ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Ιουλίου 2021

"ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟΚΟΤΟ ΣΠΙΤΙ", ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΧΑΪΝΛΑΪΝ (Διήγημα)

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ



Η «ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΩΜΟΣΙΟΥ. ‏ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΧΕΡΜΠΕΡΤ (ΝΤΙΟΥΝ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ «ΜΠΕΝΕ ΓΚΕΣΕΡΙΤ».

 


Tο διήγημα «ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟΚΟΤΟ ΣΠΙΤΙ», «And He Built a Crooked House», το έγραψε ο αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Robert Anson Heinlein (1907 - 1988), το 1941  και  ο οποίος συχνά αποκαλείται  «πρύτανις των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας».

Το διήγημα μεταφράστηκε στα Ελληνικά από την κ. Ν. Γαρουφαλιά το 1978 και περιέχεται στην συλλογή διηγημάτων του Ρόμπερτ Χάινλάιν «Ζωή και θάνατος» που εκδόθηκε το 1978 (πριν 43 χρόνια), από τις εκδόσεις «Κάκτος». 

Στην ιστορία χρησιμοποιεί το, γνωστό από τα μαθηματικά, επινόημα του ξεδιπλωμένου υπερκύβου και  επεξηγεί τις βασικές έννοιες της «ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ» με ευχάριστο και χιουμοριστικό τρόπο. 

Το παρόν αντίγραφο του διηγήματος, παρέχεται για δωρεάν ανάγνωση και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους απογόνους του συγγραφέα και στον εκδοτικό οίκο που δημοσίευσε το βιβλίο. 


Μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά άρθρα του Ζήνωνος Παπαζάχου 

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 



στο οποίο ο  Ζ.Π. επεξηγεί την μέχρι στιγμής επικρατέστερη επιστημονικά θεωρία περί Τετάρτης Διαστάσεως.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ













ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟΚΟΤΟ ΣΠΙΤΙ by ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...