ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Οκτωβρίου 2022

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.

 


ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ! ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΥΤΕ Ο ΟΑΕΔ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΩΞΕΙ 700.000 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ.Ζει χωρίς ρεύμα και νερό για χρόνια, έχει να κάνει μπάνιο σχεδόν πέντε χρόνια και υπάρχουν ημέρες που δεν λαμβάνει καθόλου τροφή!

Οι πρωτόγονες αυτές καταστάσεις, στην Ελλάδα της «ανάπτυξης» όπως θέλουν να την παρουσιάζουν διαδραματίζονται στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Βόλου και σήμερα ο 55χρονος, που ζει στην απόλυτη εξαθλίωση, κατέρρευσε όταν πήγε να βάλει το κλειδί στην πόρτα της… αποθήκης όπου ζει, για να βγει έξω.

Έπεσε από την αδυναμία και άρχισε να φωνάζει βοήθεια, αλλά κανείς από την γειτονιά δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, γιατί εκείνος δεν μπορούσε να σηκωθεί από το πάτωμα για να ξεκλειδώσει την πόρτα. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, ενώ έσπευσε και η αστυνομία για να σπάσει την πόρτα. “Πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι” φώναξε η γειτόνισσά του, που είναι από τις λίγες που του προσφέρει φαγητό.

 Το «σπίτι» του είναι μια μικρή βεράντα, ένας χώρος που έκλεισαν αυθαίρετα οι γονείς του όταν παντρεύτηκαν και έκτοτε ο χώρος αυτός αποκαλείται «δωμάτιο». Είναι ένα παράνομο δωματιάκι-αποθήκη όπου μπορεί να κοιμάται, αλλά είναι γεμάτο με σκουπίδια.

«Συνηθίζεις στα πάντα. Δεν μου κάνει καμία αίσθηση το κρύο ή ή ζέστη. Νερό πίνω από το λάστιχο της γειτόνισσας. Για τουαλέτα χρησιμοποιώ μπουκάλια, μπάνιο δεν έχω κάνει πέντε χρόνια.

Οταν δεν έχω φαγητό, δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλα είναι μια συνήθεια. Μπορώ να δουλέψω, αλλά κανείς δεν με θέλει. Οικοδόμος ηταν η δουλειά μου και εργαζόμουν και στα χωράφια» είχε αναφέρει ο 55χρονος Ζαχαρίας σε παλαιότερη συνέντευξή του στο τοπικό σάιτ των “Γεγονότων”.

Ο 55χρονος Ζαχαρίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, με τους διασώστες να τον σηκώνουν μέσα από τα σκουπίδια.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...