ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Οκτωβρίου 2022

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 


Πολωνία: Αμερικανική εταιρεία επιλέχθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στη χώρα. Η κυβέρνηση Μοραβιέτσκι φιλοδοξεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της χώρας να τεθεί σε λειτουργία το 2033. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.


 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΙ; Ο Λευτέρης Πανούσης (http://panusis.blogspot.com/) ήταν άρρωστος και έχει εξαφανισθεί. Ο Μιχάλης Καλόπουλος (greatlie.com) διέγραψε και πουλά το ιστολόγιό του. Οι «Αυτόχθονες Έλληνες» (https://autochthonesellhnes.blogspot.com/) υπολειτουργούν. Ο μαχητικός τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης πέθανε ξαφνικά. Η Φιλονόη (https://filonoi.gr/) απογοητεύτηκε, όπως έγραψε, και σταμάτησε την αρθρογραφία. Οι διαχειριστές του «Θεόδοτου» (http://theodotus.blogspot.com/) εξαφανίσθηκαν χωρίς να αφήσουν ένα μήνυμα. Ο Κόκκινος Ουρανός» http://redskywarning.blogspot.com/) υπολειτουργεί. Το ιστολόγιο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ διεγράφη από το GOOGLE. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;
Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ • ΕΛΑΣΥΝ (elasyn.com)

Ο Λευτέρης Πανούσης, ιδρυτικό μέλος της ΕΛΑΣΥΝ, δεν είναι πια κοντά μας.
Φλογερός πατριώτης, διανοητής, μαθηματικός ως προς τις σπουδές, συγγραφέας καταπληκτικών διηγημάτων μερικά εκ των οποίων έχουν γίνει και ταινίες, πολυγραφότατος σχολιαστής, με σημαίνουσες φιλοσοφικές ανησυχίες που τις αποτύπωνε στο άκρως επιτυχημένο ιστολόγιό του, διαβαίνει πρόωρα τον μόνο σίγουρο δρόμο που η φθαρτή φύση μας έχει επιφυλάξει.
Στην τελευταία του κουβέντα μαζί μου, πριν περίπου 2 μήνες, ήταν σταθερά απαισιόδοξος για την εξέλιξη της ασθένειάς του, τον καρκίνο στον πνεύμονα που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από την επιστολή παραίτησής του από την ΕΛΑΣΥΝ, που παραθέτουμε πιο κάτω, ως ύστατο φόρο τιμής και μάλιστα δια χειρός του ιδίου του εκλιπόντος.

  


Είχε ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού (αν και όχι του υποχρεωτικού), επιλογή που στην περίπτωση των χρονίως πασχόντων από καρκίνο, αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ως επισφαλής. Τον είχε προβληματίσει πολύ η στάση που θα κρατούσε προσωπικά λόγω της ασθένειάς του, εκάμφθη..
Είχαμε όλοι αντιληφθεί ότι η υγεία του είχε σοβαρά επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό, που δεν ανέβαζε πλέον επίκαιρα άρθρα, με τον χαρακτηριστικό σχολιασμό του, αποφεύγαμε όμως να τον ενοχλούμε. Τι να μας πει παραπάνω από την ηχηρή διαδικτυακή σιωπή του, ένας δημιουργός που υπό κανονικές συνθήκες έγραφε ακατάπαυστα;
Η πάντα ανήσυχη ψυχή του, είθε να οδεύει τώρα στην προσωρινή κατοικία της, αναπαυμένη από τις ανούσιες πίκρες της επίγειας ζωής, που για τον Λευτέρη αποτέλεσαν την αστείρευτη πηγή της έμπνευσής του, αλλά και την αιτία της ενεργούς ενασχόλησής του με τα κοινά.
Αιωνία του η μνήμη.

Γιάννης Ζωγράφος
Δικηγόρος-ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου
Πρόεδρος ΕΛΑΣΥΝ

 

                                     Λευτέρης Πανούσης

 http://panusis.blogspot.com/


Λευτέρης Πανούσης
Ο θάνατος μιας πρώην ελληνικής γειτονιάς και των ανθρώπων της, στον καιρό της πολυπολιτισμικότητας και της ισλαμοποίησης
Συγγραφέας: Λευτέρης Πανούσης
Αθήνα, 2020
ISBN: 978-618-84775-2-0
Κυκλοφορεί
Βιβλίο


Λευτέρης Πανούσης
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Λευτέρης Πανούσης
Αθήνα, 2004
ISBN: 978-960-410-366-9
Κυκλοφορεί
ΒιβλίοΛευτέρης Πανούσης
Συγγραφέας: Λευτέρης Πανούσης
Αθήνα, 2021
ISBN: 978-618-84775-8-2
Κυκλοφορεί

 Ο Λευτέρης Πανούσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως επιμελητής κειμένων σε εκδοτικούς οίκους και ασχολήθηκε παράλληλα με την προώθηση επιστημονικών και εκπαιδευτικών συγγραμμάτων. Σήμερα κερδίζει τα προς το ζην ως βιβλιοπώλης στην Αθήνα.

Επί διετία συμμετείχε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κοκκινοσκουφίτσα", με εκπομπές λογοτεχνικού περιεχομένου. "Η Παναγία των νερών" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Υ.Γ.


"Είχε ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού (αν και όχι του υποχρεωτικού), επιλογή που στην περίπτωση των χρονίως πασχόντων από καρκίνο, αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ως επισφαλής. Τον είχε προβληματίσει πολύ η στάση που θα κρατούσε προσωπικά λόγω της ασθένειάς του, εκάμφθη." 

Αυτό πάλι ο πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ τι το ήθελε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...