ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΑΛΤΑΪ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ. ΤΟ 2025 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 





O ΠΟΥΤΙΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝ. Ρωσία: Έγιναν αποκαλυπτήρια προτομής του Στάλιν παρουσία του Πούτιν. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ.





 Ο Νοτιοκορεατικός κινητήρας 1.500 ίππων και το κιβώτιο για τα τουρκικά άρματα Altay.

Από το λογαριασμό του χρήστη Hyunmin στο Twitter, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από το νοτιοκορεατικό πακέτο κινητήρα και κιβωτίου που εξελίσσεται για τα εγχώριας κατασκευής άρματα Black Panther όπως και για τα τουρκικά Altay, μετά την πρόσφατη συμφωνία των δύο χωρών. Ο κινητήρας DV27K 1.500 ίππων είναι της Doosan και το κιβώτιο EST15K της S&T Dynamics, 


Η εταιρία SNT Dynamics από τη Νότια Κορέα ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε σύμβαση με την τουρκική BMC για την εξαγωγή του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, συμβατού με τον κινητήρα 1.500 ίππων της Doosan, που θα τοποθετηθεί στο τουρκικό άρμα μάχης Altay.

Η αξία του συμβολαίου είναι 200 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 270 δις γουόν) και θα είναι σε ισχύ από φέτος έως το 2027 περιλαμβάνοντας σύνολα αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων  αξίας 68,93 εκατομμυρίων ευρώ, όλα νοτιοκορεάτικης κατασκευής. Επιπλέον περιλαμβάνει δικαιώματα προαίρεσης για περισσότερα σύνολα κιβωτίων ταχυτήτων αξίας 130,9 εκατομμυρίων ευρώ από το 2028 έως το 2030.

Το συμβόλαιο υπογράφτηκε αφού είχαν προηγηθεί επιτυχείς δοκιμές αξιολόγησης, για 8 μήνες μετά την εγκατάσταση του κιβωτίου σε ένα από τα πρωτότυπα του Altay στην Τουρκία. Από ότι καταγράφεται το κιβώτιο της SNT Dynamics φέρεται να παρουσίασε καλές επιδόσεις σε συνολικά 18 δοκιμές αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων επιτάχυνσης έμπροσθεν κι όπισθεν, μέγιστης ταχύτητας, απόστασης πέδησης, επιτόπιας στροφής και ανηφορικής και κατηφορικής πορείας. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης της Τουρκίας που επικαλείται το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό δίκτυο Donga, «Αποδείξαμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει τέλεια το γερμανικό συγκρότημα ισχύος που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο ανάπτυξης του άρματος μάχης Altay».

Η ανάπτυξη του κιβώτιου ταχυτήτων ξεκίνησε από την SNT Dynamics το 2014 ώστε να χρησιμοποιηθεί στα νοτιοκορεατικά άρματα Κ2 Black Panther, μετεξέλιξη των οποίων αποτελεί και το Altay. Η ανάπτυξη του τουρκικού άρματος είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, το 2007, κι από τότε μέχρι σήμερα η Τουρκία διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με εταιρείες από όλο τον κόσμο για την προμήθεια κύριων υποσυστημάτων, του με βασική προϋπόθεση και την παράλληλη εξαγωγή τεχνολογίας που θα εξασφάλιζε την εγχώρια παραγωγή τους.

Tα διάφορα εμπάργκο όμως που αντιμετώπισε η Τουρκία σε οπλικά συστήματα οδήγησαν σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις, αρχικά με γερμανικές εταιρίες, όπου είχε συμφωνηθεί η προμήθεια του πακέτου κινητήρα-κιβωτίου EuroPowerPack της MTU και της Renk και στη συνέχεια με την ιταλική IVECO.

Έτσι η Τουρκία αναζήτησε στην Νότια Κορέα λύση, από την εκεί υπό ανάπτυξη λύση κινητήρα-κιβωτίου για το Κ2, ως αναγκαίο συμβιβασμό, με εισαγωγή τους και όχι την τοπική παραγωγή. Κατά πάσα πιθανότητα εξάλλου, αυτό είναι κι ο λόγος που το συμβόλαιο για το κιβώτιο είναι σπασμένο στα δύο, ώστε αν οι Τούρκοι μηχανικοί δεν καταφέρουν να το αντιγράψουν, να είναι διασφαλισμένη η πηγή προμήθειας.

Σημειώνουμε εδώ πως το συγκεκριμένο κιβώτιο στη Νότια Κορέα είχε εμφανίσει προβλήματα αντοχής κατά την εφαρμογή του στο Κ2, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η μαζική εγκατάσταση του και να συνεχιστεί η εξέλιξη του. Έτσι το νοτιοκορεατικό άρμα θα εφοδιάζεται με κιβώτιο της γερμανικής Renk τουλάχιστον έως το 2025. Πάντως με την υπογραφή συμβολαίου, οι Τούρκοι το ίδιο κιβώτιο της SNT Dynamics το βρίσκουν κατάλληλο για το Altay, που όμως είναι πιο βαρύ από το Κ2!

 

 

«Υπάρχουν καλά νέα για το εγχώριο ALTAY το κύριο άρμα μάχης της Τουρκίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μαζική παραγωγή το 2025», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το άρμα μάχης ALTAY, το οποίο δεν κατάφερε να μπει σε μαζική παραγωγή από το 2018 λόγω του εμπάργκο του γερμανικού ομίλου που κατασκευάζει κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, ετοιμάζεται να ξεκινήσει δοκιμές πεδίου με έναν κατασκευαστικό όμιλο της Νότιας Κορέας.
Συγκεκριμένα, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της νοτιοκορεατικής εταιρείας SNT Heavy Industries και της BMC για την προμήθεια αυτόματου κιβωτίου 1500 HP που θα χρησιμοποιηθεί στο ALTAY Tank.
Η SNT Heavy Industries ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου 2023 ότι υπεγράφη σύμβαση με την τουρκική BMC για την εξαγωγή ενός αυτόματου κιβωτίου 1500 ίππων που θα τοποθετηθεί στο ALTAY. Η αξία της εν λόγω σύμβασης ανακοινώθηκε στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μεταξύ 2023 και 2027.
Σύμφωνα με το SavunmaSanayiST.com. το συμβόλαιο περιλαμβάνει και καταρχήν αξία 130,9 εκατ. ευρώ για τα έτη 2028-2030.
Όπως σημειώνει η tgrthaber.com.tr, λόγω του γερμανικού εμπάργκο, ο κορεατικός όμιλος ισχύος που αποτελείται από έναν κινητήρα ντίζελ παραγωγής Hyundai Doosan DV27K και μετάδοση SNT Dynamics παραγωγής EST15K θα χρησιμοποιηθεί στο ALTAY Tank.
Δύο άρματα μάχης ALTAY, που προγραμματίζεται να παραδοθούν τον Μάιο του τρέχοντος έτους, θα χρησιμοποιηθούν επίσης στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν με αυτές τις ομάδες ισχύος.
Οι επιτόπιες δοκιμές αναμένεται να συνεχιστούν έως το 2025, τόσο από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από αναδόχους εταιρείες.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Οι σιωνιστές τραπεζιτες ελέγχουν απόλυτα τη Ρωσια από το τρισκατάρατο 1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τουρκική Otokar παρουσίασε το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα ARMA II.
    Μπορεί να δεχθεί πύργο με διάφορους συνδυασμούς οπλισμού, ακόμα και πυροβόλο των 120 χιλιοστών.
    Η τουρκική Otokar παρουσίασε το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα ARMA (8 x 8), εξέλιξη της πρώτης έκδοσης ARMA.
    Σύμφωνα με την Otokar το ARMA II προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας και μεγαλύτερη ισχύ πυρός, σε σχέση με το ARMA, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010.
    Το ARMA II έχει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 40 τόνους και ενσωματώνει κινητήρα ισχύος 720 ίππων.
    Μπορεί να δεχθεί πύργο με διάφορους συνδυασμούς οπλισμού, ακόμα και πυροβόλο των 120 χιλιοστών.
    Επίσης, μπορεί να παραχθεί σε διάφορες εκδόσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...