ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Σεπτεμβρίου 2022

Σαουδική Αραβία: Θα στείλει γυναίκα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2023. Ο Κούλης, αφού έδιωξε 600.000 Ελληνόπουλα επιστήμονες στο εξωτερικό εισάγει γκαρσόνια γιατί: "ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας".




ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; "ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ".

 


Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα αστροναυτών και μάλιστα στο πρώτο ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΣΣ) το 2023 προγραμματίζεται η αποστολή γυναίκας αστροναύτη – κάτι μάλλον απρόσμενο για τη συγκεκριμένη συντηρητική ισλαμική χώρα, όπου έως το 2018 οι γυναίκες απαγορευόταν να οδηγούν αυτοκίνητα.

Εφόσον αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα αστροναύτης από τον αραβικό κόσμο γενικότερα.

  

Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Axiom Space και με σκάφος μια άλλης αμερικανικής εταιρείας, της Space X. Η γυναίκα αστροναύτης θα συνοδεύεται από άλλον έναν Σαουδάραβα αστροναύτη και δύο Αμερικανούς, στο πλαίσιο της δεύτερης ιδιωτικής αποστολής της Axiom στον ΔΣΣ στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το διάστημα ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Axiom Space είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει μια νέα συνεργασία με τη Σαουδική Επιτροπή Διαστήματος, προκειμένου να εκπαιδεύσει και να στείλει στο διάστημα Σαουδάραβες αστροναύτες, μεταξύ των οποίων την πρώτη γυναίκα”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Σουφρεντίνι.

Στο διάστημα έχει ήδη βρεθεί στο παρελθόν ένας Σαουδάραβας, ο πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, οποίος είχε πετάξει με το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery το 1985.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αραβικές χώρες το πιο προχωρημένο και φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα διαθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που ασφαλώς δεν έχει απαρατήρητο από τη Σ.Αραβία.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



 

1 σχόλιο:


  1. H Kίνα «πάει» Δία και Ουρανό – Ετοιμάζει διπλή αποστολή εξερεύνησης το 2030. Ο «κόκκινος δράκος» πετάει στο διάστημα.

    Η Κίνα σχεδιάζει μια φιλόδοξη διαστημική αποστολή, προγραμματίζοντας να εκτοξεύσει, γύρω στο 2030, με έναν πύραυλο ταυτόχρονα δύο σκάφη που θα στοχεύσουν σε δύο διαφορετικούς πλανήτες, τον Δία και τον Ουρανό.


    Η αποστολή με το όνομα Tianwen 4, που θα εκτοξευθεί με τον μεγαλύτερο κινεζικό πύραυλο Long March 5, θα περιλαμβάνει ένα ζεύγος σκαφών: ένα μεγαλύτερο για τον γίγαντα Δία και ένα μικρότερο για τον μακρινό Ουρανό. Σχετικές πληροφορίες δόθηκαν από την Εθνική Διοίκηση Διαστήματος της Κίνας (CNSA) σε διεθνές αστροναυτικό συνέδριο στο Παρίσι.

    Το κύριο διαστημικό σκάφος θα μελετήσει το σύστημα του Δία και τελικά θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο Καλλιστώ. Το μικρότερο σκάφος θα επιχειρήσει ένα κοντινό πέρασμα από τον Ουρανό. Οι επιστημονικοί στόχοι της αποστολής βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση, σύμφωνα με το Space.com.

    Η Κίνα εκτόξευσε την πρώτη διαπλανητική αποστολή της το 2020, στέλνοντας το σκάφος Tianwen 1 και το ρόβερ Zhurong στον ‘Αρη. Η συγκεκριμένη αποστολή βραβεύτηκε προ ημερών από τη Διεθνή Αστροναυτική Ομοσπονδία στη διάρκεια του αστροναυτικού συνεδρίου στο Παρίσι.

    Το βάρους 240 κιλών ρόβερ Zhurong, που κινείται με ηλιακή ενέργεια, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε “χειμερία νάρκη”, ώσπου να περάσει ο αρειανός χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη. Αναμένεται να επαναλάβει τις δραστηριότητες του τον Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, όταν θα μπορεί να δεχτεί περισσότερη πια ηλιακή ακτινοβολία.


    Η Κίνα σχεδιάζει την πολύπλοκη αποστολή Tianwen 3, που αναμένεται να εκτοξευθεί το 2028, με στόχο να φέρει πίσω στη Γη τα δείγματα που θα έχει συλλέξει το ρόβερ. Θα έχει προηγηθεί το 2025 η αποστολή Tianwen 2 για τη συλλογή δείγματος από αστεροειδή και την επιστροφή του στη Γη.

    Μια σταγόνα νερού στον αστεροειδή Ριούγκου

    Σε μια συναφή εξέλιξη, Ιάπωνες επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι στους κόκκους σκόνης που είχε συλλέξει το ιαπωνικό σκάφος Χαγιαμπούσα-2 από τον αστεροειδή Ριούγκου και έστειλε στη Γη, βρέθηκε – μεταξύ άλλων- μια σταγόνα νερού. Μια ανακάλυψη που ενισχύει τη θεωρία ότι η ζωή μπορεί να είχε αναπτυχθεί στο διάστημα και να μεταφέρθηκε μετά στον πλανήτη μας έξωθεν, όταν αστεροειδείς ή κομήτες με νερό “βομβάρδισαν” τη Γη.

    “Αυτή η σταγόνα νερού έχει μεγάλη σημασία. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το νερό μεταφέρθηκε (από το διάστημα). Στην πραγματικότητα ανακαλύψαμε νερό στον Ριούγκου, έναν κοντινό αστεροειδή στη Γη, για πρώτη φορά”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής ερευνητής Τομόκι Νακαμούρα του Πανεπιστημίου Τοχόκου, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...