ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Σεπτεμβρίου 2022

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ: 35 ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ Ή ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

 



Πώς οι λαθρέποικοι γίνονται γαιοκτήμονες στην Ελλάδα... [Γράφει η Δρ. Π. Ρίακ-Κυριακίδου]. Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ»









Χωρίς κανένα πρόβλημα η αποβίβαση των αλλοδαπών έποικων

Περισσότεροι από 35 αλλοδαποί μουσουλμάνοι έποικοι  αποβιβάστηκαν νωρίτερα στην παραλία Κάτεργο της Φολεγάνδρου. Αυτή την ώρα οι  έχουν μεταφερθεί στο λιμεναρχείο του νησιού προκειμένου να γίνει η καταμέτρηση και υποτιθεμένη  καταγραφή τους, με ότι στοιχεία επιλέξουν να δώσουν οι ίδιοι,. ενώ γίνονται ενέργειες για την διαμονή και την σίτισή τους, πριν μεταφερθούν στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ιστιοφόρο που τους μετέφερε είχε ξεκινήσει από την Τουρκία υποτίθεται ότι έπαθε «μηχανική βλάβη» με αποτέλεσμα να ζητήσουν βοήθεια.

Παράλληλα οι τοπικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να δουν εάν υπάρχουν και άλλοι μουσουλμάνοι έποικοι.

Όλοι τους απόψε το βράδυ θα φύγουν με το πλοίο της γραμμής  με συνοδεία λιμενικών, για να μην… διαφύγουν πίσω στην Τουρκία, και θα φτάσουν στην Ίο για μερικές μέρες χαλάρωσης, πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια:

  1. Η μητέρα του 44χρονου ΕΛΛΗΝΑ που δολοφονήθηκε από Αλβανό ληστή: «Τι να το κάνω που είναι ισόβια;»
    Ισόβια είναι η ποινή για τον 27χρονο Αλβανό κατηγορούμενο για τον φόνο του Μάριου, ενώ το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών στον 37χρονο συγκατηγορούμενό του, που κατηγορείτο ότι κρατούσε «τσίλιες» έξω από το κατάστημα.
    «Ο πόνος ο δικός μου είναι πάρα πολύ μεγάλος. Μόλις μπήκαν αυτοί οι δύο, οι δολοφόνοι, εγώ έτρεμα ολόκληρη, δεν μπορούσα να κάτσω στην καρέκλα. Τι να το κάνω, πείτε μου, τι να το κάνω, που έβαλαν ισόβια τον έναν και σε λίγα χρόνια θα είναι έξω, και ο άλλος αφέθηκε ήδη ελεύθερος;», είπε η Τούλα Βασακάρη μητέρα του άτυχου 44χρονου Μάριου.
    Μάλιστα, η ίδια ξέσπασε στο Mega, λέγοντας πως ο δολοφόνος του γιου της αφέθηκε ελεύθερος γιατί σπουδάζει.
    «Αν όλα τα παιδιά που πάνε πανεπιστήμιο και σπουδάζουν, τότε εντάξει, ας βγει ο καθένας από αυτά τα παιδιά στον δρόμο να σκοτώνουν και να τους αφήνουν ελεύθερους.
    Είναι πολύ μεγάλη αδικία. Το δικό μου το παιδί δούλευε πρωί, αλλά πήγαινε βράδυ για να πάρει τα πέντε ευρώ παραπάνω», δήλωσε.
    Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα ένοχοι, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική ληστεία με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο.
    Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον 27χρονο Αλβανό την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο και πρόσκαιρη ποινή φυλάκισης έντεκα ετών για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
    Σημειώνεται ότι έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου επέβαλε και ο 27χρονος Αλβανός, χωρίς φυσικά να δικαιούται εκ του νόμου αναστολή της ποινής και ως εκ τούτου επιστρέφει στις φυλακές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέρος: Την κατασκευή αεροδρομίου ζητάει ο δήμαρχος του νησιού.
    Την επιστολή συνυπογράφουν οι δήμαρχοι τεσσάρων ακόμη νησιών.
    ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ):
    Δεν χρειάζεστε αεροδρόμιο αλλα παραλίες για να αποβιβάζονται εύκολα οι πρόσφυγες. Δεν έχουμε λεφτά για αεροδρόμια. Πρέπει να νοικιάσουμε διαμερίσματα για τους πρόσφυγες, έχουν 20 παιδιά ο καθένας.
    Με επιστολή του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, ζητάει την επέκταση του αεροδρομίου του νησιού ή κατασκευή νέου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό. Την επιστολή συνυπογράφουν οι Δήμαρχοι Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου.


    Η επιστολή των Δημάρχων:
    Aρ. Πρωτ.: 5336
    Προς:
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
    ΥΠΟΥΡΓΟ
    κ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    ΘΕΜΑ: «Επέκταση αεροδρομίου Λέρου ή κατασκευή νέου»
    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Αφού σας συγχαρούμε και σας ευχηθούμε υγεία και δύναμη για το δύσκολο αλλά ουσιαστικό έργο που επιτελείτε, επιθυμούμε άμεση συνάντηση με εσάς, οι Δήμαρχοι Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου για τη συζήτηση ενός σημαντικού θέματος που αφορά την επίλυση προβλημάτων στη λειτουργία του υπάρχοντος αεροδρομίου στο νησί της Λέρου καθώς και την επέκταση ή κατασκευή νέου αεροδρομίου Λέρου, το οποίο εξυπηρετεί και τα νησιά Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου.
    Στην εν λόγω συνάντηση παρακαλώ όπως συμμετέχει και ο Διοικητής της ΥΠΑ.
    Εν αναμονή της άμεσης ανταπόκρισης σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχαήλ Κόλιας
    Ο Δήμαρχος Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες
    Ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτιος Μάγγος
    Ο Δήμαρχος Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κόττορος
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπάρταθλον
    30 Σεπτεμβρίου - 01 Οκτωβρίου 2022.
    Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
    Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
    Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 το επετειακό «40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»
    Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 το επετειακό «40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»
    51 Έλληνες δρομείς στα 245 χλμ του αγώνα
    Την τελευταία ημέρα του μήνα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση το 40ο επετειακού «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», το οποίο φέτος έχει την τιμητική του. Το παρών στον ιστορικότερο αγώνα υπεραποστάσεως στον κόσμο, θα δώσουν, 400 αθλητές και αθλήτριες των υπεραποστάσεων προερχόμενοι από 54 χώρες του κόσμου. Η εκκίνηση του επετειακού 40ου Σπάρταθλον θα δοθεί, μπροστά από το θέατρο Ηρώδου του Αττικού, και κάτω από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών.
    Μεγάλη η συμμετοχή αθλητών
    Μεγάλο ενδιαφέρoν παρουσίασε η συμμετοχή δρομέων από όλα τα σημεία του πλανήτη καθώς οι αιτήσεις προς την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Συνδέσμου έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Έτσι μετά από κλήρωση που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, στην γραμμή αφετηρίας της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται 400 δρομείς από 54 χώρες του πλανήτη. Μεταξύ τους και 51 Έλληνες δρομείς, 45 άνδρες, και 6 γυναίκες, οι οποίοι, θα δώσουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα των 245 χιλιομέτρων, τρέχοντας επάνω στα ίδια μονοπάτια που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης.
    Πυρετώδεις προετοιμασίες
    Καθ’ όλη την διάρκεια των θερινών μηνών, η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Συνδέσμου, δεν σταμάτησε να εργάζεται επίμονα, προσπαθώντας να επιλύσει αρκετά ζητήματα που αφορούν την ορθή διοργάνωση του αγώνα. Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Πολυμέρης με τον Αλυτάρχη του αγώνα κ. Παναγιώτη Αλικανιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνή Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Μπονέλη, εξέτασαν επιτόπου σημεία διέλευσης του αγώνα, διασφαλίζοντας έτσι, την ασφάλεια της διαδρομής. Ο υπεύθυνος του χώρου τερματισμού των αθλητών κ. Γεώργιος Καλαντζάκος σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης θα ρυθμίζουν όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον τερματισμό και την υποδοχή των αθλητών.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους 400 δρομείς του αγώνα, τις ανάγκες τους σε υποστήριξη δίνουν και 400 εθελοντές οι οποίοι επανδρώνουν τα σημεία ελέγχου και άλλες ανάγκες των αγωνιζόμενων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται αρκετοί γιατροί και φυσιοθεραπευτές, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια όλων.
    Επίσης 450 είναι και οι συνοδοί των αθλητών που θα έχουν σκοπό τη συνεχή ψυχολογική και υλική υποστήριξη των δρομέων, στα σημεία ελέγχου που επιτρέπεται απο τον κανονισμό, οι οποίοι και θα δώσουν την δική τους μάχη με την κόπωση και τον χρόνο, προκειμένου να φθάσουν οι αθλητές τους, στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη.
    Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία και η τοποθεσία που θα λάβει χώρα η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του επετειακού 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κατά την οποία θα ανακοινωθούν και όλες οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, η Διεθνής Ομοσπονδία Υπεραποστάσεων (IAU) απένειμε εκ νέου την Χρυσή Ετικέτα για τον επετειακό αγώνα του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2022.
    Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.).

    Γραφείο Τύπου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ
    Τζερτζεβέλης Παντελής
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...