ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 700.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ". ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ: ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΕΣ. ΤΗΝ ΒΑΨΑΜΕ. ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ;

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2023. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΝΓΚΛΕΪ), ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 


ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ: 35 ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ Ή ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;




Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα, με θεσμικούς εκπροσώπους διάφορων κλάδων να διατυπώνουν την ανάγκη για «πάγωμα» των εισφορών, κάνοντας λόγο για έλλειψη ρευστότητας και μείωση των ταμειακών διαθεσίμων.

Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή 1 στις 2 επιχειρήσεις (δηλ. περίπου 700 χιλιάδες) παρουσιάζουν πρόβλημα ρευστότητας, ενώ το 38% αυτών έχουν ταμειακά διαθέσιμα τα οποία μετά βίας επαρκούν για ένα μήνα.

 

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, χιλιάδες επιχειρήσεις που είναι επί της ουσίας ανενεργές χωρίς να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, παραμένουν ενεργές στα χαρτιά.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο νόμος δεν επιτρέπει να κλείσουν εάν δεν διευθετήσουν προηγουμένως τις οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή προς άλλους φορείς.

Ενδεικτικό αυτού και το γεγονός ότι στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 150.000 επιχειρήσεις – «ζόμπι», πολλές εκ των οποίων δε λειτουργούν επί δεκαετίες, αλλά τυπικά φαίνονται ανοιχτές.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, υπενθύμισαν με νόημα στην κυβέρνηση πως «η μικρομεσαία τάξη είναι αυτή που έβγαλε τις τελευταίες δύο κυβερνήσεις και θα σκεφτεί πολύ καλά τι θα κάνει στις επερχόμενες εκλογές με βάση τις προθέσεις της κυβέρνησης».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...