ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ερντογάν είπε χθες στον Μητσοτάκη: «Με την Ελλάδα μπορούμε να έχουμε ακόμα και πυρηνική συνεργασία». Ο Μητσοτάκης και ο γενναίος λαός των ορθόδοξων ρωμιών το άκουσαν και τους έπιασε ταράκουλο: «Μακριά από μας του διαβόλου τα σύνεργα, τα πυρηνικά εργοστάσια. Είναι χειρότερα κι από το εμβόλιο. Τούρκοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Αλβανοί, κάντε όσα πυρηνικά εργοστάσια θέλετε. Εμείς οι γενναίοι ρωμιοί τα φοβόμαστε».

 


Ο Σουλτάνος και τα γιουσουφάκια. Ο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ. Υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Γενίτσαρο Μπακάτογλου: Προφανώς τον θεωρούν επικυρίαρχο της Ελλάδας. «Ακατανόητη;» κίνηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

 

  

«Πάτησε» Ελλάδα ο Γενίτσαρος Εξωμότης Μπακάτογλου – Έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Πρόσφατες δηλώσεις: «Θα χτυπήσουμε στόχους βαθιά στην Ελλάδα με τον νέο βαλλιστικό πύραυλο βεληνεκούς 1.000 χλμ»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κατά την επιστροφή του στο αεροπλάνο μετά την συνάντησή του με τον Κ.Μητσοτάκη στην Αθήνα μιλώντας με τους δημοσιογράφους για τις προοπτικές πιθανής συνεργασίας με την Ελλάδα στο ενεργειακό κομμάτι, έκανε λόγο ακόμα και για «πυρηνική συνεργασία».

«Προσπαθούμε να αναπτύξουμε και να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας αλλά και σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας.

Για παράδειγμα, μπορούμε να παράσχουμε πόρους στην Ελλάδα από την ενέργεια του πυρηνικού μας σταθμού που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη.

Όπως γνωρίζετε, αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε έναν ενεργειακό κόμβο στο Ατασεχίρ.

 

Όπως γνωρίζετε, αποφασίσαμε να γίνουμε κέντρο για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Θράκη προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Συμφωνήσαμε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα αυτό.

Οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επηρεάζουν κυρίως αρνητικά την Τουρκία και την Ελλάδα, τις σημαντικές χώρες της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να εξετάσουμε και να προσπαθήσουμε για το ποιες ευκαιρίες μπορούμε να αντλήσουμε από εδώ, ποιες ευκαιρίες μπορούμε να δημιουργήσουμε προς όφελος των χωρών μας.

Μπορώ να πω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει μια θετική προσέγγιση σε αυτό το θέμα.

Η ευχή μας είναι: Ας προχωρήσουμε με το ποτήρι μισογεμάτο και όχι με την άδεια πλευρά.

Η στάση μας απέναντι στη δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας είναι η ίδια από την αρχή.

Όπως δεν εποφθαλμιούμε το δίκαιο κανενός, έτσι έχουμε ισχυρή βούληση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας.

Επιπλέον, ένας χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιος διαμοιρασμός είναι εφικτός στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αρκεί να χτίσουμε τις βάσεις που θα το διασφαλίσουν, να δημιουργήσουμε σωστούς οδικούς χάρτες και να μην επιτρέψουμε προκλήσεις.

Αυτή η διάσκεψη που προτείνουμε να διοργανώσουμε θα είναι η σωστή προσέγγιση για τη δημιουργία αυτής της βάσης».  


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

 1. Οι Τούρκοι εκτόξευσαν υπερηχητικό πύραυλο από UAV Bayraktar Akinci.
  Την ίδια στιγμή στην Αθήνα ζητωκραυγάζουν για την επίσκεψη Ερντογάν.
  Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ζητωκραυγάζουν για την… επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στη χώρα, οι Τούρκοι συνεχίζουν να δημιουργούν νέα δικά τους οπλικά συστήματα.

  Το τουρκικής κατασκευής drone Bayraktar πέρασε επιτυχώς το τεστ της δοκιμαστικής εκτόξευσης ενός υπερηχητικού πυραύλου, του UHA-122 χτυπώντας ένα στόχο σε απόσταση 55 χλμ.
  Ο πύραυλος αυτός θα εκτοξεύεται από UAV και οι Τούρκοι λένε πως μπορεί να έχει βεληνεκές μεγαλύτερο από τα 140 χλμ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...