελεσματικά φάρμακα για τους ιούς.

    Βρε αφιλότιμοι, ασχετίλα ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διάφοροι μεγαλογιατροί, ή "ερευνητές", Έλληνες και ξένοι, που αναφέρονται από δημοσιογράφους, ότι πέτυχαν "θεραπεία" του Κορωνοϊού, δεν στέκουν στα καλά τους, χρειάζονται ψυχίατρο και πολύ υποπτεύομαι ότι μάλλον παρακολουθούνται και παίρνουν κατάλληλη ψυχιατρική αγωγή και οι συνάδελφοί τους το γνωρίζουν αυτό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οσοι ισχυρίζονται ότι έκαναν ιοκτόνα φάρμακα είναι αγύρτες ή αντιμετωπίζονται με κατανόηση από το ιατρικό σώμα. Πρέπει να μας αποδείξουν με ποιόν τρόπο θα εισέλθει το φάρμακό τους στα ανθρώπινα κύτταρα για να σκοτώσει μόνο τον ιό, χωρίς να πειράξει τα κύτταρα. Τα αντιβιοτικά δεν εισέρχονται στα κύτταρα. Κυκλοφορούν στο αίμα και σκοτώνουν εκεί, και μόνο εκεί, τα μικρόβια, τους μύκητες και τα παράσιτα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διάφορα "φάρμακα" πιθανόν να ανακόψουν την θανατηφόρα έκβαση της νόσου και να προσφέρουν τον χρόνο στον ίδιο τον οργανισμό να αντιδράσει. Τώρα τελευταία, κυρίως με τον ιό HIV, προσπάθησαν, με σχετική επιτυχία, να παρασκευάσουν «αντιβιοτικά», που προσπαθούν να σκοτώσουν τους ιούς πριν μπουν στα κύτταρα ή να μιμηθούν τον τρόπο που μπαίνουν στα κύτταρα και να μπλοκάρουν τον πολλαπλασιασμό τους. Το ίδιο περίπου κάνουν τα Μονοκλωνικά Αντισώματα.

    Είναι δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, ιοστατικά φάρμακα και όχι ιοκτόνα. Καθυστερούν την λοίμωξη μέχρι ο ίδιος ο οργανισμός να δημιουργήσει ιοκτόνα αντισώματα. Ο δρόμος είναι μακρύς, το θέμα υπερβολικά δύσκολο και συνδέεται με τον Καρκίνο και την Αναπαραγωγή του ανθρώπου. Ίσως σε εκατό με διακόσια χρόνια, αν η επιστημονική έρευνα συνεχισθεί απρόσκοπτα, (αμφιβάλλω - η ερευνητική Λευκή Φυλή καταρρέει σαν τους Αρχαίους Έλληνες), να έχουμε ιοκτόνα "φάρμακα".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ. ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

    https://antibiotic.ecdc.europa.eu/el/enemerotheite/basika-menymata-gia/ti-prepei-na-gnorizei-eyry-koino
    Τα αντιβιοτικά δεν είναι λύση για λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη. Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά μόνο ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις. Η ορθή διάγνωση και η απόφαση περί αναγκαιότητας των αντιβιοτικών γίνεται μόνο από γιατρό.

    Να θυμάστε: τα αντιβιοτικά δεν έχουν αποτέλεσμα σε περίπτωση κοινού κρυολογήματος ή γρίπης!
    Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά μόνο ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις. Δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να αναρρώσετε από λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη.

    Τα αντιβιοτικά δεν εμποδίζουν τη μετάδοση των ιών σε άλλους ανθρώπους.
    Η λήψη αντιβιοτικών για λάθος λόγους, όπως για το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη, δεν έχει κανένα όφελος για εσάς.
    Το μόνο που επιτυγχάνετε με την κατάχρηση αντιβιοτικών είναι η ανάπτυξη αντοχής των βακτηρίων στα αντιβιοτικά. Έτσι, όταν θα χρειασθείτε αντιβιοτικά στο μέλλον, αυτά μπορεί να μην έχουν πλέον αποτέλεσμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα αντιβιοτικά παρασκευάστηκαν πριν από 50 περίπου χρόνια µε σκοπό να καταπολεµήσουν
    µικροβιακές λοιµώξεις. Μέχρι την ανακάλυψή τους, πολλές µικροβιακές λοιµώξεις ήταν θανατηφόρες.
    Σήµερα, µια νέα απειλή εµφανίζεται: Πολλές λοιµώξεις θα µπορούσαν να ξαναγίνουν θανατηφόρες αυτή τη φορά, γιατί τα µικρόβια που τις προκαλούν έχουν γίνει ανθεκτικά στα αντι βιοτικά που χρησιµοποιούµε.
    Πώς γίνεται αυτό;
    Οι λοιµώξεις στον άνθρωπο προκαλούνται από ιούς και µικρόβια. Τα αντιβιοτικά δεν ασκούν
    καµία απολύτως επίδραση στους ιούς. Είναι αποτελεσµατικά µόνο στις µικροβιακές λοιµώ ξεις.
    Αυτό τι σηµαίνει;
    Οτι δεν πρέπει ποτέ να λαµβάνονται αντιβιοτι κά για λοιµώξεις που προκαλούνται από ιούς.
    Είναι εντελώς άχρηστα. Οι λοιµώξεις που οφεί λονται σε ιούς (ιογενείς λοιµώξεις) είναι πολύ
    συχνές τόσο στους ενήλικες όσο και στα παι διά.
    Γιατί;
    Γιατί οι περισσότερες από τις λοιµώξεις που µας συµβαίνουν (π.χ. οξείες διάρροιες, ωτίτιδες,
    βρογχίτιδες, ιγµορίτιδες) καθώς και ιώσεις (συµπτώµατα όπως συνάχι, πονόλαιµος, πόνος
    στους µύες και στα κόκκαλα, πυρετός) θερα πεύονται από µόνες τους µέσα σε σύντοµο
    διάστηµα (λιγότερο ή περισσότερο από 3 ηµέ ρες). Αν λοιπόν κάποιος έχει πάρει αντιβιοτικά
    το διάστηµα αυτό µπορεί να αποδώσει σε αυτά την θεραπεία του, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύ ει: θα γινόταν καλά ανεξάρτητα από αυτά. Οµως κάπως έτσι δηµιουργήθηκε η ψευδαίσθηση και
    ο µύθος για τις µαγικές ιδιότητες των αντιβιοτι κών.
    Γιατί τα αντιβιοτικά δεν θα µας βοηθήσουν να γίνουµε πιο γρήγορα καλά. Η άµυνά µας είναι
    επαρκής για την ίαση της πλειοψηφίας των απλών λοιµώξεων που
    συχνά µας ταλαιπωρούν.
    Για παράδειγµα, ένα αντιβιο τικό δεν «ρίχνει» τον πυρετό πιο γρήγορα.
    Τότε λοιπόν, πότε είναι απαραίτητα τα αντιβιοτικά;
    Τα αντιβιοτικά είναι απαραίτητα και αναντικατάστατα στις σοβαρές µικροβιακές λοιµώξεις, αυτές που µπορεί να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία ακόµα και για τη ζωή του ασθενούς.
    Γιατί;
    Γιατί όταν πρόκειται για σοβαρές µικροβιακές λοιµώξεις, τα αντιβιοτικά εµποδίζουν τον πολ λαπλασιασµό των µικροβίων, επιτρέποντας έτσι στον οργανισµό µας να έχει χρόνο να οργανώ σει την φυσική του άµυνα (δηλαδή να παράγει αντισώµατα και κύτταρα άµυνας ικανά να κα ταστρέψουν όλα τα µικρόβια).
    Στην ουσία δηλαδή, τα αντιβιοτικά δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στην άµυνά µας για να µπορέσει να καταπολεµήσει την λοίµωξη.
    https://www.eof.gr/assets/antibiotics_l.flet2008_final.pdf
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα παιδιά µας χρειάζονται περισσότερο τα αντιβιοτικά από ότι εµείς;
    Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Τα παιδιά δεν χρειά ζονται περισσότερο και συχνότερα τα αντι βιοτικά. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι λοιµώξεις στα παιδιά οφείλονται σε ιούς. Και τα αντιβιοτικά δεν έχουν καµία δραστικότητα στους ιούς. Ούτε θα βοηθήσουν το παιδί να απαλλαγεί νωρίτερα από τα συµπτώµατα της
    ίωσής του όπως λανθασµένα πιστεύεται.

    https://www.eof.gr/assets/antibiotics_l.flet2008_final.pdf
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ...ΙΟΥΣ.

    Τα αντιβιοτικά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με ρυθμό που ήταν αδιανόητος ακόμα και πριν από πέντε χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση αντιβιοτικών αυξάνει την αντοχή των βακτηρίων στα αντιβιοτικά.
    Αν συνεχίσουμε να καταναλώνουμε αντιβιοτικά με το σημερινό ρυθμό, η Ευρώπη μπορεί να επιστρέψει στην «προ των αντιβιοτικών εποχή», όπου μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη, όπως η πνευμονία, μπορεί να σημαίνει θανατική καταδίκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ. ΟΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ "ΦΑΡΜΑΚΑ" ΓΙΑ...ΙΟΥΣ.
    Η παγκόσµια επιστηµονική κοινότητα έχει επισηµάνει εδώ και καιρό «Το τέλος των αντιβιοτικών», δηλαδή την έλλειψη παραγωγής νέων αντιβιοτικών. Η πραγµατικότητα αυτή σε συνδυασµό µε το πρόβληµα της αντοχής θα καταστήσει αναποτελεσµατικά τα φάρµακα εκείνα που έσωσαν εκατοµµύρια αν θρώπους τον περασµένο αιώνα και εξακολουθούν να σώζουν µέχρι σήµερα.
    https://www.eof.gr/assets/antibiotics_l.flet2008_final.pdf
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΒΟΣ ΑΡΑΒΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: "ΠΑΡΤΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΓΙΑ Ν ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ".
    Κορωνοϊός: Τα σωτήρια φάρμακα που «δαμάζουν» τον ιό – Τα έχουμε όλοι σπίτι μας !

    Η ασπιρίνη και άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να αποτρέψουν τη μοιραία εξέλιξη της COVID-19 και να αποδειχθούν σωτήρια για ασθενείς με τη νόσο του κορωνοϊού SARS-CoV-2, ισχυρίζεται ο καθηγητής Ayman El-Kadi από το Τμήμα Φαρμακευτικής και Φαρμακευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα.

    Οι εν λόγω θεραπείες μπορούν να αξιοποιηθούν σε ασθενείς με σοβαρή νόσηση, στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί φλεγμονή στους πνεύμονες με συνέπεια δύσπνοια και βήχα, ή ακόμη και υπερφλεγμονώδης απόκριση με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια οργάνων και τον θάνατο.

    Έρευνες έχουν καταλήξει σε ευάλωτες ομάδες ασθενών, όπως οι άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από μεταβολικές διαταραχές όπως παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης, στους οποίους η COVID-19 μπορεί επηρεάσει την ανοσοαπόκριση και να οδηγήσει σε παραγωγή περισσότερων φλεγμονωδών παρά αντιφλεγμονωδών μορίων. Τα ήδη χρησιμοποιούμενα φάρμακα θα αποτελέσουν το πρόσκομμα σε αυτή τη διαδικασία, εξηγεί ο Δρ El-Kadi, είτε αποτρέποντας αυτά τα μόρια από την ενεργοποίηση της φλεγμονής είτε με αύξηση εκείνων με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

    Πέρα από την ασπιρίνη, στην επιστημονική δημοσίευση περιλαμβάνονται πέντε ακόμα φάρμακα με δυνητικά οφέλη κατά της COVID-19: το αντιλιπιδαιμικό φάρμακο φαινοφιβράτη, η αντιμυκητιακή φλουκοναζόλη, ο βακτηριοκτόνος παράγοντας ισονιαζίδη, τα συμπληρώματα διατροφής ρεσβερατρόλη και η 2-μεθυλοοιστραδιόλη, ένα πειραματικό φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου των ωοθηκών και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

    Η σημασία του χρόνου χορήγησης των φαρμάκων

    Ο Δρ El-Kadi μελετά την επίδραση των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων σε πλήθος ασθενειών όπως ο καρκίνος και καρδιοπάθειες. Εν προκειμένω, συστήνει τη διενέργεια κλινικών μελετών για την περίπτωση της COVID-19, ενώ δοκιμές στοχευμένης χορήγησης φαρμάκων νανοτεχνολογίας πιθανώς να έδιναν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

    «Η COVID-19 επηρεάζει διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, τους νεφρούς και ο εγκέφαλος, ωστόσο οι πνεύμονες παραμένουν ο βασικός στόχος. Καθώς τα αντιβακτηριακά μόρια είναι εύθραυστα, η χορήγησή τους υπό μροφήν νανοφαρμάκων θα τα βοηθήσει να φτάσουν στο στόχο τους», εξηγεί.

    Ωστόσο, ο χρόνος χορήγησης των αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων είναι ζωτικής σημασίας, όπως έχει υπογραμμίσει σε παλιότερη δημοσίευσή του, και πρέπει να λαμβάνει χώρα σε περιπτώσεις υπερφλεγμονώδους απόκρισης. Εν αντιθέσει, η «βιαστική» χορήγησή τους θα μπορούσε να περιορίσει τη φυσιολογική ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού έναντι του ιού.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παραπάνω φάρμακα ενδεχομένως να συνοδεύονται από λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες συγκριτικά με της ρεμντεσιβίρη και δεξαμεθαζόνη που χορηγούνται ήδη σε ασθενείς με κορωνοϊό.

    Για τον Δρ EL-Kadi που συμμετείχε στην ανάπτυξη ενός διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό SARS που στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους το 2003, η αναζήτηση αποτελεσματικών θεραπειών δεν θα διακοπεί παρά τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2, ο οποίος φαίνεται ιδιαιτέρως επίμονος και προσαρμοστικός χάρη στις μεταλλάξεις του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η θεραπεία με remdesivir δεν βελτιώνει την επιβίωση και ίσως αυξάνει την διάρκεια νοσηλείας σε ασθενείς με COVID-19.

    Η θεραπεία με remdesivir αποτελεί μια από τις εγκεκριμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση της COVID-19 σε ασθενείς με σοβαρή που χρειάζονται νοσηλεία.


    Σε μια μελέτη από τις ΗΠΑ όμως, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA η αποτελεσματικότητά της αμφισβητείται, τόσο όσον αφορά στην επίδραση της στην επιβίωση (που ούτως ή άλλως δεν έχει αποδειχθεί) αλλά και όσον αφορά στην επίδραση στην συντόμευση της νοσηλείας.

    Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) αναφέρουν ότι αυτή η αναδρομική μελέτη κοόρτης χρησιμοποίησε δεδομένα από τη Veterans Health Administration (VHA) (νοσοκομεία που νοσηλεύουν κυρίως αποστράτους) από 123 νοσοκομεία, και αφορούσε ασθενείς που νοσηλεύθηκαν με επιβεβαιωμένη COVID-19 από την 1η Μαΐου έως τις 8 Οκτωβρίου 2020.

    Έγινε αντιστοίχιση της βαθμονόμησης της κλινικής κατάστασης των ασθενών που ξεκίνησαν θεραπεία με remdesivir με ασθενείς που δεν είχαν ξεκινήσει θεραπεία με remdesivir την ίδια ημέρα νοσηλείας.

    Τα κύρια καταληκτικά σημεία της μελέτης ήταν:

    –Ο θάνατος εντός 30 ημερών από την έναρξη της θεραπείας με remdesivir (ή η αντίστοιχη ημέρα νοσηλείας για τα αντίστοιχα άτομα της ομάδας ελέγχου) και,


    –χρόνος για μέχρι την έξοδο από το νοσοκομείο.

    Η αρχική ομάδα περιελάμβανε 5898 ασθενείς:

    –2374 (40,3%) από τους οποίους έλαβαν θεραπεία με remdesivir (2238 άνδρες [94,3%] με μέση ηλικία 67,8 έτη) και,

    –3524 (59,7%) που δεν έλαβε ποτέ θεραπεία με remdesivir (3302 άνδρες [93,7%] με μέση ηλικία 67 έτη].

    Μετά την αντιστοίχιση της βαθμονόμησης της κλινικής κατάστασης, η ανάλυση περιέλαβε 1172 ασθενείς που έλαβαν remdesivir και 1172 μάρτυρες (άτομα στην ομάδα ελέγχου που δεν έλαβαν το φάρμακο).

    Οι ασθενείς που έλαβαν remdesivir και η ομάδα ελέγχου είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά όσον αφορά:

    –την ηλικία (μέση ηλικία 66,6 έτη έναντι 67,5 έτη),

    -το φύλο (1101 άνδρες [93,9%] και στις δύο ομάδες),

    -τη χρήση δεξαμεθαζόνης ( 559 [47,7%] και στις δυο ομάδες),

    -την νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (242 [20,7%] έναντι 234 [19,1%]) και,

    -χρήση μηχανικού αερισμού (διασωλήνωση) (69 [5,9%] έναντι 45 [3,8%]).

    Η θεραπεία με remdesivir δεν συσχετίστηκε με τη θνησιμότητα στις 30 ημέρες (143 λήπτες remdesivir [12,2%], έναντι 124 στην ομάδα ελέγχου κατέληξαν [10,6%], με λόγο σχετικού κινδύνου 1,06).

    Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια για τα άτομα που έλαβαν δεξαμεθαζόνη, έναντι αυτών που δεν έλαβαν δεξαμεθαζόνη κατά την έναρξη της θεραπείας με remdesivir.

    Όμως, οι ασθενείς που έλαβαν remdesivir είχαν μεγαλύτερο διάμεσο χρόνο έως την έξοδο από το νοσοκομείο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μάρτυρες (6 ημέρες έναντι 3 ημερών) και αυτή η διαφορά ήταν στατιστικά σημαντική (P<.001)

    Συνεπώς, σε αυτή τη μελέτη κοορτής σε νοσηλευόμενους βετεράνους με COVID-19, στις ΗΠΑ, η θεραπεία με remdesivir:

    –Δεν συσχετίστηκε ούτε με βελτιωμένη επιβίωση αλλά αντίθετα,

    -συσχετίστηκε με παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο.

    Συνεπώς, η τακτική χρήση του remdesivir μπορεί να σχετίζεται με αυξημένη χρήση νοσοκομειακών κρεβατιών ενώ δεν σχετίζεται με βελτιώσεις στην επιβίωση.

    Οι συγγραφείς αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι κλινικοί γιατροί να μην δίνουν εξιτήριο σε ασθενείς που διαφορετικά πληρούσαν τα κριτήρια για την έξοδο από το νοσοκομείο έως ότου ολοκληρωθεί η χορήγηση του remdesivir, καθώς το remdesivir χορηγείται μόνο ενδοφλεβίως.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η αζιθρομυκίνη δεν προσφέρει όφελος στην αντιμετώπιση της COVID-19 σε ασθενείς με ήπια νόσο που δεν χρειάζονται νοσηλεία.

    Η αζιθρομυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό ευρέος φάσματος που έχει αντιφλεγμονώδεις και αντι-ιϊκές ιδιότητες και από την αρχική φάση της πανδημίας έχει υποτεθεί ότι έχει δραστικότητα έναντι του SARS-CoV-2.


    Η αντιφλεγμονώδης δράση της αζιθρομυκίνης ίσως θα μπορούσε να ελαττώσει τα επίπεδα των κυτταροκινών που προάγουν την φλεγμονή και θα μπορούσε να βοηθά στην πρόληψη της εξέλιξης της βλάβης των ιστών και την σοβαρή COVID-19, ειδικά εάν χορηγηθεί νωρίς στην πορεία της νόσου.

    Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική, η αζιθρομυκίνη είναι φθηνή, ευρέως διαθέσιμη και έχει εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας και θα ήταν ένα ελκυστικό φάρμακο για χρήση σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς.

    Εάν όμως δεν αποδειχθεί αποτελεσματικό φάρμακο, η χρήση του θα πρέπει να περιοριστεί ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων σε μακρολίδες (την οικογένεια αντιβιοτικών στην οποία ανήκει η αζιθρομυκίνη)

    Στο ιατρικό περιοδικό JAMA δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μιας τυχαιοποιημένης κλινικής δοκιμής της αζιθρομυκίνης έναντι εικονικού φαρμάκου (placebo)που διεξήχθη από τον Μάιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 στις ΗΠΑ.

    Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) αναφέρουν ότι η μελέτη αφορούσε μη νοσηλευόμενους ασθενείς οι οποίοι είχαν θετικό διαγνωστικό τεστ (μοριακό τεστ ή αντιγόνου (rapid) εντός 7 ημερών από την ένταξη και ήταν ηλικίας 18 ετών και άνω.


    Μεταξύ 604 ατόμων που εξετάστηκαν:

    – οι 297 ήταν μη επιλέξιμοι,

    -44 αρνήθηκαν τη συμμετοχή και,

    -263 εντάχθηκαν στην μελέτη.

    Οι συμμετέχοντες, οι ερευνητές και το προσωπικό της μελέτης δεν γνώριζαν την θεραπεία (αν δηλαδή ο ασθενής λάμβανε αζιθρομυκίνη ή εικονικό φάρμακο).

    Η τυχαιοποίηση ήταν σε αναλογία 2: 1 είτε σε μία από του στόματος δόση 1,2 gαζιθρομυκίνης (n = 171) ή στο αντίστοιχο εικονικό φάρμακο (n = 92).

    Το κύριο καταληκτικό αποτέλεσμα ήταν:

    –η απουσία συμπτωμάτων της COVID-19 την ημέρα 14 όπως αυτά θα αναφέρονταν από τους ίδιους τους ασθενείς, ενώ,

    -υπήρχαν ακόμα 23 δευτερεύοντα κλινικά καταληκτικά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για νοσηλεία την ημέρα 21 ανεξαρτήτως αιτίας.

    Μεταξύ των 263 συμμετεχόντων που τυχαιοποιήθηκαν (μέση ηλικία, 43 έτη, 174 [66%] ήταν γυναίκες) το 76% ολοκλήρωσε την κλινική δοκιμή.

    Η δοκιμή τερματίστηκε από την επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων και ασφάλειας για ματαιότητα, μετά την ενδιάμεση ανάλυση.

    Την 14η ημέρα, δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στο ποσοστό των συμμετεχόντων που δεν είχαν συμπτώματα (στο σκέλος της αζιθρομυκίνης ήταν 50% και στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου ήταν επίσης 50%).

    Από τα 23 προκαθορισμένα δευτερεύοντα κλινικά καταληκτικά σημεία, στα 18 δεν υπήρχε σημαντική διαφορά.

    -Μέχρι την ημέρα 21, 5 συμμετέχοντες στην ομάδα της αζιθρομυκίνης χρειάστηκαν νοσηλεία σε σύγκριση,

    –με κανένα στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

    Με βάση αυτή τη μελέτη η θεραπεία με μια εφάπαξ δόση αζιθρομυκίνης σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 δεν βελτιώνει την έκβαση σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο (η πιθανότητα να είναι χωρίς συμπτώματα την ημέρα 14 ήταν ίδια), και συνεπώς η χρήση της αζιθρομυκίνης σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19, θα πρέπει να αποφεύγεται.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. Κίνα: Σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος, σε κτηνίατρο, από τον ιό των μαϊμούδων Β.

    Ένας 53χρονος κτηνίατρος πέθανε στο Πεκίνο αφού μολύνθηκε με τον ιό των μαϊμούδων Β (BV).

    Έτσι, έγινε ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που πεθαίνει από τον συγκεκριμένο ιό, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.

    Ο άντρας κόλλησε τον ιό μετά από νεκροψία που έκανε σε δύο μαϊμούδες σε εργαστήριο του Πεκίνου στις 4 και 6 Μαρτίου.

    Ένα μήνα αργότερα, ο κτηνίατρος άρχισε να νιώθει ναυτία και κάνει εμετό ενώ τα συμπτώματα στη συνέχεια κλιμακώθηκαν και παρουσίασε πυρετό και νευρολογικά συμπτώματα.

    Τελικά, πέθανε στις 27 Μαΐου αφού επισκέφτηκε διάφορα νοσοκομεία και γιατρούς, ενώ από τη συλλογή ούρων εμφανίστηκε ο ιός, ωστόσο δεν θεωρείται πιθανό να ον μετέδωσε σε άλλους ανθρώπους, καθώς από τον Απρίλιο που νόσησε, δεν μολύνθηκαν οι στενοί συγγενείς του με τους οποίους είχε επαφή καθώς οι εξετάσεις τους ήταν αρνητικές.

    Έχει εντοπιστεί και στις ΗΠΑ, ωστόσο, δεν υπήρχαν θανατηφόρες ή ακόμη και κλινικά εμφανείς μολύνσεις πριν από το 2021.

    Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο μία περίπτωση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο ακόμη δεν έχει σημάνει συναγερμός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΟ ΙΚΑΝΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
    Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων παρακολουθούνταν μέσω Ισραήλ: Υπέκλεπταν πάνω από 50.000 κινητά τηλέφωνα! Παγκόσμιο σκάνδαλο κατασκοπείας. OΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ. ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    Παγκόσμιο σκάνδαλο κατασκοπείας μέσω Ισραήλ, αποκάλυψε έρευνα 17 εφημερίδων, ανάμεσά τους Le Monde, Guardian και Washington Post, σύμφωνα με τις οποίες αρχηγοί κρατών και δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούνταν χάρη στο λογισμικό που έφτιαξε η NSO Group, η ισραηλινή εταιρία.
    Υπήρχαν υποψίες εδώ και καιρό ενώ ανάμεσα σε όσους παρακολουθούνταν υπήρχαν ένας αρχηγός κράτους και δυο αρχηγοί κυβερνήσεων.
    Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011 στο Τελ Αβίβ, διαθέτει εμπορικά το λογισμικό Pegasus, το οποίο, αφού εγκατασταθεί εν αγνοία του κατόχου του/της σε οποιοδήποτε smartphone, επιτρέπει την υποκλοπή μηνυμάτων, φωτογραφιών, επαφών, καθώς και των κλήσεων.
    Η NSO, η οποία κατηγορείται συχνά πως παίζει το παιχνίδι αυταρχικών καθεστώτων, διαβεβαιώνει πως το λογισμικό της χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παρακολούθηση και την εξάρθρωση κυκλωμάτων κακοποιών ή τρομοκρατών.
    Η έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες (18.07.2021) από 17 διεθνή μέσα ενημέρωσης θέτει υπό ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση την αξιοπιστία της. Η έρευνα βασίστηκε σε κατάλογο τον οποίο εξασφάλισαν η συλλογικότητα Forbidden Stories και η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.
    Στο «μικροσκόπιο» 50.000 τηλέφωνα!
    Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει 50.000 τηλεφωνικούς αριθμούς που είχαν βάλει στο στόχαστρο πελάτες της NSO από το 2016 ώστε να παρακολουθούνται.
    Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι αριθμοί τουλάχιστον 180 δημοσιογράφων, 600 πολιτικών, ανδρών και γυναικών, 85 υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 65 επικεφαλής επιχειρήσεων… Αυτοί προέκυψαν από την έρευνα του consortium των μέσων ενημέρωσης, που μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν αρκετούς αριθμούς, στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία, στο Μεξικό.
    Στον κατάλογο φιγουράρει ο αριθμός του Μεξικανού δημοσιογράφου Σεσίλιο Πινέδα Μπίρτο, ο οποίος δολοφονήθηκε μερικές εβδομάδες. Και επίσης οι αριθμοί ανταποκριτών διαφόρων διεθνών μέσων ενημέρωσης, από την εφημερίδα Wall Street Journal ως τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και France 24, τον ιστότοπο Mediapart, την εφημερίδα El País, το Γαλλικό Πρακτορείο…
    Η λίστα συμπεριλαμβάνει επίσης αρκετές πολιτικές προσωπικότητες – έναν αρχηγό κράτους και δυο αρχηγούς κυβερνήσεων στην Ευρώπη – τα ονόματα των οποίων θα αποκαλυφθούν τις προσεχείς ημέρες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 37 τηλέφωνα.
      Οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα που βαπτίστηκε Pegasus Project συνάντησαν κάποιους από τους κατόχους των αριθμών και συγκέντρωσαν 67 τηλεφωνικές συσκευές, που εξετάστηκαν από τεχνικούς σε εργαστήριο της Διεθνούς Αμνηστίας.
      Επιβεβαιώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί ή ότι είχε γίνει προσπάθεια να παραβιαστούν από το malware της NSO τα 37, 10 εξ αυτών στην Ινδία, σύμφωνα με τα χθεσινά δημοσιεύματα.
      Δύο από τις συσκευές ανήκαν σε γυναίκες κοντά στον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, που δολοφονήθηκε το 2018 στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα πρακτόρων που εστάλη από το Ριάντ, η μία ανήκε στη μνηστή του.
      Για άλλες 30 συσκευές τα αποτελέσματα δεν είναι τελεσίδικα, σε πολλές περιπτώσεις επειδή οι κάτοχοι των αριθμών άλλαξαν τηλέφωνο.
      «Υπάρχει ισχυρή χρονική συσχέτιση μεταξύ της στιγμής που οι αριθμοί εμφανίζονται στον κατάλογο και της έναρξης της παρακολούθησής τους», διευκρινίζει η εφημερίδα The Washington Post.
      Η ανάλυση αυτή προστίθεται στη μελέτη που έκανε το 2020 το Citizen Lab του πανεπιστημίου του Τορόντο, το οποίο επιβεβαίωσε την παρουσία του λογισμικού Pegasus στα τηλέφωνα δεκάδων εργαζομένων του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα του Κατάρ.
      Η πλατφόρμα WhatsApp είχε εξάλλου αναφέρει το 2019 πως ορισμένοι χρήστες της στην Ινδία κατασκοπεύονταν με αυτό το λογισμικό.
      Ο όμιλος NSO, όπως σε κάθε προηγούμενη περίπτωση, «διαψεύδει κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες» που διατυπώνονται στην έρευνα.
      Βασίζονται σε «εσφαλμένες υποθέσεις και ανεπιβεβαίωτες θεωρίες» και «οι πηγές που έδωσαν τις πληροφορίες αυτές δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα», ανέφερε στο site της, προειδοποιώντας πως σκοπεύει να καταθέσει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.
      Η NSO δεν είναι – κάθε άλλο – η μοναδική ισραηλινή εταιρεία που υπάρχουν υποψίες πως παρείχε κατασκοπευτικό λογισμικό σε κυβερνήσεις που ελάχιστα απασχολεί η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το πράσινο φως του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας.
      Το λογισμικό DevilsTongue της εταιρείας Saito Tech Ltd, πιο γνωστό με την ονομασία Candiru, χρησιμοποιήθηκε εναντίον περίπου 100 πολιτικών, αντιφρονούντων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών, ανέφεραν την Πέμπτη ειδικοί της Microsoft και του Citizen Lab.
      Ισραηλινές εταιρείες, όπως η NICE Systems ή η Verint, έδωσαν τεχνολογίες στις μυστικές υπηρεσίες του Ουζμπεκιστάν και του Καζακστάν, όπως και στις δυνάμεις ασφαλείας της Κολομβίας, εκτιμούσε σε έκθεσή της το 2016 η ΜΚΟ Privacy International.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  27. Αμφιλεγόμενη έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Daily Mail: Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον Κορωνοϊό και μετά προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους.


    Συγκεκριμένα, ο κορονοϊός φαίνεται πώς δεν δημιουργήθηκε φυσικά και πώς είναι αποτέλεσμα ενεργειών Κινέζων επιστημόνων, οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται μια έκθεση 22 σελίδων του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Birger Sørensen, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό (Quarterly Review of Biophysics Discovery), ο κορονοϊός φαίνεται να προήλθε από Κινέζους επιστήμονες σε εργαστήριο στην Ουχάν, που έκαναν πειράματα σε έναν ιό που εντόπισαν σε νυχτερίδες, αυξάνοντας την μεταδοτικότητά του (Gain of function research), με σκοπό να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα για μια πιθανή πανδημία.

    Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι Κινέζοι επιστήμονες προσπάθησαν στη συνέχεια με “ανάστροφη μηχανική” να δείξουν ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες. Η εν λόγω μελέτη υποστηρίζει ακόμα ότι Κινέζοι επιστήμονες που ήθελαν να μοιραστούν τα ευρήματά τους δεν ήταν σε θέση να το πράξουν ή έχουν εξαφανιστεί.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συνέγραψαν την μελέτη, στην προσπάθειά τους να αναλύσουν τον κορονοϊό ώστε να παρασκευάσουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, εντόπισαν «αποτυπώματα» που, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, δείχνουν ότι ο ιός έχει εργαστηριακή προέλευση. Μάλιστα δηλώνουν ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, αλλά συνάντησαν την αντίδραση μεγάλων επιστημονικών περιοδικών, καθώς η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση.

    «Ακόμα και όταν ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (MI6) Sir Richard Dearlove μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Σύμφωνα με την Daily Mail, πλέον όλο και περισσότεροι επιστήμονες και πολιτικοί εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να «ξέφυγε» από το εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας.

    Στην μελέτη των 22 σελίδων οι δύο επιστήμονες περιγράφουν την έρευνά τους στα πειράματα που έγιναν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν μεταξύ του 2002 και του 2019 και υποστηρίζουν ότι Κινέζοι επιστήμονες, μερικοί από αυτούς μάλιστα συνεργάστηκαν και με αμερικανικά πανεπιστήμια, φέρεται να βρήκαν τα εργαλεία για τη δημιουργία του ιού.

    Μεγάλο μέρος της εργασίας επικεντρώθηκε στην αμφιλεγόμενη έρευνα «Gain of Function» – η οποία απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Ομπάμα. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία οι επιστήμονες προσπαθούν να τροποποιήσουν ιούς που εντοπίζονται στη φύση, κάνοντάς τους περισσότερο μολυσματικούς, ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα σε ένα εργαστήριο, με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα την πιθανή επίδρασή τους στους ανθρώπους.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βασικότερη ένδειξη για την εργαστηριακή προέλευση του ιού ήταν μια σειρά αμινοξέων που βρήκαν στην ακίδα του SARS-Cov-2.

    Μιλώντας στην DailyMail.com, ο Νορβηγός καθηγητής ιολογίας Sørensen είπε ότι όλα τα αμινοξέα έχουν θετικό φορτίο, το οποίο προκαλεί τον ιό να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα, όπως ένας μαγνήτης. Αλλά επειδή, όπως οι μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο, είναι σπάνιο να βρεθούν ακόμη και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς, ενώ τέσσερα στη σειρά είναι «εξαιρετικά απίθανο», είπε ο επιστήμονας. «Οι νόμοι της φυσικής λένε ότι δεν μπορείτε να έχετε τέσσερα θετικά φορτισμένα αμινοξέα στη σειρά. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι εάν το κατασκευάσετε τεχνητά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ.

      Άρθρο για την προέλευση του κορονοϊού, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως είναι απίθανο να έχει δημιουργηθεί σε αγορά κάποιας πόλης ή σε εργαστήριο δημοσίευσαν 20 Κινέζοι επιστήμονες, περνώντας στην αντεπίθεση τη στιγμή που ΠΟΥ, ΗΠΑ και ΕΕ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο SARS-CoV-2 να αποτελεί προϊόν εργαστηριακού ατυχήματος.

      Συγκεκριμένα, σε επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Science China: Life Sciences, σύμφωνα με την ertnews.gr, τονίζεται πως ο ιός μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας φυσικής εξέλιξης πολλαπλών σταδίων και επομένως είναι απίθανο να έχει δημιουργηθεί σε αγορά μιας μεγάλης πόλης, ενώ ακόμη λιγότερο πιθανό είναι ότι δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

      Το νέο άρθρο υπογράφουν πάνω από 20 Κινέζοι μελετητές και έναν Βρετανό ερευνητή που συνεργάζονται με πανεπιστήμια και νοσοκομεία στην Κίνα ή με ιδρύματα που συνδέονται με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ότι ο ιός είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης εξηγείται στο άρθρο ως εξής από τον επικεφαλής της ομάδας καθηγητή Γου Τσουγκ Ι της Σχολής Επιστημών Ζωής στο Πανεπιστήμιο Σουν Γιατ Σεν της Κίνας: η ανάπτυξη ιδιαίτερα προσαρμοστικών χαρακτηριστικών στον ιό αποτελεί γενικά μια σταδιακή διαδικασία που καθοδηγείται από τη φύση.

      Τονίζει μάλιστα πως «ένα είδος που προσαρμόζεται τέλεια στο περιβάλλον του, δεν προκύπτει αμέσως, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς μικρών βελτιώσεων από μεγάλο αριθμό τυχαίων μεταλλάξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως ο SARS-CoV-2 ως ο «τέλειος» ιός πρέπει να είναι το προϊόν μιας φυσικής εξέλιξής, καθώς κανείς δεν θα μπορούσε να ξέρει εκ των προτέρων, πώς να δημιουργήσει έναν ιό που προσαρμόζεται τέλεια στον άνθρωπο».

      Κορονοϊός: Ο παραλληλισμός με το… μάρκετινγκ κινητών τηλεφώνων
      Ο καθηγητής έκανε παραλληλισμό με το μάρκετινγκ κινητών τηλεφώνων, σημειώνοντας ότι ακόμα και το πιο εξειδικευμένο ηλεκτρονικό εργαστήριο δεν θα μπορούσε να έχει διαρρεύσει ένα σχέδιο που οδηγεί στο πιο δημοφιλές κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με μια μόνο προσπάθεια.

      «Το τέλειο προϊόν πρέπει να βασίζεται σε δοκιμές αγοράς και επαναλαμβανόμενες προσαρμογές» υπογράμμισε.

      Επιπλέον μια μελέτη σχετικά με τη μόλυνση ποντικιών με SARS-CoV-2 αποδεικνύει ακριβώς το ίδιο. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποντίκια δεν μπορούν να μολυνθούν με το νέο κορονοϊό, αλλά οι επιστήμονες έχουν βρει στελέχη του SARS-CoV-2 που θα μπορούσαν να μολύνουν ποντίκια μέσω τεχνητής διαδικασίας. Ακόμα κι έτσι, όμως αυτά τα τεχνητά στελέχη δεν μπορούσαν να προκαλέσουν εξίσου μεγάλη έκρηξη της λοίμωξης στον πληθυσμό των ποντικιών.

      Σύμφωνα με τον καθηγητή Γου Τσουνγκ Ι, πριν από την πρώτη αναφερθείσα εστία της Covid-19, ο ιός είχε επανειλημμένα περάσει από αμοιβαίες μολύνσεις μεταξύ άγριας ζωής και ανθρώπων και σταδιακά συσσωρεύθηκαν μεταλλάξεις προσαρμοσμένες στο ανθρώπινο σώμα. «Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης μόλυνσης, ο ιός υπέστη επαναλαμβανόμενες ήττες έως ότου εξελίχθηκε στα τρέχοντα στελέχη που είναι εξαιρετικά κατάλληλα για μαζική μετάδοση», πρόσθεσε.

      Αμφιλεγόμενοι οι ισχυρισμοί για αφύσικη προέλευση του ιού
      Οι συγγραφείς έκθεσης επισημαίνουν πως οι ισχυρισμοί για «αφύσικη προέλευση» του κορονοϊού είναι πολύ αμφιλεγόμενοι και μέχρι να βρεθούν στελέχη με ίχνη ανθρώπινης παρέμβασης «θα ήταν πιο παραγωγικό» όπως τονίζουν οι επιστήμονες «να επικεντρωθούν οι επιστήμονες στις φυσικές διεργασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη του SARS-CoV-2».

      Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, ο ΠΟΥ είχε δημοσιεύσει την πλήρη έκθεση της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν για να διερευνήσει την πιθανή προέλευση της πανδημίας, αναφέροντας ως «εξαιρετικά απίθανη» την εκδοχή ότι ο ιός μπορεί να διέφυγε κατά λάθος από ένα εργαστήριο ιών και να εξαπλώθηκε.

      Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Τένδρος, δήλωσε ότι το σενάριο σχετικά με μια εργαστηριακή διαρροή απορρίφθηκε πολύ γρήγορα.

      Μάλιστα την Παρασκευή ο ΠΟΥ ζήτησε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα εργαστήρια της Κίνας όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού, στο πλαίσιο της συνέχισης της έρευνάς του για την προέλευση της πανδημίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...