ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΡΘΡΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022. Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΙΜΕΡΑΣ

 



ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 


22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 480 Π.Χ.  Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

O ιστορικός Διόδωρος ο Σικελιώτης στο 11ον βιβλίο του έργου του «Ιστορική Βιβλιοθήκη» γράφει τα ακόλουθα:
«…..Ο δε Ξέρξης πεισθείς αυτώ, και βουλόμενος πάντας τους Έλληνας, αναστάτους ποιήσαι, διεπρεσβεύσατο προς Καρχηδονίους, περί κοινοπραγίας και συνέθετο προς αυτούς, ώστε αυτόν μεν επί τους την Ελλάδα κατοικούντας Έλληνας στρατεύειν, Καρχιδονίους δε τοις αυτοίς χρόνοις μεγάλας παρασκευάσασθαι δυνάμεις και καταπολεμήσαι των Ελλήνων τους περί Σικελίαν και Ιταλίαν οικούντας….»
«…..Ο δε Ξέρξης αφού πείσθηκε εις αυτό και επιθυμώντας να υποδουλώσει όλους τους Έλληνες, έστειλε πρέσβεις προς τους Καρχηδονίους να διαπραγματευθούν συμμαχία και συνεφώνησε μαζί τους, ώστε αυτός μεν να εκστρατεύσει εναντίων των Ελλήνων της Ελλάδος, οι δε Καρχηδόνιοι ταυτοχρόνως, αφού συγκεντρώσουν μεγάλην δύναμην, να υποτάξουν τους Έλληνες της Σικελίας και της Ιταλίας…..».

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 480 Π.Χ. ΠΡΙΝ 2.502 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ. ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

 

Ο ναός της Ομόνοιας ήταν αφιερωμένος στην ενότητα των Ελλήνων της Σικελίας.


ΑΡΘΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022. Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 1922 ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ Η ΣΜΥΡΝΗ

 



ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ 1.500.000 ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;





Ο ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΚΤΩ ΝΕΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ. ΕΝΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030. Η ΝΙΚΗΜΕΝΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΤΩ ΕΝΟΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ.





ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΥΒΑ: Άναψαν στην Θεσσαλονίκη 100 φαναράκια για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΑΣ. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Χιλιάδες Τούρκοι σε παροξυσμό τραγουδούν το εμβατήριο του Κεμάλ Ατατούρκ για τον εορτασμό της Μικρασιατικής Καταστροφής.






 

Η ΓΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡH. Η NASA παρήγαγε οξυγόνο στον Άρη. Μια συσκευή σε μέγεθος τσάντας παρήγαγε τόσο οξυγόνο όσο ένα μικρό δέντρο, αρκετό για 100 λεπτά αναπνοής ενός αστροναύτη.




ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΥΠ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ. «Νίπτει τας χείρας του» ο νέος διοικητής της ΕΥΠ: «Έχω ενημερώσει τον Μητσοτάκη για όλους όσους παρακολουθούμε»





Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ "ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ" ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΠ




Ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ για τα 48 χρόνια ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ











Η ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ.





ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΥΠΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ















ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 


ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ






ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ: «ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΣΕ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΡΩΤΑ». «Πούστηδες και παλληκάρια, θα γίνουνε μαλλιά κουβάρια».

 


ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ





ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ): "Η ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Η φοβερή χαρά που νιώθουν οι σκύλοι όταν βλέπουν τα αφεντικά τους".












CITI: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΑΠΟ ΤΟ 2008 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ".

 


Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Τώρα θέλει πάλι το πετρέλαιο: «Είναι πολύ ακριβό το φυσικό αέριο». Άρτα: 22χρονος φοιτητής έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκαν χάπια και ξυραφάκια.










 



Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ




ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ. ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ.





Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ" ΠΟΥΤΙΝ ΛΥΣΣΑΞΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ: «ΝΑΙ , ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΟΠΛΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ». ΜΗΠΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ; ΚΑΙ Ο ΤΡΟΤΣΚΥ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.










ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

 



Η ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗ ΡΑΤΣΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ. ΟΡΙΣΕ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΡΑΤΣΑ. ΚΥΡΟΣ, ΔΑΡΕΙΟΣ, ΞΕΡΞΗΣ, ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΣ, ΓΑΜΑΛΙΗΛ, ΓΙΑΧΣΟΥΑ, ΣΑΟΥΛ, ΜΩΑΜΕΘ, ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ, ΝΤΙΣΡΑΕΛΙ, ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΤΡΑΜΠ. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ. ΤΩΡΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΟΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.





ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΥΛΟΤΕΣ ΕΜΠΡΙΜΕ! Κ.Κ.Ε ΡΕ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΧΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ 'Η ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΩΝ; Ο ΛΕΝΙΝ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ;"





H παρωχημένη σκέψη & η επιστροφή του έθνους [Του Μ. Μελετόπουλου]

 



«ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ»;
















Ο ΝΕΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ Ο Γ' ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΕΤΜΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΡΑΒΙΝΟ

 


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



























 

Η ΜΕΣΗ ΕΥΦΥΪΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ 20 ΕΤΩΝ. ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗΕΥΦΥΪΑ ΣΤΙΣ 90 (ΑΠΟ 92) ΜΟΝΑΔΕΣ, 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 100. ΓΑΛΛΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ: «ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ ΚΑΤΑ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΧΑΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΦΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ».

 



ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: "ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ". ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΣΟΛΤΣ: "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ".

 




ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: 41ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ -ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΚΑΚΑ".



 

Πάλι για μπάνια στην Κρήτη ο Κούλης. Δεν έχει περάσει τέτοιος πρωθυπουργός σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλο βάσανα χάριν του λαού του. Το 17% της Ελληνικής γης έχει ήδη πωληθεί σε ξένους.

 



Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΜΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 2023». Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ.

 


 

ΝΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Συνάντηση Λαπίντ-Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ".

 


Αμερικανικά όπλα στην Κύπρο και Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία – του Ηλία Κασιδιάρη

 


Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΝΤΙΣΡΑΕΛΙ, Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

 


 

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

 


Σαν σήμερα, στις 18 Σεπτεμβρίου 1947 ιδρύθηκε η Cia στο Langley της Βιρτζίνια. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.








 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΤΟΥ 1945 ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ 2022. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την πλήρη αποβιομηχάνιση της Γερμανίας; Το εμπιστευτικό έγγραφο του ιδρύματος RAND για Γερμανία και Ουκρανία που έχει προκαλέσει σάλο.

 

 

Εφαρμόσθηκε το Σχέδιο Μοργκεντάου στην Ελλάδα;














TA HΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ! ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΪΧΗ ΤΟΥΣ.





Πανελλήνια μετάδοση τουρκικής γλώσσας και προπαγάνδας, πρωί – βράδυ, με την μέθοδο των… τουρκοσειρών!








Βρετανία: Πακιστανοί επιτέθηκαν σε Ινδούς στο Λέστερ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.





 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: «Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα εκεί».

 



ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ. Ο ΕΞΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.






ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ
















ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 480 Π.Χ. ΠΡΙΝ 2.502 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ. ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.






ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΒΥΛΑΣ ΤΟΥ

 



Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 174.000 ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 39.933 ΑΤΟΜΑ. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

 




248 αλλοδαποί μουσουλμάνοι κατέπλευσαν χθες σε Ρόδο, Λέρο και Πύλο. Θα μεταφερθούν σε ΚΕΠΑ για να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αττική. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΥΛΗ - ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ.

 




Ο Μητσοτάκης χαμογελάει στο Ground Zero της Νέας Υόρκης μπροστά στα ονόματα των Ελλήνων νεκρών. Γελούσε και την ώρα της κηδείας του πατέρα του. Έδενε τα κορδόνια του μπροστά στο άγημα. Και άλλα πολλά...




Ένας στους τέσσερις με μακρά (Long) Covid εμφανίζουν σημάδια αυτοάνοσης νόσου ένα χρόνο μετά








ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΠΟΤΕ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ. Οι Βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο υπέρ των μουσουλμάνων– Παρατάχθηκαν απέναντι από τις σερβικές Ταξιαρχίες.

 



Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΑΓΝΟΟΥΝ. ΧΙΛΙΕΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΕΣ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.





ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; "ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ".

 




Σαουδική Αραβία: Θα στείλει γυναίκα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2023. Ο Κούλης, αφού έδιωξε 600.000 Ελληνόπουλα επιστήμονες στο εξωτερικό εισάγει γκαρσόνια γιατί: "ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας".






 

ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: 30 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Την ώρα που ο Ερντογάν υβρίζει την Ελλάδα στον ΟΗΕ είκοσι Τούρκοι βουλευτές έκαναν «περιοδεία» στην Θράκη. Τους καλοδέχτηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. ΘΑ ΡΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ;

 



ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ "ΝΑΥΑΡΧΟΣ" ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ".









Ο ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΧΑΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ: «Θα βάζουμε Ρωσία και Γερμανία να εξοντώνονται μεταξύ τους και έτσι θα κερδίζουμε εμείς».














Η ΜΕΛΟΝΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΧΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ή Ο ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

 


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2023. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΝΓΚΛΕΪ), ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.









ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 700.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ". ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ: ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΕΣ. ΤΗΝ ΒΑΨΑΜΕ. ΠΩΣ ΘΑ ΖΉΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ;






Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ. ΗΛΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.





 

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ 40.000 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ: «Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Μην μας απειλείτε με πόλεμο – Δεν έχετε το… δικαίωμα». Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΝΕΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ.

 




Δίκτυο Τούρκων πρακτόρων δημιούργησε στην Ελλάδα η ΜΙΤ με λαθρομετανάστες Αλβανούς, Κοσσοβάρους και Πακιστανούς. Θα χτυπήσουν τον Ελληνικό στρατο από πίσω. Η ΕΥΠ του Μητσοτάκη δεν «αντιλήφθηκε» τίποτα - Ασχολούνταν με παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.










ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 



 


 

 

 

 

 


 


 

 

 

14 σχόλια:

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA) ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
    Γερμανία: Αγοράζει 35 μαχητικά F-35 και 60 ελικόπτερα Chinook.
    Τα αεροπλάνα θα κοστίσουν 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ελικόπτερα 4 δισεκατομμύρια.
    Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα προμηθευτούν 35 νέα μαχητικά αεροπλάνα και 60 ελικόπτερα, αναφέρει η εφημερίδα BILD, επικαλούμενη εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου ‘Αμυνας.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Bundeswehr θα αποκτήσει 35 μαχητικά αεροπλάνα F-35 της Lockheed Martin και 60 μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook από την Boeing. Τα αεροπλάνα θα κοστίσουν 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ελικόπτερα 4 δισεκατομμύρια.
    Αξιωματούχοι του υπουργείου βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ για τις παραγγελίες, οι οποίες ωστόσο, επειδή υπερβαίνουν σε κόστος τα 25 εκατομμύρια ευρώ, πρέπει, πριν οριστικοποιηθούν, να εγκριθούν από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σουηδία: Επιτρέπει εκ νέου τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. ΑΛΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ήταν όρος της Τουρκίας προκειμένου να ενταχθεί η σκανδιναβική χώρα στο ΝΑΤΟ.

    Η Σουηδία επέτρεψε εκ νέου τις εξαγωγές όπλων και πολεμικού υλικού στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική αρχή που είναι αρμόδια για τις στρατιωτικές εξαγωγές.

    Σημειώνεται ότι η άρση αυτών των περιορισμών ήταν ένας από τους όρους που είχαν τεθεί από την Άγκυρα για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη δυτική στρατιωτική συμμαχία – μια ένταξη η οποία θα πρέπει να λάβει απαραιτήτως την έγκριση της Τουρκίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία είχε προχωρήσει στην ανάκληση των αδειών πώλησης όπλων στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2019, όταν η κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν ξεκίνησε μια διασυνοριακή επιχείρηση σε περιοχή της Συρίας που βρισκόταν υπό κουρδικό έλεγχο.
    Τότε, η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε είχε κατηγορήσει την Τουρκία για «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΝΕΚΡΟ.
    Κως: 25χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά του.
    Ο 25χρονος που εργαζόταν σε ξενοδοχείο είχε καταγωγή από τα Λεχαινά της Ηλείας.

    Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε το βράδυ της Πέμπτης ένας 25χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχείο στην Κω όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε, υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, σε δέντρο.


    Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός ξενοδοχοϋπάλληλος, με καταγωγή από τα Λεχαινά της Ηλείας, επέστρεφε από την εργασία του όταν σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα.

    Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Ψαλίδι της Κω με την Πυροσβεστική να απεγκλωβίζει τον 25χρονο ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

    Τραγική ειρωνεία, σύμφωνα με το aegeanews.gr, ότι ο 25χρονος υπάλληλος θα γινόταν σύντομα πατέρας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ισραήλ: Νεκρό 7χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη – Έπαθε ανακοπή ενώ το κυνηγούσαν Ισραηλινοί στρατιώτες. «Πέθανε επί τόπου από τον φόβο του».

    Ένα 7χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη έπεσε νεκρό από ανακοπή καρδιάς, προσπαθώντας να ξεφύγει από Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

    Τα παραπάνω κατήγγειλε ο πατέρας του αγοριού, με το στρατό να απορρίπτει την εκδοχή αυτή και τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη θλίψη τους για το συμβάν και να ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 7χρονος Ραγιάν Σουλεϊμάν επέστρεφε σπίτι του από το σχολείο μαζί με συμμαθητές του στο χωριό Τούκου, όταν άρχισαν να τους κυνηγούν οι Ισραηλινοί στρατιώτες.

    «Πέθανε επί τόπου από τον φόβο του», κατήγγειλε ο πατέρας του, Γιάσερ, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ιατροδικαστής που εξέτασε το αγόρι δήλωσε ότι δεν έφερε σημάδια από τραυματισμούς και πρόσθεσε ότι ο θάνατός του φαίνεται να οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.
    Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «φρικτό έγκλημα» του Ισραήλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΦΙΑΛΤΗ – Είπε ξανά «Μητσοτάκη» τον Γιώργο Παπαδάκη.
    Επικό σαρδάμ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

    Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη τον αποκάλεσε κ. Μητσοτάκη... ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τον παρουσιαστή με τον πρωθυπουργό.

    Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να πει πως θα απαντήσει στο ερώτημα που του έκανε ο Γιώργος Παπαδάκης, ανέφερε «δεν θα το χάσουμε, θα απαντήσω πρώτα σε αυτό που με ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης», καταλαβαίνοντας αμέσως το μπέρδεμα.

    Η έκφραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε όλα για το λάθος που έκανε, ενώ η Μαρία Αναστασοπούλου με χιούμορ του ανέφερε «τον Μητσοτάκη έχετε στο μυαλό σας»…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέθανε ο ιστορικός της ελληνορωμαϊκής Αρχαιότητας Πολ Βεν.
    Ο ιστορικός της Aρχαιότητας Πολ Βεν, γνωστός για την ευρυμάθεια και τον ενθουσιασμό του να μεταδώσει την αγάπη του για τον ελληνικό και τον ρωμαϊκό κόσμο, πέθανε σε ηλικία 92 ετών, ανακοίνωσε χθες ο εκδοτικός οίκος Albin Michel.

    Ο Βεν, γεννημένος στην Εξ-αν-Προβάνς (νότια Γαλλία), ανέτρεψε τις καθιερωμένες ιδέες για την αρχαιότητα στα έργα του για την ελληνική μυθολογία, Le Grecs ont-ils cru a leurs mythes?” (“Οι Έλληνες πίστευαν στους μύθους τους; – Δοκίμιο συνθετικής φαντασίας” εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος, 2003), τον αρχαίο χριστιανισμό, “Quand notre monde est devenu chrétien” (“Όταν ο κόσμος μας έγινε χριστιανικός”, 312-394 μ.Χ., Εστία, 2012) ή για την κοινωνία και τη σεξουαλικότητα στην αρχαία Ρώμη.

    Ομότιμος καθηγητής στο College de France, που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης για την τόλμη του στυλ του και τις καινοτόμες προσεγγίσεις του, ο Πολ Βεν ήταν επίσης μια μεγάλη φυσιογνωμία στη δημόσια συζήτηση μεταξύ διανοουμένων στη Γαλλία.
    Έλαβε το βραβείο Femina δοκιμίου το 2014 για το βιβλίο του “Et dans l’ éternité je ne m ‘ennuierai pas” (“Και στην αιωνιότητα δεν θα πλήττω”, Εστία, 2018) και το βραβείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BnF) για το σύνολο του έργου του το 2017.

    Το ευρύ κοινό τον έμαθε επίσης με την ευκαιρία της επιτυχίας του βιβλίου του το 2015 για την Παλμύρα, μια αρχαία συριακή πόλη η κληρονομιά της οποίας αφανίστηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (“Palmyre, l’irremplacable tresor”, Παλμύρα — Ένας αναντικατάστατος θησαυρός”, Εστία, 2017).

    Έχοντας αναπτύξει ένα πάθος στη διάρκεια της εφηβείας του για την “Οδύσσεια”, εισήλθε στην École normale supérieure το 1951. Γίνεται μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, αλλά θα εγκαταλείψει το PCF με την είσοδο των σοβιετικών αρμάτων στη Βουδαπέστη το 1956.

    Θαυμαστής του ποιητή Ρενέ Σαρ (“René Char en ses poèmes”, 1990) υπήρξε επίσης πνευματικός συνοδοιπόρος του Μισέλ Φουκώ (“Michel Foucault: sa pensée, sa personne”, 2008).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΕΥΦΥΪΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ (και των δημοσιογράφων).
    Εκπαιδευτικός (!) : «Το παιδί μου έπαθε λέμφωμα μετά την τρίτη δόση, μου είπαν ότι τράβηξε «κακό χαρτί» οι γιατροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο».
    Εξομολόγηση ψυχής κάνει η κυρία Σταματίνα εκπαιδευτικός στο επάγγελμα κατά τη διάρκεια «κούρσας» σε ταξιτζή ο οποίος την μεταφέρει στον προορισμό της.

    Η κυρία Σταματίνα είναι εκπαιδευτικός και στη συνομιλία που έχει με τον οδηγό του ταξί αναφέρει ότι το παιδί της έπαθε λέμφωμα μετά την τρίτη δόση και πηγαίνοντας στο Λαϊκό νοσοκομείο για να της εξηγήσουν τι ακριβώς γίνεται της απάντησαν ότι «τράβηξε λάθος χαρτί»!!!!!

    Όπως ανέφερε η κυρία Σταματίνα το παιδί της δεν έπασχε από κάτι και το παρουσίασε λίγες μέρες αργότερα όταν και προχώρησε τρίτη φορά στην ιατρική πράξη με τα πειραματικά σκευάσματα.

    Ο ταξιτζής εξομολογήθηκε ότι άλλοι δέκα άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν μέσα στο ταξί του και τους «πήρε» κούρσα του κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους είχαν παρενέργειες μετά τον εμβολι@σμό.

    Μάλιστα όπως ανέφερε η εκπαιδευτικός μέσα στο Λαϊκό υπήρχαν κι άλλα παιδιά τα οποία είχαν νοσηλευτεί με παρενέργειες έπειτα από την πράξη του εμβολι@σμού.

    Τα άλλα δύο παιδιά της κυρίας Σταματίνας αρνούνται να προχωρήσουν στην ιατρική πράξη βλέποντας την κατάσταση της αδερφής τους και έχοντας πάθει σοκ.

    Για όλα αυτά θα κινηθεί επιτέλους κάποιος εισαγγελέας ή θα πρέπει ο κόσμος να φτάσει στα όριά του και να βιώσουμε άσχημες καταστάσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Την Δευτέρα αρχίζουν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

    Ξεκινούν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4, ΒΑ.5, της μετάλλαξης Όμικρον του SARS-COV2 , καθώς και το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας το 2019.

    Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης άνοιξε στις 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι 28 Σεπτεμβρίου είχαν προγραμματιστεί 12.185 ραντεβού.

    Υπενθυμίζεται ότι από 14 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των αναμνηστικών δόσεων με το επικαιροποιημένο εμβόλιο ΒΑ.1, καθώς ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ την 1η Σεπτεμβρίου.

    Μέχρι 28 Σεπτεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 41.839 εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο ΒΑ.1, εκ των οποίων 4.338 αφορούσαν 1η αναμνηστική δόση, 31.499 2η αναμνηστική δόση και 5.997 3η αναμνηστική δόση. Με το ίδιο εμβόλιο είχαν προγραμματισθεί, έως 28 Σεπτεμβρίου, 10.870 ραντεβού.

    Τα επικαιροποιημένα εμβόλια προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου πριν από τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

    Ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει δύο δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων ή του πρωτεϊνικού εμβολίου ή μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson για το γενικό πληθυσμό και 3 δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς. Οι αναμνηστικές δόσεις γίνονται πλέον μόνο με τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

    Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την ενίσχυση της ανοσίας και την πρόληψη της σοβαρής νόσου , τονίζοντας ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός με την αναμνηστική δόση είναι σημαντικότερο από τον τύπο του εμβολίου που θα χορηγηθεί.

    Οι δικαιούχοι των αναμνηστικών δόσεων

    Συστήνεται η χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια (ΒΑ.1, ΒΑ.4/ΒΑ.5) έναντι του κορονοϊού σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών μετά την τελευταία δόση του εμβολίου ή τη νόσηση από κορονοϊό:

    * σε όλα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

    * σε άτομα ηλικίας 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού

    * σε διαμένοντες και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή άλλες μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων

    * σε επαγγελματίες υγείας

    * σε διαβιούντες με άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα

    * σε φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών από κορονοϊό

    Διευκρινίζεται ότι:

    -‘Ατομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί με τη δεύτερη αναμνηστική δόση των μονοδύναμων εμβολίων και ανήκουν στις παραπάνω ομάδες μπορούν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια (εφόσον έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών).

    -‘Ατομα που νόσησαν μετά τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης των μονοδύναμων εμβολίων δεν έχουν αντένδειξη και μπορούν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

    -Παρέχεται εξατομικευμένα η δυνατότητα εμβολιασμού με διδύναμα επικαιροποιημένα εμβόλια για δεύτερη αναμνηστική ή τρίτη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".

    Ο αυτοεξόριστος Τούρκος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha, από το σπίτι-φρούριο όπου ζει, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

    Αναφερόμενος στην τουρκική πλευρά, είπε: «Οι δικοί μας συμπεριφέρονται λες και είναι μεθυσμένοι. Το τελευταίο διάστημα, ο δικός μας (ο Ερντογάν) λέει ανοησίες ότι θα πάει στα νησιά και θα κάνει κατάληψη». προσθέτοντας πως «όλοι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους. Η Ελλάδα ήταν πάντα ένας πυλώνας για την ανάπτυξη όλων των πολιτισμών του κόσμου».

    «Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που φιλοξένησε τόσους πολλούς ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να αναγνωριστεί από όλους. Κάποιοι δουλεύουν σκληρά για να χαλάσουν την ατμόσφαιρα και να θολώσουν τα νερά», πρόσθεσε ο άλλοτε σύμμαχος και νυν σφοδρός πολέμιος του Ερντογάν, στις δηλώσεις του στον Alpha και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αραμπατζόγλου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ουάσιγκτον: Η δήμαρχος ανακήρυξε τον Οκτώβριο «Μήνα της Τουρκικής Κληρονομιάς».
    «Περισσότεροι από 20.000 Αμερικανοί τουρκικής καταγωγής κατοικούν στην Ουάσιγκτον».
    Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Μούριελ Μπόουζερ, ανακοίνωσε ότι ο Οκτώβριος 2022 «θα είναι ένας μήνας για την τουρκική κληρονομιά»– ”Turkish Heritage Month”.
    «Έτος Τουρκικής Κληρονομιάς ανακηρύχθηκε πριν από 11 χρόνια τον Οκτώβριο, γεγονός που συνέβαλε στην οικοδόμηση μιας γέφυρας μεταξύ Τούρκων και μη Τούρκων Αμερικανών», δήλωσε ο Μπόουζερ.
    Επισήμανε τη «δύναμη των τουρκοαμερικανικών σχέσεων», σημειώνοντας ότι «οι Αμερικανοί τουρκικής καταγωγής έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της οικονομίας και της κοινωνικής ανάπτυξης στην Ουάσιγκτον».
    Τόνισε ότι «περισσότεροι από 20.000 Αμερικανοί τουρκικής καταγωγής κατοικούν στην Ουάσιγκτον και τις γειτονικές της πολιτείες», όπως σημειώνει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντόπισαν την πρωτεΐνη που ενεργοποιεί τις μεταστάσεις;
    Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature Genetics.
    Μια σημαντική ανακάλυψη έγινε για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου εξάπλωσης του καρκίνου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτιωμένες θεραπείες.
    Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα καρκινικά κύτταρα καταλαμβάνουν μια διαδικασία που χρησιμοποιείται από τα υγιή κύτταρα για να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα, αλλάζοντας εντελώς τον τρόπο που σκεφτόμασταν έως τώρα για τον καρκίνο.
    Παρά το γεγονός ότι παραμένει μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου για τους καρκινοπαθείς, η μετάσταση προλαμβάνεται πολύ δύσκολα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές να εντοπίσουν τους βασικούς οδηγούς αυτής της διαδικασίας, οι οποίοι ενδεχομένως θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν από φαρμακευτική αγωγή.
    Η νέα ανακάλυψη που έγινε αφορά σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται NALCN και μπορεί να παίζει βασικό ρόλο στην παραπάνω διαδικασία. Μέσω πειραμάτων που έγιναν σε ποντίκια, διαπίστωσαν ότι ο αποκλεισμός της δραστηριότητας της πρωτεΐνης NALCN πυροδότησε μετάσταση.
    Ανακάλυψαν επίσης ότι όταν αφαίρεσαν την πρωτεΐνη από τα ποντίκια που δεν είχαν καρκίνο, αυτό έκανε τα υγιή κύτταρά τους να εγκαταλείψουν τον αρχικό τους ιστό και να ταξιδέψουν γύρω από το σώμα, όπου ένωσαν άλλα όργανα.
    Αυτό υποδηλώνει ότι η μετάσταση δεν αποτελεί ανώμαλη διαδικασία που περιορίζεται στον καρκίνο, όπως πιστεύαμε προηγουμένως, αλλά αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία που χρησιμοποιείται από υγιή κύτταρα, την οποία εκμεταλλεύονται τα καρκινικά κύτταρα για να μεταναστεύσουν σε άλλα μέρη του σώματος.
    Ο επικεφαλής της ομάδας για τη μελέτη και διευθυντής του Βρετανικού Ινστιτούτου στο Κέιμπριτζ για την Έρευνα του Καρκίνου, καθηγητής Ρίτσαρντ Γκίλμπερτσον, δήλωσε: «Αυτά τα ευρήματα είναι από τα πιο σημαντικά που έχουν βγει από το εργαστήριό μου εδώ και τρεις δεκαετίες».
    Συνεχίζει: «Όχι μόνο εντοπίσαμε έναν από τους οδηγούς της μετάστασης που μας διέφευγε, αλλά ανατρέψαμε επίσης μια κοινή αντίληψη γι’ αυτό, δείχνοντας πως ο καρκίνος επηρεάζει τις διαδικασίες σε υγιή κύτταρα για τα δικά του οφέλη».
    «Θα μπορούσαμε να θεραπεύσουμε ακόμα και κατεστραμμένα όργανα»
    «Αν επικυρωθεί μέσω περαιτέρω έρευνας, αυτό θα μπορούσε να έχει εκτεταμένα αποτελέσματα στον τρόπο πρόληψης της εξάπλωσης του καρκίνου και να μας επιτρέψει να χειριστούμε αυτήν τη διαδικασία για να θεραπεύσουμε κατεστραμμένα όργανα», συμπληρώνει ο καθηγητής.
    Το NALCN σημαίνει «κανάλι διαρροής νατρίου (Na+)», μη εκλεκτικό. Τα κανάλια διαρροής νατρίου εκφράζονται κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά βρίσκονται επίσης σε όλο το υπόλοιπο σώμα.
    Αυτά τα κανάλια κάθονται στις μεμβράνες των κυττάρων και ελέγχουν την ποσότητα του άλατος που μπαίνει και βγαίνει από το κύτταρο. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές γιατί αυτά τα κανάλια φαίνεται να εμπλέκονται τόσο άμεσα στη μετάσταση του καρκίνου.
    Ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης και ανώτερος συνεργάτης στο Βρετανικό Ινστιτούτο του Κέιμπριτζ για την Έρευνα του Καρκίνου, δρ Έρικ Ραρμάν, δήλωσε:
    «Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που εντοπίσαμε μια μοναδική πρωτεΐνη που ρυθμίζει όχι μόνο τον τρόπο εξάπλωσης του καρκίνου στο σώμα, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη του όγκου, αλλά και τη φυσιολογική αποβολή και επιδιόρθωση των ιστών. Αναπτύσσουμε μια πιο σαφή εικόνα σχετικά με τις διαδικασίες που διέπουν τον τρόπο εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων. Μπορούμε τώρα να εξετάσουμε εάν κάποια ήδη υπάρχοντα φάρμακα θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν για να αποτρέψουν αυτόν τον μηχανισμό από το να πυροδοτήσει την εξάπλωση του καρκίνου στους ασθενείς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τουρκία: «Με τα UAV βλέπουμε όλες τις κινήσεις των ελληνικών ΕΔ στο Αιγαίο» – Ακούει κανείς στο ΓΕΕΘΑ;
    «Δεν υπάρχει κάτι που να μας διαφεύγει».
    Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας ΤΑΙ Ομέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι «η Τουρκία παρακολουθεί όλα τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο μέσω του νέου εξοπλισμένου UAV Aksungur», περιγράφοντας το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ως «μάτι στον ουρανό».
    Οι δηλώσεις του Γιλντίζ έγιναν κατά τη συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αεροπορίας και Άμυνας (AAD 2022), που διεξάγεται στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.
    Ο Γιλντίζ πρόσθεσε ότι «το UAV Aksungur» παρακολουθεί όλες τις κινήσεις των ελληνικών ΕΔ στα νησιά, μέσω των προηγμένων ηλεκτροπτικών συστημάτων που διαθέτει.
    Επισήμανε δε, ότι «η αυτόνομη πορεία του UAV του επιτρέπει να παρακολουθεί την κίνηση πλοίων, τις μετακινήσεις αρμάτων μάχης, όπλων και ό,τι εισέρχεται σε αυτά τα νησιά».
    Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Aksungur, που παράγεται από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο άνω των 750 κιλών και να πετάξει σε υψόμετρο 25.000 ποδών για έως και 50 ώρες συνεχώς.
    Το Aksungur πέταξε για πρώτη φορά στον αέρα το 2019, μετά το οποίο πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές στις οποίες υποβλήθηκε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τουρκία: Με επιστολή της στον ΟΗΕ ζητεί να της επιστραφούν τα ελληνικά νησιά γιατί «η Ελλάδα παραβίασε τις συνθήκες».
    «Εάν δεν απoστρατιωτικοποιηθούν δεν υπάρχει ελληνική κυριαρχία»!
    Με επιστολή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία η Άγκυρα υποστηρίζει ότι «Τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υπό όρους, οι οποίοι έχουν παραβιαστεί, άρα τίθεται αυτόματα θέμα επαναφοράς στην προγενέστερο ιδιοκτησιακό καθεστώς»!
    Ακόμη περισσότερο υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες και αυτή των Παρισίων για τα Δωδεκάνησα (της οποίας η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος αφού δεν την έχει υπογράψει αλλά την επικαλείται!) της δίνουν το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.
    Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι συνθήκες δίνουν το δικαίωμα στην ίδια να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των θαλασσίων ζωνών και ουσιαστικά να της επιστραφούν τα νησιά!
    Πλέον υπάρχει ζήτημα. Ζήτημα που ξεκίνησε από την άφεση του Oruc Reis να «αλωνίζει» ανενόχλητο επί τρεις μήνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι και δύο μίλια από τις ελληνικές ακτές το 2020 (Αύγουστος-Νοέμβριος) και τον τουρκικό Στόλο να επιβάλλει «διά της ισχύος» την παρουσία του.
    Επίσης «καλεί την Ελλάδα σε διάλογο για την κυριαρχία των νησιών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ: «ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ». Αντιστράτηγος ε.α Γιάννης Μπαλτζώης στο militaire.gr. https://www.militaire.gr/to-efialtiko-senario-toyrkikoy-paralytikoy-chtypimatos-se-ellinikes-ypodomes-g-mpaltzois/
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟ ΣΚΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΤΟ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝΤΑΡCIA ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...