ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: «Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα εκεί».

 

 

 

Βρετανία: Πακιστανοί επιτέθηκαν σε Ινδούς στο Λέστερ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.


Η εθνική αναισθησία ελληνικών καναλιών



Πανελλήνια μετάδοση τουρκικής γλώσσας και προπαγάνδας, πρωί – βράδυ, με την μέθοδο των… τουρκοσειρών!



ΕΝΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΣΟΥΝΙΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ, ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ KGB, ΤΟΝ ΜΟΥΡΑΤ ΖΙΑΖΙΚΩΦ, ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΣΑΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

 

 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΜΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 2023». Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ.

 


Θα γίνει ένα «σημαντικό βήμα» σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα, είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του ότι πιστεύει ότι ο ηγέτης της Ρωσίας επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι θα γίνει ένα «σημαντικό βήμα» σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα.

 


Σημείωσε ακόμα ότι η εντύπωσή του από τις πρόσφατες συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ότι θέλει «να τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό». Ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε ότι τα πράγματα ήταν «αρκετά προβληματικά» για τη Ρωσία.


Ο κ. Ερντογάν μίλησε για «πολύ εκτεταμένες συζητήσεις» με τον κ. Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής στο Ουζμπεκιστάν την περασμένη εβδομάδα.

Προβληματικός ο τρόπος που εξελίσσονται τα πράγματα

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο PBS, ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι αποκόμισε την εντύπωση ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμούσε ένα γρήγορο τέλος του πολέμου.

«Στην πραγματικότητα μου δείχνει ότι είναι πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Ερντογάν. «Αυτή ήταν η εντύπωσή μου, διότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προβληματικός».

Είπε επίσης ότι θα γίνει ανταλλαγή 200 «ομήρων» σύντομα μεταξύ των δύο πλευρών. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποιοι θα συμπεριληφθούν σε μια τέτοια ανταλλαγή κρατουμένων.

Σύμφωνα με το BBC ο κ. Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να μεσολαβήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου, προωθώντας μια «ισορροπημένη» στάση για την Τουρκία, που ενώ είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτίθεται στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ακόμα η Άγκυρα βοήθησε τον ΟΗΕ να μεσολαβήσει για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία και δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προσπαθεί να οργανώσει απευθείας συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Τι θα γίνει με Ντονμπάς και Κριμαία

Εν τω μεταξύ, δύο μήνες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο ολόκληρης της ανατολικής περιοχής του Λουγκάνσκ, η Ουκρανία σε αντεπίθεσή της έχει καταφέρει να επανακτήσει εδάφη. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «οι κατακτητές βρίσκονται σαφώς σε πανικό».

Ερωτηθείς από το PBS αν θα πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κρατήσει οποιοδήποτε έδαφος έχει καταλάβει από τον Φεβρουάριο και αν αυτό θα πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ο κ. Ερντογάν είπε: «Όχι, και αναμφίβολα όχι».

Είπε επίσης ότι «τα εδάφη θα επιστραφούν στην Ουκρανία». Δεν ήταν σαφές αν συμπεριέλαβε και εδάφη που κατέχουν οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία από το 2014.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κρατήσει την Κριμαία -την οποία προσάρτησε το 2014- ο κ. Τ.Ερντογάν είπε ότι από τότε η Τουρκία συνομίλησε με τον κ. Πούτιν για την επιστροφή της χερσονήσου «στους νόμιμους ιδιοκτήτες της», αλλά δεν υπήρξε πρόοδος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Β.Πούτιν τόνισε ότι ήταν ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, αλλά ο Β.Ζελένσκι δεν συναινούσε.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

3 σχόλια:

  1. Ισχυρό πονοκέφαλο στις ΗΠΑ πρόκειται να επιφέρει η υλοποίηση, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, της πώλησης 64 συνολικά μαχητικών Su-35 στην ιρανική αεροπορία.
    Έτσι το Ιράν σκοπεύει να αποκτήσει 64 ρωσικά μαχητικά Su-35, τα οποία θα επιτρέψουν στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) να σχηματίσει πέντε ξεχωριστές μοίρες, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.
    Το ένα τρίτο των πολεμικών αεροσκαφών μπορεί να μεταφερθεί στην ιρανική αεροπορία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους καθώς πρόκειται για τα πρώην 24 αιγυπτιακά, ενώ τα υπόλοιπα μαχητικά, σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, το Ιράν θα μπορεί να τα παραλάβει πριν από το 2025 σε ένα συμβόλαιο κόστους 10 δισ. δολαρίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
    ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ.
    Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι συζήτησαν.
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Υair Lapid.
    Οι δυο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις, για την πορεία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο (σχήμα συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ), με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία.
    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του για την ακραία επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της που αμφισβητούν ελληνική κυριαρχία, υπογραμμίζοντας ότι υπονομεύουν την σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ.
      Ο Κ.Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στη Νέα Υόρκη
      Επισήμανε την ιδιαίτερα στενή στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.
      O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ενώ στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.



      Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο πρωθυπουργός επισήμανε την ιδιαίτερα στενή στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας και ενέργειας, αλλά και την προοπτική περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και μέσω των πολυμερών σχημάτων στα οποία συμμετέχουν οι δύο χώρες.
      Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της ελληνικής και της εβραϊκής διασποράς στην προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διαμόρφωση μίας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναδείξει τους κινδύνους που εγκυμονούν ο αναθεωρητισμός και η αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας.
      Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.
      Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας πάγια στηρίζει τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
      Επίσης επαναβεβαίωσε την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας όσον αφορά το Ολοκαύτωμα.
      Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει τους Ορισμούς Εργασίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) για τον Αντισημιτισμό και την Άρνηση του Ολοκαυτώματος, όσο κατείχε την εκ περιστροφής προεδρία της IHRA, το 2021, έδωσε έμφαση στην εκπαίδευση και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, ειδικά στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα έχει δρομολογήσει την ανέγερση μουσείου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη, υπό την επίβλεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...