ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Σεπτεμβρίου 2022

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: 41ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ -ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΚΑΚΑ".

 











ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: "ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ". ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΣΟΛΤΣ: "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ".

 




Η αστυνομία διεξάγει έρευνα τόσο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ακόμα ένα άγριο περιστατικό καταγράφηκε στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, το απόγευμα της Παρασκευής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, όλα συνέβησαν χτες νωρίς το απόγευμα σε συνοικία της Ιεράπετρας όταν ένας 41χρονος Αλβανός μαχαίρωσε έναν 62χρονοΈλληνας πισώπλατα και κατάφερε δύο μαχαιριές στον ώμο.

Στο σημείο έσπευσε πλήρωμα του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον 62χρονο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε καθώς τα τραύματα του ήταν ελαφρά.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια:



  1. Η Τουρκία εξοπλίζει τα drones Bayraktar με βιολογικά όπλα μαζικής καταστροφής.
    Πως σχεδιάζει να εξοπλίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar με βιολογικά/χημικά όπλα κατηγόρησε την Τουρκία η Ρωσία, σύμφωνα με το Nordic Monitor.
    Ειδικότερα, μέσω εγγράφων που υποβλήθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία κατηγόρησε τον Τούρκο κατασκευαστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar Makina για εμπλοκή σε σχέδιο «φόρτωσης» των drones της με «δυνατότητες» χημικού και βιολογικού πολέμου κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας – μια κατηγορία που η Τουρκία αρνείται.
    Με δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο του 2022, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vassily Nebenzia είπε ότι οι ρωσικές αρχές υπέκλεψαν έγγραφα από τον Baykar Makina, τον κατασκευαστή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, που υποδηλώνουν ότι η Ουκρανία ήθελε να μετατρέψει τα drones σε μηχανισμό παράδοσης «θανατηφόρων αερομεταφερόμενων πρακτόρων»…
    «Τα έγγραφα δείχνουν ότι το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε την παράδοση επικίνδυνων βιολογικών… παραγόντων αεροπορικώς.

    Πέρυσι η Ουκρανία έστειλε αίτημα στον Τούρκο κατασκευαστή UAV Baykar Makina σχετικά με τη δυνατότητα εξοπλισμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar με εξοπλισμό που θα επιτρέπει ψεκασμό με αεροζόλ άνω των 20 λίτρων ενώ πετούν για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα», είπε ο Nebenzia.
    «Εάν είναι εξοπλισμένο με τέτοιο σύστημα αεροζόλ και έχει εμβέλεια πτήσης 300 χιλιομέτρων, ένα τέτοιο drone θα αποτελέσει πραγματική απειλή».
    «Ένα τέτοιο drone, εάν είναι εξοπλισμένο με τέτοιο σύστημα και έχει εμβέλεια πτήσης 300 χιλιομέτρων, θα αποτελέσει πραγματική απειλή πάνω από το έδαφος της Ρωσίας».

    Tο θέμα είναι στον ΟΗΕ

    Αντίγραφο της επιστολής που εστάλη στο Baykar Makina από τις ουκρανικές αρχές και η απάντηση από τον Τούρκο κατασκευαστή παρασχέθηκαν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19 Απριλίου 2022.
    Εάν οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, η Τουρκία και η Ουκρανία παραβιάζουν τη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης Βακτηριολογικών (Βιολογικών) και Τοξικών Όπλων και για την Καταστροφή τους (BWC) – πέρα από μια σειρά άλλων διεθνών Συνθηκών που απαγορεύουν τη χρήση τέτοιων όπλων.
    Η Τουρκία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου δεν είχε απαντήσει στις ρωσικές αιτιάσεις και, τελικά, όταν υπέβαλε τελικά γραπτή δήλωση, στην οποία έλεγε ότι είναι συμβαλλόμενο μέρος της BWC από το 1974 και εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σύμβαση.
    «Το εν λόγω μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατασκευάζεται στην Τουρκία χρησιμοποιείται μόνο για αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και εξάλειψης στόχων.
    Οι τεχνικές προδιαγραφές του δεν περιλαμβάνουν κανένα σύστημα ή μηχανισμό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  2. Τούρκοι: Έφτιαξαν drone κανονιοφόρο για ηλεκτρονικό πόλεμο κατά των Belharra.

    Oι Τούρκοι έφτιαξαν drone πλοίο (σ.σ. με δυνατότητες κανονιοφόρου) που διεξάγει ηλεκτρονικό πόλεμο στην θάλασσα.

    Ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) καθηγητής Δρ. Ισμαήλ Ντεμίρ, ανέφερε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το MARLIN «έγινε το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο».

    Η μη επανδρωμένη πλατφόρμα επιφανείας ονομάζεται MARLIN και προσκλήθηκε σε άσκηση του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε το τουρκικό star.com.tr.

    «Η Τουρκία, που θεωρείται μια από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, είναι στα πρόθυρα να πιάσει ένα παρόμοιο success story σε μη επανδρωμένες υποβρύχιες και επιφανειακές πλατφόρμες», σημειώνεται.

    Το MARLIN έχει μήκος περίπου 15 μέτρα και θα διαθέτει δυνατότητες που σχετίζονται με «επιφανειακό πόλεμο, υποθαλάσσιο πόλεμο, ηλεκτρονικό πόλεμο και ασύμμετρες επιχειρήσεις» ενώ ενσωματώνει τις δυνατότητες των κανονιοφόρων.

    Σύμφωνα με τα νέα του TRT Haber, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο MARLIN είναι πρώτο στον κόσμο. «Ως εκ τούτου, το MARLIN είναι η πρώτη μη επανδρωμένη πλατφόρμα επιφανείας στον κόσμο που φέρει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου», αναφέρουν οι Τούρκοι.

    Η άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία Dynamic Messenger 2022 «θα είναι η πρώτη άσκηση στην ιστορία του κόσμου, στην οποία σχεδόν 100 επανδρωμένα και μη επανδρωμένα οχήματα θα δοκιμάσουν τύπους πολέμου στη θάλασσα», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.

    Πηγή: geostratigika.gr
    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944. Η σφαγή των 19 στην Πλατεία ΕΛΑΣ της Καλαμάτας. Οι Κατακρεουργηθέντες υπό του «λαού» ήσαν: 1. Δημήτριος Περρωτής, ιατρός, Νομάρχης Μεσσηνίας από 15-10-1943 2. Περικλής Μπούτος, πρώην βουλευτής, 3. Ιωάννης Φραγκουδάκης, ταγματάρχης διοικητής Χωροφυλακης Καλαμών, 4. Νικόλαος Καής, ταγματάρχης υποδιοικητής της Χωροφυλακης, 5. Άλεξανδρος Γαλόπουλος, αντεισαγγελέας, Λοχαγός του Τ Α Καλαμάτας επικεφαλής του 2ου Γραφείου. 6. Ιωάννης Χριστόφιλος, επίλαρχος, πρώην διοικητής του Τ Α Καλαμάτας,7. Φράγκικος Μορφωνιός, επίλαρχος,8. Γεώργιος Μπερδούσης, λοχαγός ΤΑ Καλαμάτας, 9. Ηλ. Μαυρομιχάλης, γεωπόνος, εφεδρος ανθ/γός ΤΑ Καλαμάτας, 10. Ηλ. 'Ηλιόπουλος, ανθυπασπιστής Τ Α Καλαμάτας 11. Β. Καπότης, ανθυπομοίραρχος Χωροφυλακης ε.α., 12. Λ Σαββίδης, ανθυπασπιστής Χωροφυλακης,13. Δ. Φωτόπουλος, ανθυπασπιστής Τ Α Καλαμάτας, 14. Λάζαρος Φατούρος, ανθυπασπιστής ΤΑ Καλαμάτας, 15. Ν. Βαρελόπουλος, ενωματάρχης Χωροφυλακης,. 16 Αντώνης Δρούγας, όπλίτης,17. Δ. Παπατσώρης, όπλίτης, 18. Γ. Πουλαρίκας, χωροφύλακας.19 Αθ. Κατσιρής.
    Τα μεσάνυχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, με απόφαση του ανταρτοδικείου Καλαμάτας εκτελέστηκαν στις όχθες της Νέδας άλλοι 19 «εθνοπροδότες», μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος της Καλαμάτας φαρμακοποιός Καρατζάς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. Καταγγελίες παιδεραστίας στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι στην Γαλλία.
    Στο Saint-Nicolas de la Dalmerie.
    H γαλλική εφημερίδα Libération φέρνει στο φως τη μαρτυρία δύο αδελφών που φέρονται να βιάστηκαν σε μικρή ηλικία κατ’ εξακολούθηση, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους για τρία καλοκαίρια από το 1978-1980, στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι Saint-Nicolas à la Dalmerie που βρίσκεται στη νότια Γαλλία, 60 χιλιόμετρα από το Μονπελιέ και ανήκει στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.


    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με την μαρτυρία των δύο αδελφών που σήμερα είναι 50 ετών, την πρώτη φορά που κακοποιήθηκαν από δύο μοναχούς, αυτοί και ο έτερος αδελφός τους -που δεν κατέθεσε τη μαρτυρία του στην εφημερίδα- ήταν 8, 10 και 12 ετών. Οι μοναχοί που καταγγέλλουν ως βιαστές τους έχουν πεθάνει.

    Το μοναστήρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύει όσα καταμαρτυρούν τα δύο αδέλφια, αλλά οι πράξεις έχουν παραγραφεί.
    Οι δύο μοναχοί -ένας από του οποίους ήταν διευθυντής- έχουν πεθάνει αλλά ο τελευταίος εναπομείνας μοναχός, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ομπέρ, παραδέχεται τις κατηγορίες. Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι, αν και μόλις είχε έρθει στο μοναστήρι, οι δύο μοναχοί είχαν σχέσεις με νεαρούς «16 ετών». Ότι ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι.

    Τα τρία αδέλφια δεν ανέφεραν την κακοποίηση τους για χρόνια, ούτε γνώριζε ο ένας για τον άλλο. Ορισμένες μνήμες έσβησαν για χρόνια, ο κάθε ένας έζησε το σιωπηλό του εφιάλτη μέχρι την διακομιδή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο του ενός από τα τρία αδέλφια. Οι γονείς τους δεν ήθελαν να μάθουν περισσότερα.


    Τα αδέλφια είναι πεπεισμένα ότι υπήρξαν κι άλλα νεαρά θύματα στο μοναστήρι. Το 2010 ένα από τα αδέλφια επέστρεψε στο μοναστήρι με πρόθεση να σκοτώσει έναν από τους δύο μοναχούς, αλλά οι άλλοι δύο τον μετέπεισαν. Οι θύτες δεν έδιξαν την παραμικρή μετάνοια γνωρίζοντας ότι τα εγκλήματά τους είχαν παραγραφεί.


    Πώς απαντά η Εκκλησία

    Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γαλλίας, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, δήλωσε με ανακοινωθέν του ότι θα διεξαχθεί έρευνα, χωρίς κωλυσιεργία στο συγκεκριμένο μοναστήρι «για το παρελθόν και το παρόν του» εκφράζοντας «αποτροπιασμό» και «μεγάλη θλίψη», στην έλλειψη επίβλεψης, της οποίας επωφελήθηκαν οι «παιδοεγκληματίες».


    Ο Μητροπολίτης Δημήτριος διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει προσωπικά με μεγάλη προσοχή «κάθε περίπτωση που θα αποκαλυφτεί στο πλαίσιο της έρευνας».

    Ο ιδρυτής του μοναστηριού, ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος, ήταν ηγούμενος μέχρι το 2000. Το μοναστήρι Saint-Nicolas à la Dalmerie ιδρύθηκε το 1965 και λειτουργούσε και ως πολιτιστικό κέντρο. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος το επισκέφτηκε για να τιμήσει τον ιδρυτή του το 2016.

    Ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ομπέρ βάζει τον «επιτάφιο» σε αυτή την αποτρόπαια ιστορία, αναγνωρίζοντας οτι κάποτε αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
    Ζ.Π.









    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...