ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΟΤΙ Ο ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ ΜΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;
ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ: «ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ, ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ».
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η αξιολύπητη Ελλάδα πουλά και τους προγόνους της και δανείζει αρχαιότητες στο εξωτερικό για 50 χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»!
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Μπακού μιλά για «Μάχη που δεν τελείωσε σε άλλα μέτωπα».
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν σήμερα Πέμπτη για να συγχαρεί τις τουρκικές και τις αζερικές δυνάμεις για τη νίκη τους εναντίον των Αρμενίων, τους οποίους περιέγραψε ως κατακτητές.
Το Αζερμπαϊτζάν οργάνωσε μια στρατιωτική παρέλαση προς τιμήν των θυμάτων του πολέμου, παρουσιάζοντας μερικά από τα βαριά όπλα που κατασχέθηκαν από τις αρμενικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της μάχης.
"Η ανάκτηση των κατεχόμενων εδαφών δεν σημαίνει ότι η μάχη έχει τελειώσει. Θα συνεχίσουμε τώρα σε πολλά άλλα μέτωπα, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά. Το Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν και εντάχθηκε στην μητέρα πατρίδα μετά από 30 χρόνια λαχτάρας" τόνισε ο Ερντογάν προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για τα σχέδια του
Αμέσως είχαμε την αντίδραση της Ρωσίας μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία σχολίασε τις δηλώσεις του Αζέρου και του Τούρκου προέδρου με δηκτικό τρόπο.
Σύμφωνα με την ίδια, "όλες οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην επιστροφή της κατάστασης στην περιοχή σε μια ειρηνική πορεία, σταματώντας τις εχθροπραξίες και προσελκύοντας τα δύο μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να ξεκινήσουν οι περίπλοκες διαδικασίες για την επιστροφή των προσφύγων, να γίνει η αποκατάσταση των υποδομών, καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ομαλοποίηση της ζωής.
Αυτό το έργο είναι εξαιρετικά επίπονο, και προχωρούμε από την παραδοχή ότι οι πολιτικές δηλώσεις πρέπει να συμβάλλουν ακριβώς σε αυτές τις διαδικασίες.
Επενδύθηκε πολλή προσπάθεια σε αυτό και χάθηκαν πολλές ζωές και καμία πολιτική δήλωση δεν πρέπει να τα αναιρεί όλα αυτά", κατέληξε η ίδια με εντολή Πούτιν.
Ο Κούλης Μητσοτάκης, ο ανέμελος πρωθυπουργός
Σάλος είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας της εξόρμησης του ζεύγους Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.
Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν στην Πάρνηθα υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για... «ανέμελες στιγμές».
Ενοχλήθηκε ο Κούλης γιατί μια στιγμη ανεμελιάς έγινε τόσο μεγάλο θέμα. Βασικά Κυριάκο στα αρχιδια μας αν ενοχλήθηκες. Δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος με 5μερο/8ωρο αλλά πρωθυπουργός. Προφανώς πρέπει να παραιτηθείς #ανεμελος_Πρωθυπουργος
Πρώτη φορά πρωθυπουργός παραδέχεται δημόσια ότι είναι ανεύθυνος. #ανεμελος_Πρωθυπουργος #ανευθυνος_Πρωθυπουργος
Αν είχε και χιούμορ ο #ανεμελος_Πρωθυπουργος έπρεπε να πεί ..ελάτε να με πιάσετε να με καταδικάσεται .. και να μου κόψετε 300€ πρόστιμο ..!
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Η Γερμανία της ιουδαίας Κάσνερ σχεδιάζει να δώσει στις ΜΚΟ το δικαίωμα να συντάσσουν σχετικές εκθέσεις και να εισηγούνται, τις χώρες που θα πρέπει να λαμβάνουν χρήματα από τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ενώσεως. Ως κριτήριο θα χρησιμοποιούν, μεταξύ των άλλων, και το κατά πόσον το κράτος θα διαπνέεται από προοδευτικές ιδέες, θα είναι ανεκτικό στους παράνομους μετανάστες και θα σέβεται τα δικαιώματα των πάσης φύσεως μειονοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί πως η θέση αυτή προωθείται όχι μόνον από το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και από πολλές χώρες της Βορείου Ευρώπης και τις Κάτω χώρες. Όταν μάλιστα υπάρχει και η παρέμβαση του Σόρος ο οποίος δηλώνει πως τα κονδύλια για την Ουγγαρία θα πρέπει να δοθούν στις τοπικές αρχές, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, ποιο μέλλον σχεδιάζεται για τα εθνικά κράτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αιτία αυτή είναι η επιθυμία και η προσπάθεια του ηγετικού κύκλου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να αντιμετωπίσει την «ακροδεξιά ρητορική» στην Ευρώπη κατά τα τελευταία χρόνια και την απήχησή της σε μεγάλο τμήμα των Ευρωπαίων πολιτών. Αυτό θα οδηγήσει σταδιακά στην αύξηση της δυνάμεως των πατριωτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, έχει διακηρύξει πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να νομιμοποιηθούν από όλες τις χώρες οι γάμοι των ομοφυλοφίλων και οι υιοθεσίες παιδιών από την κοινωνία των ΛΟΑΤΚΙ. Επί πλέον, η Επίτροπος για την Ισότητα Λάουρα Νταλί ετοιμάζει πρόταση να τιμωρούνται οι χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ζ.Π.
Ανέμελος πρωθυπουργός Κούλης Μητσοτάκης: «Γιατί δεν έθεσα βέτο στην ΕΕ για την άρνηση επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία».
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.
Η Ευρώπη έκανε ένα βήμα το οποίο αποτελεί την πιο ισχυρή προειδοποίηση προς την Τουρκία για να αλλάξει συμπεριφορά. Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά οι κυρώσεις είναι εργαλείο για να αλλάξει η Τουρκία συμπεριφορά. Αν επιμείνει υπάρχουν πια κυρώσεις. Αποφασίστηκαν οι πρώτες και στον ορίζοντα υπάρχει πιο ουσιαστικό πλαίσιο. Η Τουρκία είναι αυτή που καλείται να αλλάξει συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι αδιέξοδη.
Για την Κλιματική Αλλαγή, είπε ότι μετά από μια 10ωρη διαπραγμάτευση κάμφθηκαν και οι τελευταίες αντιρρήσεις των κρατών – μελών και συμφωνήθηκε μείωση των ρύπων έως το 2030 κατά 55%. «Η Ευρώπη μπαίνει σε ρόλο πρωταγωνιστή στην προσπάθεια για το κλίμα», είπε χαρακτηριστικά.
«Η εκτίμησή μας είναι ότι έως τις 30/12 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer. Μέσα σε 24 ώρες θα αρχίσει η διανομή. Έχουμε κάνει πολύ σημαντική προετοιμασία και αύριο θα έχω πάλι σύσκεψη. Είναι η πιο δύσκολη επιχείρηση που δεν έχει ξαναγίνει στην χώρα», τόνισε. Πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη θα δρομολογήσει δική της επικοινωνιακή εκστρατεία αλλά κι εμείς θα κάνουμε την δική μας. Χαίρομαι γιατί στο επίπεδο αυτό υπάρχει διακομματική συναίνεση. Ξεκινάμε από ένα καλό σημείο αφετηρίας με σημαντικό ποσοστό να θέλει να εμβολιαστεί. Θέλω να μιλήσω σε αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν το εμβόλιο και να τους πείσουμε ότι αν το κάνουν θα είναι για το καλό το δικό τους και της χώρας».
Πρόσθεσε ότι «διαφεύγει της προσοχής μας πόσες ασθένειες έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης και είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια».
Ζ.Π.
Μελέτη Οξφόρδης για τις απαγορεύσεις από τον ανέμελο λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Επίπεδο δικτατορίας 84.26 στα 90 για την Ελλάδα»!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε δείκτη αυστηρότητας lockdown 84.26, η Ελλάδα έχει την σκληρότερη καραντίνα για τον κορωνοϊό στον πλανήτη, μαζί με τη Βενεζουέλα και τη Μογγολία, δύο χώρες που η λέξη «δημοκρατία» δεν είναι ακριβώς αυτή που περιγράφει το πολίτευμά τους.
Ο συνδυασμός κλειστών καταστημάτων, απαγόρευσης κυκλοφορίας (ειδικά μετά τις 21.00), SMS για μετακινήσεις, μιας σειράς απαραίτητων εγγράφων για να μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, τις απαγορεύσεις προσευχής στις εκκλησίες, την απαγόρευση ψαρέματος και κυνηγίου κλπ. κατατάσσουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες που έχουν εγκαθιδρύσει καθεστώς «υπό όρους διαβίωσης», ουσιαστικά ένα δικτατορικό καθεστώς.
Οι λοιπές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου έχουν λιγότερους περιορισμούς
Η μέτρηση γίνεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ( bit.ly/2IBoxvA ) με τον δείκτη της απόλυτης δικτατορίας να είναι στο 90.
Η Ελλάδα με 84.26 βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό το επίπεδο με την στέρηση των προσωπικών ελευθεριών κίνησης και διαβίωσης να είναι ελάχιστα πριν την απόλυτη.
Όλα αυτά ενώ η καραντίνα έχει αποτύχει πανηγυρικά, άρα η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προστατέψει τους πολίτες, η επιτροπή «ειδικών», που η ίδια η κυβέρνηση έχει συστήσει, ζητά εισαγγελέα -και εν τέλει επενέβη- για τα πεπραγμένα του κυβερνητικού ΕΟΔΥ, σχετικά με τα εικονικά στοιχεία των κρουσμάτων και άλλα λένε την μία εβδομάδα και άλλα την άλλη.
Το μοναδικό που φαίνεται να έχει επιτύχει η κυβέρνηση είναι το «μία τηλεόραση-μία φωνή»: Ούτε επί ΥΕΝΕΔ της επταετίας δεν υπήρχε τόσο «κοινό» και τόσο «ξεφωνημένα» παραπλανητικό δελτίο ειδήσεων, όπως αυτό που ακούγεται από τα έξι ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
Ζ.Π.
Ερντογάν: «Λογικές χώρες στην ΕΕ απέτρεψαν τις προσπάθειες του ανέμελου για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία».
Οι προσπάθειες για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής αποτράπηκαν από τις «λογικές» χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν χθες, Πέμπτη, να ετοιμάσουν περιορισμένες κυρώσεις εναντίον Τούρκων σχετικά με τη διένεξη για την εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο, αναβάλλοντας οποιαδήποτε αυστηρότερα βήματα έως τον Μάρτιο, καθώς οι χώρες μέλη διαφωνούν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την Άγκυρα.
«Τα δικαιώματά μας πρέπει να μας δοθούν. Υπάρχουν τώρα πολλά δικαιώματα που τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να δώσουν στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής. «Λογικές χώρες στην ΕΕ απέτρεψαν αυτό το παιχνίδι επιδεικνύοντας θετική στάση», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε ελληνικά, γαλλικά και κυπριακά αιτήματα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.
Σε ομιλία του, εξάλλου, σε αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AK, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως ενδεχόμενες κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξουν και τις δύο πλευρές και δεν θα ωφελήσουν κανέναν και πως οι σχέσεις δεν πρέπει να θυσιαστούν ως αποτέλεσμα.
Ο Ερντογάν κάλεσε τους πολιτικούς των ΗΠΑ και της ΕΕ να αποστούν από την επιρροή αντιτουρκικών λόμπι λέγοντας πως δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τον διάλογο και τη συνεργασία.
Προσβολή πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ
Ο Ερντογάν ανέφερε πως ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 θα αποτελούσαν προσβολή προς έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, μετά τις δηλώσεις πηγών πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να κάνει αυτό το βήμα, το οποίο πιθανόν να επιδεινώσει τις διμερείς σχέσεις.
«Για την Αμερική, το να σηκωθεί και να αντιμετωπίσει την Τουρκία με ένα θέμα όπως ο CAATSA είναι προσβολή προς έναν πολύ σημαντικό εταίρο στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφερόμενος στις προβλέψεις του νόμου CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) που θέτουν στο στόχαστρο συμφωνίες όπλων με τη Μόσχα.
«Μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, θα δούμε αναμφίβολα πολύ πιο καθαρά ποια είναι η τάση», πρόσθεσε ο Ερντογάν για την επερχόμενη προεδρία Μπάιντεν. «Άρα πρέπει να κάνουμε υπομονή και θα δούμε».
Ζ.Π.