ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ, Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ. Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ 2007 «ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ». Ούτε πήγε το χρέος της χώρας του στο 200%, ούτε το κόμμα του χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζίτες, ούτε παρακολουθούσε όλο τον κόσμο, τους υπουργούς του, τους στρατηγούς του και τους δικαστές του, ούτε και εξαγόρασε όλα τα ΜΜΕ με πέτσινα χρήματα. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΛΑΠΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ…ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.


 

 

Την ανάπτυξη προηγμένων πυρηνικών αντιδραστήρων συμφώνησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την εταιρεία πυρηνικής ενέργειας του Μπιλ Γκέιτς. Η εταιρεία προηγμένων πυρηνικών αντιδραστήρων TerraPower LLC του Μπιλ Γκέιτς και η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας ENEC των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Μητσοτάκης και η χορωδία του ασχολούνται με τους ανεμιστήρες.

 

 

 

 

 

Ο 74χρονος Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορείται για αποδοχή πλήθους δώρων αξίας 176.000 ευρώ το… 2007. Κατηγορείται για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εξουσίας.

 

Ξεκινά και πάλι από σήμερα στην Ιερουσαλήμ η δίκη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά, σχεδόν δύο μήνες μετά την διακοπή της μετά την πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο 74χρονος Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορείται για αποδοχή πλήθους δώρων αξίας 700.000 σεκέλ (176.000 ευρώ). Αυτά τα δώρα-μίζες είχαν την μορφή πούρων, μπουκαλιών σαμπάνιας και κοσμημάτων κατά την χρονική περίοδο 2007-2016.

Κατηγορείται για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εξουσίας.

Ανάμεσα στους «δωρητές», ο πάμπλουτος Ισραηλινός, επιχειρηματίας και παραγωγός του Χόλιγουντ Αρνον Μιλχάν (Brazil, JFK, Pretty woman). Υπάρχουν υποψίες ότι σε αντάλλαγμα έλαβε φορολογική ρύθμιση που θα του απέφερε εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το υπουργείο οικονομικών του Ισραήλ πρόβαλε βέτο.

 


Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το μόνο που έκανε είναι ότι δέχθηκε δώρα φίλων, δώρα που δεν ζήτησε, και θεωρεί ότι είναι θύμα σε κυνήγι μαγισσών.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν θα κληθεί αμέσως στο εδώλιο, αλλά είναι πιθανόν να παραστεί για να καταθέσει κατά την εξέλιξη της δίκης τους επόμενους μήνες.

Η δίκη του, που ξεκίνησε το 2020, είναι γεγονός πρωτοφανές για εν ενεργεία πρωθυπουργό στο Ισραήλ.

Στην πρωθυπουργία από το 1996 έως το 1999 και στην συνέχεια από το 2009 έως το 2021, ο Νετανιάχου επιστρέφει στο πόστο έπειτα από σύντομη απουσία μετά τις εκλογές του 2022, όταν για την ανάκτηση της πρωθυπουργίας χρειάσθηκε να συγκροτήσει κυβερνητικό συνασπισμό με τα κόμμα της ισραηλινής ακροδεξιάς και του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

Μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ανθρώπων και την αρπαγή δεκάδων ως ομήρων, ο Νετανιάχου κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση ότι απέτυχε να εμποδίσει την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς και αναγκάσθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με την συμμετοχή του πολιτικού του αντιπάλου Μπένι Γκαντς.

Οι δύο τους ορκίστηκαν ότι «θα εξαλείψουν» την Χαμάς και με τον στόχο αυτόν ηγούνται μίας καταστροφικής πολεμικής εκστρατείας στην Λωρίδα της Γάζας με 15.500 νεκρούς και 41.300 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της οργάνωσης Χαμάς.

Πολιτικοί παράγοντες προσκείμενοι στον Νετανιάχου επέκριναν την επανάληψη εν μέσω πολέμου των ακροάσεων, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα περιορισθούν λόγω της απουσίας μαρτύρων ή δικηγόρων που είναι επιστρατευμένοι.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

2 σχόλια:

  1. Η ΕΥΠ του Μητσοτάκη, που παρακολουθούσε τους υπουργούς του Μητσοτάκη, τους συνιστά τώρα να προσέχουν τις επικοινωνίες τους, για να μην τους… παρακολουθούν.

    Ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ για την ασφάλεια των επικοινωνιών απεστάλη σε κυβερνητικά στελέχη, όπου τους επισημαίνεται ότι οι επικοινωνίες τους μέσω των γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς!
    Δηλαδή η ΕΥΠ, που παρακολουθούσε υπουργούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και γενικότερα οποιονδήποτε διαθέτει τηλέφωνο, τους προειδοποιεί να προσέχουν για να μην παρακολουθούνται!
    Η ΕΥΠ τους προτρέπει, δε, για κυβερνητικά ζητήματα και ειδικά για ευαίσθητα ζητήματα, να μην προτιμούν την επικοινωνία μέσω των εφαρμογών αυτών.
    Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του εγγράφου, λέγοντας ότι είναι στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που παρέχονται από την ΕΥΠ για την ασφάλεια των επικοινωνιών, λέγοντας ότι οι οδηγίες δίνονται στο πνεύμα της γενικότερης επαγρύπνισης για τις ασφαλείς επικοινωνίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΠΑ: 73χρονος διπλωμάτης κατηγορείται ότι ήταν πράκτορας της Κούβας για πάνω από 40 χρόνια.
    Ο Βίκτωρ Μανουέλ Ρότσα συνελήφθη την Παρασκευή, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    Όλοι οι έλληνες πολιτικοί είναι γνωστοί πράκτορες των ΗΠΑ,
    Ορισμένοι είναι διπλοί και τριπλοί πράκτορες.
    Αν κανένας βρεθεί να μην πρακτορεύει ξένα συμφέροντα, η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη τον εξαφανίζει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού κι έτσι γλυτώνουμε απ’ αυτόν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...