Ο Ισραηλινός υπουργός της Εβραϊκής Διασποράς Αμιχάι Τσίκλι: «Οι εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης από παλιά ήταν αριστερές και κομμουνιστικές. Η κύρια απειλή για τους Εβραίους της Ευρώπης σήμερα είναι το Ισλάμ. Δεν είναι τα ακροδεξιά κόμματα. Οι εβραίοι της Ευρώπης είναι 50 χρόνια πίσω. Εβραίοι, μην μποϋκοτάρετε τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης. Τα ακροδεξιά κόμματα σήμερα είναι φιλοϊσραηλινά. Στην Ευρώπη υπάρχει μια πολύ αδύναμη ηγεσία που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το μέλλον της Ευρώπης αλλά και τις εβραϊκές της κοινότητες».
Εκμαγείο του προσώπου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
Το νεκρικό προσωπείο του Κολοκοτρώνη αποτυπώθηκε σε γύψινο εκμαγείο λίγο μετά τον θάνατό του Έτσι η μορφή του πέρασε για πάντα στην ιστορία
Κατασκευάστηκε για το Εθνικό Ιστορικό μουσείο τη 10ετία του 1960
(Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης)
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
O ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Λεωνίδας Ανδρούτσος γεννήθηκε το 1824 στην σπηλιά της Βελίτσας από την Ελένη Καρέλη. Η σπηλιά ήταν γνωστή και ως «Μαύρη Τρούπα του Παρνασσού». Πήρε το όνομα «Λεωνίδας», βαπτιζόμενος από τον οπλαρχηγό της Άμφισσας, Πανουργιά.
Σε ηλικία ενός έτους έμεινε ορφανός λόγω της δολοφονίας του πατέρα του. Η μητέρα του τον έκρυβε, κάνοντας τα πάντα για να προστατέψει το παιδί της, αν και χωρίς πολλά χρήματα, καθότι ο Ανδρούτσος είχε δώσει την περιουσία του στον Αγώνα.
Τελικά ο πατέρας του Όθωνα, Λουδοβίκος Α’ παρενέβη και έθεσε υπό την προστασία του τον μικρό Λεωνίδα. Το 1833, όταν ο Όθων ήρθε στην Ελλάδα, ο νεαρός Ανδρούτσος στάλθηκε στο Μόναχο της Βαυαρίας.
Και εκεί όμως χτυπήθηκε από την δυστυχία! Η επιδημία χολέρας που θέριζε τα ευρωπαϊκά εδάφη του πήρε την ζωή. Πέθανε στις 11 Δεκεμβρίου του 1836, σε ηλικία μόλις 12 ετών.
Ο Λουδοβίκος Α’ φρόντισε η ταφή του να γίνει με τιμές, καταθέτοντας, εκτός των άλλων, ένα γενναίο ποσό στην τράπεζα. Έδωσε έπειτα εντολή οι τόκοι των χρημάτων να δαπανούνται για την συντήρηση του τάφου, όπερ και εγένετο.
Ο τάφος του Λεωνίδα Ανδρούτσου διατηρείται μέχρι και σήμερα στο παλιό νεκροταφείο του Μονάχου, βρισκόμενος απέναντι από τον τάφο του Ηλία Κατσάκου Μαυρομιχάλη, εξίσου αγωνιστή της ελληνικής επανάστασης.
Φέρει δε την επιγραφή του Γερμανού φιλέλληνα και ουμανιστή Ειρηναίου Θείρσιου, στα ελληνικά και στα γερμανικά:
«Ειμί θάλος πολυανθές, υπ’ ανδρών βλαστέν αρίστων,οίτινες αντ’ αρετής έργ οδυνηρά πάθον.Τον δε πάππον ελών νηλεώς εφόνευσ ο τύραννος,ου βία αλλά δολω, φάρμακα λυγρά διδούς.Τον δ ου γεννητήρα, τον εν πολέμοις αδάμαστον,εχθροδαποί πύργον κρήμνισαν εκ μεγάλου.Μήτηρ δε, η Παρνασσού ενί σπηλαίοις μ’έτικτεν,ενθάδε δωδεκάτη κλαύσεν αποφθίμενον»…
Ζ.Π.
Ο αγώνας του Ελληνικού Λαού το 1821 δεν ήταν ένας ιπποτικός αγώνας με τους αντιπάλους να διαγωνίζονται σε εκδηλώσεις γενναιοφροσύνης. Ήταν ένας λυσσαλέος αγώνας για εθνική επιβίωση. Εάν χάναμε, η μοίρα μας θα ήταν σαν την μοίρα της Χίου. Σφαγή και σκλαβοπάζαρα. Ή αυτοί ζωντανοί ή εμείς ελεύθεροι. Ο Κολοκοτρώνης το είχε κατανοήσει: «Τούρκος μη μείνει στον Μωριά, μηδέ στον κόσμο όλο». Δεν είχαμε υποδουλώσει εμείς τους τούρκους για 400 χρόνια. Δεν πήγαμε εμείς στο Τουρκμενιστάν για να τους σκλαβώσουμε. Αυτοί ήρθαν στα χώματά μας. Αυτοί μας σφάζανε με αγριότητα για 400 ολόκληρα χρόνια. Γι αυτό ο Κολοκοτρώνης αναζητούσε εναγωνίως ένα τουλάχιστον ζωντανό Χιώτη να ανταποδώσει τα ίσα. «Φέρτε μου ένα Χιώτη» έλεγε συχνά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.Π.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Στρέιτ περιγράφει τα βάσανα των Ελλήνων:
«Οι Τούρκοι σκότωσαν επιτόπου πολλούς Έλληνες, ενώ άλλους τούς έδεσαν με σκοινιά και τούς έσερναν στα καλντερίμια, ώσπου οι σάρκες αποκολλήθηκαν από τα οστά και οι δύστυχοι βρήκαν φρικτό θάνατο».
«Το άλλο πρωί είδα πολλούς Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, κρεμασμένους ανάποδα στα παράθυρά τους. Τα θύματα ακόμα σπαρταρούσαν, ενώ στα οπίσθια πολλών είχαν καρφώσει μαχαίρια και σπαθιά.
…Στο μεταξύ άλλοι Τούρκοι στερέωναν στο χώμα πολλές ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΣΟΥΒΛΕΣ. Εκεί θα κάθιζαν τα θύματά τους για να παραδώσουν το πνεύμα σφαδάζοντας.
Οι σούβλες ήταν ογδόντα περίπου. Γύμνωσαν τους Έλληνες και τους κύκλωσαν με ξαθηκαρωμένα σπαθιά, μπροστά στις σούβλες. Κάθε τόσο τραβούσαν έναν Έλληνα κοντά στις πυρές και τον βασάνιζαν. Κάρφωναν τα αφτιά τους πάνω σε πάγκους, άδειαζαν με το φτυάρι κάρβουνα στο στόμα τους, που το άνοιγαν με ρόπαλα, ξεκολλούσαν με πυρωμένες τανάλιες κομμάτια από τις σάρκες τους».
Ο Στρέιτ περιγράφει κι άλλη τρομακτική σκηνή του μαρτυρίου:
«Δυο κακούργοι άρπαζαν έναν Έλληνα, ή μια Ελληνίδα, τούς ανασήκωναν ψηλά και τους κάθιζαν με δύναμη πάνω σε κοφτερό σιδηροπάλουκο, έτσι που η αιχμή περνώντας από τα σπλάχνα έφτανε στο στήθος. Παλούκωσαν έτσι 44 Έλληνες.
Ένα ουρλιαχτό θανατερής αγωνίας υψωνόταν ως τον ουρανό. Κρατούσε μια περίπου ώρα, έσβηνε και τα κεφάλια έγερναν στο πλάι»…
Ζ.Π.
Άγγλος ιστορικός Σμιθ:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Η Κρήτη υπήρξε προ του 1821 η χειρότερη διοικούμενοι περιοχή της Τουρκικής Αυτοκρατορίας».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ολόκληρη η Πελοπόννησος είχε ένα μόνο Πασά, σχεδόν πάντοτε απόντα, η Κρήτη είχε τρεις «καθημένους επί του τραχήλου της». Ένα στο Ηράκλειο, ένα στο Ρέθυμνο και ένα στα Χανιά επισημαίνει και ο εθνικός ιστορικός Παπαρηγόπουλος. Μαύρη σκλαβιά είχε απλωθεί παντού. Δουλεία σκληρή, βάναυση και αβάσταχτη, περισσότερο απ' όποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, λόγω του απομονωμένου του νησιού. «Η επιβίωση του χριστιανικού πληθυσμού, γράφουν οι περιηγητές της εποχής στην Κρήτη, είναι εφιαλτική». Πολλοί δεν άντεξαν και αλλαξοπίστησαν. Ειδικά η στάση των Γενιτσάρων ήταν αχαλίνωτη ασύδοτη, ανεξέλεγκτη.
Ο Γερμανός περιηγητής Σίμπερ αναφέρει, πως μόνο για να γελάσουνε στη γιορτή του Μπαϊραμιού, οι γενίτσαροι έβαναν στο σημάδι το Κρητικό που η κακή του μοίρα τον έφερνε να περάσει από μπροστά τους και πολλές φορές έπεφτε με δέκα συγχρόνως σφαίρες πάνω στο κορμί του. Άλλους σκότωναν επειδή τόλμησαν να τραγουδήσουν την ημέρα του Πάσχα. Άλλοι αγγάρευαν περαστικούς Ρωμιούς να τους πηγαίνουν στην πλάτη τους στους οντάδες τους σαν υποζύγια. Όλα αυτά ήταν αιτία ο λαός να πιστεύει ότι «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός».
Ζ.Π.
"Μόνο για να γελάσουνε στη γιορτή του Μπαϊραμιού, οι γενίτσαροι έβαναν στο σημάδι το Κρητικό που η κακή του μοίρα τον έφερνε να περάσει από μπροστά τους και πολλές φορές έπεφτε με δέκα συγχρόνως σφαίρες πάνω στο κορμί του. Πόσες Ελληνίδες κόρες της Κρήτης, που δεν δέχτηκαν τα χάδια του τούρκου αγά δεν καταδικάστηκαν να φάνε τα συκώτια του σφαγμένου γαμπρού, που ο αγάς δήθεν από αγάπη τους έδινε με την όρεξή του. Πόσες δύσμοιρες Κρητικοπούλες δεν είδαν πάνω στο δίσκο το κεφάλι του παιδιού τους -του μονάκριβου παιδιού τους- γιατί αρνήθηκαν να δεχτούν τ’ αγκάλιασμα του τρομερού βαρβάρου. Η τιμή πώλησης μιας νεαρής κρητικιάς, ήταν όσο ενός αλόγου, αναφέρουν οι ιστορικές πηγές. Υπάρχουν Ευρωπαίοι περιηγητές της εποχής, που γράφουν ότι είδαν πέντε και οχτώ χιλιάδες ανθρώπινα αυτιά από σφαγμένους Έλληνες της Κρήτης σε σπάγκους περασμένα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.Π.
.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ
.
14 Φεβ 2018
.
ΣΤΙΧΟΙ-ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ
ΑΦΗΓΗΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ
ΛΥΡΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
ΛΑΟΥΤΟ-ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ-ΦΑΜΠΙΟΛΙ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ
ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ
.
https://www.youtube.com/watch?v=FRdffdGYxjs
.
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αναφέρει για πρώτη φορά τη φράση «φωτιά και τσεκούρι» σε επιστολή του, την 15 Ιουνίου 1822, στην οποία καλεί τους κατοίκους χωριών της Αχαΐας να συμμετάσχουν στην πολιορκία της Πάτρας ή να υποστούν τις συνέπειες σαν προδότες.
Το κείμενο της επιστολής του Κολοκοτρώνη, έχει ως εξής:
«Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ’ ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον.
15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών
Ζ.Π.
ΑπάντησηΔιαγραφήTurkey Threatens to Invade Greece 19/2/2018
https://www.gatestoneinstitute.org/11907/turkey-greece-invasion
In the 11th century, Turkic jihadists from Central Asia invaded and conquered the Greek-speaking, Christian Byzantine Empire, paving the way for the gradual Turkification and Islamization of the region through methods such as murder, kidnapping, rape and forced conversions.
«Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την ελληνόφωνη χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για την τουρκοποίηση και τον εξισλαμισμό της περιοχής με την μέθοδο των δολοφονιών, των απαγωγών, των βιασμών και τον βίαιο προσηλυτισμό».
Ζ.Π.
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΡΥΣΤΤΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Όπως γίνεται αντιληπτό, ουδεμία ουσιαστική επαγγελματική δραστηριότητα άσκησε, αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο εκκολαπτήριο πρωθυπουργών πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δεδομένου ότι ως γόνος της γνωστής οικογένειας παραγωγής για την Ελλάδα πολιτικών, ήταν αναμενόμενο να προωθηθεί στα ανώτατα κλιμάκια του στελεχιακού δυναμικού της χώρας, ελάχιστοι όμως ανέμεναν να εξελιχθεί και σε πρωθυπουργό της χώρας καθώς πρόδηλα στερούνταν προσόντων φυσικής ηγεσίας. Όπως όμως αποδείχθηκε, αυτό δεν αποτελούσε εμπόδιο για τους σχεδιασμούς εκείνων που θέλουν να χειραγωγούν τις εξελίξεις στον τόπο μας.
Ζ.Π.
.
ΑπάντησηΔιαγραφή«ΕΤΟΙΜΗ Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!»
28 Μαρ 2025
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία
που καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή του Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ) στις νέες ταυτότητες.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, κάθε πολίτης θα διαθέτει έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης, ο οποίος θα ενσωματώνεται ηλεκτρονικά στο chip της νέας ταυτότητας.
Ο Προσωπικός Αριθμός, παρόμοιος με το ΑΦΜ ή το ΑΜΚΑ, αποτελεί σταθερό αναγνωριστικό για κάθε φυσικό πρόσωπο και θα αποδίδεται από τη στιγμή της έκδοσης της νέας ταυτότητας.
Η εφαρμογή αφορά το σύνολο των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις, ενώ οι υφιστάμενες ταυτότητες χωρίς τον ΠΑ παραμένουν σε ισχύ μέχρι να αντικατασταθούν ή να λήξουν.
Με ανάρτηση του ο καθηγητής ποινικού δικαίου Κωνσταντίνος Βαθιώτης σχολίασε το θέμα
https://www.youtube.com/watch?v=NTLVvwGnMyE
.
Υποχρεωτικός με τροπολογία ο Προσωπικός Αριθμός στις νέες ταυτότητες – Τι αλλάζει για τους πολίτες
27.03.2025
Στις νέες ταυτότητες υποχρεωτικά θα μπαίνει ο προσωπικός αριθμός, σύμφωνα με τροπολογία που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Αλλαγές στις αστυνομικές ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών φέρνει νέα τροπολογία του
υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/12892837.pdf
https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/518620/ypoxreotikos-me-tropologia-o-prosopikos-arithmos-stis-nees-taftotites-ti-allazei-gia-tous-polites
.
.
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή του Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ) στις νέες ταυτότητες.
https://www.google.com/search?q=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE+%CE%B7+%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1+%CF%80%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC+%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D+%CE%91%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%8D+(%CE%A0%CE%91)+%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82+%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82+%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82.&sca_esv=30c32e1323e4b3cb&sxsrf=AHTn8zrykQSO51FQ5pD92P-gKAEsVvR7wg:1743235829620&ei=9arnZ57KJcyRxc8P47iHkQY&start=10&sa=N&sstk=Af40H4X5c44s0ze9n9Yv2RfUzXwuvXsT2tIXYG18mjbaLzGQokKdN9ZybRSEFZNlDyvJRm5rnJ9Sgt9p6UKPDPWLIH8-1HlFD2GzSg&ved=2ahUKEwjemInD666MAxXMSPEDHWPcIWIQ8tMDegQICBAE&biw=1093&bih=526&dpr=1.25
.