ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Δεκεμβρίου 2023

Η Τουρκία κατασκεύασε μόνη της και δοκίμασε την τορπίλη «Akya» στην ανατολική Μεσόγειο. Χτύπησε το πλοίο-στόχο με πλήρη ακρίβεια από απόσταση περίπου 10 χλμ. και το βύθισε – Πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Ο Μητσοτάκης θα δώσει συγχαρητήρια στον Ερντογάν για το κατασκευαστικό τους επίτευγμα; Ο μόνιμος στόχος της Τουρκίας: πώς θα βυθίσει τον Ελληνικό στόλο. Είναι μία από τις έξι χώρες που παράγουν αυτό το σύστημα. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ) ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ (!) ΕΝΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥ.

 


ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

 

ΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ SLIM ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. Η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία JAXA, έχει δηλώσει πως η προσσελήνωση του σκάφους θα έχει «ακρίβεια χωρίς προηγούμενο».

 
Μήνυμα ισχύος έστειλε η Τουρκία, την ώρα που η Λιβύη ανακοίνωνε χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, καθώς πραγματοποίησε δοκιμαστική βολή της εγχώριας τορπίλης «Akya».

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από το υποβρύχιο TCG Preveza στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου (κόλπο Αττάλειας) στις 27 Δεκεμβρίου βυθίζοντας παροπλισμένο πλοίο.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης το χαρακτηρίζουν ως το «κοφτερό σπαθί της Γαλάζιας Πατρίδας».Υποστηρίζουν ότι η τορπίλη θα είναι αποτρεπτική δύναμη για το τουρκικό ναυτικό όσον αφορά την προστασία της «γαλάζιας Πατρίδας». Ακόμη, προορίζεται να εξοπλίσει τα τουρκικά υποβρύχια ώστε η χώρα να είναι ανεξάρτητη από εισαγωγές.

Η Τουρκία έχει γίνει μία από τις 6 χώρες στον κόσμο που παράγουν αυτό το προϊόν, το οποίο είναι απαραίτητο για να είναι τοπικό και εθνικό γιατί είναι και δύσκολο να εντοπιστεί και έχει πολύ σοβαρή καταστροφική δύναμη


Ο αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Ercument Tatlioglu, ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας Haluk Gorgun και ο ΓΓ της Βιομηχανίας Πυραύλων παρακολούθησαν τη βολή. Χτύπησε το πλοίο-στόχο με πλήρη ακρίβεια από απόσταση περίπου 10 χλμ. και το βύθισε.

Ο ναύαρχος Τατλίογλου δήλωσε ότι «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις. Πραγματοποιήσαμε μια πολύ επιτυχημένη εκτόξευση της εγχώριας και εθνικής τορπίλης μας «Akya» και προσθέσαμε την τορπίλη Akya στον κατάλογο των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων. Όπως γνωρίζετε, προσθέσαμε πρόσφατα το Atmaca, το εθνικό και τοπικό μας βλήμα στο απόθεμά μας.

Σύντομα θα θέσουμε σε λειτουργία τον ναυτικό μας και τοπικό κατευθυνόμενο πύραυλο Hisar, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε κατά εναέριων στόχων από τα πλοία μας. Ομοίως, θα προσθέσουμε το εθνικό και εγχώριο ορυχείο μας, το Malaman, στον κατάλογό μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα πλοία μας, που χρησιμοποιούν τα εγχώρια και εθνικά μας συστήματα ελέγχου πυρκαγιάς, χρησιμοποιούν εγχώριες και εθνικές σφαίρες και εγχώριες και εθνικές τορπίλες. Ελπίζω ότι θα είναι ευεργετικό και ευοίωνο», είπε.

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας Haluk Gorgun δήλωσε ότι όλοι βίωσαν μια πολύ σημαντική μέρα για την αμυντική βιομηχανία και εία πολύ σημαντικό στοιχείο, ειδικά για τον υποβρύχιο πόλεμο. Υπάρχουν 5-6 χώρες στον κόσμο που μπορούν να το κάνουν αυτό. Γίναμε μια από αυτές», είπε.Η νέα εγχώρια βαριά τορπίλη «Akya» χτύπησε σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, με πλήρη ακρίβεια το πλοίο-στόχο κατά τη δοκιμαστική εκτόξευση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τεχνικές προδιαγραφές ΑΚΥΑ

Το μήκος της είναι 7 μέτρα.

Η διάμετρός είναι 53,3 εκατοστά.

Το βάρος του είναι 1,2 τόνοι.

Εμβέλεια πάνω από 50 χιλιόμετρα,ταχύτητα 45 κόμβουςΟι κινήσεις του τουρκικού Στόλου μέχρι τις ακτές της Αττικής, η περικύκλωση της Σκύρου, οι ενέργειες στις Κυκλάδες, όλα αυτά που αφελώς τα ελληνικά ΜΜΕ (ακόμα και αυτά που υποτίθεται ότι «ειδικεύονται» στην άμυνα) χαρακτηρίζουν ως «κρουαζιέρες των Τούρκων» δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια καλά σχεδιασμένη προετοιμασία του τουρκικού Ναυτικού για να είναι έτοιμο να εμπλακεί σε σύρραξη με την Ελλάδα...

Αυτό ακριβώς λέει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, όπου τονίζει ότι το δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει ζώνη χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο είναι αφορμή πολέμου για την Τουρκία, αλλά λέει και κάποια άλλα πράγματα πολύ ενδιαφέροντα.

Και σίγουρα έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι τα λέει για πρώτη φορά και στην σημερινή συγκυρία…:

-«Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες κινήσεις.

-«Αν η Ελλάδα το επιχειρήσει θα τους χτυπήσουμε και θα νικήσουμε

-«Από το 2023 το τουρκικό Ναυτικό με την ολοκλήρωση του προγράμματος του μίνι αεροπλανοφόρου, τη νέα γενιά αντιτορπιλικών (TF-2000), τη νέα γενιά φρεγατών (TF-400) και τη νέα γενιά κορβετών του προγράμματος MIlgem θα είναι παγκόσμια δύναμη».

-«Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι στρατηγικός χώρος για την Τουρκία και θα τον υπερασπιστεί, ενώ δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να τους αποκλείσει από την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο!

-Οι συμφωνίες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχουν ως στόχο να «περικυκλώσουν» την Τουρκία αλλά αυτό το τουρκικό Ναυτικό δεν θα το επιτρέψει…


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια:

 1. Από 27/12/2023 μέχρι 29/12/2023 είχαν αποβιβαστεί στην Κρήτη 149 λαθρομετανάστες, δηλαδή πράκτορες του Ερντογάν. Σήμερα τα ξημερώματα, σε παραλία της Γαύδου, έφτασαν ακόμα 70 με βάρκα.Αιγύπτιοι,Σύροι, Παλαιστίνιοι και Πακιστανοί.
  Δεν ξεκινάνε μόνο απο Β.Αφρική. Κύκλωμα διακινεί στην Κρήτη λάθρο απο Τουρκία. Αρκετοί VIP ανάμεσα τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η σύζυγος Κωστή Χατζιδάκη (πλαστική χειρουργός) δήλωσε ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ.
  Η σύζυγος Μάκη Βορίδη (παιδίατρος) δήλωσε ετήσιο εισόδημα 3.520 ευρώ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσείς το ξέρατε ότι ο Τσίπρας "έχει πληρωθεί κάτι δεκάδες ΔΙΣ ευρώ" για να δεχτεί η χώρα λαθρομετανάστες και η κυβέρνηση Κούλη είναι δεσμευμένη - άλλο πού δεν ήθελε - από αυτήν την συμφωνία;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ιμάμης Αυστραλίας Mohammad Tawhidi επιτέλους ομολογεί:
  «Όταν ήμουν φονταμενταλιστής-ισλαμιστής δηλαδή εξτρεμιστής, ψήφιζα μόνο αριστερά. Γιατί τους έβλεπα πολύ ανόητους. Θα φοβόμουν περισσότερο τους συντηρητικούς, γιατί έχουν αρχές. Η αριστερά δεν έχει ούτε αξίες-ούτε αρχές».
  https://twitter.com/i/status/1741064414738952518

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...