ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς οι λαθρέποικοι γίνονται γαιοκτήμονες στην Ελλάδα... [Γράφει η Δρ. Π. Ρίακ-Κυριακίδου]. Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»

 

 

 

Ο ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΧΑΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ: «Θα βάζουμε Ρωσία και Γερμανία να εξοντώνονται μεταξύ τους και έτσι θα κερδίζουμε εμείς».

 

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΕ ΑΞΙΑ 1700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 1290 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ 190 ΕΥΡΩ. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΞΑΓΕΙ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΞΙΑΣ 94 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ 41.000 Τ.Χ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΖΙ.

 

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

 


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΦΕΥΓΟΥΝ (ΕΥΤΥΧΩΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 1200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΓΙΝΑΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.


ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΙΝΔΟΣ ΗΡΘΕ ΠΡΙΝ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΑΤΡΕΥΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ 1000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. 700.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ, ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ, ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥΣ; ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΠΟΙΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΚΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;

 

 

http://panusis.blogspot.com/2022/09/blog-post_52.html

 

 


 

Πώς οι λαθροέποικοι γίνονται γαιοκτήμονες

Γράφει η Δρ. Πατρίσια Ρίακ (Κυριακίδου)

Κοινωνικός Ανθρωπολόγος της Ελληνικής Κοινωνίας,

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, τμήμα Ανθρωπολογίας

Montclair State University, New Jersey, US

Μέλος της Εκτελ. Επιτρ. Εθνικού Κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ»

 

Φαίνεται ότι κάθε Έλληνας φιλοδοξεί να γίνει Αθηναίος (ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία)... Πότε, λοιπόν, πολλοί από εμάς γίναμε «Αθηναίοι»; Ένας μεταβαλλόμενος δημογραφικά κόσμος μέσα στην Ελλάδα άρχισε να διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό στις αρχές της δεκαετίας του 1960 (μεταξύ 1963-1964 για την ακρίβεια), όταν το ποσοστό της μετανάστευσης ξεπέρασε τη φυσική αύξηση (γεννήσεις) κατά περίπου 20% και άρχισε το φαινόμενο της μεγαλύτερης ανακατανομής του ελληνικού πληθυσμού. Το 1920, σχεδόν το 80% του συνολικού πληθυσμού στην Ελλάδα ζούσε στην ύπαιθρο και περίπου το μισό αυτού του πληθυσμού ζούσε στα ορεινά. Κατά την διάρκεια των δεκαετιών του 1920 και του 1930, η αποστράγγιση και η άρδευση των  πεδιάδων / χαμηλών εκτάσεων σε όλη την χώρα προσέλκυσε πολλούς ανθρώπους και τα ορεινά χωριά άρχισαν να ερημώνουν.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

  


Ο πληθυσμός των νησιών μειώθηκε δραματικά κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1920 λόγω των συχνών ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τον Πειραιά, γεγονός που εξηγεί επίσης  το πόσοι πολλοί άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στην ευρύτερη Αθήνα από τα νησιά. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας αύξησε τον πληθυσμό της κατά 7%, ποσοστό ασυνήθιστα υψηλό, που συνδέεται – ασφαλώς – και με την εγκατάσταση Ελλήνων προσφύγων από την Μικρά Ασία στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.  Το 1940, η Αθήνα και ο Πειραιάς χτίστηκαν και συγχωνεύτηκαν, και ολόκληρη η πόλη   κάλυψε τότε 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε σύγκριση με λιγότερα από το μισό αυτού που υπήρχε μέχρι το 1920.

 Μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-1945) και τον Εμφύλιο Πόλεμο (1944-1949) έγινε πράγματι εμφανής η εντυπωσιακή ανακατανομή του ελληνικού πληθυσμού. Μέχρι το 1951 υπήρξαν πολλοί θάνατοι εξαιτίας αυτών των πολέμων, και αυτό ενθάρρυνε τους Έλληνες να μεταναστεύσουν στις πεδιάδες / πεδινές περιοχές. Προσφερόταν ασφάλεια εκεί, καθώς όλοι καταλάβαιναν ότι οι πόλεις παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια.

Ο αγροτικός πληθυσμός είχε μειωθεί στο 63% του συνολικού πληθυσμού και περίπου το 30% των ανθρώπων ζούσαν στις πεδιάδες/πεδινές περιοχές και όχι στα ορεινά, ειδικά μεταξύ 1951-1961, όταν πολλοί Έλληνες εγκατέλειψαν τόσο τα βουνά όσο και τα νησιά. Στις ορεινές περιοχές υπήρξε μεγάλη απώλεια πληθυσμού από τα νότια βουνά της Πίνδου και τις νότιες επαρχίες της Πελοποννήσου. Εκείνη την εποχή η προτίμηση για τις πεδινές περιοχές εξακολουθούσε να ισχύει, επειδή η γεωργική ανάπτυξη εξακολουθούσε να ασκείται.

Μέχρι το 1961, σχεδόν το 55% όλων των Ελλήνων ζούσαν κάτω από τα 100 μέτρα. Οι πεδιάδες της Μακεδονίας εξακολουθούσαν να είναι ελκυστικές για τους μετανάστες άλλων περιοχών που περιελάμβαναν την περιοχή του Έβρου και την κοιλάδα του Θύαμι απέναντι από την Κέρκυρα. Αν και υπήρχε η μετακίνηση προς τις πεδιάδες/πεδινές περιοχές, αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για την ευρύτερη Αθήνα. Μέχρι το 1961 ο αγροτικός πληθυσμός μειώθηκε στο 57% του συνολικού πληθυσμού και η ευρύτερη Αθήνα είχε αυξηθεί κατά περίπου 35%, αποτελώντας το 25% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδος!

Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχε άνιση κατανομή των οικονομικών ευκαιριών και ότι τα άτομα κάτω των 35 ετών αποτελούσαν τους περισσότερους εσωτερικούς  μετανάστες. Αυτή ήταν η βαθειά αλλαγή στους επαρχιώτες που γίνανε «Αθηναίοι». Η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας μεταξύ 1951 και 1961 σημείωσε αύξηση κατά 24%. Μέχρι το 1958-1962 υπήρξε ετήσια αύξηση του πληθυσμού της πόλης κατά σχεδόν 4%!  Η πόλη της Αθήνας απλώθηκε μέχρι τα γειτονικά βουνά, το Αιγάλεω, τον Υμηττό και το Πεντελικόν, περικυκλώνοντας το Λεκανοπέδιο, πράγμα που δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης.

Υπήρχε επίσης το πρόβλημα της οικοδόμησης σε πλαγιές βουνών που επιβράδυναν την φυσική επέκταση και ευθυνόταν για την μέση πυκνότητα του πληθυσμού στην Αθήνα που ήταν 33 άτομα ανά εκτάριο μέχρι το 1961. Η αστική επέκταση είχε πάρει τη μορφή προσθήκης μη εξουσιοδοτημένων σπιτιών ειδικά κοντά σε κεντρικούς δρόμους που εισέρχονταν στην Αθήνα από τον βορρά. Ξαφνικά δημιουργήθηκε το φαινόμενο της «αθηναϊκής πολυκατοικίας», όπου οι Αθηναίοι θα ζούσαν όλοι κάτω από την ίδια στέγη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «μοντερνιστικό πλήθος» που συμβίωνε σε συνθήκες συνωστισμού...

Αυτό που βλέπουμε στην ελληνική ύπαιθρο σήμερα, υπάρχει από την δεκαετία του 1960 και δείχνει τις επιπτώσεις της εσωτερικής (και εξωτερικής) μετανάστευσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ερειπωμένα σπίτια και εγκαταλελειμμένα χωριά, αλλά και έλλειψη γεωργικής εργασίας (από το 1955).  Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, οι οικισμοί σε όλη την Ελλάδα εγκαταλείφθηκαν εντελώς λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμμοριτοπολέμου την δεκαετία του 1940. Οι οικισμοί αυτοί δεν ξανακατοικήθηκαν ποτέ, αντιστοιχώντας σε υψηλό μοτίβο μετανάστευσης, ιδίως από τα εξής μέρη: Το δυτικό μισό της Κρήτης, την Χίο, όλα τα νησιά των Κυκλάδων, την Πάτρα, την Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Θερμοπύλες, Καμένα Βούλα, Αταλάντη, Δομοκός, Στυλίδα και Γλύφα), και από περιοχές όπως όλα τα  Δωδεκάνησα, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, καθώς και ολόκληρη η Χερσόνησος της Μάνης.

Η μείωση της γεωργικής εργασίας από το 1955 έχει επηρεάσει τα συνολικά πρότυπα καλλιέργειας στην Ελλάδα, επιβραδύνοντας την επέκταση της καλλιέργειας, επειδή οι νέες καλλιέργειες όπως τα εσπεριδοειδή και το βαμβάκι έχουν υψηλές απαιτήσεις εργασίας κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων εποχών, και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και μετά, υπήρχαν λίγοι αγρότες. Ωστόσο, η έλλειψη εργατικού δυναμικού δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί για την εγκατάλειψη της γης. Οι Έλληνες κάτοικοι των πόλεων προτιμούν να διατηρήσουν την γη τους ως ένα είδος ασφαλιστηρίου συμβολαίου που αφήνεται ως μπαλώματα γης υπό αγρανάπαυση, εκτός εάν κάποιος συγγενής θα εργαστεί στα χωράφια και μπορέσει η υπόλοιπη έκταση να χρησιμοποιηθεί ως βοσκότοπος από το υπόλοιπο χωριό. Υπάρχει όμως το πρόβλημα ότι πολλές εκτάσεις μένουν ακαλλιέργητες και δεν χρησιμοποιούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

 

ΝΕΟΙ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι πρόκειται για μελλοντικό σενάριο: Θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, όταν όλοι οι  παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία νομιμοποίησης από τον  «ανθρωπιστή» Μητσοτάκη, θα γίνουν Έλληνες πολίτες και τελικά Έλληνες γαιοκτήμονες που θα περικυκλώνουν τους  «Αθηναίους», κατέχοντας το 75% όλης της ελληνικής γης, καθώς η παλιά γενιά πεθαίνει και η νέα γενεά  δεν παράγει παιδιά: Οι πρώην λαθρομετανάστες γίνονται σιγά – σιγά οι νέοι γαιοκτήμονες της Ελλάδος. Ενώ οι «Αθηναίοι» συνωστίζονται  στις πολυκατοικίες, ο  παράνομος μετανάστης που έχει γίνει πλέον Έλληνας πολίτης και γαιοκτήμονας θα ζει στην ευρύχωρη ύπαιθρο, αναπτύσσοντας κήπους, χωράφια και αγροτική κοινότητα και οικονομία.

Ναι, ας θυμηθούμε αυτή την εγκαταλελειμμένη Ελλάδα από την δεκαετία του 1960 και ας την φανταστούμε με νεαρούς άνδρες παράνομους μετανάστες που έρχονται μαζικά στην Ελλάδα από το 2015.  Μια φορά κι έναν καιρό, Έλληνες άνδρες κάτω των 35 ετών μετανάστευαν στην Αθήνα το 1964 για να προσληφθούν  ως «Αθηναίοι». Μέχρι το 2024, όταν ο Μητσοτάκης αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, οι παράνομοι μετανάστες θα έχουν «νομιμοποιηθεί» και θα τους δοθεί πρόσβαση σε γη μετά το 2024. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί σε μια περίοδο 60 ετών: Από το 1964 έως το 2024. Φανταστείτε το αδιανόητο που κατάφερε ο «ανθρωπισμός» των πολιτικών μας: Ο εισερχόμενος παράνομα στην Ελλάδα νομιμοποιείται και ελέγχει τελικά την Οικονομία μέσω της ιδιοκτησίας γης. Ναι, δημιουργείται μια νέα «αριστοκρατία» που διατηρεί μεγάλα τμήματα εύφορης γης και σύντομα θα κατέχει εκτεταμένη πολιτική εξουσία στην χώρα.

Είναι μάλλον καιρός για τους αστούς «Αθηναίους» να αρχίσουν να φοβούνται για την ασφάλεια της δικής τους περιουσίας και των εδαφών που κληρονόμησαν στα αγροτικά, πατρογονικά χωριά τους. Ο μοντερνιστικός και αστικός, αθηναϊκός τρόπος ζωής θα αντιπροσωπεύει μια πόλη «παλαιών Ελλήνων» που τελικά θα περικυκλωθεί από αυτούς τους «νέους Έλληνες» με τη «νέα γη τους», αναπαράγοντας αυτό που εγκατέλειψαν οι «παλιοί Έλληνες» στις αρχές της δεκαετίας του 1960  για την πολυπόθητη «Αθήνα».

Η ελληνική ελιά θα γίνει η μουσουλμανική ελιά στην οποία αναφέρεται και το Κοράνι, μαζί με τον φοίνικα και το ρόδι. Δεν θα είναι πια μια ελληνική ελιά που καλλιεργείται από έναν «παλιό Έλληνα.» Δεν θα αναφέρεται ως «το Όρος των Ελαιών» στην Καινή Διαθήκη. Και, το ακόμη πιο σημαντικό, θα οδηγήσει σε έναν αιώνιο θρήνο για την προστάτιδα της Αθήνας, την αρχαία Ελληνίδα Θεά Αθηνά και την ελιά της, που τόσο πολύ συνέβαλε στην δημιουργία του ανεπανάληπτου Ελληνικού Πολιτισμού...

1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 22 Σεπτεμβρίου 2022
 
 
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...