ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ. ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ.

 

Εμβόλιο mRNA κατά του καρκίνου εξάλειψε τους όγκους σε ποντίκια. Τα ποντίκια με μεταστατικό μελάνωμα παρουσίασαν σημαντική αναστολή των όγκων.










Για τα εμβόλια κατά του καρκίνου και τον τρόπο που αυτά θα λειτουργούν μίλησε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Αιματολογίας – Ογκολογίας, Θάνος Δημόπουλος, εξηγώντας ότι θα είναι προσωποποιημένα για τον κάθε ασθενή και θα αντιμετωπίζουν όχι απλά τον τύπο του όγκου αλλά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νόσου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα είναι έτοιμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όπως εκτιμούν οι ερευνητές.

 


Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, τα εν λόγω εμβόλια βασίζονται στην τεχνολογία mRNA που όλοι γνωρίσαμε μέσα από την Covid 19.
Τα εξατομικευμένα εμβόλια mRNA αποτελούν μια συναρπαστική και πολλά υποσχόμενη μορφή εξατομικευμένης ιατρικής για τη θεραπεία του καρκίνου. Η λογική είναι ότι κάθε ασθενής έχει τον δικό του καρκίνο και κάθε εμβόλιο θα είναι προσωποποιημένο.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, είπε παράλληλα πως «το σκεπτικό να αναπτύξουμε εμβόλια χρησιμοποιώντας τα καρκινικά κύτταρα ή στοιχεία των καρκινικών κυττάρων για να αντιδράσει ο οργανισμός είναι πολύ παλιό. Αλλά η αποτελεσματικότητά τους ήταν περιορισμένη γιατί δεν είχαμε τρόπο να ενεργοποιήσουμε αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του αρρώστου. Με το MRNA, το οποίο τώρα είναι πιο σταθερό και μπορούμε να το χορηγούμε, όπως στην περίπτωση του κορονοϊού, η ενεργοποίηση είναι πολύ μεγαλύτερη».


Ποιες μορφές καρκίνου θα αφορούν


Σχετικά με το σε ποιες μορφές καρκίνου έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματική η τεχνολογία MRNA, ο ίδιος εξήγησε:
«Αυτή είναι μία διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και σε μελέτη σε πολλούς όγκους. Κατά προτεραιότητα όγκοι, οι οποίοι είναι σε αλληλεπίδραση με το ανοσολογικό σύστημα, όπως είναι το μελάνωμα, ο καρκίνος του νεφρού, ο καρκίνος του πνεύμονα. Επομένως είναι μία τεχνολογία η οποία θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε εμβόλιο κατά του καρκίνου για να ενεργοποιήσουμε το ανοσολογικό σύστημα του ασθενούς, να επιτεθεί στον καρκίνο, μέσω της έκφρασης νέου αντιγόνου».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


10 σχόλια:

  1. Η «ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ» ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ.
    Στις χώρες της Ευρώπης έχουμε κάθε χρόνο 3-4 αιφνιδίους θανάτους σε κάθε πληθυσμό 2.000 ανθρώπων. Δηλαδή στον σημερινό πληθυσμό της ΕυρωπαΪκής Ένωσης των 450.000.000 ανθρώπων έχουμε περίπου 1.000.000 ξαφνικούς θανάτους (δηλαδή ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ευρώπη πεθαίνει ξαφνικά κάθε χρόνο). Ο συνολικός αριθμός θανάτων από όλες τις αιτίες είναι περίπου 4.000.000 κάθε χρόνο.
    Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ 400.000-460.000 άτομα πεθαίνουν από απρόσμενο αιφνίδιο καρδιακό θάνατο στα Τμήματα Επειγόντων ή πριν φθάσουν στο Νοσοκομείο.
    Tο 2018 πέθαναν συνολικά στην Ελλάδα από νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος (καρδιά – αγγεία) 44.590 άτομα.
    Το 2018 πέθαναν ξαφνικά 419 άτομα μεταξύ 30-44 (δηλαδή πάνω από ένας ξαφνικός θάνατος κάθε μέρα νεαρών ανδρών και γυναικών).
    Επίσης την ίδια χρονιά (2018) πέθαναν ξαφνικά και άλλα 50 άτομα από 15-29 ετών.
    Ανάλογους ξαφνικούς θανάτους είχαμε και όλα τα προηγούμενα χρόνια:
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την δεκαετία του 1960 ο μέσος ρωμιός αποτρελάθηκε τελείως: έγινε ασύδοτος, παράτησε την συνετή και ασκητική ζωή και αποτίναξε κάθε μέτρο στην συμπεριφορά του.
    Καπνίζοντας αρειμανίως Μάρλμπορο, εξολόθρευσε με τα δόντια του όλες τις ολλανδικές αγελάδες, κατέφαγε όλα τα γερμανικά γουρούνια, κατάπιε όλα τα δανέζικα λιπαρά τυριά. Η καταπιόνα του φουλάρισε με σαλάμια, λουκάνικα, κασέρια, γραβιέρες, ζαμπόν, μπέικον, κοντοσούβλια, γαρδούμπες, κοκορέτσια.
    Παράτησε το ταπεινό τσίπουρο και ρούφηξε τεράστιες ποσότητες νοθευμένου σκωτσέζικου ουίσκυ, που φτιάχνεται στην Βουλγαρία από βερνίκια νυχιών.
    Παρατάισε τα παιδιά του και τα έκανε τα πιο παχύσαρκα παγκοσμίως.
    Σήμερα, μετά τα όργια των 60 χρονών, οι ρωμιοί άρχισαν να πεθαίνουν, χωρίς σταματημό, στον ύπνο και και στον ξύπνο, καθιστοί και όρθιοι, νέοι και γέροι, άντρες και γυναίκες.
    Ναι, βέβαια. Δεν φταίει η συμπεριφορά και η διατροφή του. Δεν φταίει που η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια είναι πενταπλάσια του φυσιολογικού. Δεν φταίει που υπάρχουν 3.000.000 υπερτασικοί και 1.500.000 διαβητικοί.
    Όχι. Φταίει το καταραμένο εμβόλιο.
    ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΕΚΑΤΟ ΚΙΛΑ, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ 88 ΚΙΛΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΤΟ...ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΡΕΙΜΑΝΙΩΣ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ.

    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/08/88.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα και τους Αμερικανούς, που θεωρούνται από τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους στον κόσμο, κατάφεραν να ξεπεράσουν οι Έλληνες. Η Ελλάδα είναι σήμερα η έβδομη χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κάθε Έλληνας καταναλώνει εκατό κιλά, κατά μέσο όρο το χρόνο, όταν ο κάθε κάτοικος των ΗΠΑ φθάνει τα ογδόντα οκτώ κιλά.
    Η κατά κεφαλή κατανάλωση κρέατος στην Κρήτη, το 1960, ήταν μόλις 35 γραμμάρια την ημέρα, ενώ από τις μελέτες του Ινστιτούτου “Ροκφέλερ”, το 1948 και αργότερα το 1960, από τον Αμερικανό βιοχημικό, Ancel Keys, διαπιστώθηκε ότι η μέση κατανάλωση ελαιολάδου από τους Κρήτες ήταν 120 γραμμάρια και το 29% της ενέργειας που έπαιρναν καθημερινά προερχόταν από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
    «Η περιεκτικότητα πολλών τροφίμων σε λιπαρά αποδεικνύεται με αναλύσεις, είναι εξαιρετικά δυσμενής και προάγει τα χρόνια νοσήματα, όπως τα καρδιοαγγειακά και τους περισσότερους καρκίνους», υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής.
    Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αντώνης Καφάτος, στη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα: «Τα trans – λιπαρά οξέα στη διατροφή μας», που διοργάνωσε Το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Χημείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. "Ο ΠΑΣΤΕΡ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΒΙΑ". Ο ΝΕΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΤΟΝ ΓΑΛΗΝΟ, ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ. "ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ. Η ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. Ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ".
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/10/blog-post_22.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ελλάδα εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης καπνού (άνω του 40%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό καπνίσματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος το 2017, το 37% των Ελλήνων είναι καπνιστές και μόνο το 44% των Ελλήνων δεν έχει καπνίσει ποτέ τσιγάρο, ποσοστό που είναι το μικρότερο όλων των χωρών της ΕΕ. Μετά την Ελλάδα, η Γαλλία και η Βουλγαρία έχουν τον επόμενο μεγαλύτερο αριθμό καπνιστών (36%). Στο 7%, η Σουηδία είχε το χαμηλότερο ποσοστό καπνιστών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα 20.000 καπνιστές χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα και ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που προκύπτει αν προσθέσουμε όλες μαζί τις υπόλοιπες λειπες αφύσικες αιτίες θανάτου (δολοφονίες, αυτοκτονίες, ατυχήματα, ναρκωτικά).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Η μέση χώρα της Ε.Ε. ξοδεύει 7.000 ευρώ τον χρόνο για την εκπαίδευση κάθε παιδιού, η Ελλάδα ξοδεύει 2.688».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΟΣΑ: ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ.
    Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης του ΟΟΣΑ εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα στον κλάδο της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Οργανισμού
    Όπως αναφέρεται ενδεικτικά, το δημόσιο ερευνητικό σύστημα, σε μεγάλο βαθμό, είναι απομονωμένο από τον παραγωγικό τομέα, ενώ τα δημόσια ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια δεν τείνουν να αξιοποιήσουν εμπορικά τα ερευνητικά τους αποτελέσματα, όπως φαίνεται και από τον υπερβολικά χαμηλό αριθμό των πατεντών τους.

    Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης, ότι ο επιχειρηματικός τομέας έχει ανεπαρκή απόδοση σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, ότι η οικονομική ύφεση έχει προκαλέσει απώλεια ανθρωπίνου δυναμικού για Ε&Α και ότι οι συνθήκες για καινοτομία απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν ευνοϊκές.

    Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα στερείται κορυφαίων ιδιωτών επενδυτών σε Ε&Α και ότι οι ελληνικές εταιρείες, σε γενικές γραμμές, δεν διακρίνονται για την καινοτομία τους.

    Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης συναντάται η Kορέα, η οποία δαπανά το 3,74% του ΑΕΠ της στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με δαπάνες της τάξης του 2,17%. Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ κυμαίνεται στο 1,76% του ΑΕΠ.
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Οι Έλληνες αύξησαν και το κάπνισμα στη διάρκεια της πανδημίας. Διαμαρτύρονται γιατί πεθαίνουν ξαφνικά.
    https://www.huffingtonpost.gr/entry/oi-ellenes-aexesan-kai-to-kapnisma-ste-diarkeia-tes-pandemias_gr_6075a2eae4b0fcee71a2936d
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντομάτα: Τα οφέλη για την υγεία μας.
    Η ντομάτα είναι το αγαπημένο μας φρούτο, για άλλους λαχανικό περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ δίνει μόλις 22 θερμίδες.


    Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη της στην υγεία μας;

    Προστατεύει την καρδιά:

    Το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που δίνει στην ντομάτα το κόκκινο χρώμα, έχει σημαντικά καρδιοπροστατευτικά οφέλη. Τα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου στο αίμα συνδέονται με χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από μεταβολικό σύνδρομο, ένα σύνολο παραγόντων κινδύνου για καρδιακή νόσο, διαβήτη και εγκεφαλικό.

    Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας:


    Είναι ο εύκολος τρόπος για να χάνουμε βάρος χωρίς κόπο. Κάθε φορά που ο μεταβολισμός μας είναι στα «κάτω» του ερχόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα, όπως κατακράτηση υγρών, φούσκωμα και ό,τι άλλο ανεπιθύμητο υπάρχει. Υπάρχει λύση και αυτή είναι η ντομάτα.

    Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου:

    Μελέτη έδειξε ότι πάσχοντες από διαβήτη που λάμβαναν συμπληρώματα μαγειρεμένης ντομάτας επί 30 ημέρες, εμφάνισαν μείωση στη λιπιδική υπεροξείδωση, μια διαδικασία που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή ο διαβήτης διπλασιάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος.


    Βελτιώνει την όραση:

    Το λυκοπένιο ωφελεί την όραση. Η ντομάτα περιέχει επίσης λουτεΐνη και β-καροτένιο, συστατικά που υποστηρίζουν την όραση και προστατεύουν από παθήσεις, όπως ο καταρράκτης και η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.


    Μας βοηθάει να μαυρίζουμε ευκολότερα:

    Η ντομάτα είναι μία από τις τροφές που λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α, μας βοηθάει, όχι μόνο να μαυρίσουμε πιο γρήγορα αλλά και να διατηρήσουμε το χρώμα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν πρέπει λοιπόν να λείπει από τις σαλάτες μας.

    Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας:

    Τέλος, επειδή είναι πλούσια σε Βιταμίνη C ενισχύει την αντι-γηραντική και αντι-καρκινική δράση του σώματος μας. Η συγκεκριμένη βιταμίνη κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά και σωστά, βοηθά την απορρόφηση σιδήρου από τις υπόλοιπες τροφές και αναπληρώνει σε ένα σημαντικό ποσοστό το σίδηρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...