ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: "ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ". ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΣΟΛΤΣ: "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ".

 



 

Η ΜΕΣΗ ΕΥΦΥΪΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ 20 ΕΤΩΝ. ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗΕΥΦΥΪΑ ΣΤΙΣ 90 (ΑΠΟ 92) ΜΟΝΑΔΕΣ, 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 100. ΓΑΛΛΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ: «ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ ΚΑΤΑ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΧΑΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΦΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ».

 

 



    

“RAND Corporation”:

(το αναλυτικό κέντρο RAND  βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ)

"Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών θα οδηγήσει στην κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας και στο έργο των επιχειρήσεων σε βασικούς τομείς - πετροχημικά, μεταλλουργία, μηχανική. Οι απώλειες μπορεί να ανέλθουν σε 200-300 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα οδηγήσει στην επικείμενη κατάρρευση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, στην αύξηση της ανεργίας (400.000 θέσεις εργασίας μόνο στη Γερμανία) και στη μετανάστευση μορφωμένων Ευρωπαίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεσοπρόθεσμα, αυτό θα βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να λάβει πρόσθετο εισόδημα 7-9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ".

  

Η σουηδική «Νέα Ημερήσια Εφημερίδα» δημοσίευσε ένα απόρρητο υπόμνημα της αμερικανικής “RAND Corporation” που αναφέρεται άμεσα στα σχέδια των ΗΠΑ να καταστρέψουν εντελώς την οικονομία της Ευρώπης. Το σύντομο τρισέλιδο υπόμνημα, το οποίο είναι ένα εσωτερικό έγγραφο της RAND, περιέχει μια αρκετά λεπτομερή ανάλυση της επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης της Ευρώπης ως αποτέλεσμα της επίθεσης που προκλήθηκε από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία. 

Το έγγραφο σημειώνει:  

 1. Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να επιβιώσουν από την τρέχουσα οικονομική κρίση χωρίς εξωτερική στήριξη. Η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης και της ανεξέλεγκτης έκδοσης κεφαλαίων από το 2020 έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους και υπεραφθονία μετρητών στην οικονομία. Η μόνη διαθέσιμη πηγή πόρων για την αμερικανική οικονομία είναι οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών που δεσμεύονται από υποχρεώσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ωστόσο, η αυξανόμενη ανεξαρτησία της Γερμανίας, η οποία θα ενισχυθεί καθώς οι ΗΠΑ αποσύρονται από την Ευρώπη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εποικοδομητική πολιτική συναίνεση μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας, ακολουθούμενη από την Ιταλία και άλλες χώρες της Παλιάς Ευρώπης. Εάν αυτό το σενάριο πραγματοποιηθεί, η Παλιά Ευρώπη γίνεται ένας αμερικανικός ανταγωνιστής, ικανός να αντιμετωπίσει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που επικεντρώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.  

 2. Σε περίπτωση οικονομικής κρίσης στη Γερμανία, μπορούμε να αναμένουμε τη ροή πόρων από την ευρωπαϊκή οικονομία στην οικονομία των ΗΠΑ. Ο ρυθμός της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη Γερμανία, η οποία επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος στην ΕΕ. Η οικονομία της Γερμανίας βασίζεται σε δύο πυλώνες: πρόσβαση σε απεριόριστα φθηνά ορυκτά από τη Ρωσία και σε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια από τη Γαλλία. Η σημασία του πρώτου παράγοντα είναι πολύ μεγαλύτερη. " Η αναστολή των ρωσικών προμηθειών θα οδηγήσει στην κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας και, ως εκ τούτου, της οικονομίας της ΕΕ. Η εξάρτηση της Γαλλίας από τον ενεργειακό εφοδιασμό ουρανίου από τη Ρωσία θα οδηγήσει σε αναπροσανατολισμό προς τις προμήθειες από την Αυστραλία και τον Καναδά. Τα οποία αποτελούν πλέον μέρος του μπλοκ AUCUS. Και αυτό μας επιτρέπει να ασκήσουμε πρόσθετη πίεση στις προμήθειες.  

 3.Οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν την εφαρμογή του Nord Stream Είναι δυνατόν να αποκοπεί εντελώς η Γερμανία από την προμήθεια ρωσικών φορέων ενέργειας μέσω της συμμετοχής της Γερμανίας στη στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία. Οι ενέργειες των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα οδηγήσουν αναμφίβολα σε ρωσική στρατιωτική εισβολή. Η εισαγωγή προετοιμασμένων πακέτων κυρώσεων θα αποκόψει τη Γερμανία από την πρόσβαση σε ρωσικές πρώτες ύλες. Αυτό θα διασφαλιστεί από τον δογματισμό του Κόμματος των Πρασίνων  

 4. Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών θα οδηγήσει στην κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας και στο έργο των επιχειρήσεων σε βασικούς τομείς - πετροχημικά, μεταλλουργία, μηχανική. Οι απώλειες μπορεί να ανέλθουν σε 200-300 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα οδηγήσει στην επικείμενη κατάρρευση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, στην αύξηση της ανεργίας (400.000 θέσεις εργασίας μόνο στη Γερμανία) και στη μετανάστευση μορφωμένων Ευρωπαίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεσοπρόθεσμα, αυτό θα βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να λάβει πρόσθετο εισόδημα 7-9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

 HeLLeNiCReVeNgE: Thorsten Schulte : Ο Καγκελάριος καθορίζεται από άλλους; Ένα μυστικό έγγραφο ανοίγει τα μάτια των Γερμανών



Σολτς: «Ο γερμανικός στρατός πρέπει να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας στην Ευρώπη».

Η Γερμανία είναι το πολυπληθέστερο έθνος, με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και βρίσκεται στο κέντρο της ηπείρου και γι’ αυτό «οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να γίνουν ο ακρογωνιαίος λίθος της συμβατικής άμυνας στην Ευρώπη και η καλύτερα εξοπλισμένη δύναμη στην Ευρώπη», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι η βασική αποστολή της Bundeswehr είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας στην Ευρώπη.

Μιλώντας στη Διάσκεψη των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Βερολίνο, ο κ. Σολτς επισήμανε ότι η Bundeswehr πρέπει να επιστρέψει στη βασική της αποστολή, της εθνικής και συμμαχικής άμυνας.

«Όλα τα άλλα καθήκοντα πρέπει να υποτάσσονται σε αυτό», δήλωσε και αναφέρθηκε στο έργο των ενόπλων δυνάμεων στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ακόμη και στον εμβολιασμό κατά την περίοδο της πανδημίας.

«Ένας καλός στρατός όπως η Bundeswehr πρέπει να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, αλλά αυτή δεν είναι η βασική σας αποστολή! Η βασική σας αποστολή είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

«Η Ρωσία του Πούτιν – προετοιμαζόμαστε για αυτό στο ΝΑΤΟ – είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη απειλή για τη Συμμαχία μας (…) Ένας πρώην υπουργός ‘Αμυνας της Γερμανίας μπορεί να πίστευε ότι περιστοιχιζόμαστε μόνο από φίλους», υπογράμμισε και έκανε λόγο για μια «ισχυρά εξοπλισμένη πυρηνική δύναμη η οποία επιχειρεί δια της βίας να χαράξει εκ νέου τα σύνορα στην Ευρώπη και μόνο κάποιος που δεν ακούει και δεν διαβάζει τα ΜΜΕ μπορεί να το αμφισβητήσει».

Ο Ο.Σολτς αναφέρθηκε ακόμη στην αποφασιστικότητα της Γερμανίας να αναλάβει ηγετική ευθύνη για την ασφάλεια της ηπείρου, αλλά και για την ανάγκη ισχυρότερου ρόλου της Ευρώπης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό τον σκοπό, συνέχισε, είναι απαραίτητη η αναθεώρηση των γερμανικών κανονισμών εξαγωγών οπλικών συστημάτων.

Οι ισχύοντες, όπως είπε, παρεμποδίζουν την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα, καθώς τα από κοινού ανεπτυγμένα όπλα για εξαγωγές υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες – προς δυσαρέσκεια ορισμένων χωρών – εταίρων με χαλαρότερους κανονισμούς.

«Μια ισχυρότερη συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών θα ήταν εφικτή αν – και αυτό είναι απόλυτη προϋπόθεση – καταφέρουμε να αναθεωρήσουμε τις εθνικές μας επιφυλάξεις και τους κανονισμούς σχετικά με την εξαγωγή και τη χρήση αμυντικών συστημάτων κοινής κατασκευής», σημείωσε ο καγκελάριος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί κάποιοι να εκπλαγούν, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη για αυτό».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...