ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Δεκεμβρίου 2023

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την Γάζα: «Δίνουν ηρεμιστικά στα παιδιά για να απαλύνουν τον πόνο τους καθώς πεθαίνουν - γιατί δεν μπορούν να θεραπευτούν».

 Ο Ερντογάν κατέστησε την Τουρκία ως την χώρα με τις περισσότερες αρχαιολογικές ανασκαφές Ελληνικών αρχαιοτήτων στον κόσμο. Η Toυρκία επενδύει στην αρχαιολογική έρευνα και αυξάνει τεράστια τα τουριστικά έσοδα και η Ελλάδα του Μητσοτάκη τσιμεντώνει την Ακρόπολη. Ο αριθμός των τουριστών στην Τουρκία έφτασε τα 52,7 εκατομμύρια και απέφερε έσοδα 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους εννέα μήνες του 2023. «Στόχος μας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2028.»
Γάζα: Πάνω από 21.000 νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη του πολέμου.

Τις τελευταίες 24 ώρες 195 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 325 τραυματίστηκαν.Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη Francesca Albanese, δήλωσε ότι «στη Γάζα, στα παιδιά χορηγούνται ηρεμιστικά για να ανακουφίσουν τον πόνο τους ενώ πεθαίνουν - καθώς δεν μπορούν να θεραπευτούν».

«Οι 80ήμεροι σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει το σύστημα υγείας. Αυτό το επίπεδο φρίκης δεν έχει προηγούμενο στη ζωή μας», αναφέρει, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός.
Αναδημοσιεύει βίντεο στο οποίο ο Sean Casey, συντονιστής της ιατρικής ομάδας έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ βρίσκεται στο Al Aqsa, αναφέροντας ότι «σε ένα παιδί 9 ετών που ονομάζεται Ahmad δόθηκαν ηρεμιστικά για να ανακουφιστεί από τον πόνο του καθώς πεθαίνει».

 


Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε χθες Κυριακή τον «αποδεκατισμό» του συστήματος υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, που υφίσταται πελώρια καταστροφή στον πόλεμο, κι επανέλαβε την έκκλησή του να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός.
«Ο αποδεκατισμός του συστήματος υγείας της Γάζας είναι τραγωδία», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους μέσω X.
Ο ΠΟΥ κρούει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του συστήματος υγείας αφού ξέσπασε ο πόλεμος, ο πιο αιματηρός που έχει βιώσει ποτέ η Λωρίδα της Γάζας, με έναυσμα την επίθεση, επίσης την πιο αιματηρή στην ισραηλινή ιστορία, μαχητών της Χαμάς σε νότιους τομείς του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.
Οι ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις που εξαπέλυσε έκτοτε το Ισραήλ, ιδίως οι μαζικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.915 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα. Άλλοι 54.918 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ υπογράμμιζε ότι δεν έχει πλέον απομείνει κανένα νοσοκομείο σε λειτουργία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Στον νότο, λειτουργούν μόνο 8 νοσοκομεία και αυτά «εν μέρει», όπως είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Arabiya που εδρεύει στο Ντουμπάι, ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Mai al-Kaila.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...