ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Οκτωβρίου 2022

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΝ «ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ» ΤΗΣ ΑΕΚ «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ» ΚΑΙ «ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ» ΣΥΜΒΟΛΟ. ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1500 Π.Χ.

 

ΕΛΛΑΣ 1453 π.Χ. O ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ

 

Ο Δικέφαλος Αετός είναι Ελληνικό σύμβολο από την εποχή των Μυκηναίων Βασιλέων, εδώ και 3.500 χρόνια. Συμβολίζει τους δύο αετούς που άφησε ο Ζεύς από την Δύση και την Ανατολή και συναντήθηκαν πάνω από τις Μυκήνες.  Έτσι έγινε το οικόσημο της δυναστείας των Ατρειδών. Οι Ατρείδες αναφέρεται ότι  κατάγονταν από την Ελληνική Μαγνησία της Μικράς Ασίας, όπου ο Δικέφαλος Αετός λατρεύονταν σαν Θεϊκό πλάσμα. Στο Ελληνικό Βυζάντιο ο εκ της Κασταμονής του Πόντου Βασιλεύς Ισαάκιος Κομνηνός (θείος του Αλεξίου του Α'), επανέφερε σαν έμβλημα του Βυζαντίου τον Δικέφαλο Αετό, για να συμβολιζει την κυριαρχία των Ελλήνων σε Ανατολή και Δύση.


                                    ΕΛΛΑΣ  1453  π.Χ.

     O  ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ  ΑΕΤΟΣ  ΤΩΝ  ΜΥΚΗΝΩΝ.  


Εύρημα του Alan John Bayard Wace.  15ος - 13ος αιώνας π.Χ.

Βρέθηκε  από  τον  άγγλο  αρχαιολόγο  Άλαν Γουέις (Alan John Bayard Wace)   σε  ανασκαφές  σε  τάφο  Έλληνα βασιλέα στις Μυκήνες.   Ήταν  δηλαδή  έμβλημα  του  ανώτατου  άρχοντα  των  Ελλήνων  του  1453  π.Χ.  
και  τοποθετήθηκε  στον  τάφο  του  σαν  υπέρτατο  σύμβολο  για  τον  νεκρό  άνακτα.   
Έχουμε δηλαδή  ένα  σύμβολο των Ελλήνων που  χρησιμοποιείται πριν 3500 χρόνια, αλλά 
και το ίδιο σύμβολο κυματίζει μετά από 2500 χρόνια στα φλάμουλα των απογόνων αυτών  των Ελλήνων.Κυβερνητικός φορέας με μία το λιγότερο ντροπιαστική δήλωση, αποκαλεί το σύμβολο του Δικέφαλου Αετού, της ομάδας της ΑΕΚ, «εθνικιστικό» και ότι δημιουργεί «αισθήματα αλυτρωτισμού» στους Έλληνες (δηλαδή να ξεχάσουν τις χαμένες πατρίδες) και θα θεωρηθεί επιθετικό σύμβολο από τους Τούρκους!
 


Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί ότι ο Δικέφαλος Αετός, το σύμβολο της ΑΕΚ (και του ΠΑΟΚ) «ενέχει τον κίνδυνο να κινητοποιήσει εθνικιστικά αντανακλαστικά , αισθήματα αλυτρωτισμού ή να θεωρηθεί ευθέως επιθετικό σύμβολο»!

Και αυτό την ίδια στιγμή που η Άγκυρα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία ζητεί να της επιστραφούν τα ελληνικά νησιά γιατί «η Ελλάδα παραβίασε τις συνθήκες».


Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών εκ του νόμου είναι ο επίσημος σύμβουλος του Κράτους για την τέχνη στον δημόσιο χώρο, συνεπώς αντιπροσωπεύει το Κράτος και η επικίνδυνη εθνικά άποψή του, είναι ευθύνη του Κράτους.

Φυσικά με την λογική του Επιμελητηρίου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πρέπει να αλλάξουν όχι μόνο το σύμβολό τους αλλά και τα ονόματά τους καθώς πρόκειται περί ακρωνυμίων που το γράμμα Κ σημαίνει «Κωνσταντινούπολη».


Με το ίδιο σκεπτικό θα θεωρηθούν ως «εθνικιστικά» ονόματα που προκαλούν αλυτρωτισμό και θεωρούνται «επιθετικά» από τους… γείτονες.

Αδιανόητος συλλογισμός που δίνει «λαβές» στους Τούρκους που θέλουν να δημιουργούν ζητήματα εκ της «φαντασίας» και είναι πολύ μεθοδικοί σε αυτό.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...