ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

 

 

Εφαρμόσθηκε το Σχέδιο Μοργκεντάου στην Ελλάδα;

 

 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΤΟΥ 1945 ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ 2022. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την πλήρη αποβιομηχάνιση της Γερμανίας; Το εμπιστευτικό έγγραφο του ιδρύματος RAND για Γερμανία και Ουκρανία που έχει προκαλέσει σάλο.

   

 

 

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΛΥΠΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ «ΞΕΝΟΙ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.






 

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944, ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1943, ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1945, ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ. John Kleeves: «Το ιδεώδες για τις ΗΠΑ και τους Άγγλους θα ήταν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να φθάσουν στο τέλος του πολέμου εντελώς καταστραμμένες, τόσο οι συμμαχικές όσο και οι εχθρικές, ακόμα και οι ουδέτερες». ΤΣΩΡΤΣΙΛ: «Θέλω συμβουλές για το πώς μπορούμε να ψήσουμε ζωντανούς τους 600.000 πρόσφυγες που κατέφυγαν από το Βρότσλαβ στην Δρέσδη!»

 


    ΣΗΜΕΡΙΝΟ  (ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022)  ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ "ΕΣΤΙΑΣ"




 

 

Όπως διαπιστώνουμε εύκολα, την προκεχωρημένη επιστημονική έρευνα στα εργαστήρια των ΗΠΑ, την κάνουν πλέον εισαγόμενοι επιστήμονες άλλων χωρών, κυρίως Κινέζοι. Η συμμετοχή των αυθεντικών Αμερικανών στις έρευνες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων συνεχώς μειώνεται. Το πνεύμα της σημερινής αμερικανικής νεολαίας έχει διαφθαρεί εντελώς από τα ναρκωτικά και τον πολιτιστικό μαρξισμό. Οι περισσότεροι επιστήμονες Κινέζοι σήμερα φεύγουν στην Κίνα, εθελουσίως ή καταδιωκόμενοι από το αμερικανικό κράτος. Τα αμερικανικά επιστημονικά εργαστήρια μένουν χωρίς ικανούς ερευνητές, με μερικούς ταλαίπωρους μαύρους. Κάτι πρέπει να γίνει.

Η «αντιρατσιστική» παιδεία που επικράτησε τα τελευταία 50 χρόνια στις ΗΠΑ, έδωσε προτεραιότητα για εισαγωγή σε ανώτερες σπουδές στα παιδιά των λεγόμενων "μειονοτήτων". Το αποτέλεσμα: οι ικανοί αμερικανοί μένουν απ΄ έξω, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι μειωμένης ευφυΐας που εισέρχονται καταχρηστικά στα περίπλοκα εργαστήρια, δεν μπορούν να τα χειριστούν, είναι χωρίς ικανότητες και χωρίς το ερευνητικό πνεύμα καινοτομίας. Έτσι οι λεγόμενες "μειονότητες" αναβαθμίζονται στις σπουδές εις βάρος των αμερικανών, χωρίς όμως να διαθέτουν τα προσόντα.

Όλοι οι συνεπείς παιδαγωγοί των ΗΠΑ συμφωνούν: Το επίπεδο σπουδών πέφτει και η συνολική συνεισφορά των αμερικανών στις επιστημονικές έρευνες παγκοσμίως μειώνεται. Γράφονται βιβλία με τίτλο: «Γιατί ο Τζων δεν μπορεί να προσθέσει». Οι μειονότητες που διευθύνουν τα προκεχωρημένα εργαστήρια δεν διακρίνονται για τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Σε άλλα είναι πρώτοι…


Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, ΔΟΓΜΑ “RAND Corporation”:

  



«Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να επιβιώσουν από την τρέχουσα οικονομική κρίση χωρίς εξωτερική στήριξη. Σε περίπτωση οικονομικής κρίσης στη Γερμανία, μπορούμε να αναμένουμε τη ροή πόρων από την ευρωπαϊκή οικονομία στην οικονομία των ΗΠΑ. Ο ρυθμός της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη Γερμανία, η οποία επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος στην ΕΕ. Οι ενέργειες των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα οδηγήσουν αναμφίβολα σε ρωσική στρατιωτική εισβολή. Η εισαγωγή προετοιμασμένων πακέτων κυρώσεων θα αποκόψει τη Γερμανία από την πρόσβαση σε ρωσικές πρώτες ύλες. Αυτό θα διασφαλιστεί από τον δογματισμό του Κόμματος των Πρασίνων. Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών θα οδηγήσει στην κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας και στο έργο των επιχειρήσεων σε βασικούς τομείς - πετροχημικά, μεταλλουργία, μηχανική. Οι απώλειες μπορεί να ανέλθουν σε 200-300 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα οδηγήσει στην επικείμενη κατάρρευση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, στην αύξηση της ανεργίας (400.000 θέσεις εργασίας μόνο στη Γερμανία) και στη μετανάστευση μορφωμένων Ευρωπαίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεσοπρόθεσμα, αυτό θα βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να λάβει πρόσθετο εισόδημα 7-9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ».

 

 

 

 

 ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

 

 

 

 Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διόρισε τον Δρ. Δημήτρη Δασκαλάκη σαν συντονιστή στην αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων. Ο Δασκαλάκης είναι επίσης διευθυντής για την πρόληψη του HIV στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Πριν από αυτό, υπηρέτησε στο Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης υπό τον πρώην δήμαρχο Bill de Blasio. Ο Δασκαλάκης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια με πτυχίο βιολογίας. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και έλαβε μία υποτροφία από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ο Δασκαλάκης απέκτησε επίσης ένα επιπλέον μεταπτυχιακό στη δημόσια υγεία στο Harvard TH Chan School of Public Health.  Το προφίλ του Δασκαλάκη στο Facebook τον δείχνει  μαζί με τον σύντροφό του Michael MacNeal στο «γκοτ» γυμναστήριό τους στη Νέα Υόρκη. Δημιουργήθηκε στο πρώην γκέι νυχτερινό κέντρο Monster Cycle, το οποίο ήταν μια παλιά εκκλησία στο Μανχάταν.  Οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν γεμάτες από αναφορές στον σατανισμό, τον διάβολο, καιόμενους σταυρούς, πεντάγραμμα και πολλά άλλα. Ο νεοδιορισθείς συντονιστής της ευλογιάς των πιθήκων γέμισε με τατουάζ το σώμα του. «Έμαθα ότι υπάρχει φως ακόμα και στα πιο σκοτεινά μέρη», γράφει σε ένα από τα τατουάζ του.

 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





ΜΠΑΪΝΤΕΝ: «ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ». ΟΙ ΡΩΣΟΙ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΤΑΝΟΒΣΚΥ ! ) ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ (ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ), ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1967. ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ… ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΣΚΟΝΗ, ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΣΕ - ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ - ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΘΕΜΑ, ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΥΛΟ.

 

 

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΞΑΝΑ". ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ: "ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ". ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΤΑΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΡΔΟΙ ΝΑ ΑΔΕΛΦΟΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ;

 

 

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ. Ο Πτέραρχος Γκέρχαρτς της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας κάλεσε το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας. ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΠΟΙΩΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ ΕΡΗΜΟΣ;




Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ; ΣΟΪΜΠΛΕ: "ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ".

 

 

Ζεύγος αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 σε ασκήσεις πυρηνικών πληγμάτων μια «ανάσα» από τα ουκρανικά σύνορα. Ο ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΕΛΕΙ (ΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΩΡΤΣΙΛ) ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΗΝ ΔΡΕΣΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ.




 

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;



Αμερικανικά στρατηγικά (δηλαδή φορτωμένα με ατομικές βόμβες) βομβαρδιστικά Β-52 έρχονται στην κατεχόμενη Ευρώπη. Ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Δρέσδη, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα είναι μικροδοκιμές μπροστά σ’αυτά που θα πάθουν οι ευρωπαϊκές πόλεις από τους νέους Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ και Τρούμαν.

 

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ Wolfgang Bittner ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Ζ.Π.: "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΕΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ".

 

 

Ο ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΠΙΕΖΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΟ 1947

 

11 σχόλια:

  1. Το Υπουργείο Παιδείας της Καλιφόρνιας το 2021 σε οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς ανέφερε: «τα μαθηματικά αποτελούν, κατά κάποιο τρόπο, προϊόν λευκής υπεροχής. Χρειαζόμαστε μία μεταρύθμιση για «μια αντιρατσιστική μαθηματική πρακτική». Η Καλιφόρνια σκοπεύει να προωθήσει την ιδέα ότι τα μαθηματικά είναι ρατσιστικά και ότι η ουσία επίλυσης των μαθηματικών προβλημάτων δεν είναι να πάρεις την σωστή λύση. Δεν είναι σίγουροι ποιος είναι ο στόχος, αλλά πρέπει πάντως τα παιδιά να μάθουν «αντιρατσιστικά μαθηματικά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Campus Reform συνόψισε τη διατριβή ενός βιβλίου του 2017 της Rochelle Gutierrez, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, η οποία ισχυρίζεται: «Σε πολλά επίπεδα, τα ίδια τα μαθηματικά λειτουργούν ως λευκότητα. Αυτός που παίρνει τα εύσημα για το ότι κάνει και αναπτύσσει τα μαθηματικά, ποιος είναι ικανός στα μαθηματικά και ποιος θεωρείται μέρος της μαθηματικής κοινότητας θεωρείται γενικά λευκός». Η Gutierrez ανησυχεί ότι η άλγεβρα και η γεωμετρία διαιωνίζουν τα προνόμια, ανησυχώντας ότι «τα προγράμματα σπουδών που δίνουν έμφαση σε όρους όπως το Πυθαγόρειο θεώρημα και το π διαιωνίζουν την αντίληψη ότι τα μαθηματικά αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Gutierrez γράφει: «Είμαστε πραγματικά τόσο έξυπνοι μόνο και μόνο επειδή κάνουμε μαθηματικά;» «Γιατί οι καθηγητές μαθηματικών λαμβάνουν περισσότερες ερευνητικές υποτροφίες από τους καθηγητές κοινωνικών σπουδών ή αγγλικών». «Τα μαθηματικά διαιωνίζουν το προνόμιο των λευκών, επειδή η πριμοδότηση της κοινωνίας στις μαθηματικές δεξιότητες δημιουργεί «μη κερδισμένο προνόμιο» για τους καθηγητές μαθηματικών, οι οποίοι είναι δυσανάλογα λευκοί». « Εάν το αποτέλεσμα μιας δραστηριότητας δεν ωφελεί τουλάχιστον αναλογικά τους μαύρους, τότε η δραστηριότητα είναι αυτή καθεαυτή ρατσιστική».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ἰσότιμα Μαθηματικά : Το τελευταίο σχέδιο της Καλιφόρνιας για κατάρρευση του πολιτισμού.
      https://spectator.org/math-equity-california-schools-anti-racism/
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    3. A Pathway to Equitable Math Instruction - LINCS

      https://www-sabes-org.translate.goog/content/pathway-equitable-math-instruction-toolkit?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. «Ο δάσκαλος θα πρέπει να σταματήσει να διδάσκει μαθηματικά».
      Το 2017, δύο από τους κορυφαίους μαθηματικούς οργανισμούς της Αμερικής, το National Council of Supervisors of Mathematics και το TODOS: Mathematics for All εξέδωσαν κοινή δήλωση επικρίνοντας ένα «άδικο σύστημα μαθηματικής εκπαίδευσης» και απαιτώντας μια προσέγγιση κοινωνικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων λιγότερων τέστ και λήξη μαθημάτων για ανώτερους μαθητές.
      Η εισαγωγή στο A Pathway to Equitable Math Instruction εξηγεί τον σκοπό του:
      Αυτό το εργαλείο παρέχει στους δασκάλους την ευκαιρία να εξετάσουν τις πράξεις, τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους γύρω από τη διδασκαλία των μαθηματικών. Το πλαίσιο για την αποδόμηση του ρατσισμού στα μαθηματικά προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά των αντιρατσιστών εκπαιδευτών μαθηματικών και κρίσιμες προσεγγίσεις για την κατάργηση της λευκής υπεροχής στις τάξεις των μαθηματικών καθιστώντας ορατά τα τοξικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας της λευκής υπεροχής. . . σε σχέση με τα μαθηματικά. Με βάση το πλαίσιο, οι δάσκαλοι ασχολούνται με την κριτική πρακτική προκειμένου να μετατοπίσουν τις διδακτικές τους πεποιθήσεις και πρακτικές προς την αντιρατσιστική μαθηματική εκπαίδευση. Επικεντρώνοντας τον αντιρατσισμό, μοντελοποιούμε πώς να είμαστε αντιρατσιστές εκπαιδευτές μαθηματικών με υπευθυνότητα.
      ........
      ... μια συνταγή που προσφέρει το «Pathway»: για να αποφευχθεί ο «πατερναλισμός και η συσσώρευση εξουσίας», ο δάσκαλος θα πρέπει να σταματήσει να διδάσκει μαθηματικά. Αντίθετα, ο δάσκαλος πρέπει να μάθει από τους μαθητές. Επιπλέον, τα «καλά μαθηματικά» δεν αφορούν την καλή μάθηση. Πρόκειται για την εξάλειψη της «ανισότητας». ... Αντί να χρησιμοποιούν αριθμούς για τη διδασκαλία μαθηματικών, το «Pathway» υποστηρίζει ότι τα σχολεία χρησιμοποιούν αριθμούς για να παρακινήσουν αντιρατσιστικές συζητήσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Η ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ «ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ» ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ.
      https://www.nationalreview.com/2021/09/the-folly-of-woke-math/
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    6. H Deborah Lowenberg Ball, καθηγήτρια μαθηματικών και πρώην κοσμήτορας της Σχολής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Σε δηλώσεις της τόνισε: «Η μαθηματική ικανότητα είναι η υπεροχή του λευκού. Τα Μαθηματικά είναι ένα «λιμάνι για τη λευκότητα» και «η ίδια η φύση της γνώσης και ποιος την παρήγαγε, και αυτό που θεωρείται ως Μαθηματικά κυριαρχείται από τη λευκότητα και τον ρατσισμό. Tο να θεωρεί κανείς την επάρκεια στα μαθηματικά ως ένδειξη ευφυΐας είναι ρατσισμός».
      Η παιδαγωγική λύση της Ball περιλάμβανε μια σύνδεση με την εταιρεία της συμβούλων διδασκαλίας, TeachingWorks , που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Το TeachingWorks είναι αναμφίβολα έτοιμο να επωφεληθεί βοηθώντας τις σχολικές περιφέρειες να σταματήσουν «μοτίβα ρατσισμού».
      Αυτό το επικίνδυνο παράδειγμα - ότι η λήψη της σωστής απάντησης, η χρήση της σωστής μεθόδου ή η πεποίθηση ότι ορισμένοι μαθητές είναι πιο ικανοί από άλλους είναι λευκή υπεροχή - υποστηρίζεται έντονα από τους εκπαιδευτικούς, τους κορυφαίους μαθηματικούς οργανισμούς και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Συμπεριλάβετε, στην τελευταία ομάδα, τα Υπουργεία Παιδείας του Όρεγκον και της Καλιφόρνια. Μεγάλο μέρος της έρευνας και της διάδοσης αυτής της συζήτησης χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates, το οποίο πέρυσι δαπάνησε 642 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Pathways και άλλων πρωτοβουλιών που επικεντρώνονται στην εξάλειψη της λευκής υπεροχής στα μαθηματικά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Στο πιο πρόσφατο Πρόγραμμα για την κατάταξη της Διεθνούς Αξιολόγησης Φοιτητών , οι ΗΠΑ κατέλαβαν την 38η θέση στα μαθηματικά. Οι βαθμολογίες των μαθηματικών της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικής Προόδου δείχνουν μακροπρόθεσμη βελτίωση, μεταξύ άλλων από μαύρους και Ισπανόφωνους, αν και η πρόοδος σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό το 2009. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Εκπαίδευσης , το 2020, σχεδόν τέσσερις στους πέντε μαύρους και Ισπανόφωνους μαθητές της όγδοης δημοτικού δεν ήταν ικανός στα μαθηματικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ το 1999, η NASA έχασε το Mars Climate Orbiter επειδή οι μηχανικοί απέτυχαν να μετατρέψουν το μετρικό σύστημα σε ίντσες, πόδια και λίβρες. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, ένας αμερικανικός πύραυλος Patriot απέτυχε να εντοπίσει και να αναχαιτίσει έναν εισερχόμενο ιρακινό πύραυλο Scud, ο οποίος χτύπησε έναν στρατώνα του αμερικανικού στρατού, σκοτώνοντας 28 και τραυματίζοντας 99. Μια έκθεση του GAO κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αιτία ήταν ένας ανακριβής υπολογισμός του χρόνου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ κάθε χρόνο, 7.000 έως 9.000 Αμερικανοί πεθαίνουν από μαθηματικά λάθη στη δόση των φαρμάκων. Τα μαθηματικά λάθη σκοτώνουν και προκαλούν σημαντικές υλικές ζημιές και απώλειες κάθε χρόνο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...