ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Οκτωβρίου 2022

Πολωνία: Αμερικανική εταιρεία επιλέχθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στη χώρα. Η κυβέρνηση Μοραβιέτσκι φιλοδοξεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της χώρας να τεθεί σε λειτουργία το 2033. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

 


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ ΠΕΡΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ.

 


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ. «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ» ΦΩΝΑΞΕ ΠΡΙΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ.Η κυβέρνηση της Πολωνίας επέλεξε τον αμερικανικό όμιλο Westinghouse για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στη χώρα, απορρίπτοντας ανταγωνιστικές προσφορές από τη γαλλική EDF και τη νοτιοκορεατική KHNP, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.«Επιβεβαιώνουμε ότι το έργο μας για την πυρηνική ενέργεια θα χρησιμοποιήσει την αξιόπιστη και ασφαλή τεχνολογία του Westinghouse», έγραψε ο Πολωνός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, συμπλήρωσε.

Η Πολωνία σχεδίαζε εδώ και χρόνια να στραφεί στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας για μη στρατιωτικούς σκοπούς και το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

«Θεωρώ ότι στέλνει ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ενωμένη σε ό,τι αφορά τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού και την αντίσταση στη ρωσική εργαλειοποίηση της ενέργειας», σχολίασε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ.

Η απόφαση της Βαρσοβίας «στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον (πρόεδρο της Ρωσίας) Πούτιν για τη δύναμη της αμερικανο-πολωνικής συμμαχίας», ανέφερε από την πλευρά του υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Μοραβιέτσκι φιλοδοξεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της χώρας να τεθεί σε λειτουργία το 2033. Για την ανέγερση του πυρηνικού σταθμού επιλέχθηκε η κοινότητα Χοτσέβο, στις ακτές τις Βαλτικής Θάλασσας.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...