ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουλίου 2021

ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΑ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ. ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΗΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΟ ΓΕΝΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΝΤΑΟΥΝ: «Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥΣ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ».

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ.

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Ο ΛΟΓΟΣ: Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 

Η ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ; ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων».



Έλληνας καθηγητής γενετικής για κορωνοϊό: «Στο μέλλον μπορεί να γίνει περισσότερο επιθετικός».

Την άποψη ότι μια νέα πανδημία θα απειλήσει την ανθρωπότητα εξέφρασε ο καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης, πρόεδρος του Τμήματος Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γενωμικής iGE3 στη Γενεύη.
 
Ο διακεκριμένος γενετιστής, που μίλησε στη Realnews, επισημαίνει ότι το υγειονομικό διαβατήριο θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις, ωστόσο χρειάζεται προσοχή για να διασφαλιστεί ότι δεν θα οδηγήσει σε καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών. Ο κ. Αντωναράκης, που είναι παγκοσµίως αναγνωρισµένος για το έργο του στη χαρτογράφηση του συνδρόµου Down, τάραξε πρόσφατα τα επιστηµονικά νερά όταν απέστειλε επιστολή στον συνάδελφό του Γάλλο καθηγητή Λουκ Μοντανιέ (έχει τιµηθεί µε το Νόµπελ Ιατρικής για την έρευνά του στην αντιµετώπιση του AIDS), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο κορωνοϊός δηµιουργήθηκε σε εργαστήριο.
Ο Ελληνας επιστήµονας άνοιξε τον διάλογο µε τον Γάλλο καθηγητή, παραθέτοντας επιχειρήµατα σύµφωνα µε τα οποία αποκλείεται οριστικά η πιθανότητα ο νέος ιός να είναι εργαστηριακό προϊόν. «Τα δεδοµένα που επικαλέστηκε ο καθηγητής Μοντανιέ δεν αποδεικνύουν ότι ο ιός δεν αποτελεί προϊόν φυσικής εξέλιξης», επισηµαίνει ο κ. Αντωναράκης και προσθέτει:
«Η οµολογία των γονιδιωµατικών γραµµάτων του ιού έχει βρεθεί σε όλα τα µέλη της οικογένειας των κορωνοϊών που προσβάλλουν τον άνθρωπο, τα οποία έχουν µελετηθεί στο παρελθόν από το 2004. Εποµένως, αυτό αποκλείει ότι πρόκειται για εργαστηριακό χειρισµό που έγινε πρόσφατα στον νέο συγκεκριµένο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Επιπλέον, η οµολογία βρέθηκε επίσης σε πολλούς κορωνοϊούς νυχτερίδων που έχουν επίσης ταυτοποιηθεί αρκετά χρόνια πριν», µας εξηγεί.
Σχετικά µε την πιθανότητα ο ιός να µεταλλαχθεί στο µέλλον και να γίνει περισσότερο επιθετικός, ο καθηγητής διευκρινίζει ότι «όπως οι περισσότεροι RNA ιοί, έτσι και ο κορωνοϊός εµφανίζει έντονη µεταβλητότητα στο γενετικό του υλικό και τάση για δηµιουργία µεταλλάξεων.
 «Το πιθανότερο είναι ότι µετά από κάποια χρόνια ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί, ωστόσο κάποια στιγµή θα έρθει ένας νέος ιός που θα προκαλέσει πανδηµία. Θα πρέπει να µάθουµε να ζούµε έτσι. Οι οργανισµοί στη Γη ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους και το κάθε είδος προσπαθεί να επιζήσει σε ένα εχθρικό και µεταβαλλόµενο περιβάλλον» τονίζει ο κ. Αντωναράκης.


 

Ο Στυλιανός Αντωναράκης (γενν. 1951) είναι Έλληνας γενετιστής. 

Ο Αντωναράκης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Γενετικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, και διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γενωμικής iGE3 στη Γενεύη της Ελβετίας. Εγκαταστάθηκε στην Ελβετία το 1992. Είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Ανθρώπινου Γονιδιώματος (από το 2013), μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ελβετικού Ιδρύματος Επιστημών, και πρόεδρος της επιτροπής γενετικής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας. Προηγουμένως ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής.
Ο Αντωναράκης έλαβε το πτυχίο του στην ιατρική το 1975 και το διδακτορικό του το 1983 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, και αυτό στην ανθρώπινη γενετική από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Εκεί, το 1990 ορίστηκε καθηγητής Παιδιατρικής Γενετικής, Βιολογίας και Ιατρικής. Η έρευνα του επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ γονιδιωμάτων και φαινοτυπικών μεταβολών, ειδικότερα στη λειτουργική ανάλυση του γονιδιώματος, στην επίδραση της ανθρώπινης γενετικής ποικιλομορφίας στην φαινοτυπική ποικιλομορφία, στη μοριακή παθογένεση του συνδρόμου Down και των πολυγενικών φαινοτύπων, στο λειτουργικό χαρακτηρισμό του συντηρημένου κλάσματος του γονιδιώματος, στη διάγνωση και πρόληψη γενετικών διαταραχών, και στις κοινωνικές επιπτώσεις της γενετικής και της έρευνας των γονιδιωμάτων. 

Ο Αντωναράκης συνέγραψε περισσότερες από 620 επιστημονικές εργασίες και αναφέρεται ως ένας από τους περισσότερο αναγνωρισμένους επιστήμονες από το Ινστιτούτο Επιστημονικών Πληροφοριών (Δείκτης επιστημονικής ποιότητας h 94). 
 Έχει συγγράψει το κλασικό εγχειρίδιο Genetics in Medicine (Γενετική στη Ιατρική) και είναι επιμελητής των περιοδικών εκδόσεων Annual Review of Genetics, Genomics and Genome Research και eLife.


 «Μην ασχοληθείς με τη Γενετική, γιατί δεν θα μπορείς να βιοποριστείς από αυτήν και θα χαραμίσεις τις καλές σου σπουδές». Αυτή ήταν η συμβουλή καθηγητών Ιατρικής τη δεκαετία του ’70 στον αριστούχο τότε φοιτητή, δρα Στυλιανό Αντωναράκη, που... ευτυχώς δεν την ακολούθησε. «Δεν μου έκανε αίσθηση να κάνω καριέρα σε ένα ήδη γνωστό πεδίο, ήθελα να καταπιαστώ με ένα άγνωστο, όπως ήταν τότε η Γενετική», εξηγεί σήμερα ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, που χαρτογράφησε το σύνδρομο Down. «Τότε ξέραμε ότι υπάρχει το DNA και πώς αυτό μεταγράφεται, αλλά αγνοούσαμε πόσο μεγάλο είναι το ανθρώπινο γονιδίωμα, ποια γονίδια έχει και ποια εξ αυτών αντιστοιχούν σε κάθε ασθένεια».
Το 1979, λοιπόν, μεταβαίνει στo Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, όπου εντάσσεται στην ομάδα που μελετούσε τη Β΄ Μεσογειακή Αναιμία. Η εξέλιξη της έρευνας είναι επιτυχής και η επαγγελματική του ανέλιξη γρήγορη· το 1990, σε ηλικία μόλις 39 ετών είναι ήδη τακτικός καθηγητής στο Johns Hopkins. Εν συνεχεία, διερευνά την αιμοφιλία, μια συχνή αρρώστια, της οποίας οι πάσχοντες είναι άνδρες και οι φορείς γυναίκες. «Μετά θέλησα να ασχοληθώ με μια πολύπλοκη ασθένεια, τη σχιζοφρένεια, όμως δεν τα κατάφερα», εξηγεί ο 68χρονος γενετιστής, «δεν είχε φτάσει ακόμα η εποχή της, καθώς δεν γνωρίζαμε ακόμα το γονιδίωμα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλες συσχετίσεις».
Παρά την εντυπωσιακή επιστημονική πορεία στις ΗΠΑ, ο δρ Αντωναράκης, που στο μεταξύ έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, αποφασίζει να μετακομίσει οικογενειακώς στην Ελβετία. «Επειδή στην Ευρώπη ο καφές είναι καλύτερος», λέει αστειευόμενος. Στόχος του είναι να αφήσει το αποτύπωμά του στην επιστημονική έρευνα, να γίνει μέντορας. «Αυτό που έμαθα από τους δασκάλους μου, είναι ότι για να επιτύχεις, πρέπει να επιλέγεις συνεργάτες καλύτερους από εσένα, με τους οποίους η συνύπαρξη είναι μεν πιο δύσκολη αλλά και πιο δημιουργική», υπογραμμίζει, «άλλωστε η έρευνα προχωράει μόνο με την αίρεση».
Η ενασχόλησή του με το χρωμόσωμα 21, στο οποίο εντοπίζονται όλα τα γονίδια που σχετίζονται με το σύνδρομο Down, ξεκίνησε το 1990, όσο ακόμα βρισκόταν στις ΗΠΑ, και ολοκληρώθηκε το 2000. «Το χρωμόσωμα 21 είναι το πιο μικρό στο DNA μας», περιγράφει, «αυτό μας οδήγησε στην “ανάγνωση” του γονιδιώματος, ήταν μια εποχή πολύ παραγωγική, κάθε εργαστήριο αναλάμβανε και ένα άλλο τμήμα». Φιλοδοξία της ομάδας του ήταν να είναι η πρώτη που θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, «ωστόσο μας πρόλαβαν οι συνάδελφοι με το χρωμόσωμα 22».
Ο απολογισμός είναι θετικός: «Εχουμε γνωρίσει όλα τα γονίδια του χρωμοσώματος και τη λειτουργική τους έκφραση». Στο 95% των περιπτώσεων το Down δεν είναι κληρονομικό, προκύπτει από τον λάθος χωρισμό των χρωμοσωμάτων είτε στο ωάριο (90%) είτε στο σπερματοζωάριο (10%). «Σχετίζεται με την ηλικία της μητέρας, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί». Σήμερα, από τα 20.000 γονίδια του γονιδιώματός μας έχουν σχετιστεί με γενετικά νοσήματα τα 4.301. «Εχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο, αλλά έχουμε ακόμα πολλά να ανακαλύψουμε», αποφαίνεται ο δρ Αντωναράκης.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  1. Χθες κατηργησαν το πατριωτικο ιστολογιο attikanea....

    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Πέρυσι, προεκλογικά, το Facebook του ιουδαίου πράκτορα της CIA Ζούκεμπεργκ, κατέβασε με το έτσι θέλω αναρτήσεις των «Αυτόχθονων Ελλήνων», γιατί ενοχλούσαν την οικογένεια Μητσοτάκη.

      Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αποκαλύφθηκε ότι ο Ζούκεμπεργκ είναι πράκτορας της CIA με το κωδικό ψευδώνυμο “The Overlord”‏ και το Facebook είναι ένα έξυπνο εργαλείο των μυστικών υπηρεσιών για την εθελούσια (από τους πολίτες!) αποκάλυψη όλων των προσωπικών λεπτομερειών της ζωής τους, χωρίς αυτές να ξοδέψουν ούτε χρόνο, ούτε χρήμα.

      (Διάβασε και το άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων» της Δευτέρας 16 Μαΐου 2016.
      Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ME ΚΩΔΙΚΟ «Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ». (Κωδική του ονομασία: “The Overlord”‏
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/05/facebook-cia-me-overlord.html)

      Δυστυχώς όλοι είμαστε ανίσχυρα και έρμαια πρόβατα στις ορέξεις της διεθνούς τοκογλυφίας. Όλοι περιμένουμε την σειρά μας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Πέθανε σήμερα στην Βουλγαρία , μια γιατρός η οποία εργαζόταν στην εντατική και που ήταν από τους πρώτους που προσβλήθηκε από την λοίμωξη του Κορωναιού. Η γιατρός νοσηλευόταν και μετά από 2 αρνητικά τεστ, οι ιατροί , σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ θεώρησαν ότι ανέρρωσε και της έδωσαν εξιτήριο. Το βράδυ της 2ας Μαΐου, η κατάστασή της χειροτέρευσε ξαφνικά και μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες όπου έχασε τις αισθήσεις της και την διασωλήνωσαν. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών η γυναίκα απεβίωσε μετά από 45 λεπτά πριν να καταφέρουν να την βάλουν στην εντατική.
    Ο επικεφαλής του Αρχηγείου Αντιμετώπισης του Κορονοϊού υποστράτηγος Υγειονομικού Βεντσισλάβ Μουταφτσίισκι που ανακοίνωσε τον θάνατο είπε ότι «η περίπτωση αυτή είναι ανησυχητική γιατί τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων της γυναίκας ήταν αρνητικά και δημιουργούν αμφιβολίες για την ανοσία που υποθέταμε ότι έχουν οι ασθενείς που έχουν περάσει τον ιό. Δυστυχώς τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτόν τον κορωνοϊό είναι περισσότερα απ’ αυτά που μας είναι γνωστά!», είπε ο στρατηγός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωσία: Τουλάχιστον 100 γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την πανδημία
      Η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta γράφει σήμερα στο κύριο θέμα της ηλεκτρονικής της έκδοσης με τίτλο «Πέθαναν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος», ότι οι γιατροί καταρτίζουν κατάλογο με τους συναδέλφους τους που πέθαναν στην πραγματικότητα κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, στον οποίο υπάρχουν περισσότερα από 100 ονόματα, ενώ το υπουργείο Υγείας σιωπά.
      Πριν από δύο εβδομάδες στο διαδίκτυο εμφανίσθηκε ένας κατάλογος με τίτλο «Κατάλογος εις μνήμην», στο οποίο υπήρχαν ονόματα Λευκορώσων και Ρώσων γιατρών, νοσηλευτών, υγειονομικών και άλλων ειδικοτήτων του ιατρικού κλάδου που πέθαναν κατά την διάρκεια της πανδημίας.
      Σήμερα 5 Μαΐου, στον κατάλογο υπήρχαν περισσότερα από 100 ονόματα. Μεταξύ αυτών ο αναισθησιολόγος Σεργκέι Μπελοσίτσκι, ο ακτινολόγος Βλαντίμιρ Φιόσιν από την περιοχή Ουλιάνοφσκ, η νοσηλεύτρια Ναταλία Χετσούμβα και πολλοί άλλοι. Μεταξύ των γιατρών που έχασαν την ζωή τους υπάρχουν και γιατροί από άλλες χώρες αναφέρει η εφημερίδα, όπως ο Κινέζος Τσαν Τσιουνφέν που πέθανε στην πόλη Ροστόφ επί του Ντόν, ο Ζαν Λουί Καβαλί,,ενώ για πολλούς δεν υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές στο διαδίκτυο.
      «Απλά μας στέλνουν τα ονόματα εκείνων που τα γνωρίζουν οι συνάδελφοί τους ή οι γνωστοί τους. Δεν ελέγχουμε το κάθε επίθετο», δηλώνει στην εφημερίδα Novaya Gazeta ο καρδιολόγος Αλεξέι Έρλιχ, ένας από τους γιατρούς που συνέταξαν τον κατάλογο αυτό. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι μη επαληθευμένος κατάλογος στατιστικών δεδομένων». «Μπορεί να συζητάει κανείς με τις ώρες για το αν ο θάνατός τους προήλθε ή όχι από τον κορονοϊό», λέει ο Έρλιχ και προσθέτει ότι «αυτός που μπαίνει στον κατάλογο, μπαίνει ως ‘άτομο που πέθανε σε σχέση με τον κορονοϊό’». «Συνήθως για τον θάνατο ενός γιατρού ή μέλους του νοσηλευτικού προσωπικού μας ειδοποιούν οι συγγενείς του, αλλά πιο συχνά οι συνάδελφοί του», λέει ο Έρλιχ.
      «Εμείς οι γιατροί και παλαιότερα, σε όλες τις πανδημίες αρκετά ζητήματα τα λύναμε με βάση την αρχή της αυτοοργάνωσης. Πρόκειται για την μνήμη των ανθρώπων, που ήταν συνάδελφοί μας και μπορώ να σας πω ότι από τον κατάλογο αυτό, εγώ προσωπικά έμαθα για δύο συναδέλφους μου που πέθαναν», λέει ο νευροχειρουργός Αλεξέι Κασέγεφ και προσθέτει: «Για παράδειγμα, ο καθηγητής Καπιτάνοφ είναι πολύ γνωστός νευροωτολόγος. Δουλεύαμε στον ίδιο όροφο, μάλιστα γυμναζόμασταν στο ίδιο γυμναστήριο».
      Ο Κασέγεφ θεωρεί επίσης ότι «η δημιουργία ενός τέτοιου καταλόγου θα βοηθήσει ώστε οι οικογένειες των θανόντων συναδέλφων μας να πάρουν κάποια επιδόματα από το κράτος». να εντοπίσει τις επαφές εκείνων που είχαν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό.
      Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας Νικολάι Μπρικό στις 29 Απριλίου είχε αναφερθεί στον «κατάλογο εις μνήμην» επισημαίνοντας τότε, ότι στον κατάλογο αυτό υπάρχουν περισσότερα από 70 ονόματα, όπως και ότι «στην χώρα μας σε πολλές περιφέρειες έχουν καταγραφεί αυτή τη στιγμή πολυάριθμες εστίες μετάδοσης της νόσου και πρωτίστως σε ιατρικά ιδρύματα».
      Σε μια σειρά περιπτώσεων –γράφει η ρωσική εφημερίδα–, οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο ιατρών και νοσηλευτών από τον κορονοϊό. Όπως, για παράδειγμα, στην Αγία Πετρούπολη όπου ανέφεραν τον θάνατο τεσσάρων νοσηλευτριών.
      Η εφημερίδα πάντως επισημαίνει ότι δεν είναι σαφές αν υπάρχει αυτή τη στιγμή επίσημος κατάλογος για τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που πέθαναν από τον κορονοϊό και καταλήγει γράφοντας ότι, σε σχετικό ερώτημα της Novaya Gazeta προς το υπουργείο Υγείας για το αν συγκεντρώνονται στατιστικά στοιχεία για θανάτους ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν πήρε απάντηση.
      ΑΠΕ-ΜΠΕ
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ισπανία: Η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων κορονοϊού είναι νοσηλευτές.
      Η μεγάλη πλειονότητα των νέων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 που κατέγραψε σήμερα η Ισπανία, σε διάστημα 24 ωρών, είναι νοσηλευτές: μια τάση που παρατηρείται εδώ και ημέρες σε μια χώρα, όπου η επιδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
      Μεταξύ των 867 νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν, το 73% (631) είναι επαγγελματίες υγείας στη χώρα, μία από τις πιο πληγείσες από την πανδημία με συνολικά 25.613 νεκρούς.
      Η συγκεκριμένη τάση καταγράφεται εδώ και ημέρες. Από την 28η Απριλίου, το νοσηλευτικό προσωπικό αντιπροσωπεύει το 66% (με 5.587 κρούσματα) των περισσότερων από 8.500 νέα κρούσματα στη χώρα.
      Συνολικά, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσω του μοριακού τεστ PCR και τεστ αντισωμάτων υπερέβη σήμερα τις 250.000, εκ των οποίων το 18% είναι νοσηλευτές (43.956).
      Σε δύο νοσοκομεία της περιοχής της Μαδρίτης και της Καταλονίας, σχεδόν το 11% του προσωπικού προσβλήθηκε από τη νόσο από την αρχή της επιδημίας, υπογράμμισε σήμερα ο διευθυντής του Κέντρων Υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών, ο γιατρός Φερνάνδο Σιμόν.
      «Η ασθένεια εκδηλώθηκε με ηπιότερα συμπτώματα» στους νοσηλευτές λόγω της μικρότερης ηλικίας τους σε σύγκριση με την πλειοψηφία των θυμάτων, συμπλήρωσε ο Σιμόν.
      Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, πολλά νοσοκομεία κατακλύστηκαν από ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας κατήγγειλαν την έλλειψη εξοπλισμού προστασίας, όπως οι μάσκες. Αφού παραδέχθηκε ότι υπήρξε έλλειψη, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι εξομάλυνε την τροφοδοσία εξοπλισμών τις τελευταίες εβδομάδες.
      Όμως, πριν από κάποιες ημέρες, ο ισπανικός Σύλλογος Γιατρών των Κέντρων Υγείας συνέχισε να εκφράζει την «ανησυχία του για την έλλειψη επαρκών μέσων» προστασίας.
      ΑΠΕ-ΜΠΕ
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Επικεφαλής Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ: «Εκτιμάται ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα κορωνοϊού».
      Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, εμφανίσθηκε σχεδόν βέβαιος ότι θα υπάρξει και δεύτερο, ενδεχομένως και τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιώντας μάλιστα και για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα όσο χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών.
      «Γνωρίζουμε ότι με μεγάλη βεβαιότητα θα υπάρξει και δεύτερο κύμα. Οι περισσότεροι επιστήμονες είναι σίγουροι γι’ αυτό και πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα», δήλωσε ο καθηγητής Βίλερ, επισημαίνοντας ότι η σχεδιαζόμενη εφαρμογή για την ιχνηλάτηση των επαφών θα είναι τότε ιδιαίτερα χρήσιμη.
      Ενόψει των αποφάσεων για περαιτέρω άρση των περιορισμών, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου που έχει την επιστημονική ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας στην Γερμανία τόνισε ότι, «όσο χαλαρώνουμε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα για νέα κρούσματα».
      Γι’ αυτό, διευκρίνισε, η πολιτεία διευρύνει τα μέσα της.
      «Τα κρούσματα πρέπει να αναγνωρίζονται γρήγορα και να ιχνηλατούνται οι επαφές τους», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι το σύστημα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένο για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού απ’ ό,τι ήταν για το πρώτο.
      Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανέφερε ο κ. Βίλερ, η τήρηση αποστάσεων είναι η νέα κανονικότητα. «Έχουμε δουλέψει σκληρά για τις σημερινές επιτυχίες. Δεν πρέπει τώρα να τις θέσουμε σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. «Δεν έχουμε κάτι που μπορεί να σκοτώσει ή να σταματήσει τον ιό» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις.
    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), γνωστοποίησε σήμερα πως κάποιες θεραπείες φαίνεται να περιορίζουν τη σοβαρότητα και τη διάρκεια του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι επικεντρώνεται στο να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις τέσσερις ή πέντε πιο υποσχόμενες.
    “Διαθέτουμε κάποιες θεραπείες που φαίνεται να είναι στα πολύ αρχικά στάδια της έρευνας και οι οποίες περιορίζουν τη σοβαρότητα ή τη διάρκεια της ασθένειας, αλλά δεν έχουμε κάτι που μπορεί να σκοτώσει ή να σταματήσει τον ιό”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις.
    “Έχουμε πιθανόν θετικά στοιχεία, όμως πρέπει να δούμε περισσότερα για να είμαστε 100% βέβαιοι ότι μπορούμε να επιλέξουμε τη μία θεραπεία αντί της άλλης”, πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισραήλ: «Ανακαλύψαμε αντίσωμα που εξοντώνει τον κορωνοϊό - Το πρώτο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις».
    Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR) έκανε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, καθώς εντόπισε ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό.
    «Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ναφταλί Μπενέτ χθες, Δευτέρα, έπειτα από επίσκεψή του στο εργαστήριο που έχει την έδρα του στο Ness Ziona, γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post.
    Η επιστημονική του ανακάλυψη έχει τρεις βασικές παραμέτρους: Το αντίσωμα είναι μονοκλωνικό, νέο και εξευγενισμένο και περιέχει εξαιρετικά χαμηλή αναλογία επιβλαβών πρωτεϊνών. το ινστιτούτο έχει καταδείξει την ικανότητα του αντισώματος να εξουδετερώνει τον νέο κορωνοϊό και το αντίσωμα δοκιμάστηκε ειδικά στον επιθετικό κορωνοϊό.
    «Με βάση ολοκληρωμένες επιστημονικές δημοσιεύσεις από όλο τον κόσμο, φαίνεται ότι το IIBR είναι το πρώτο ίδρυμα που πέτυχε μια επιστημονική ανακάλυψη που πληροί ταυτόχρονα και τις τρεις προαναφερθείσες παραμέτρους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δήλωση εξ ονόματος του ινστιτούτου.
    Όπως γράφει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το IIBR εργάζεται τώρα για να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία και να εξασφαλίσει την εμπορική της ανάπτυξη, προστίθεται, ενώ αναφέρεται ότι όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται με το υπουργείο Άμυνας. «Αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό και δεν αποτελεί εμβόλιο για ευρεία χρήση», προστίθεται στη δήλωση.
    Τον περασμένο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει ένα δοκιμαστικό εμβόλιο για τον COVID-19 σε τρωκτικά.
    Εν τω μεταξύ, το IIBR και η πόλη Yeroham, ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με κάποια από τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών.
    Σύμφωνα με στοιχεία του Worldometer, στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί συνολικά 16.506 κρούσματα και 258 θάνατοι από τον κορωνοϊό.
    Την ίδια στιγμή έχουν αναρρώσει 11.843 άτομα, ενώ τα ενεργά κρούσματα είναι 4.405. Τα εργαστηριακά τεστ στη χώρα ανέρχονται σε 53.902 ανά 1 εκατ. πληθυσμού. Κατά μέσο όρο, το Ισραήλ καταγράφει 30 θανάτους και 1.907 κρούσματα ανά 1 εκατ. πληθυσμού. Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχεδόν όλοι όσοι ανάρρωσαν από τον ιό ανέπτυξαν αντισώματα.
    Σχεδόν όλοι όσοι αναρρώνουν από τον κορωνοϊό αναπτύσσουν αντισώματα, υποστηρίζει κινεζική μελέτη προσθέτοντας πως, μέσα σε τρεις εβδομάδες, όλοι είχε εμφανίσει ανοσία έναντι της νόσου Covid-19.
    Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το 40% των ασθενών που βρήκαν νικητές στη μάχη με τον ιό, ανέπτυξαν μέσα σε λίγες ημέρες αντισώματα ενώ το 95% τα εμφάνισε σε δύο εβδομάδες. Σε διάστημα 20 ημερών, όλοι σχεδόν οι ασθενείς είχαν εμφανίσει ανοσία αφότου μολύνθηκαν με τον ιό.
    Στην έρευνα οι επιστήμονες μελέτησαν τις αιματολογικές εξετάσεις 285 ατόμων με κορωνοϊό.
    Αν και όπως επισημαίνουν δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η προστασία από την επαναμόλυνση, η μελέτη παρέχει ενθαρρυντικά στοιχεία ότι δείχνει ότι, σχεδόν όλοι οι ασθενείς που αναρρώνουν, θα έχουν αναπτύξει ανοσία σε τρεις εβδομάδες.
    Η έρευνα από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Chongqing στην Κίνα διαπίστωσε ότι το 95% των 285 ασθενών ανέπτυξαν και τους δύο τύπους ανοσοκυττάρων που καταπολεμούν τον ιό.
    Τα τεστ αντισωμάτων αυξάνονται στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό με τους επιστήμονες να προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος έχει ήδη αναπτύξει κάποια πιθανή προστασία έναντι της επανεμφάνισης του κορωνοϊού.
    Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα αντισώματα: κατά πόσον τα αναπτύσσουν όλοι, ποιο επίπεδο αντισωμάτων είναι απαραίτητο για την παροχή προστασίας και πόσο διαρκεί αυτή η προστασία, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.
    «Η πρόσφατη μελέτη βοηθάει τους επιστήμονες να λύσουν τις απορίες τους ανανεώνοντας τον ενθουσιασμό τους σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες ανάπτυξης και εφαρμογής τεστ αντισωμάτων ευρείας κλίμακας για τη νόσο Covid- 19», έγραψε στο blog του ο καθηγητής Φράνσις Κόλινς του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.
    Οι ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Chongqing που μελέτησαν τις αιματολογικές εξετάσεις των ασθενών για την εμφάνιση των ανοσοκυττάρων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παράγουμε δύο τύπους αντισωμάτων έναντι των λοιμώξεων: την ανοσοσφαιρίνη Μ (IgM) και την ανοσοσφαιρίνη G (IgG).
    Μόνο το 40% των ασθενών ανέπτυξαν αντισώματα IgM την πρώτη εβδομάδα αφότου κόλλησαν τον ιό. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης «IgM».
    Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι εμφάνισαν αντισώματα IgG που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν αλλά είναι ο τύπος των αντισωμάτων με δυνατότητα για πιο μακροπρόθεσμη προστασία.
    Σε άλλη έρευνα παρακολούθησης, οι ερευνητές έλαβαν δείγμα αίματος από άλλους 69 ασθενείς.
    Μέσα σε 20 ημέρες, όλοι εκτός από δύο ασθενείς – παρήγαγαν αντισώματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σόρος για κορωνοϊό: «Θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο - Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ εκεί που ήμασταν».
    Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας έκανε ο Τζορτζ μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Independent, υποστήριξε πως θα χρειάζεται συνεχόμενος εμβολιασμός του πληθυσμού, κάθε χρόνο, ενώ δήλωσε πως η πραγματικότητα που θα ζούμε θα είναι διαφορετική με την πανδημία.
    Ερωτηθείς κατά πόσον η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει το πρόσωπο του καπιταλισμού ο Σόρος παραδέχθηκε ότι όλα είναι υπό εξέταση: «Δεν θα επιστρέψουμε ξανά εκεί που ήμασταν, όταν ξεκίνησε η πανδημία. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά είναι και το μόνο που είναι βέβαιο. Όλα τα άλλα είναι υπό εξέταση. Δεν νομίζω ότι γνωρίζει κανείς πώς θα μετεξελιχθεί ο καπιταλισμός»
    Επιπλέον o δισεκατομμυριούχος επενδυτής εξέφρασε αμφιβολίες για την ικανότητα της ΕΕ -μιας «ατελούς ένωσης», όπως την αποκάλεσε – να επιβιώσει χαρακτηρίζοντας πηγή ανησυχίας την πρόσφατη απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να δώσει προθεσμία τριών μηνών στην ΕΚΤ για να αιτιολογήσει την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, αμφισβητώντας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
    «Ανησυχώ ιδιαίτερα για την επιβίωση της ΕΕ επειδή είναι μια ατελής ένωση», που την καθιστά «πιο ευάλωτη» από τις ΗΠΑ «όχι μόνον επειδή είναι μια ατελής ένωση, αλλά επειδή βασίζεται στο κράτος Δικαίου. Κι οι τροχοί της Δικαιοσύνης κινούνται πολύ αργά, την ώρα που απειλές όπως ο κορωνοϊός της Covid-19 κινούνται πολύ γρήγορα. Κι αυτό δημιουργεί ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση», υποστήριξε ο 89χρονος Σόρος.
    Κι εξήγησε στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους παίρνει «πολύ σοβαρά» την απόφαση- βόμβα του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, που φέρνει τη χώρα σε τροχιά αντιπαράθεσης με την Κομισιόν , έστω κι αν η Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί «επιλύσιμο» το θέμα.
    Όπως είπε ο Σόρος η απόφαση αυτή μπορεί «να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως θεσμό που εδράζεται στο κράτος δικαίου», επειδή «την έλαβε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, ο πλέον αξιοσέβαστος θεσμός στη Γερμανία».
    Στην ίδια συνέντευξη ο Τζορτζ Σόρος υποστήριξε ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη κι ότι απειλεί την επιβίωση του ίδιου μας του πολιτισμού. «Είχαμε πανδημίες λοιμωδών νοσημάτων από εκείνη της βουβωνικής πανώλης. Ήταν πολύ συχνές τον 19ο αιώνα και μετά είχαμε την Ισπανική Γρίπη στα τέλη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που εξελίχθηκε σε τρία κύματα με το δεύτερο να είναι και το φονικότερο. Πέθαναν εκατομμύρια άνθρωποι. Είχαμε κι άλλες σοβαρές επιδημίες, όπως εκείνη της γρίπης των χοίρων πριν από μια δεκαετία.
    Προκαλεί κατάπληξη ως εκ τούτου πόσο απροετοίμαστες ήταν οι χώρες για κάτι τέτοιο (…) Μαθαίνουμε πολύ γρήγορα και τώρα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για τον ιό απ’ όσα ξέραμε όταν πρωτοεμφανίστηκε, αλλά πυροβολούμε εναντίον ενός κινούμενου στόχου επειδή ο ιός αλλάζει γρήγορα.
    Θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για την ανάπτυξη εμβολίου. Κι ακόμη κι όταν θα έχουμε αναπτύξει εμβόλιο, θα πρέπει να μάθουμε πως να το αναπροσαρμόζουμε κάθε χρόνο γιατί ο ιός πιθανότητα θα μεταλλάσσεται. Είναι αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο και με το εμβόλιο της γρίπης», είπε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Καμιά επίδραση στο τελικό κλινικό αποτέλεσμα των ασθενών με νόσο COVID-19 δεν έχει η υδροξυχλωροκίνη», συμπεραίνει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.
    Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, «η υδροξυχλωροκίνη δεν σχετίζεται με αυξημένο ή μειωμένο κίνδυνο διασωλήνωσης ή θανάτου των νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19».
    Ο Δρ. Joshua Geleris και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ανέλυσαν τη σχέση υδροξυχλωροκίνης και διασωλήνωσης ή θανάτου σε ασθενείς που είχαν εισαχθεί σε μεγάλα ιατρικά κέντρα και εστίασαν σε 1.446 άτομα με νόσο COVID-19. Εβδομήντα εξ αυτών που είχαν διασωληνωθεί, πεθάνει ή είχαν πάρει εξιτήριο εντός 24 ωρών από την ώρα είχαν καταγραφεί, εξαιρέθηκαν από την τελική ανάλυση.
    Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε τελικά ότι κατά τη διάρκεια των 22,5 ημερών που διήρκεσε η μελέτη, 58,9% εκ των 1.376 που τελικά συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα της τελικής ανάλυσης, είχαν πάρει υδροξυχλωροκίνη. Το 45,8% την είχαν λάβει εντός 24 ωρών από την εισαγωγή στο νοσοκομείο και το 85,9% εντός 48 ωρών.
    Συνολικά, 25,1% των ασθενών τελικά διασωληνώθηκαν ή πέθαναν.
    Δεν παρατηρήθηκε λοιπόν κανένας σημαντικός συσχετισμός μεταξύ υδροξυχλωροκίνης και διασωλήνωσης ή θανάτου.
    Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι «τα αποτελέσματα δεν πρέπει να αποκλείουν τα όποια οφέλη ή τις επιβλαβείς επιπτώσεις από τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη, αλλά δεν υποστηρίζουν τη χρήση της προς το παρόν πέραν των τυχαιοποιημένων κλινικών μελετών για την αποτελεσματικότητά της».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Άκρως επικίνδυνη η υδροξυχλωροκίνη” – Μεγάλη έρευνα, με 96.000 ασθενείς..
      ΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"...
      Το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, το οποίο λέει ότι λαμβάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου στους ασθενείς με τη νόσο COVID-19, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
      Η έρευνα (https://www.thelancet.com/lancet/article/s0140673620311806), στο πλαίσιο της οποίας οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 96.000 ασθενείς που νοσηλεύονταν με την COVID-19, κατέδειξε ότι οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο, ή εκείνο της χλωροκίνης, αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν το φάρμακο.
      Η ζήτηση για την υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο που εγκρίθηκε πριν από δεκαετίες, αυξήθηκε, από τότε που ο Τραμπ συνέστησε τη χρήση της ως θεραπεία κατά του νέου κορονοϊού, στις αρχές Απριλίου. Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα αιφνιδίασε τους πάντες παραδεχόμενος ότι παίρνει το χάπι προληπτικά.
      Οι συντάκτες της έρευνας του The Lancet συνιστούν ότι αυτά τα θεραπευτικά σχήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της COVID-19 εκτός των κλινικών δοκιμών, μέχρι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων για τους ασθενείς με νέο κορονοϊό.
      Οι συντάκτες μάλιστα λένε ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν η λήψη του φαρμάκου έχει κάποιο όφελος σε ασθενείς με Covid-19.
      Η έρευνα του The Lancet μελέτησε δεδομένα από 671 νοσοκομεία, όπου 14.888 ασθενείς έλαβαν είτε υδροξυχλωροκίνη είτε χλωροκίνη, με ή χωρίς το αντιβιοτικό μακρολίδη, και 81.144 ασθενείς δεν έλαβαν κανένα θεραπευτικό σχήμα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"... ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΡΕΜΔΕΣΙΒΙΡΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.

      Μέτρια φαίνεται πως είναι η αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.
      Η New England Journal of Medicine δημοσίευσε το άρθρο, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τα αποτελέσματα, είχε προσφέρει μια ακτίνα ελπίδας στον κόσμο, καθώς δεν υπάρχει άλλη αποτελεσματική θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού.
      Η ρεμδεσιβίρη, χορηγούμενη ενδοφλεβίως καθημερινά επί 10 ημέρες, επιτάχυνε την αποκατάσταση νοσηλευομένων ασθενών με Covid-19, σε σχέση με ένα ψευδοφάρμακο: 11 ημέρες έναντι 15 σε μέση διάρκεια. Αναρρώσαντες θεωρήθηκαν οι ασθενείς που ήταν σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
      Το αποτέλεσμα ήταν πιο σημαντικό στους ασθενείς που νοσηλεύονταν χωρίς να βρίσκονται σε αναπνευστήρα. Οι επιστήμονες συμπεραίνουν εξ αυτού ότι είναι προτιμότερο να αρχίσει η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη πριν προχωρήσει η νόσος σε σημείο που να απαιτείται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
      Το φάρμακο, το οποίο είχε αναπτυχθεί άλλοτε κατά του Έμπολα χωρίς αποτέλεσμα, προκάλεσε εξάλλου λιγότερες παρενέργειες από το ψευδοφάρμακο.
      Η ρεμδεσιβίρη φάνηκε επίσης να μειώνει τη θνητότητα: 7,1% των ασθενών στους οποίους χορηγούνταν ρεμδεσιβίρη πέθαναν σε 14 ημέρες, έναντι 11,9% στην ομάδα που έπαιρνε ψευδοφάρμακο, όμως το αποτέλεσμα αυτό είναι λίγο κάτω από το όριο στατιστικής αξιοπιστίας και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η διαφορά να είναι τυχαία.
      Σε όλες τις περιπτώσεις, η ρεμδεσιβίρη δεν δίνει εγγυήσεις ότι ο ασθενής θα επιβιώσει, επιμένουν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη δοκιμή. «Είναι σαφές πως μια θεραπεία κατά του ιού αναμφίβολα δεν θα είναι αρκετή από μόνη της», γράφουν. Θα χρειαστούν συνδυασμοί θεραπειών, της ρεμδεσιβίρης με άλλα αντιικά φάρμακα ή άλλους τύπους θεραπειών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. «Ο κορωνοϊός μπορεί να μην φύγει ποτέ - Ίσως γίνει σαν τον ΗΙV»
    Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το πρόγραμμα εκτάκτων αναγκών Μάικλ Ράιαν, υποστήριξε ότι ο κορωνοϊός ίσως και να μην φύγει ποτέ, όπως τόνισε είναι αρκετά πιθανό να γίνει ένας ακόμα επιδημικός ιός, όπως ο HIV.
    «Έχουμε έναν νέο ιό να εισέρχεται στον ανθρώπινο πληθυσμό για πρώτη φορά. Γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα υπερισχύσουμε. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να βάλουμε αυτό στο τραπέζι, ότι αυτός ο ιός ίσως γίνει ακόμα ένας επιδημικός ιός στις κοινότητές μας και ίσως να μην φύγει ποτέ. Ο HIV δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά έχουμε συμβιβαστεί και έχουμε βρει θεραπείες και μεθόδους πρόληψης. Και οι άνθρωποι δεν τον φοβούνται όπως πριν. Προσφέρουμε ζωή σε ανθρώπους με HIV, μακρά, υγιή ζωή. Δεν συγκρίνω τις δύο ασθένειες, αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές» δήλωσε.
    Ζ.Π.

3 σχόλια:

  1. Η ΖΩΪΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
    Ο Michael Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης υγείας του ΠΟΥ, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τη ζωική προέλευση αυτής της ασθένειας. Είναι σαφές ότι εάν ένα ζωικό-ανθρώπινο φράγμα έχει παραβιαστεί μία φορά, μπορεί να παραβιαστεί ξανά. Πρέπει να καταλάβουμε από πού προήλθε, ποιοι είναι οι παράγοντες που το οδήγησαν σε αυτό και πώς μπορούν να προληφθούν στο μέλλον».
    «Προσφέραμε σίγουρα αυτή τη βοήθεια στην κυβέρνηση της Κίνας, αλλά συνεργαζόμαστε επίσης πολύ στενά με τους συναδέλφους μας στο FAO [Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας] και στο OIE [Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων]»..
    «Έχουμε μια ομάδα που εργάζεται ειδικά σε αυτά τα ζητήματα πολύ στενά με το OIE και το FAO, και θα χαρούμε να συνεργαστούμε με διεθνείς εταίρους, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια πολύ χρήσιμη έρευνα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού από ζώα, καθώς και να κατανοήσουμε πραγματικά όλα τους παράγοντες που σχετίζονται με αυτό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ: Dr Knut M. Wittkowski:

    "Με όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις, το μόνο που σταματά την αρρώστια είναι η ανοσία της αγέλης.
    Περίπου το 80% των ανθρώπων πρέπει να έχουν επαφή με τον ιό, και η πλειοψηφία εξ αυτών δεν θα καταλάβει ότι μολύνθηκαν, ή θα έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα, ειδικώς τα παιδιά.

    Οπότε είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά και τα παιδιά να συγχρωτίζονται για να μεταδοθεί ο ιός και να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και ύστερα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, πρέπει να διαχωριστούν, και τα γηροκομεία πρέπει να αποκλειστούν σε αυτή την περίοδο, ώστε μετά να επιστρέψουν και να μπορούν να συναντήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ύστερα από περίπου 4 εβδομάδες όταν ο ιός θα έχει εξαλειφθεί."

    https://www.aier.org/article/stand-up-for-your-rights-says-bio-statistican-knut-m-wittkowski/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκειμένου να αποφανθούμε αν ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 ήταν αποτέλεσμα έρευνας για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, θα πρέπει προηγουμένως να εξετάσουμε αν ήταν κατάλληλος ως βιολογικός παράγοντας (Biological Agent) για τη διεξαγωγή βιολογικού πολέμου.
    Βιολογικός πόλεμος (Biological Warfare - BW) είναι η χρήση των βιολογικών παραγόντων (στην προκειμένη περίπτωση του SARS-CoV-2) ή/και των τοξινών (δηλητηριώδεις ουσίες, που παράγονται ή προέρχονται από ζώα, φυτά ή μικροοργανισμούς), για την πρόκληση απωλειών στον άνθρωπο, στα ζώα και στα φυτά ή τη φθορά (εκφυλισμό) υλικών.
    Παρότι η νόσος Covid-19 συνιστά μείζονα παγκόσμια βιολογική ασύμμετρη απειλή κατά της ανθρωπότητας και προξενεί υλικές και ανθρώπινες απώλειες, όπως ακριβώς προξενούν τα όπλα μαζικής καταστροφής (Weapons of Mass Destruction - WMD), εν τούτοις είναι σχεδόν απίθανο ο νέος κορωνοϊός SARS-Cov-2 να αναπτύχθηκε ως βιολογικός παράγοντας (Biological Agent) για την κατασκευή βιολογικού όπλου.
    Αν και έχει σχετικά υψηλή μεταδοτικότητα (Transmissibility), το ποσοστό θνητότητάς του (Lethality) είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με άλλους γνωστούς βιολογικούς παράγοντες ιών, όπως για παράδειγμα η ευλογιά (Smallpox ή Variola) με θνητότητα περίπου 30%, ο ιός Ebola με θνητότητα 80% - 90%, η εγκεφαλίτιδα της Βενεζουέλας (Venezuelan Equine Encephalitis - VEE), οι ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί (Viral Hemorrhagic Fevers) κ.λπ. [12].
    Επομένως η πιθανότητα να κατασκευάστηκε ο SARS-Cov-2 σε εργαστήρια, με σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες, είναι σχεδόν μηδενική.
    Ωστόσο ο SARS-Cov-2 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας βιολογικός παράγοντας, ο οποίος προκαλεί αφενός μια σχετικά ελεγχόμενη νόσο (Covid-19) με περιορισμένη θνητότητα της τάξης του 1,5% έως 2%, για χρονική διάρκεια περίπου ενός έτους (δηλαδή όσο χρονικό διάστημα αναμένεται για την παρασκευή και τη μαζική διάθεση ενός εμβολίου), αφετέρου μια τεράστια οικονομική καταστροφή σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία θα μπορούσαν να επωφεληθούν όσοι και όποιοι κρατικοί δρώντες ήταν προετοιμασμένοι.
    SARS-CoV-2, συνωμοσιολογία και πραγματικότητα
    Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος είναι γεωστρατηγικός αναλυτής. (geostrategical@yahoo.gr)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...