ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Δεκεμβρίου 2023

Έντιμοι εισαγγελείς στην Ιαπωνία κυνηγούν τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Έφοδοι στα γραφεία του κυβερνώντος (!) κόμματος. Τα ελληνικά κόμματα χρωστούν δισεκατομμύρια σε τοκογλύφους. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ Η ΚΛΑΠΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ…ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΩΜΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

 



 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ: «Στις 27 Δεκεμβρίου 2023 η “παρθενική” πτήση του νέου τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς “Kaan” που θα βομβαρδίσει την Αθήνα». Σχεδιάζεται η ένταξή του στο οπλοστάσιο της τουρκικής Αεροπορίας έως το 2032. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΙΔΗ ΠΟΥ, ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.

 

ΕΣΤΙΑ: Πώς κατάντησε έτσι η «ελληνική δικαιοσύνη» της Κλάπας και της Αδειλίνης; Τί εἴδους δικαιοσύνη εἶναι αὐτή; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΛΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΙΛΙΝΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ; Ἀθῶοι αὐτοί πού παραβιάζουν τά σύνορα. Ἔνοχοι αὐτοί πού τά φυλάσσουν. Ποῦ ἐφθάσαμε! Νά ζητοῦν προστασία ἀπό τό ἔγκλημα οἱ Ἀστυνομικοί


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ, Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ. Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ 2007 «ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ». Ούτε πήγε το χρέος της χώρας του στο 200%, ούτε το κόμμα του χρεωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζίτες, ούτε παρακολουθούσε όλο τον κόσμο, τους υπουργούς του, τους στρατηγούς του και τους δικαστές του, ούτε και εξαγόρασε όλα τα ΜΜΕ με πέτσινα χρήματα. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΛΑΠΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ…ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.

Εισαγγελικοί λειτουργοί έκαναν σήμερα εφόδους στα γραφεία των δυο κυριότερων τάσεων του κόμματος του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα, στο πλαίσιο έρευνας για οικονομική απάτη που συνταράσσει τη συμπολίτευση και την ίδια την κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εισαγγελικές έφοδοι «είναι εξαιρετικά λυπηρές. Παίρνουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, σεβόμενοι την εξέλιξη της έρευνας», δήλωσε ο Τοσιμίτσου Μοτέγκι, ο γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.


Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, υπάρχουν υποψίες για απάτη στην οποία φέρονται να ενέχονταν δεκάδες μέλη και στελέχη του ΦΔΚ, του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία στη χώρα σχεδόν αδιαλείπτως, με μικρές παρενθέσεις, από το 1955.

Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος φέρονται να μη δήλωσαν ποσά εκατομμυρίων ευρώ από έσοδα που εξασφαλίζονταν μέσω της πώλησης εισιτηρίων για εκδηλώσεις που οργανώνονταν με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Τα χρήματα φέρονται να μοιράζονταν όσοι υπερέβαιναν τους στόχους.

«Το κόμμα πρέπει να εργαστεί για να αποκατασταθεί επειγόντως η εμπιστοσύνη των πολιτών», είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Κισίντα στον Τύπο, προσθέτοντας ότι η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει «αυστηρά» και να ρίξει φως στην υπόθεση.

Ο Φ.Κισίντα αναγκάστηκε την περασμένη εβδομάδα να αντικαταστήσει τέσσερις υπουργούς του, που ανήκαν στη μεγαλύτερη τάση του ΦΔΚ, στην προσπάθειά του να περιορίσει τη φωτιά που άναψε στο ΦΔΚ το σκάνδαλο, που μειώνει ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητά του.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στη μεγαλύτερη τάση του κόμματος, ηγέτης της οποίας ήταν ο εκλιπών πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε — ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη χρονιά. Σε μέλη της φέρονται να μοιράστηκαν κάπου 500 εκατομμύρια γεν (3,2 εκατ. ευρώ) για μια πενταετία, ως το 2022.

Ωστόσο, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, η έρευνα των εισαγγελέων αφορά τις πέντε από τις έξι τάσεις του ΦΔΚ, συμπεριλαμβανομένης αυτής της οποίας ηγείτο ο πρωθυπουργός Κισίντα ως πρόσφατα.

Μετά την εξέταση στοιχείων και λογιστών των κομματικών φραξιών, η έρευνα αναμένεται να επικεντρωθεί σε δεκάδες κοινοβουλευτικούς.

Τον Φ.Κισίντα —ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το φθινόπωρο του 2021 κι είχε ήδη πολύ χαμηλή δημοτικότητα προτού καν αρχίσουν να αποκαλύπτονται προοδευτικά από τον Τύπο πληροφορίες για το νέο σκάνδαλο τις τελευταίες εβδομάδες— δεν υποστηρίζει πλέον παρά το 17,1% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, δηλαδή ποσοστό μειωμένο κατά 4,2 μονάδες από τον περασμένο μήνα.

Θεωρητικά, ο πρωθυπουργός μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ως το 2025, όμως αναλυτές προβλέπουν ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές προτού διεξαχθεί εσωκομματική ψηφοφορία την επόμενη χρονιά η οποία αναγγέλλεται εξαιρετικά δύσκολη για τον Φ.Κισίντα.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

5 σχόλια:

  1. Θάβουν το «φαγοπότι» του Μπακογιάννη στον «Μεγάλο Περίπατο»: Αφαίρεσαν από τον δήμο Αθηναίων την δυνατότητα ελέγχου & διαχείρισης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βουλή: Αυξήσεις στις αποδοχές των 19 εξωκοινοβουλευτικών υπουργών προβλέπει νέα τροπολογία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χ.Δούκας καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με τροπολογία της παίρνει από τον δήμο Αθηναίων τη διοίκηση της εταιρίας που έτρεξε τον «Μεγάλο Περίπατο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δεξιό αντιπαγκοσμιοποιητικό κόμμα Alternative für Deutschland (AfD) εξασφάλισε την δημαρχία και δεύτερης πόλης στην Γερμανία.

    Οι κάτοικοι της Pirna -μιας πόλης 37.000 κατοίκων που βρίσκεται στη Σαξονία- απέκρουσαν τον χαρακτηρισμό του κόμματος ως “εξτρεμιστικού” από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών και ψήφισαν τον υποψήφιο του AfD Tim Lochner στο αξίωμα.

    Αφού τερμάτισε πρώτος με διαφορά σχεδόν δέκα μονάδων στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στην πόλη στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Λόχνερ, ένας 53χρονος αρχιξυλουργός -ο οποίος δεν είναι μέλος του AfD, αλλά κατέβηκε με το ψηφοδέλτιό του- επικράτησε και πάλι των αντιπάλων του από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, εξασφαλίζοντας το 38,5% των ψήφων σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση.

    Η υποψήφια του CDU Kathrin Dollinger-Knuth, με την υποστήριξη του SPD, των Πρασίνων και του Κόμματος της Αριστεράς, κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο το 31,4% των ψήφων, ενώ ο Ralf Thiele, ο οποίος ξεκίνησε την εκστρατεία του ως υποψήφιος των Ελεύθερων Ψηφοφόρων αλλά αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε, συγκέντρωσε 30,1%.

    Το βράδυ της Κυριακής, μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, ο Λόχνερ, ο οποίος έχει εξοργίσει τα παλαιά κόμματα της Γερμανίας και τον Τύπο της κληρονομιάς, εφιστώντας την προσοχή στη συνεχιζόμενη αντικατάσταση πληθυσμού της Γερμανίας, ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του και δήλωσε: “Υπόσχομαι ότι θα περάσω την επταετία”, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων με “ψυχραιμία”.

    Σε ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter, η συμπρόεδρος του AfD Alice Weidel χαρακτήρισε τη νίκη του Λόχνερ ιστορική στιγμή. “Συγχαρητήρια στην Πίρνα! Ο υποψήφιος του #AfD Tim #Lochner εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος του AfD εκεί, με μεγάλη διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Ευχαριστούμε τους πολλούς ψηφοφόρους που έκαναν δυνατό αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα για το AfD!”, έγραψε.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αριστερά-φιλελεύθερα κόμματα αντέδρασαν με αποτροπιασμό στη νίκη του AfD, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί σαφές σημάδι ότι η γερμανική δημοκρατία απειλείται.

    Ως απάντηση στη νίκη του Λόχνερ, η πολιτικός του Αριστερού Κόμματος Κλάρα Μπούγκερ έγραψε στο Twitter:

    Προσοχή, προσοχή, η δημοκρατία καίγεται. Ένας δήμαρχος που έβαλε υποψηφιότητα με το AfD, το οποίο πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως “σίγουρα ακροδεξιό” στη Σαξονία. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει τώρα να δράσουν από κοινού. Η κοινωνία των πολιτών στο #Pirna χρειάζεται υποστήριξη.

    Ο σύνδεσμος των Πρασίνων στη Σαξονία, όπως και ο πολιτικός του Αριστερού Κόμματος, επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι το AfD είναι κατά κάποιο τρόπο αντιδημοκρατικό. Γράφοντας στο Χ, οι Πράσινοι ανέφεραν: “Οι Πράσινοι στη Σαξονία έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη της χώρας: “Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των δημοκρατικών δυνάμεων στην #Πίρνα και την περιοχή. Πρέπει τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενδυναμώσουμε τη συνύπαρξή μας και να ενισχύσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας”.

    Η νίκη-ορόσημο του AfD στη Σαξονία αποτελεί την τρίτη του είδους της για το κόμμα, μετά την πρωτιά του Robert Sesselmann στις εκλογές για το περιφερειακό συμβούλιο στην περιοχή Sonnenberg της Θουριγγίας και τη νίκη του Hannes Loth στις δημαρχιακές εκλογές στην πόλη Raguhn-Jeßnitz στη Σαξονία-Άνχαλτ το περασμένο καλοκαίρι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Θάνος Τζήμερος
    @ThanosTzimeros
    Η απειλή πως θα διαγραφούν από την #ΚΝΕα_Δημοπρασία (καρεκλών) όσοι μείνουν συνεπείς στις προεκλογικές της θέσεις δεν είναι, εκτός από πολιτικά κατάπτυστη, και αντισυνταγματική; Θα καλέσει κάποιος εισαγγελέας τον ΠΘ και τους βουλευτές της για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...