ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ "ΝΑΥΑΡΧΟΣ" ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ".

 

 

ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: 30 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Την ώρα που ο Ερντογάν υβρίζει την Ελλάδα στον ΟΗΕ είκοσι Τούρκοι βουλευτές έκαναν «περιοδεία» στην Θράκη. Τους καλοδέχτηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. ΘΑ ΡΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ;

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 29 Σεπτεμβρίου 2022: Το skai.gr διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του πρώην υπουργού Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ για την Τουρκία, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε σε επανόρθωση.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δηλώσει: 
«Δεν νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε “νερό στο κρασί μας” ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε».

Ωστόσο η δήλωσή του διαστρεβλώθηκε πλήρως από τη μονταζιέρα του ΣΚΑΪ καθώς λίγη ώρα μετά στην ιστοσελίδα του καναλιού η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη αποδόθηκε ως εξής:

«Νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε “νερό στο κρασί μας” ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε».

Προφανώς οι  πράκτορες του ΣΚΑΪ επιθυμούν σφοδρά οι Συριζαίοι να επιδεικνύουν καθημερινά τον κραυγαλέο ανθελληνισμό τους.  Αν δεν υπάρχουν πρόχειρες ανθελληνικές δηλώσεις των Συριζαίων,  κατασκευάζουν ή διαστρεβλώνουν μερικές.  Ο λόγος είναι ευνόητος.  Όταν ο αρχηγός τους Μητσοτάκης αποκαλεί με νόημα, μετά τις μυστικές συνομιλίες του με τον Ερντογάν, μέσα στην Κωνσταντινούπολη, την  Πρωτεύουσα των Ελλήνων «Ιστανμπούλ» και άλλα πολλά, οι πράκτορες επιζητούν την συνενοχή της, ούτως ή άλλως, αντεθνικής «αντιπολιτεύσεως» για να δικαιολογήσουν  τις εθνικές εκπτώσεις που θα κάνουν οι ίδιοι.  Ο «ναύαρχος» Αποστολάκης ξεπούλησε την Μακεδονία. Ας τον βάλουμε να ξεπουλήσει και μερικά νησιά. Αν αντιδράσει, επανορθώνουμε. Αν όχι, συμφωνεί με το ξεπούλημα και μας λύνει τα χέρια.

 Δηλώσεις Αποστολάκη στο ΣΚΑΪ για αφοπλισμό των νησιών, όπως τις ανακοίνωσε ο ΣΚΑΪ.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει… διαβεί τον Ρουβίκωνα, εξαπολύοντας ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος υπενθυμίζεται πως παραλίγο να υπουργοποιηθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη– προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις, που δεν αποτελούν παρά βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής επεκτατικότητας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις αξιώσεις της Αγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, ο Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε, προς έκπληξη όλων, πως «νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε νερό στο κρασί μας ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις»! 

 


Εσπευσε, βεβαίως, να προσθέσει πως «δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε», ωστόσο αμέσως μετά επανήλθε στην ίδια ακριβώς επικίνδυνη ρητορική, λέγοντας πως «αν συζητηθεί, δεν ξέρω με ποιες εγγυήσεις και όρους μπορεί να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση κάτι. Δεν το ξέρω αυτό, είναι θέμα της κυβέρνησης».

Εκτίμησε ταυτοχρόνως πως η Αγκυρα «θέλει να περάσει το αφήγημα ότι η Ελλάδα είναι επιθετική χώρα, μαξιμαλιστική, απειλεί την Τουρκία και κάνει προετοιμασία για επιθετικές ενέργειες, και αφορά την στρατιωτικοποίηση των νησιών. Προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι αυτά απειλούν την Τουρκία».

Εκτός τόπου και χρόνου
Είναι καταφανές πως τέτοιες δηλώσεις και, δη, από τον τέως υπουργό Εθνικής Αμύνης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις της χώρας μας και είναι όχι μόνο εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και άκρως προκλητικές και ταυτοχρόνως επικίνδυνες, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως η Αγκυρα δεν σταματά τις ύβρεις, ζητώντας διάλογο… εφ’ όλης της ύλης και βάζοντας στο τραπέζι «γκρίζες ζώνες», αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ακόμα και «τουρκική» μειονότητα της Θράκης.
Αναρωτιέται κανείς τι μήνυμα στέλνουν αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί στον «σουλτάνο», ο οποίος ούτως ή άλλως εσχάτως έχει ξεφύγει…

 

 

Στρατηγός Συναδινός: «Ο Αποστολάκης έβαλε την υπογραφή του για την προδοσία της Μακεδονίας».

«Ο Αποστολάκης είναι ένας προδότης στρατιωτικός, έβαλε την υπογραφή του για την προδοσία της Μακεδονίας» δήλωσε νέτα σκέτα ο πρώην Ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός στον FLASH 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» με τον Γιάννη Στρίκο και το Σταύρο Οραήλογλου.

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

6 σχόλια:

  1. ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου:
    «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν. Όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό.
    Οι Έλληνες κυβερνώντες που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό»,.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χ.Ακάρ: Συγκάλεσε αιφνιδιαστική μεταμεσονύχτια σύσκεψη με τους αρχηγούς Στρατού για την Ελλάδα.
    Συζήτησαν τα βήματα κατά της Ελλάδας για το θέμα των νησιών του Αιγαίου.
    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε χθες, συζήτησε τα επόμενα βήματα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας για το ζήτημα των νησιών του Αιγαίου.
    Ετύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η σύσκεψη έγινε αιφνιδιαστικά και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ενώ μετείχαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκουλέρ, διοικητές δυνάμεων, αναπληρωτές υπουργοί και διοικητές μονάδων.
    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για «σημαντική εξέλιξη» εν μέσω «συνεχιζόμενης κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερντογάν: «Έλληνες δεν θα σας σώσουν ΗΠΑ και ΕΕ».
    «Δεν σημαίνουν τίποτε για εμάς τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στην Δυτική Θράκη».
    Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδόν παράλληλα με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του προχώρησε σε νέες πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας.
    Είπε μάλιστα ότι η χώρα του δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα και είπε χαρακτηριστικά: «Η στήριξη από τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει».
    «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις όσων μας προκάλεσαν και μας επιτέθηκαν από την Ελλάδα και δεν θα ενδώσουμε σε βρώμικα παιχνίδια. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς», ανέφερε.
    Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει», απευθυνόμενος στην Ελλάδα, ενώ έπειτα στράφηκε κατά της Ευρώπης χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό των «τριών σοφών μαϊμούδων».
    «Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών.
    Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους», δηλαδή δεν βλέπουν το κακό, δεν ακούν το κακό, δεν μιλούν για το κακό και πρόσθεσε ότι: «Οι πόρτες που είναι κλειστές για τους πρόσφυγες στη Δύση, ανοίγουν για τα μέλη του δικτύου Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του PKK».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιωάννης Μάζης: “Ο Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για σύρραξη με την Ελλάδα”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερντογάν: Συγκαλεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να συζητηθούν «Οι προκλήσεις της Ελλάδας».
    Συνεδριάζει την Τετάρτη (28/9) το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, για να συζητήσει μια σειρά από κρίσιμα θέματα με επίκεντρο την Ελλάδα.



    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά την αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθούν αναλυτικά «οι ενέργειες της Ελλάδας που συμβάλουν στην αύξηση της έντασης, ιδίως ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα».
    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην ατζέντα των αυριανών συζητήσεων θα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι εγχώριες και διασυνοριακές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία: Θα μείνουμε μόνοι μας; – Η απάντηση από Αποστολάκη.

    «Θα καταστραφούμε σαν χώρα»
    Ειδικότερα, ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στο Παραπολιτικά 90.1 Fm, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στην περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα μείνει μόνη είπε επί λέξη: «Εγώ το λέω ότι θα μείνουμε μόνοι μας, δεν το πιστεύω απλά, γιατί δείτε τι γίνεται στην Ουκρανία. Τους στηρίζουν όλοι. Ποιοι πολεμάνε, ποιοι υφίστανται όλο αυτό το κακό του πολέμου; Επομένως εμείς δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε αυτή τη λογική ποιος θα μας βοηθήσει, δεν θα μας βοηθήσει κανείς άντε να μας στηρίξουν, να μας χτυπήσουν στην πλάτη και να μας πουν έχετε δίκιο και να μας στείλουν κάποια οπλικά συστήματα εμείς θα πάμε 100 χρόνια πίσω, εμείς θα καταστραφούμε σαν χώρα. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί και για να μην φτάσουμε εκεί πρέπει όλες αυτές οι δυνάμεις που μας στηρίζουν και οι σύμμαχοί μας να είναι πιο αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις τους».
    Για το πόσο θα κρατούσε ένας πόλεμος
    Ερωτηθείς τι διάρκεια θα είχε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη είπε αρχικά ότι: «Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις σε σενάρια τα οποία βλέπω πολύ λίγες πιθανότητες να προκύψουν αλλά οι πόλεμοι δεν μπορεί κάνεις να προβλέψει πόσο θα κρατήσουν γιατί δημιουργούνται πολλοί παράμετροι που δεν μπορείς να τους υπολογίσεις από την αρχή».
    Πρόσθεσε επίσης ότι: «Καταρχήν πόσο αντέχουνε τα κράτη να κρατήσουν έναν πόλεμο, βλέπετε μια ολόκληρη Ρωσία έχει εξαντλήσει όλο της το οπλικό δυναμικό οπότε
    φανταστείτε στο επίπεδο που είμαστε και εμείς και η Τουρκία, που είμαστε εξαρτώμενα κράτη στα θέματα της άμυνας, πόσο μπ ορούμε να αντέξουμε αλλά όσο και να μπορούμε να αντέξουμε η καταστροφή θα είναι τεράστια. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν νικητές και νικημένοι στους πολέμους η ζημιά είναι ανάλογη και στις δύο μεριές».
    Για τη νέα συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης
    Σε ότι αφορά στην συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, σχολίασε ότι δείχνει την αγωνία της Τουρκίας να εμπλακεί στα θέματα της ενέργειας γιατί στις δικές της περιοχές δεν έχει., ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για προσπάθειά να εξασκήσει πίεση με όλους τους τρόπους στην Ελλάδα και μέσω της Ελλάδας στην Αμερική και την ΕΕ.
    Ερωτηθείς για το πώς πως θα πρέπει να αντιδράσει η χώρα στην περίπτωση που η Τουρκία κάνει ενέργειες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, π.χ.κάτω από την Κρήτη που όμως την «καλύπτει» το τουρκολιβυκό μνημόνιο είπε: «Εξαρτάται τι γίνεται αν παραβιάζεται κυριαρχία ή κυριαρχικό δικαίωμα. Για παράδειγμα αν έχεις οριοθετήσει ΑΟΖ και είναι συμφωνημένη εκεί παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα οι τρόποι που πρέπει να αντιδράσεις πρέπει να είναι σαφείς. Δεν ξέρω αν θα φτάσεις στη
    σύγκρουση αλλά πρέπει να δείξεις με κάθε τρόπο ότι αυτό δεν θα το επιτρέψεις να γίνει. Όταν πάει κάποιος να παραβιάσει μια περιοχή την οποία και διεκδικείς και κυριαρχικά σου ανήκει πρέπει να εμφανίσεις μια αντίσταση. Δημιουργείς μια δύναμη η οποία λεει «δεν επιτρέπετε να περάσετε» ανέφερε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...