ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Ιανουαρίου 2021

Για το έτος 2019 κατεγράφησαν πεντακόσια είκοσι τέσσερα (524) περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, Πεντακόσια τέσσερα (504) περιστατικά αφορούν στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και (5) πέντε περιστατικά αφορούν στον Ιουδαϊσμό. Σιωπηρή διαμαρτυρία κατά του αντισημιτισμού έγινε την Κυριακή 3 Μαΐου 2018, ύστερα από την αποτροπιαστική πράξη βανδαλισμού των μαρμάρων. Φορώντας καπέλα και κρατώντας πανώ με το σύνθημα «WHY? ΓΙΑΤΙ;» σχηματίσθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα μάρμαρα που οι βάνδαλοι έσπασαν το Σάββατο 5 Μαΐου. Στη σιωπηρή διαμαρτυρία παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος, η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, η Γεν. Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γεράσιμος Μπενετάτος, η Μορφωτική Ακόλουθος της Γερμανικής πρεσβείας Μόνικα Φρανκ, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC Omri Segelman, η τ. Γ.Γ. Ισότητας κα Βάσω Κόλλια, και εκπρόσωποι πολλών Θρησκευτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα. Για τα 504 περιστατικά κατά των Ελληνικών ναών δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας εκτός του Λαγού. Γι αυτό πρέπει ο άτιμος να μπει γρήγορα φυλακή. Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ, Ιωάννης Λαγός σχετικά με το ανησυχητικό φαινόμενο του βανδαλισμού ελληνορθόδοξων ναών από λαθρομετανάστες.

 

Βεβήλωσαν το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Κανένας πολιτικός δεν διαμαρτυρήθηκε. Αν ήταν όμως βεβήλωση συναγωγής ή του μνημείου του ολοκαυτώματος θα σειόταν όλος ο κόσμος. Για να ξέρουμε που βρίσκεται η καρδιά (και η τσέπη) των πολιτικών μας.

Ακροδεξιός τηλεπλασιέ κάνει ακτιβισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο και η  ειρωνεία χτυπάει κόκκινο

 Ο υπόδικος Γιάννης Λαγός εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή ενώ  απαγορεύεται να βγει από τη χώρα | Plus: Πολιτική | gazzetta.gr

 

 ΕΡΩΤΗΜΑ  ΤΟΥ  ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΓΙΑΝΝΗ  ΛΑΓΟΥ  ΣΤΗΝ  "ΒΟΥΛΗ"  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΝΑΩΝ  ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΑΠΟ  ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ.

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-000101/2020  προς την Επιτροπή
Άρθρο 138 του Κανονισμού Ioannis Lagos (NI).   Θέμα: Έξαρση των φαινομένων βανδαλισμού ελληνορθόδοξων ναών.

 

Τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις βεβηλώσεις και τους βανδαλισμούς σε χώρους ιερούς και θρησκευτικούς είναι άκρως ανησυχητικά, αφού το 2019 σημειώθηκε 160% αύξηση στις βεβηλώσεις και τους βανδαλισμούς ιερών χώρων και ναών. Από τα 556 συνολικά κρούσματα τέτοιων πράξεων, τα 525 έγιναν σε βάρος ναών και χώρων ορθόδοξης λατρείας.

Οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια που τυγχάνει να βρίσκονται κοντά σε δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στα νησιά της Σάμου, της Χίου και αλλού έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεχθεί επιθέσεις και υλικές καταστροφές. Στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, οι λαθρομετανάστες δεν μένουν μόνο στο βανδαλισμό εικόνων. Μπαίνουν στην εκκλησία και ληστεύουν τους πιστούς, ενώ δεν έχουν διστάσει να κλέψουν μέχρι και τα ασημένια καντήλια του ναού, αφοδεύοντας ακόμα και μέσα στο παρεκκλήσι.

Είναι, δυστυχώς, πρόδηλο ότι ο Χριστιανισμός βρίσκεται υπό διωγμόν στην ισλαμοκρατούμενη Ευρώπη, αφού τέτοια περιστατικά συμβαίνουν κατά κόρον σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής ισλαμιστών λαθρομεταναστών, ενώ οι κυβερνήσεις παρακολουθούν απαθείς.

Δεδομένης της κατάστασης, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι χριστιανικοί ναοί και οι πιστοί θα είναι ασφαλείς;

2. Δεν θα ήταν σκόπιμο να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ως προς τις βεβηλώσεις χριστιανικών ναών;

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΛΑΓΟΣ

 

 


«Έκθεση για τα Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα»

Την «Έκθεση για τα Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα» που έλαβαν χώρα κατά το έτος 2019 δημοσιοποίησε το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με αυτό τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στη χώρα μας κατά το έτος 2019 ανήλθαν σε 524. Πρόκειται για πάσης φύσεως περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, όπως βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, νεκροσυλίες, ληστείες, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπές βεβηλώσεις.

Από αυτά τα 504 περιστατικά, ήτοι το 96% επί του συνόλου, αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τα περιστατικά αυτά εμφανίζονται μειωμένα το 2019, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα έτη, καθώς το 2018 ανέρχονταν σε 590 και το 2017 σε 556.

Συνολικά, για το έτος 2019 κατεγράφησαν πεντακόσια είκοσι τέσσερα (524) περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, κατανεμημένα ανά θρήσκευμα ως εξής:
- Πεντακόσια τέσσερα (504) περιστατικά αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία ήτοι το 96% επί του συνόλου,
- Τρία περιστατικά αφορούν στην Καθολική Εκκλησία, ήτοι το 0,5% επί του συνόλου,
- Τρία περιστατικά αφορούν στους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς (Γ.Ο.Χ.), ήτοι το 0,5% επί του συνόλου,
- Τέσσερα περιστατικά αφορούν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ήτοι το 0,76% επί του συνόλου,
- Πέντε περιστατικά ρατσιστικού/αντισημιτικού χαρακτήρα αφορούν στον Ιουδαϊσμό, ήτοι το 0,95% επί του συνόλου.
- Πέντε περιστατικά αφορούν στον Μουσουλμανισμό, ήτοι το 0,95% επί του συνόλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ 

 

 


 

 

Σιωπηρή διαμαρτυρία κατά του Αντισημιτισμού

  • Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών, Κυριακή 23 Μαίου 2018

  • icon_zoom.png
     
     
     Κ.Ι.Σ.Ε.: Σιωπηρή διαμαρτυρία στο εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών – η Ελλάδα  λέει όχι στον αντισημιτισμό Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών - Athens Jewish  Community
     
     
    : Kitas Christos
     
    Σιωπηρή διαμαρτυρία έγινε την Κυριακή 13 Μαΐου  2018,  ύστερα από την αποτροπιαστική πράξη βανδαλισμού των μαρμάρων. Φορώντας καπέλα και κρατώντας πανώ με το σύνθημα «WHY? ΓΙΑΤΙ;» σχηματίσθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα μάρμαρα που οι βάνδαλοι έσπασαν το Σάββατο 5 Μαΐου. Στη σιωπηρή διαμαρτυρία παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος, η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, η Γεν. Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γεράσιμος Μπενετάτος, η Μορφωτική Ακόλουθος της Γερμανικής πρεσβείας Μόνικα Φρανκ, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC Omri Segelman, η τ. Γ.Γ. Ισότητας κα Βάσω Κόλλια, και εκπρόσωποι πολλών Θρησκευτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα.
     
     

    Διαβάστε παρακάτω:
    - Το μήνυμα του Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή.
    "Δεν πρέπει να έχουμε την αυταπάτη ότι ο αντισημιτισμός θα είναι κάτι που θα δούμε να εξαλείφεται στα δικά μας χρόνια. Αλλά και οι αντισημίτες και οι κάθε είδους ρατσιστές δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι θα σταματήσουμε τον αγώνα προτού οι ιδέες τους να είναι απλώς νεκρά γράμματα σε παλιά βιβλία.
    Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας αυτός δεν είναι ένας αγώνας δρόμου αλλά ένας αγώνας αντοχής. Γι’ αυτό και όσα μνημεία κι αν γκρεμίσουν εμείς δεν θα κουραστούμε να τα ξαναχτίζουμε, όσα συνθήματα κι αν γράψουν εμείς δεν θα κουραστούμε να τα σβήνουμε. Γνωρίζουμε, επίσης, πολύ καλά ότι αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας με στόχο να περάσουμε το κερί της ελπίδας, το κερί του ανθρωπισμού, τη φλόγα της αγάπης στην επόμενη γενιά. Από το δικό μας χέρι πρέπει να περάσει στο χέρι των παιδιών μας. Αυτό είναι το χρέος μας, ειδικά όσων υπηρετούμε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
    Ο αντισημιτισμός δεν είναι κάτι που στρέφεται μόνο εναντίον των αδελφών μας Ελλήνων Εβραίων. Ο αντισημιτισμός στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας και των μεγάλων αξιών του πολιτισμού μας που προστατεύει το Σύνταγμά μας. Ο αγώνας εναντίον του αντισημιτισμού είναι ένας αγώνας υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του ορθού λόγου.
    Εκ μέρους του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκτός από την απόλυτη καταδίκη του περιστατικού βεβήλωσης που σημειώθηκε στον εβραϊκό τομέα του Γ’ Νεκροταφείου, επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες μας ώστε το δηλητήριο του αντισημιτισμού να μείνει μακριά από την κοινωνία μας."

    - Το μήνυμα του Βίκτωρα Ισαάκ Ελιέζερ, Γεν. Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

    "Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό σύσσωμου του Ελληνικού Εβραϊσμού για τον βανδαλισμό του Εβραϊκού νεκροταφείου της Αθήνας.
    Δεν είναι απλά ένα ακόμα περιστατικό αντισημιτισμού. Δεν αποτελεί μόνον ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών  αδελφών μας, προσβάλλει την ηθική αξία του σεβασμού των νεκρών που πρεσβεύουν και υιοθετούν οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες και ο ίδιος ο πολιτισμός μας. 
    Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε αντισημιτικά στερεότυπα, του τύπου «οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό», «οι Εβραίοι έφεραν τη κρίση στην Ελλάδα», «οι Εβραίοι ελέγχουν τις τράπεζες», «οι Εβραίοι παίρνουν τα σπίτια μας»,  «οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους»,  και ένα σωρό άλλες σαχλαμάρες, που δυστυχώς όμως εκστομίζονται και από ιερείς και δήθεν ιερείς και ενθαρρύνουν τις προκαταλήψεις εναντίον των Εβραίων. Δυστυχώς, αντισημιτικός λόγος εκφέρεται ακόμη και μέσα στη Βουλή από τους νοσταλγούς του Ναζισμού που δεν δίστασαν να διαψεύσουν και το Ολοκαύτωμα. Κάποιοι φέρουν ευθύνη γι αυτό. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί.
    Επιπλέον, η εξίσωση των ναζιστικών πρακτικών με την πολιτική του Ισραήλ είναι αντισημιτισμός. Ο ευτελισμός και η σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος, της μεθοδευμένης γενοκτονίας 6 εκατομμυρίων εβραίων για μόνον τον λόγο της θρησκείας τους, είναι αντισημιτισμός.
    Πρόκειται για τη χειρότερη και πλέον ποταπή μορφή του, λειτουργεί συνειρμικά, δημιουργεί στερεότυπα, διαβρώνει κοινωνίες υποκινώντας το μίσος, κινείται καταχθόνια. Η υιοθέτηση και η διάδοσή του είτε μέσω σχημάτων λόγου, είτε μέσω σκίτσων,  με τη χρήση μάλιστα και θρησκευτικών συμβόλων, είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη. 
    Νέος ή παλαιός, ο αντισημιτισμός είναι πάντα ο ίδιος, ενθαρρύνει το μίσος και τον φανατισμό για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες, θυσιάζοντας κάθε έννοια κριτικής, σχολιασμού και ενημέρωσης, στο βωμό της φθηνής αλλά επικίνδυνης προπαγάνδας.
    Ποτέ και πουθενά, το μίσος και η μισαλλοδοξία δεν συνέβαλλε ούτε στην προσωπική ούτε στη κοινωνική ευημερία. Προκαλεί μόνο αιματοχυσία, θρήνο, πένθος, θλίψη. Οφείλουμε λοιπόν να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε, όλοι μας, και κυρίως η νέα γενιά που σχεδιάζει το μέλλον μιας κοινωνίας. Να μαθαίνουμε την αλήθεια και όχι να καλιεργούμε στερεότυπα, να δημιουργούμε μύθους για την αλλοίωση της ιστορίας. Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τις αξίες του ανθρωπισμού μας, και του πολιτισμού μας, με την μνήμη και τη γνώση.
    Και χαίρομαι που οι Έλληνες έχουν αποφασίσει να καταπολεμήσουν το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, με κάθε τρόπο. Μέσω του νόμου και μέσω της παιδείας. Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, μαζί με το Υπουργείο Παιδείας ενισχύουν τις συνεχείς προσπάθειες να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες αυτές ενάντια στα τέρατα που επιδιώκουν την έξαρση του αντισημιτικού μίσους και του φανατισμού, την αναβίωση του ναζιστικού σκοταδισμού.
    Μια μοντέρνα κοινωνία όμως δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορη απέναντι σε αυτούς που ταυτίζονται με τη βία και τον φανατισμό, με αυτούς  που παραβίαζουν  κάθε ηθική αξία του πολιτισμού μας. Δεν μπορούμε ως πολίτες να παραμένουμε "θεατές" των αποτρόπαιων πράξεων τους εναντίον των "θυμάτων" τους, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας.
    Εάν παραμείνουμε απαθείς θεατές  των αποτρόπαιων πράξεων που εκπορεύονται από τους οπαδούς του μίσους και του φανατισμού,  θα είναι σαν να ανοίγουμε εμείς, ξανά, τις πόρτες στη βαρβαρότητα, επιτρέποντας την επιστροφή στην πιο σκοτεινή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Στην περίοδο που τα ανθρώπινα όντα έχασαν την ανθρώπινη υπόστασή τους.
    Ο αντισημιτισμός δεν είναι παρά το σύμπτωμα εκείνης της σκοτεινής περιόδου, που είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει να βιώσει ξανά.
    Η ρητορική μίσους η οποία μάλιστα προκαλεί σε άσκηση βίας εις βάρος των Εβραίων πολιτών τούτης της χώρας, οι βεβηλώσεις μνημείων, συναγωγών και νεκροταφείων,  δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή σε μια χώρα που επιδιώκει την αρμονική συμβίωση όλων των πολιτών της ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές της Ελληνικής Πολιτείας θα περιφρουρήσουν αυτό το συνταγματικό δικαίωμα και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στους κήρυκες του μίσους και του φανατισμού. 
    Καλούμε τις Aρχές του τόπου, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού, αλλά και τους απλούς συμπολίτες μας  να σταθούν  δίπλα στην εβραϊκή κοινότητα, δηλώνοντας τη σθεναρή αντίδρασή τους στον αντισημιτισμό.
     
     
     Κ.Ι.Σ.Ε.: Σιωπηρή διαμαρτυρία στο εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών – η Ελλάδα  λέει όχι στον αντισημιτισμό Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών - Athens Jewish  Community
     
    Κ.Ι.Σ.Ε.: Σιωπηρή διαμαρτυρία στο εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών – η Ελλάδα  λέει όχι στον αντισημιτισμό Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών - Athens Jewish  Community
     
     
     ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ  ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ  ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ  ΔΕΝ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  504  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΝΑΩΝ  ΜΟΝΟ  ΤΟ  2019  ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ.
     
    ΤΡΕΧΟΥΝ  ΟΜΩΣ  ΝΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ  ΓΙΑ  ΤΑ  5  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  ΤΟΥ  2019  ΠΟΥ  ΑΓΝΩΣΤΟΙ  ΕΣΠΑΣΑΝ  ΕΝΑ ΕΒΡΑΪΚΟ  ΜΑΡΜΑΡΟ.

    Για να μην μιλήσουμε  τι  συμβαίνει  στους  έλληνες  παπάδες  στο  Ισραήλ  και  πόσο  ξύλο  τρώνε  καθημερινά  από φανατικούς ιουδαίους.
     
     Ενώ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εποικίζει την Ελλάδα με λαθρομετανάστες  αδιαφορόντας για τις καταστροφές των Ι.Ναών μας. Η Ουγγαρία δίνει 30.000  δολάρια σε Ελλάδα για επιδιόρθωση βανδαλισμένων εκκλησιών στη Λέσβο
     
    Βανδάλισαν εχθές ξωκλήσι στη Μόρια -Ερώτηση Γιάννη Λαγού για τους  βανδαλισμούς ναών • ΕΛΑΣΥΝ
     Βανδαλισμοί των μεταναστών στον Άη Γιώργη της Μόριας - ΕΟΔ - Ενωση  Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

    - Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.
     
    "Dear Mr. President (Mr. Minos Moisis),
    Having been informed of the desecration of nine marble memorial headstones in the Jewish Cemetery of Athens in Nikaia on May 4, 2018, we are expressing our outrage and we strongly and wholeheartedly condemn this act. Such acts are an insult to our civilization, are contrary to our system of values, alien to the spirit of tolerance of Greek society and totally contrary to the Evangelical ethos of love and respect to all human beings.
    We wish and hope that such an act never happens again."
     
     
     

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/10/blog-post_31.html

Βεβήλωσαν το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Κανένας πολιτικός δεν διαμαρτυρήθηκε. Αν ήταν όμως βεβήλωση συναγωγής ή του μνημείου του ολοκαυτώματος θα σειόταν όλος ο κόσμος. Για να ξέρουμε που βρίσκεται η καρδιά (και η τσέπη) των πολιτικών μας.

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/07/blog-post_81.html

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΙ (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ) ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ. ΟΞΥΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/07/blog-post_11.html

 

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΖΑΜΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/07/blog-post_96.html

Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ, ΑΧΥΡΩΝΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΡΟΥΧΩΝ, ΝΤΙΣΚΟΤΕΚ, ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ. Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΦΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ , ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ;

 

 

 

 

 

 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

2 σχόλια :

  1. ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Ο Μητσοτάκης κατέστρεψε και την Υγεία και την Οικονομία».
    Η κυβέρνηση «κατάφερε» να έχει ταυτόχρονα χιλιάδες νεκρούς και χιλιάδες λουκέτα. Απέτυχε να προστατέψει τόσο την ανθρώπινη ζωή και υγεία (που έχει φυσικά απόλυτη προτεραιότητα) όσο και την οικονομία.

    Η τακτική που ακολουθεί ο Μητσοτάκης είναι πλήρως αναποτελεσματική. Οι οριζόντιοι περιορισμοί που επιβάλλει, ούτε το υγειονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν ούτε την οικονομία αφήνουν να ανασάνει. Είναι σίγουρο ότι, σε βάθος χρόνου, στα θύματα του κορωνοϊού θα προστεθούν δυστυχώς και τα θύματα της οικονομικής και ψυχολογικής καταστροφής.

    Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο είχε προτείνει την πλέον αποδοτική και επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού χωρίς την επιβολή γενικευμένων απαγορεύσεων και εγκλεισμού. Η μέθοδος αυτή γίνεται σήμερα ευρέως αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα και συνίσταται πρωτίστως στην πραγματοποίηση μεγάλου αριθμού τεστ για τον ταχύτατο εντοπισμό των κρουσμάτων και την έγκαιρη ιχνηλάτηση των επαφών τους για την αποτροπή της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Οι χώρες που εφάρμοσαν αποτελεσματικά αυτή τη μέθοδο απέφυγαν τα καταστροφικά γενικευμένα lockdown, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει σωστή μέθοδο για τα τεστ και την ιχνηλάτηση.

    Επίσης, οι Έλληνες για την Πατρίδα είχαν καταθέσει κοστολογημένο σχέδιο για τη δημιουργία επαρκούς αριθμού κλινών ΜΕΘ, με τα χρήματα που σήμερα κατασπαταλώνται ως δωροδοκία στα ΜΜΕ. Μέσω αυτού του σχεδίου θα σώζονταν ζωές συνανθρώπων μας.

    Η Κυβέρνηση είναι απόλυτα εκτεθειμένη, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν έχει εξηγήσει για ποιον λόγο δεν έχει εισάγει (όπως έκανε η Ουγγαρία) τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία όπως λένε αρκετοί επιστήμονες μπορούν να σώσουν ζωές. Επίσης, δεν έχει εξηγήσει γιατί δεν έχει ενισχύσει τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και γιατί δεν έχει δώσει βαρύτητα στη μέθοδο που ακολουθείται στο Νοσοκομείο των Πατρών υπό την εποπτεία του πνευμονολόγου Λεωνίδα Στέλλα, με τα high flow μηχανήματα, τα οποία αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό τη διασωλήνωση των ασθενών και τους θανάτους.

    Έχει γίνει ξεκάθαρο πως η πολιτική της ΝΔ είναι πλήρως αποτυχημένη και παραβιάζει βάναυσα τις θρησκευτικές, οικονομικές και κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών:

    -Ξανακλείνει τους Ναούς και απαγορεύει την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων κατά την εορτή των Θεοφανίων.

    - Οδηγεί στην απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, επιβάλλοντας νέα καθολική απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων.
    - «Φυλακίζει» τους πολίτες στα σπίτια τους, χωρίς να είναι σε θέση να παράσχει σαφή διαβεβαίωση για το πότε θα τελειώσει αυτή η αφύσικη κατάσταση.

    Η Νέα Δημοκρατία με την λανθασμένη στρατηγική που εφαρμόζει, εγκληματεί κατά της δημόσιας υγείας.

    Ζητούμε να γίνουν επιτέλους δεκτές οι πιο πάνω προτάσεις των Ελλήνων για την Πατρίδα, οι οποίες θα επιτρέψουν την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσεως και την ανακούφιση των προβλημάτων των πολιτών.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» σήμερα 4 Ιανουαρίου 2020 έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: «504 βανδαλισμών και ούτε μία καταδίκη από τα πολιτικά κόμματα».
    Αντιγράφει το χθεσινό άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων»: «Για το έτος 2019 κατεγράφησαν πεντακόσια είκοσι τέσσερα (524) περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, Πεντακόσια τέσσερα (504) περιστατικά αφορούν στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και (5) πέντε περιστατικά αφορούν στον Ιουδαϊσμό. Σιωπηρή διαμαρτυρία κατά του αντισημιτισμού έγινε την Κυριακή 3 Μαΐου 2018, ύστερα από την αποτροπιαστική πράξη βανδαλισμού των μαρμάρων. Φορώντας καπέλα και κρατώντας πανώ με το σύνθημα «WHY? ΓΙΑΤΙ;» σχηματίσθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα μάρμαρα που οι βάνδαλοι έσπασαν το Σάββατο 5 Μαΐου. Στη σιωπηρή διαμαρτυρία παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος, η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, η Γεν. Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γεράσιμος Μπενετάτος, η Μορφωτική Ακόλουθος της Γερμανικής πρεσβείας Μόνικα Φρανκ, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC Omri Segelman, η τ. Γ.Γ. Ισότητας κα Βάσω Κόλλια, και εκπρόσωποι πολλών Θρησκευτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα. Για τα 504 περιστατικά κατά των Ελληνικών ναών δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας εκτός του Λαγού. Γι αυτό πρέπει ο άτιμος να μπει γρήγορα φυλακή. Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ, Ιωάννης Λαγός σχετικά με το ανησυχητικό φαινόμενο του βανδαλισμού ελληνορθόδοξων ναών από λαθρομετανάστες.»
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...