ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Δεκεμβρίου 2023

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ, ΤΟΝ ΠΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ mRNA, ΣΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 


Έντιμοι εισαγγελείς στην Ιαπωνία κυνηγούν τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Έφοδοι στα γραφεία του κυβερνώντος (!) κόμματος. Τα ελληνικά κόμματα χρωστούν δισεκατομμύρια σε τοκογλύφους. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ Η ΚΛΑΠΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ…ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΩΜΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.







ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ

Το μελάνωμα είναι η περισσότερο επιθετική και θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος και αρχίζει όταν τα κύτταρα που είναι γνωστά ως μελανινοκύτταρα (τα κύτταρα που δίνουν στο δέρμα το μαυρισμένο ή καφέ χρώμα του) αρχίζουν να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα. Ενώ το μελάνωμα εμφανίζεται με μικρότερη συχνότητα, είναι πιο επικίνδυνο λόγω της ικανότητάς του να εξαπλώνεται γρήγορα σε άλλα όργανα, εάν δεν αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με την υψηλότερη θνησιμότητα από μελάνωμα, τόσο για τους άντρες αλλά και τις γυναίκες, μαζί με την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα και τη Ρουμανία.

Στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 30.000 περιστατικά καρκίνου του δέρματος από τα οποία τα περίπου 1.500 είναι ασθενείς με μελάνωμα.

Στην Ευρώπη το μελάνωμα αποτελούσε το 4% όλων των νέων διαγνώσεων καρκίνου στις χώρες της ΕΕ-27 το 2020 και το 1,3%  όλων των θανάτων λόγω καρκίνου, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τον Καρκίνο, ενώ αποτελεί τον έκτο συχνότερο καρκίνο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Το 2022 παρατηρείται μάλιστα μεγαλύτερη αυξητική τάση, καθώς αναφέρθηκαν πάνω από 100.000 νέες περιπτώσεις μελανώματος – οι περισσότερες από αυτές σε ενηλίκους ηλικίας 45-69 ετών – προκαλώντας περισσότερους από 15.000 θανάτους.

 Το εμβόλιο mRNA κατά του δερματικού μελανώματος βασίζεται στην τεχνολογία των εμβολίων mRNA που αναπτύχθηκε από τους Καθηγητές Drew Weissman (Ιουδαίος) και Katalin Kariko (Ουγγαρέζα), οι οποίοι έλαβαν το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας 2023 για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

 

Πρώτη φορά στην Ελλάδα εμβόλιο mRNA κατά του δερματικού μελανώματος

 

Ο εμβολιασμός με mRNA εμβόλιο συνδυαστικά με την ανοσοθεραπεία, ενισχύει και "εκπαιδεύει" το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα και να περιορίζει δραστικά τις πιθανότητες υποτροπών.

Τώρα, για πρώτη φορά, έπειτα από δεκαετίες έρευνας, χορηγείται στην Ελλάδα εμβόλιο mRNA κατά του δερματικού μελανώματος που φέρνει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου.

Ένα δυνατό όπλο κατά του δερματικού μελανώματος, το mRNA εμβόλιο έχει αρχίσει να χορηγείται, δωρεάν, στη χώρα, σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για πρόκληση μεταστάσεων.

Τέσσερα Κέντρα Αναφοράς Μελανώματος, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν στην παγκόσμια μελέτη που διεξάγεται για το εμβόλιο κατά του μελανώματος, μετά από έρευνες δεκαετιών. 

Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Μπαφαλούκος, Ογκολόγος-Παθολόγος, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος και Διευθυντής Α΄ Ογκολογικής Κλινικής, Metropolitan Hospital: «Πιθανότατα βρισκόμαστε σε μια επανάσταση κατά του καρκίνου! Αναμένουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη δράση του σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία, η οποία ήδη αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου». 

Το εμβόλιο χορηγείται σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία, σε ασθενείς με μελάνωμα που έχει εξαιρεθεί χειρουργικά και αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης μεταστάσεων.

"Σήμερα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους Έλληνες ασθενείς μια νέα θεραπευτική προσέγγιση, που δοκιμάζεται, πλέον, για την αποτελεσματικότητά της, παγκοσμίως, και μιλάμε για τη χρήση του mRNA εμβολίου, σε ασθενείς με μελάνωμα"μ δήλωσε η καθηγήτρια Παθολογίας- Ογκολογίας ΕΚΠΑ και Διευθύντρια Α΄ Παθολογικής Κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, κ. Ελένη Γκόγκα, ενώ ο κ. Δημήτρης Μπαφαλούκος, Ομ. Καθηγητής Παθολογίας Ογκολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος και Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής τόνισε: "Ο συνδυασμός του εμβολίου με την ανοσοθεραπεία στα πρώιμα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικός. (…) Οι εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του μελανώματος είναι συνεχείς και συναρπαστικές. Εχει αυξηθεί και η επιβίωση σε πρώιμο μελάνωμα, αφού χειρουργηθεί".

Χάρη στις νέες θεραπείες, όταν η βιοψία του αδένα φρουρού είναι θετική, δεν χρειάζεται, πλέον να εξαιρούνται χειρουργικά όλοι οι γύρω λεμφαδένες.

"Ο χειρουργικός χειρισμός της πρωτοπαθούς εστίας παραμένει ίδιος. Εν τούτοις, οι θεραπευτικοί χειρισμοί στους επικ. λεμφαδένες όπου μεθίσταται, είναι πολύ πιο περιορισμένοι" ανέφερε ο κ. Ανδρέας Γραββάνης, Πλαστικός Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.


Ανοσοθεραπεία 2.0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, μοιράστηκε αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα του πειραματικού εμβολίου της εταιρείας για το μελάνωμα, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά εντός δύο ετών.

Η εξέλιξη αυτή υπόσχεται πολλά για την καταπολέμηση της πιο σοβαρής μορφής καρκίνου του δέρματος, καθώς το μελάνωμα εκτιμάται ότι το 2020 υπήρξαν 325.000 νέες περιπτώσεις και σημειώθηκαν 57.000 θάνατοι, παγκοσμίως. Ο Bancel αποκάλυψε ότι η ταχύτερη έγκριση του εμβολίου θα μπορούσε να επιδιωχθεί σε ορισμένες χώρες, ήδη από το 2025.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εμβόλια, τα θεραπευτικά εμβόλια, όπως αυτό της Moderna, στοχεύουν στη θεραπεία και όχι στην πρόληψη μιας νόσου, εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού κατά του εισβολέα. Ο Bancel θεωρεί τα θεραπευτικά εμβόλια φάρο ελπίδας στην ογκολογία, αναφερόμενος σε αυτά ως “ανοσοθεραπεία 2.0”.

Τα θετικά αποτελέσματα από πρόσφατες κλινικές δοκιμές έχουν τροφοδοτήσει τις φιλοδοξίες της Moderna. Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 157 άτομα με προχωρημένο μελάνωμα, το εμβόλιο, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA, σε συνδυασμό με το ανοσοθεραπευτικό φάρμακο Keytruda της Merck, κατέδειξε μείωση κατά 49% του κινδύνου υποτροπής ή θανάτου σε διάστημα τριών ετών σε σύγκριση με το Keytruda μόνο.

Ο Bancel τόνισε ότι το πλεονέκτημα επιβίωσης του εμβολίου Moderna αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, με σταθερό προφίλ ασφάλειας. Η εταιρεία διερευνά το ενδεχόμενο πρόωρης έγκρισης με βάση τα υπάρχοντα κλινικά στοιχεία, με μια μεγαλύτερη μελέτη φάσης 3 να έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Τόσο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχουν επισπεύσει τη διαδικασία εξέτασης αυτής της δυνητικής επανάστασης.

Η Moderna επενδύει σε μια νέα εγκατάσταση με έδρα τη Μασαχουσέτη για να διασφαλίσει την άφθονη προμήθεια εμβολίων και έχει ξεκινήσει μια δοκιμή φάσης 3 για ένα εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα σε άλλους τύπους όγκων.

Η Bancel οραματίζεται ένα μέλλον όπου αυτά τα εμβόλια κατά του καρκίνου θα συνδυάζονται με “υγρές βιοψίες” για την έγκαιρη ανίχνευση όγκων, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα των καινοτόμων φαρμάκων της Moderna. Άλλες εταιρείες, όπως η BioNTech, επιδιώκουν επίσης ενεργά εξατομικευμένα θεραπευτικά εμβόλια κατά του καρκίνου.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

  1. ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ροζ η ελληνική σημαία στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης.
    Η σημαία φτιάχτηκε από ροζ... σεντόνια.
    Η ροζ ελληνική σημαία – Αποσύρεται από το ΥΠΕΞ – Την απόφαση καταδίκασε ο Σ.Κασσελάκης.
    Λ.Μενδώνη για την ροζ σημαία: «Η Τέχνη δεν πρέπει να λογοκρίνεται – Αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου Πολιτισμού».
    Η υπουργός Πολιτισμού διαφώνησε με την εντολή που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γ.Γεραπετρίτης να κατέβει η ροζ σημαία.
    Υπέρ της ροζ ελληνικής σημαίας ο Δ.Καιρίδης: «Να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης».
    Υπέρ της ροζ ελληνικής σημαίας και η Ν.Μπακογιάννη: Υποστηρίζει ότι η τέχνη δεν μπορεί να λογοκριθεί.
    Παρέμβαση και από τη Ρένα Δούρου.
    Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Αριστερά αναφορικά με την απόφαση του υπουργείο Εξωτερικών να αποσύρει τη ροζ ελληνική σημαία από το Προξενείο στη Νέα Υόρκη.
    Α.Γεωργιάδης: «Οι ψηφοφόροι μας ήξεραν ότι θα ψηφίσουμε τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών – Πηγαίνουμε στο gay pride».

    ΥΠΕΞ για τη ροζ ελληνική σημαία: «Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί!».
    «Δεν πρόκειται για ζήτημα ελευθερίας της τέχνης».
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νεοέλληνας αγαπάει τη ζωή, φοβάται το θάνατο, αγαπάει την πατρίδα και συνάμα είναι παθολογικά ατομικιστής, κολακεύει σα βυζαντινός τον ανώτερο, τυραννεί σαν αγάς τον κατώτερο και συνάμα μπορεί να σκοτωθεί για το φιλότιμο. Είναι έξυπνος κι άβαθος, χωρίς μεταφυσική αγωνία και συνάμα, όταν αρχίσει να τραγουδάει, μια πίκρα παγκόσμια πετιέται από τ’ ανατολίτικα σωθικά του, σπάζει την κρούστα της ελληνικής λογικής κι ανεβαίνει από τα σπλάχνα του, όλο μυστήριο και σκοτάδι, η Ανατολή.
    Νίκος Καζαντζάκης
    Tαξιδεύοντας. ΣΤ΄ XVIII. Αθήνα, 1961, 326
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/blog-post_6.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...